PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : CÜ'den TÜRBANA İZİN YOK

Sivaslilar.Net
25.02.2008, 22:29
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
Cumhurbaşkanı Gül’ün onayladığı türban yasağının kaldırılmasına ilişkin yasa yürürlüğe girerken, Cumhuriyet Üniversitesi uygulamaya geçmedi. Rektör Bakır, yeni yasal düzenleme yapılana kadar bekleyeceklerini söyledi Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bakır, yeni yasal düzenleme tam anlamıyla gerçekleşene kadar üniversitede eski uygulamanın devam edeceğini söyledi.
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Senatosu, Rektör Prof. Dr. Mehmet Bakır başkanlığında toplandı. Yaklaşık 1 saat 15 dakika süren toplantı sonrasında senatonun kararını açıklayan Rektör Bakır, Anayasa'nın önerdiği 10. ve 42. maddelerde yeni yasal düzenleme yapılana kadar üniversitede eski uygulamaya devam edeceklerini kaydetti.
Bakır, sözlerini, "Yeni yasal düzenleme yapılınca gereği yapılacaktır" diyerek tamamladı.
SERBEST BIRAKANLAR
Anayasa değişikliğinin Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından bazı üniversiteler türbana izin verdi.
Dün sabah saatlerinden itibaren uygulamanın yürürlüğe girmesiyle Boğaziçi Üniversitesi kampus girişinde öğrencilerin başörtüleriyle alınması konusunda sorun yaşanmadı.
Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın da yasağın sona erdirilmesi için ayrıca kanuni bir düzenlemeye ihtiyaç duyulmadığını belirtmesinin ardından Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde de öğrenciler başörtülü olarak derslere girmeye başladı.
Dicle Üniversitesi'de türban yasağını kaldıran Üniversiteler arasında yer aldı. Bu Üniversitenin çeşitli fakültelerinde okuyan genç kızlar türbanla derslere girdi.
Sakarya Üniversitesi'nde okuyan türbanlı öğrenciler ise, dün derslere türbanlı girdi. Kampüs girişinde güvenlik görevlileri sadece öğrencilerin kimliklerine bakarak türbanlı öğrencileri içeri aldılar.
Kayseri Erciyes Üniversitesi ise yasağı kaldıran ilk Üniversiteler arasında yer aldı. Bu Üniversite’de de öğrenciler türbanlı olarak derslere girdi.

leblebi82
25.02.2008, 22:41
Merak etmeyin arkadaşlar iki ay sonra Cumhuriyet Üniversitesi'nde de yeni Rektörümüz görevine başlamış olacak inşallah. O zaman özgürlükler de tam anlamıyla uygulanacaktır. Gerçi o zamana kalmadan yeni yasa ile başörtülü öğrencilerin derslere girebileceğini zannediyorum.

puar
25.02.2008, 23:09
Biz boşuna demiyoru bunların çıkardığı yasa yarım yamalaka...kokudan neler yapttığını bilmiyorlar... ahh hocam olsaydın şimdi ne olurdu :(

banu58
25.02.2008, 23:56
CÜ de okuyan biri olsam içeri alınmadığım an hemen bu durumda diğer mağdurlarla beraber Cumhuriyet savcılığına gider suç duyurusunda bulunurdum.
Arkadaşlar sakın galeyana gelmeyin böyle durumda suç duyurusunda bulunun şuan yasaları çiğniyorlar,kaldıki anayasa mahkemesinden dönse bile(İmkansız gibi birşey ama)bu eylem yasanın yürürlülük tarihi içinde olduğu için davanızda haklı çıkacaksınızdır emin olunuz.
Sayın Rektörüde Türkiye Cumhuriyetinin anayasasına uymadığı için kınıyorum ve gerekli cezaya çarptırılmasını diliyorum.
Bu son çırpınışlar,unutma sayın rektör denize düştünüz çırpınarak kurtulamaz bilakis derinlerde kaybolursunuz.

Ertugrul
26.02.2008, 06:45
Milletin %70-80'ni, Meclisin %80'nine yakını Üniversitelerde Başörtüsü yasağının kalkmasını
istiyor ve bunu anayasa değişikliği ile yapıyorlar lakin ne hikmetse aydın
dediklerimiz,bilimadamı dediklerimiz milletten ve meclistende üstünmüşçesine halen bu yasağı
devam ettirmeye çalışıyorlar.Bunun adı modernizim,bunun adı laiklik oluyor.Milletsiz,meclissiz ne
laiklik olur nede modernizim olur.Çatışmadan nemalanmaya çalışanların çırpınışları,bunlar laiklik
istismarcıları,bunlar milletin efendisi olduklarını sanan bir avuç azgın azınlık.
Yazık ki milleti başörtüsünden yana olanlar ve olmayanlar olarak ikiye böldüler.Hakk ve
özgürlükleri kavramların içinde boğmaya kalktılar ve en acısı milleti kerhende olsa Ak
Partiye mecbur bıraktılar. Oysa milletin siyasi tercihinde ekonomi,dış politika,terör gibi
gerçek sorunların çözümlerini üretenleri araması gerekiyordu.
Komplo teorisi üretmek gerekirse Baykal'da,Rektörlerde,karanlık aydınlarımızda,kezzapçı
basınımızda hepsi Ak Partinin iktitarının devamı için oynuyorlar. Baykal din dersi
verdikçe,küçücük kıza 'İn Aşağı' diye birileri höykürdükçe ve basın laikli oyunu oynadıkça
millet kayıtsız şartsız Ak Parti'ye destek vermek zorunda kalıyor. Acaba Tayyip bey bunları özel mi tuttu ?

