Orijinalini görmek için tıklayınız : Gümüşdere'lilerin sohbet alanı.
Sayfa :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
[
18]
19
mehmet ozdemir
11.06.2009, 07:58
mehmet yeni görev yerinde başarılar emniyet müdür yard Osman Pınar var orda Osdlak dayının oğlu
teşekkür ediyorum abi. osman müdürle tanıştım. sağolsun ilgilendi. kendisi 1. sınıf emniyet müdürü olmuş, tayini çıkmış gidecek yakında.
hayırlı akşamlar değerli hemşerilerim.
hayırlı olsun mehmet. Allah kolaylık versin.
Çok teşekkür ediyorum abiciğim. Allah razı olsun. Tokat ı çok istiyordum. çok sevindim.
kayabaşı
12.06.2009, 23:04
KIRILIRDA Bİ GÜN TÜM DİŞLİLER
DÖNER ŞANLI ŞANLI ÇARKIMIZ BİZİM
GÖKTEN BİR EL YAŞLI GÖZLERİ SİLER
ŞENLENİR EVİMİZ BARKIMIZ BİZİM
YOKUŞLAR KAYBOLUR ÇIKARIZ DÜZE
KAVUŞURUZ SONU GELMEZ GÜNDÜZE
SAPAN TAŞLARIN YANINDA FÜZE
BAŞKA ALEMLERLE FARKIMIZ BİZİM
KURTULUR DİL TARİH AHLAK VE İMAN
GÖRÜRLER NASILMIŞ NEYMİŞ KAHRAMAN
YER VE GÖK SU VERMEM DEDİĞİ ZAMAN
HER TARLAYI SULAR ARKIMIZ BİZİM
GİDERİZ NUR YOLU İZDE GİDERİZ
TAŞ BAĞIRDA SULAR DİZDE GİDERİZ
BİR GÜN AKŞAM OLUR BİZDE GİDERİZ
KALIR DUDAKLARDA ŞARKIMIZ BİZİM...
TERME ALPEREN OCAKLARI
MURAT KAYABAŞI
SİVASIN BABA YERİ BİZİM ORADIR
DİLİMİZ BİRAZ KABADIR
HER YERİ ARKADAŞ UĞRUNA DERİN YARADIR
KORMADIĞIMIZ TEK ŞEY BELADIR
O DA DOSTLARIMIZA FEDADIR
kınasoglu
17.06.2009, 20:43
slm gümüşdereli hemşerilerim
hep sustunuz ne oldu ya sizlere zoru görünce susmayın ki doğruyu bulmamız kolay olsun demi saygılar
mehmetacik58
19.06.2009, 21:23
YAZ GELDİ BÖYLE OLDU MİLLET TATİLE ÇIKTI SİTEYE GİREN KALDMADI BİRAZ İSTİRAHAT BEN YAKINDA YİNE CANLANDIRACAK BİŞEYLER BULURUM.HERKESE SELAM VE SAYGILAR
altuntas58
20.06.2009, 16:48
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]İYİ AKŞAMLAR SİVASLILAR.NET AİLESİbotkcle.jpg/)
aozdemir
24.06.2009, 08:53
tüm hemşerilerime hayırlı ve bereketli bir gün diliyorum.
kayabaşı
24.06.2009, 22:10
bütün hemşerilerimin mübarek regaip kandilini kutlarım hayırlara vesile olmasını cenab.ı haktan niyaz ederim hayırlı kandiller
mehmetacik58
24.06.2009, 23:14
TÜM İSLAM ALEMİNİN VE GÜMÜŞDERELİ DOSTLARIMIN REGAİP KANDİLİNİ TEBRİK EDER HAYIRLARA VESİLE OLMASINI YÜCE RABBİMDEN NİYAZ EDERİM
BAHATTİNÖZDEMİR
25.06.2009, 17:37
Bütün müslümanların kandilini tebrik ediyorum.
Ak Partini Sivas İl Başkanlığına Önceki Merder Başkanının geleceği yönünde akşam tv de haber gördüm.
Eğer yanlış değilse çok olumlu olarak görüyorum.
Benim bildiğim bu bölgeden şu ana kadar hiç millet vekili çıkmadı çalışmaların bu yönde (2011 seçimi için) olmasının çok doğru olacağını düşünüyorum.
Bu yönde paylaşım olursa başka şeylerde yazmak istiyorum.
adisli_avcı
25.06.2009, 22:42
tüm islam aleminin regaip kandilini kütlar ve hayırlara vesile olmasını dilerim
WåñTêd_øØ7
25.06.2009, 22:45
Tüm islam Aleminin Kandili Mübarek olsun.....
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
mehmetacik58
26.06.2009, 23:54
Bütün müslümanların kandilini tebrik ediyorum.
Ak Partini Sivas İl Başkanlığına Önceki Merder Başkanının geleceği yönünde akşam tv de haber gördüm.
Eğer yanlış değilse çok olumlu olarak görüyorum.
Benim bildiğim bu bölgeden şu ana kadar hiç millet vekili çıkmadı çalışmaların bu yönde (2011 seçimi için) olmasının çok doğru olacağını düşünüyorum.
Bu yönde paylaşım olursa başka şeylerde yazmak istiyorum.
Sevgili kardeşim duyduğun haber doğru inşallah eski MERDER başkanımız Avukat Burhanettin KURU 27 haziranda AKP il başkanı seçilecek bu olay bizim bölgemiz tarihinde bir ilk olacak.İnşallah böyle güzel hareket ve olaylar bundan sonrada gerçekleşir. Bizler MERDER olarak Sayın Burhanettin KURU'nun sonsuz destekçisi olacağı,o da inşallah bölgemiz için elinden gelen tüm çalışmaları yapar veya yapmaya gayret eder bu olayında takipçisi olacağız.
abdullah naci
28.06.2009, 10:26
YOLCU BURUK BAŞ GEREK
GÖZDE DAİM YAŞ GEREK
HUY BİRAZ YAVAŞ GEREK
YOKSA YOLLAR AŞILMAZ
SİZDEN HAYRA ÇAĞIRAN,İYİLİĞİ EMREDİP KÖTÜLÜKEN MEN EDEN,BİR TOPLULUK BULUN SUN.İŞTE ONLAR KURTULUŞA ERENLERDİR. AL-İ İMRAN 104.
kayabaşı
28.06.2009, 21:16
USTADA KALIRSA BU ÖKSÜZ YAPI ONU SÖNDÜRMEYEN ÇIRAK UTANSIN
aozdemir
29.06.2009, 10:34
Üç ayların hepimiz için hayırlar getirmesini temenni ediyorum.
kutalmış
30.06.2009, 13:10
Ahmet ÖZDEMİR'in internet sitesi girenler çok faydalı şeyler bulacaklar [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
figen-58
30.06.2009, 13:34
adılı abilerim hepinize sonsuz saygı slm larımı sunarım
özellikle
MEHMET HOCAYA SORUYOM
yamtar nikli adıslı bekiri biz çok mera ediyoz tüm adıslılar bir bilğiniz varmı
hörmetler
mehmetacik58
30.06.2009, 23:34
adılı abilerim hepinize sonsuz saygı slm larımı sunarım
özellikle
MEHMET HOCAYA SORUYOM
yamtar nikli adıslı bekiri biz çok mera ediyoz tüm adıslılar bir bilğiniz varmı
hörmetler
Adıslı bekir şuan bu foruma girmiyor kendisi dün sivasta idi
akşam Hendek'e gitti.selamınızı iletirim.iyi akşamlar
aozdemir
01.07.2009, 10:05
Sevgili kardeşim duyduğun haber doğru inşallah eski MERDER başkanımız Avukat Burhanettin KURU 27 haziranda AKP il başkanı seçilecek bu olay bizim bölgemiz tarihinde bir ilk olacak.İnşallah böyle güzel hareket ve olaylar bundan sonrada gerçekleşir. Bizler MERDER olarak Sayın Burhanettin KURU'nun sonsuz destekçisi olacağı,o da inşallah bölgemiz için elinden gelen tüm çalışmaları yapar veya yapmaya gayret eder bu olayında takipçisi olacağız.
Burhanettin Kuru seçildi. inşallah bölgemiz için faydalı olur. acaba hangi köylü kendisi biliyor musunuz?
BAHATTİNÖZDEMİR
01.07.2009, 18:45
Ak Parti il beşkanının seçilmesini memnuniyetle karşıladım.
Bence bu Merder in en büyük başarısıdır.
Yani ( bilmiyorum am yorum yapıyorum) kurumsal bütünlüğün sonucudur.
Sosyal olaylarda dağınık durumdaki büyük güçlerden derli toplu küçük güçler daha etkilidir.
O yüzden her toplumda azınlıklar ve küçük guruplar büyük söz sahibi oluırlar.
MERDER böyle bir bölgenin varlığını gösterdi şimdide etkisini gösteriyor.
Bölgenin daha ağırlıklı olması için ses getiren projelerin olması lazım.
Özellikle eğitim alanınd aönemki hamle yaplımalı.
Neler yapılabilecğini daha önce yazdım.
Ak parti il başkanı bütün ili temsil etmekle birilkte hazırlanacak projeleele bölgeye kamu desteği çekilebilmeli.
Büyük hesaplar yapılmalı.
Bir zamanlar gümüşderede kurulen kooperetif kişisel hesaplaer için kullanılmasaydı belki ggümüşdere şimdi çok faklı yerlerde idi.
Kısa vadede ise bölgede yapılan yaz şenlikleri iyi değerlendirilmelidir.
Şenlikler daha derli, toplu ve bir amac ayönrlik olmalıdır. Özellikle bölgenin ürünleri tanıtılmalıdırt. Özrllikle bölgedeki YOĞURT öne çıkarılmalı gerek,irse markalaşma sağlanabilmalidir.
Kurulacak mandıra yada süt toplam abirliği ile yoğurt tek elden ve markalı olarak dağıtılabilmalidir.
Bu alanda bir çok teşfiklerin olduğunuda biliyorum.
mehmetacik58
01.07.2009, 22:19
Burhanettin Kuru seçildi. inşallah bölgemiz için faydalı olur. acaba hangi köylü kendisi biliyor musunuz?
Sevgili kardeşim öncelikle yeni görev yerinde ve yeni görevinde başarılar dilerim. Avukat Burhanettin KURU olukmanlı
Ak Parti il beşkanının seçilmesini memnuniyetle karşıladım.
Bence bu Merder in en büyük başarısıdır.
Yani ( bilmiyorum am yorum yapıyorum) kurumsal bütünlüğün sonucudur.
Sosyal olaylarda dağınık durumdaki büyük güçlerden derli toplu küçük güçler daha etkilidir.
O yüzden her toplumda azınlıklar ve küçük guruplar büyük söz sahibi oluırlar.
MERDER böyle bir bölgenin varlığını gösterdi şimdide etkisini gösteriyor.
Bölgenin daha ağırlıklı olması için ses getiren projelerin olması lazım.
Özellikle eğitim alanınd aönemki hamle yaplımalı.
Neler yapılabilecğini daha önce yazdım.
Ak parti il başkanı bütün ili temsil etmekle birilkte hazırlanacak projeleele bölgeye kamu desteği çekilebilmeli.
Büyük hesaplar yapılmalı.
Bir zamanlar gümüşderede kurulen kooperetif kişisel hesaplaer için kullanılmasaydı belki ggümüşdere şimdi çok faklı yerlerde idi.
Kısa vadede ise bölgede yapılan yaz şenlikleri iyi değerlendirilmelidir.
Şenlikler daha derli, toplu ve bir amac ayönrlik olmalıdır. Özellikle bölgenin ürünleri tanıtılmalıdırt. Özrllikle bölgedeki YOĞURT öne çıkarılmalı gerek,irse markalaşma sağlanabilmalidir.
Kurulacak mandıra yada süt toplam abirliği ile yoğurt tek elden ve markalı olarak dağıtılabilmalidir.
Bu alanda bir çok teşfiklerin olduğunuda biliyorum.
sevgili meslektaşım fikirlerin güzel fakat seni MERDER'e bekliyoruz kapımız herkese açık hele bizi bir ziyaret et konuşalım ve değerlendirmelerde bulunalım.Bunlardan ilki 5 temmuzda gaziköyde istişare toplantısı yapacağız oaraya bekleriz.
Bir partinin van'a giden genel sekreteri elindeki kağıda bakarak durmadan
konuşuyor :
" İktidara gelirsek ilk yapacağımız iş vergileri indirmektir. Hayvanlardan
vergi almayacağız. Hele zeytin vergisini tümden kaldıracağız."
Dinleyenler önce kıkır kıkır, sonra da kahkaha ile gülmeye başlamışlar.
" Gülmeyin, size söz zeytin vergisini kaldıracağız."
Dinleyenlerden bir ses :
" Bizde zeytin de yok zeytin ağacı da..."
Meğer genel sekreter, ege için hazırladığı konuşmayı yanlışlıkla van'da
okumuş.
BAHATTİNÖZDEMİR
03.07.2009, 09:39
Teravih namazını çok hızlı kıldıran bir imama cemaatten biri:
-Hocam çok hızlı kıldırıyorsunuz secdede ancak bir kere sübhane rabbiyel ala diyebliyorum,demiş.
Hoca da:
-haline şükret ben onuda diyemiyorum demiş.
Adamın biri oruç tutmuyormuş ama sürekli sahura kalkıp herkesle birlikte yemekyiyormuş.
adama demişlerki:
-Yahu hem oruç tutmuyorsun hemde sahura kalkıyorsun ,bu nasıl iş.
O da demiş ki.
- Sahura da kalkmayalım da iyice gavur mu olalım.
Çok hızlı teravih kıldırmayı bir marifet sayan hoca efendi arkadaki cemaat kan ter içinde bırakıp namaza devam ederken, camiden içeri geç kalmış biri girer. O sırada yanında bulunan kan ter içindeki adama: "Çok kıldınız mı? Yetişebilir miyim?" diye sorar. Kan ter içindeki adam yeni geleni şöyle bir süzer."Biz içindeyken yetişemiyoruz amca, sen dışarıdan nasıl yetişeceksin.?"
aozdemir
03.07.2009, 22:28
Sevgili kardeşim öncelikle yeni görev yerinde ve yeni görevinde başarılar dilerim. Avukat Burhanettin KURU olukmanlı
teşekkür ederim mehmet hocam.
kayabaşı
03.07.2009, 23:25
KISSADAN HİSSE
bir gün yavuz sultan selim pazarın birini gezmeye karar verir
ve saka kuşlarının satıldığı dezgaha yönelir.
bütün sakalar 1 altındır fakat bir tanesi ayrı bir kafes içinde ve 50 altındır
yavuz sultan selim sorar .
bunlar 1 altında bu neden 50 altın ?
satıcı :
hünkarım 50 altınlık olan ötüşüyle diğer saka kuşlarını kendine çeker ve yakalanmalarını sağlar.
yavuz sultan selim han 100 altını çıkarıp adama verir ve ver o kuşu bana; der.
herkes şaşkınlık içinde napacak acaba koca padişah bu saka kuşunu düşünürken
yavuz sultan selim
kuşun kafasını tuttuğu gibi gövdesinden ayırıverir
VE DERKİ:
KENDİ IRKINA İHANET DEDENİN SONU BUDUR ?
murat kayabaşı
aozdemir
05.07.2009, 20:49
üç arkadaş
Üç arkadas tren istasyonuna gitmisler. Içlerinden biri giseye yaklasip
>bilet almis ve trenin kalkmasina ne kadar zaman oldugunu sormus.
>- Bir saat on bes dakika... Arkadaslarina dönmüs:
>- Daha çok var, hadi gidip su karsiki kafede çay içelim... Oradan buradan
>derken lâf lâfi açmis... Birden
>tren düdügüyle >kendilerine gelmisler. Kosarak disari firlamislar ama,
>nafile... Tren kaçmis..
>Sormuslar:
>- Sonraki tren ne zaman?
