PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Öldükten sonra Organlarınızı Bağışlarmısınız ?

FatihCan
20.03.2008, 17:12
A-) Evet bağışlarım (neden)

B-) Hayır Bağışlamam (neden)

sonbahar5803
20.03.2008, 18:14
Kesinlikle bağışlarım.

Bir çok hoca ve de diyanet organ bağışının günah olmadığını açıkladı. O zaman bir engel olmamalı.

Bir gün en yakınının ya da kendinin organ nakline ihtiyaç duyabileceğini aklına getiren her insan bence organlarını bağışlamayı kabul eder.

fertelliyim
20.03.2008, 18:20
Hayır Öldükten sonra bağışlamam

Çünkü Öldükten sonra bağışlayamam Ölmeden Önce Bağışlamak gerek

aozdemir
20.03.2008, 18:23
buna geride kalan yakınlarım karar vermeli bence. öldükten sonra benim için sorun olmaz. ama geride kalan yakınlar etkilenir.

altuntas58
20.03.2008, 19:49
Ben ölmeden önce organlarımı bağışlamak için gerekli mercilere baş vurmayı tercih ederim

_DuMaN_58
20.03.2008, 20:04
Organlarımı elbette bağışlarım. Bundan hiç kaygım olmaz.

Ben ölsemde en azından 1 kaç kişiyi ölmekten kurtarırım.

masum
21.03.2008, 16:35
ben bağışlama formunu doldurdum devlet hastanelerinde yardımcı oluyolar. benimle beraber toprakta çürümesinin hiç gereği yok bağışlarım tabiykii

FatihCan
22.03.2008, 13:19
Bende bağışlayacağım.

RaZZcE
22.03.2008, 18:50
kesinlikle bagislarim
zaten ihtiyacim olmayacak
ihtiyaci olan insanlar kurtulur :)

FatihCan
24.03.2008, 19:05
Bu ankete katılım neden bu kadar az acaba ? :(

Kadir58
24.03.2008, 19:12
Bagislamam

Cunku, ya topluma faydasiz, toplum icin kotu bir insan i yasatirsam?

Aksi halde elbette bagislardim.

arikarinkuchi
25.03.2008, 22:34
Bagislamam

tabii orasıda var
benim içinde öle :)

sonbahar5803
26.03.2008, 16:29
Bagislamam

tabii orasıda var
benim içinde öle :)

Mesela toplum için faydasız olan şahıs senin çok sevdiğin, kanından birisi olsa onu ölüme mi terkedeceksiniz kurtarabilmek varken?
Allah korusun baban olsa?...

Sonra topluma faydasız, kötü anlayışınızdaki ölçünüz nedir; o da önemli.

Atsan atılmaz, satsan satılmaz dediklerimiz vardır her birimizin hayatında. Allah onlara hayatta kalabilme şansı veriyorsa ben de bu şansta payım olmasından mutluluk duyarım.

Sizce?

Kadir58
26.03.2008, 17:01
Mesela toplum için faydasız olan şahıs senin çok sevdiğin, kanından birisi olsa onu ölüme mi terkedeceksiniz kurtarabilmek varken?
Allah korusun baban olsa?...

Sonra topluma faydasız, kötü anlayışınızdaki ölçünüz nedir; o da önemli.

Atsan atılmaz, satsan satılmaz dediklerimiz vardır her birimizin hayatında. Allah onlara hayatta kalabilme şansı veriyorsa ben de bu şansta payım olmasından mutluluk duyarım.

Sizce?

Topluma faydasiz derken, akp li milletvekillerini gibilerini, chp li milletvekilleri gibi lerini kast ettim! :)

Tövbe tövbe

Kimin ne oldugu belli degil mi? Bana göre topluma faydasiz olan bir hirsiz, sana göre iyi mi?
NE ölcüsü?

aslansivasli
26.03.2008, 17:27
Topluma faydasiz derken, akp li milletvekillerini gibilerini, chp li milletvekilleri gibi lerini kast ettim! :)

Tövbe tövbe

Kimin ne oldugu belli degil mi? Bana göre topluma faydasiz olan bir hirsiz, sana göre iyi mi?
NE ölcüsü?

Hırsız diye onları toplumdan dışlamalı mıyız.Hırsız olabilir,annesinden öyle doğmadı yha onu bu yola iten sebepler vardır. Belki bnde, sende onun yaşadığı ortamda olsaydık o duruma düşebilirdik.Onları dışlamak yerine topluma kazandırmak gerekir.Zaten hep bu yüzden geri kalıyoruzz.

Heee ayrıca bu konuya bile siyaset karışmış yaa bşka nedim.Helal olsun yani.
Topluma faydalı mı değil mi bırakında buna halk karar versin. Belkime topluma faydaları pek dokunmuş değildir ama sonuçta bu onların kötü insan olduğunu göstermez.LÜTFEN BARİ BU KONUYA SİYASETİ KARIŞTIRMAYIN!!

BEN OLSAM BAĞIŞLARDIM. ZATEN 18 İMİN DOLMASINI BEKLİYORUM.18 DOLUNCA HEMEN BAĞIŞLIYCAM

FatihCan
26.03.2008, 18:11

Tövbe tövbe

NE ölcüsü?