abircan
26.02.2008, 08:08
anayasa aykırılık olmaz çıkarırısın kuralına göre kanun yasa uygularsın tıpış tıpış, bende özgürüm, , hippide özgür, çarşaflıda özgür, sarıklıda özgür, burkalı özgür değilmi, yaşasın özgürlükler, ama sınırı var benim özgürlük alanıma kadardır senin özgürlüğün, senin saçının teli, sakalının kılı seni allahın dostu beni düşmanı yapmaz, seni üstün inanç sahibi yapıp benide düşkün yapmaz, iktidar dönemimde kadrolaşmış softa yobaz başı açığa baskı yapmayacakmı, hergün korku ve günah baskısıyla büyüyüp gelen çocuk yanıbaşındaki sıra arkadaşına baskı yapmayacakmı ben müslümanım , sen nesin demeyecekmi niye çünkü türban takıyor, sakalı var , namaza gidiyor ama o allahın sevgili kulu olacak diğeri allahın lanetli kulu mu olacak , yok öyle ucuz propaganda , kendini herkes peygamber torunu sayacak, allahın özel görevli iznli kulu sayacak herkese dayatmayacakmı vehabi yaşam biçimini, bunun sonu yok bu tartışma burada bitmez, ortalığa getirip bunu bir şart gibi koşanlar vatan hainidir, türbn sorun değildi isteyen istediği gibi takıp dolaşıyordu, okula girip çıkıyordu herhengi bir sorun yoktu bunu sorun yapan mücahid müteahhit anlayışlar ve bu ülkeyi kamplara bölüp parçalamak isteyenlerdir, başörtüsü sadece masum bir inan tezahürü olsa amennah, kadın sorunu alsa amennah, özgürlük sorunu olsa amennah, ama gel görki yıllarca siyasilerin elinde oyuncak oy deposu malzemesi olarak kullanılıyor, kılda keramet olsa kaş olmazdı, koltuk altı etek altı kılı olmazdı, sorun o başa , o boyna o bele bakan sapkın erkek anlayışında kendine dört kadını hak gören, köle ile yaşayacağı sınırsız cinselliği hak gören anlayışta, kadını sosyal yaşam dışı gören , eksik , zayıf, günahkar gördüğü kadını sözde şimdilik sokağa başörtüsüyle zgürleştitip sokağa çıkarıp daha sonra eve kapatma anlayışı bu malesef bu benim naçizane fikrim,

abircan
26.02.2008, 08:11
kadını kendine eş görmeyen erkeği , erkeği kendien eş görmeyen kadını eksik hissederim
çünkü yaradılış olarak kimse kimseden az değil eksik değil, bana olan hak sana da hak

Ertugrul
26.02.2008, 08:50
kadını sosyal yaşam dışı gören , eksik , zayıf, günahkar gördüğü kadını sözde şimdilik sokağa başörtüsüyle zgürleştitip sokağa çıkarıp daha sonra eve kapatma anlayışı bu malesef bu benim naçizane fikrim,

Burada biraz yok yok baya bir çelişki var. Kadını sosyal hayattan uzak tutmak Üniversite eğitimi almasını mı istemektir,kadını eksik görmek milyonlarca kişinin girdiği sınavı kazanıp okumasınımı istemektir.Kadını sözde özgürleştirmek okumasını istemekte,özde özgürleştirmek eve mahkum etmekmidir.

anayasa aykırılık olmaz çıkarırısın kuralına göre kanun yasa uygularsın tıpış tıpış, bende özgürüm, , hippide özgür, çarşaflıda özgür, sarıklıda özgür, burkalı özgür değilmi, yaşasın özgürlükler, ama sınırı var benim özgürlük alanıma kadardır senin özgürlüğün, senin saçının teli, sakalının kılı seni allahın dostu beni düşmanı yapmaz, seni üstün inanç sahibi yapıp benide düşkün yapmaz, iktidar dönemimde kadrolaşmış softa yobaz başı açığa baskı yapmayacakmı, hergün korku ve günah baskısıyla büyüyüp gelen çocuk yanıbaşındaki sıra arkadaşına baskı yapmayacakmı ben müslümanım , sen nesin demeyecekmi niye çünkü türban takıyor, sakalı var , namaza gidiyor ama o allahın sevgili kulu olacak diğeri allahın lanetli kulu mu olacak , yok öyle ucuz propaganda

Ağbi biraz empati kurun diyorsunuz ki özgürlük ama benim sınırıma kadar maşallah sınırlarıda tek başınıza çiziyorsunuz,sınırlar karşılıklı münazara ile çizilir. Ben yaptım oldu mantığı burada yürümez.Şimdi sakallı,başörtülü v.b sakalsızı,başı açığı din düşmanı olarak mı gösteriyor.Olayı tersinden okutalım bütün başıaçık hanımlar,iyi giyinimli beylerde başörtülüleri,ince bıyıklıları,sakallıları rejim düşmanı olarak mı gösteriyor.
Böyle mantık olur mu ? Bak sen başörtülüsün dindarsında ben gavurmuyum diye düşünen kişi kendini bir çek etsin,böylesi çağ dışı bir düşünceyi hangi vehimlerin sonucunda edindiğini belirlesin ve toplumun sağlığı için o vehimleri yok etsin.

ceylankimya
26.02.2008, 08:57
ÖNCEKİ HABERDE TÜRBAN KONUSUNDA OLUMLU GÖRÜŞ BELİRTEN CÜ. REKTÖRÜ NE OLDUDA BUNDAN GERİ DÖNDÜ?

Ertugrul
26.02.2008, 08:59
ÖNCEKİ HABERDE TÜRBAN KONUSUNDA OLUMLU GÖRÜŞ BELİRTEN CÜ. REKTÖRÜ NE OLDUDA BUNDAN GERİ DÖNDÜ?

Ne olacak hocam mahalle baskısını hep başörtülüler yapacak değilya,
bu seferde yasakçılar mahalle baskısı uygulamıştır. :D

puar
26.02.2008, 09:04

Öyle bişey belirtmemişti kendisinin budan 15 gün önceki demecini okudum laiklik elden giidyormuş neymiş sivas halkı laikliğine sahip çıkan vede bu tip yasalarada bizleri karşı çkan bir toplulukmuş...kendisi diyordu :)
caharında dediği gibi aydın diye nitelendirilen kişiler bir adım önnü göremeyecek kadar körler.

FurkaN
26.02.2008, 09:05
Rektörün baş örtüsü bildirisine imza attım demesi bence yalandı... Çünkü o günlerde böyle demesi gerekiyordu... Ben o listeye baktım ve o zaman adını göremedim listede... Hangi zihniyeti adamı olduğunu biliyoruz... Bu nedenle bana ters bir karar gibi gelmedi... Eğer derse girebilselerdi o zaman şaşırırdım... Şimdi iş oradaki hocalara düşüyor... Onlar seçimlerde üzerilerine düşen görevi yapmalılar...