>- Bir buçuk saat sonra... Yine dönmüsler kafeye. Yine çay, yine lâf ve
>derken yine düdük sesi... Kosmuslar ama bu defa da treni kaçirmislar. Bir
>saat sonra bir tren daha varmis. Dönmüsler kafeye... Ama bu kez uyanik
>duruyorlar. Trenin sesini duyar duymaz kalkmislar ve kosmaya baslamislar.
>Içlerinden ikisi; biri bir vagona, digeri baska vagona zar zor yetismis...
>Üçüncü ise geride kalmis ve yetisememis...
>Bir süre dövündükten sonra baslamis katila katila gülmeye. Durumu gören
>istasyon memuru dayanamayip sormus:
>- Hem treni kaçirdin hem gülüyorsun!
>- Nasil gülmeyeyim!... Onlar beni ugurlamaya gelmisti...
anti israil
09.07.2009, 22:42
zalimler inlerin den çıktı zalimliğe mesai bşı yaptılar. allah zulumlerini başlarına çevirsin inşallah.
zulme razı olan zalim dir.
kayabaşı
10.07.2009, 22:25
meydanı boş bulan köpekler havlamaya başladı galiba
anti israil
12.07.2009, 11:09
hakkın köpeği olmaktan bir insan gurur duymalı,bende gurur duyuyorum.
kınasoglu
12.07.2009, 21:47
slm arkadaşlar siteyi germiyelim burası sanal ortam birbirimize saygılı ve sevyeli davranma bence dahada sorunları aşmamıza faydalı olur diye düşünürüm anti israyil her kimsen sen gelince site gerginleşiyor bir zamanlar biri vardı şimdi de sen siteyi germeye başladın seni bu formu germeye hiç hakın yok kardeşim birilerile sorunun varsa gidip onlarla halede bilirsin bizim amacımız tüm gümüşderelileri buraya toparlamak sevyeli sohbet etmek yani sizi anlamıyorum ki burda herkes bir birini tanıyor kimin zalim kimin mahsun oldun cok cok iyi biliyor senin hatırlatma hiç gerek yok diye düşünürüm ben bu fikirdeyim bilmem arkadaşlar ne düşünür herkes düşüncesini yazarsa dahda iyi olur arkadaşlar sizlerde anti israyile söylerseniz iyi olur derim saygılar
kayabaşı
13.07.2009, 22:38
abi bu sitenin yetkilisi kimse atsın bu adamı üyelikten yaa ortamı geriyo moralleri en dibe indiriyor bu nedir yaa kimse o konulara hiç girmiyo onun yarası var heralde burda hiç kimse bi başkasının moralini bozmaya hiç hakkı yok diye düşünüyoru m bilmem herkeşs benim gibimi düşünüyo ? saygılarr
mehmetacik58
18.07.2009, 00:36
evet arkdaşlar gene herkes suskun herkes geri plana çekildi delinin biri geliyor kuyuya bir taş atıyor artık çık işin içinden çıkabilirsen ooooof ooof.
kınasoglu
18.07.2009, 23:26
yok hocam bizi kimse yıldıramaz yılmayacağız yola devem hocam sevgil ve saygılar
mehmetacik58
18.07.2009, 23:29
ZATEN TA BAŞTAN BERİ BURAYA DEVAM EDEN BİR SEN BİRDE BEN VARIM DİĞERLERİ ARI KONMUŞ GİBİ BİR GÖRÜNÜP BİR KAYBOLUYORLAR. BİRDE BURDA YAZILMAMASI GEREKEN YAZILARI YAZIYORLAR.
abdullah naci
18.07.2009, 23:41
MEHMET ABİ BEKİR ABİ HAYRLI AKŞAMLAR.İŞLER YOĞUN SİTEYE GİRMEYE ZAMAN OLMUYOR.KIŞIN ZAMAN BOL .O ZAMAN BOL BOL YAZARIZ.İKİNİZEDE İYİ GECELER
kayabaşı
19.07.2009, 11:17
bütün islam aleminin mübarek miraç kandilini kuylar hayırlara vesile olmasını cenab.ı haktan niyaz ederim . hayırlı kandiller
evet arkdaşlar gene herkes suskun herkes geri plana çekildi delinin biri geliyor kuyuya bir taş atıyor artık çık işin içinden çıkabilirsen ooooof ooof.
sayın hocam fikirlerinize katılıyorumda o zaman bu deliyi hep beraber bulalım yada siteden atalımm yapılması gereken bunlar sizin düşüncelerinizede saygımız sonsuzdur ?
İkinci Mahmut, Yeniçeri ocağını kaldırdıktan sonra, Alevi-Bektaşi kesimi üzerinde terör estirmiş, kimilerini öldürmüş, kimilerini ise sürdürmüştü.İstanbul'da hiçbir Bektaşi ortaya çıkamaz olmuştu.Padişah bir gün Bahçekapı'dan geçerken korkmadan, göğsünü gere gere dolaşan bir Bektaşi babası görküş.Adamın rahat tavırları padişahı etkilemiş.Çağırtılmasını buyurmuş.Baba gelince şöyle demiş :
-Sizinkilerin tümü bir kıyıya kaçtı, gizlendi.Sen burada yalnız başına ne dolaşıyorsun?
Baba çekinmeden yanıtlamış :
-Sultanım, onlar gitti, beni damızlık bıraktılar
Bektaşi, camide namazdan sonra dua etmiş :
-Ey ulu Tanrım, bana bir rakı parası ver!
Yanında namazını bitiren softa da, ellerini kaldırmış :
-Rabbim, bana iman ver!
İki duayı da işiten hoca, Bektaşiye :
-Bak, herkes ne isitiyor Tanrı'dan, sen rakı parası. Utanmıyor musun?, demiş.
Bektaşi usulca :
-Ne yapalım hoca efendi, herkes kendisinde olmayanı ister, demiş.
Temel bara gitmiş. Yanındaki kadınla sohbet ederken kadın:
-Ben lezbiyenim , demiş. Temel lezbiyenin ne olduğunu sorunca, kadın:
-Ben yalnızca kadınlarla beraber olurum, demiş. Temel' in hoşuna gitmiş.
-Pen ta sizin cibu lezbiyenum, demiş.
serkan gulltepe
22.07.2009, 18:41
herkese tekrar merhaba,sıtede kımse kalmamıs umarım en kısa zamanda eskısı gıbı olur,herkese saygı ve sevgılerımle,,hoscakalın alllaha emanet olun:)
figen-58
22.07.2009, 20:19
adıslılara selam sayğılar -------------
mehmetacik58
22.07.2009, 23:10
9 AĞUSTOS 2009 PAZAR GÜNÜ ALAHACI-OVACIK-OLUKMAN-GÜMÜŞDERE KURTLAPA YOL AYRIMINDA(ALAHACI KÖPRÜSÜ YANINDA)5.MERDER FESTİVALİ YAPILACAKTIR TÜM MERDERLİLER DAVETLİDİR. MEHMET AÇIK MERDER BAŞAKANI
resulbudak66
23.07.2009, 10:09
bizde burdayız hocam unutmayaalım hayılı olsun festivalımız
yiğidoturan
23.07.2009, 11:36
s.a hocam hayırlı olsun
hayırlı ugurlu olsun hocam iyi düşünmüsün
kınasoglu
23.07.2009, 19:07
Bölgemiz ver merder adına hayırlara vesile olmasın cenabi allahdan dilerim sayın başkanım
elimizden gel desterlerimizi sizlerden esirgemeyiz eminim iyi olacak başarılar
aozdemir
23.07.2009, 21:10
inşallah faydalı olur.
BAHATTİNÖZDEMİR
25.07.2009, 09:14
Şenliğin yeri çok güzel.
Daha öncee yazdım bu etkinlikler; hem bir araya gelmek,hem bölgeyi tanıtmak ve hemdebir çok siyasi ve bürokratta la diyalog kurmak için çok önemlidir.
Ama özellikle şu hususlara dikkat edilmesini arzu ederim.
1-Bu şenliklerde bölgenin ürünlerini tanıtmaya yöneliikte çalışma yapılmalıdır.
Özellikle bölgenin yoğurdu tanıtılmalıdır.
Katılacak köylerden getirilecek yoğurtlar için yarışma düzenlenir gelen önemli davetlilerede hediye edilir.yerel basınd a önemli yer tutar.
Bu çalışmayı yapmak gayet kolaydır bir gıda mühendisi başkanlığına bir keç tane gıda öğretmeni ve sivasta ki önemli lokantalataların aşçılarında oluşturlacak (5-7 kişilik) komisyonla bu iş çok kolay yapılabilir ve bu haber her yerde yayınlanır v e özellikle .
2-Şenlik bölgesinde sahra tuvaleti ve lavabo(ya da tankarelerele su ) getirilmelidir.yapılmalıdır.
3-Şenlik bölgesinin yerleşim planı yapılmalı ve ona göre yaerleştirilmelidr.
Bu yazdıklkarım eleşriri anlamında değil katkı anlamındadır. Bölgemiz ne kadar iyi tanıtılırsa o kadar memnun oluruz.
mehmetacik58
25.07.2009, 22:21
Şenliğin yeri çok güzel.
Daha öncee yazdım bu etkinlikler; hem bir araya gelmek,hem bölgeyi tanıtmak ve hemdebir çok siyasi ve bürokratta la diyalog kurmak için çok önemlidir.
Ama özellikle şu hususlara dikkat edilmesini arzu ederim.
1-Bu şenliklerde bölgenin ürünlerini tanıtmaya yöneliikte çalışma yapılmalıdır.
Özellikle bölgenin yoğurdu tanıtılmalıdır.
Katılacak köylerden getirilecek yoğurtlar için yarışma düzenlenir gelen önemli davetlilerede hediye edilir.yerel basınd a önemli yer tutar.
Bu çalışmayı yapmak gayet kolaydır bir gıda mühendisi başkanlığına bir keç tane gıda öğretmeni ve sivasta ki önemli lokantalataların aşçılarında oluşturlacak (5-7 kişilik) komisyonla bu iş çok kolay yapılabilir ve bu haber her yerde yayınlanır v e özellikle .
2-Şenlik bölgesinde sahra tuvaleti ve lavabo(ya da tankarelerele su ) getirilmelidir.yapılmalıdır.
3-Şenlik bölgesinin yerleşim planı yapılmalı ve ona göre yaerleştirilmelidr.
Bu yazdıklkarım eleşriri anlamında değil katkı anlamındadır. Bölgemiz ne kadar iyi tanıtılırsa o kadar memnun oluruz.
bahattin yoğurt ve bal yarışması düzenleyeceğiz inşallah programımızda var. umarımj bölgemiz için hayırlı olur
BAHATTİNÖZDEMİR
26.07.2009, 12:27
Mehmet Hocam bal benim aklıma gelmemşti ama onunda çok faydalı olacağını düşünüyorum çünkü bölgemiz çiçek açısındanda çok zengin o yüzden kalitali balı bulunmaktadır.
Balında reklam edilmesi ve bölgede yaşayanların teşfik edilmesi açısından çok önemli.
Daha sonraki aşamda üretilen bel bir elden toplanıp dağıtılarak markalaşmay gidilebilir. Bununla ilgili kooperetif kurulabilir.
Aynı şey yoğurt ve diğer süt ürünleri içinde yapılabilir.
Söylediğim şeyler hayali değil bunların uygulandığını bir çok yerde görüyoruz.
köylerinizçok güzel bikaç tanesine gittim hayırlı uğurlu olsun vestivaliniz başarılar diliyorum hepinize.
serkan gulltepe
27.07.2009, 19:10
herkese hayırlı gunler dılıyorum,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,
kayabaşı
28.07.2009, 21:20
SİVAS SPORUMUZA YÜREKTEN BAŞARILAR DİLİYORUZ
BİR YANDA AYRILIK
BİR YANDA GURBET
İKİSİDE BİR OLUNCA
YORULDUM
BİR YANDA GURBET
BİR YANDA KÖYÜM
İKİSİDE BİR OLUNCA
YORULDUM
adıslı haydut
29.07.2009, 20:53
merhaba adıslı bekir
şu an niye yoksun biz seni bekliyoruz
kayabaşı
31.07.2009, 22:15
merder festivali ne zaman bilgisi olan varmı sayın hocam bi bilginiz varmıı
mehmetacik58
02.08.2009, 22:27
merder festivali ne zaman bilgisi olan varmı sayın hocam bi bilginiz varmıı
ANLAŞILAN BENİM YAZILARI HİÇ OKUMUYORSUN MURAT
MERDER FESTİVALİ 9 AĞUSTOS 2009 PAZAR GÜNÜ YAPILACAK
yiğidoturan
02.08.2009, 22:40
hocam hayırlı geceler
mehmetacik58
02.08.2009, 23:13
turan hayırlı geceler nasılsın ?
vaybe nerde bumilet kayboldu giti ne olduya hıııııııııııııııımmmmmmmmmmm
Temel, bir gün tarlasından eve dönmektedir. Karadeniz bölgesinin sarp arazisindeki patikada ilerlerken, birden ayağı kayar ve yüzlerce metre derinlikteki uçuruma yuvarlanır. Can havliyle, uçurumdaki bir ağacın dalına tutunur. Aşağıya bakar, metrelerce derinlikte ve dibinde de sivri kayalar. Belki duyan olur da kurtarmaya gelir diye avazı çıktığı kadar bağırır:
-Çimse yok miiii!
Bir kaç kere daha bağırır. Sonunda, ta yukarılardan, gökten bir ses duyar:
-Ey kulum Temel! Düşüp ölsen ne var ki? Seni cennetime koyarım. Eğer emirlerimi yaptıysan, yasaklarımdan kaçındıysan, kul hakkı yemediysen hiç korkma!
Temel şöyle bi düşünür, emirlerden hemen hiçbirini yapmamış, yasakların neredeyse tamamını yapmış, kul hakkı desen sadece Fadime'nin hakkını ödeyemez. Başını kaldırıp, tekrar bağırır:
-Başka çimse yok miiii!,.
05.08.2009, 16:12
Tüm İsLaM Aleminin Berat kandili Mübarek Olsun
Kalpler vardir ,sevgiyi yasatmak için,Insanlar vardir, dostlugu paylasmak için,Mubarek günler vardir, Beraberce kutlamak için..kandiliniz mubarek olsun
figen-58
05.08.2009, 17:05
TÜM İSLAM ALEMİNİN VE ADISLILARIM BERAT KANDİLİ MÜBAREK OLSUN
aozdemir
05.08.2009, 22:01
tüm hemşerilerimin ve islam aleminin kandili mübarek olsun.
BAHATTİNÖZDEMİR
05.08.2009, 22:23
HERKESİN KANDİLİNİ TEBRİK EDER HAYIRLARA VESİLE OLMASINI DİLERİM.
mehmetacik58
05.08.2009, 22:51
TÜM İSLAM ALEMİNİN VE GÜMÜŞDERELİ HEMŞEHRİLERİMİN KANDİLİNİ TEBRİK EDERİM
abdullah naci
05.08.2009, 23:30
GÖNÜLLERİN COŞTUĞU,KALPLERİN YUMUŞADIĞI,RAHMETİN SAĞNAK SAĞNAK YAĞDIĞI,GÖNÜLDEN VE SAMİMİ İSTEYENE İSTEDİĞİNİN VERİLDİĞİ,BU MÜBAREK GÜN ;YER YÜZÜN DE MAZLUM VE MADUR OLAN TÜM İNSANLARIN SIKINTILARININ GİDERİLMESİNE VESİLE OLSUN KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN.