Yaratılanı seveceksin yaratandan ötürü demiş mevlana....

Bir insanı yaşatan bütün bir insanlığı yaşatmış gibi olur (hadisi şerif)

Bence sen kendi üzerine düşen görevi yap eğer kişi kötü yolda ise bunun cezasını Devlet bu dünyada bu dünyada olmadı Allah ahirette verecektir...

Sivasliim.58
08.04.2008, 22:11
bEN kendi Vatanimda oturuyo olsaydim kuskusuz bagislardim,,
fakat Danimarkada oturdugumdan dolayi,,bagislayacak olsam organlarimi, buyuk ihtimalle bir gayri muslim'e hayat verir .. Insan olarak tamam derim bu ise, fakat Allahi yok sayan, onu her firsatta kotulemeye calisan bir insanada hayat vermek istemem..

FatihCan
12.06.2008, 17:46
bEN kendi Vatanimda oturuyo olsaydim kuskusuz bagislardim,,
fakat Danimarkada oturdugumdan dolayi,,bagislayacak olsam organlarimi, buyuk ihtimalle bir gayri muslim'e hayat verir .. Insan olarak tamam derim bu ise, fakat Allahi yok sayan, onu her firsatta kotulemeye calisan bir insanada hayat vermek istemem..

keşke herkez sizin kadar duyarlı olabilselerdi.............

umit_koc
12.06.2008, 17:52
ben öldükten sonra nasıl bağışlayabilirimki ama yakınlarım ne yaparsa yapsın ben öldükten sonra neyleyim onları ihtiyac sahibi biri çıkarsa versinler

fertelliyim
12.06.2008, 18:18
Öldükten sonra hiç kimsenin organları kendisine faydası olmaz Nasılki bağışladın ve birilerine hayat verdin o birileri ve yakınları senin arkandan Allah razı olsun Mekanı Cennet olsun gibi Dualar etti işte o zaman bağış yapan kişiye Ahirette kazanç olacaktır.

altuntas58
12.06.2008, 19:11
buna geride kalan yakınlarım karar vermeli bence. öldükten sonra benim için sorun olmaz. ama geride kalan yakınlar etkilenir.

Bu kararı sen vermelisin yakınların öldükten sonra ne yaparsa yapsınlar

gürün_güzeli
12.06.2008, 20:56
aslında aklımda bağışlamamak var çünkü yüce allah bizi bu dünyaya tek parça halinde yaratmış tek parça halinde de toprağa girmeliyiz.fakat diğer yandan düşününce kalbimde bağışlamaktan yana hele bi o zaman gelsin allah büyük :)

HaYLaZ
12.06.2008, 20:58
bagıslarım cünkü.. bana toprak altında bi yararı olmayacak..En azından ihtiyacı olanlara deva hasta olanlara sifa olur..Ve bir Cok aile sevinir..!!

Arif Coşkun
12.06.2008, 20:59
İlk bakışta çok soğuk geliyo insana. Ne yalan söyleyyim ben sıcak bakmıyorum fazla, net değilim. Bağışlamama meyilim daha ağır basıyor.

köyüm
13.06.2008, 01:31
evet insanlara yaralı olacaksa neden olmasın bir hayat kurtarırız fenamı olur.

kangallim
13.06.2008, 08:22
ben bağışlamam herhalde içimdeki ses hep bağışlama dedi :)
onlar Allahın bana verdiği birer emanet bende başkalarına emanet edemem........

haythuyt
13.06.2008, 10:08
kalbım hariç butün organlarımı bagışlarım

FatihCan
15.06.2008, 20:27
Çok değerli yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim....

Bağışlayacak olanların sayısının çok olmasıda ayrıca sevindirdi beni...

Umarın en kısa zamanda bu konuyla ilgili yetkili kurumlara baş vuruda bulunursunuz...

gfb34
15.06.2008, 20:51
aslında aklımda bağışlamamak var çünkü yüce allah bizi bu dünyaya tek parça halinde yaratmış tek parça halinde de toprağa girmeliyiz.fakat diğer yandan düşününce kalbimde bağışlamaktan yana hele bi o zaman gelsin allah büyük :)

peki yarın yaşayabileceğin garantimi???illa yaş 50 yi geçtikten sonramı ölümü düşünüceksin...

58memo
16.06.2008, 00:02
Hic düsünmedim ama bagislarim heralde baska insana hayat vermek benim icin büyük bir sereftir, kesinlikle bagislarsam allah rizasi icin bagislarim :D

haythuyt
16.06.2008, 00:13
dedımya kalbım harıc butun organımı bagıslardım nasıl olsa dın alımlerı tarafından uygun gorulmus birsey baska canlar yanmasın

FatihCan
18.06.2008, 19:03
dedımya kalbım harıc butun organımı bagıslardım nasıl olsa dın alımlerı tarafından uygun gorulmus birsey baska canlar yanmasın

Kalbini neden vermezsin ?

haythuyt
18.06.2008, 20:28
kalbımızı gelene gecene verdık hasta ettık sorunlu oldu verıpte. mılletın basını yakmayalım
ama dıger butun organlarımı seve seve verırım

FatihCan
21.06.2008, 20:30
kalbımızı gelene gecene verdık hasta ettık sorunlu oldu verıpte. mılletın basını yakmayalım
ama dıger butun organlarımı seve seve verırım

Güzel :)

++++++++++++++++++++++++++++++ +++++++++++

!~+4upn| q!y4rI
23.06.2008, 08:38
Bende BagisLarim KessinLikLe !!