Efe Cemil Şeker
26.02.2008, 09:24
ÜNİVERSİTEYE BAŞÖRTÜLÜ GİREBİLMEK İÇİN EL KİTABI

Başörtüsü yasağının üniversitelerden kaldırılmasıyla yeni bir süreç başlıyor. Elimizde yeni bir anayasa maddesi ile çok sayıda yasakçı rektör ve akademisyen var.
Üniversite kapısında ya da sınıflarda yaşanabilecek muhtemel sorunlar ve bu sorunlar için pratik çözüm önerilerini sizler için tespit ettik.
Özgürce bir hayat yaşamanız dileğiyle

Evden çıkmadan

Sabah kalktınız ve üniversiteye gitmek için hazırlanıyorsunuz. Bugün sizin için biraz gergin bir gün olabilir, zaman zaman kan şekeriniz düşebilir ya da bunalabilirsiniz. Bu nedenle çantanızda şeker, çikolata, naneli sakız ve limon kolonyası bulundurun.
Ayrıca yasağa neden olan eski maddeler ile yasağı kaldıran yeni düzenlemelerin karşılaştırmalı cetvelinin elinizin altında bulunmasında yarar vardır. (Ek-1)

Güvenlik kontrolüne geldiğinizde

Güvenlik görevlilerinin yanından sanki her gün aynı şeyi yapıyormuşsunuz gibi kendinize güvenen bir ifadeyle geçin. Tedirginlik yaşadığınızı hissetmezse sizi durdurmaya cesaret edemeyecektir.

Güvenlik görevlisi sizi durdurursa

Anayasaya karşı gelmenin büyük bir suç olduğunu, anayasanın rektörden daha büyük olduğunu basit cümlelerle açıklayın.

Başörtünüzü tutturduğunuz iğneyi çıkartıp tavşankulağı yapmanızı talep ediyorsa

Başörtünüzü tutturduğunuz toplu iğneyi Atatürk rölyefli toplu iğne ile değiştirin. Buna itiraz etmeye cesaret edemeyecektir.

Yine de girişinize engel olmaya devam ediyorsa

Tutanak tutulması için ısrarcı olun. Yurdumuz memuru tutanak tutulmasından tırsacaktır. Tabi imkanınız varsa bir avukat ya da noterle okula gitmek çok daha etkili olacaktır.

Ders değil hoca seçin

Ders seçiminde yasakçılığıyla nam salmış hocaları değil daha toleranslı olarak bilinenleri seçmeye çalışın. Hakkında bilgi sahibi olmadığınız hocaların odalarına göz atın. Rozet, poster gibi siyasal simgelerinin çokluğuna göre karar verin. Onlardan ders almak mecburiyetindeyseniz ilk birkaç hafta derslerine girmeyin. Gözlerinin alışması için yemekhanede, kütüphanede ve koridorlarda karşılarına çıkın.

Engelleri aşıp fakülteye girmeyi başardınız

Derse erken gidin ve herkesten önce sınıf kapısına en uzak sandalyelerden birine oturun. Hocanız sizin de diğer öğrencilerden bir farkınız olmadığını anlayıncaya kadar görüş alanının merkezinde olmayan bir yer seçmeye özen gösterin.

Siz sınıftayken derse girmeyeceğini söylüyorsa

Kesinlikle bulaşıcı bir hastalığınızın olmadığını ifade edin. Sınıfta hakimiyetin hocada olduğunu, izin vermemesi halinde ağzınızı açamayacağınızı, bu nedenle düşüncelerini yayıp sınıfı etkilemenizin mümkün olmadığını tüm yalınlığıyla açıklayın.
Ayrıca; derse girmek istemiyorsa yasalar karşısında sadece kendisinin derse mazeretsiz girmeyerek görevini aksatmış olacağını hatırlatın. Bunu sınıfın ortasında söyleyebilir ve onu vazgeçirmeye çalışabilirsiniz.

Sınıfa girip sizin çıkmanızı istemesi halinde

İçinde bulunduğunuz binanın inşası, sınıfınızın eşyaları, ısıtılması, aydınlatılması ve öğretim üyelerine ödenen maaşın Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlarının ödediği vergiler sayesinde karşılandığını söyleyin. Vergi mükelleflerinin seçtikleri vekillerin %75’inin bu yasal düzenlemeyi gerçekleştirdiğini anımsatın.

Tartışmanın uzaması durumunda

Bilgi üretimi konusunda dünyada büyük bir rekabet yaşandığını, kaybedilen her dakikanın değerli olduğunu söyleyin. Bu konuda Hindistan’daki chip üretiminden ya da Amerika’da yayımlanan makale sayılarından dem vurabilirsiniz. Çok sıkışırsanız ilk 500 arasında Türk üniversitesi olmaması bahsini açabilirsiniz. Bu konunun matbaanın 300 yıl sonra gelmesinden sonra yaşadığımız en etkili travmamız olduğunu hatırlatırız.

Tutanak tutmaya kalkışılması halinde

Onların tutmak istediği herhangi bir tutanağa imza vermeyin, mümkünse bu konuyu açmayın, açılırsa polemiği bu yönde geliştirmeyin. Türk hukuk sisteminin devletin bekasını düşünmekten sizin hukukunuzu düşünmeye takati kalmadığını bilin. Bu nedenle hiçbir tutanak sizin lehinize sonuç vermeyecektir.

Hocadan yana taraf öğrencilerin bu polemiğe müdahil olması halinde

Size derse girmemenizi söyleyen hocaya arka çıkacak ve tartışmaya katılan öğrenciler çıkacaktır. Bu kişilerle polemiğe girmekten kaçının. Teneffüslerde herhangi bir sözlü tacize karsı bu kişilerden uzak durun. Birlikte yaşadıkça bu duruma alışacaklarını düşünün. Amerika’da siyahi öğrencilerin üniversiteye girmesini protesto eden, yaşlandığında ise o siyahi öğrenciden af dileyen Hazel Massery’nin hikayesini düşünün ve onlara gülümseyin.

Size arka çıkan erkek öğrenciler olduğunda

Bu tartışma sırasında size arka çıkacak öğrenciler de olacaktır. Özellikle bir devlet kurumunda provokatör olarak görev yapan erkeklere dikkat! Bu durumda elinizle nazikçe gerek olmadığını işaret edin. Tartışmaya başkalarının karışması önü alınamayacak bir çatışmaya sebep olabilir. Sizin üzerinizden başka bir ideolojik kavga verilmek için fırsat kollayanlar olabilir. Sonuçta da bu huzursuzluktan siz sorumlu tutulursunuz.

“Dekana gidelim. Derdini ona anlat” denildiğinde

Dekana gidebilirsiniz, ama onun bu konuda karar verme yetkisi olmadığını bilin, sizin aleyhinizde yasal olarak herhangi bir şey yapmak istiyorlarsa size sormadan da yapabilirlerdi. Herhangi bir metne imza atmak zorunda değilsiniz, herhangi bir teklifi veya pazarlığı kabul etmekle yükümlü değilsiniz. ÖSYM tarafından üniversiteye yerleştirildiğinizi, kanunlarla muhatap olduğunuzu ve kanunların size derse girme serbestîsi verdiğini nezaketle anlatın.