5 Ağustos 2009 Çarşamba gününü Perşembe’ye bağlayan gece Berat Kandilini idrak edeceğiz. Kurtuluş, af ve arınma gibi anlamlara gelen, ayrıca Mübarek Ramazan Ayının da bir müjdecisi olan Berat gecesi, inananlara, kulluk bilinci ve hesap verme şuuruyla suç ve yanlışlardan kaçınmaları, günahlardan arınmaları ve Yüce Yaratıcı’nın sonsuz rahmet ve merhametine iltica etmeleri gerektiğini bir kere daha hatırlatır
5 Ağustos 2009 Çarşamba gününü Perşembe’ye bağlayan gece Berat Kandilini idrak edeceğiz. Kurtuluş, af ve arınma gibi anlamlara gelen, ayrıca Mübarek Ramazan Ayının da bir müjdecisi olan Berat gecesi, inananlara, kulluk bilinci ve hesap verme şuuruyla suç ve yanlışlardan kaçınmaları, günahlardan arınmaları ve Yüce Yaratıcı’nın sonsuz rahmet ve merhametine iltica etmeleri gerektiğini bir kere daha hatırlatır
kınasoglu
06.08.2009, 18:28
Merder Facebook Grubu açılmıştır...
Detaylı bilgi :Burdannnnnnnnnnnnnn ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]/group.php?gid=116389571267)
figen-58
06.08.2009, 19:55
TÜM İSLAM ALEMİNİN VE GÜMÜŞDERELİ HEMŞEHRİLERİMİN KANDİLİNİ TEBRİK EDERİM
hocam bu adıslı bekir nerde
BAHATTİNÖZDEMİR
06.08.2009, 20:49
Herkese iyi akşamlar diliyorum.
Bir fıkra.
Adamın biri konuşurken heyecanlanıp ölçüyü kaçırıyor v ebiraz abartlılı konuşuyormuş. Oğlu demiş ki "Baba sen konuşurken bazen çok ölçüsüz davranıyorsun ,ben öksürdüğüm zsmn kendini toparla ve dikkatli ol"demiş.adamda tamam demiş.
Aadam birgün oğluyla yolculuğa çıkmışlar ve bir evde misafir olmuşlar.Derken evin sahibi adama ne iş yaptığını sormuş od a,çiftliğim var çiftlik sahibiyim demiş. Pek tabii ki böyle bir şey yok. Bunun üzerine ev sahibi o öylemi peki çiftliğinizin boyu na kadar demiş.Adamda hemen yürüyerek üç günlük mesafa deyivermiş.Ev sahibi şaşırmış tabii ve fakat oğlu babasının fazlaca abarttığını hatırlatmak için hafifçe öksürmüş. ve adam bunun üzerine kendini toparlamış. Ev sahibi de demek çiftliğinizin boyu üç günlük mesafe peki eni ne kadar demiş.Adamda oğlunun uyarısını dikkate alarak bir karış demiş. Ev sahibi bunun üzerine peki ama boyu üç günlük mesafe eni bir karış bu çiftliğe ne ekip biçersiniz nasıl kullanırsınız demiş. Adam da buunun üzerinne "1 vallahi efendi ben çiftliğin eninide boyuna uyduracaktım ama şu münasebetsiz çocuk erken öksürdü "demiş.
yiğidoturan
06.08.2009, 22:25
Temelle Yunan askeri [#2467]
Temel askerligini yunan sınırında yapıyormuş.
Temel'in canı çok sıkılıyormuş.
Yunan'a bir ıslık çalmış elleriyle "Havacı mısın?" işareti yapmış,Yunan aldırmamış.
Bir ıslık çalmış elleriyle "Karacı mısın?" işareti yapmış, Yunan aldırmamış.
Bir ıslık daha çalmış "Denizci misin?" anlamında yüzme işareti yapmış, yunan aldırmamış.
Bir ıslık daha çalmış. El haraketi yaparak "Topçu musun?" demiş, yunan aldırmamış.
Bir ıslık daha çalmış "Gözcü müsün?" anlamında dürbün işareti yapmış, yunan aldırmamış.
Nöbetler degişmiş sıra yine Temel'le Yunan'a gelmiş.
Yunan'a hadi sınıra git demişler yunan da:
- "Ben oraya gitmem. Orada bir deli türk askeri var, bana hava kararınca yüzerek gelip sana bir koyacam gözlerin fırlayacak diyor.."
mehmetacik58
06.08.2009, 22:26
hocam bu adıslı bekir nerde
BEKİT HENDEĞE GİTTİ SİVASTAN AYRILDI
EVET SAYIN MERDERLİLER ŞENLİĞE İKİ GÜN KALDI HEPİNİZİ BEKLİYORUM.
CUMA AKŞAMI SAAT 9 DA SRT DE ÖZDE SİVAS PROGRAMINA MERDER YÖNETİMİNDEN MEHMET AÇIK -ORHAN ÖZDEMİR-MUAMMER MERCAN- FİKRET TÜMEN VE MUHTARLARDAN MUSTAFA TOPAL- AHMET NAÇAR- LÜTFİ KESER- KEMAL COŞKUN VE OSMAN KARAKOÇ KATILACAKTIR.
mehmetacik58
09.08.2009, 21:46
9 AĞUSTOS MERDER ŞENLİĞİNE KATILAN TÜM DOSTLARIMA SONSUZ TEŞEKKÜR EDİYORUM. DORA İSİMLİ ŞAHISLA BURADAN TÜM İRTİBATIMI KESİYORUM DUYRULUR
BAHATTİNÖZDEMİR
09.08.2009, 22:09
Merder şenliğin ekatılmayı çok istiyordum fakat işlerimin yoğunluğu sebbiyle katılamdım umarım verimli geçmiştir.
Şenlik her yıl bölgenin varlığını dahada iyi hissettirmesine vesile oluyor.bölgenin etkinliği her geçen gün artıyor.
Merderin başkanlığınında gümüşdereli birilireinde olmasının bir avantaj olduğunu düşünüyorum.
Bu dönemden yararlanılmalı.
Ama ne yazıkki Gümüşdere nin kendi sorunlarından etrafına bakacak durumu yok.
Elinizdeki malzeme neyse ından birşeyler yaparsınız.
Yani arpa unundan baklava yapılmaz.
Her şey daha iyi olursa buna ço sevineceğiz.
merhaba memet hocam dorayla itibatı kesmendeki sebeb ney bukonuda acıklama yaparsan seviniriz iti batı kesmende hicmi hic önemli dyil
mehmetacik58
10.08.2009, 14:48
Sevgili dora kardeşim bir yanlışlık ile o yazı yazılmış senden özür diliyorum ben seninle irtibatı hiç kesebilirmiyim. O yazı yanlışlıkla yazılmış özür dilerim.
sonsuzluk_588
14.08.2009, 12:26
slm ğümüşdere halkı ben hasan aslan karaveligilin ibo nun oglu
gül ve hilal
16.08.2009, 09:40
öncelikle bekir beye teşekkür ediyorum ve gümüşdere gençliğine sesleniyorum silahı ,şiddeti, kabalığı, bırakalım!sevgi tohumları ekelim sevgi çiçekleri açsın gümüşderenin dağlrında
kınasoglu
16.08.2009, 10:27
slm ey gümüşderenin güzel insanları köyümüz için yararlı olmaya calışan tüm hemşerilerim sizleri saygıyla selamlarım bizim köyümüz sivasta ve tüm cevre köylerde mert ve insan ve sevgiye ve saygıya deyer veren bir köy olarak bilinir ama bazı son zamanlarda olumsuzluklar oldu ama bunları hep beraber aşmalıyız atın ayağı aksamayla ayağı kesilmez ufak çatlaklar su kaçırmaz hepimizin gayretiyle bu sorunlar çözülür karamsar olmamak gerek tabi gümüşdereye aynı kimini kazandırmak gerekir saygılar
gül ve hilal
16.08.2009, 10:34
öncelikle bekir beye teşekkür ediyorum ve gümüşdere gençliğine sesleniyorum silahı ,şiddeti, kabalığı, bırakalım!sevgi tohumları ekelim sevgi çiçekleri açsın gümüşderenin dağlrında
kınasoglu
16.08.2009, 10:34
arkadaşlar biz bu sitede cok emek verdik ve sivaslıar net olarak en cok üyesi gümüşdereli arkadaşlarımız birleşti ama bazı olumsuzluklar sohbet alanımıza bile girdi site bayı gerildi böyle olmasın hiç mi hiç istemezdik ama bazı kendini bilmeyen arkadaşlarımız yazdılar yazacaklar ama sevyeli olmak gerekir diye düşünürüm ben sitede kimse kalmadı cok üzüçü bi olay diye düşünürüm tüm gümüşdereli arkadaşlarımıza seslenirim herkes gelsin sevyeli sohbetlerimize devam edelim beldemiz iç köyümüz için yaralı her açılıma ışık tutalım saygılar
slm ğümüşdere halkı ben hasan aslan karaveligilin ibo nun oglu
hasan hoşgedin canım işallah yararlı paylaşımların olur
hoşgeldin gül ve hilal arkadaışım ama kendini tanıtırsan memrun oluruz bak hasan kardeşimiz kendini ne güzel tanıtmış
gül ve hilal
16.08.2009, 22:44
Selam gümüşdereli alperenlere arkadaşlar artık gümüşderenin adını kötü şeylerle duymak istemiyoruz!Yaradılanı sev yaradandan ötürü ALLAH yolunun yolcusu olalım.HZ. MUHAMMED ( s.a.v) 'me ümmet olalım.Dünyanın üç kıtasına adalet ve hoşgörü dağıtan ejdadın nesli olalım!Olalım ki gittiğimiz heryere sevgi ve hoşgörü tohumları ekelim. ben deniz TÜRK İSLAM ÜLKÜSÜNÜN lideri merhum MUHSİN YAZICIOĞLU'nun davasının çiğli temsilcisi Ahmet Gültepe...
abdullah naci
17.08.2009, 07:25
SEVGİ IŞIKTIR KALBE
KARANLIKTA GÖRMÜYOR HAKİKATI GÖZÜMÜZ
MAZLUMLAR KAN AĞLARKEN KIZARMIYOR YÜZÜMÜZ
GERÇEKLERDEN KAÇARAK DÜŞLERE DALIYORUZ
İNSANLIK YARIŞINDA EN SONDA KALIYORUZ
SEVGİSİZ HER NE VARSA ALEVDEN HAR DEMEKTİR
MUHABBET SIĞMIYORSA GÖNLÜNÜZ DAR DEMEKTİR
serkan gulltepe
17.08.2009, 21:00
Selam gümüşdereli alperenlere arkadaşlar artık gümüşderenin adını kötü şeylerle duymak istemiyoruz!Yaradılanı sev yaradandan ötürü ALLAH yolunun yolcusu olalım.HZ. MUHAMMED ( s.a.v) 'me ümmet olalım.Dünyanın üç kıtasına adalet ve hoşgörü dağıtan ejdadın nesli olalım!Olalım ki gittiğimiz heryere sevgi ve hoşgörü tohumları ekelim. ben deniz TÜRK İSLAM ÜLKÜSÜNÜN lideri merhum MUHSİN YAZICIOĞLU'nun davasının çiğli temsilcisi Ahmet Gültepe...
abı hos geldın
herkese hayırlı gunler dılıyorumm,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
gül ve hilal
18.08.2009, 21:05
Sn Adıslı Bekir Şahsen Sizi Bende Tanmıyorum Ama Birlik Beraberlik Adına Gayretinizi Taktirediyorum
DÜŞTÜM YOLLARA YOLLARA
Nere giderim bilinmez.
Gurbetten vatan görülmez
Dertliyim halım sorulmaz.
Düştüm yollara yollara
Rastladım dertli kullara
Dua ettim hep onlara
Yaklaşıyorum sınlara
Düştüm yollara yollara
Artık yaren arar gönül
Her geçen gün zarar gönül
Sonsuz aşkla yanar gönül
Düştüm yollara yolllara
Bir menzile yürüyorum.
Bazen şaşıp kalıyorum.
Rabbim sana geliyorum.
Düştüm yollara yolllara
İzmir çiğli den türk islam ülküsünün lideri MUHSİN YAZICIOĞLU'nun yol arkaşı...
mehmetacik58
19.08.2009, 22:42
Sn Adıslı Bekir Şahsen Sizi Bende Tanmıyorum Ama Birlik Beraberlik Adına Gayretinizi Taktirediyorum
DÜŞTÜM YOLLARA YOLLARA
Nere giderim bilinmez.
Gurbetten vatan görülmez
Dertliyim halım sorulmaz.
Düştüm yollara yollara
Rastladım dertli kullara
Dua ettim hep onlara
Yaklaşıyorum sınlara
Düştüm yollara yollara
Artık yaren arar gönül
Her geçen gün zarar gönül
Sonsuz aşkla yanar gönül
Düştüm yollara yolllara
Bir menzile yürüyorum.
Bazen şaşıp kalıyorum.
Rabbim sana geliyorum.
Düştüm yollara yolllara
İzmir çiğli den türk islam ülküsünün lideri MUHSİN YAZICIOĞLU'nun yol arkaşı...
Sevgili kardeşim Gül ve Hilal öncelikle forum sayfamıza hoş geldin sefa geldin sizin gibi dostları aramızda görmekten mutluluk duyuyoruz.Rahmetli Muhsin YAZICIOĞLU başkanı hepimiz seviyor ve saygı duyuyoruz. Allah Rahmet eylesin mekanını cennet etsin
ancak:burası bir forum sitesi burda her siyasi görüşten insanlar var lütfen burda siyasi görüş açıklamaktan ziyade Hasretlikten,gurbetlikten Gümüşdere'den bahsedelim.siz yeni olduğunuz için burada yaşanan olayları ve yazıları bilmiyorsun. Senden ricam fazla siyasete dalmayalım.Allaha emanet ol .
merhabalar gümüşdereli dostlarım yine ortalığa çıkmaya başladınız ben çok memnun oldum.Herkesten ricam bu forumda seviyeli birbirimizi incitmeden kırmadan hoş sohbetler yapalım.Birilerine karşı kırıcı olmayalım birbirimize hakaret etmeyelim.hepinizi sevgi ve muhabbetle selamlıyorum.hep beraber gümüşderenin bozulan imajını tekrar düzeltelim.
Muhakkak ki Ramazan ayı, İslam târihinde meşhud bir aydır. Kur’an-ı Kerîm onda indirildi. Zafer ve apaçık fetihler onda gerçekleşti. Bu ay, çalışma, sebât ve cehd (gayret) ayıdır. İbâdet, sabır ve Cihâd ayıdır. Ecirlerin ve hasenatların iki katıyla mükâfatlandırıldığı bu ayda Müslümanlar hayırlarda yarışırlar. Nitekim onların Halîfeleri ve vâlileri ülkesinin ve halkının güvenliğini sağlar, İslam’ı Dâvet ve Cihâd yoluyla âleme taşırlardı. Dolayısıyla bu kerîm ay, Müslümanlar için izzet ayı ve kâfirler için ise zillet ayı idi.
WåñTêd_øØ7
20.08.2009, 19:00
Hayırlı Ramazanlar
kayabaşı
20.08.2009, 22:28
bütün gümüşdereli dostlarıma hayırlı ramazanlar diliyorum
gül ve hilal
20.08.2009, 23:29
Sevgili kardeşim Gül ve Hilal öncelikle forum sayfamıza hoş geldin sefa geldin sizin gibi dostları aramızda görmekten mutluluk duyuyoruz.Rahmetli Muhsin YAZICIOĞLU başkanı hepimiz seviyor ve saygı duyuyoruz. Allah Rahmet eylesin mekanını cennet etsin
ancak:burası bir forum sitesi burda her siyasi görüşten insanlar var lütfen burda siyasi görüş açıklamaktan ziyade Hasretlikten,gurbetlikten Gümüşdere'den bahsedelim.siz yeni olduğunuz için burada yaşanan olayları ve yazıları bilmiyorsun. Senden ricam fazla siyasete dalmayalım.Allaha emanet ol .
merhabalar gümüşdereli dostlarım yine ortalığa çıkmaya başladınız ben çok memnun oldum.Herkesten ricam bu forumda seviyeli birbirimizi incitmeden kırmadan hoş sohbetler yapalım.Birilerine karşı kırıcı olmayalım birbirimize hakaret etmeyelim.hepinizi sevgi ve muhabbetle selamlıyorum.hep beraber gümüşderenin bozulan imajını tekrar düzeltelim.
