PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : SİVASa BİR DARBE DAHA

Sivaslilar.Net
05.03.2008, 09:26
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Son yıllarda devlet yatırımlarını birer birer kaybeden Sivas’ın helikopter ambulans talebi de uygun görülmedi.
İl Genel Meclisi Başkanı Turan Erkut, İl Genel Meclisi Mart Ayı Toplantısı’nın ardından gazetemize yaptığı açıklamada, İç Anadolu Bölgesi’ne hizmet verecek olan helikopter ambulansın Kayseri’ye verileceğini söyledi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla ülke genelinde 6 tane helikopter ambulans alınması kararının ardından, İl Genel Meclisi olarak girişimlerde bulunduklarını ifade eden Erkut, Sivas’ın bulunduğu coğrafi konum itibariyle helikopter ambulansa en fazla ihtiyaç duyan illerden birisi olduğunu söyledi.
Erkut, girişimleri sonucunda aldıkları bir duyumun ardından üzüntü yaşadıklarını da dile getirerek, “Aldığımız duyumlara göre Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’ün ili olan Kayseri’ye İç Anadolu Bölgesi’ne hizmet vermesi için helikopter ambulansın gönderileceğini öğrendik. Ancak henüz nihai karar verilmemiştir. Helikopter ambulans kesin olarak Kayseri’ye verilene kadar, Sivas olarak bu konuda siyasilerimizle, bürokratlarımızla elimizden geleni yapacağız” dedi.
Diğer yandan İl Genel Meclisi Mart Ayı Toplantısı da İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Toplantı Salonunda yapıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Genel Meclisi Başkanı Turan Erkut, ilk olarak sınır ötesi harekâtını değerlendirerek, Türk Silahlı Kuvvetlerini ve askerlerimizi gösterdikleri üstün başarıdan dolayı kutladı.
Erkut, “Hiçbir millet bizim gibi, evlatlarını düğüne gönderir gibi kına yakarak, davulla zurna ile askere göndermez. Bu özellik sadece bizim gibi büyük bir millet olan Türk milletine has bir özelliktir ve askerlerimizle ne kadar gurur duysak azdır. Sınır ötesi harekâtta üstün başarı gösteren askerlerimize yürekten teşekkür ediyoruz” dedi.

ÖZEL İDARE PERSONELİNİ KUTLUYORUM
Konuşmasında İl Özel İdaresi ekiplerinin karla mücadele çalışmalarını da değerlendiren İl Genel Meclisi Başkanı Turan Erkut, Özel İdare personeline teşekkür etti.
Erkut, şöyle devam etti: “Geçtiğimiz ay ilimiz yoğun bir kar yağışına maruz kaldı. Bu rahmettir elbette ki. Tüm Türkiye ve Sivas olarak karın yağmasından büyük bir memnuniyet duyduk. İl Özel İdaresi’nin karla mücadele çalışmalarında gösterdiği başarıdan dolayı tüm personeli kutluyorum. Bir ekip ruhu ile bütün personel gecesini gündüzüne katarak 24 saat mesai mefhumu gözetmeksizin görevlerini layıkıyla yapmışlardır. Sivas geniş bir coğrafyaya sahip. 8 bin 194 kilometre yol ağımızla birlikte 2 bine yakın köyümüz var. Şu ana kadar yapılan karla mücadele çalışmaları sonrasında yaklaşık 40 köyümüzün yolu kapalı. En kısa zamanda da ekiplerimiz bu yolları ulaşıma açacaktır” dedi.

EKSİKLERİMİZİ GÖRDÜK
Yoğun kar yağışı sonrasında İl Özel İdaresi olarak karla mücadele çalışmalarındaki eksikliklerin tespit edildiğini de dile getiren Erkut, Özel İdare’nin karla mücadele konusunda sınıfı başarıyla geçtiğini söyledi.
Erkut, şöyle devam etti: “Yaşanan bu kış şartları sonrasında eksiklerimizi de görmüş olduk ve bir dahaki kışa hazırlığımız daha farklı olacaktır. Dozerlerimizin de açamadığı yollarımız oldu. Çünkü çok fazla kar yağışı oldu ve yaklaşık 2 metreyi bulan karla ekiplerimiz mücadele etti. O yüzden rotatif alımını önümüzdeki aylarda meclis gündemimize getirerek bu sorunu da çözmeyi düşünüyoruz” dedi.
Erkut’un konuşmasının ardından İl Genel Meclisi’nin Şubat ayı meclis karar özeti okunarak diğer gündem maddelerine geçildi.