Üniversiteye verdiğiniz belgelerin takibi

Üniversiteye verdiğiniz her türlü başvuru dilekçesi kaybolabilir, üzerine çay dökülüp okunmaz hale gelebilir. Her türlü işleminizi adım adım takip edin. Aksaklıkları sabırla giderin. Tekrar tekrar istenecek şeyleri sabırla yerine getirin. Siz onların sabrını tüketin.

Sınav kağıdınıza isminizi en son yazın

Sınav kağıdınıza isminizi sınavın sonunda yazın. İyi niyetli olmayan asistanlar başörtülü olanların kağıtlarını işaretleyebilir, sınavı okurken kağıdınıza daha haşin yaklaşabilir.

Sonuç olarak

Siz yerden göğe kadar haklısınız. Unutmayın! Bu geçici bir durum, bu günlerin geçecek. Hiçbir haksızlık sonsuza kadar devam etmemiştir. İnsanlar aslında iyidir. Eğitim hakkınızı engelleyen insanların gözlerindeki perdenin kalkması ve içlerindeki düşmanlık hislerinin yok olması adına onlar için dua edin. Daraldığınızda içinizden “ya sabır” çekin. Çantanızdaki nane şekerlerinden bir tane ağzınıza atın, hatta karşınızdakilere de ikram edin.
Bir de bize yazın: bilgi@gencsiviller.net

recosan58
26.02.2008, 09:32
bu genç siviller harika ya.................

abircan
26.02.2008, 09:57
kız çoçuğu 5 yaşına gelmeden önce renkli şirinmi şirin türbancıklar takacak sonra ilkokula ortaokula liseye açık gidecek sonra üniversiteye kapalımı gidecek

abircan
26.02.2008, 10:00
dini inancına göre diye yaşayanlara türkiyede ayrı bir standartmı sunacağız,
ayrı hastane ayrı doktor, ayrı okul, ayrıca ayrı sınıf , ayrı öğretmen, ayrı kafeterya ayrı lokanta, ayrı taksi, ayrı minübüs, ayrı otobüs, ayrı metro, ayrı sinema, ayrı telefon hatları danışma merkezleri, ayrı kaldırımlar, ayrı otobüs durakları, ayrı gazeteler, ayrı köşe yazarları,

ceylankimya
26.02.2008, 10:04
Ne olacak hocam mahalle baskısını hep başörtülüler yapacak değilya,
bu seferde yasakçılar mahalle baskısı uygulamıştır. :D

Haklısın bunlar kendi kendilerine baskı yapıyorlar kanun tanımazlar

Ertugrul
26.02.2008, 12:28
dini inancına göre diye yaşayanlara türkiyede ayrı bir standartmı sunacağız,
ayrı hastane ayrı doktor, ayrı okul, ayrıca ayrı sınıf , ayrı öğretmen, ayrı kafeterya ayrı lokanta, ayrı taksi, ayrı minübüs, ayrı otobüs, ayrı metro, ayrı sinema, ayrı telefon hatları danışma merkezleri, ayrı kaldırımlar, ayrı otobüs durakları, ayrı gazeteler, ayrı köşe yazarları,

Ya ağbi ell insaf yahu,vallahi anlıyamıyorum seni,sen böyle değildin ne oldu,çok özür dilerimde kendin uydurup kendin cevaplıyorsun sonrada bu uydurduklarından korkup milletide korkutamaya çalışıyorsun.

Şu yukarıda ki söylediğin talepleri ilk defa senden duyuyorum,7 senedir üniversitedeyim valla senin bu dediklerini söyleyen bir kişi bile çıkmadı karşıma,her iki taraftan da bu söylediklerini dillendireni görmedim.

Hele hele ayrı hastane,postana v.s isteyeni hiç duymadım,bazen teyzelerin,ablaların utandığından erkek doktordan çekindiklerine şahit oldum ama onlarıda hemen hacı anneler,hacı amcalar,etrafta ki bilgili,kültürlü insanlar uyarıp aman evladım doktora mahrem olmaz derlerdi.Bu utanma duygusunuda hiç yadırgamıyorum hatta bu duyguyu temiz,saf olduğu için taktir ediyorum.İffetsizce sokaklarda dolaşanlardan,ailevi mahremlerini çarşaf çarşaf sergileyenlerden bin defa daha yeğdirler.

Anlıyorum bu son çıkan anayasa değişikliğine karşın ancak buda sana milletin büyük çoğunluğu hakir görme hakkı vermez,onlarla dalga geçme,onları kaba,saba,çağdışı olarak tanımlamanı ve bu tanımlama etrafında bu anayasa dceğişikliğine muhaliflik etmen en hafif deyimi ile yakışıksız.

MEDYABİRAJANS
26.02.2008, 12:29
kılda keramet olsa kaş olmazdı, koltuk altı etek altı kılı olmazdı, sorun o başa , o boyna o bele bakan sapkın erkek anlayışında kendine dört kadını hak gören, köle ile yaşayacağı sınırsız cinselliği hak gören anlayışta, kadını sosyal yaşam dışı gören , eksik , zayıf, günahkar gördüğü kadını sözde şimdilik sokağa başörtüsüyle zgürleştitip sokağa çıkarıp daha sonra eve kapatma anlayışı bu malesef bu benim naçizane fikrim,[/QUOTE]

Ya abircan bey , özgürlükler sadece sizin tekelinizdemidir. Yani şu çok savunduğunuz özgürlükler neden başını kendi isteğiyle örten bacıma gelince kudurmuş sırtlanlar kesiliyosunuz. Kadını bir metaa gibi gören bugünkü zihniyet her platformda kadını teşhir eden kullanmaya çalışan sözüm ona özgürlükçüler.Kadına en büyük değeri yüce dinin sahibi Allah (c.c.) vermiştir. " cennet anaların ayakları altındadır" buyurmuştur. bugünkü din düşmanlarının dedeleri kız çocuklarını diri diri toprağa gömerken kadının hiç bir değeri yokken benim şanlı Peygamberim kadına gerçek değerini vermiştir. NE MUTLU PEYGAMBER ÜMMETLERİNE...