öncelikle bütün gümüşdereli hemşerilerimin ramazanını kutlar ;beldemizin ve bütün türk islam coğrafyası'nın birlik ve beraberliğine vesile olmasını yüce ALLAH'tan niyaz ederim.Sayın hocam haklısınız ama MUHSİN YAZICIOĞLU'da siyaset üstü bir şahsiyettir,onu da her platformda yaşatmalıyız.saygılar...
SEVGİ IŞIKTIR KALBE
KARANLIKTA GÖRMÜYOR HAKİKATI GÖZÜMÜZ
MAZLUMLAR KAN AĞLARKEN KIZARMIYOR YÜZÜMÜZ
GERÇEKLERDEN KAÇARAK DÜŞLERE DALIYORUZ
İNSANLIK YARIŞINDA EN SONDA KALIYORUZ
SEVGİSİZ HER NE VARSA ALEVDEN HAR DEMEKTİR
MUHABBET SIĞMIYORSA GÖNLÜNÜZ DAR DEMEKTİR
Sevgili abdullah naci kendinizi daha ayrıntılı bir şekilde tanıtırsanız memnun oluruz.hayırlı ramazanlar diliyorum.Ben izmir'den ahmet gültepe...
aozdemir
21.08.2009, 16:46
tüm hemşehrilerime hayırlı ramazanlar diliyorum.
altuntas58
21.08.2009, 17:30
Tüm gümüşdereli kardeşlerime hayırlı ramazanlar dilerim
yiğidoturan
21.08.2009, 18:04
tüm islam alemine hayırlı ramazanlar
figen-58
21.08.2009, 19:27
tüm hemşerilerimim adıslıların özellikle mehmet hocanın ramazan ayı kutlu olsun hayırlara vesile olsun herkese ist den saygılar slm lar
abdullah naci
22.08.2009, 16:32
FENA VE BAKİ
DÜNYAYI BİRCENNET SAYDI SAYANLAR
DÜŞTÜ ARKASINA HEP ALDANANLAR
DAHASI TAKILIP YOLDA KALANLAR
ZİYAN OLUP HEDER OLUP GİTTİLER
TASA OLUP KEDER OLUP GİTTİLER
BİR UZUN YOL MENZİLE ZOR ERİLİR
ERENLERDE GERİLDİKÇE GERİLİR
İNAYET OLMAZSA ÇOK ZOR GİRİLİR
DERE OLUR YOKUŞ OLUR ZAR OLUR
TİPİ OLUR BORAN OLUR KAR OLUR
EMELLER ADETA KUYU İÇİNDE
GASSAL KAZANININ SUYU İÇİNDE
VARILMAZ SAHİLİN KOYU İÇİNDE
HEM HİCRAN HEM YEİS YÜREKLER HİSSİZ
DÜŞLER KABUSLU DÜŞLER MERHAMETSİZ
DÜNYA BİR FIRILDAK PEK ÇOK KÖŞELİ
HER YANINDA İNCİ MERCAN DÖŞELİ
İNSAN OĞLU BU TUZAĞA DÜŞELİ
DERMANSIZ VE ALİL MAHKUM VESEFİL
ŞEYTANIN AĞINDA ŞEYTANLAR DELİL
DURUŞ ALDATICI GÖRÜNÜŞ YALAN
GELENLER ÇOK AMA VARMIKİ KALAN
GAFİLLERE PLAN ÜSTÜNE PLAN
SEZİP ALDANMAYAN KULLAR NEREDE
VE HAKKA GÖTÜREN YOLLAR NEREDE
İZLER VAR YOLLARDA,
İZLER VAR YOLLARDA,İZLER SİLİNMEZ,
IŞIKLA YÜRÜMÜŞ ULU BİLİNMEZ;
HERKEZ ELENİR GİDER O HİÇ ELENMEZ;
SONSUZLUK YOLUNDA BİR KUTSİ REHBER,
ZİRVELERE ERMİŞ YÜCE PEYGAMBER.
IŞIK ORDUSUNUN BİRİCİK NURU,
GARİP RUHLARIN NEŞ'ESİ,SURURU;
İNANANLARIN SARSILMAYAN SURU..
O'NA SIĞINANLAR ŞAD OLUR GİDER,
EBEDLERE KADAR YAD OLUP GİDER.
KULLUĞUNLA FAHRA ERDİK SULTANIM!
IŞIĞINLA YOLA GİRDİK SULTANIM!
SAYENDE SEVDİK,SEVİLDİK SULTANIM!
SEN'SİZ YOL AŞILMAZ,KERVAN YÜRÜMEZ!
SEN'SİZ MAHŞER OLMAZ,KİMSE DİRİLMEZ!
M.FETHÜLLAH GÜLEN.
İNSANLARDAN KİMİ VARDIRKİ,ALLAHA İNANDIK DER; FAKATALLAH UĞRUNDA EZİYETE UĞRADIĞI ZAMAN,İNSANLARDAN GALEN EZİYETİ ALLAHIN AZABI GİBİ TUTAR.HALBUKİ RABBINDAN BİR YARDIM GELECEK OLSA,(DOĞRUSU BİZ SİZİNLE BERABERDİK )DERLER ALLAH HER KEZİN KALBİNDEKİLERİ EN İYİ BİLEN DEĞİLMİDİR?
ALLAH ELBETTE İMAN EDENLERİDE İKİ YÜZLÜLERİDE BİLİR.
ANKEBUT 10 VE 11
AZAN VE DÜNYA HAYATINI AHİRETE TERCİH EDENE GELİNCE, ATEŞ ONUN BARINAĞI DIR.
KÖTÜLÜKLERLE RABBININ MAKAMINA VARMAKTAN KORKAN VE NEFSİNİ KÖTÜ ARZULARDAN UZAKLAŞTIRANA GELİNCE, ŞÜPHESİZ ONLARIN BARINAĞI CENNET TİR.
SANA KIYAMETTEN SORARLAR : GELİP ÇATMASI NEZAMANDIR ? DERLER. ONU HATIRLAMAK, NEZAMAN GELECEĞİNİ BİLMEK NEREDE, SEN NEREDE? EN SON VAKTİNE KADAR ONUN İLMİ RABBİNE AİTTİR. SEN ANCAK O GÜNDEN KORKANLARI UYARIRSIN. SANKİ, ONLAR KIYAMET GÜNÜNÜ GÖRDÜKLERİNDE DÜNYADA GEÇİRDİKLERİ ÖMÜR BİR AKŞAM VAKTİ YADA KUŞLUK ZAMANI KADAR GELİR.
NAZİAT 37........46.
mehmetacik58
23.08.2009, 17:23
11 AYIN SULTANI RAMAZAN AYI TÜM HEMŞEHRİLERİMİZE SAĞLIK SIHHAT GETİRMES DİLEĞİYLE; HEPİNİZİN RAMAZANINI TEBRİK EDERİM
aozdemir
23.08.2009, 17:29
hayırlı iftarlar diliyorum. ben sizden biraz erken açıyorum:)
resulbudak66
24.08.2009, 08:16
tüm gümüşdereli lerin mubarek ramazanı şerif ini kutluyorum tüm islam alemine hayırlı olsun
sonsuzluk_588
25.08.2009, 08:24
herkese hayırlı ramazan lar
BAHATTİNÖZDEMİR
25.08.2009, 10:44
Herkesehayırlı ramazanlar diliyor ve oruçla ilgili bir fıkra ekliyorum.
Bir gün Erzurum kahvelerinden birinde insanlar iftar vaktinin gelmesini beklerken o anda içeriye biri hızla ve şiddetle girmiş
-abi çabuk goşu gelin bi tenesi orucuni tutmii cigara içirdi gözümün ögünde
kahveden biri cevap verir
-ola tamam bi dur neye fenikisen habu çayımi içim gelirem
gül ve hilal
26.08.2009, 23:25
HAYIRLI AKŞAMLAR BAHATTİN ÖMER DAYIMA SELAM SÖYLE İZMİRDEN AHMET GÜLTEPE
abdullah naci
31.08.2009, 08:12
BAZI KOMUTANLAR VARDIR;VATANI İÇİN ASKERLERİ İÇİN HALKININ KUTSİ DEĞERLERİ İÇİN KENDİNİ FEDA EDER.ONLARA BİRŞEY OLMAMASINI İSTER.SAVAŞTA ASKERİN EN ÖNÜNDE GİDER,ARKAYA KALMAZ.BU KOMUTANLAR TARİH BOYUNCA HİÇ UNUTULMAZ.ALPARSLAN GİBİ FATİH GİBİ.
BAZI KOMUTANLARDA! SADECE KENDİNİ DÜŞÜNÜR,ŞAHSI İÇİN ETRAFINDAKİLERİ FEDA EDER,SAVAŞ ZAMANI OTAĞINDAN ÇIKMAZ VEYA ORDA BULUNMAZ, AMA GANİMETİ KİMSEYE KAPTIRMAZ.BUNLARIN TARİHTE ADLARI BİLE GEÇMEZ.
İYİ VATANDAŞ;AİLESİNİN,KOMŞUSUNUN, KÖYLÜSÜNÜN VE VATANININ ÇIKAR VE MENFAATLERİNİ,KENDİ ÇIKAR VE MENFAATLERİNİN ÜSTÜNDE TUTAN VATANDAŞTIR.
BU ;DAVRANIŞ YİĞİT BİR DAVRANIŞTIR.BÖYLE DAVRANA BİLENLER,CESUR İNSANDIR. HZ OSMAN GİBİ.
KORKAK İNSANLARDA;KİRLİ VE KARANLIK İŞLER ÇEVİRİR,KİRLİ HESAPLAR YAPAR,AMA BİLMEZ Kİ!ASIL HESAP YAPAN YÜCE ALLAHTIR VE SADECE ONUN HESABI TUTAR.
HESABI ALLAHA BIRAK.LAİLAHE İLLALLAH'DE VE DOSDOĞRU OL.
BAHATTİNÖZDEMİR
04.09.2009, 23:06
4 eylül kutlamaları kapsamında köyümüzünde geçit töreninde bulunması beni gururlandırdı.
Umarım Gümüşdere gelecekte daha iyi şeylerle anılır.
mehmetacik58
04.09.2009, 23:20
4 eylül kutlamaları kapsamında köyümüzünde geçit töreninde bulunması beni gururlandırdı.
Umarım Gümüşdere gelecekte daha iyi şeylerle anılır.
YÜRÜYÜŞE MERDER BÖLGESİNDEN 4 BELDE GAZİKÖY KATILMIŞ OLUP , MERDER AYRICA BÖLGEYİ TEMSİL ETMİŞTİR
BU TİP ETKİNLİKLER BÖLGE İÇİN ÇOK OLUMLU OLACAKTIR İNŞALLAH
mehmetacik58
05.09.2009, 00:01
arkadaşlar köyünüz bi harika ben ulaş yeni karahisarlıyım ama sivasta komşum vardı adıslı bekir amca iki eşi vardi şerife ile tukez soy adlrı kızılyar
taksicilik yapıyordu bekir amca
oğlu ömer abi vardı istanbulda vefat etti kızı zeynep benim en can arkadaşımdı oda 83 te vefat etti küçük gelini benim kuzenimin kızı köyünüze iki üç defa gittim
bi suyunuz var yerden kaynayan kayaların arasında oraya gitmiştim kardeşimle çiğdem ayşe teyzenin oğlu murat bizi evine davet etti saolsun hepinize sevgiler kendinize iyi bakın
hoşça kalın
GÜLDANE HANIM DUYGULARINIZ İÇİN SİZLE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM
yiğidoturan
06.09.2009, 19:43
herkese hayırlı akşamlar
hayırlı akşamlar hemşolar ben adıslı değilim ama bir akşam ziyaretine
geliyim dedim nasılsınız millet hayırlı ramazanlarınız olsun inşallah.
yiğidoturan
06.09.2009, 20:08
hoş geldiniz teşekkür ederiz siz nasılsınız
teşekkür ederim iyiyim kardeşim sağolun.
resulbudak66
07.09.2009, 14:09
herkese hayırlı ramazan lar
figen-58
07.09.2009, 16:18
ist den sevği slmlar herkese hayırlı ramazanlarınız olsun
merhabalar arkadaşlar nasılsınız resul bey meğer siz adıslıimişsiniz
sevindim çok vallahi çok severim adıslıları kulakları çınlasın komşum vardı sivasda bekir amca soy adı kızılyar çocuklarıyla büyüdük rahmetli ömer zeynep belgizar tukez ablanın kızı
oda rahmetli oldu hepsini bilirim köyünüze gittim kaç defa hemde.memnun oldum hayırlı akşamlar
altuntas58
07.09.2009, 17:15
GÜMÜŞDERE köyüne salamlar saygılar herkesin ramazanı mubarek olsun
kayabaşı
07.09.2009, 19:51
GÜLDÜ O NE BİR GÜN GÜLDÜ NEDE BİR GÜN GÜLDÜ O
resulbudak66
08.09.2009, 09:22
merhabalar arkadaşlar nasılsınız resul bey meğer siz adıslıimişsiniz
sevindim çok vallahi çok severim adıslıları kulakları çınlasın komşum vardı sivasda bekir amca soy adı kızılyar çocuklarıyla büyüdük rahmetli ömer zeynep belgizar tukez ablanın kızı
oda rahmetli oldu hepsini bilirim köyünüze gittim kaç defa hemde.memnun oldum hayırlı akşamlar
teşekkür ederim güldane hanım ben de sevindin o kişiler benim çok sevdiğim kişiler dir ayrıca köyümüze gitmişsin köyümüz güzeldir biaz kötü imaj bırak sada yinede güzeldir saygılar bizden allaha emenet olun hayırlı ramazanlar
Serkan ölünce cennetin kapisinda kuyruga girer.Hemen önünde bekleyen adam pederdir. Kapida bir melekbeklemektedir.Melek pedere sorar:)))Hiç günahın var mı peder ?Aziz melek ben rahiptim. Tüm hayatım boyunca hep tanrıma dua ettim. Karımave çocuklarima... sadik kaldim.Insanlara ve hayvanlara hep yardim ettim.. Melek : Çok iyi, bunları biliyorduk zaten. Al sana cennetin gümüş anahtarı der.Ve sonra Serkan'a döner.))) Senin hiç günahın var mı? ; Serkan:Ben de her zaman hayvanlara ve insanlara iyilik yapardım.Tanrıya duaetmedim etmedim açikçasi, inancim da zayifti ve bir günahim vardi.. Çoksert ve hizli otobüs kullanirdim .. Melek Serkan'a döner vebunu da biliyoruz.. )))Çok iyi al sana cennetin altın anahtarı.. Peder bu olaya çok sinirlenir: Ben hayatımı tanrıya adadım siz de gidipBu adamı cennette benden üstün tutuyorsunuz,haksızlık değil mi ?!! Melek gülerek: ..))) Oglum sen vaaz verirkenherkes uyuyordu ama Serkan otobüs kullanirken herkes dua ediyordu.
Körfez Savaşı'ndan önceki yıllarda, Amerikalı bir bayan gazeteci, kadınlarla erkeklerin toplumdaki yeri hakkında bir yazı dizisi hazırlamak üzere Kuveyt'e gitmiş.
Gözlemleri sırasında ilk dikkatini çeken, kadınların kocalarının 5 adım gerisi...nden yürüdükleriymiş.
Yıllar sonra aynı gazeteci tekrar bir yazı dizisi için Kuveyt'e gittiğinde bu sefer bir de bakmış kadınlar önden gidiyor, kocaları 5 adım arkalarından geliyor.
Bu işe çok şaşırmış, hemen bir kadına yaklaşıp sormuş:
"Bu gördüğüm inanılmaz bir gelişme. Peki ama bu değişikliğin sebebi nedir??"
Kuveyt'li kadın cevap vermiş:
- "Mayınlar..."Devamı
Çankaya yokuşundan inmekte olan kamyon kırmızı ışıkta durunca, yanındaki arabadaki sarışın camını indirir ve bağırır:
"Hey benim adım Ayşe! Yükünüz dökülüyor, haberiniz olsun..."
