Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gümüşdere'lilerin sohbet alanı.

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19

merderli
19.02.2009, 22:18
hocam nasılsınız hayırlı geceler

mithat sarikaya
19.02.2009, 22:30
S ALEYKUM hayirli cumalar herkeze

BAHATTİNÖZDEMİR
19.02.2009, 22:46
a.selam nasılsın mithat

anti israil
19.02.2009, 22:51
bahattin sağol kardeş. herkez çözüm sunsun.

BAHATTİNÖZDEMİR
19.02.2009, 23:03
İyi şeylerin olabilmesi için önce iyi düşünmek lazım.Sadece okumaklada değil başarılı olan insanları örnek olarak göstermek lazım.Çünkü herkes okumak için aynı fırsatı bulamayabiliyor.Yada değerlendiremiyor. Bulnduğum okuldada özellikle bunu vurguluyorum

mehmetacik58
20.02.2009, 08:39
--------------------------------------------------------------------------------

Eski bir hikaye ama hatırlamakta yarar var
Adamın biri Afrikada safariye çıkarken yanına minik köpeğini de almış. Minik köpek;bir gün ormanda dolaşıp ,kelebekleri kovalar,çiçekleri koklarken kaybolduğunu farketmiş. Ne yapacağını düşünürken bir de bakmış ki karşıdan bir leopar geliyor ve belliki günlük yiyeceğini arıyor.
"Şimdi başım dertte"
diye düşünmüş minik köpek. Etrafına bakmış yerde kemik parçalarını görmüş. Hemen arkasını leoparın geldiği yöne dönerek kemikleri yemeye başlamış,bu arada da arkadaki haraketi kestirmeye çalışıyormuş.Leopar tam saldıracakken minik köpek kendi kendine konuşmuş
"Ne kadar lezzetli bir leoparmış.Acaba etrafta bundan bir tane daha varmıdır ki?"
diye sormuş. Bunu duyan leopar bir anda donmuş kalmış ve en yakındaki ağaca tırmanarak dalların arasına saklanmış.
"Tam zamanımda kurtardım yoksa bu köpeğe yem olacaktım"
diye düşünmüş leopar. Bütün bunlar olup biterken bir başka ağacın üstündeki bir maymun olanları izliyormuş. Bildiklerini kullanarak leopardan kurtulacağını düşünmüş. Leoparın yanına giderek neler olduğunu anlatmış.Leopar köpeğin yaptıklarına çok sinirlenmiş ve maymuna
"Atla sırtıma gidip şunu yakalayalım"
demiş. Ancak minik köpek neler olduğunu ve leoparın sırtında maymunla birlikte yaklaştığını fark etmiş.
"Şimdi ne yapacağım"
diye düşünürken kaçmaya teşebbüs etmemiş. Bunun yerine arkasını leoparın geldiği yöne dönerek,kemikleri yemeye devam etmiş. Tam leopar saldıracakken yine kendi kendine konuşmuş;
"Bu aptal maymunda nerede kaldı ? Yarım saat önce bir leopar daha getirsin diye gönderdim hala haber yok".....
Diplomasi böyle bir şey işte... yapabiliyorsan; hızlı düşün, sakin ol, güçlü görün, düşmanını kendi silahı ile yen....

mehmetacik58
20.02.2009, 09:21
ÖNCELİKLE HERKESE HAYIRLI CUMALAR DİLİYORUM.
BU DERNEK FİKRİ GAYET GÜZEL BUNA KATILIYORUM AMA BUNU NİYE SADECE GÜMÜŞDERE İLE SINIRLI TUTALIM BİZİM BÖLGEMİZİN MERDER DİYE BİR DERNEĞİ VAR BU DERNEĞİN ÇATISI ALTINDA BİR KÜLTÜR EĞİTİM ŞUBESİ OLUŞTURUP (BÖYLE BİR ŞUBE VAR GEÇEN YIL 15 ÖĞRENCİYE DERSHANE 4 ÖĞRENCİYE BURS TEMİN EDİLDİ) BURADA BU İŞ GAYET GÜZEL YAPILIR. BU AY İÇERİSİNDE DERNEĞİMİZİN KONGRESİ VAR GELİN YÖNETİMDE GÖREV ALIP BU İŞİ İCRA EDELİM TAŞIN ALTINA HEP BERABER ELİMİZİ KOYALIM.BU İŞLER BİRKAÇ KİŞİNİN ÇABASIYLA OLMUYOR.BİR KİTAP KAMPANYASI DÜZENLEDİM BURADAN SADECE BEN 30 CİLTLİK ANSİKLOPEDİ GÖNDERDİM GÜMÜŞDEREYE BURADA ATIP TUTAN ARKADAŞLARIN HEPSİ FOS ÇIKTI(SONRADAN GELEN ARKADAŞLARDAN BAHSETMİYORUM LAFI ANLAYANLAR ANLAR).YİNE TEKRAR EDİYORUM LAFLA CEKLE CAKLA BU İLER OLMUYOR İCRAAT LAZIM.

yiğidoturan
20.02.2009, 10:28
herkese hay1rl1 cumalar Allah cuman1z1 mübarek k1ls1n

abdullah naci
20.02.2009, 12:16
ÇÖZÜLÜR DİZİMİN BAĞI ÇÖZÜLÜR
SULTANIM İSMİNİ DUYDUĞUM ZAMAN
GÖZ YAŞLARIM SIRA SIRA DİZİLİR
İSMİNİ AĞZIMA ALDIĞIM ZAMAN
EZİLİR BEDENİM RUHUM EZİLİR
SULTANIM İSMİNİ ANDIĞIM ZAMAN

SULTANIM KAPINDA BANADA YER VER
SANCIĞIN ALTINA GİRDİĞİM ZAMAN
NEOLUR BOYNUMU BÜKÜK BIRAKMA
MAHŞER GÜNÜ SANA GELDİĞİM ZAMAN

BÜKÜLÜR ELLERİM DİLİM TUTULUR
YÜREĞİME KIZGIN HANÇER SOKULUR
KURUR DUDAKLARIM NUTKUM ALINIR
İSMİNİ AĞZIMA ALDIĞIM ZAMAN
CİĞERLERİM PARÇA PARÇA BÖLÜNÜR
SULTANIM İŞİMİ ANDIĞIM ZAMAN

CELALEDDİN ADA

mehmetacik58
20.02.2009, 13:16
'Yaşam seçeneklerden ibarettir. Gereksiz ayrıntıları bir kenara bıraktığında
her durumun bir seçenek olduğunu görürsün. Olaylara nasıl tepki vereceğini sen seçersin.
İnsanların senin ruh halini nasıl etkileyeceğini kendin seçersin.

abdullah naci
20.02.2009, 16:08
şiirin son mısrasında işimi değil ismini olacak. özür dilerim

abdullah naci
20.02.2009, 16:13
Okulların tatilinden bir hafta sonra sivasta hep beraber toplanalım beldemiz ve halkı için neler yapabiliriz karar verelim.

abdullah naci
20.02.2009, 16:19
Mevlana ve arkadaşı yolda gezerken,bir biriyle oynayan iki köpek görerler.Arkadaşı mevlanaya nekadar güzel geçiniyorlar iyi dostlar der,mevlana;aralarına bir kemik atta bak nasıl dostlar ozaman görürsün der.

BAHATTİNÖZDEMİR
20.02.2009, 17:33
Merder derneğinin ne iş yaptını pek takip erdemiyorum am abence bu iki çalışma farklı olmalı.
Şöyleki: Merder bölgeselbir denek v e konumu gereği s,iyasi olmak durumunda.
gözlemleyebşldiğim kadarıyla merder den sonra paşabahçenin gerisinde bir yerlerin olduğu fark edildi.Ama yinede yeterince kazanm de bulunduğunu düşünmüyüorum.

BAHATTİNÖZDEMİR
20.02.2009, 17:36
Eğitimle ilgili oluşturulabilecek dernek şayet yapılabilirse daha sınırlı bir alanda çalışmalı,işi sadece eğitim olmalı ve sadece köy bazında düşünülmeli ben böyle düşünüyorum.
Olabilirmi derseniz ben şu anda yapılabilceğine pek ihtimal vermiyorum. Ama bir gün bubun olabileceğni düşünüyorum.

anti israil
20.02.2009, 21:00
SEVEN UNUTMAZ
UNUTAN SEVMEMİŞTİR
SEVMESİNİ BİLMEMİŞTİR

GÜL SOLABİLİR YAPRAK DÖKÜLE BİLİR
AMA BEN ASLA

KALBİMİ KIRMAK SUYA YAZI YAZMAYA BENZER
KALBİMİ YAPMAK GECE DOĞAN GÜNEŞE BENZER
SEN KALBİMİ KIRDIN ŞİMDİ GÜNEŞİN DOĞMASINI BEKLE

HANİ UZAKTAN YILDIZLAR PARLAK GELİRYA İNSANA
UZAKTA OLDUĞUN İÇİN TUTKUNUM SANA
HANİ ENGÜZEL AŞKLAR İMKANSIZ GELİRYA İNSANA
İMKANSIZ OLDUĞUN İÇİN AŞIĞIM SANA

mehmetacik58
20.02.2009, 21:28
anti israil denen arkadaş şurada bir kimliğini açıkla ismini açıklamaktan neden çekiniyorsun böyle giderse artık sana cevap yazılmayacak inmisin cinmisin.

mehmetacik58
20.02.2009, 21:29
adem bey kardeş nasılsın inşallah iyisindir senin yazını görünce gerçekten mutlu oluyorum

cafer_ank
20.02.2009, 21:34
İlk Kadın pilotun Türk ve müslüman olmadığını içimizdeki etnik yapısını gizleyen azınlıklardan olduğunu söylesem luzumsuzluk mu yapmış olurum acaba?

Adem Hoca
20.02.2009, 21:42
Çok şükür iyiyim Mehmet Hocam. İnşallah sen de iyisindir. Selamlar

mehmetacik58
20.02.2009, 21:44
Adem Bey;sitedeki eğitimle ilgili yorumlar için ne düşünüyorsun, yapıyıda biliyorsun seninde önerilerin vardır paylaşırsan seviniriz

mehmetacik58
20.02.2009, 21:46
Cafer Bey; selamün aleyküm nasılsın bu son yazdığını yeni duydum doğrudur diyorum

Adem Hoca
20.02.2009, 21:49
Köyümüzde özellikle köyümüzde diyorum.İnanın çok güzel günlerim geçti orda.ilk göz ağrısı diye bir deyim var ya İşte öyle bi şey.
Birlik beraberliği sağlamak çok zor ama.Siteden anladığım kadarıyla herkes bi hareket bekliyor.Sülaleler güzel bi gaye etrafında herhalde birleşirler.En azından ben öyle umuyorum.Bununda şu an köyde oturanların değil dışardakilerin başlatması gerekir.

cafer_ank
20.02.2009, 21:50
Dünyanın lezzetini, zev*kini, saadetini, rahatını isterseniz, meşru daire*deki keyfe iktifa (yeterli görünüz)
ediniz.O keyfinize kâfidir. (Sözler sh: 144)

mehmetacik58
20.02.2009, 21:52
Adem bey şuan burda yazan arkadaşlar aynı düşüncede olanlar o nedenle sohbet güzel siyaset konuşmuyoruz siyasete girersek burada dağılır

Adem Hoca
20.02.2009, 21:58
Herkese Hayırlı Geceler.Sağlıcakla kalınız...

cafer_ank
20.02.2009, 21:59
Teşekkür ederim Mehmet Hocam sizler nasılsınız
hamdolsun ben iyiyim.

mehmetacik58
20.02.2009, 22:03
TALİH HER ZAMAN GÜLMEZ
Seversiniz bazen...
Bir kuşu beslemek misali,
karşınızdaki insanı sevginizle beslersiniz.

Farklıdır sevmesi insanların...
Kimi kafese tıkar kuşunu öyle besler,
alır özgürlüğünü elinden, seviyorum sanır.
Öyle sandıkça sıkar karşısındakini, bunaltır.
Ufacık bir fırsat bulsa kaçmak,
kurtulmak ister artık kuş.

Aslında korkularından yapar insan bunu,
karşısındaki insana anlatamaz, anlatmasını bilmez.
Bir başka insana gitmesini istemez.

Her koca devin koca korkuları vardır, kimse bilmez.
Kimi de serbest bırakır kuşunu.
Salıverir gökyüzüne,
döner gelir elbet der, döner gelir seviyorsa.

Alır riski çekinse de birşeylerden.
Bilir ki; koysa kafese bir gün kesin kaçıp gidecek,
bir gün kesin terkedecek.
Serbest bırakır!
Döner gelir o da karnı acıktıkça,
yüreği sevgiye acıktıkça.

Ne kadar çekinse de bilir geri döneceğini adam.
Bilir başka yerlere, başka kişilere gitse de
bir gün, bir şekilde geri döneceğini...

Kuş ta bilir daha iyisinin olmadığını
ama bazen nankörlüğü tutar.
Unutur onun için yapılanları,
uğramaz olur bir zaman...

Başka kapılarda, başka pencerelerde aynını arar.
Ama bilmez başkalarda hiç aynılık bulunmaz.
Pişman olur, geri döner bir zaman sonra.

Öyle yenik, öyle mağlup döner ki hem de...
Artık kafese girmeye bile razı olmuştur.

Şanslıdır...
Eğer geri döndüğünde açık bir pencere
veya aynı evde, aynı kişileri bulabilirse...
Eğer terkettikleri taşınmamış,
Aynı yerde kalabilmişse...

cafer_ank
20.02.2009, 22:13
Lügatler, "siyaset"i şöyle tarif eder:

Yeni Lügat: "Memleket idare etme sanatı. Devlet idare tarzı." TDK Sözlüğü: "Devlet işlerini düzenleme ve yürütme sanatı." Devellioğlu: "Memleket idaresi." Longman:"Bir devleti yönetme bilimi ve sanatı." Websters: "Yönetim sanatı." Littre: "Devletleri yönetme bilimi." Robert: "İnsan toplumlarını yönetme sanat ve faaliyetleri." Larousse: "Devlet işlerini düzenleme ve yürütme sanatı." R. Digesr "Yönetim bilimi ve sanatı." Chambers: "Hükümet etme sanatı veya bilimi." Collins: "Bir ülke, toplum veya örgüt içinde iktidarı hedefleyen insanların eylem ve faaliyetleri.

"Bir siyaset bilimci, Maurice Duverger, bu tariflere bir yenisini eklemiştir: "İktidar bilimi."

cafer_ank
20.02.2009, 22:14
Üç tarz-ı siyaset
[1] "Siyaseti dinsizliğe âlet;"

[2] "Dini siyasete âlet;"

[3] "Siyaseti dine âlet."