Ertugrul
26.02.2008, 12:34
Hak ve özgürlüklerden dem vuranlar samimiyetlerini göstersinler,insanların düşünce ve ifade
özgürlüğüne saygılı olsunlar. Hakaretvari bir cümle gördüğünüzde mesajı moderatöre
bildirin,kanun,kural deyip sitedeki kurallara ve bu kuralların uygulayıcılarına haksızlık etmeyin.
Günibirlik siyasi söylemlerle bir birimizi kırmayalım,sevgiden,hoşgörüden uzak
mesajlardan geri durmaya çalışaılm.İdeolojiler insanların hizmetindedir,idelojilerin
hizmetine girip insanlığa zarar vermeyin.

abircan
26.02.2008, 13:52
Yalçın BAYER
ybayer@hurriyet.com.tr

Belediye otobüsünde ’türban indirimi’

DOĞDUĞUNDAN beri Adana’da yaşayan 47 yaşındaki Nezire Nilgün Pepedil, ’türban imtiyazı’na ilişkin yaşadığı bir olayı yazıyor:

"Düne kadar tekrar dünyaya gelsem ne başka bir ülkede, ne de başka bir şehirde yaşamak isterdim. 2 kız annesiyim, birisi mühendis, ötekisi doktor. Ekonomik sıkıntılarla dolu üniversite yılları henüz geride kaldı ve ikisi de şimdi kendi hayatlarını kazanıyor. Anlayacağınız düne kadar çocuklarımın yarınları için endişelenmeyi geride bırakmış, keyifle torunlarımı seveceğim günleri bekliyordum.

Son zamanlarda güzel memleketimde yaşanan sevimsiz olaylar elbette üzüyordu beni, ancak dün (önceki gün) olanlar sert bir tokat gibiydi, üzmekten çok öte canımı acıtan... Adana’da belediyeye bağlı toplu taşıma araçları olan otobüslere binmek için manyetik kartlar kullanılıyor. Bu kartlara şehrin çeşitli yerlerdeki sabit noktalarda bulunan bayilerden istediğiniz miktarda para yüklüyorsunuz ve otobüse bindiğinizde kartı manyetik okuyucuya gösterdiğinizde biniş ücreti karttan düşülüyor. Her biniş için ne kadar ücret kesileceği, binilen otobüsün şoförü tarafından tek bir düğmeye basmak suretiyle değiştirilebiliyor. Dün (önceki) otobüse binerken ben de herkes gibi manyetik kartımı okuyucuya tuttum ve ekranda biniş ücreti olarak 75 kuruşun kartımdan düşüldüğünü okudum. Hemen arkamdan otobüse binen türbanlı bayan kartını okuttuğunda ekranda 60 kuruş göründü, birkaç durak sonra otobüse binen türbanlı bir diğer vatandaş şoförle işaretleşti ve manyetik okuyucuya kart göstermeden araca bindi. Bunun üzerine şoföre, biniş ücretlerini neye göre belirlediğini sorma gafletinde bulundum ve cevabı sert bir tokat gibi indi suratıma:

’Benim inisiyatifime kalmış, canım isterse öğrenci alırım ya da hiç almam, sıkmabaşlardan (şoförün kullandığı tabir tam olarak buydu) ücret almam.’

Donup kalmıştım, sinirden titriyordum, gideceğim yere varmadan otobüsten indim. Ne yapabilir, kimi kime şikayet edebilirdim? Modern bir Türk kadını olarak sıkmabaş olmayan ben ne yapabilirdim? Çaresizlik içinde yazıyorum size... Yarının bugünden daha karanlık olmasından korkuyorum... Çığlıklarımızı duymazdan gelenlerden korkuyorum... Kaleminizin sesimiz olması dileği ile yazıyorum size..."

Çuvaldan sonra kafasına türban geçirilen Türkiye

BATILI emperyalist beyaz adam, akşam oturup TV kanallarını zaplarken; Filistin, Irak, Pakistan ve Afganistan sokaklarında gördüğü, yalınayak, başı kabak, pejmürde kıyafetli, donuk bakışlı insan manzaralarını Türkiye’de de görmek istiyor. Çünkü onlar efendi-köle ilişkisini tercih ediyor. "Nasıl olur da bir Müslüman ülkesinin insanı benimle aynı görüntüde olabilir" diye düşünüp çıldırıyor. Oysa benim tercihim; "Amerikan İslam’ına göre dizayn edilmiş ve kafasına Amerikan çuvalı (yani türban) geçirilmiş bir Türkiye’dir" diyor. O yüzden, ona bu imkánı sunacak olan, mevcut iktidarı çok ama çok seviyor. İşte bu nedenle mevcut iktidar, Türkiye haricinde herkesin iktidarıdır maalesef!..

Hasan MUHTAR

abircan
26.02.2008, 13:53
ben saf inancı gereği türban takana sonsuz saygım var
daha önceden belirttim buradan geçim sağlayıp sahte dincilere sahtekarlara lafım

puar
26.02.2008, 14:34
Alaaddin abi sen bu türban olayına çok takıyon.
Abi net söyle başörtülü üniversitede okuyan bir hanımdan ne zarar gelir...

asitane3458
26.02.2008, 15:40
olacak olacak hepsi olacak teker teker olacak ......

banu58
26.02.2008, 19:41
Bazılarının Demokrasinin "D"sinden anlamadığı apaçık ortada,neymiş efendim 5 yaşında türban taktırılırmışta falanda filanda,5 yaşındaki çocuk buna karar verecek erkinlikte değil miş,peki soruyorum;
5 yaşındaki çocuk BALEye gidecek erkinliktemidir.
5 yaşındaki çocuk DANS OKULUna gidecek erkinliktemidir.
5 yaşındaki çocuk FİLM çevirecek erkinliktemidir.
Bunları yapan MODERN oluyor diğerleri AŞIRI DİNCİ,şu geçeği kimse gözardı edeömez;ya DİNDAR vardır yada DİNSİZ,bunun ortası olmaz,İslamiyet sınırları genişletilecek ne bir ülkedir,nede daraltılacak bir kurumdur.
Sizleri bilmem ama ben DİNDARım.
Allah hepimizi ıslah eylesin!
Amin!

fatihada58
26.02.2008, 20:49
Abircan abi walla yazdıklarını dehşet içinde okudum.İnşallah o yazı basının çarpıtması ve yalanıdır.Aksi halde ne anladım özgürlüklerden.Amma şimdiye kadar türbanlılara yapılan zulümler eziyetler dışlamalar düşünülünce a kadın sende zamanında kapalı kadınlar dışlandığında ses çıkarsaydınya demek geliyor içimden.Alman bir düşünürün başına gelen bişey vardı komünistleri götürdüler ses çıkarmadım,yahudileri götürdüler ses çıkarmadım,en sonunda beni götürdüler kimse ses çıkarmadı:çünkü ses çıkaracak kimse kalmamıştı...