Kamyoncu aldırmaz, yeşil yanınca sürer... Ö...bür kırmızıda sarışın gene yakalar kamyonu:
"Hey, duymadınız! Ben Ayşe! Yükünüz yola dökülüyor diyorum."
Kamyoncu gene sürer. Üçüncü kırmızıda sarışın arabasından fırlar kamyonun camını yumruklar, indirtir.
"Yahu ben Ayşe! Yükünüz dökülüyor!"
Kamyoncu kafa sallar ve sürer...
Dördüncü kırmızıda bu defa kamyoncu aşağı iner, sarışının arabasına yürür, camı tıklatır, indirtir.
"Hey!" der, "Benim adım da Mehmet. Ankara'da kış var ve ben tuz kamyonu sürüyorum!":)))))))))Devamı
BirgüN eN seVdigiN insaNdaN eN büyük daRbEyi yeRseN PeMbeNiN kaRa doStLuguN yaRa SeVmeNiN paLavRa olduguNu aNLarSıN...:P:P....p.....p.... p
hayırlı iftarlar herkese
erdal coşkun
08.09.2009, 17:41
gümüşderli hemşerilerime saygı ve sevgilerimi sunarım beldenizin huzuru için mücadele ediyorsunu ayrıyeten tebrig ediyorum
gül ve hilal
09.09.2009, 17:07
adıslılara burdan selamlarımı gönderiyorum biraz kan davaları çok ama benm gardaşım kadar çok sevdiğim çok adıslı var bence adıslılara karşı önyargılı davranılıyor bir kaç haydutun yüzünden tüm köyün adı katile çıkıyor... SELAMİN ALEYKÜM ABDURRAHMAN GARDAŞ RESİMLER GÜZEL OLMUŞ ALLAH RAZI OLSUN İZMİRDEN AHMET GÜLTEPE
resulbudak66
10.09.2009, 10:41
okuldan gelen kız koşarak mutfağa annesinin yanına gelmiş;
- ''Anne, annecim, okulda bu gün alfabeyi saydık, herkes C'ye kadar saydı, ben G'ye kadar.. bak;
- ''A, B, C, D, E, F, G''.
Anne;
- ''Aferim beni...m güzel, akıllı kızım''.
Çocuk;
- ''Bütün bunlar sarışın olduğum için, di'mi annecim?''.
Anne;
- ''Evet, güzel kızım''.
Ertesi gün;
- ''Anne, annecim, okulda bu gün sayı saydık, herkes 4'e kadar saydı, ben 9'a kadar.. bak, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9''.
Anne;
- ''Aferim benim güzel, akıllı kızım''.
Çocuk;
- ''Bütün bunlar sarışın olduğum için, di'mi annecim?''.
Anne;
- ''Evet, güzel kızım''.
Ve ertesi gün;
- ''Anne, bu gün beden eğitimi dersinde soyunma odasındaydık, bütün kızların göğsü tahta gibi dümdüzdü, bir tek benim göğüslerim kocamandı. Bu da sarışın olduğum için di'mi annecim''.
Anne;
- ''Hayır yavrum, onlar 7 sen 24 yaşında olduğun için'':)))))))
Bizleri yaratan ve bizlere her türlü nimeti veren, insanlığın en karanlık döneminde bir hidayet rehberi olarak Hz. Muhammed’i (s.a.v.) gönderen alemlerin Rabbi Allah’a (c.c.) sonsuz hamd-u senalar, O’nun Sevgili Kulu ve Peygamberine (s.a.v.) salat-ü ...selamlar olsun!
Allah’ım, nefsime takva ver. Onu temizle, nefsi en iyi temizleyen Sen’sin, nefsimin velîsi ve Mevlâsı Sen’sin.
Her vaktiniz hayr olsun cumanız mübarek olsun..
aminnnnnnnn
resulbudak66
14.09.2009, 13:46
Adamın biri, Ankara''ya gidiyormuş, tam uçağa binecekken kulağında bir ses:
-Binme, bu uçak düşecek.!
Dönmüş bakmış, kimse yok. Ama içine de bir kurt düşmüş, binmemiş.
İkinci uçağı beklerken kara haber ulaşmış:
-Uçak düştü, kurtulan olmadı.
Koşm...uş Haydarpaşa Tren Garına, bilet almış, tam trene binecek, aynı ses kulağında:
-Binme, bu trene raydan çıkacak.!
Dönmüş bakmış yine kimse yok. Trene binmemiş, gelmiş eve. Sabah gazeteyi açınca tüyleri ürpermiş:
-Tren Eskişehir''de raydan çıktı, şu kadar ölü, şu kadar yaralı.
Allah''a şükretmiş, koşup otobüse bilet almış. Tam binerken yine o ses:
-Bu otobüse binme, freni patlayacak.!
Dönmüş yine kimse yok. Dayanamamış, bağırmış:
-Sen kimsin, yahu?!
-Ben senin iyiliğini düşünen meleğinim.!
Adam iyice kızmış:
-Evlenirken neredeydin?...:))))))
ONSEKİZBİN ALEMİN EFENDİSİ, CANINA CAN KURBAN OLDUĞUM NUR MUHAMMET MUSTAFA ( S.A.V ), YOLUNA BİNLERCE CANLAR KURBAN OLSUN CAN AHMEDİM, RABBİM ŞU MÜBAREK GÜNLER VE GECELER YÜZÜ SUYU HÜRMETİNE, ŞU ACİZ GÜNAHKAR KULU MUHAMMERİ VE ÜMMETİ MUHAMMEDİ KENDİN......E YAKIŞIR KUL, RESULUNE YAKIŞIR ÜMMET OLMAMIZI NASİP EYLER İNŞALLAH, TÜM İSLAM ALEMİNİN KADİR GECESİ MUBAREK OLSUN, SELAM ve DUA ile RABBİME EMANET OLUN...
BAHATTİNÖZDEMİR
15.09.2009, 11:50
Bin aydan daha hayırlıolan kadir gecesinin bütün islam alemi için hayırlara vesile olmasını diliyorum
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
aozdemir
15.09.2009, 14:05
tüm hemşehrilerimin kadir gecesi mübarek olsun.
mehmetacik58
16.09.2009, 23:46
tüm hemşehrilerimin kadir gecesi mübarek olsun.
Hocam hayırlı geceler diliyorum. Şenkayaya bizim bir öğretmen arkadaşın çocuğu resim öğretmeni olarak geliyor ismi burak Tereklioğlu yanına uğrayacaklar ilgilenirsen sevinirim. selamlar
aozdemir
18.09.2009, 08:57
Hocam hayırlı geceler diliyorum. Şenkayaya bizim bir öğretmen arkadaşın çocuğu resim öğretmeni olarak geliyor ismi burak Tereklioğlu yanına uğrayacaklar ilgilenirsen sevinirim. selamlar
tabiiki ilgilenirim mehmet hocam ne demek.
Bayramlar huzur ve sükûnun en yüksek seviyede cereyan ettiği zaman dilimleridir.
Kültür ve medeniyetimizde bayramların apayrı bir yeri ve önemi vardır. Birlik ve beraberliğin çimentosudur bu müstesna vakitler… Milli bütünlüğümüzü bu gibi ortak değerlerimize borçluyuz. Değerlerini yaşayan ve yaşatan milletler geleceğe emin adımlarla ilerlerler.
Türk milleti zor badirelerden geçerek bugüne gelebilmişse bunu milli ve manevi değerlerine borçludur. Onun için çocuklarımıza değerlerimizi anlatmalı ve benimsetmeliyiz. Özellikle dini bayramlarının manevi hazzını çocuklarımıza doyasıya yaşatmalıyız. Onların da gelecekte çocuklarına anlatacağı bayram hatıraları olmalıdır.
bayramda belki görüşme imkanımız olmaya bilir
ben şimdiden bayramınızı kutlamak istiyorum hayırlı bayramlar
SELAM VE DUA İLE
resulbudak66
18.09.2009, 12:18
Sevgiyle yoğrulmamışsa yüreğin
Tekkede , manastırda eremezsin
Bir kez gerçekten sevdin mi dünyada
Cennetin cehennemin üstündesin
Bir sır daha var , çözdüklerimden başka
Bir ışık daha var , bu ışıklardan başka
Hiç bir yaptığınla yetinme , geç öteye !
Bir şey daha var , bütün yaptıklarından başka
ben şimdiden tüm arkadaşların ramazan bayramını kutluoyor nice bayramlara erişmesini diliyorum hayırlı bayramlar herkese.
yiğidoturan
18.09.2009, 17:33
ESKiYEN BAYRAMLAR*
O eski bayramlardan bir şey yok elimizde...
O güzel günlerin özlemiyle tutuştuk, yandık...
Bir eski şarkının sözleri dilimizde:
'Bayramlar mı eskidi, bizler mi yaşlandık? '
Bayram gurbet, bayram hasret, bayram gam,
Bayram artık buruk ayrılıkların adı...
Bayramları bilmem nasıl anlatsam,
Dede torunu bekler, baba evladı,,,
Bayram yokluk, bayram hüzün, bayram dert,
Bayramların kalmadı o eski tadı...
Bayram ne lokumdur, ne şekerdir, ne de et,
Bayram yoksul ahı şimdi, yetim feryadı...
Bayram kahır, bayram zehir, bayram kan,
Bayram yürekleri eriten bir ince sızı...
Bayram tatil yollarında heder olan can,
Bayram çok uzaklarda şimal yıldızı...
Bayram sabır, bayram ağıt, bayram yas...
Bayram yoksul çocukların gözlerinde gözyaşı...
Bayram unuttuğumuz eski arkadaş,
Bayram suyu kurumuş bir pınar başı...
O eski bayramlardan bir şey yok elimizde...
O güzel günlerin özlemiyle tutuştuk, yandık...
Bir eski şarkının sözleri dilimizde:
'Bayramlar mı eskidi, bizler mi yaşlandık? '
HERKESE HAYIRLI BAYRAMLAR BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN
mehmetacik58
18.09.2009, 23:56
TÜÜM GÜMÜŞDERELİ HEMŞEHRİLERİMİN MÜBAREK RAMAZN BAYRAMINI TEBRİK EDER,SAĞLIK SIHHAT VE AFİYET GETİRMESİNİ CENABİ ALLAH DAN NİYAZ EDERİM
hemşerilerimin bayramını şimdiden kutlarım
evet salim bey haklı bende şimdiden bayramınızı kutluyor daha nice bayramlar diliyorum allahtan ailenizle birlikte herkese hayırlı bayramlar.
gül ve hilal
19.09.2009, 08:23
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
Hayırl Sabahlar Salim Gümüşderelimisin Kimlerdensin Ben İzmirden Ahmet Gültepe
gül ve hilal
19.09.2009, 09:49
Gurbet elde geldi bayram
Ne anam var ne de babam
Sıladadır dost akrabam
Dostlar bayramınız mübarek olsun
Uzaktan uzağa bir selam ile
Mısraya dökülen bir kelam ile
Sılada kutlasak cümle alem ile
Eskiden bayramı güzel yaşardık
Gurbet elden sılamıza koşardık
Deli çağlar çağladıkça coşardık
Artık sılamızda kalmadı huzur
Hoşgörü yok olmuş insanlık esir
Kalem tutan eller hep silah taşır
Güller açsın artık Gümüşdere'de
Hani kimler vardı şimdi nerede
Ömür azalıyor her saniyede
Bütüm Gümüşdereli dostlarımın mübarek Ramazan Bayramını kutlar ;Sağlık mutluluk
ve huzur dolu bir ömür dilerim...
AHMET GÜLTEPE
Hayırl Sabahlar Salim Gümüşderelimisin Kimlerdensin Ben İzmirden Ahmet Gültepe
YOK KARDEŞİM KANGAL DELİKTAŞLIYIM BAZEN UĞRUYOR SELAMIMIZI VERİYORUZ SİZLERE
kınasoglu
20.09.2009, 07:17
slm gümüşderelili hemşerilerim
ramazan bayramınızı içten dileklerimle kutlar hayırlara vesile olmasın cenabi allahdan niyaz ederim
gül ve hilal
20.09.2009, 08:32
Hayırlı bayramlar!!!!
yiğidoturan
20.09.2009, 08:42
tüm hemşehrilerimin mübarek kurban bayramını en içten dileklerimle tebrik eder huzur ve mutluluklar dilerim
.............................. . TURAN PINARBAŞI ............................
aozdemir
20.09.2009, 15:42
abdullah naci
20.09.2009, 17:03
GÖNÜLLERİN COŞTUĞU,SEVGİNİN,MUHABBETİN,HO ŞGÖRÜNÜN ZİRVEYE ULAŞTIĞI,BİRLİK VE BERABERLİĞİN TESİS EDİLDİĞİ,YOKSULLARIN,FAKİRLERİ N KOLLANIP GÖZETİLDİĞİ,YAŞLILARINZİYARET EDİLDİĞİ,COCUKLARIN SEVİNDİRİLDİĞİ,RAMAZAN BAYRAMI;TÜM GÜMÜŞDERELİLERE MÜBAREK OLSUN.BU BAYRAM SİZE, ALELERİNİZE,BÜTÜN MÜSLÜMANLARA,TÜM İNSANLIĞA HAYIRLARA VESİLE OLSUN.
kayabaşı
20.09.2009, 20:02
BÜTÜN İSLAM ALEMİNİN VE GÜMÜŞDERELİ HEMŞEHRİLERİMİN BAYRAMINI KUTLAR HAYIRLARA VESİLE GETİRMESİNİ YÜCE ALLAH TAN NİYAZ EDERİM
İYİ BAYRAMLAR
BAHATTİNÖZDEMİR
20.09.2009, 22:03
Ramazan bayramının hayırlara vesile olması dileğiyle herkesin bayramını tebrik ederim.
Bayramı en güzel anlatan şiiri ekliyorum
BAYRAM
Mevlâ bizi afvede
Gör ne güzel ıyd olur
Cürm ü hatalar gide
Bayram o bayram olur
Merhamet ede Rahîm
Dermanı vere Hakîm
Lutfede lutf-i Kadîm
Bayram o bayram olur
Feyz-i mehabbet-i Hak
Nur-i hidayet siyak
Cennet-i â’lâ durak
Bayram o bayram olur
Hakk’ı seven merd-i şîr
Kalbi olur müstenîr
Allah ola destigîr
Bayram o bayram olur
Merhametin kânıdır
..........
..........
Muhammed Lütfi Alvarlı
gül ve hilal
20.09.2009, 22:47
Bahattin hayırlı geceler hayırlı bayramlar ömerdayıma selam söyle ellerinden öpüyorum
BAHATTİNÖZDEMİR
21.09.2009, 09:07
Değerli ahmet kardeşim sana ve oradaki yakınlarına hayırlı bayramlar diliyorum .Selamını ileteceğim.
WåñTêd_øØ7
23.09.2009, 19:54
Meraküm ve Dumanlı Çayı Yöresi Belde ve Köyleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği
Burdan Gruba Katılabilirsiniz ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
WåñTêd_øØ7
24.09.2009, 16:54
Meraküm ve Dumanlı Çayı Yöresi Belde ve Köyleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği
WåñTêd_øØ7
24.09.2009, 16:54
resulbudak66
25.09.2009, 09:10
Sabah sabah
Eşek donduran güneşi
Sabah sabah
Rüyamı bıraktım yatakta
Seyircisiz bil film gibi oynuyor
Kapatılan yazlık sinemalarda
Sabah sabah
Sinirlenirim ben
Bütün bu binalara
bütün bu duvarlara
Sabah sabah
Uyanmak için
Biçilen elbiselerimden
hangisini seçey...im
İstenen maskelerimden
hangisini takayım
sabah sabah
bir küfür geçiyor içimden
susayım
günaydın güzel bir gün olasun bol tebessümlü
WåñTêd_øØ7
25.09.2009, 19:13
M8FQx2_PVgQ
video formatı .flv olduğu için çalışmıya bilir çalışmaz ise youtube linkini deneyin :)
Youtube Linki ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
Alternatif Youtube Linki(Giremiyenler için) ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] b965b8dbd06ca1710e38206e5cce25 90c6b5a3bfbb1166acfd18471)
Alternatif Link ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
Yüksek Kalitede Download Linki'ni en kısa zamanda eklenecektir....