VALİ DALMAZ MECLİSTE 2007’Yİ DEĞERLENDİRECEK
Vali Veysel Dalmaz’ın bugün İl Genel Meclisi’nin konuğu olacağı belirtildi. Alınan bilgiye göre geçtiğimiz ay İl Genel Meclisi’nin toplantısına katılması beklenen ancak şehir dışındaki çeşitli toplantılar nedeniyle ertelenen gündem maddesinin bugüne ertelendiği belirtildi. İl Genel Meclisi’nin konuğu olarak meclis toplantısına katılacak olan Vali Veysel Dalmaz’ın 2007 yılını değerlendireceği ifade edildi.

Arif Coşkun
05.03.2008, 09:38
Bunlar hep siyasi kararlar bence, şuanki itibar nedeniyle Kayseri'ye verilir tabiki.Bir türlü bizim ilimizdende bir başbakan bir cumhurbaşkanı çıkarılamadı bir türlü.

sensetik
05.03.2008, 09:46
niye darbe olsunki bu?
üreten, sürekli çalışan ve yeni yatırımlar girişimler yapan bir Kayseri var bi yanda.....
tembel, iş beğenmeyen, zenginlerinin yatırım yapmadığı, hatta yeni bir stadı bile gereksiz gören, hayıflanmaya alışmış, esnaflığı bilmeyen esnafları olan vs.....bir Sivas öbür tarafta........

burada asıl soru şu??
ne zaman değişeceğiz biz? ne zaman aynaya bakmayı öğreneceğiz?

yapmayın lütfen Kayserili olsaydınız o helikopteri kimin hakettiğini söylerdiniz???
son birşey daha...
Sivasta yaşıyorum, çalışıyorum ve Sivasımı çoook seviyorum...
Sivaslılığımla gurur duyuyorum...
bunlar ayrı mesele. ama lütfen biraz kendimizide eleştirmeyi öğrenelim.......

Dağcı
05.03.2008, 12:16
Malesef biz daha çok kaybederiz...

FatihCan
05.03.2008, 13:01
niye darbe olsunki bu?
üreten, sürekli çalışan ve yeni yatırımlar girişimler yapan bir Kayseri var bi yanda.....
tembel, iş beğenmeyen, zenginlerinin yatırım yapmadığı, hatta yeni bir stadı bile gereksiz gören, hayıflanmaya alışmış, esnaflığı bilmeyen esnafları olan vs.....bir Sivas öbür tarafta........

burada asıl soru şu??

yapmayın lütfen Kayserili olsaydınız o helikopteri kimin hakettiğini söylerdiniz???
son birşey daha...

aynen katılıyorum sana ve ekleyeceklerimde var...

Biz dedikodu yapmaktan başka... kıskançlık, çekememezlik yapmaktan başka çok laf üretip ama hiç birşey yapmayan bir sivaslılarız kendi değerlerine sahip çıkamayan birisi az birşey sivrilse hemen altında birşey aramaktan başka ne yapıyoruz ?

Kayseri kompleksimiz var ve adamları her konuda kıskanıyoruz aksine destekleyip konşup öğrenip uygulamak yerine ancak çamur atıyoruz başka birşey yok

beceriksiz idarecilerimizde hemen çöamur atmaya başladılar biz beceremedik demiyorlarda

bencede bu hak kayserinindir.. neden kaybettik diye laf üreten adamlar hem kayseride olsun hemde bizde olsun demiyorlar ?

adislibekir
05.03.2008, 13:16
niye darbe olsunki bu?

burada asıl soru şu??

son birşey daha...
Sağolsun arkadaş durumu çok güzel özetlemiş.Bizler Sivas ın dışıda gurbette yaşayan Sivaslılar olarak memleketimizin şu son beş yıl içerisinde düşmüş olduğu duruma gerçektende üzülüyoruz.Sivasımız bu zamanakadar hiç böyle sahipsiz kalmamıştı.Elimizde kala kala bir Vali konağımız kaldı ona sahip çıkabilirsek ne ala.

sonbahar5803
05.03.2008, 22:11
Sadece son beş yıldır değil, Sivas hep bir düşüş içerisinde. Bu konuda da kesinlikle siyasetçileri suçlamıyorum. Vatandaş isteksiz olduktan sonra, en başarılı, en tuttuğunu koparan siyasetçi de gelse, yine fayda etmez.

Başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum:

Üniversiteyi kazanıp Sivas'a geldim. Babam yok, annem koşturuyor yanımda. Ev tuttuk, eşya alınacak. İkinci el bir iki şey baktık, bir çekyat için fiyatta anlaştık. Adam biz eve getirmeyiz, araba ayarlayın dedi. Parayı vermedik, arabayı ayarlayınca bakarız dedik. 1 saat sonra geldik, eşyayı alacağız. Adam da tam yeni kapıya kilit vuruyor.