Ertugrul
26.02.2008, 23:58
Yalçın BAYER
ybayer@hurriyet.com.tr

Belediye otobüsünde ’türban indirimi’

DOĞDUĞUNDAN beri Adana’da yaşayan 47 yaşındaki Nezire Nilgün Pepedil, ’türban imtiyazı’na ilişkin yaşadığı bir olayı yazıyor:

"Düne kadar tekrar dünyaya gelsem ne başka bir ülkede, ne de başka bir şehirde yaşamak isterdim. 2 kız annesiyim, birisi mühendis, ötekisi doktor. Ekonomik sıkıntılarla dolu üniversite yılları henüz geride kaldı ve ikisi de şimdi kendi hayatlarını kazanıyor. Anlayacağınız düne kadar çocuklarımın yarınları için endişelenmeyi geride bırakmış, keyifle torunlarımı seveceğim günleri bekliyordum.

Son zamanlarda güzel memleketimde yaşanan sevimsiz olaylar elbette üzüyordu beni, ancak dün (önceki gün) olanlar sert bir tokat gibiydi, üzmekten çok öte canımı acıtan... Adana’da belediyeye bağlı toplu taşıma araçları olan otobüslere binmek için manyetik kartlar kullanılıyor. Bu kartlara şehrin çeşitli yerlerdeki sabit noktalarda bulunan bayilerden istediğiniz miktarda para yüklüyorsunuz ve otobüse bindiğinizde kartı manyetik okuyucuya gösterdiğinizde biniş ücreti karttan düşülüyor. Her biniş için ne kadar ücret kesileceği, binilen otobüsün şoförü tarafından tek bir düğmeye basmak suretiyle değiştirilebiliyor. Dün (önceki) otobüse binerken ben de herkes gibi manyetik kartımı okuyucuya tuttum ve ekranda biniş ücreti olarak 75 kuruşun kartımdan düşüldüğünü okudum. Hemen arkamdan otobüse binen türbanlı bayan kartını okuttuğunda ekranda 60 kuruş göründü, birkaç durak sonra otobüse binen türbanlı bir diğer vatandaş şoförle işaretleşti ve manyetik okuyucuya kart göstermeden araca bindi. Bunun üzerine şoföre, biniş ücretlerini neye göre belirlediğini sorma gafletinde bulundum ve cevabı sert bir tokat gibi indi suratıma:

’Benim inisiyatifime kalmış, canım isterse öğrenci alırım ya da hiç almam, sıkmabaşlardan (şoförün kullandığı tabir tam olarak buydu) ücret almam.’

Donup kalmıştım, sinirden titriyordum, gideceğim yere varmadan otobüsten indim. Ne yapabilir, kimi kime şikayet edebilirdim? Modern bir Türk kadını olarak sıkmabaş olmayan ben ne yapabilirdim? Çaresizlik içinde yazıyorum size... Yarının bugünden daha karanlık olmasından korkuyorum... Çığlıklarımızı duymazdan gelenlerden korkuyorum... Kaleminizin sesimiz olması dileği ile yazıyorum size..."

Çuvaldan sonra kafasına türban geçirilen Türkiye

BATILI emperyalist beyaz adam, akşam oturup TV kanallarını zaplarken; Filistin, Irak, Pakistan ve Afganistan sokaklarında gördüğü, yalınayak, başı kabak, pejmürde kıyafetli, donuk bakışlı insan manzaralarını Türkiye’de de görmek istiyor. Çünkü onlar efendi-köle ilişkisini tercih ediyor. "Nasıl olur da bir Müslüman ülkesinin insanı benimle aynı görüntüde olabilir" diye düşünüp çıldırıyor. Oysa benim tercihim; "Amerikan İslam’ına göre dizayn edilmiş ve kafasına Amerikan çuvalı (yani türban) geçirilmiş bir Türkiye’dir" diyor. O yüzden, ona bu imkánı sunacak olan, mevcut iktidarı çok ama çok seviyor. İşte bu nedenle mevcut iktidar, Türkiye haricinde herkesin iktidarıdır maalesef!..

Hasan MUHTAR

Sen buna inandıysan diyecek söz yok,böyle bir sürü saçmalık rahatlıkla uydurulabilinir,bu arada başörtüye 'sıkma baş' diyenler kimler,muhafazakar insanlar asla sıkma baş gibi çirkin bir tabiri kullanmaz. Bırak ağbi bunları yalanın bini bir para....

highlander07
27.02.2008, 00:58
BEN C.Ü.DEYKEN BU SORUNU COK YAŞADIK ARKADAŞALRIMIZI ALMIYORLAR DİYE GÜVENLİKLERLE SOL GÖRÜŞLÜŞLÜ ARKADAŞLARIMIZLA BİRBİRİMİZE GİRDİK.BU BAŞÖRTÜLÜ BACILARIMIZA YAPILAN COK BÜYÜK BİR HATADIR.BENCE BUNUN EN BÜYÜK SORUMLUSU ERBAKANDIR.ARAŞTIRIN BAŞÖRTÜSÜ SORUNU YOKKEN BUNU KANUNLAŞTIRMAYA ÇALIŞTI VE SONUNDA NE OLDU MİLLET SUAN BAŞÖRTÜSÜ YÜZÜNDEN BİRBİRİNİ YİYOR.BURASI TÜRKİYE CUMHURİYETİ VE DİNİMİZ ELHAMDÜLİLLAH MÜSLÜMAN,BAŞÖRTÜSÜNE KARŞI ÇIKAN ARKADAŞLAR ARAŞTIRIN ATATÜRKÜN ASLINDA NE KADAR DİNİNİ BİLEN BİR İNSAN OLDUĞUNU, SONUÇTA GÖRECEKSİNİZ Kİ ATATÜRKTE PEYGAMBER EFENDİMİZİN YOLUNDA GİTMEYE ÇALIŞAN (TABİ YANLIŞLARDA VAR AMA BİZ İNSANIZ YANLIŞLAR İNSANLAR İNSANLAR İÇİNDİR) BİR ÖNDERDİR.BİR GÜN HERKES MÜSLÜMAN OLACAK.ALLAH BİZİDE CENNETE GİRECEKLERDEN NASİP ETSİN. HEPİNİZE SAYGILAR

Dağcı
27.02.2008, 08:17
Allah'ın emri üzerine başlarını kapatanlar ve onlara takanlar... İyi ki varsın Cehennem... :)

"
. . .
Dün (önceki) otobüse binerken ben de herkes gibi manyetik kartımı okuyucuya tuttum ve ekranda biniş ücreti olarak 75 kuruşun kartımdan düşüldüğünü okudum. Hemen arkamdan otobüse binen türbanlı bayan kartını okuttuğunda ekranda 60 kuruş göründü, birkaç durak sonra otobüse binen türbanlı bir diğer vatandaş şoförle işaretleşti ve manyetik okuyucuya kart göstermeden araca bindi. Bunun üzerine şoföre, biniş ücretlerini neye göre belirlediğini sorma gafletinde bulundum ve cevabı sert bir tokat gibi indi suratıma:

Hasan MUHTAR

Butür yalan haberlerin son zamanlarda artacağınız biliyorduk. Fasıklardan biri bir haber getirdiğinde önce araştırmak gerekmiyormu? Ayrıca manyetik kart da enteresan. Demek oda başı açık, başı kapalı ayırt ediyor ha. Bu manyetik kartları tüm kapılara koymak lazım o zaman.