WåñTêd_øØ7
25.09.2009, 22:05
11Yg_6ibNcg
gül ve hilal
29.09.2009, 21:44
BANA ŞÜKÜR GEREK BANA
Rabbimin rızası için
Kalp yanıyor için için
Rahmetin devamı için
Bana şükür gerek bana.
Niğmetin sunmuş bizlere.
Nurunu vermiş yüzlere,
Bahara kışa yazlara,
Bana şükür gerek bana
Ellerimi açsam ona
Hidayet et bu kuluna
Varlığına yokluğuna
Bana şükür gerek bana.
Beşikten mezara kadar,
Şükrederim yatar kalkar,
İNŞALLAH affeder yaradan.
Bana şükür gerek bana.
YAZAN:AHMET GÜLTEPE
Ne olur yarabbim affet bu kulunu sevdiysem kalbimdir suçlu
koptum birer birer sevdiklerimden
beni benden eden bu benliğimden
kötü duyguları sil at kalbimden
içimdeki şeytanı öldür yarabbim
tükenen hayatım biten ömrümdür
aşkımın kahrını çeken gönlümdür
bir ateşti yandı yangına döndü
daha büyümeden söndür yarabbim
şimdi göz yaşlarım bir sele döndü
artık bu yüzümü güldür yarabbim.
Nedense talihim yaver gitmedi
Acımasız dünya aman vermedi
Ne yapsam ne etsem geri dönmedi
Dönmeyen çarkımı döndür yarabbim
abdullah naci
28.10.2009, 17:29
SOKAKTA İNSANLARA BAĞIRIP,ÇAĞIRMAK,HAKARET ETMEK MERTLİK'İSE
SOKAK KÖPEKLERİNDEN DAHA MERT YARATIK YOKTUR.
HÜGO
abdullah naci
28.10.2009, 17:38
LOKMAN HEKİM OĞLUNA ;YAVRUCUĞUM.
YAPTIĞIN İŞ,BİR HARDAL TANESİ AĞIRLIĞINDA BİLE OLSA VE BU BİR KAYANIN İÇİNDE VEYA GÖKLERDE YAHUT YERİN İÇİNDE BULUNSA YİNEDE ALLAH ONU SENİN KARŞINA GETİRİR.DOĞRUSU ALLAH ÇOK LUTUFKARDIR,HERŞEYDEN HABERDARDIR.
abdullah naci
28.10.2009, 17:42
YAVRUCUĞUM;NAMAZI KIL,İYİLİĞİ EMRET,KÖTÜLÜKTEN VAZGEÇİRMEYE ÇALIŞ, BAŞINA GELENLERE SABRET.DOĞRUSU BUNLAR,AZMEDİLMEYE DEĞER İŞLERDİR.
abdullah naci
28.10.2009, 17:45
KÜÇÜMSEYEREK İNSANLARDAN YÜZ ÇEVİRME VE YERYÜZÜNDE BÖBÜRLENEREK YÜRÜME. ZİRA ALLAH,KENDİNİ BEĞENMİŞ ÖVÜNEN KİMSELERİ ASLA SEVMEZ.
abdullah naci
28.10.2009, 17:48
YÜRÜYÜŞÜNDE TABİ OL. SESİNİ ALÇALT.UNUTMA Kİ;SESLERİN EN ÇİRKİNİ MERKEPLERİN SESİDİR. LOKMAN 16.17.18.19.
abdullah naci
30.10.2009, 19:01
RABBIN MELEKLERE DEMİŞDİKİ:BEN MUHAKKAK ÇAMURDAN BİR İNSAN YARATACAĞIM.ONU TAMAMLAYIP İÇİNEDE RUHUMDAN ÜFÜRDÜĞÜM ZAMAN;DERHAL ONA SECDE EDİN.B'ÜTÜN MELEKLER TOPLUCA ONA SECDE ETTİLER.YALNIZ İBLİS ONA SECDE ETMEDİ.ZİRA O BÜYÜKLÜK TASLADI VE KAFİRLERDEN OLDU.ALLAH'EY İBLİS İKİ ELİMLE YRATTIĞIMA SECDE ETMEKTEN SENİ MEN EDEN NEDİR.BÖBÜRLENDİN Mİ YOKSA YÜCELER DEN Mİ OLDUN.DEDİ.İBLİS BEN ONDAN HAYIRLIYIM, BENİ ATEŞTEN ONU İSE TOPRAKTAN YARATTIN DEDİ. SAD ...71.72.73.74.75.76.
abdullah naci
30.10.2009, 19:17
ALLAH,ÇIK ORADAN .SEN ARTIK KOVULMUŞ BİRİSİN.CEZA GÜNÜNE KADAR LANETİM SENİN ÜZERİNEDİR !BUYURDU.İBLİ, EY RABBİM O HALDE TEKRAR DİRİLTİLECEKLERİ GÜNE KADAR BANA MÜHLET VER .DEDİ.ALLAH'HAYDİ SEN MÜHLET VERİLENLERDENSİN ;BUYURDU.İBLİS,SENİN MUTLAK KUDRETİNE ANDOLSUN Kİ,ONLARDAN İHLASA ERDİRİLMİŞ KULLARIN HARİÇ ,MUTLAKA HEPSİNİ AZDIRACAĞIM;DEDİ.
merhaba adıslılıar nasılsınız hayırlı akşamlar hepinize.
abdullah naci
30.10.2009, 19:29
ALLAH,İŞTE BU DOĞRUDUR.BEN HAKİKATI SÖYLÜYEYİM.ANDOLSUN,SEN VE SANA UYANLARIN HEPİSİYLE CEHENNEMİ DOLDURACAĞIM ,BUYURDU.EY MUHAMMED ;DEKİ,BU HABERE KARŞILIK.BEN SİZDEN BİR ÜCRET İSTEMİYORUM.VE BEN KENDİLİĞİMDEN BİR ŞEY TEKLİF EDENLERDEN DE DEĞİLİM.BU KURAN ;ANCAK ALLEMLER İÇİN BİR ÖĞÜTTÜR.ONUN VERDİĞİ HABERİN DOĞRULUĞUNU BİR ZAMAN SONRA ÇOK İYİ ÖĞRENECEKSİNİZ.
ZÜMER.77.78...........88.
eline emeğine sağlık kardeşim.çok sağolun.
abdullah naci
30.10.2009, 19:34
TEŞEKKÜR EDERİM SİZLER, DE SOĞOLUN.
abdullah naci
30.10.2009, 19:40
FIRTINADAN ÖNCE BÜYÜK BİR SESSİZLİK OLUR .GÜMÜŞDERE SESSİZ.İNŞALLAH FIRTINA OLMAZ.DUA EDİN ;FIRTINAKOPMAMASI İÇİN GAYRET GÖSTERİN.HERKEZ İYİLİK NAMINA ELİNDEN GELENİ YAPSIN.
vallahi sivası özledim ama sizin köye de bir kaç defa gittim çok sevdim köyünüzü özlemedim desem yalan olur çok özledim adısı çiğdem ayşe teyzemi oğlu muratı gerçi onlar çoktan köyden gitmişler ama işte insan özlüyor be kardeşim onlar misafir etmişti bizi kulakları çınlasın.
yiğidoturan
31.10.2009, 10:29
düşman uykudada olsa yiğide kuşku gerek
niye demiş atalarımız su uyur düşman uyumaz.diye.
abdullah naci
31.10.2009, 22:03
KÖTÜ TUZAKLAR KURANLAR,ALLAH'IN KENDİLERİNİ YERE GEÇİRMEYECEĞİNDEN VEYA KENDİLERİNE BİLMEYECEKLERİ BİR YERDEN AZABIN GELMEYECEĞİNDEN EMİN Mİ OLDULAR.
VEYA ONLAR DÖNÜP DOLAŞIRLARKEN ALLAH'IN KENDİLERİNİ YAKALAMAYACAĞINDAN (EMİN Mİ OLDULAR) HALBUKİ ONLAR ALLAH'I ACİZ BIRAKAMAZLAR. NAHL ..45.46.
abdullah naci
01.11.2009, 08:18
HAK VE DOĞRU BÜYÜK BİR GAYESİ VE HEDEFİ OLMAYAN ;İLKELİ,MANTIKLI,HOŞGÖRÜLÜ HAREKET ETMEYEN;GÜNÜBİRLİK YAŞAYIP,GÜNLÜK ÇIKARLARINA GÖRE VEZİYET ALAN.... BİR GÜN AK DEDİĞİNE,ÖBÜRGÜN KARA,HAK DEDİĞİNE BATIL DİYE BİLEN, BUKELAMUN GİBİ HER AN RENK DEĞİŞTİREN,DEVAMLILIKTAN UZAK,DOĞRULUĞA,DÜRÜSTLÜĞE,İYİ BİR KAREKTER YAPISINA SAHİP OLMAYAN,İNSAN TİPİLERİNİN ÇOK OLDUĞU BİR TOPLULUK HUZURLU OLAMAZ.
figen-58
01.11.2009, 09:50
slm
tüm adıslılara hayırlı pazarlar
aozdemir
01.11.2009, 10:35
hayırlı pazarlar. gününüz hayırla ve bereketle geçsin inşalllah.
yiğidoturan
08.11.2009, 23:17
Bilginlerin aydınlatamadığı toplumları şarlatanlar aldatır.
yiğidoturan
08.11.2009, 23:18
Bozuldugu zaman, insandan daha korkunc yaratik yoktur. SOPHOKLES
iyi geceler turan abim
nasılsın
mehmetacik58
09.11.2009, 22:17
iyi geceler dostlarım
iyi geceler güzel insanlar
abdullah naci
12.11.2009, 19:25
AĞACA SU VERMEK SEVAP DİKENİ SULAMAK ZALİMLİKTİR.ZALİM GARİPLERE ZULMEDE ZULMEDE BİRGÜN GELİR KENDİ KÖKÜNÜ KURUTUR.
abdullah naci
12.11.2009, 19:37
KONUŞMASI GEREKENLER SUSAR,CESARETSİZ KORKAK OLURLARSA,SUSMASI GEREKENLER, KONUŞUR,KORKAKLAR ZALİM OLUR.HUZUR BOZULUR.BUNDA EN BUYÜK VEBAL,KONUŞMASI GEREKİRKEN SUSANLARINDIR.
abdullah naci
13.11.2009, 05:54
RASULÜM; SANA VAHYEDİLEN KİTABI OKU VE NAMAZI KIL.MUHAKKAK'Kİ NAMAZ,NAMAZ KILAN İNSANI,HAYASIZLIKTAN VE KÖTÜLÜKTEN ALIKOR.ALLAHI ANMAK ELBETTE EN BÜYÜK İBADETTİR.ALLAH YAPTIKLARINIZI BİLİR. ANKEBUT, 45.
abdullah naci
13.11.2009, 06:03
VAY HALİNE,HER YALANCI VE GÜNAHKAR KİŞİNİN!Kİ,ALLAHIN KENDİSİNE OKUNAN AYETLERİNİ İŞİTİRDE SONRA BÜYÜKLÜK TASLAYARAK SANKİ HİÇ O AYETLERİ DUYMAMIŞ GİBİ KÖTÜLÜKTE DİRENİR.İŞTE ONA ACIBİR AZABI HABERVER.....CASİYE,7,8.
abdullah naci
13.11.2009, 06:20
İHTİYAR AMCANI;DİNLER MİSİN,OĞLUM,NEVRUZ?
NE BÜYÜK SÖYLE,NE ÇOK SÖYLE;YİĞİT İŞTE GEREK.
LAFI BOL,KARNI GENİŞ SOYLARI TAKLİT ETME;
SÖZÜ SAĞLAM,ÖZÜ SAĞLAM ADAM OL,IRKINA ÇEK.... M.AKİF.
abdullah naci
13.11.2009, 06:43
UYAN
HER YERDE SANKİ HAZAN!
BAĞ BOZUK,BAĞBAN GAMLI!
İNAYET RABB'İM AMAN...!
DAĞ SİSLİ,OVA YASLI,
ETRAFI SARMIŞ DUMAN...
PASLI GÖNÜL,SEFİL RUH,
AMNIN BUNA DERMAN!
AZGINLAŞMIŞ HER GÜRUH,
İNSAN DEĞİL,BİR ZAMAN.
BÖYLESİ GÖRÜLMEDİ,
BAŞ YABA,AYAK SAMAN.
GÖRENLER GERİLMEDİ,
BU NE MÜDHİŞ BİR ZAMAN.
KIRIK,DÖKÜK CEMİYET,
DURUM DUMAN MI DUMAN;
ZİLLET ÜSTÜNE ZİLLET,
BEKLİYORUZ KAHRAMAN...
HERKES BAŞKA ŞEY SÖYLER,
GEREKLİ BİR TERCÜMAN;
SAĞA-SOLA TÖKEZLER,
GÖRÜŞ UFKU TOZ-DUMAN...
HIRSIZ EVLERE GİRMİŞ,
ADAM YAMAN MI YAMAN,
SEVGİ KAYBOLUP GİTMİŞ,
AVDETİNE YOK GÜMAN.
HERKES UYKUDA HALA,
GAFLET DERİN BİR UMMAN;
İŞLERİ SERAP,HÜLYA,
NE NADİM NE DE PİŞMAN.
UYAN VE KENDİNE GEL!
AKIP GİDİYOR ZAMAN,
DERLEN GELMEDEN ECEL!
MÜMKÜNSE ERKEN DAVRAN!
. M.FETHULLAH GÜLEN.
yiğidoturan
13.11.2009, 11:02
Hayırlı Cumalar
ALLAHım !Yalnız Senden yardım diler yalnız Sana kulluk ederiz.Seni sığınak, barınak, tutamak bilir Ya ALLAH deriz.Şeytandan SANA sığınır Eûzu Billah deriz.Her işe Seninle başlar Bismillah deriz.Nimet verdiğinde gönülden şükrederiz.Versende aslanda Elhamdülillah deriz.Hayran kaldığımızda maşALLAH,Pişman olduğumu...z da Estağfirullah deriz.Sevindiğimizde ALLAHuekber,Üzüldüğümüzde inna lillah deriz.Canımız sıkıldığında fe-subhanALLAH ,Zafer kazandığımızda nasrun minALLAH,Rızık kazandığımızda er-rizku alALLAH deriz.Bir işi arzu ettiğimizde inşALLAH,Bir işi başardığımızda biiznillah deriz.Güçlük karşısında la-havle ve-la kuvvete illa billah,Söz verdiğimizde vALLAH ve billah deriz. Allah’ım!Semalarımızı bayraksız, bizleri hürriyetsiz, camilerimizi cemaatsız,cemaatimizi de ilim ve hikmetsiz bırakma, Ya Rabbi!Allah’ım!Çalışmalarımızı bir ibadet bilinci ve ibadet huzuru içinde yapmayı nasip eyle,Ya Rabbi! Hayırlı Cumalar Şehitlerimiz İçin Bir Fatihayı Allah Rızası İçin Çok Görmeyin Allaha Emanet Olun Selam Ve Dua İle Şehitlerimize Fatiha Allah Rızası İçin Bekleriz
ağmurlar öperdi yanaklarımdan
Sen yoksun diye
Kimler bırakıp gitti
Martılar bile ağladı arkandan
Seneler okşadı saçlarımdan
Kıskanırdın sigaramı
Hiç düşmezdi diye dudaklarımdan
Saklardın her seferinde
O iki kelimeyi
Belki şımarırım diye ,kulaklarımdan
Sana koşmak istedim
Prangalar tuttu ayaklarımdan
Sen yoksun yine
Elimde bir kadeh şarap
Aklımda son sözlerin
Kadehler değil beni sarhoş eden
Beni sarhoş eden gözlerin...