ALLAH ' dan aLdigin ArmaganLari Vefaat Ettikten SonRa O ArmaganLari BasKa Birine HeDiye Etmek... :) Hemde Cok Sevap... (:

58memo
30.06.2008, 22:55
Evet bagislarim.

bir insana allah razisai icin organ vermek hayirli bi isdir, allah herkese nasip etsin :D

EslemNida
15.07.2008, 12:25
evet bağışlarımm :) başkalarının hayatta kalmasını sağlamak için ......

haythuyt
15.07.2008, 14:01

AYNEN DEVAMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM

byfatih_
15.07.2008, 14:05
Kur'an-ı Kerim'de de (Maide Suresi, Ayet 32) " KİM BİR KİMSEYE HAYAT VERİRSE, ONUN SANKİ BÜTÜN İNSANLARA HAYAT VERMİŞÇESİNE SEVAP KAZANACAĞI " beyan olunmuştur.

Organ bagışını Ben mantıklı bulmuyorum şahsen ama inanmıyorda degilim bence araştırmak lazım. şuda bir gerçekki ahirette bütün organlarımız bizden hesap soracak. üstte belirttigim suredede sadece organ bagışı yapın denmiyor zaten.
Neyse öldügüm zaman düşünürüm kafam karışık :)

byfatih_
15.07.2008, 14:10
Bende BagisLarim KessinLikLe !!

ALLAH ' dan aLdigin ArmaganLari Vefaat Ettikten SonRa O ArmaganLari BasKa Birine HeDiye Etmek... :) Hemde Cok Sevap... (:

Onlar sana verilmiş armagan olsada (zamanı gelince alınacak) sen ötekisine verirken acaba temiz veriyormusun o yöndende için,yüregin serin rahat olması lazım :)
AYRICA arkadaşlar canlıyken bile hayati tehlike yaratmıyacak organlarımızı verebiliriz niye öldüten sonra oluyorki BU HEVES:)

ŞıMaRıK KıZ
15.07.2008, 15:39
ben olsam bagıslarım cunku bocuklerın yıycegıne hıc olmassa bı ıse yarasınn;)

Deniz5835
17.07.2008, 20:33
insan hayatı kurtaracaksa neden vermeyelim

ölünce bari faydalı olalım

sandalli
17.07.2008, 21:23
aslinda ben bagislarim ama belki de bir an olur önemli birine organ lazim olur beni onun icin keserler diye endisem var, yoksa miletime canim feda, haa ben Almanyadayim bu arada. Endisem o yüzden.

Deniz5835
17.07.2008, 22:11
aslinda ben bagislarim ama belki de bir an olur önemli birine organ lazim olur beni onun icin keserler diye endisem var, yoksa miletime canim feda, haa ben Almanyadayim bu arada. Endisem o yüzden.

sen bağışlada can kurtulacak bir insanı düşün senin organınla yaşıyor
ama buralı ama başka yerli hayat vereceksin birine düşünsene
nu mutlu insanım diyene

önce insan

CEYLAN-58
17.07.2008, 22:38
hiç düşünmeden arkamda kalanlara söylerim zaten ben öldükten sonra ne işime yarayacak en azından organlarımı uyan birine verirler belki de ölmek üzere olan birine hayat veririm

titizyiğido
17.07.2008, 22:59
bağışlamak problem değilde bunun bide dini boyutu var tabi dinimizce ne derece doğru bunu tam bilmiyorum bununla ilgili çeşitli yorumlar var kimisi günah diyo kimisi caiz diyo bununla ilgili bir bilgisi olan varmı?

ÇALIŞIR
17.07.2008, 23:02
İnsanın başına gelmeyince anlayamıyor. Gidip diyaliz merkezlerini bir bakın makineye bağlı kalmak hele kalp nakli bekliyorsanız daha da berbat bir durum.

BAĞIŞLANAN HER ORGAN FİLİZLENEN BİR CANDIR

ÇALIŞIR
17.07.2008, 23:05
ORGAN BAĞIŞI HAKKINDA MERAK ETTİKLERİNİZ

Bizim yada en sevdiklerimizden birinin organ nakline ihtiyacı olursa ne yaparız? Onları yaşatmak için nelerden vazgeçebileceğimizi bir düşünün! Bir gün daha bizimle kalması için neleri feda edebileceğimizi? Ve bu durumdaki binlerce gözü yaşlı insanı…..

Lütfen… Organ bağışına destek verelim, duyarlılık gösterelim!

ORGAN NAKLİ NEDİR?