''Ben dükkanı kapattım! Yarın gelin!'' demesin mi. Saat akşam 5 civarı, vatandaş devlet memuru ya. Annem de ''kalsın, başka yere bakarız!'' dedi.

Kayseri'de böyle mi? Kim neyi hakediyor, hiç sorgulamaya bile gerek yok.

özdemir
06.03.2008, 08:11
Sadece son beş yıldır değil, Sivas hep bir düşüş içerisinde. Bu konuda da kesinlikle siyasetçileri suçlamıyorum. Vatandaş isteksiz olduktan sonra, en başarılı, en tuttuğunu koparan siyasetçi de gelse, yine fayda etmez.

Başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum:

Üniversiteyi kazanıp Sivas'a geldim. Babam yok, annem koşturuyor yanımda. Ev tuttuk, eşya alınacak. İkinci el bir iki şey baktık, bir çekyat için fiyatta anlaştık. Adam biz eve getirmeyiz, araba ayarlayın dedi. Parayı vermedik, arabayı ayarlayınca bakarız dedik. 1 saat sonra geldik, eşyayı alacağız. Adam da tam yeni kapıya kilit vuruyor.

''Ben dükkanı kapattım! Yarın gelin!'' demesin mi. Saat akşam 5 civarı, vatandaş devlet memuru ya. Annem de ''kalsın, başka yere bakarız!'' dedi.

Kayseri'de böyle mi? Kim neyi hakediyor, hiç sorgulamaya bile gerek yok.

gerçekten bu konuda çok haklısın dostum
bende gurbette yaşayan bir sivaslı olarak esnaflarımızdan çok şikayetçi olan arkadaşlarımla karşılaştım

sivasa görevli olarak gelen iki arkadaş sivasın soğuğundan etkilenmiş olacaklarki , kazak almak için bi mağazaya girmişler
mağaza sahibi sadece arkadaşlara istediği kazağı indirip gösteriyomuş
ama ankarada, kayseride böyle değil
sen bi tane kazak iste adam rafta ne kadar kazak var hepsini önüne seriyor
istesende istemesende bi tane sana satıyo
esnafımız yavaş yavaş düzelmeye başladı
inşallah daha da düzelirler

altuntas58
06.03.2008, 12:04
sensetik´isimli üyeden Alıntı
niye darbe olsunki bu?

burada asıl soru şu??

son birşey daha...

-______________________________ ______________________________ __________________________Fati hCan
aynen katılıyorum sana ve ekleyeceklerimde var...

Biz dedikodu yapmaktan başka... kıskançlık, çekememezlik yapmaktan başka çok laf üretip ama hiç birşey yapmayan bir sivaslılarız kendi değerlerine sahip çıkamayan birisi az birşey sivrilse hemen altında birşey aramaktan başka ne yapıyoruz ?

Kayseri kompleksimiz var ve adamları her konuda kıskanıyoruz aksine destekleyip konşup öğrenip uygulamak yerine ancak çamur atıyoruz başka birşey yok

beceriksiz idarecilerimizde hemen çöamur atmaya başladılar biz beceremedik demiyorlarda

bencede bu hak kayserinindir.. neden kaybettik diye laf üreten adamlar hem kayseride olsun hemde bizde olsun demiyorlar ?
______________________________ ______________________________ __________________________
Bu iki arkadaşımız durumu gayet güzel acıklamış fazla söze gerek yok diyorum

aozdemir
06.03.2008, 12:31
aynen katılıyorum. altuntaş 58. çalışan bi şekilde karşılığını görüyor.

Ertugrul
06.03.2008, 19:23
Daha ambulans helikopter için kesin karar alınmamış,
şimdi bize düşen bu konuda şehre sahip çıkmaktır. Hayıflanmayalım bir şeyler yapalım ...

adislibekir
06.03.2008, 22:27
bende gurbette yaşayan bir sivaslı olarak esnaflarımızdan çok şikayetçi olan arkadaşlarımla karşılaştım

sivasa görevli olarak gelen iki arkadaş sivasın soğuğundan etkilenmiş olacaklarki , kazak almak için bi mağazaya girmişler

Çok haklısın arkadaşım almadığın zamanda Yüzüne karşı almıyordun neden uğraştırıyorsun diyede tekkilerini gösteriyorlar ama yinede tatlılar ya.

adislibekir
06.03.2008, 22:28

Çok haklısın arkadaşım almadığın zamanda Yüzüne karşı almıyordun neden uğraştırıyorsun diyede tepkilerini gösteriyorlar ama yinede tatlılar ya.