BAHATTİNÖZDEMİR
20.02.2009, 22:16
cafer abi selamlar nasılsın.

mehmet ozdemir
20.02.2009, 22:17
herkese iyi geceler,selamlar.....

cafer_ank
20.02.2009, 22:18
DEMOKRASİNİN ESASLARI
1- Halk çoğunluğunun hakimiyetini sağlayan âdil ve serbest seçim,

2- Fert veya zümre hakimiyetini kaldıran hukuk devleti olma prensibi,

3- Fikir ve söz hürriyeti, yani düşünce ve inancını tebliğ, tedris ve neşir hürriyetleri; zira söz ve yazı ile ifade edilemeyen insanın inanç ve düşünceleri için hürriyet ve serbestlik kaidesinin varlığından bahsetmek gereksiz ve mantıksızdır,

4- Din ve vicdan hürriyetleri gibi esaslardır.

Bu esaslarla beraber; insanlığın lâzımı olan aile müessesesi ve iktisadi hayatın temeli olan hür teşebbüs ve mülkiyet hakkı prensipleri de medeniyet dünyasında değişmez esaslardan olmalıdır.

Bu esasları İslâmiyet en mükemmel şekliyle 1400 sene önce getirmiş olduğunu insaflı Avrupa fikir adamları dahi itiraf etmişlerdir.

cafer_ank
20.02.2009, 22:20
Teşekkür ederim Bahattin sen nasılsın
Ömer Abi hürmetlerimi arzederim.

BAHATTİNÖZDEMİR
20.02.2009, 22:21
Güzel şeyelrin yazılması sevindirici.Güzel şeyler konuşmak aynı amanda yanlış konuşmamak anlamına geliyor.
Söylediğimiz güzel şeyelr yapılmasada.En azından insanların düşünmesine sebep olabilir.
Ben köyümüzec çok yetenekli insanların bulunduğuna inanıyorum Yeterki bu yetenekler iyi yönde kullanılsın.

mehmetacik58
herkese iyi geceler,selamlar.....

hoşgeldin mehmet nasılsın

BAHATTİNÖZDEMİR
Aakradasın herhalde ?

BAHATTİNÖZDEMİR
20.02.2009, 22:22
Mehmet hocam selamlar iyi akşamlar.

cafer_ank
20.02.2009, 22:22
Ezcümle, «Külliyet-ül Hukuk Kongresi»nin cem'iyetinde, bütün hukukiyyunun toplandığı o kongrede 1927 senesinde onun reisi feylesof üstad Shebol demiş ki:

«Ben itikad ediyorum ki: Muhammed'in misli, yani sîretinde, tarzında bir adam şimdiki yeni âleme reis olsa, hükmetse; bu yeni âlemin müşkilâtını halledip, bu yeni karmakarışık âlemde müsalemet-i umumiyeye ve saadet-i hayatın husulüne sebeb olacak. Evet, bu yeni âlemin müsalemet ve saadet-i hayatiyeye ne kadar şedid ihtiyacı var olduğunu herkes anlar!«

Bugünkü medenî cem'iyetler, Kur'anın yüksek hakikatlerini, yüksek terakki ve medeniyet düsturlarını tatbik edebilecek seviyeye henüz erişememişlerdir. Bu büyük hakikatı meşhur İngiliz mütefekkiri Bernard Shaw şöyle ifade etmişti: «Demokrasiyi en ileri götüren millet İngilizlerdir. Bunun daha ötesi Müslümanlıktır.««

BAHATTİNÖZDEMİR
20.02.2009, 22:23
son bir kaç gündür burası bende bağımlılık haline geldi bakmadadn duramıyorum.

mehmet ozdemir
20.02.2009, 22:24
sağolun hocam. iyiyim. siz nasılsınız?görüşemiyoruz epeydir.benim evde internet yok gece çalıştığımda giriyorum. bu arada sitede büyük bir değişim var.güzel bir ortam oluşuyor.emeği geçen herkese kendi adıma teşekkür ediyorum...

cafer_ank
20.02.2009, 22:25
Hazıruna selam ve hürmetlerimi bildirim;
Ne güzel sizinle sohbet etmek bundan çok memnunum sanki köyümde yaşıyorum, keşke 10 sene önce olsaydı bu nimet Allaha binlerce şükürler olsun.

cafer_ank
20.02.2009, 22:26
Bahattin inan benim içimden geçenlere tercüman oldun.

mehmetacik58
20.02.2009, 22:26
Bahattin Bey; haklısın gerçekten yetenekli insanlar var köyde ama şuan köyün durumunu biliyorsun onları bulup çıkarmak gerçekten zor kimse kimseye güvenemiyor

mehmetacik58
20.02.2009, 22:27
Mehmet hocam selamlar iyi akşamlar.

iyi akşamlar Bahattin hocam yeni müdürünüz geldi herhalde ona selamlarımı ilet

mehmetacik58
20.02.2009, 22:30
sağolun hocam. iyiyim. siz nasılsınız?görüşemiyoruz epeydir.benim evde internet yok gece çalıştığımda giriyorum. bu arada sitede büyük bir değişim var.güzel bir ortam oluşuyor.emeği geçen herkese kendi adıma teşekkür ediyorum...

Evet mehmet aynen öyle oldu sitede muhabbet seviyeli ve güzel kırıcı incitici yazılar yok sen öncesinide biliyorsun birde sizin aile meclisi gibi odu

cafer_ank
20.02.2009, 22:30
Evet tehditlerle, korkularla, hilelerle efkâr-ı âmmeyi başka bir mecraya çevirtmek mümkün olur. Fakat tesiri cüz'îdir, sathîdir, muvakkat olur. Muhakeme-i akliyeyi az bir zamanda kapatabilir.

Amma irşadıyla kalblerin derinliklerine kadar nüfuz etmek, hissiyatın en incelerini heyecana getirmek, istidadların inkişafına yol açmak, ahlâk-ı âliyeyi tesis ve alçak huyları imha ve izale etmek, cevher-i insaniyetten perdeyi kaldırıp hakikatı teşhir etmek, hürriyet-i kelâma serbestî vermek, ancak şua-i hakikattan muktebes hârikulâde bir mu'cizedir.» (İşarat-ül İ’caz sh: 109)

Şu halde hür rejimin, insaniyet ve medeniyetin taraftarı olanlar, zorba ve şiddet yollarına girmezler. Medenî insanlar, halk çoğunluğunun tasvib etmediği düşünce ve isteklerini zorba yoluyla kabul ettirmekten ve icra etmekten çekinirler. Ancak söz anlamayan vahşiler müstesnadır.

BAHATTİNÖZDEMİR
20.02.2009, 22:32
evet bu gün başladı aleyküm selam

BAHATTİNÖZDEMİR
20.02.2009, 22:33
söylediğim şeylerin olamayacağını biliyorum ama en azıundan okuyanlar bunları görsün.Gümüderenin imajını düzeltmeliyiz.

BAHATTİNÖZDEMİR
20.02.2009, 22:35
Bunları çok önce düşündük ama fırsat olmadı. Siz köyü benden iyi tanıyorsunuz.
Ama keşke daha iyi olsaydı.

mehmet ozdemir
20.02.2009, 22:35
mehmet hocam kayseri ye gelmiyorsunuz epeydir. yoksa gelip teğet mi geçiyorsunuz

mehmetacik58
20.02.2009, 22:41
ETİN AĞIRLIĞI YÜZDE 35 ARTIYOR

Sektör temsilcileri, yıllık tüketimin 750 bin tona ulaştığı Türkiye'de kırmızı ete kanserojen madde katıldığını iddia ediyor. Gıda ürünlerinin imalatı sırasında kárı artırmak için yapılan hilelere kırmızı et de eklendi. Kırmızı et terbiye edilirken su ile birlikte enjekte edilen "Bradmix" adlı kimyasal etin ağırlığını artırıp parlak bir görüntü veriyor. Islatılan ete enjekte edilen bu kimyasal madde etin ağırlığını yüzde 35 oranında artırıyor.

Bu kimyasalın son üç yıldır Türkiye'de bazı et üreticileri tarafından kullanıldığını söyleyen uzmanlar Bradmix'in kanserojen olduğunu da iddia ediyor.

Türkiye, Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (SETBİR) Başkanı Erdal Bahçıvan ise bazı üreticilerin teknolojiyi insan sağlığını tehdit edecek şekilde kullandığını belirterek "Yapılan hileleri artık hayal bile edemiyoruz. Maalesef kırmızı ete yönelik yapılan bu haksızlığı son zamanlarda bizde duymaktayız" dedi.

özellikle büyük şehirdeki dostlara

mehmetacik58
20.02.2009, 22:44
Birazda Gülelim
DERS 1)Bir Turkce kelime 17 Ingiliz kelimesine bedeldir.
Afyonkarahisarlilastiramadikla rimizdanmisiniz ?

Ingilizce tercumesi:Are you one of those people whom we unsuccessfully tried to make resemble the citizens of Afyonkarahisar?

DERS 2)Yeni baslayanlar için tercume cumlesi

-Üç cadi üç Swatch saate bakiyorlar. Hangi cadi hangi saate bakiyor?
-Ingilizce tercumesi:-Three witches watch three Swatch watches. Which witch watch which Swatch watch?

DERS 3)Simdi ileri derece tercume cumlesi

-Üç travesti cadi üç Swatch saatin butonuna bakiyorlar. Hangi cadi hangi Swatch saatin butonuna bakiyor?

Ingilizce tercumesibunu kendi kendinize sesli okuyun lutfen!)-Three switched witches watch three Swatch watch's switches.Which switched witch watch which Swatch watch's switch?

Ingilizce dersinde ögretmeni çocuga sordu,
- Oglum, sana Türkçe bir cümle verecegim, sen bunu Ingilizceye çevireceksin...
Çevirecegin cümle, "Çocuk, kostu kostu, denize düstü, boguldu..."
Ögrenci yanit verdi,
- The boy tikidik, tikidik, culup, glu, glu...

mehmetacik58
20.02.2009, 22:45
Mehmet geçen hafta pazartesi akşam geldim havaalanına bir yolcu bırakıp hemen dönmek zorunda kaldım. Nasip olursa 11 Martta geleceğim eğer gündüz gelirsem inşallah uğrarım gece gelirsem Havaalanından yolcuyu alıp dönerim.

mehmetacik58
20.02.2009, 22:46
Mehmet Bamyacının tedevi bizim hanımda işe yaramadı Durumda bir değişiklik yok

cafer_ank
20.02.2009, 22:47
Mehmet bende önümüzdeki günlerde Kayseriye geleceğim görüşelim inaallah

mehmet ozdemir
20.02.2009, 22:48
Evet mehmet aynen öyle oldu sitede muhabbet seviyeli ve güzel kırıcı incitici yazılar yok sen öncesinide biliyorsun birde sizin aile meclisi gibi odu

özlediğimiz insanlarla bu sayede görüşebiliyoruz. cafer abimle çoktandır görüşemiyorduk.vesile oldu.daha seviyeli bir oratam oluşmaya başladı.burada sizin gayretiniz büyük tabi..

BAHATTİNÖZDEMİR
20.02.2009, 22:50
Kelimelerimi okadar seçerek yazıyorum ki yanlış anlaşılmaya sebep olmamak için.
Her kes memleketinin daha iyi olmasını ister .Değerlerimizi kullnmalıyız.

Özellikle karadeniz sahil yolunun bizim bölgeden geçmesi çok büyü bir imkan bunula ilgili çaba göserilmeli.

mehmetacik58
20.02.2009, 22:52
Sadettin merhaba canım oralarda durumlar nasıl ortam da çok gerginlik varmı?

mehmet ozdemir
20.02.2009, 22:52
Mehmet bende önümüzdeki günlerde Kayseriye geleceğim görüşelim inaallah

abi çok memnun olurum.özel mesajla telefonumu yazıyorum

mehmetacik58
20.02.2009, 22:54
Kelimelerimi okadar seçerek yazıyorum ki yanlış anlaşılmaya sebep olmamak için.
Her kes memleketinin daha iyi olmasını ister .Değerlerimizi kullnmalıyız.

Özellikle karadeniz sahil yolunun bizim bölgeden geçmesi çok büyü bir imkan bunula ilgili çaba göserilmeli.

Sana katılıyorum Bahattin gerçekten özenli yazmak gerekiyor. Karadeniz bağlantı yolunun etüd çalışmaları tamamlandı plan aşamasında olması lazım ama proje sahibi Abdüllatif Şener olduğu için askıya alınma ihtimali de var.

mehmetacik58
20.02.2009, 22:55
Sayfamızı dışardan okuyan misafir arkadaşlar lutfen üye olun gelin foruma katılın sizlerinde fikirlerinden istifade edelim.

mehmet ozdemir
20.02.2009, 23:02
cafer abi özel mesaj için girdiğimde sohbet sitesi kapanıyor.birkaç defa denedim olmadı.sen göndermeyi dener misin?

BAHATTİNÖZDEMİR
20.02.2009, 23:02
Benn aslında burayı tesadüfen gördüm sivasspor sitesine bakıyordum oradan katıldım.
mehet hocam birde şundan çekiniyorum biri:
Kardeşim sizden başka bilen yokmu diye yazarsa çok üzülürüm.
Sadece bazı şeyleri hatırlatmaya çalışıyorum hiç kimse adısta bu kadar okuyan olduğunu bilmiyordu bende bilmiyorum.

mehmetacik58
20.02.2009, 23:05
Benn aslında burayı tesadüfen gördüm sivasspor sitesine bakıyordum oradan katıldım.
mehet hocam birde şundan çekiniyorum biri:
Kardeşim sizden başka bilen yokmu diye yazarsa.

Bazı zorluklara katlanmak gerekiyor herkesin bizim gibi düşünmesi diye bişey yok olumsuz fikir beyan eden olacak eleştiren de olacak ama biz doğrudan şşaşmayacağız. Gülü seven dikenine katlanır.

BAHATTİNÖZDEMİR
20.02.2009, 23:06
Şu anakadar asdıslı olarak en yüksek bölümü edek halilin gazinin oğlu kazandı:
T:o:B.B. elektronik Mühendisliği Kim biliyor?

mehmetacik58
20.02.2009, 23:07
Hangi oğlu orayı kazanan Gazi'nin kendiside çok zekiydi Allah yüzüne baktı zamanında köyü terketti gitti hem kendi hayatını kurtardı hem çocuklarının.Herkesin öyle birini örnek alması gerekir

BAHATTİNÖZDEMİR
20.02.2009, 23:08
Biz köyümüzü seviyoruz ben ve kardeşlerim hep iyi şeylerle katlıda bulunmaya çalışıyoruz.
İyilikleri öne çıkarmak lazım.
Köyümüz için bir şey yapılcaksa yaparız.

