PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ER ANASI OLMAK YETMEZ BASINI ACACAKSIN

bayatlı kenan58
21.02.2008, 09:08
Oğlunun askerde olduğunu belgelemek için askerlik şubesine giden başörtülü Şatiye Dibek bakın nelerle kaşlılaştı.

Sponsor Bağlantı

Oğlunun askerde olduğunu belgelemek için askerlik şubesine giden başörtülü Şatiye Dibek, başı kapalı olduğu için içeriye alınmayarak kapıdan kovuldu. Gaziosmanpaşa Belediyesi'nden yardım alabilmek için oğlunun askerde olduğuna dair belge istenmesi üzerine Halıcıoğlu Askerlik Şubesi’ne giden anne Şatiye Dibek, kapalı olduğu için karşılaştığı muamele karşısında şok oldu.

Şatiye Dibek’in örtülü olduğunu gören askerlik şubesindeki görevliler, “Ya başını aç ya da git buradan. Sen Atatürk ilkelerine aykırı giyinmişsin” diyerek Dibek’i kapıdan kovdu. Sırf örtülü olduğu için uğradığı hakareti hak etmediğini belirten Dibek gözyaşlarına boğuldu.

Başı kapalı olduğu için Halıcıoğlu Askerlik Şubesi’nden kovulduğunu ve hakarete maruz kaldığını ifade eden Dibek, “Bana ‘Başını aç, yoksa içeri giremezsin. Giysilerin Atatürk’e aykırı, ne cesaretle buraya gelebilirsin? Hiç haberin yok mu, daha dün çarşaflar yakıldı” dedi.

Kendisine “Sen Atatürk ilkelerine aykırı giyinmişsin. Ya aç başını ya da çabuk kaybol buradan” denildiğini belirten Şatiye Dibek, uğradığı hakareti hiçbir şekilde hak etmediğini kaydetti. İslâm’ın bir gereği olduğu için örtündüğünü ifade eden Dibek, “İhtiyacım olduğu için başvurdum. Böyle bir muameleyle karşılaşacağımı bilseydim açlıktan ölmeyi tercih eder, yine gitmezdim.

Yazık, çok ayıp. Ben oğlumu zor şartlarda büyütüp askere göndereyim, onlar ise kalkıp örtüme dil uzatsın. Bunlar bilmiyorlar mı, biz Allah rızası için örtünüyoruz. Durumum olmadığı için oğluma para gönderemiyordum. Sırf ona birkaç kuruş gönderebilmek için bu yardıma başvurdum. Ama keşke başvurmasaydım” şeklinde konuştu

VAYBE SEN OGLUNU VATAN SEVGISIYLE BUYUT ASKERE GONDER VATANINA KURBAN ET EVLADINI KURBAN ETTIGIN VATANA KURBAN OLMASI ICIN GONDERDIGIN KURUM BASIN KAPALI DIYE SENI ICERI ALMASIN PEH YAV HADI SEN GEL BU ULKEDE DEMOKRASI ARA ?????????????????????

çılgın-sedat
21.02.2008, 09:46
ben böyle adeltin varyaaa ........
başortusu onlara ne
bişeylerderdimde ben yeri değil

fertelliyim
21.02.2008, 10:01
Ne ala memleket ! Peki bilmezlermi Atatürk'ün Annesininde başının Örtülü olduğunu Şu duruma bak ya Millet askerden kacıyor diyorlar tabi kacar kime askerlik yapacak bu zavallı yardıma muhtac Asker anasına bu şekilde muamele edenleremi Askerlik edecek Yaksa her konuda özgür olan kendisi askerdeyken ailesine yardım eli uzatanlaramı sözkonusu bayanın hakkını mahkemede aramasıdır mahkemelerde ya Askerlik şb sindeki görevliler gibi yapar yada insana insanca muamele edip hakkını savunur.

elif58
21.02.2008, 10:08
Ya Atatürkle ne alakası var ki dertleri türbanı yok etmeye çalışmak ama boşa çabalıyorlar.Ama şunun farkında değiller heralde, hem bu dünyalarını yakıyorlar hemde öteki dünyalarını ne diyelim onları Allah islah eylesin.

bayatlı kenan58
21.02.2008, 10:29
arkadaslar sorun sadece turban degıl bunların meselesı ıslamı yok etmek yasar nurı ozturk anlatıyor
TAKTİK İCABI DİNE SARILDILAR

2002 seçimleri öncesinde birikimlerimi ifade etmek için CHP'den siyasete girdiğini belirten Öztürk, 'Fakat CHP'nin başındaki zat ve kurmayları beni aldattılar. Benden istifade ettiler. Sonra da 'Seni taktik icabı aldık' diye itiraf ettiler. İstanbul İl Başkanı Şinasi Öktem, bir gazeteye verdiği beyanatta bunu itiraf etti. 'Bu partinin kanaati midir' dedim. 'Hayır' dediler. Tekzip edeceklerdi ama etmediler' şeklinde konuştu. ilahiyatçı olarak 20 yıllık birikimini partiye taşımak için yoğun çalışmalar yaptığını ancak CHP lideri Baykal'ın buna önem vermediğini belirten HYP lideri Öztürk, gerçeği anladıktan kısa bir süre sonra zaten gereğini yaparak CHP'den ayrıldığını kaydetti.