Vücutta görevini yapamayan bir organın yerine canlı bir vericiden veya ölüden alınan sağlam ve aynı görevi üslenecek bir organın nakledilmesi işlemidir.

ORGAN BAĞIŞI NEDİR?

Bir kişinin hayatta iken serbest iradesi ile tıbben yaşamı sona erdikten sonra doku ve organlarının başka hastaların tedavisi için kullanılmasına izin vermesi ve bunu belgelendirmesidir.

NAKİL YAPILABİLECEK DOKU VE ORGANLAR HANGİLERİDİR?

Ülkemizde nakil yapılan organlar
-Böbrek
-Deri
-Karaciğer
-Kalp
-Akciğer
-Pankreas
-İncebağırsak
Nakil yapılan dokular ise;
-Kemik
-Kemik iliği
-Kornea
-Kalp kapağı

HER ÖLÜMDEN SONRA ORGANLAR ALINABİLİR Mİ?

Organ bağışı yapılsa bile her ölümden sonra organ nakli mümkün değildir. Örneğin evde yada yolda vefat eden bir kimse bağış kartı ve ailesinin rızası olsa bile organları alınamaz. Yalnızca hastane yoğun bakım ortamında tıbben ölümü gerçekleşen insanlardan organ nakli yapılabilir. Yani sıkça duyduğumuz deprem ve felaketlerden sonra cesetlerin organlarının alınması gibi bir durum söz konusu değildir.

BİR ORGAN HERKESE NAKLEDİLEBİLİR Mİ?

Bir organın hiçbir özellik aranmadan herhangi birine nakledilmesi söz konusu değildir.Organ naklinde alıcı verici olacak kişilerin doku uyumları önem arz etmektedir. Alıcı ve vericinin doku uyumları testlerle belirlenir en yüksek doku uyumunda cerrahi işlem gerçekleştirilir. Ayrıca doku uyumunun yanı sıra nakille verilen bağışıklık önleyici ilaçlarla (İmmunsuppresive) ameliyat başarısı yükselir.

KİŞİ ÖLMEDEN ORGAN NAKLİ KARARI ALINABİLİR Mİ?

Tıpta en temel ilke her bireyin kendi yaşam hakkı olduğu ve trilyonda bir yaşama dönüş şansı bile olsa bu şansın sonuna kadar kullanılması gerektiğidir. Hiç kimse için nasıl olsa ölecek tabiri kullanılamaz. Hastane yoğun bakım ortamında doktorlardan oluşan bir ekip tarafından tıbbi ölüm kararı verilmeden organ nakli düşüncesi asla gündeme gelemez.

DİNEN BİR SAKINCA VAR MIDIR?

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, organ bağışını insanın insana yapabileceği en büyük yardım olarak tanımlanmıştır. 6.3.1980 tarih 396 sayılı kararı ile organ naklinin caiz olduğunu bildirmiştir. Diğer islam ülkelerinde de ve bütün büyük dinlerde de benzer kararlar mevcuttur. Kur'an-ı Kerim'de de (Maide Suresi, Ayet 32) " KİM BİR KİMSEYE HAYAT VERİRSE, ONUN SANKİ BÜTÜN İNSANLARA HAYAT VERMİŞÇESİNE SEVAP KAZANACAĞI " beyan olunmuştur.

NEREYE-NASIL ORGAN BAĞIŞI YAPABİLİRİM?

-İl Sağlık Müdürlüğü

-Hastaneler

-Organ nakli yapan merkezlere

Organ bağışı yapmak isteyen kişiler yukarda belirtilen yerlere başvuru yaparak iki tanık huzurunda bir belge imzalayarak organ bağışı kartına sahip olurlar. Organ bağışı kartını alan kişinin, bağış kartını her zaman üzerinde taşıması gerekmektedir.

ORGAN BAĞIŞI İÇİN YAŞ SINIRI VE ÖZELLİK ARANIYOR MU?

18 Yaş ve üzeri akli dengesi yerinde olan herkes organ bağışı yapabilir ve organ bağışı kartı sahibi olabilir.

BÜTÜN ORGANLARIMI BAĞIŞLAMAK İSTEMİYORUM, MÜMKÜN MÜ?

Organ bağışı kartının bir bölümünde bağışlamak istediğiniz organlarla ilgili seçenekler mevcuttur, bu bölümde işaretlediğiniz organlarınız dışında her hangi bir organınızın alınması söz konusu değildir.

HER ORGAN BAĞIŞI YAPANIN ORGANLARI MUTLAKA ALINIR MI?

Kişi organ bağışı yapmış olabilir fakat evde yolda yada kaza yerinde ölümü gerçekleşmiş ise organları alınamaz. Daha öncede belirttiğimiz gibi ancak hastane ortamında tıbben ölümü gerçekleşmiş kişilerin organları alınabilir.

ORGAN BAĞIŞI FİKRİMDEN VAZGEÇTİM! MÜMKÜN MÜ?

Organ bağışı kartı sahibi olsanız dahi, istediğiniz anda ailenize bildirerek ve bağış kartınızı yırtarak, fikrinizden vazgeçebilirsiniz.