BAHATTİNÖZDEMİR
20.02.2009, 23:09
Bunlar gurur verici şeyler.
Nasıl yanlışlıklar bizi üzüyorsa iyiliklrde sevindiriyor.

mehmetacik58
20.02.2009, 23:10
Köyümüzü ve köylülerimizi sevmesek burada bu kadar yazıp çizmeyiz bu yazılanlar şöyle bir okunsa kendimiz için istediğimiz birşey varmı hep başkaları için istiyoruz

BAHATTİNÖZDEMİR
20.02.2009, 23:11
Gümüşderenin en büyük kaybı egeye yönelmekle oldu.
Gidenler çocuklarıyla birlikte gitseydi farklı olabilirdi.
Ama ne oada ne burada bir şey elde edilemedi.

BAHATTİNÖZDEMİR
20.02.2009, 23:15
birde şehirle bağlantı geç kurulmuş.

mehmet ozdemir
20.02.2009, 23:15
gazi abinin çocuklarını yazmadık okuyanlar arasına
hüseyin- sınıf öğretmeni
mehmet-doktor
ömer- t.o.b.b üniv. öğrenci
kerim- astsubay

BAHATTİNÖZDEMİR
20.02.2009, 23:16
Tokatta bir çok köy biliyorumm sabah tokata okula işe gidiyor akşam köyüne dönüyor.

BAHATTİNÖZDEMİR
20.02.2009, 23:16
ben yazdım daha önce

mehmet ozdemir
20.02.2009, 23:17
yüzde yüz başarı gösterdiler

BAHATTİNÖZDEMİR
20.02.2009, 23:18
şu an sitede bulunanlar yazarsa memnun olurum.

BAHATTİNÖZDEMİR
20.02.2009, 23:19
çok sevindirici bir durum

mehmet ozdemir
20.02.2009, 23:19
tokat ta bizim köylü bir emniyet müdür yardımcısı varmış

BAHATTİNÖZDEMİR
20.02.2009, 23:20
bence köyle ilgili en büyük kazanım 70 lerde kurulan kooperatif keşke devam ettirilebilseydi.Adıs şimdi farklı yerde olurdu.

BAHATTİNÖZDEMİR
20.02.2009, 23:21
evet osaman Pınarbaşı

BAHATTİNÖZDEMİR
20.02.2009, 23:23
herkesei yigeceler yarın daha güzel olacak.

mehmetacik58
20.02.2009, 23:35
Bizim köylüler için evdeki dan çocuktan daha değerlidir(Bu bizim çevre köyler için de geçerli) çocuk ölürse veya başarısız olursa önemli değil ama dana ölürse bir sürü para
HEPİNİZE İYİ GECELER TATLI RÜYALAR GÖRÜŞÜRÜZ İNŞALLAH

mehmetacik58
20.02.2009, 23:37
TOKAT EMNİYET MÜDÜR ARDIMCISI OSMAN PINAR
PINARBAŞI DEĞİL

cafer_ank
21.02.2009, 08:22
Acizane görüşüm şudur ki;
Eğitimli ve kültürlü olmak mutlaka çok iyi ve güzeldir,
ama herşey değildir.
Çok eğitimli insanlar var ki eğitimli olmaları onları yüksek insani değerlerle buluşturmamıştır.
Tahsil, yapacağı kötülüklerde profesyonel olmasınıda sağlamış.
Köyümüzün tahsil görmüş insanlarını öğrenmek beni de mutlu etti.
Başka yerlerle kıyaslarken şartların farklı olduğunu düşünüyorum
bizim coğrafyamız ve iklimiz bence tokat veya gelişmiş yerlere göre çok elverişli değil bence fakir kalmasında bunun etkişsi var
eğeye yönelmesini ben çok olumsuz görmüyorum.birde sadece eğeye değil hemen hemen her yere gitmişler
yurt dışı
Çocukluğundan hatırlıyorum ünye vs
bence girişken insanlarmış diyorum birde bir çok riske girerek gidiyorlar
ben İstanbulda okur ken çalışmaya gelen köylülerimizin yanına gitmiştim, ağır şartlara katlanarak çalışdıklarını gördüm çok üzülmüştüm
bu onların ne kadar fedakar olduklarını gösteriyor hep izmire gidenler aklıma gelirdi onalrda aynı ağır şartlarda çalışıyordı sanırım
yinede eğeye gitmelerini onların adıs dışına çıkıp dünyayı görmelerini sağlamış cesaretlerini artırmıştır diye düşünüyorum bir çok insanımız oralarda sonraları iş buldu veya kurdu

cafer_ank
21.02.2009, 09:51
Köyün sorunları arasında herkesin malumu olan sosyal huzursuzluğun yanında en önemlisi ekonomik sorunudur.
Mevcut huzursuzluğun geçici olduğunu düşünüyorum.
Asıl nasıl yapmalı ne yapmalı da ekonomik durumu düzeltmeli diye düşünmeliyiz.
Benim buradan söylediklerimin tam isabetli olamıyacağını da düşünerek;
kendimce eksik gördüğüm konu mevcut imkanlarını ticarete dönüştürememsi geliyor bana.
İklim koşulları ve imkanlar açısından bizden çok fakir köyler gördüm.
Melesa Konyanın Karapınar ilçesine gittim Konyada çalıştığım dönemde öğrencilerim vardı
kelimenin tam anlamıyla çölde yaşıyorlar toprağı eksende hiç bir şey bitmiyor
sadece hayvanlıcıkla geçiniyor.
Ama hayvancılığı profesyonel yaptıkları için ekonomik durumları çok iyi çocukalrını da herkes okutuyor.
Siirt ve Batmanda gittiğim köylerde de arazinin dağlık olması tarıma elveriş yerlerin az olması ikliminde kavurucu sıcak olmasından dolayı bitki bitmiyor onlarda sadece küçükbaş hayvanlıkla geçiniyorlar.
Büyükbaş hayvanın etini bile yemediklerini hayretle gördüm.
Ama kuzu ve bizim toklu dediğimiz hayvanlardan buryan kebabını üretmişler ekonomik durumlarını bence olumlu etkilemiş bir köylü dediki ben hergün beş koyun satarak geçiniyorum dedi başka gelirim yok dedi ama maddi durumu çok iyii çünki gelir sürekli olduğundan bence az değil.
Bizde bir köylü herşeyle uğraşıyor ekin, havancılık, işçi olarak çalışma, traktor vs belki bir şeyde uzmanlaşsalar diyorum, onu da ticarete dönüştürseler daha faydalı olur sanıyorum.
Yinede ben bilmem diye düşüğünüyorum çünki 30 yıldır köyden ayrıyım.
Sorunları yaşayan insanlarla kounuşarak çözmeli bizde onalar dışardan bakıyoruz siz dışardan böyle görünüyorsunuz demeli
Saygılarımla.

cafer_ank
21.02.2009, 09:59
Sevgili

En sevgili

Ey sevgili

Uzatma dünya sürgünümü benim

Daglarin yikilisini gördüm bir Venüs bardaginda

Köle gibi satildim pazarlar pazarinda

Günesin sarardigini gördüm Konstantin duvarinda

Senin hayallerinle yandim düslerin civarinda

Gölgendi yansiyip duran bengisu pinarinda

Ölüm düsüncesinin beni sardigi su anda

Verilmemis hesaplarin korkusuyla

Sana geldim ayaklarina kapanmaya geldim

Af dilemeye geldim affa layik olmasam da

Sevgili

En sevgili

Ey sevgili

Uzatma dünya sürgünüm benim

Ülkendeki kuslardan ne haber vardir

Mezarlardan bile yükselen bir bahar vardir

Ask celladindan ne çikar madem ki yar vardir

Yoktanda vardan da ötede bir Var vardir

Hep suç bende degil beni yakip yikan bir nazar vardir

O sarkiya özenip söylenecek misralar vardir

Sakin kader deme kaderin üstünde bir kader vardir

Ne yapsalar bos göklerden gelen bir karar vardir

Gün batsa ne olur geceyi onaran bir mimar vardir

Yanmissam külümden yapilan bir hisar vardir

Yenilgi yenilgi büyüyen bir zafer vardir

Sirlarin sirrina ermek için sende anahtar vardir

Gögsünde sürgününü geri çagiran bir damar vardir

Senden umut kesmem kalbinde merhamet adli bir çinar vardir
Sevgili

En sevgili

Ey sevgili

Sezai KARAKOÇ

Not
Yaşayan en büyük şairimizin şu muhteşem şiirini paylaşmak istedim.
Şiir de sevgilim dediği kuşkusuz Peygamberimizdir.(s.a)

abdullah naci
21.02.2009, 12:37
CAFER ABİ SAĞOL ALLAH RAZIOLSUN.

aozdemir
21.02.2009, 12:38
selamun aleykum cümleten. hayırlı günleriniz olsun.

abdullah naci
21.02.2009, 12:50
ALLAH RIZKI DİLEDİĞİNE YAYAR VE DİLEDİĞİNE BİR ÖLÇÜYE GÖRE VERİR.BUNDA İNANAN YOPLUM İÇİN DERSLER VARDIR 39/52

SİZE BELGELERİNİ GÖSTEREN ,SİZE GÖKTEN RIZIK İNDİREN O DUR. ALLAHA YÖNELENDEN BAŞKASI İBRET ALMAZ. 40/13

abdullah naci
21.02.2009, 12:52
ESMA PINARBAŞI. PİSKLOJİ Cİ RECEP PINARBAŞININ TORUNU

abdullah naci
21.02.2009, 12:59
DÜZELTİLMESİNDEN SONRA,YER YÜZÜNDE BOZGUNCULUK YAPMAYIN .KORKARAK VE UMUTLA ALLAHA YALVARIN .ALLAHIN RAHMETİ İYİ DAVRANANLARA YAKIDIR.7/56

abdullah naci
21.02.2009, 13:03
KARADA VE DENİZDE BOZGUN,İNSANLARIN BİZZAT KENDİ ELLERİYLE YAPTIKLARI YÜZÜNDEN ÇIKAR;ALLAH DA BELKİ DÖNERLER DİYE YAPTIKLARININ BİR KISMINI KENDİLERİNE TATTIRIR.30 /41

abdullah naci
21.02.2009, 13:11
ALLAHA TAPIN ,ONA HİÇBİRŞEYİ ORTAK KOŞMAYIN.ANA ,BABAYA,YAKINLARA,ÖKSÜZLERE,YO KSULLARA,YAKIN KOMŞUYA,YANINDAKİ ARKADAŞA,YOLDA KALANA,VE ELİNİZİN ALTINDA OLANLARA İYİ DAVRANIN,DOĞRUSU ALLAHKENDİNİ BEĞENİP BÖBÜRLENENLERİ SEVMEZ.4/36

BAHATTİNÖZDEMİR
21.02.2009, 13:12
Ben mevsimlik çalışmadan bahsettim.
Keşke gidenler oralarda buldukları imkanları değerlendirselerdi.
Belki çocukların adaha iyi eğitim imkanı sağlar.iş kurarlardı.
Bizim coğrefyamızda yaşamak kolay değil.
Ama insanımızda çok çalışkan değil.
Kahvede oturan insan bir şey üretemez.
Tarım,yok,hayvancılık yok.el sanatları yok bununla ilgili bir arayış ta yok.
Eğitime yönelme de yok.
Peki neyi bekliyoruz.
Burada yazı yazanlarda o köydeki okulda aokudu.
Tepeden bakmak değil,çözüm üretmek yapılması gereken .
Herkes iyi niyetli olarak bnu yapmaya çalışıyor .
Kimse ahkam kesmiyor.

abdullah naci
21.02.2009, 13:18
EY İNANANLAR;GİZLİ KONUŞTUĞUNUZ ZAMAN,GÜNAH İŞLEMEYİ,DÜŞMANLIK ETMEYİ VE PEYGAMBERE KARŞI GELMEYİ FISILDAŞMAYIN;İYİLİK YAPMAYI,ALLAHA KARŞI GELMEKTEN SAKINMAYI KONUŞUN;KIYAMET GÜNÜ HUZURUNDA TOPLANACAĞINIZ ALLAHTAN SAKININ.58/9

abdullah naci
21.02.2009, 13:22
OKULLARIN TATİLİNDE TOPLANMAYA NE DEDİNİZ .HERKEZ SORUNLARI VE ÇÖZÜMLERİNİ HAZIRLASIN.HEP BERABER .

abdullah naci
21.02.2009, 13:25
ONLAR YALAN SÖZÜ DİNLEMEZLER,BOŞ SÖZE RASLADIKLARI ZAMAN VAKARLA GEÇİP GİDERLER25/72

abdullah naci
21.02.2009, 13:34
ALLAH SİZE ,EMANETLERİ EHLİNE VERMENİZİ VE İNSANLAR ARASINDA HÜKMETTİĞİNİZ ZAMAN ADALETLE HÜKMETMENİZİ EMREDER.ALLAH SİZE BUNUNLA,ÇOK GÜZEL ÖĞÜT VERİYOR.ALLAH İŞİTMEKTEDİR,GÖRMEKTEDİR.

BAHATTİNÖZDEMİR
21.02.2009, 13:34
abdullah naci naci hocamı

BAHATTİNÖZDEMİR
21.02.2009, 13:36
Kıymetli kardeşim bir araya gelmek fevkalade zor.Ortamın biraz daha olumlu olmasını beklemek lazım.

BAHATTİNÖZDEMİR
21.02.2009, 13:36
Şu olumlu şeyelrin yazılması bile çok önemli.

