PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Pastırmalı Börek


_DuMaN_58
14.03.2008, 16:48
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] _25F6re_25F0i-B.jpg

Malzemeler
200 gr. pastırma
6 adet yufka
3 adet kuru soğan
1 demet ıspanak
3 yemek kaşığı sıvıyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
Karabiber
Tuz

Yemeğin Tarifi
Ispanakları ayıklayın, yıkayıp süzün. Üstüne tuz serpip, ovalayın.
Sıvıyağda soğanları pembeleşene kadar kavurun. Üzerine ıspanakları ilave edip, 5 dakika daha kavurun. Karabiber ve tuz ilave edip karıştırın. Pastırmaları da içine doğradıktan sonra harcınız hazır.
Hazır yufkanın bir tanesini tezgaha serin. Pastırmalı içten yufkanın ortasına yayın. Yufkayı dört tarafından içe doğru katlayarak kare yapın. Teflon tavada iki taraflı pişirin. Börek sıcakken üzerine tereyağ sürün. Bütün yufkaları aynı şekilde pişirin. Servis yaparken 4 eşit parçaya bölün.

arikarinkuchi
14.03.2008, 17:07
duman abi senle evlenen bayanlar yaşadı
mşl.
sürekli yemek tarifi veriyon
bu tariflere baka baka
bu gidişle güzel bir aşçı olursun

_DuMaN_58
14.03.2008, 17:08
:) Galiba bu gidisle öyle olacak :)

sonbahar5803
14.03.2008, 17:19
Üff, acıktık kardeş.

Ellerine sağlık, tarif güzel. Ama hazır yufka tavsiye etmem. Hamurunu kendin yapınca daha mükemmel oluyor.

Bunun bir de sucuklu olanı var. Pastırma pahalı diyenler için... ;)