ORGAN BAĞIŞI YAPTIĞIMI, AİLE BİREYLERİMDEN GİZLEMEK İSTİYORUM! ÜZERİMDEN ÇIKACAK BAĞIŞ KARTI YETERLİMİDİR?

Hiçbir zaman bağış kartı tek başına yeterli değildir. Ailenizin yada yakınlarınızın rızası olmadan organlarınız alınamaz. Bu sebeple bağış yaptığınız andan itibaren bu kararınızı ailenizle paylaşmanız gerekmektedir, organ bağışı bir nevi mirastır.

ORGANLARIMIN BİRİNE SATILMA İHTİMALİ YADA BELİRLİ KİŞİLERE ÖZELLİKLE VERİLME DURUMU VAR MIDIR?

Kişilerin bir bedel karşılığı organlarını vermeleri 2238 sayılı yasaya göre yasaktır. Bağışlanan organlar, bu konuyla ilgilenen Ulusal Koordinasyon Sistemi tarafından tıbben acilliği ve doku uyumuna göre en uygun alıcıya nakil edilir. Bu belirlemede zengin, fakir, ırk, cinsiyet vb. ayrımlar kesinlikle yapılmaz.

ORGANLARI ALINAN KİŞİNİN CENAZESİ VUCUT BÜTÜNLÜĞÜ BOZULMADAN TESLİM EDİLMESİ MÜMKÜN MÜDÜR?

Organları alınan kişinin cenazesi, kamuoyuna yansıdığı gibi bir torba içinde teslim edilmez aksine son derece özenli bir şekilde vücut bütünlüğü bozulmadan aileye teslim edilir. Bu konuda nakil merkezleri özellikle hassasiyet göstermektedir.

ÇALIŞIR
17.07.2008, 23:11
DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI'NIN ORGAN BAĞIŞI KONUSUYLA İLGİLİ GÖRÜŞÜ

--------------------------------------------------------------------------------

Konu : D/9/80
Başkanlığım Din İşleri Yüksek Kurulu'nun 06.03.1980 tarih ve 196 sayılı uzun kararı ile organ naklinin caiz olduğunu bildirmiştir. Bu karara göre organ nakli için şu şartlara uyulması gerekmektedir :

1-) Zaruret halinin bulunması, yani hastanın hayatını veya hayati bir uzvunu kurtarmak için bundan başka çarenin olmadığının mesleki ehliyet edilmesi
2-) Hastalığın bu yolla tedavi edilebileceğine tabibin zann-ı galibinin bulunması
3-) Organ veya dokusu alınan kişinin, bu işlemin yapıldığı esnada ölmüş olması
4-) Tedavisi yapılacak olan hastanın da kendisine yapılacak olan bu nakle razı olması gerekir.

Organ Bağışı Günah Değil

Organ bağışının dinimiz açısından günah olmadığına 3.3.1980 tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu karar vermiştir ve organ ve doku naklinin CAİZ olacağı sonucuna varmıştır. Demek ki Türkiye’de İslam dini açısından organ bağışı tasvip edilmekte ve desteklenmektedir. Bundan 1 hafta önce İstanbul müftüsü Mustafa Çağrıcı “Organ bağışı dinen meşru ve sevaptır. Şunu iddia ediyorum, eğer yaşasaydı bugün Hazreti Peygamber de organ nakline kesinlikle destek verirdi ve kendisi de katılırdı" demiştir.

aspasya58
18.07.2008, 21:45
insan kendine ait olanı bağışlar bence,vucüdumuz emanet yani terim benim hiç hoşuma gitmiyor,
amaaaaaaaa öyle zor durumda insanlar varki belki yarın bizde onlardan biri olacağız,diyaliz iyi bir örnek insanlar makinalara bağımlı yaşıyor ve inanılmaz sıkıntı dolu bir süreç emaneti ihtiyacı olana vermek gerek nacizane fikrim

sandalli
18.07.2008, 23:48
bende bagislayacaim galiba, onlardan ayrilmak hicde kolay olmayacak ama saglik olsun.

akifeker2
18.07.2008, 23:57
kesın bağışlarım

toparakta curyeceğine yetimın bırıne yada ihtiyacı olan bırıne faydalı olsun!

sandalli
19.07.2008, 16:18
vasiyet edecegim öldükten sonra bagislasinlar, öldükten sonra lazim olmayacaklar bana.

CrSivaslim58
07.08.2008, 19:40
Bende tabiki bağşlarin benim

içim rahat olmaztdi.