BAHATTİNÖZDEMİR
21.02.2009, 13:37
Çünkü insanların önyargıları var.

abdullah naci
21.02.2009, 15:33
evet naci hoca.ön yargıları hep beraber aşıp kötülüğün yönünü iyiliğe bizler çevireceğiz inşallah

abdullah naci
21.02.2009, 15:40
Aramızdan kaldırılan birliği tekrar oluşturmalıyız.Bir birimizi anne ,baba, kardeş ,abi,abla,teyze,vs yi sevdiğimiz gibi sevmeliyiz.En önemlisi Allah rızası için sevmeliyiz ki güzel şeyler yapmayı başara bilelim.

abdullah naci
21.02.2009, 15:48
EN ÖNEMLİ SORUNUMUZ KİMSENİN KİMSEYE İTİMAT ETMEMESİ,HERKEZ GÜZEL ŞEYLER YAPMAK İSTİYOR KİMSEYE GÜVENMİYOR TEK BAŞINADA BAŞARAMIYOR.BİR BİRİMİZE GÜVEN VERMELİYİZ,GÜVENİLİR İNSAN OLMALIYIZ,HERZAMAN BÜYÜK DÜŞÜNMELİ,ALLAH RIZASI İÇİN ÇALIŞMALIYIZ OZAMAN ALLAHIN İZNİ İLE HERŞEYİ BAŞARABİLİRİZ.

abdullah naci
21.02.2009, 16:00
BİRDE HERKEZ KENDİNİ ZAMANIN ŞARTLARINA BIRAKIVERMİŞ ,ZAMAN ONLARA YÖN VERİYOR, ZAMANA YÖNVERMEYİ DÜŞÜNMÜYORLAR. BİZİM MEDENİYETİMİZ DE LOKOMOTİF OLMAK HER ZAMAN TAVSİYE EDİLMİŞ ,VAGON OLMAMAK İSTENMİŞTİR.O MEDENİYET TARİHE BU DUSTURLA YÖN VERMİŞTİR. DOĞRULUK,SEVGİ,HÖŞGÖRÜ,HAK VE ADALET VAZGEÇİLMEZ İLKELERİ OLMUŞTUR.

abdullah naci
21.02.2009, 16:05
BİZLER BİRER KUL OLARAK ; AKRABA,KOMŞU ÇEKEBİLDİĞİ KADAR İNSANI İYİLİĞE ÇEKMELİYİZ.

hasan 5858
21.02.2009, 19:28
serkan senigördüm sana adersimide gönderdim senle mensen den görüşelim akşam 8den sora davamlı acıgım canım adresim hasan_gultepe@homail.com tama hoşcakal

yiğidoturan
21.02.2009, 20:50
Acizane görüşüm şudur ki;
Eğitimli ve kültürlü olmak mutlaka çok iyi ve güzeldir,
ama herşey değildir.
Çok eğitimli insanlar var ki eğitimli olmaları onları yüksek insani değerlerle buluşturmamıştır.
Tahsil, yapacağı kötülüklerde profesyonel olmasınıda sağlamış.
Köyümüzün tahsil görmüş insanlarını öğrenmek beni de mutlu etti.
Başka yerlerle kıyaslarken şartların farklı olduğunu düşünüyorum
bizim coğrafyamız ve iklimiz bence tokat veya gelişmiş yerlere göre çok elverişli değil bence fakir kalmasında bunun etkişsi var
eğeye yönelmesini ben çok olumsuz görmüyorum.birde sadece eğeye değil hemen hemen her yere gitmişler
yurt dışı
Çocukluğundan hatırlıyorum ünye vs
bence girişken insanlarmış diyorum birde bir çok riske girerek gidiyorlar
ben İstanbulda okur ken çalışmaya gelen köylülerimizin yanına gitmiştim, ağır şartlara katlanarak çalışdıklarını gördüm çok üzülmüştüm
bu onların ne kadar fedakar olduklarını gösteriyor hep izmire gidenler aklıma gelirdi onalrda aynı ağır şartlarda çalışıyordı sanırım
yinede eğeye gitmelerini onların adıs dışına çıkıp dünyayı görmelerini sağlamış cesaretlerini artırmıştır diye düşünüyorum bir çok insanımız oralarda sonraları iş buldu veya kurdu

cafer egeye ünyeye istanbula gittilerde ne oldu 3 ay kazma kürek çalisip köye gelip bir ay o parayi yiyip tekrar döndüler kendilerini gelistiren çok az çikti dogru dürüst bir meslek bile edinmedi çogunlugu nerdeyse bosu bosuna gidip geldiler desem yanlis olmaz birde ünyede o findik çuvallarinin altinda kisa zamanda çok para kazanilmasida bir meslege yönelmelerini engelledi

abdullah naci
21.02.2009, 20:58
turan abi selamün aleyküm. nasılsın

abdullah naci
21.02.2009, 21:06
KÖTÜLÜĞÜ YOK ETMEK İÇİN ;KÖTÜLERDEN ÇOK DAHA CESARETLİ OLMAK LAZIM.

KARANLIKLARI AYDINLATMAK İÇİN ;IŞIĞIN KARANLIĞI BOĞMASI LAZIM.

yiğidoturan
21.02.2009, 21:07
ALEYKÜMSELAM NACI HAYIRLI AKSAMLAR EMMIMGILE SELAM SÖYLE

BAHATTİNÖZDEMİR
21.02.2009, 21:16
Sivassporun göstermiş olduğu başarıdan ben çok şey alıyorum kendi adıma.
Ben yapamam demedi imkanlarım kıt demedi, bu şehirde olmaz demedi.
Öğrencilerime de bunu örnek gösteriyorum.
Söyleyecek iyi sözleri olanlar söylesin.

abdullah naci
21.02.2009, 21:16
IŞIK ERİ OLANLAR VE OLMAYA ADAY OLANLAR CAHALETLE MÜCADELEYE VARMISINIZ.

BAHATTİNÖZDEMİR
21.02.2009, 21:19
Birde gümüşdereli kendi iş yeri olan ne kadar esnaf ve sanatkar var?
Hemde tanımış olalım.
Ben şahsen bildiklerimi tercih ediyorum.
Herkes bildiklerini yazarsa öğrenmiş oluruz.
GÜMÜŞDERELİ ESNAF VE SANATKARLAR:

Mehmet Kızılyar-:Muzaffer Kızılyar Oto Tamircisi
Ai Duman: Mobilyacı

abdullah naci
21.02.2009, 21:22
İNANMAK İNACININ GEREĞİNİ TUTTUĞUN HEDEFE VARINCAYA KADAR AZİMLE,GAYRETLE,BIKMADAN,USANM ADAN,BİRLİK BERABERLİK İÇİNDE ÇALIŞMANIN BİR ÖRNEĞİ ,SİVAS SPORUN BAŞARISI.

mehmetacik58
21.02.2009, 21:23
cafer egeye ünyeye istanbula gittilerde ne oldu 3 ay kazma kürek çalisip köye gelip bir ay o parayi yiyip tekrar döndüler kendilerini gelistiren çok az çikti dogru dürüst bir meslek bile edinmedi çogunlugu nerdeyse bosu bosuna gidip geldiler desem yanlis olmaz birde ünyede o findik çuvallarinin altinda kisa zamanda çok para kazanilmasida bir meslege yönelmelerini engelledi

Tam ben Cafer'e yazı yazacakken Turan'ın cevabını okudum güzelş yazmış. Size bir misal yazayım adıslılarla ilgili 1960 lı yıllar Çanka belediye Başkanı(Tarih belki daha sonra) meydandan gelmiş ne kadar insan var sa almış belediyeye işe başlatmış. Bizim köylüler bakmışlar 30 gün gelmiyor demişlerki kim bu 30 günü bekleyecek hamallıkta sıcak günlük para var hadi gidelim hamallık yapalım.İçlerinden dedboku(Yiğit lakabı ile anılır benimde akrabam oluyor ama) diğer adı Ömer ÇÖL sebat etmiş çöpte çalışmış emekli olmuş bugun çıtır çıtır emekli maaşını yiyor.Diğer adıslılar ise hala hamallıkla meşguller. Zihniyet bu günü kurtarma geleceğe dair plan program yok bugün kim çok para verirse ona çalışıyorlar.Bizim çevre köylerden Kuzörenliler istanbul'a gitmişler hep inşaatçı olmuşlar bir meslek öğrenmişler,Dikkat ediyormusunuz sivas2ta ki mütahhitlerin mühendislerin çoğunluğu Elbeyli acaba bunu sebebi nedir şöyle bir düşünelim ona göre bir yorum yapalım.

yiğidoturan
21.02.2009, 21:31
evet hocam dedigin dogru çankanin zamaninda ise giren kumkizgilin üsük emekli oldu ömer dayi daha önce hep günlük gelen paraya bakmislar panosmanin resul mahmut (Allah Rahmet etsin) onlar ise girmemisler at bokumu yuvarlayacagiz (süpürecegiz) diye ama onlarda at arabasinin üstünde öldüler desek yeridir

mehmetacik58
21.02.2009, 21:45
SİVASLI ESNAFLAR

1. HACI GAZİ KİMİTED ŞİRKETİ - ÖMER VE TURAN ŞAHİN
2. UZMANLAR MOBİLYA DOĞRAM BEKİR DURNA
3. AKSAKAL DOĞRAMA HASAN-ÖMER VE MEHMET AKSAKAL
4. ÖZEK DOĞRAMA VE MOBİLYA TURAN-MEHMET AKSAKAL
5. KUĞU MUTFAK MEHMET VE SÜLEYMAN .ÖZGÜLMEZ
5. DÜZARDIÇ DOĞRAMA OSMAN DÜZARDIÇ
6. ............. DOĞRAMA TURAN AYDIN
7. ERPEN PLASTİK DOĞRAMA HALİL DURNA VE OĞLU
8. SERKAN DENİR DOĞRAMA MUSA KURT
9.NASİP DEMİRDOĞRAMA AHMET GENÇ
10. TEKİN DEMİR DOĞRAMA TURAN TEKİN
11. ........... DEMİR DOĞRAMA ABDULLAH TEKİN
12. ............ DEMİR DOĞRAMA GÜLEN KARDEŞLER
13. KARDEŞLE OTO ÖZEL SERVİS MEHMET VE MUZAFFER KIZILYAR
14. ÖZEL SERVİS ATALAY KARDAEŞLER
15. GÜMÜŞ OTOBOYA ÖMER TOSUN -YÜKSEL TOSUN
16. KAPORTACI MEHMET BAYKAL
17. KAPORTACI MEHMET GÜLEN
18. DOĞRAMA- KERESTE OSMAN DOĞAN(OMANİK)
19. DOĞRAMA - KERESTE YUSUF GENÇ
20. SANDIKÇI BEKİR DUMAN
21. DORAMA-MODÜLER MUTFAK ALİ DUMAN
22. KAPORTACI AHMET BOZDUMAN-MURAT BOZDUMAN
23. ADANALI MOTOR YENİLEME TURAN AKSAKAL
24. KUYUMCU İSMAİL DOĞAN
25. EMLAKÇI BEKİR ÇÖL
26. KÖFTECİ KEBAP91 MUSTAFA BOZDUMAN
27 DİKİLİTAŞ KEBAP AHMET TURAN BUDAK
28. MANAV MEHMET AÇIK
29. MANAV MUSTAFA DOĞAN
30. TÜPÇÜ MUSA ÖZEK
31.MANAV AHMET ATEŞ
32. KAHVECİ AHMET ÇÖL
33. KAHVECİ BİLAL AKSAKAL
34. KAHVECİ ........... KARTAL
35. KAHVECİ -SİVAS TUR KADİR BOZDUMAN
36. METRO DİKİLİTAŞ İBRAHİM DÜNDAR (MHP İL GENEL MECLİSİ 2.SIRA)
37. DİKİLİTAŞ HUZUR TURAN KUŞ
38. DENİZ ÇAY EVİ MEHMET ULUDAĞ
39. DİKİLİTAŞ ÇAY EVİ ASIM DOĞAN
40. YİMPAŞ ÇAY MEHMET DURNA
41 BURAK PİDE FIRINI BEKİR SAYAN
42. KAZANCILAR PİDE NURETTİN SARIKAYA
43. SEDF MERMER YUSUF ÜZÜMKAYA
44. MADIMAK MATBAA İBRAHİM TOSUN
45. MOTORCU EROL BAYKAL
45. DEMİR DOĞRAMA EYUP DURNA

mehmetacik58
21.02.2009, 21:51
EVET ŞİMDİLİK İYİ GİDİYOR ARKADAŞLAR BÖYLE DEVAM EDELİM GÜNEŞ UFUKTA GÖRÜNDÜ İNŞALLAH SONU İYİ OLACAK.

abdullah naci
21.02.2009, 21:52
HASAN AKSAKAL MARANGOZ
MEHMET " "
HALİL " "
ÖMER " "
MEMET " "
TURAN " TORNACI
ADIGÜZL GÜLMEZ MOTORCU
OSMAN DOĞAN MARANGOZ
BEKİR DOĞAN "
AHMET GENÇ DEMİR DOĞRAMACI
AHMET GENÇ OTO KAPORTA
ÖMER TOSUN OTO BOYA
YÜKSEL " "
İBRAHİM " MATBACI
TURAN AYDIN MARANGOZ
HALİL DURNA "
BEKİR " " İNŞAATCI
ÇAKIR " "
İBRAHİM " "
BEKİR DUMAN " MOBİLYACI
ALİ " " "
EYYUP DURNA DEMİR DOĞRAMACI
MUSA KURT "
TURAN TEKİN "
EROL DEDELİNİN OTO MOTOR
MURAT BOZDUMAN OTO KAPOTA
MEHMET ÖZGÜLMEZ MOBİLYACI
TURAN ÖZEK "
ÖMER ŞAHİN "
YUSUF ÜZÜMKAYA MERMERCİ
YUSUF GENÇ MARANGOZ
MEHMET DURNA PİMAPENCİ
HATIRLAYAMADIKLARIM KUSURA BAKMASINLAR

mehmetacik58
21.02.2009, 21:52
KINAŞOĞLU SESSİZ KALMA SENDE BİRKAÇ BİŞEYLEER YAZ AMA MORALİMİZİ BOZMADAN

abdullah naci
21.02.2009, 21:57
MEHMET ABİ BEN ZANAATKARLARI YAZDIM.ESNAF ÇOK VAR.

merderli
21.02.2009, 22:02
arkadaşlar isimler yazılıyor

üniversite mezunları
okulda okuyanlar
esnaflar hep yazıldı
bunlara birde resmi dairede çalışanlar eklenirse adresleri ile beraber
yazılanların adresleri telefonları tespit edilsin
bunlara bir şekilde haber edelim
elimizde ne kadar un var , şeker var, ne kadar helva yaparız onu tespit edelim
bu isimler sitede kalmasın birisi tarafından kağıda dökülsün çıktısı alınsın,
telefonu ve adresler yayınlansın
bizler hiç değilse listede adı olanlar birbirleri ile hiç değilse önemli günlerde mesajlaşsın
en kısa zamandada bir yoplanalım çiğ köfte olur çay olur
ne diyorsunuz bir çiğ köfte yeme varmısınız ben her zaman hazırım
ben telefonumu yazıyorum:05326521391 gümüşdere Belediyesi
merderli92@hotmail.com.

yiğidoturan
21.02.2009, 22:08
turan pinarbasi tcdd alsancak gar müdürlügü IZMIR

mehmetacik58
21.02.2009, 22:09
arkadaşlar isimler yazılıyor

üniversite mezunları
okulda okuyanlar
esnaflar hep yazıldı
bunlara birde resmi dairede çalışanlar eklenirse adresleri ile beraber
yazılanların adresleri telefonları tespit edilsin
bunlara bir şekilde haber edelim
elimizde ne kadar un var , şeker var, ne kadar helva yaparız onu tespit edelim
bu isimler sitede kalmasın birisi tarafından kağıda dökülsün çıktısı alınsın,
telefonu ve adresler yayınlansın
bizler hiç değilse listede adı olanlar birbirleri ile hiç değilse önemli günlerde mesajlaşsın
en kısa zamandada bir yoplanalım çiğ köfte olur çay olur
ne diyorsunuz bir çiğ köfte yeme varmısınız ben her zaman hazırım
ben telefonumu yazıyorum:05326521391 gümüşdere Belediyesi
merderli92@hotmail.com.

