PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : "TOPTAN" AŞIKVEYSELi ANDI

Sivaslilar.Net
16.03.2008, 01:04
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı Köksal Toptan, Aşık Veysel'in, gösterişsiz, yalın bir Türkçe ile yazdığı şiirler ve barışçıl kimliğiyle Anadolu coğrafyasına ışık saçtığını bildirdi. Toptan, ''Aşık Veysel'i Anma ve Ozanlar Haftası'' nedeniyle yayınladığı mesajda şunları kaydetti:

''Aşık şiiri, Türk kültürünün vazgeçilmez yapı taşlarından biridir. Toplumun sesi olan aşıklar, yaşardıkları dönemin insana ve dünyaya bakışını yansıtarak, zamanlarının kültür gönüllüleri olmuşlardır. Aşık Veysel de bu geleneğin en güzel örneklerini vererek, Türk insanını anlamaya çalışmış ve halkın sesi olarak bütün yurdu dolaşmıştır. Gösterişsiz, yalın bir Türkçe ile yazdığı şiirler ve barışçıl kimliğiyle tüm Anadolu coğrafyasına ışık saçmıştır. Aşık Veysel'i ölümünün 35. yıldönümünde saygı ve sevgiyle anıyorum”

Ertugrul
16.03.2008, 01:42
Meclis Başkanımızında beyan ettiği gibi Aşık Veysel bu toprakların son zamanlarda yetiştirdiği
en önemli ozanlarımızdan ve gönül gözü açık kıymetli bir hemşerimizdir. Veysel'i iyi anlamak
ve yüzyıllardan beri gönül erenlerinin gösterdiği yolu takip etmek gerekiyor.

Arif Coşkun
19.03.2008, 00:58
Dünya tanımış, türküleri halla dillerde dolaşan ve her sözü bir mana teşkil eden büyük ozan Aşık Veysel'i saygıyla anıyorum. Memleketimizden böyle değerli büyük bir ozan çıkması onurumuzdur.Ancak,kutlama haftasında 25 bin üyesi olan bir sitede sadece 2-3 kişi dışında başka yorum yazan çıkmıyorsa bazı değerlerimizin kıymetini bilmediğimizi ve çabuk bitirdiğimizin bir işaretidir bence.

altuntas58
19.03.2008, 16:52
Değerli ozanımız aşık veyesel kültürümüzün olmazsa olamazlarından biriydi kendisini burdan rahmetle anıyorum