GuNaY
19.08.2008, 19:16
Şu ana kadar bağışlamak için herhangi bir düşüncem olmadı, bundan sonrada sanmıyorum...

jacop162000
23.08.2008, 11:54
kesinlikle BAĞİŞLAMAM.................... .. nedenini soleyemem...............

bulutum
27.08.2008, 18:20
bagıslamam bencilimdir:) de biraz vede cimri isin sakasi bu tabi diyanet den aciklandi diyosunuz peki diyanet sunuda acikladilarmi insan oglu cenin iken nefes sayisi belirlidir yani organla hayat sürme diye birsey yok diyeceksinizki eziyetten kurtulur hayir efendim her kisi etmedigi ni cekmedikce ölmez dünyada cekilen cilenin bir hayri mutlaka vardir ben bagislamam bagislayanada mani olmam

MeLody58
27.08.2008, 19:30
ASLINDA BEN ORGANLARIMI BAGIŞLAMAK İSTİYORDUM HOCAYA SORDUM DİNİMİZCE SAKINCASI VARMI DİYE İMAM DİNİMİZCE GÜNAH OLDUGUNU İFADE ETTİ GÜNAH OLMASA KESİN BAGIŞLARDIM :)

tatli-dilli
28.08.2008, 08:46
nasil yasarken insanlara bir faydam olmasi icin cabaliyorsam öldükten sonra da birilerine hayat vereceksem ne mutlu bana. ben hic cekinmeden bagislayabilirim...

henüz beni tatmin etmeyen bir konu var dinimizde bunun yeri. yani herkes farkli birsey söylüyor, kimizi günah kimisi sevap. ben ne zaman inandirici ve nedenli bir cevap aldigim zaman kararimi verecegim. caiz degil ise bizde camilere yapariz hayrimizi ve bu sekilde de amel defterimiz kapanmaz.

nagi_han
29.08.2008, 18:49
kesinlikle bağışlarım şuan ne yapcamı bilmiyorum ama aileme söleidm bağışlayın diye

*AHISKALI*
11.09.2008, 17:25
Dinimiz açısından bir sakıncası olmasaydı hiç düşünmeden bu soruya evet derdim fakat dinimiz bunu tasvip etmediği için bu soruya hayır diyorum zira Rabbimizin hikmetinden sual olunmaz

SAWAS
11.09.2008, 19:40
Bu konuda dinimizin net tavrını tam bilemediğim için kararsızım.Bir kısım diyorki dinimiz uygun görmüştür,bir kısımda görmemiştir diyor.Bu yüzden kararsızım...

ötükenindelisi
11.09.2008, 22:02
bütün ,insanları seviyorum insanlık için herşey yaparım ölmedende bağışlarım

sandalli
21.11.2008, 23:03
Bence organlarin bagislanmasi lazim, dinimizin böyle bir yasak koydugunu idda eden arkadaslar bunu ayet ve hadis-i seriflerle desteklerlerse cok sevinirim.

jasminiron
21.11.2008, 23:40
kesinlikle bağışlarım sadece beni ürküten ölmeden önce organlarının alınacağını bilmek sadece bundan korkuyorum nebileyim sanki ölmeden mezarını kazmak gibi bişi belki yanlış düşünüyorum oyüzden ben bunu bilmiyeyim öldükten sonra neolursa olsun

yerliturkuaz
21.11.2008, 23:40
Tabiki bağışlayacağım geçirdiğim rahatsızlıktan dolayı kan bağışı yapamıyorum fakat ilerrde organlarımı ihtiyacı olanlara yaşamak isteyenlere bağışlyacağım....

HaZaN
28.11.2008, 14:26
Hayır bağışlamammmm...............

sandalli
28.11.2008, 14:27
Iyi birini bulursam bagislarim herhalde. Organlarimin insanlara zarar veren birine yardimci olmasini istemiyorum.

sivassporlukiz
08.01.2009, 19:03
Ben Bagislardim.Öldükten sonra zaten ise yaramayacak.bari ihtiyaci olan birine vereyim =)

harbikiz58
08.01.2009, 19:23
aynen bacima katiliyorum bende bagislamak isterim

sivassporlukiz
08.01.2009, 19:28
sagool ablacuummmmmmm :D

ise yarayalimm ama dimi ;)

MeLody58
16.01.2009, 20:16
ölsemde bagışlamam ( espriydi tabi ) organ bagıslamak dinimizce günah oldugu için bende dinin emirlerine uyarak uygun görmüyorum...

bulutum58
19.01.2009, 21:43
tabiki hayır bagıslamam herkes kendı organına duzenlıce baksın kımsenın organına ıhtıyac duymasın demı ama

barikat58
04.02.2009, 17:13
asla paşam asla.barikat organını vermez

sivassporlukiz
04.02.2009, 17:15
ölsemde bagışlamam ( espriydi tabi ) organ bagıslamak dinimizce günah oldugu için bende dinin emirlerine uyarak uygun görmüyorum...

eger gercekten günahsa bende bagislamam.
melody eminmisin günah olduguna ?
ben günah degil diye biliyorum ama...?!

seva
04.02.2009, 18:50
Mezarda çürüyeceğime insanlara faydam olsun...

altuntas58
04.02.2009, 20:24
ORGAN BAĞIŞI NEDİR ?
Ölümünüzden sonra organlarınızın başka bir insan için kullanılmasına izin vermenizdir. Görmeyen bir insanın görmesini ya da hayatını diyaliz cihazına bağlı olarak sürdüren bir böbrek hastasının hayata dönmesini sağlar

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

altuntas58
04.02.2009, 21:31
Organ bağışı dini inançlara aykırı mıdır?
-Kesinlikle hayır. İslam dini de dahil olmak üzere tüm büyük dinlerde organ bağışına aykırı bir durum yoktur. Ayrıca tüm büyük dinler organ ticaretini lanetlemektedir.