ANLAŞILDI SENİN YİNE BOĞAZIN ÇIĞIRDI CANIN ÇİĞ KÖFTE YEMEK İSTİYOR. YAPALIM AMA ÖNCE ÖBÜR MESELE HANİ NE OLDU TOPLANTI

abdullah naci
21.02.2009, 22:11
PINARBAŞI AKARYAKIT
SARIKAYA TİCARET
SARIKAYA UN
DÜNDAR TİCARET
KARATAŞ HIZAR HANESİ
DÜNDAR HIZAR HANESİ
DÜZARDIÇ TİCARET İSMAİL PORUDUN
GÜLTEPE SIHHI TESISAT
HASAN ŞAHİN GİYİM
HALİT ÖZDEMİR

mehmetacik58
21.02.2009, 22:15
RESMİ DAİRE ÇALIŞANLARI
MEHMET AÇIK 100. YIL İLKÖĞRETİM OKULU MÜDÜR YARDIMCISI 5052922073
ORHAN ÖZDEMİR GÜMÜŞDERE BELEDİYESİ
TURAN PINARBAŞI TCDD ALSANCAK GAR MÜDÜRLÜĞÜ
BAHATTİN ÖZDEMİR VALİ MUAMMER BEY İLKÖĞRETİM OKULU
HALİL GENÇ DÖRTEYLÜL İLKÖĞRETİM OKULU
HÜSEYİN SARIKAYA İL ÖZEL İDARESİ

abdullah naci
21.02.2009, 22:17
MERDERLİ KARDEŞ BEN YEMEK İÇİN YAŞAMIYORUM ,YAŞAMAK İÇİN YEMEK YİYORUM, YAŞAMAK İÇİN DE YEMEKLAZIM EEEEEE MEHMET ABİM GİBİ BENDE VARIM.

abdullah naci
21.02.2009, 22:22
TURAN ÖZTÜRK MÜFTÜLÜK
NACİ PINARBAŞI "
MEHMET AVCI "
BİROL PINARBAŞI " ÜNYE
İBRAHİM GENÇ DSİ
HÜSEYİN " DDY
HASAN ULUDAĞ TÜDEMSAŞ
HASAN DURNA "

hasan 5858
21.02.2009, 22:24
hocam tüm meslek guruplarını tel no sunuda yanına dizerek bir yaparsanız iyi olur hasan gültepe
hayırlı akşamlar

abdullah naci
21.02.2009, 22:25
İRFAN ERYILMAZ DR
ÖMER PINARBAŞI POLİS
HÜSEYİN PINARBAŞI ÖĞRETMEN
SEMİHA AKSAKAL "
MURAT AVLI ZİRAAT BANKASI

yiğidoturan
21.02.2009, 22:26
BEKIR PINARBASI HENDEK ÖZEL IDARE MÜD.
MUAMMER ATES TÜDEMSAS

mehmetacik58
21.02.2009, 22:30
HASN KARDEŞ MERHABA İNŞALLAH ONLARIDA BULUP HEPSİNİ BERABER BURAYA YAZARIM
SİZLER HELE BU İSİMLERİ YAZIN AMA DOĞRU YAZIN BEN HEPSİNİ TOPRLARIM SONUNDA

mehmetacik58
21.02.2009, 22:30
ORHAN BEYYY SES YOK CEVAP VER HELE

abdullah naci
21.02.2009, 22:31
KIŞTAN BAHARA ÇIKIŞ ÜMİYDİYLE HAYIRLI GECELER. ALLAHA EMANET OLUN.

özdemir
21.02.2009, 22:33
selamün aleyküm
hayırlı geceler
hayırdır hocam bu meslek alanları ile ilgili paylaşımınız ne amaçlı
yanlış anlamayın bi sakıncası yokda
yerli malı yurdun malı hesabımı yapalım diyorsunuz onu çözemedim :)

sadettinatalayx
21.02.2009, 22:38
Sadettin merhaba canım oralarda durumlar nasıl ortam da çok gerginlik varmı?

hocam burası çok gergin hakkaride AKP li tek belediye çukurca DTP burayı almak için her yolu deniyor.

merderli
21.02.2009, 22:41
MERDERLİ KARDEŞ BEN YEMEK İÇİN YAŞAMIYORUM ,YAŞAMAK İÇİN YEMEK YİYORUM, YAŞAMAK İÇİN DE YEMEKLAZIM EEEEEE MEHMET ABİM GİBİ BENDE VARIM.
bahanesiz dos bağına girilmez
gönül ne kahve ister nede kahvena
gönül sohbet ister kahvehane bahane

ben çiğ köfte derken bunu kastettim isterseniz kömbede olur
arkadaşlar yine sallıyoruz isimleri ama
isimlerin karşısına telefonlar yazılsın sitede okuyanlar telefonları kayıt yapsın mesajlaşalım konuşalım, bir şeyler yapalım

özdemir
21.02.2009, 22:42
bahanesiz dos bağına girilmez
gönül ne kahve ister nede kahvena
gönül sohbet ister kahvehane bahane

ben çiğ köfte derken bunu kastettim isterseniz kömbede olur
arkadaşlar yine sallıyoruz isimleri ama
isimlerin karşısına telefonlar yazılsın sitede okuyanlar telefonları kayıt yapsın mesajlaşalım konuşalım, bir şeyler yapalım

orhan abi kömbe dedin canım çekti yav
gece gece bu söylenirmi :D

mehmetacik58
21.02.2009, 22:45
hepinize iyi geceler ben buralardayım biraz sonra belki tekrar gelebilirim

hasan 5858
21.02.2009, 22:46
halamın oglu cigköte benden gömbedesenden olsun nisan gibi bizi davet camlıga

mehmetacik58
21.02.2009, 22:48
hocam burası çok gergin hakkaride AKP li tek belediye çukurca DTP burayı almak için her yolu deniyor.

canım iyi akşamlar özel mesaj attım sitemli bubu okumamıştım

mehmetacik58
21.02.2009, 22:49
selamün aleyküm
hayırlı geceler
hayırdır hocam bu meslek alanları ile ilgili paylaşımınız ne amaçlı
yanlış anlamayın bi sakıncası yokda
yerli malı yurdun malı hesabımı yapalım diyorsunuz onu çözemedim :)

FİKİR BABASI ABİN TANIYALIM DİYE SORDU BENDE BİLDİKLERİMİ YAZDIM LAZIM OLUR DİYE

özdemir
21.02.2009, 22:53
FİKİR BABASI ABİN TANIYALIM DİYE SORDU BENDE BİLDİKLERİMİ YAZDIM LAZIM OLUR DİYE

iyi etmişsiniz
inşallah faydalı olur

sadettinatalayx
21.02.2009, 22:56
canım iyi akşamlar özel mesaj attım sitemli bubu okumamıştım

hocam iyi akşamlar şu gömbeyi temmuzda yapalım uygunsa

sadettinatalayx
21.02.2009, 23:09
arkadaşlar foruma giren herkes adını soyadını telefon numarasını yazsınbu organizasyonu aramızdan gönüllü birisi yaparsa bence daha uygun olur.

anti israil
21.02.2009, 23:10
bahaneler sebebler derken ,kebablara geçeceğiz galiba arkadaşlar.

sadettinatalayx
21.02.2009, 23:11
ben başlatıyorum SADETTİN ATALAY 0505 357 97 58 0538 774 70 24

merderli
21.02.2009, 23:18
BEKİR ÇÖL SİVAS MERKEZ EMLAKÇI 05427244526
ABDULLAH GENÇ İSTANBUL MAKİNE MÜH. 05322831792
TURAN GEÇN ÇERKEZKÖY GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜ
OĞLU AVUKAT OZAN GENÇ ÇERKEZKÖY BELEDİYE MECLİS ÜYESİ 05322604438
BEKİR DURNA SİVAS MERKEZ UZMANLAR İNŞAAT 05323441964
HÜSEYİN SARIKAYA SİVAS İL ÖZEL İDARESİ MAK İKMAL MÜDÜRÜ MAK MÜH 05055242949
MEHMET TEMİR SİVAS MERKEZ ÖĞRETMEN 05363721068
GAZİ DÜZARDIÇ SİVAS MERKEZ ABDULVAHABİ GAZİ MAH MUHTARI 05432788822
RESUL GÜLTEPE SİVAS MERKEZ SİVAS ŞEHİT AİLELERİ DERNEĞİ YÖN. KUR. ÜYESİ 05376542991
SEDAT ÖZDEMİR İSTANBUL UZMAN DOKTOR 05334798348
SERDAR ÖZDEMİR ADAPAZARI ÖĞRETİM GÖREVLİSİ 05324253458

cafer_ank
22.02.2009, 00:16
Yazdıklarınıza bakınca Köylümüzü bu kadar küçümsenizi anlayamıyorum
bu kadar okuyan insan var
bu kadar iş ve imkan sahibi insan var
yinede bizim köy çevresindeki en kötü köy diyorsunuz
bence tabiki iş beceremeyem o köylerdede insan vardır
şöyle bir atasözü var
su-i misal emsal değildir
bence köylümüzü aşağılama yerine yol gösterebildik mi biz onlara?
Okuduk öğretmen olduk muh. dr. olduk sadece köylümüzü aşağılama meretebesine mi yükseldik.?
Ümit vermek gerekir,
diye düşünüyorum.
Yinede herşeyin en doğrusunu Allah bilir.
Ben bizim köylü insanların İzmire Ünyeye gitmelerini dışa açılmları açısından olumlu buluyorum orada iş kuramıyan olmuştur ama kuranlarda olmuştur
bir kişi bile kursa çok önemli kaldıki çok var sivas dışında ülke dışında iş kuran insanlarımız

yiğidoturan
22.02.2009, 00:36
cafer gardas yanlis anladin sanirsam kimseyi küçümsediimizden falan degil disariya çailmalari iyi güzelde çogu bos bosuna gitmis gelmis daha farkli olmasi lazimdi biz onu demek istiyoruz çogunluk olarak günlük kazanca bakmislar 50 yas grubunun ü zerine bak çogunun sigortasi bile yok bir emeklilikleri olsa kötümü olurdu sadece günü kurtarmislar nufus ortalamasina vurdugun zaman aslinda çokda fazla degil bizim köyümüzün bir mahallesi kadar olmayan köylerde bizden daha fazla okumus ve makam mevki sahibi olmuslar kiyasladigimiz zaman bayagi az okuyanimiz olmus

cafer_ank
22.02.2009, 00:53
Bence kıyaslarken dikkat etmek lazım
her yerin şartları aynı olmayabilir.
bence gelişmişliğe bakarken sadece okumuş ve memur oranına bakmak doğru değil
sigorta maaşı alan kişi 250 tl alıyor siz diyorsunzu ki çıtır çıtır maaş alıyor bu doğru mu şimdi
250 lira ile nasıl geçinecek.
ticaretle üğraşmış isterse hayvan ticareti olsun o kadar çok aile varki
yaşamış şerefleri ile ölmüşler
acından ölen kimse duymadım ben köyde
fakir sanki sadece bizim köyde mi her yerde var şehirler görünmez fakirlele dolu
öğle dramatik durumlar varki şehirlerde köylerdeki fakirlere rahmet okutturur
Söylediklerinizde doğruluk payı olan konular var
ben tamamına yanlış demiyorum
İnsanımıza ümit verelim
yol gösterelim hep kötüleri ve kötülükleri ortaya koymıyalım
onları gözmezliktende gelmeyelim mücadele edelim

yiğidoturan
22.02.2009, 01:07
yavas ol cafer celallenme biz ne kimsenin fakirligini ne okuyamamis olmasini hakir görmüyoruz sadece dar görüslü olduklarindan bahsetmeye çalisiyoruz benim dedemde babamda çalismis afedersin esek tüccarligida yapmislar sadece günü birlik çalismalardan ve çocuklarini okutma konusunda geri kaldiklarindan bahsediyoruz benim bildiim en yasl1 üniversite mezunu kisiralinin alinin oglu ahmet üzümkaya onun kardesi vard1 mehmet üzümkaya (rahmetli oldu) 50 yasinin üstünde onlardan sonra hüseyin sarikaya ve osman pinar var digerleri hep yeni sayilir en büyügü 43 44 yaslarindadir biz geç kalinmisliktan bahsediyoruz yoksa fakirlik veya zenginlik söz konusu degil köyümüzün zenginlrinden kim okumus onlardada yok okuyan sadece benim demek istedigim ileriyi görmeden yasamislar

abdullah naci
22.02.2009, 09:41
CAFER ABİ ;BELDEMİZİ KİM KÖTÜLEDİ BİLMİYORUM AMA BEN DÜNYAYA BİNKEZ DAHA GELSEM ;GÜMÜŞDERELİ (ADISLI)OLMAK İSTERİM .BEN ÇOK SEVİYORUM BAŞKA YERLEŞİM YERLERİ TANIYORUM HER HALİYLE BİZİM BELDEYİ DAHA BEĞENİYORUM.İNANIN BUNDA COĞRAFİ MİLLİYETÇİLİK YAPMIYORUM.BELDEMİZİN TEK OLUMSUZ TARAFI CAHALLET,CAHİL İNSANLAR KENDİLERİNİ CAHİL BIRAKAN SEBEBLERE ÇÖZÜM BULAMIYOR,KENDİLERİNİ BASKI ALTINA ALAN, ART NİYETLİ KENDİNİ DÜŞÜNEN İNSANLARA ,ONLARIN ÇETE VARİ MAFYA TÜRÜ OLUŞUMLARINA ALET OLUYOR ZULME KAŞI DURAMIYOR,BİLEREK BİLMEYEREK MAŞA OLUYORLAR.KÖY ÇETESİ KÖYDE KAVGA,KARGAŞA ÇIKARIYOR KÖYÜMÜZÜN DIŞARIDA İMAJI BOZULUYOR.ZULME ,HAKSIZLIĞA KARŞI İSLAMİ BİR DURUŞ GÖTERE BİLSELER BÜTÜN MESELE ÇÖZÜLECEK .BEN İDDA EDİYORUM.BUNUN İÇİN ÇABA GÖSTERELİM YA ZALİMİ İKNA EDİP KÖYÜMÜZÜ HUZURA KAVUŞTURALIM,YADA ZULMÜN KARŞISINDA OLARAK KÖYÜMÜZÜ HUZURA KAVUŞTURALIM.ALLAH'IN İNAYETİYLE HERŞEY GÜZEL OLUR OZAMAN.