Yorum Ekle
aozdemir
13.11.2009, 14:53
hayırlı cumalar tüm hemşehrilerime
yiğidoturan
14.11.2009, 17:33
Sitem
Kalpten kalbe bir yol vardır izlenir
Sevgim hazinemdir kalpte gizlenir
Eyüp'ün sabrıyla gönül bezenir
Sevda bilmez dosta sitem eylerim
Dostun bahçesine güller ekmeyi
Vuslat eylemeyip özlem çekmeyi
Canımı yandırıp cana bakmayı
Anlamayan dosta sitem eylerim
Günleri aylara yıla ekledim
Sevdamı ben yüreğimde sakladım
Kış ayında senden gül mü bekledim
Vefa bilmez dosta sitem eylerim
Benim sevdam senin sözünü almaz
Söylediğin sözden devasın bulmaz
Kırdığın gönlümün tamiri olmaz
Gönül bilmez, dosta sitem eylerim
Bahar gelmez artık benim gülüme
Bülbül sussun figan etsin halime
Taş basarım artık ben bu gönlüme
Gül verdiğim dosta sitem eylerim
Mihnet sitem dolu yüreğim özüm
Çağladı yaşlarım görmüyor gözün
Lazım değil artık söyleme sözün
Diyerekten dosta sitem eylerim
gül ve hilal
14.11.2009, 20:15
KÜÇÜMSEYEREK İNSANLARDAN YÜZ ÇEVİRME VE YERYÜZÜNDE BÖBÜRLENEREK YÜRÜME. ZİRA ALLAH,KENDİNİ BEĞENMİŞ ÖVÜNEN KİMSELERİ ASLA SEVMEZ.
HAYIRLI GECELER SN. ABDULAH NACİ GÜZEL ŞEYLER YAZIYOR SUNUZ ALLAH RAZI OLSUN.KİMOLDUĞUNUZU TANITIRSANIZ MEMNUN OLURUZ BEN İZMİRDEN AHMET GÜLTEPE.
serkan gulltepe
15.11.2009, 15:06
tum hemserılerıme hayırlı gunler dılıyorum,,,,,
kayabaşı
15.11.2009, 17:37
beldemizde güzel şeyler olmaya başlamış tüm gümüşdere halkınına taktir ve teşekkürlerimi sunarım inşallah dahada iyi şeyler olacak
abdullah naci
18.11.2009, 22:36
HİÇ OLMAZSA ONLARA BÖYLE AZABIMIZ GELDİĞİ ZAMAN BOYUN EĞSELERDİ!FAKAT(İNATLARI YÜZÜNDEN)KALPLERİ İYİCE KATILAŞTI VE ŞEYTANDA ONLARA YAPTIKLARI KÖTÜLÜKLERİ İYİ GÖSTERDİ. ENAM .43.
abdullah naci
18.11.2009, 22:59
YOL BİLMEZEM HAK'TIR BENİM IŞIĞIM
RASULÜNE MECNUN GİBİ AŞIĞIM
RASULÜM GÜL İSE BÜLBÜL KUŞUYUM
BÜLBÜLÜ ĞÜLÜNDEN AYIRMA YARAB. ...CELALEDDİN ADA.
abdullah naci
18.11.2009, 23:06
EMROLUNDUĞUN GİBİ DOS DOĞRU OL.......HZ. ALLAH.
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN,YADA ĞÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL.,.....TERSİ VEYA AKSİ.MÜNAFIKLIKTIR.
yiğidoturan
19.11.2009, 12:29
Naci hocam nasılsın aktardığın bilgiler için teşekkür ederim ALLAH razı olsun
yiğidoturan
20.11.2009, 18:17
Hayırlı Cumalar
Allah'ım!Bizi sana ulaştıracak yolların yolcusu eyleve sana vardıran yolların en yakınından götür.Uzağı bize yakınlaştır. Zorlukları bize kolaylaştır.Bizleri sana varmak için yarışan, sürekli kapını çalan,gece gündüz sana kulluk eden, heybetinden korkuya kapılan kullarına kavuştur.Onlara ki, yolları onlar için dü...mdüz kılmışsın,arzularına kavuşturmuşsun, istediklerinde muvaffak kılmışsın,kendi ihsanınla dileklerini gerçekleştirmişsinve kalplerini kendi sevginle doldurmuşsun. bizleride onlardan eyle amiiiiiiin Amin ya Rabb'el Alemin
Cumaniz mübarek olsun Selam ve dua ile Insaallah
yiğidoturan
20.11.2009, 18:18
Utan ulan kara bahtımız utan,
Nelerin eline kaldı bu Vatan !
Çakal hür, Arslanı kafeste tutan,
Arslandan duyulan korku değil mi ?
aozdemir
21.11.2009, 16:20
kasabamız düzelecek inşallah. hep böyle gitmez.
kayabaşı
21.11.2009, 17:47
dağda üç beş domuz sürüsü tutturmuş bir kürdistan türküsü eline almış bayrak diye bir masa örtüsü satsan beş para etmez ne ölüsü ne dirisi soyu soysuz olan sensin toprak senin neyine ite itlik yapıp kafa tutma beyine anlasana dediğimi sokaktaki köpek ağlae haline duy ulan duy sesimizi NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE AL SANA TAYYİP AÇILIM ?
kınasoglu
21.11.2009, 20:27
slm gümüşdereli hemşerilerim illaki düzelecek kavak uzayıp göklere ulaşmaz amaaaaaaaaaaaaaaaa herkes haketti yere varmalı eminim kasabamız güzel günleri beklemekte ben güzel olacaından eminim bilmem anlata bildimi??????????????
kınasoglu
21.11.2009, 20:28
hiç kimse unutmasınki kötü kime allah onun belasını verir
abdullah naci
22.11.2009, 22:42
YARA VAR,MERHEM SÜREN YOK,YENİ YARALAR AÇILIYOR,YARA'AÇANLARA DUR'DİYEN YOK.
KABAHAT,SUÇ HEP EVİ SOYULANDA,YAKILANDA,BİÇARELERD E KALIYOR. HIRSIZI KUNDAKÇIYI GÖRÜYOR,İŞTE HIRSIZ,KUNDAKÇI DEMEYE,ŞAHİTLİK ETMEYE CESARET YOK.BU TİP LERİN YALAKASI SOYTARISIDA ÇOK .ALLAH'TAN ÜMİT KESİLMEZ.KÖTÜLÜĞÜN HAKİM OLDUĞU YERDE,İYİLİKLER HEP GÖLGEDE KALIR.
abdullah naci
22.11.2009, 23:01
ALLAH'IN SAPTIRDIĞINA YOL GÖSTEREN ÇIKMAZ.ALLAH ONLARI TAŞKINLIKLARI İÇİNDE BOCALAMAYA BIRAKIR.7 .SURE.186.AYET.
abdullah naci
22.11.2009, 23:07
(ALLAH İNSANLARDAN) BİR KISMINI DOĞRU YOLA KOYDU. BİR KISMIDA ŞAŞKINLIĞI HAK ETTİ.ÇÜNKÜ BUNLAR,ALLAH'I BIRAKIP ŞEYTANLARI DOST KABUL ETTİLER.BİR DE KENDİLERİNİN DOĞRU YOLDA OLDUĞUNU SANIYORLAR. 7.SURE.30.AYET.
abdullah naci
22.11.2009, 23:25
KİM İYİ BİR İŞE ARACI OLURSA,KENDİSİNE ONDAN BİR PAY VARDIR.KİM DE KÖTÜ BİR İŞE ARACILIK YAPARSA KENDİSİNE ONUN BİR BENZERİ VARDIR.ALLAH HER ŞEYİ GÖZETİP KARŞILIĞINI VERENDİR.4.SURE 85.AYET.
abdullah naci
22.11.2009, 23:29
HAKSIZLIK YAPANLARDAN YANA OLMAYIN.YOKSA SİZEDE ATEŞ DOKUNUR,ALLAH'TAN BAŞKA HİÇBİR DOSTUNUZ BULUNMAZ.SONRA YARDIMDA GÖREMEZSİNİZ.11.SURE.113 AYET.
abdullah naci
22.11.2009, 23:33
REHBERİ KURA'N OLAN,YOLUNU ŞAŞIRMAZ.HAKİTATİYLE,YAŞAMAK ÜZERE ALLAHA EMANET OLUN.
pol.ibrahim
25.11.2009, 15:14
Adıslı anne babanın oğlu Ünyede doğup büyüyen daha sonra polis olup emekli olan değirmenci çiloğlan halilin oğlu keleş bekirin yeğeniyim. Eski osmanın oğlu bekir pınarbaşının hem ünyeden mahalle arkadaşı hemde okul arkadaşıyım
mehmetacik58
25.11.2009, 21:25
Adıslı anne babanın oğlu Ünyede doğup büyüyen daha sonra polis olup emekli olan değirmenci çiloğlan halilin oğlu keleş bekirin yeğeniyim. Eski osmanın oğlu bekir pınarbaşının hem ünyeden mahalle arkadaşı hemde okul arkadaşıyım
Merhaba İbrahim bey; aslında dayıoğlu desem de olur ama sen beni tanımazsın
ben rahmetli babanı(halil dayımı) iyi tanırdım Allah rahmet eylesin.annemle baban amcazade olurlar.Ünyeye ben çok geldim selimgile gelirdim.
abdullah naci
26.11.2009, 07:49
KURBAN BAYRAMI;DÜNYADAKİ SIKINTI VE IZDIRAPLARIN BİTMESİNE,MÜSLÜMANLARIN BİRLİK VE BERABERLİĞİNE,İSLAMIN MUHATAPLARI TARAFINDAN İYİ ANLAŞILIP UYGULANMASINA ,ÖRNEK ;FEDAKAR ADALETLİ, İLMİ İLE AMEL EDEN ŞAHSİYETLERİN ÇOĞALMASINA ,SEVGİ,SAYGI,MERHEMET,HUZUR VE GÜVENİN SAĞLANMASINA,VESİLE OLSUN,BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN.
avcının oğlu
26.11.2009, 08:17
ben bir kurtlapalı olarak tüm gümüşderelilerın yaklaşan kurban bayramlarını kutluyor hayırlara vesile olmsını cenabı allahtan niyazedıyorm
BAHATTİNÖZDEMİR
26.11.2009, 12:54
Gümüşderelilerin ve bütün islam aleminin bayramını kutlar hayırlara vesile olmasını dilerim.
kınasoglu
26.11.2009, 16:10
tüm hemşerilerimin kurbanbayramın kutlar hayırlara vesile olmasın dilerim
kayabaşı
26.11.2009, 17:38
iyi bayramlar
mehmetacik58
26.11.2009, 18:36
GÜMÜŞDERELİ VE MERDERLİ TÜM HEMŞEHRİLERİMİN KURBAN BAYRAMINI TEBRİK EDER;SAĞLIK SIHHAT VE MUTLULUKLAR DİLERİM.
yiğidoturan
26.11.2009, 18:57
Bayramlar, insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği günlerdir. Bayramlar, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, kardeşçe kucaklaştıkları günlerdir. Bayramlar,milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği günlerdir.
Her ilkbaharda gelinciklerin en güzel başlangıçları müjdelemesi gibi, bu bayramın da sizlere ve ailenize mutluluk ve neşe getirmesi dileğimle. Kardeşliğin doğduğu, sevgilerin birleştiği, belki durgun, belki yorgun, yine de mutlu, yine de umutlu, yine de sevgi dolu nice bayramlara.
Dostluğu, sevgiyi ve geleceği... Aşımızı, ekmeğimizi, soframızı... Hüznümüzü, acımızı, yalnızlığımızı paylaştığımız; birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik ve dostluğumuzu en sıcak şekilde hissedeceğimiz mübarek Kurban Bayramınızı tebrik eder, mutluluklar dilerim.
gül ve hilal
26.11.2009, 20:04
GÜMÜŞDERE HALKININ VE ALEMİ İSLAMIN MÜBAREK KURBAN BAYRAMINI KUTLAR,DÜNYADAKİ MÜSLÜMANLARIN KURTULUŞUNA VE YENİDEN BİR TÜRK İSLAM MEDENİYETİNİN İNŞASI İÇİN SİLKİNİP KENDİNE GELMESİNE VESİLE OLMASINI YÜCE ALLAH' TAN NİYAZ EDERİM!
BEN AB. KAPISINDA BEKLEYEN DEĞİL ,TÜRK İSLAM BİRLİĞİNİ KURAN BİR TÜRKİYE İSTİYORUM. MUHSİN YAZICIOĞLU...
WåñTêd_øØ7
27.11.2009, 17:04
Tüm İslam aleminin Kurban Bayramını Kutlar hayırlara vesile olmasını dilerim...
satukbugrahan
27.11.2009, 19:12
dağda üç beş domuz sürüsü tutturmuş bir kürdistan türküsü eline almış bayrak diye bir masa örtüsü satsan beş para etmez ne ölüsü ne dirisi soyu soysuz olan sensin toprak senin neyine ite itlik yapıp kafa tutma beyine anlasana dediğimi sokaktaki köpek ağlae haline duy ulan duy sesimizi NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE AL SANA TAYYİP AÇILIM ?
sen bilmezsin bari ben söyleyeyim bizim köyde senin gibilere haline bakmıyoya hasan dağına oduna gidiyo derler. bi haline bi mazine bi de şimdiki durumuna bak...
satukbugrahan
27.11.2009, 19:13
Kendini ,geçmişini , dostunu, düşmanını bilen doğruyu dürüstü desdekleyen zalime , zulme hayır diyen elinden bir şey gelmese de KÖTÜLERE VE KÖTÜLÜKLERE ...(buğzeden ...)GÜÜŞDERELİLERE HELAL OLSUN Aksini yapanlara YAZIKLAR OLSUN... İYİ BAYRAMLAR
satukbugrahan
27.11.2009, 19:30
beldemizde güzel şeyler olmaya başlamış tüm gümüşdere halkınına taktir ve teşekkürlerimi sunarım inşallah dahada iyi şeyler olacak
KAYABAŞI BELDEMİZDEKİ OLAYLARI BİZ DE TAKİP ETMEYE ÇALIŞIYORUZ GÜZEL ŞEYLERİN OLDUĞUNU GÖREMİYORUZ SEN RÜYADA MI GÖRDÜN YOKSA GÜZELLİK ANLAYIŞIN MI FARKLI DAHA İYİ ŞEYLER OLACAK DERKEN SANKİ DÜZENLEYEN BİRMİŞ GİBİ SÖZ ETMİŞSİN SEN Kİ EN SON DOĞDUĞUN YERE NE ZAMAN GELDİN ATALARIMIZ NE DEMİŞ :GİTMEDİĞİN YER SENİN DEĞİLDİR ." SANA TAVSİYEM : GİDEMEDİĞN , SENİN OLMAYAN YER İÇİN İÇİN İYİ ŞEYLER YA DA KÖTÜ ŞEYLER OLUYOR DİYE SÖZ ETME ...
kınasoglu
27.11.2009, 21:24
Kendini ,geçmişini , dostunu, düşmanını bilen doğruyu dürüstü desdekleyen zalime , zulme hayır diyen elinden bir şey gelmese de KÖTÜLERE VE KÖTÜLÜKLERE ...(buğzeden ...)GÜÜŞDERELİLERE HELAL OLSUN Aksini yapanlara YAZIKLAR OLSUN... İYİ BAYRAMLAR
slm_____-_____arkadaşım_______SAUBURAHA N ___ÖNCE KENDİNİ Bİ TANIT_BURASI GÜMÜŞDERELİLERİN SİTESİ HERKES KENDİNİ ÖNCE TANITIR SORA YORUM YAPAR NERDEN BİLELİM SENİN BU KÖTÜLÜKLERDE TUZUN OLMADINI KENDİNİ Bİ TANIT SİTEYE KATILAN ARKADAŞLAR SENİN YORUMUNA CVP VERİRLER LÜTVEN SİTEYİ GERMEYE CALIŞMAYALIM
satukbugrahan
28.11.2009, 08:50
slm_____-_____arkadaşım_______SAUBURAHA N ___ÖNCE KENDİNİ Bİ TANIT_BURASI GÜMÜŞDERELİLERİN SİTESİ HERKES KENDİNİ ÖNCE TANITIR SORA YORUM YAPAR NERDEN BİLELİM SENİN BU KÖTÜLÜKLERDE TUZUN OLMADINI KENDİNİ Bİ TANIT SİTEYE KATILAN ARKADAŞLAR SENİN YORUMUNA CVP VERİRLER LÜTVEN SİTEYİ GERMEYE CALIŞMAYALIM
hemşehrim kınaşoğlu ellhamdülillah müslüman ve gümüşdereliyim yorumlarımda gerginlik yaratacak bir anlam yok iyi dilek ve temenniler bi de meseleler hakkında bilmeden yorum yapıp ortalığı bulandırmaya çalışan ve her zaman bu sitenin gerilmesine sebep olanlara uyarılar ...