gezgin_58
25.02.2009, 15:00
kalbım harıc butun organlarımı seve bagıslarım

barikat58
25.02.2009, 15:04
BAGIŞLAMAM HERKESİN ORGANI KENDİNE

vanlıyam65
10.07.2009, 23:52
bağışladım zaten.organ nakli için sırada bekleyen insanları gördükçe içim sızlıyor.ne gerek var ben öldükten sonra organlarımın

qio
11.07.2009, 00:21
Tabiki bağışlıyorum , kalbime sahip olabilecek insanın işi zor :)

suzii
11.07.2009, 00:25
ben bağışlamıyorum çünkü bu konuda duydukalrım beni çok etkiledi

qio
11.07.2009, 00:28
neymiş duydukların hemşerim ?

suzii
11.07.2009, 00:30
ölünce allahın huzurunda bağışladığın organların eksik oluyormuş öyle söylediler

qio
11.07.2009, 00:33
Doğru olabilir dini durumları hakkında bilgi sahibi değilim ama bağışlamak bir başka insanın yaşamasına sebeb olabilmek daha mantıklı olabilir.

suzii
11.07.2009, 01:19
biliyorum yaradanın huzuruna eksik çıkmak da huzur bozucu olur bence

qio
11.07.2009, 01:23
gazilerimiz var , kolu bacağı kopan insanlar var bence burda bir yanlış anlaşılma var. Vatan için canını veren şehit olabiliyorsa vatandaşı için organını bağışlamak kötü bişey olmasa gerek.

suzii
11.07.2009, 01:27
dinimizde onları yeri farklıdır sen isteyerek bağışlıyorsun

qio
11.07.2009, 01:37
Vatan içinde isteyerek can veriliyor , düşmandan kaçan insanın ölümünün şehitlikle mükafatlandıralacağınıda sanmıyorum. Ha dersenki bana böbreklerini para karşılığı satan insanın Allah karşısına çıktığında huzurlu olacağını sanmıyorum mantıklı gelebilir. Vatan için şehit olan insanlar gelecek nesillerin hür özgür ve sağlıklı yaşayabilmesi için kendi canlarını feda etmesi ile ölen bir insanın artık kullanamıyacağı bedeninin organları ihtiyaçlı bir insana vermesi kadar güzel bir davranış düşünemiyorum.

suzii
11.07.2009, 01:39
senin düşüncen! saygı duyarım :)

qio
11.07.2009, 01:43
Tşk ederim :) İnsanların farklı düşüncelere saygı gösterip dinlemesi erdemliktir araştırarak doğruyu bulacaklarına işarettir. ( düşünceden kastım realite , iddaları düşünce olarak kimse algılamasın sözüm meclisten dışarı )

Salim58
11.07.2009, 07:19
dinen hiç bir sakıncası olmadığına göre bağışlanması gayet güzel bu konuda bende bağışlarım tabiki

altuntas58
11.07.2009, 10:59
ben bağışlamıyorum çünkü bu konuda duydukalrım beni çok etkiledi

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, organ bağışını insanın insana yapabileceği en büyük yardım olarak tanımlanmıştır. 6.3.1980 tarih 396 sayılı kararı ile organ naklinin caiz olduğunu bildirmiştir. Diğer islam ülkelerinde de ve bütün büyük dinlerde de benzer kararlar mevcuttur. Kur’an-ı Kerim’de de (Maide Suresi, Ayet 32) ” KİM BİR KİMSEYE HAYAT VERİRSE, ONUN SANKİ BÜTÜN İNSANLARA HAYAT VERMİŞÇESİNE SEVAP KAZANACAĞI ” beyan olunmuştur

Sizin bu konu üzerinde sağlıklı bir şekilde araştırma yapmanız lazım dinimizi yozlaştıranlardan değilde gercek din adamlarından bilgilenmeniz öneriyorum ben seve seve bağışlarım ve bütün din kardeşlerimede bağışlamaları için cağrıda bulunuyorum

Salim58
11.07.2009, 11:09

uygun görmeyebilirsiniz bu normal yani mecburiyet yok dinen de bi sakıncası yok bu konuda gerçek bilgi almak için diyanet işleri en güvenilir kaynak yok derseniz buyrun bu ayet bize kafi

Kur’an-ı Kerim’de de (Maide Suresi, Ayet 32) ” KİM BİR KİMSEYE HAYAT VERİRSE, ONUN SANKİ BÜTÜN İNSANLARA HAYAT VERMİŞÇESİNE SEVAP KAZANACAĞI ” beyan olunmuştur

ölünce allahın huzurunda bağışladığın organların eksik oluyormuş öyle söylediler

bunu söyleyen kaynak ne kadar doğru düşünmek lazım rabbimiz bizlere niye organların eksik diye sormayacak ne soracağını ve nelerden hesaba çekileceğimizi söylememe gerek varmı bilmiyorum kuran ve hadisler en güzel kaynağımız

altuntas58
11.07.2009, 12:01
Kulaktan dolma sözlerle dinimizi yozlaştırmaya uğraşan yobazları secip temizlememiz lazım saf temiz insanlarımızı hurafelerle kandırıp organ bağışının dinimizde hiç bir sakıncası olmadığı halde günah diyerek engelliyorlar