BAHATTİNÖZDEMİR
22.02.2009, 12:08
Şunuda unutmayalım.
gümüşldereli olmaktan utanmıyorum ama köyümüzle ilgili öyle bir imaj varki ben bunu sivasta göreve başlayıonca gördüm. bizi çok sıkıntıya sokuyor.
O yüzden okuyanlar meslek sahiplari konularını ben başlattım bu imajı düzeltmek için.
Değerlerimizi önce biz bilelim sonrada başkalarına anlatalım...

BAHATTİNÖZDEMİR
22.02.2009, 12:12
Şunu açık görmek lazım ben özellikle belirli süreçlerde gördümki köyümüzde iyilerin sayısı kötülerden çok fazla .
Ama kötülerin sesi çok fazla çıkıyor. Buda iyilerin sesini bastırıyor

abdullah naci
22.02.2009, 12:13
bütün problem işte burda

abdullah naci
22.02.2009, 12:14
bahattin konuyu iyi çözdün sağ ol

abdullah naci
22.02.2009, 12:17
bu konuyu özetleyen M.AKİF ERSOYUN çok güzel bir şiirini siteye yazdım teknik bir nedenle gönderemedim .tekrar yazıp göndereceğim inşallah

BAHATTİNÖZDEMİR
22.02.2009, 12:29
Eyvallah naci kardeşim teşhis bellide tedavi muhtelif.(şaka)
Tedavide belli herkes yaptığı işi iyi yapacak önce kendisi için ,sonra memleketi için üretecek.
okuma imkanı olan herkes okuyacak.
Değerelrini önemseyecek.
Çok işim var ama burası benbi çok çekiyor, bir türlü ayrılamıyorum.
Demekki biz adısı seviyoruz.
Maça gideceğim sivasspora başarılar,herkese selamlar.

cafer_ank
22.02.2009, 16:53
Sayın Turan Bey;
Asla celallenmedim
sizi tanımıyorum ama bu formda yazışmaktan diğer arkadaşlar gibi bende ayrı bir zevk alıyorum
sana da güzel fikirlerinden dolayı teşekkür ederim söylediklerin asla yanlış değil
benim dediklerim sadece uslup konusuna giriyorda desem farklı ifade etmiş oluruum
empati yapalım öyle konuşalım derim aynı şartlarda aynı zamanda biz olsaydık acaba farklı mı yapardık inan kestirmek mümkün değil
bu şuna benzer ben olsaydım istanbul fethedilirken atom bombası atardım demek gibi herkesin koşulları kendi zamanına göre

cafer_ank
22.02.2009, 17:07
Bilge mimar Turgut Cansever vefat etti
Dünyada üç Ağa Han Mimarlık Ödülü almış tek mimar olan Turgut Cansever, vefat etti.

Cansever, bu yıl, Türk kültür ve sanat yaşamına önemli katkılarda bulunan, ülkemiz kültür ve sanatının yücelmesine çalışan kişi ve kurumlara verilen "Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü"ne de değer görülmüştü.

Rahatsızlığı sebebiyle Köşk'teki törene katılamayan Cansever'in ödülünü kızı almıştı. 1920 yılında Antalya'da doğan usta mimar, Galatasaray Lisesi ve İDGSA Mimarlık Bölümü'nde okudu. 1951'de mimarlık bürosunu kurdu.

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nden "Osmanlı ve Selçuklu Mimarisinde Sütun Başlıkları" adlı teziyle sanat tarihi doktoru, "Modern Mimarinin Sorunları" adlı tezi ile doçent unvanını aldı; 1959-60'ta kuruluşunda bulunduğu Marmara Bölgesi Planlama Teşkilatı Başkanlığı ve 1961'de İstanbul Belediyesi Planlama Müdürlüğü görevlerinde bulundu.

1974-75'te Dünya Bankası İstanbul Metropol Planlama Projesi'ne başkanlık yaptı; 1974-76 arasında Avrupa Konseyi Türk Delegasyonu Üyeliği yaptı.

1975-80 arasında İstanbul Belediyesi'nde, 1979'de Ankara Belediyesi metropol planlama, yeni yerleşmeler, kent merkezleri ve koruma danışmanlığı yaptı.

1983'te Charles Moore, Roland Simounet, James Stirling, P.W. Sudin, Rifat Chadirji, Habib Fida-Ali, Mübeccel Kiray, Ismaİl Serageldin'le birlikte Ağa Han Büyük Jüri üyeliği yaptı. Cansever'in mimarlık ve kent sorunları üzerine makaleleri ve kitapları da bulunuyor.
NOT
İslam dünyasının yaşayan
en öenmli mimarı idi
gerçekten öyle olğunu anlamak isteyen Şehir ve ev Kitabını okuyarak görebilim
İslam mimarisinin dinamik bir mimari olduğunu çok güzel anlatır gerçekten bilde idi başlıkta yazıldığı gibi
Allah rahmet eylesin

kınasoglu
22.02.2009, 18:45
okuyorum sadece şimdilik arkadaşlar ama

kınasoglu
22.02.2009, 18:46
biz cok emek verdik ama başaramadım işallah sizler başarılı olursunuz allah kolaylık versin

kınasoglu
22.02.2009, 18:48
ama siteye ii insanlar geldinden eminim coktan yazmıyorum ii olacandan eminim

kınasoglu
22.02.2009, 18:50
herkes doğruyu yazmaya devam etsin kötüye yer yok bunu bilelim yeter

özdemir
22.02.2009, 18:53
herkes doğruyu yazmaya devam etsin kötüye yer yok bunu bilelim yeter

merhaba abi
zaten herkes takip ediyordu
ama bende görüyorumki son zamanlarda yeni yazmaya başlayan arkadaşlarda var
inşallah muvaffak olurlar
Allah kolaylıklar versin

kınasoglu
22.02.2009, 19:31
Gümüşdereli Üyelerin kişisel resimleri ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] 9276)

hasan 5858
22.02.2009, 19:35
selamınaleküm tüm gümüşdereli kardeşlerim yaklaşık bir haftadır busiteye takılıyorum daha önceleri haberim yoktu siteye emek veren tüm insanları kutluyorum bakıyorum gümüşdereden cok yetişmiş insanlar var herbiri biryerlere gelmişler mutlulukverici seviniyorum ama hocam sen biliyorsunki gümüşdereli gencler gurbetciler bunlaricin neleryapılabilir bunusöylerken burdakilerden bahstmiyorum köydekilerden bahsetmekistiyorum bizim köyde en iyiyetişe bilen tez meyve veren vişne yetiştirmek icin cok musayit yerlervar bizim yanikendimiz herhangi biryeri yokama buna müsayit olan cok aylelervar devletin böyle purojeleri oluyor bu gibi şeyler cok faydalı olur diye düşünüyorum hani bir laf vardır düşmanının işi olsun derler cünki işiyle uraşır senle uraşmazderler demek iştedigim köydekilere neler yapıla bilir bunun icin bana düşen ne olursa ona hazırım .......herkeşi seviyorum hata benisevmeyenleride seviyorum

cafer_ank
22.02.2009, 21:42
Murat Birsel: Namaz suçu engelliyor

Star yazarı Murat Birsel bugünkü köşesinde dua-namaz ve suç ile ilgili istatistikler veriyor. İşte yazısı:

Namaz suçu engelliyor

Peşin herkesten özür dilerim; benim minik düşünce dünyamı fersah fersah aşar, haddim de değil bu konularda laf etmek ama kalbim temiz ve de konu ilginç...

TIME Dergisi'nin (Şubat) özel sayısının kapağında dua eden bir kadın resmi var ve'İnanç nasıl tedavi eder' diye yazıyor. Kapaktaki 'duanın iyileştirici gücü' teması, 'TheSecret' (Sır) filminde de bahsi geçen, 'Washington Deneyi'ni çağrıştırdı.

Washington Deneyi diye bilinen olay, 1993 yılında ABD Başkenti'nde halka habervermeksizin yapılan ve sekiz hafta boyunca devam eden bir toplu meditasyon sürecinde şehirde suç oranının yüzde 20 oranında düşmesinin bilimsel kabul görüpkayda geçirilmesiydi. (İnternette arama motorunda 'Washington meditation crime'yazdığınız anda bütün bilgiye ulaşabilirsiniz.)

Nedir?

Şehirde kimse bilmiyor ama birileri, 'iyilikler güzellikler üzerimize olsun' şeklindehuzur çağrısı yapıp, bu enerjiye yoğunlaştığında oranın sakinleri bir anda -sanki- daha iyi insanlar oluyor.

Benim de aklıma düştü ki; bir huzur, iç güzellik, huşu ve iyiliklere dair titreşimler barındıran namaz benzer bir işlev görüyor olabilir diye...

Uzun lafın kısası kendimce dedim ki: Washington Deneyi doğru ise camilerindenamaz kılınan şehirlerdeki suç oranı namaz kılınmayan şehirlere oranla çok dahadüşük olmalı! (Püf noktası: Kılanlar kılmayanları da pozitif etkiliyor.)

Bu bir varsayım, test edip doğru mu değil mi, hayatın gerçeklerince teyid ediliyor mubakmak lazım...

Baktım nitekim!

* * *

Gerçi bu tür bir araştırmayı bilimsel yayın olarak taramak, verileri derlemek, ölçmekbir köşe yazısının konusu olamaz. Harika bir tez konusu olabilir. Filhakika 'Namaz suçla ters orantılıdır' varsayımının çok yüksek bir yüzdeyle doğrulanmasını bekleyebileceğimi söylerim...

Örneğin kişi başına düşen cinayet vakası oranı istatistiklerinde ilk yirmi ülke (binde):

Kolombiya (0.61) 2. Güney Afrika (0.49) 3. Jamaika (0.32) 4. Venezuela (0.31) 5. Rusya (0.20) 6. Meksika (0.13) 7. Estonya (0.107) 8. Latvia (0.103) 9. Litvanya (0.102) 10. Belarus (0.098) 11. Ukrayna (0.094) 12. Papua Yeni Gine (0.083) 13. Kırgızistan (0.0802) 14. Tayland (0.800) 15. Moldovya (0.078) 16. Zimbabve (0.074) 17. Seyşel (0.073) 18. Zambia (0.070) 19. Kosta Rika (0.060) 20. Polonya (0.056)

Kırgızistan dışında bu ülkelerin hemen hepsi yüzde yüze yakın oranlarda Hristiyannüfusa sahip. Nüfusunun yüzde 75'i Müslüman olan (toplam nüfusta Müslümanoranı sıralamasında 38'inci ülke) gelen Kırgızistan tek istisna olarak göze çarpıyor.

Ve dünya genelinde bir ülkede namaz kılınıyorsa toplam suç istatistiklerinin hemenhepsinde Müslüman toplumlarda suça eğilim düşük çıkıyor.

Elalem bu gerçeğin farkında mı?

Elbette! İslam ülkelerinde cinayet oranı neden düşük diye çok ciddi bilimsel çalışmalar yapılıyor. (Meraklısına: Cordova, Ana; 'An Examinational Causes of LowMurder Rates in Islamic Societies': American Society of Criminology). Fazlabahsetmeseler, yüksek sesle dile getirmeseler de harıl harıl araştırıyorlar.

Gerçi namaz bağlantısını kuran yok sanki...

Belki bundan sonra birileri Londra, Paris benzeri şehirlerde cami olan bölgedekisuç oranını şehir geneline kıyaslamayı düşünür.

Keşke...

Tahminimce neticesi de dünyayı düşündürür!

17 Şubat 2009, Salı

resulbudak66
23.02.2009, 09:01
merhaba arkadaşlar öncelikle sivas spora başarılar sonrada size valla bişeyler yapmaya çalışılıyo ama bilmiyorum inşallah başarılı olursunuz kusura bakmayın inşallah diyorum şevkiniz kırılmasın isredşkten sonra başarılmayacak şey yok tur selam ve saygılar

abdullah naci
23.02.2009, 09:40
MEAL-İ CELİLE
O MÜ'MİNLERE İNDALLAH ECR-İ AZİM VARKİ:BİR TAKIM KİMSELER KENDİLERİNE "DÜŞMANLARINIZ SİZİN İÇİN KUVVETLERİNİ TOPLADILAR ;ONLARDAN KORKMALISINIZ"DEDİKLERİ ZAMAN,BU HABER İMANLARINI ARTIRIRDA:ALLAHIN NUSRETİ(YARDIMI)BİZE KAFİDİR:O,NE GÜZEL MUHAFIZDIR DERLER.AL-İ İMRAN 173. AYETİN YORUMU ŞİİRLE YAPILMIŞ , OKUYUN VE DÜŞÜNÜN LUTFEN.

BAHATTİNÖZDEMİR
23.02.2009, 09:57
Yazlan iyi niyetli düşüncelere destek olunması beni memnun etti.
Şunu untmaaylım her insanın iyi ve kötü özellikleri olduğu gibi her memleketinde iyi ve kötü yönleri vardır.
Önemli olan iyilikleri öne çıkarmak.
Güneş geldiği zaman zten karanlk yok olcak.

Bu site daha önce karşılklı atışmalar sahne olmuş ama şimdi güzel düşünceleri paylaşılmasına vesile oluyor.

Güzel düşünceler yalnız okuyan insanlardan çıkar diye bir şey yok her kes çok güzel şeyler yazıyor.

Bir arkadaş vişne konusuna eğilmiş bunu bende dile getirdim.