kınasoglu
28.11.2009, 09:05
hemşehrim kınaşoğlu ellhamdülillah müslüman ve gümüşdereliyim yorumlarımda gerginlik yaratacak bir anlam yok iyi dilek ve temenniler bi de meseleler hakkında bilmeden yorum yapıp ortalığı bulandırmaya çalışan ve her zaman bu sitenin gerilmesine sebep olanlara uyarılar ...
biz kimsenin yapacağı yoruma karışmayız ama sen önce bi kendini tanıt herkes ortalığı karıştıranları iyi bilir burda herkes gümüşdereli herkes birbirini iyi tanır tabi kendini tanıtırsan ???
kınasoglu
28.11.2009, 09:11
ya arkadaşlar yorum yaparken herkes kendini tanıtmaktan kaçarsa gercekler ortaya cıkmaz açık ve net olalımki doğru yanlış ortaya cıksın kendin tanıtmaya cesaret gösteremiyen kişi aciz ve korkaktır....
kayabaşı
28.11.2009, 16:48
sen bilmezsin bari ben söyleyeyim bizim köyde senin gibilere haline bakmıyoya hasan dağına oduna gidiyo derler. bi haline bi mazine bi de şimdiki durumuna bak...
sen ikl önce kendini tanıt ben sana gereken cevabı veririm tamammı
ha unutmadan bizim buralardada senin gibilere korkak gancık it derler delikanlıysan kendini tanıt
figen-58
28.11.2009, 17:33
tüm adıslıların kurban bayramını candan kutlar
saygılar sunarım
allah tekrarını nasip etsin
kınasoglu
28.11.2009, 17:54
saygılar sunarım
tşkürler_______________figen__ _________hanım seninde bayramın mubarek olsun
mehmetacik58
28.11.2009, 22:30
saygılar sunarım
bende sizin bayramınızı tebrik ederim
figen-58
29.11.2009, 09:34
tşk ederim memet hocam
direk size yazacaktım ama köylünüz bazıkişilerin zoruna ğidiyomuş size selam yazmam bana özelmejaz yollama cüretinde bile bulunma cesareti buluyolar kendilerinde
o yüzden formunuza fazla ğirmiyorum
satukbugrahan
29.11.2009, 14:22
aferin sana tepkilerinle ifade tarzınla her şeyi doğruluyorsun yazık allah ıslah etsiin ne diyelim....insanlar hakikatları bir gün öğrenir gereğini yapmaya başlar. şükür ALLAH' TAN başkasından korkumuz yok bazılarına hakikatleri kendimizi tanıtarak söyledik anlamadılar bi de gaibden bir sesle söyleyelim dedik . bazılarına gerçekleri özel mesajla anlatıyoruz kendini bilen hgerkese iyi bayramlar....
aozdemir
29.11.2009, 16:38
tüm hemşehrilerimin bayramı mübarek olsun.
serkan gulltepe
30.11.2009, 13:13
tum ıslam alemının bayramını kutlar,,,hayırlara vesıle olmasını dılerım,,,
gül ve hilal
30.11.2009, 19:29
Ben, İslâm imân ve ahlâkına göre yaşamayı en büyük saadet bilen, büyük Türk milletini iki cihanda aziz ve mesut görmek isteyen ve böylece İslâm'ı gaye edinen Türk milliyetçiliği şuuruna sahibim.İnanıyorum ki, hem Türk, hem Müslüman olmak, hem de muasır dünyaya öncülük etmek mümkündür. Ecdadımız bütün tarihleri boyunca bunu denediler ve başarılı oldular. O halde bizler niye bu tarihi misyonumuzu yerine getirmeyelim.
seyyid ahmet arvasi
Bir gün öğretmen çocuğa sormuş:
bi elini sağ cebine attın 10 lira çıktı diğer elinide sol cebşne attın 5 lira çıktı şimdi senin neyin oldu?
vala öğretmenim galiba üzerimde başka birinin pantolonu var
yolcusuyla seyahat eden uçak düşmek üzere. fıkra buya maalesef 4 paraşüt var.
1. yolcu:ben shaguille o'neill, NBA in en kıymetli oyuncusuyum bana birşey olursa LA Lakers zor duruma düşer, benim yaşamam lazım! diyor ve birinci paraşütü alıp atlıyor
2. yolcu: ben Hillary Clinton, NY senatörü ve belkide geleceğin amerikasının ilk kadın başkan adayıyım, benimde yaşamam lazım ! diyor ve 2. paraşütü alıp atlıyor.
3. yolcu: ben George W. Bush .amerika başkanıyım, dünya üzerinde politik sorumluluklarım, bombalayacağım yerler var daha. aynı zamanda amerika tarihinin gelmiş geçmiş en ZEKİ başkanının ölmesine izin vermezsiniz heralde! deyip atlıyor
4. yolcu papa , son yolcu olan 10 yaşındaki çocuğun gözlerinin içine bakıp; evlat ben yaşlı bir adamım , yaşayacağımı yaşadım bu son paraşütü alıp atlamak senin hakkındır! deyince çocuk papaya bakıp tebessüm eder:
gerek yok amca, geriye 2 paraşüt kaldı şu amerikanın en ZEKİ başkanı benim okul çantamı alıp atladı!...
SOHBET ETMEK İÇİN TIKLAYIN
Tavuklar en çok hangi ülkeyi sever
Yürür yürür iz etmez, Hızlı gitse toz etmez
mehmetacik58
15.12.2009, 18:53
FORUM SAYFAMIZ YİNE ÖKSÜZ KALDI. GÜMÜŞDERELİ DOSTLARIM BİR ORTAYA ÇIKIYORLAR BURAYI CÜMBÜŞ ALANINA ÇEVİRİYORLAR ÇOK GÜZEL MUHABBETLER OLUYOR.DENSİZİN BİRİ ÇIKIYOR GÜZEL MUHABBETİN İÇİNE EİP BIRAKIYOR.ARKADAŞLAR YÜZ SEFER YAZDIM BURAYA BURASI DOSTLUK VE MUHABBET İÇİN VAR.LUTFEN BU SAYFAYA GELİP YAZARKEN ÖLÇEREK BİÇEREK YAZIN BİRİLERİNİN ARKASINDAN FUTURSUZCA ATMAYIN. NEZAKET ÇERÇEVESİNDEN ÇIKMADAN BİRBİRİMİZİ KIRMADAN SOHBET EDELİM TARTIŞALIM AMA TARTIŞMALARIMIZ AŞAĞILAYICI,HAKARET EDİCİ, KÜFÜRLÜ OLMASIN.ÜÇ GÜNLÜK DÜNYA İÇİN GERÇEKTEN DEĞMEZ.ELBETTE HERKES HERKESİ SEVECEK DİYE BİR DURUM YOK AMA BİRBİRİMİZE SAYGI GÖSTERMEK ZORUNDAYIZ. HEPİNİZE SEVGİ VE SELAMLARIMI GÖNDERİYORUM.VE BURAYA BEKLİYORUM.
gül ve hilal
15.12.2009, 19:58
SN. HOCAM HAYIRLI AKŞAMLAR DİLİYORUM ÇOK HAKLISINIZ AMA BİRİSİ ÇIKIPTA BİRİNİ ELEŞTİRSE MALESEF BAZI ARKADAŞLAR HEMEN BİRİLERİNİ SAVUNMA İÇİN ÇOK AĞIR İTAMLARLA SALDIRIYORLAR. ÖYLE ZANNEDİYORUMKİ BU SALDIRILARI GÖREN İNSANLARIN BU FORM BİRŞEYLERİ PAYLAŞMA ŞEVKİ KIRILIYOR SAYĞILAR...
abdullah naci
16.12.2009, 19:22
İMAN EDENLERİN ALLAH'I ANMA VE O'NDAN İNEN GERÇEK İÇİN KALPLERİNİN SAYGIYLA YUMUŞAMASI ZAMANI DAHA GELMEDİMİ?ONLAR DAHA ÖNCE KENDİLERİNE KİTAP VERİLENLER GİBİ OLMASINLAR.ONLARIN ÜZERİNDEN UZUN ZAMAN GEÇTİ DE KALPLERİ KATILAŞTI.ONLARDAN BİR ÇOĞU YOLDAN ÇIKMIŞ KİMSELER Dİ. HADİD 15.
abdullah naci
16.12.2009, 19:44
KİŞİNİN;MENFEATLERİ,ÇIKARLARI, KİNLERİ NEFRETLERİ,SEVMEDİKLERİ KİŞİLERİN ZARAR GÖRMELERİ'Nİ DOĞRU OLARAK,GÜZEL OLARAK DEĞERLENDİRMESİ,BUNA KEYİFLENMESİ, ANCAK KENDİ DOĞRUSUDUR,KENDİNİ KANDIRMAKTIR,HAKİKAT'Kİ MÜSLÜMANIN KENDİ DOĞRUSU YOKTUR.ONUNİÇİN DOĞRU ALLA'IN KELAMI KURANDIR.DOĞRULUĞUN VE KÖTÜLÜĞÜN SINIRLARI,ÖLÇÜLERİ ONUNLA ÇİZİLMİŞTİR.MÜSLÜMAN İÇİN KURAN'IN DOĞRU DEDİĞİ DOĞRU'KÖTÜ DEDİĞİ KÖTÜDÜR.DOĞRU BİRDİR AKSİ HALDE DOĞRUYU BULAMAYIZ.
abdullah naci
16.12.2009, 20:02
HAMD (ÖVME VE ÖVÜLME)ALEMLERİN RABBİ ALLAHA MAHSUSTUR.O RAHMAN VE RAHİMDİR.KIYAMET GÜNÜNÜN SAHİBİDİR.ANCAK ALLAHTAN YARDIM DİLER VE YALNIZ ALLAHA KULLUK EDERİZ.ALLAHIM BİZİ DOĞRU YOLA GÖTÜR .KENDİLERİNE LUTUF VE İKRAMDA BULUNDUĞUN KİMSELERİN YOLUNA İLET,GAZABA UĞRAMIŞLARIN VE SAPMIŞLARIN YOLUNA DEĞİL.AMİN. FATİHA.1.....6
merhaba adıslı kardeşlerim nasılsınız sohbet nasıl gidiyor umarım iyidir neyse bi merhaba deyim diye gelmiştim iyi muhabbetler size hoşçakalın.
abdullah naci
16.12.2009, 20:16
ELİF.LAM MİM. KENDİSİNDE HİÇBİR ŞÜPHE OLMAYAN O KİTAP,MÜTTEKİLER İÇİN BİR HİDAYET KAYNAĞI VE YOL GÖSTERİCİDİR.O MÜTTEKİLER'Kİ GAYBA İNANIRLAR,NAMAZI KILARLAR,KANDİLERİNE VERDİĞİMİZ NİMETLERDEN (MALLARDAN)ZEKAT VERİRLER.YİNE O MÜTTAKİLER;PEYGAMBERE İNDİRİLENE VE ONDAN ÖNCE İNDİRİLEN KİTAP VE PEYGAMBARLERE VE AHİRET GÜNÜNE İMAN EDERLER.ONLAR RABLERİNDEN BİR HİDAYET ÜZERE DİRLER VE KURTULUŞA ERENLERDE BUNLARDIR.
abdullah naci
16.12.2009, 20:31
YUKARDAKİ AYETLER.BAKARA.1....5.
ALLAH'TAN İYİ DOST,RASULULLAH'TAN İYİ ÖNDER,KURAN'DAN İYİ REHBER ARAMA.
BAHATTİNÖZDEMİR
17.12.2009, 00:36
Ülke gündeminde çok olumsuz gelişmeler var şu günlerde
Gümüşderede ise hiç olumlu geişm olacak gibi değil.
Ama umu ediyorum her şey daha iyi olacak
Nazım Hikmetin anlamlı şiirini ekliyorum.
GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ
Güzel Günler Göreceğiz
Güzel günler göreceğiz çocuklar
Motorları maviliklere süreceğiz
Çocuklar inanın, inanın çocuklar
Güzel günler göreceğiz, güneşli günler
Hani şimdi bize
Cumaları, pazarları çiçekli bahçeler vardır,
Yalnız cumaları, yalnız pazarları
Hani şimdi biz
bir peri masalı dinler gibi seyrederiz
Işıklı caddelerde mağazaları,
Hani bunlar
77 katlı yekpare camdan mağazalardır.
Hani şimdi biz haykırırız
Cevap:
Açılır kara kaplı kitap: Zindan
Kayış kapar kolumuzu
Kırılan kemik, kan
Hani şimdi bizim soframıza
Haftada bir et gelir
Ve, çocuklarımız işten eve
Sapsarı iskelet gelir
Hani şimdi biz
İnanın, güzel günler göreceğiz çocuklar
Güneşli günler göreceğiz
Motorları maviliklere süreceğiz çocuklar
Işıklı maviliklere süreceğiz
Çocuklar inanın, inanın çocuklar
Güzel günler göreceğiz güneşli günler
Nazım Hikmet
resulbudak66
17.12.2009, 12:15
ne izi ne tozu kardeş anlaamadım
mehmetacik58
18.12.2009, 21:42
Sevgili kardeşim Bahattin şiir çok güzel ama bir söz var:"baba cennetliksin der oğlu o da umamıyorum oğul" der bende yakın zamanda umamıyorum o güzel günleri.Olaysız gün geçmiyor ki.Allah Köylünün ve masum insanların yardımcısı olsun.
BAHATTİNÖZDEMİR
19.12.2009, 22:40
Mehmet Hocam çok teşekkür ederim.Öncelikle köyümüzü için sonra ülkemiz ve bütün dünya için güzellikler diliyorum. Umut etmekten başka çaremiz yok.Sıkıntılarda payımız olmasa da çözüm için bir şeyler yapılabilrmiyiz diye düşünüyorum ama yapılacak bir şey göremiyorum.Ama umut etmekten ve dua etmekten başka çaremiz yok.
İbrahim Hakkı Hazrelerinin Çok Güzel Bir Şiirini ekliyorum
HAK ŞERLERİ HAYRYLER
Hak şerleri hayr eyler
Zannetme ki gayr eyler
Ârif anı seyreyler
Mevlâ görelim neyler
Neylerse güzel eyler
Sen Hakka tevekkül kıl
Tefviz et ve rahat bul
Sabreyle ve râzı ol
Mevlâ görelim neyler
Neylerse güzel eyler
Kalbin O'na berk eyle
Tedbirini terk eyle
Takdirini derk eyle
Mevlâ görelim neyler
Neylerse güzel eyler
Hallâk-ı Rahim oldur
Rezzâk-ı Kerîm oldur
Fa'âl-i Hakîm oldur
Mevlâ görelim neyler
Neylerse güzel eyler
avcınınoğlu
20.12.2009, 16:07
tüm gümüşderelilerin yeni yilinı kutlarim sayğilar sunarim btün mutluluklar onların olsun ben kurtlapali olarak onların kazaçları bol ürünleri bereketli
olsun
aozdemir
20.12.2009, 16:35
iyi şeylerin olmasını hep umut ediyoruz. yanlışlar uzun süre devam etmez. bir yerde bitmek zorunda.
vBulletin v3.8.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.