Peygamberimize ilk inen ayette ne diyor; "Oku, yaradan rabbinin adıyla oku..." İslam'da ilim öğrenmek, kadın erkek her mümine farzdır. Peygamberimiz, beşikten mezara kadar ilim öğrenmeyi her müminin boynuna bir vecibe olarak yüklüyor. Bu emrin kadını, erkeği yok. Tesettürlü kızların okumasına engel olan zihniyetin, kadın müftü konusunda heyecanlanması, o bildik yobazlığıyla alakalı değilse, dindeki cehaletinin seviyesiyle alakalıdır.

Bir kıssa;
Hocanın biri Bektaşi'ye "Niçin namaz kılmıyorsun?" der ve "Kur'an öyle emrediyor" cevabını alır. "Allah Allah, nerede emrediyor?" deyince, Bektaşi pişkin pişkin cevabı yapıştırır: "Lâ takrabu's-salat" (namaza yaklaşmayın) demiyor mu?" Hoca itiraz eder: "Devamını da okusana?" Maksadı kitaba değil kitabına uydurmak olan Bektaşi kaçamak yapar: "Ben hafız değilim."

Örtünmenin sınırlarını koyan, kadını da erkeği de yaratandır. O yarattığını bilir. Mesele O'na güven meselesidir. Zaten imanın ahlaki tanımı "Allah'a güven" değil midir?

Bir sınır yoksa hiç sınır yoktur. Peki, o sınırı kim koyacak? İslam bu soruya Allah diyor. Müslüman, buna iman edip Allah'ın hükmüne teslim olan demektir. Gerisi mi? Gerisi, Kur'an'ın (49:16) ifadesiyle "Allah'a din öğretmeye kalkmaktır"

Peygamberimizin kızı Hz.Fatıma, kocası Hz.Ali'nin ikinci bir kadınla evlenmek istemesine karşı çıkmıştır. Peygamberimizin terbiyesinde büyüyen Hz.Fatıma'nın, kocasının ikinci evliliğine karşı çıkması caiz olmasaydı. Allah Resulü onu ikaz eder, kocasının arzusuna boyun eğmesini emrederdi. Halbuki durum öyle olmamış, bilakis kızının üzüldüğünü gören Allah Resulü, damadı Hz.Ali'nin bu arzusundan vazgeçmesini istemiş, eğer vazgeçmezse ancak Fatıma'yı boşadıktan sonra evlenebileceğini bildirmiştir. Hz.Ali'nin Fatıma'nın üzerine evlenip onu üzmesine razı olmamıştır. Peygamberimizin bu davranışında, müslüman kız ve babalarının damadın ikinci evliliğine karşı çıkabilecekleri hususunda ruhsat vardır.

"İki zevcesi olup da birine tamamen meyledip diğerini ihmal eden kimse, kıyamet gününde, bir yanı felçli olarak gelir."
(Hadis-i Şerif)

Allah hidayet versin...

Dağcı
27.02.2008, 08:41

Sadece o değil; İ.Ü. rektörü Sn. Parlak bile 180 derece dönüş yaparak çok ağır ithamlarda bulunmaya başladı. Bir yerden talimatla yönlendirildikleri belli oluyor.

Sn. Teziç'in emirlerini harfiyen yerine getirenler, Sn. Özcan'ın emirleri karşısınında üç maymunu oynuyorlar. Açık açık anayasa suçu işliyorlar.

ceylankimya
27.02.2008, 08:50
Sadece o değil; İ.Ü. rektörü Sn. Parlak bile 180 derece dönüş yaparak çok ağır ithamlarda bulunmaya başladı. Bir yerden talimatla yönlendirildikleri belli oluyor.

Sn. Teziç'in emirlerini harfiyen yerine getirenler, Sn. Özcan'ın emirleri karşısınında üç maymunu oynuyorlar. Açık açık anayasa suçu işliyorlar.

Gardaş bunları anlamak çok güç valla. Neden ülkeyi gererler ki?

highlander07
28.02.2008, 02:24
kusura bakmayında bunların hepsi dini bilgileri zayıf insanlar allah yardımcıları olsun sonları cok kötü

aozdemir
28.02.2008, 07:46
bu rektör bir ara başörtüsü serbestisini savunmuyormuydu. yoksa kendisine bir yerlerden telefon mu geldi?

ceylankimya
28.02.2008, 08:46
bu rektör bir ara başörtüsü serbestisini savunmuyormuydu. yoksa kendisine bir yerlerden telefon mu geldi?

evet bu sitede 'CÜ Rektöründen Türbana Destek' diye haber çıkmıştı...
Saniyede dönüş...

1967 dernek serkan20
28.02.2008, 22:24
bu türban konusu uzar giderrrrrrrrr
bu türbana yasak getiren zihniyete sormak lazım
islam dini size neyi hatırlatıyor??
Allaha inanaıyormusunuz??
ha bide şunu soralım madem bu kadar alim deniz baykal ve mirütleri rektöristler vardı da neden bu zamana kadar şıkıpta bir fetva vermemişler yavv
milleti bu alimliklerinden mahsun bırakmışlar???

leblebi82
28.02.2008, 22:27
evet bu sitede 'CÜ Rektöründen Türbana Destek' diye haber çıkmıştı...
Saniyede dönüş...

O yanlış bir haberdi. Üniversitede Özgürlük platformunda Rektörün imzası hiç yer almadı. Ama yeni seçilecek Rektör adaylarından birisinin ismi yer alıyor. İnşallah kendisi seçilecek C.Ü.'ye yeni rektör olarak.