3-4 tane kahve olan bir köyde tarım yapılmaz tarım yapan insanlar 12 ay çalışıyor.
ben 10 yıl tokatta kaldım bunu çok iyi gözlemledim.
Herkese selemlar

abdullah naci
23.02.2009, 10:22
ŞEHAMET DİNİ,GAYRET DİNİ,ANCAK MÜSLÜMANLIKTIR; HAKİKİ MÜSLÜMANLIK EN BÜYÜK BİR KAHRAMANLIKTIR.
CEBANET,MESKENET,DÜNYADA,SIĞMA Z RUH -I İSLAMA...
KİTABULLAH'I İŞHADEYLEDİM-GÖRDÜN YA-DAVAMA.
GÖRÜRSÜN,HİSSEDERSİN VARSA VİCDANINLA İMANIN:
NE MÜTHİŞ BİR HAMASET ÇARPIYOR GÖĞSÜNDE KUR'AN'IN
O VİCDAN NERDEDİR,LAKİN?O İMAN KİMDE VAR?...HEYHAT!
NE OLMUŞ,BEN DE BİLMEM,PEK KARANLIK ŞİMDİ HİSSİYAT!
O İMANDAN VELEV PEK AZ NASİB OLSAYDI MİLLETTE,
ŞU ÜÇ YÜZ ELLİ MİLYON HALKI GÖRMEZDİN BU ZİLLETTE!
O İMAN İTTİHAD İSTERDİ BİZDEN ,VAHDET İSTERDİ...
NASIL"BÜNYAN-I MERSUS"OLMAMIZ LAZIMSA GÖSTERDİ.
PEKİ!BİZLER NE YAPTIK ?KOL KOL OLDUK ,TARUMAR OLDUK...
NİHAYET BİR DENİ SADMEYLE DÜŞTÜK ,HAKSAR OLDUK!
O İMAN KUVVET İHZARIYLA EMRETMİŞTİ ...LAKİN ,BİZ
"TEVEKKELNA "DEYİP YATTIK DA KALDIK BÖYLE EN ACİZ!
O İMAN ,FARZ-I KAT'İDİR DİYOR TAHSİLİ İRFANIN...
NE CAHİL KAVMİYİZ BİZ MÜSLĞMANLAR,ŞİMDİ DÜNYANIN!
O İMAN HÜSN-İ HULKUN EN BÜYÜK HAMİSİ OLMUŞKEN...
NEMİZ VARDIR FEZAİLDEN,NEMİZ EKSİKREZAİLDEN?

DEMEK:İSLAMIN ANCAK NAMI KALMIŞ MÜSLÜMANLARDA;
BU YÜZDENMİŞ ,DEMEK ,HÜSRAN-I MİLLİ SON ZAMANLARDA.
EĞER ÇİĞNENMEMEK İSTERSELER SEYLAB-I EYYAMA;
RUCU 'ETSİNLER ARTIK MÜSLÜMANLAR SADR-I İSLAM'A.
O DEVRİN YAD-I NURANUR Bİ-PAYAN ŞEHAMETTİR;
MEFAHİR ONLARIN TARİHİDİR,ÜMMET O ÜMMETTİR.
Kİ BİRYANDAN CELADETLER SAÇIP DÜNYAYI TİTRETMİŞ;
ÖBÜR YANDANDA İNSANLIK NEDİR DÜNYAYA ÖĞRETMİŞ.
DEĞİLMİŞ BÖYLE MAHKUMİYYETİN TİMSAL-İ PAMALİ!
ŞEVAHİKTEN TENEZZÜL EYLEMEZMİŞ ARŞ-I İCLALİ.
"TEVEKKÜL "VASFI ANCAK ONLARIN HAKKINDA MA'NİDAR:
Kİ ETMİŞ HEPSİ DÜNYALAR KADAR ALAMI İSTİHKAR.
ÇEKİNMEZMİŞ ŞEDAİD YAĞSA ,ASLA İKTİHAMINDAN;
ZEMİNLERDEN ÖLÜM FIŞKİRSA DÖNMEZMİŞ MERAMINDAN.
"HAKİKİ MÜSLÜMANLIK EN BÜYÜK BİR KAHRAMANLIKTIR"
DEMİŞTİM...İŞTE DAVAM ONLARIN HAKKINDA SADIKTIR.

M.AKİF ERSOY

abdullah naci
23.02.2009, 10:27
ŞİİRDEKİ KELİME MANALARI
MAAL:MANA
CELİL:YÜKSEK ,YÜCE,ULU

yiğidoturan
23.02.2009, 15:09
s.a hayirli günler ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,

mithat sarikaya
23.02.2009, 21:32
cumleten hayirli aksamlar

abdullah naci
24.02.2009, 07:36
kelimelere devam
ecr:ücret
nusret :yardım
şehamet :yiğitlik cesaret
cebane:korkaklık ürkeklik
kitabullah:Allahın kitabı
işhad:şahit getirme
hamaset:kahramanlık yiğitlik
heyhat:yazıkki
ittihat:birleşme
vahdet:birlik
bünyan: bina
mersus:sağlam
tarumar.karmakarışık
nihayet :son
deni.alçak hakir
sadme:vurma
haksar :toprak içinde kalmış
izhar: hazırlama
tevekkelna :Allaha sığınmak
hulk:yaratma
hamis:kahraman cessur
fezail.faziletle
rezail:rezillik
hüsran :kayıp zarar
seylab :taşkın
eyyam:günler
rucu:geri dönme
sadr:göğüs
nuranur:çok mutlu
bi payan:sonsuz
mefahir:övünülecek şeyler
celadet:bahadırlık kahramanlık
pamal:ayak altında kalmış çiğnenmiş
şevahik:yüksekler
iclal:büyüme
tevekkül:işi Allaha bırakma kadere razı olma
alam:elemler
istihkar:hakir görme horlama
şedaid :şiddetler
iktiham:karşı koyma

abdullah naci
24.02.2009, 07:39
Kimin bu dünyada gözü kapalı ise ahirettede kapalıdır,hatta orada şaşkınlığı daha ziyadedir. isra 72

abdullah naci
24.02.2009, 07:41
Kim müslümanların derdini kendine dert etmezse onlardan değildir hadisi şerif.

abdullah naci
24.02.2009, 07:42
Ey müslümanlar,Allahtan nasıl korkmak lazımsaöylece korkunuz!...ali imran 102

abdullah naci
24.02.2009, 07:45
NE İRFANDIR VEREN AHLAKA YÜKSEKLİK ,NE VİCDANDIR;
FAZİLET HİSSİ İNSANLARDA ALLAH KORKUSUNDANDIR.

abdullah naci
24.02.2009, 07:50
MÜSLÜMANLIK NERDE!BİZDEN GEÇMİŞ İNSANLIK BİLE...
ALEM ALDATMAKSA MAKSAD ,ALDANAN YOK NAFİLE! KAÇ HAKİKİ MÜSLÜMAN GÖRDÜMSE,HEP MAKBERDEDİR;
MÜSLÜMANLIK ,BİLMEM AMMA ,GALİBA GÖKLERDEDİR!

abdullah naci
24.02.2009, 07:56
IRZIMIZDIR ÇİĞNENEN,EVLADIMIZDIR DOĞRANAN...
HEY SIKILMAZ!AĞLAMAZSAN,BARİ GÜLMEKTEN UTAN!...
"HİS"DENEN DEVLETLİDEN OLSAYDI HALKIN BEHRESİ:
PAYITAHTINDAN BUGÜN TAŞMAZDISARHOŞ NA'RASI

abdullah naci
24.02.2009, 07:59
SELAMÜN ALEYKÜM MEHMET ABİ,NASILSIN

mehmetacik58
24.02.2009, 14:20
SELAMÜN ALEYKÜM MEHMET ABİ,NASILSIN

aleykümselam naci allah razı olsun iyiyim mesajını geç aldım okuldayım çalışıyorum.Sen ne yapıyorsun köydeki durumlar nasıl

BAHATTİNÖZDEMİR
24.02.2009, 17:21
Gümüşderenin en büyük şansıızlıklarında bir taneside dumanlı dağlarında ki yaylasını kaybetmesidir.
Çünkü yayla hayvancılık (özellikle küçük baş) çok önemlidir.
Köyün etrafında geniş mera alanı yok.Irmakta olmasa hayvancılk yapılamaz durumdadır.
Bununla ilgili bir girişim olabilir mi bilmiyorum ama yayla hayvancılkı için önem arzetmektedir.

mithat sarikaya
24.02.2009, 20:16
selamun aleykum bahattin hoca cok guzelve zor konuya temas etmissiniz gecen yil boyle birsey vardi gundemde ne oldu bilmiyorum zannediyorum kurtlapa konuyla yogun ilgilendi

mithat sarikaya
24.02.2009, 20:21
mustafa sarikaya yayla davasini alir gundeme kazandigi takdirde sanirim ama riskli bir konu oldugunu dusunuyorum

mithat sarikaya
24.02.2009, 20:22
zaten koyun birkismi yaylaya sicak bakmiyordu

aozdemir
25.02.2009, 18:30
daha yakın bir yayla bulunamaz mı?

BAHATTİNÖZDEMİR
25.02.2009, 22:01
Doğu andoluda hayvancılığın gelişmiş olması geniş meralara ve yaz yağmurların abağlı.
Bu sebepten mera oluşumu çok zor .
Dumanlı dağlarıda yüksek ve mera özelliğine sahip.
Tokatta görev yaptığım bir köyde bizim dumanlı yaylasına gelenler vardı.

BAHATTİNÖZDEMİR
25.02.2009, 22:09
Memlektlerin gennel sorunu ben de bize geçememeleridir.
Birde kötü niyetli ve çıkar ilişkisindeki kişilerin çıkarlarında vaz geçememeleridir.
Yani onlar için memlektin değil kendilerinin çıkarı önemlidir.
kendileri 1 kaybetmektense memlekt 10 kaybetsin,yeterki onlar yaşasın.
Herkes doğru ve yanlışı biliyor.
Hiçeğitim görmemiş insanların tespitlerine hayran oluyorum.
Kır benliğini ,doğruyu söyle..
Kendin için
geleceğin için ve ülken için
bu böyledir......

abdullah naci
26.02.2009, 16:32
BENLİĞİNİ KİŞİSEL ÇIKARLARINI ,BELDEMİZİN,ÜLKEMİZİN ÇIKARLARININ ÖNÜNE GEÇİRMEYENLER BİRARAYA GELMELİ,KİMSEDEN ÇEKİNMEDEN MÜCADELE ETMELİYİZKİ KÖTÜLÜKLERİ ENGELLEYE BİLELİM .

abdullah naci
26.02.2009, 16:50
ARKADAŞLAR!EĞER BELDEMİZDE,BİRİLERİ KESTEN,BİLEREK VE PLANLI BİR ŞEKİLDE,KÖYÜMÜZDEKİ SAĞLIK OCAĞI VE LOJMAN BİNASI,OKUL BİNALARI VE ÇEVRESİ,BELEDİYE BİNASI ÇEVRESİ VE ARAÇLARI,KÖPRÜLERİN DEMİRLERİ,MEZARLIK VE ÇEVRESİ CAMİİ VE LOJMANINI DA KIRDIRIP DÖKTÜRÜYOR ,İNSALARIN BİÇARE,GARİBAN,KİMSESİZLERİNİ BASKI ALTINA ALIYOR,ONLARI DÖVÜYOR,SÖVÜYÖR ,MİLLETTE KORKARAK HALA ONLARIN ARKASINDAN GİDİYORSA,BU ÇOK VAHİM DİR KIYAMET ALAMETİDİR. BİRİLERİNİN BUNU DÜZELTMESİ GEREKİR BUNU HEP BERABER BİZLER YAPMALIYIZ. EĞER BEN YANILIYORSAM BENİ UYARIN YANLIŞ BİRŞEY YAPMAYALIM.

abdullah naci
26.02.2009, 16:56
MÜCADELESİZ HİÇ BİR İŞ BAŞARILAMAZ.MÜCADELEDE ÇEKİNGENLİK OLMAZ.MÜCADELEDE HAKSIZLIK OLMAZ.MÜCADELE BİLİKLE OLUR.AZİM VE SEBATLA OLUR.MÜCADELE ALLAH RIZASI İÇİN OLUR.

abdullah naci
26.02.2009, 17:03
KÜFÜR İÇİNDE ÖLÜ İKEN KENDİSİNİ DİRİLTİP,İNSANLAR ARASINDA KENDİSİNE VERDİĞİMİZ IŞIKLA YÜRÜYEN KİMSE,KARANLIKLARDA KALIP ÇIKAMAYAN KİMSE GİBİ OLURMU?İŞTE İNKARCILARA YAPTIKLARI SÜSLÜ GÖSTERİLMİŞTİR.6/122

abdullah naci
26.02.2009, 17:10
RABBİNİN İZNİYLE İYİ TOPRAĞIN MEYVESİ İYİ OLUR.ÇORAK TOPRAK İSE KAVRUK BİTKİ ÇIKARIR.ŞÜKREDECEK TOPLULUĞA AYETLERİMİZİ BÖYLE AÇIKLARIZ.7/58

abdullah naci
26.02.2009, 18:16
NEDEN AZMİN SÜREKSİZ,YOKMUDUR ALLAHA İMANIN?
ÇALIŞ DÜNYADA İNSANOL,ELİNDEYKAN HENÜZ DÜNYA;
ÖBÜR DÜNYADA İNSANLIK DEĞİLMİŞ YAĞMA, GÖRDÜN YA! DİLİNDEN AHİRET HİÇ DÜŞMÜYOR EY MÜSLÜMAN LAKİN,
ONUN HAKKINDA ATIL BİR HEVES,

abdullah naci
26.02.2009, 18:39
ATEŞTEN SİNELER
ATEŞTEN SİNELERİZ ATEŞ DOKUNMAZ BİZE;
KOR KESİLİP GİTMİŞTİR GELENLER SEMTİMİZE...

SARARMIŞTI BENİZLER YÜZÜMÜZÜ GÖRMEDEN,
DİZE GELMİŞTİ DÜŞMAN MURADINA ERMEDEN.

RUHLARINA AZABIZ,ONLAR BİLİRLER BİZİ,
ŞİMŞEKLERLE YARIŞTIK TANIRLAR HEPİMİZİ.

AZGINLARIN BAŞINDA SİNDİRİCİ CEZAYIZ;
DOSTLARA DOST İSEKTE DÜŞMANLARA EZAYIZ!

KULAKLARDA ÇAĞILTI MAZİ GİBİ IRMAKTAN ;
DİZE GELDİ BAYRAKLAR AY YILDIZLI BAYRAKTAN.

HASIMLARA TUFANDIK;NUR ETDİK ÇEVREMİZİ,
İSTERSENİZ BİR SORUN ŞANLI MAZİYE BİZİ...

ŞİMDİ DİNMİŞ OLSA DA,RUHLARDA HEYECANLAR,
MUTLAKA TUTUŞACAK, O ESKİKİ AKKORLAR.