PARTİYİ PERİŞAN ETMİŞLER

CHP için 'Elli tane defosu olan parti' tanımlaması yapan Yaşar Nuri Öztürk şunları söyledi: 'Çünkü bunlar dinin kendisinden rahatsız. CHP bana, 'Biz laiklik ve din meselesini hiç bilmiyoruz. Senin gibi birinin birikimine ihtiyacımız var. Bize anlat, hatalarımızı önle. Yeniden kendimizi toparlayarak milletin önüne çıkalım' dediler. Ben 24 saat Atatürk'le yatıp kalkan biriyim. Bu adamın kurduğu partiyi perişan etmişler, bunu itiraf ediyorlar. Dini bilmeyince laikliği doğru dürüst anlamak mümkün değil. CHP'de Allah demeyi bile laikliğe aykırı diye düşünen adamlar var. CHP'deki bu adamlar bana musallat oldu. Deniz Baykal'dan lider falan olmaz, ben bu kanaatteyim.'

fatoş_yvz
21.02.2008, 10:41
ya aLemiN derdi turban oLmuş kım nasıL istıyosa öyLe oLsuN ne gerek var böyLe saçmaLıkLara....

bayatlı kenan58
21.02.2008, 11:23
sence bı musluman olarak sırf dınım emrettıgı ıcın ortunen bır kardesımızın anamızın boyle bır hakarete ugraması sacmalıkmı yoksa bacım anam basını ortuyor dıye nerelerde ve ne gıbı tepkılerle karsılasacagı gercegımı ?

seva
21.02.2008, 11:40
türkiyenin her yerine yayılıyor yazık prokovasyon diyorum.

fatoş_yvz
21.02.2008, 12:21
sence bı musluman olarak sırf dınım emrettıgı ıcın ortunen bır kardesımızın anamızın boyle bır hakarete ugraması sacmalıkmı yoksa bacım anam basını ortuyor dıye nerelerde ve ne gıbı tepkılerle karsılasacagı gercegımı ?
saçmaLık oLarak söyLEdıgım tabıkı böyLe bı hakaretLe karşıLaşmasıı bu tepkiLeri saçmaLk ınsanLar nasıLsa öyLe oLmaLıı kendı istegıyLe bunu kabuLLenmeyenLer düşünsn...

abircan
21.02.2008, 12:23
provokasyon bu ülkede madımakla başladı malesef devam ediyor, aklınızı başınıza alın onun bunun gazına gelmeyin, kimi asit atar kimi cami bastı der ve bu işler hep böyle başlar akıllı olun akıllı olun, provakasyonlara gelmeyin derim, kimseyide provoke etmeyin derim,

bayatlı kenan58
21.02.2008, 12:39
kımseyı provoke ettıgımız yok nıyetımızde yok bız yasanılan ve yasadıgımız gordugumuz gerceklerı yazıyorum bu ve bunun gıbı bır cok olay yasandı ne yanı provakasyon ulkenın guvenlıgını saglayan ve mılletımın guvendıgı bır kurumdan mı yapılıyor?

seva
21.02.2008, 12:45
kımseyı provoke ettıgımız yok nıyetımızde yok bız yasanılan ve yasadıgımız gordugumuz gerceklerı yazıyorum bu ve bunun gıbı bır cok olay yasandı ne yanı provakasyon ulkenın guvenlıgını saglayan ve mılletımın guvendıgı bır kurumdan mı yapılıyor?
yazılanlara diyorum size demiyorum kardeş.

ayrıca her yerde prokokasyon yapılıyor yani o kişi başörtünü çıkart gel diyerek huzuru bozuyor.

sonbahar5803
21.02.2008, 13:05
Askeriyenin işlerine akıl sır ermez.

Tesettürü laikliği zedeleyecek bir sembol olarak görürler ama askere alırken ayrım yok! Kapalı açık herkesin oğlu askerlik yapacak.

Tesettürlüler askeriyenin hiç bir imkanından faydalanamaz, onların kara, hava, kıta sahanlıklarına giremez, ama ne hikmetse şehit cenazelerinde aynı rütbeliler en ön safta yer alırlar, sahte gözyaşlarını akıtırlar.

O zaman içimden şöyle haykırmak geliyor:

''Bu şehidin annesi, bacısı kapalı. Siz buraya yakışmazsınız paşam! Laiklik elden gitmesin, biz taşırız şehidimizi omuzlarda.''

Yine de hepsini aynı kefeye koymuyorum, koyamıyorum. Çok TSK mensubu aile fertlerim var. Onlara haksızlık etmiş olurum. Her şeye rağmen bu vatan onların sayesinde ayakta duruyor.

aozdemir
21.02.2008, 13:23
başörtüsü yasağını anlamakta ben zorlanıyorum. zorbalık yapmak bazılarının hoşuna gidiyor galiba.