Serd@r
28.02.2008, 23:06
Evet arkadaşlar haklısınız zaten kabul edeceğini yani ÜNİVERSİTELERDE ÖZGÜRLÜK kampanyasına dahil olacağını söyleyince birçok kesimde şaşırmış,bizde radikal bir karar diye haber yapmıştık,fakat tekrar o koltuğa getirilemeyeceğini duyduğu veya duyurulduğu için karşı çıktı heralde 7 şubatta biten bu kampanyaya bakmak isteyen arkadaşlara buradan ulaşabilirler!
BUYRUN!
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] com/

Alibaba58
29.02.2008, 15:22
Gerçekten şu Türk insanı ne kadar saf. Hala türban derdine düşmüşler gerçekleri bir türlü göremiyorlar. Yani türban takanlar müslüman cennetlik başı açık olanlar ne? Niye dini kullanırlar anlamıyorum. Başı açık olupta oruç tutan, namaz kılan yok mu? Bu türban olayı kesinlikle Amerikanın bir oyunu benim görüşüm böyle. Önce sağcı-solcu. Sonra alevi-sünni diye insanları birbirine düşürmeye çalıştılar. Şimdi ise türbanlı-türbansız diye üniversiteleri birbirine kattılar. Şimdiden başladı öğrenciler birbirini yaralamaya ülkemizin sonunu hiç iyi görmüyorum. Artık sokağa çıkıldığında insanlar arasında bile ayrılıklar olacak. Herkes birbirine türbanlı-türbansız muamelesi yapacak.Ne olur artık insanlar uyansın gerçekleri görsünler şu Amerika'da elini eteğini çeksin artık Türkiye'nin üzerinden ama suç onlarda değil ki bizi yönetenlerde. Daha söyleyecek çok şeyim var ama kalsın. Yalnız tek isteğim inşallah artık şu kavgalar biter. İnsanlar yine kardeşçe yaşamaya devam ederler.

abircan
29.02.2008, 15:34
Alaaddin abi sen bu türban olayına çok takıyon.
Abi net söyle başörtülü üniversitede okuyan bir hanımdan ne zarar gelir...

PUAR İNAN BAŞÖRTÜLÜ VE İNANCI SAĞLAM ÜNİVERSİTEDEN DOSTLARIMLA HALA GÖRÜŞÜRÜM VE SEVERİZ BİRBİRİMİZİ, AMA DAHA ÖNCEDE YAZMIŞTIM BU İŞTEN PARA KAZANAN KIZLAR VARDI, TAKIP TÜRBANI PARA ALIYORLARDI AYLIK MAAŞLAR ŞEKLİNDE, YEMİN BİLLAH, BU ANLATTIĞIM 1985-90 ARASINI KAPSAR , GÖZÜMLE GÖRDÜĞÜM ŞEY, BEN SAF İNANAN VE TÜRBANINI TAKANA KARŞI DEĞİLİM, HATTA DAHA ÖNCE YİĞİTERİN BELİRTTİĞİ GİBİ BAŞAÖRTÜLÜLERDEN DAHA SİYASİ ERKEKLER VAR , ONLARA GİREMEZSİN DİYEN YOK, AMA KIZLARA VAR BU OLMAZ ZATEN TA BAŞINDAN BERİ BU YASAK SAÇMALIKTI, ZARAR GELMEZ, AMA AMALAR VAR, BAŞÖRTÜSÜNÜN ARKASINDA BASİT BİR ÖZGÜRLÜK İSTEMİ YATMADIĞINI SENDE BİLİYORSUN BENDE BİLİYORUM , BUNA RAĞMEN YİNEDE YASAĞIN KALKMASINDAN YANAYIM, AMA BİR BAŞÖRTÜLÜ ÖĞRETMEN İSTEMEM MESALA, BELKİ HEMŞİRE MEMUR OLABİLİR AMA ÖĞRETMEN , HAKİM OLAMAZ MESALA
GALİBA BİR İKİ VERDE VURGULAMIŞSIN PUAR SORULARA CEVAP VERMİYORSUN DİYE UMARIM BUDUR TEK SORUN , O KADAR ÇOK BAŞLIĞI VE KONUYU BU ARADADA YAŞAMIMIZI SÜRDÜRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ DEĞİLMİ,

puar
29.02.2008, 15:40
PUAR İNAN BAŞÖRTÜLÜ VE İNANCI SAĞLAM ÜNİVERSİTEDEN DOSTLARIMLA HALA GÖRÜŞÜRÜM VE SEVERİZ BİRBİRİMİZİ, AMA DAHA ÖNCEDE YAZMIŞTIM BU İŞTEN PARA KAZANAN KIZLAR VARDI, TAKIP TÜRBANI PARA ALIYORLARDI AYLIK MAAŞLAR ŞEKLİNDE, YEMİN BİLLAH, BU ANLATTIĞIM 1985-90 ARASINI KAPSAR , GÖZÜMLE GÖRDÜĞÜM ŞEY, BEN SAF İNANAN VE TÜRBANINI TAKANA KARŞI DEĞİLİM, HATTA DAHA ÖNCE YİĞİTERİN BELİRTTİĞİ GİBİ BAŞAÖRTÜLÜLERDEN DAHA SİYASİ ERKEKLER VAR , ONLARA GİREMEZSİN DİYEN YOK, AMA KIZLARA VAR BU OLMAZ ZATEN TA BAŞINDAN BERİ BU YASAK SAÇMALIKTI, ZARAR GELMEZ, AMA AMALAR VAR, BAŞÖRTÜSÜNÜN ARKASINDA BASİT BİR ÖZGÜRLÜK İSTEMİ YATMADIĞINI SENDE BİLİYORSUN BENDE BİLİYORUM , BUNA RAĞMEN YİNEDE YASAĞIN KALKMASINDAN YANAYIM, AMA BİR BAŞÖRTÜLÜ ÖĞRETMEN İSTEMEM MESALA, BELKİ HEMŞİRE MEMUR OLABİLİR AMA ÖĞRETMEN , HAKİM OLAMAZ MESALA
GALİBA BİR İKİ VERDE VURGULAMIŞSIN PUAR SORULARA CEVAP VERMİYORSUN DİYE UMARIM BUDUR TEK SORUN , O KADAR ÇOK BAŞLIĞI VE KONUYU BU ARADADA YAŞAMIMIZI SÜRDÜRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ DEĞİLMİ,şunumu düşünyorsun eğer başörtüsü serbest oldumu giyinildiği zaman bu giyenler başörtüsünde gelir elde edeceğini vede budurum sakıncalı olduğunumu düşünüyorsun?

puar
29.02.2008, 15:42
GALİBA BİR İKİ VERDE VURGULAMIŞSIN PUAR SORULARA CEVAP VERMİYORSUN DİYE UMARIM BUDUR TEK SORUN , O KADAR ÇOK BAŞLIĞI VE KONUYU BU ARADADA YAŞAMIMIZI SÜRDÜRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ DEĞİLMİ,
çoğunda cevapsız bırakıyorsun dedim...cevap veremyorsun demedim yanlış anlaşılmasın...
Bu arada istediğim cevabı hala alamadım :(