M.FETHULLAH GÜLEN

abdullah naci
26.02.2009, 18:42
TURAN ABİ NASIN .AFİYETTE SİN İNŞALLAH.

aozdemir
26.02.2009, 21:08
cümleten hayırlı akşamlar

anti israil
26.02.2009, 21:30
DÜYADA OYNANAN BİN BİR ÇEŞİT, OYUN,ENTRİKA,KOMPLÖ VE PLAN DÖNÜYOR.AKILLI İNSAN BÜ KARANLIK İŞLERİN ÖNCEDEN FARKINDA OLUR. VİTRİNE VEYA EKRANA ALDANMAZ,OLAYLARIN İÇ YÜZÜNÜ BASİRETİYLE ÇÖZER,KENDİ DURUM VE VAZİYETİNİ ONA GÖRE ALIR.BU KARANLIK İŞLERİ ÇEVİREN DÜNYADA İSRAİL VE DESTEKÇİLERİ,TÜRKİYEDE PKK, DESTEKÇİLERİ VE MAŞALARI.BİZİM BELDEMİZDEDE YILLARDIR BÖYLE KARANLIK OYUNLAR OYNAYAN ,İNSALARIN KANLARININ AKMASINA
SEBEB OLAN,KENDİ ÇIKARLARI İÇİN HER KÖTÜLÜĞÜ MÜBAH GÖREN,İNSANLARI EZEN ,BASKI ALTINA ALAN ,İNSANLARA ZULMEDEN İNSANLARIN SİNSİCE ,GOCUNAN YERLERİNİ KAŞIYARAK,ONLARIN ACI VE ÜZÜNTÜLERİNİ İSTİSMAR EDEN CANİLER VAR.ARKADAŞLAR,İŞTE BUNALRIN KİRLİ OYUNLARINI GÖRÜP HEP BERABER BOZACAĞIZ. OYUNLARI GÖRÜN VE BOZUN.ALLAHA EMANET OLUN .HAKTANYANA OLUN .HAKLIDAN YANA OLUN.DOSTUNUZ HAK,DÜŞMANINIZ ŞEYTAN OLSUN.

abdullah naci
26.02.2009, 22:40
RAVZA İŞTİYAKI

Ben bir garip ve avare,
Oldu kalbim pare pare, Tutuldum o gülüzare
Arz eyleyin bunu yare,

Divane etti beni,
Böyle ağlattı beni.

Bilmez oldum sağı solum
Ve yitirdim doğru yolum;
Gece gündüz hep melulum
Bir biçare zayıf kulum..
...........
Gönül yaslı ,gözler cağlar
Bu hasret sinemi dağlar
Kederli bahçeler bağlar; Ağlıyor halime dağlar..
...........
Dolaşırken hep mestane,
Uğradı yol gülüstane,
Ravza namlı bağistane;
Sığmaz dünyada destane..
.............
Bozup attı her fendimi,
Bilmez oldum ben kendimi;
Namu nişanı,erdemi
Mecnunların budur demi..

PERİŞAN ETTİ BENİ
BÖYLE AĞLATTI BENİ..

anti israil
27.02.2009, 07:03
Hiç kimse ;oyunlara alet olup,kimsenin kinine,nefretine,intikam duygusuna,kapılıp hem kendini hemde beldemizi zor duruma sokmasın.Herkez kendi hesabını kendisi başka yerde görsün .Kendi hesaplarını,belalarını köylünün başına silkelenmesin.Köylü akıllı olsun geçen dönemde intikama oy vermeyin dedim anlatamadım.5kişinin hayatına maloldu.Bu vebalin altından kalkamaz ,günahın sorumlulugundan kurtulamazsınız.Yine intikam var, intikama oy vermeyin.İntikamcıları yalnız bırakın.Aksi halde allah yaptıklarınızdan dolayı belaverrir.Olacak kötülüklere engel olmaz yardımcı olur sanız.Tekrar ediyorum intikama oy vermeyin .

abdullah naci
27.02.2009, 10:07
HERKEZİN CUMASI MÜBAREK OLSUN.ALLAH'IN RAHMETİ İNANALARIN ÜZERİNE OLSUN.

anti israil
27.02.2009, 14:33
ZALİMLERE YAPACAKLARI ZALİMLİKTE YARDIMCI OLMAYIN.AKSİ TAKDİRDE GÜNAHLARINA ORTAK OLURSUNUZ.ZALİMLERE ALLAH'TA'ALA BİR MÜDDET MÜSAADEEDER SONRADA ZULUMLERİNİ BAŞLARINA ÇEVİRİR.BİR KAÇKEZ ÇEVİRDİ ANLAMADI KENDİLERİNE GELMEDİLER,TEKRARINI İSTİYORLAR.ALLAH KİM NE İSTERSE,NEYİ HAK EDERSE ONU VERİR.ALLAH ZALİMLERİ İSLAH EDER VEYA KAHREDER,HÜKÜM ONUN ELİNDEDİR KİSE ONA HESP SORAMAZ.

anti israil
27.02.2009, 15:18
Kullar gitmesede,yollar Allah'a gider

anti israil
27.02.2009, 15:24
Onlara ;<Yer yüzünde fesat çıkarmayın>denildiği zaman,<Biz ancak islah edicileriz >derler.
Kesin olarak biliniz ki,onlar ancak kötülük yayan bozgunculardır.Lakin anlamazlar,(yani yapmakta oldukları kötülüğü farketmezler) BAKARA 11,12

yiğidoturan
27.02.2009, 18:56
Ey İnsanlar!

Geliniz ey insanlar! Kendimizi insanlaştıralım.
Bunun için de şeytanımızı müslümanlaştıralım.

yiğidoturan
27.02.2009, 18:56
Allah'ı İnkâr Etmek

Anne babasız veya sahipsiz ne yapabilir yeni doğmus bir bebek?
Seni de o yavru gibi çok çaresiz bırakır Allahı inkâr etmek!

yiğidoturan
27.02.2009, 18:57
Allah'tan Uzak Yaşayan İnançlılara

Ey inançlılar! Dâvet ediyorum sizi, Allah'a teslim olmaya.
Adalet ve İbadet'le hak kazanırsınız cennetlik olmaya.
Gelmeden önce ölümünüz, gayret edin cehennemden kurtulmaya.

yiğidoturan
27.02.2009, 18:57
Mezun Olamazsın

İmtihandadır insan, her an her zaman.
Çalışmazsan Kur'anına, İslâmına,
Mezun olamazsın, Dünya Okulu'ndan.

yiğidoturan
27.02.2009, 18:58
O'na Dönmektesin

Çok büyük bir uzay yolculuğundasın ey insan, Dünya Gemisi'yle.
Doğum ile Allah'tan gelip, yine O'na dönmektesin ölüm ile.

yiğidoturan
27.02.2009, 19:04
Çünkü O Ezelîdir

'ALLAH niçin vardır' diye sual olunmaz.
Çünkü O ezelîdir, 'sonradan' olmaz.

yiğidoturan
27.02.2009, 19:05
Akılsız Edersin kendini

Allah yaratmıştır, eğer sen yaratmadıysan evreni.
Maddeye verirsen bunu, akılsız edersin kendini!

yiğidoturan
27.02.2009, 19:06
Dirilmek İstersen

Yaradıcını bilip bağlanmamışsan, ölüsün mânen.
Dirilmek istersen, bağlanmalısın Allah'a Kur'anen.

mithat sarikaya
27.02.2009, 20:39
selamun aleykum cumaniz mubarek olsun cumleten

anti israil
27.02.2009, 21:30
Onurlu insanlar zalimlerin yanında yer almazlar.

anti israil
27.02.2009, 21:35
Zalimler biçare,gariban insanları sorgu odalarına almaya başladılar.Kimse bu güne kadar zalimlere yaptıklarının kötülük olduğunu söylemediği için yaptıklarını yüzlerine söylemek zorlarına gidiyor rahatsız oluyorlar.

anti israil
27.02.2009, 21:38
Kötülük karşısında susan dilsiz şeytandır. Yani kötülükler karşısında birşey yapmayan ondan dahada kötüdür.

anti israil
27.02.2009, 21:39
Bu milletin dertleriyle dertlenmeyenler bu milletten değildir.

mithat sarikaya
27.02.2009, 21:57
Bu milletin dertleriyle dertlenmeyenler bu milletten değildir.

bu milletin iyiyi kotuden ayiracak kadar akliselimhale ysadigi tercube ile gosterecektir

mithat sarikaya
27.02.2009, 21:59
bir millet nsil yasamak istiyorsa o sekilde yonetlmeyi ister

mithat sarikaya
27.02.2009, 22:02
yasamayi surdurebilmek icin zalimin yaninda yer almak korkakliktan baska birsey olamaz

mithat sarikaya
27.02.2009, 22:04
yigit kendisinden daha zayifin haklarini koruyabilendir

mithat sarikaya
27.02.2009, 22:06
gumusderenin aydin insanlari selamlar nerelerdesiniz

yiğidoturan
27.02.2009, 23:01
a.selam mithat biz buradayız sen geç kalıyon

anti israil
28.02.2009, 07:05
ZALİMLER HAKKINDA

Kurt büründü bak kuzunun postuna,
Bir görünür düşmanına dostuna.
Kurtlar erişirse o gün kastına,
Zulüm yağar düşmaların başına.

Bu gün köylüyü nen iyi arası,
Hiç çıkarmaz kalbindeki karası.
Eğer olsa bu zalimin parası,
Yandı vallah bizim köyün çırası.

İyilikler hep yapmacık hep hile,
Planlar oyunlar saklıdır ele.
Karşıda HAK eri gelince dile,
Kötülük yaparlar hep bile bile.

Kayırıp kötüyü pişman olmayın,
Akrabanın kusuruna kalmayın.
El yanına sakın yamak olmayın,
Biz hep akrabayız düşman bilmeyin..

Bir gün olur bir araya geliriz,
Kimi haklı kimi haksız biliriz.
Biz dostuz inanın vallahi dostuz,
Dort bulursak dost uğrun da ölürüz.

SÖZ; ANTİ İSRAİL

anti israil
28.02.2009, 07:32
ARADIM ARADIM DOST İLLERİNDE,
KEFENİMDEN BAŞKA POST BULAMADI .
NİCE BEYLER GÖRDÜM NİCE AĞALAR,
ALLAHIM DAN BAŞKA DOST BULAMADIM.
YARADAN DAN BAŞKA DOST BULAMADIM.

MEVLAM BOYUN BÜTÜM ELİM BAĞLADIM,
AFFET BENİ YARAB DEDİM AGLADIM.
DAMLAİKEN IRMAK OLDUM ÇAĞLADIM,

NE BİR VEFA GÖRDÜM NE SEFA SÜRDÜM,
MEKANSIZ BAYKUŞUM YOK BENİM YURDUM.
ARAYU ARAYU BEN DELİ OLDUM,
YARADAN DAN BAŞKA DOST BULAMADIM.

.............................. ............................

SÖZ;CELALEDDİN ADA; DOST

anti israil
28.02.2009, 21:42
28.ŞUBAT

Tefrikacıların,bozguncuların.h ainlerin.provakatörlerin yani münafıkların bir ülkeyi nasıl karıştırdıkları,felakete sürükledikleri ne şahit olduğumuz talihsiz bir gündür.Bunlar tsk başta olmak üzere yagıya,yüksek öğretime,millet meclisine,polis teşkilatına,sivil toplum kuruluşlarına,medyaya,iş dünyasına,sinsice yerleşip,ülkeyi fare gibi altan alta kemirdiler.

ERGENEKON;İşte bu insanların oluşturduğu mafyanın adı.Bunlardan bazıları kendi başını yediler.Bazıları halkı yıllarca kandırdılar.

TEFRİKA GİRMEDEN BİR MİLLETE DÜŞMAN GİREMEZ,TOPLU VURDUKÇA SİNELER ONU TOP SİNDİREMEZ.

mithat sarikaya
28.02.2009, 23:09
Selamun A gec kalmamdaki sebeb isi gec birakiyorum birde saat farki

BAHATTİNÖZDEMİR
28.02.2009, 23:12
sivasspor kaybetti konuşacak halimiz yok

mithat sarikaya
28.02.2009, 23:13
arayan mevlasinida belasinida bulur HZ MEVLANIN 7 oguducomertlik ve yardim etmede akarsu gibi ol

mithat sarikaya
28.02.2009, 23:14
sefkat ve merhamette gunes gibi ol
basklarinin kusurunu ortmede gce ibi ol

BAHATTİNÖZDEMİR
28.02.2009, 23:15
Sivasspor ezilmiş yurdumuın insanının sanal mutluluğu.
Ama yiğido bugün beğenmediğimiz oyunuyla bizi üzdü.

mithat sarikaya
28.02.2009, 23:17
hitd ve asabiyette olu gibi ol tevazu vealcak gonullulukte toprak gibi ol

mithat sarikaya
28.02.2009, 23:20
hos gorululukte deniz gibi ol sonuncu ve en yararlisi
YA OLDUGUN GIBI GORUN YA GORUNDUGUNGIBI OL

BAHATTİNÖZDEMİR
28.02.2009, 23:21
iyi akşamlar mithat
Şu söylediğin iki öğüdü tutsak yeter.
Biz sadece hikmetli sözleri biliriz ama uymayız.
sanki başkalarına söylenmiş gibi.
Ne demek güneş gibi ol: Sana iyilik edene kötülük edene iyilik et adaletli ol.
Biz ne yaparız biri bize yen baksa canını lasak yüreğimiz ferahlamaz.
Gece gibi ol.
Bildiğimiz her rezilliği ortaya dökeriz.

BAHATTİNÖZDEMİR
28.02.2009, 23:22
mithat anlaşılan işten gelince sen mesnevi okuyorsun.

mithat sarikaya
28.02.2009, 23:22
Uzulme Bahaddin hoca herseyde bir hayir vardir koyle ilgin nasil

mithat sarikaya
28.02.2009, 23:24
mesnevi gercekten elden birakilmayacak bir eser

mithat sarikaya
28.02.2009, 23:40
bir agabirde arkadasi
arkadasinyolu gurbete duser derken yillargecer arkadasin aklina gelir gidip agami bir ziyaret edeyim gunlerce yolgittiktensonra aganin konagina varir nihayet negorsun adam bir suru kopek adama saldirir adam yerden tas alir kopeklere atar ama birine atar oburleri saldirivalevrir adamin aklina hemen guzel bir fikir gelir ve biryuksegecikar agasina bagirir aga gelir kopeklere host der adam selamete erer MEVLANA soyleder ne ugrasiyorsun zalimlerle munafiklarla ALLAHA havale etki selamete eresin tabi HZ MEVLANA BASKA GUZEL ANLATIYOR BUNU

yiğidoturan
01.03.2009, 07:49
Neleri bilmediğini bilen çoktur, güçlük, neleri hiçbir zaman bilemeyeceğini bilmektir.(Cenap Şehabettin)

yiğidoturan
01.03.2009, 07:50
Vermede nasıl bir üstün olma niteliği varsa, almada da bir boyun eğme niteliği vardır. (Montaigne)

yiğidoturan
Herkesin kendine göre bir takim dertleri vardır, ama bu kimin de gramladır, kimin de kiloyla. (Cervantes)

yiğidoturan
Her derde bir deva bulunur. Lakin ahlaksızlık illetini iyi edecek bir ilaç yoktur. (Hazret-i Ali)

yiğidoturan
01.03.2009, 07:51
Bir devlet, yasayan ve kendine karşı çıkanı ne kadar koruyabilirse o kadar güçlüdür. (Paul Valery)