ErdalGüler
11.07.2009, 13:33
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, organ bağışını insanın insana yapabileceği en büyük yardım olarak tanımlanmıştır. 6.3.1980 tarih 396 sayılı kararı ile organ naklinin caiz olduğunu bildirmiştir. Diğer islam ülkelerinde de ve bütün büyük dinlerde de benzer kararlar mevcuttur. Kur’an-ı Kerim’de de (Maide Suresi, Ayet 32) ” KİM BİR KİMSEYE HAYAT VERİRSE, ONUN SANKİ BÜTÜN İNSANLARA HAYAT VERMİŞÇESİNE SEVAP KAZANACAĞI ” beyan olunmuştur

Sizin bu konu üzerinde sağlıklı bir şekilde araştırma yapmanız lazım dinimizi yozlaştıranlardan değilde gercek din adamlarından bilgilenmeniz öneriyorum ben seve seve bağışlarım ve bütün din kardeşlerimede bağışlamaları için cağrıda bulunuyorum

Mâide(*) Sûresi 32 - Bundan dolayı İsrailoğullarına (Kitapta) şunu yazdık: “Kim, bir insanı, bir can karşılığı veya yeryüzünde bir bozgunculuk çıkarmak karşılığı olmaksızın öldürürse, o sanki bütün insanları öldürmüştür. Her kim de birini (hayatını kurtararak) yaşatırsa sanki bütün insanları yaşatmıştır. Andolsun ki, onlara resûllerimiz apaçık deliller (mucize ve âyetler) getirdiler. Ama onlardan birçoğu bundan sonra da (hâlâ) yeryüzünde aşırı gitmektedir.

kaynak:[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Ayet mealindeki kısım can vermek manasında değil hayatını kurtarmak manasındadır lütfen yanlış bilgi vermeyiniz. Bu organ bağışı anlamına gelmez.

gezgin_58
11.07.2009, 15:33
ben bagıslarım ben oldukden sonra benım organlarımla hayata donenebılecek bırı varsa seve seve bagışlarım

Cley
11.07.2009, 15:37
ben bağışlamam. Benim organımla hayat bulaşak kişi günah işlemeye devam edecek belki.ben kimsenin günahına ortak olamam.kendi yüküm yeterince ağır zaten

Arif Coşkun
11.07.2009, 16:01
Burada tabiki her görüşe saygı duymak gerekir, çünkü her insan kendinden sorumlu, ben bağışlamayı uygun buluyorum ancak, biraz itici geliyor ve soğuk bakmama neden oluyor. Tam bir kararsızlık içindeyim.

65serdal58
12.07.2009, 00:37
hayat söz konusu ya...

allah herkese akıl vermiş...

allah sana verdiği organla mı seni sınayacak...

senin kornean yok..senin böbreğin yok...senin kalp kapakçığın yok mu diyecek...

allah aşkına öyle komik şeyler yazılmış ki...

hayat kurtaracaksın hayat...organ nakli bekleyen hastalardan birisi sende olabilirsin(allah kimseye göstermesin) o zaman mı akıllanmaya başlanacak....

qio
13.07.2009, 00:22
Komik yorumlara gülüyorum ve düşünüyorum insanların bu halleri düşünmeme sevk ediyor , nereye gidiyoruz...

Sivaslisandy-58
13.07.2009, 01:08
bende bagislamak istiyorum ama amasi var iste;yurt disindayiz burda ölürsem buraya bagislanacak!ama benim gönlüm kensi insanimdan yana buna bir care varmi?bilmiyorum!?olursa hemen gelip bagis kartimi almak isterim..

Salim58
13.07.2009, 07:07
bu konuda kesin kararlıyım en kısa zamanda bu bağışımı yapacağım inşallah

Glock23
13.07.2009, 23:57
hayat söz konusu ya...

allah herkese akıl vermiş...

allah sana verdiği organla mı seni sınayacak...

senin kornean yok..senin böbreğin yok...senin kalp kapakçığın yok mu diyecek...

allah aşkına öyle komik şeyler yazılmış ki...

hayat kurtaracaksın hayat...organ nakli bekleyen hastalardan birisi sende olabilirsin(allah kimseye göstermesin) o zaman mı akıllanmaya başlanacak....

Agzina saglik hemserim.
Ben bagisladim bile, hayat ta yapilmasi gereken en onemli seylerden birisi. O kadar ihtiyac varki. Bir bakin hele 6 yasindaki bobrek bekleyen cocugun, kadinin, erkegin umut dolu gozlerinin icine. Bagislamak istemeyenler bile kararlarini degistirirler saniyorum. Eger bir kisi yaralanabilirse bagisladigim organlardan ne mutlu bana, ve ben bundan daha buyuk sevab dusunemiyorum.

65serdal58
19.08.2009, 01:30
ben öldükten sonra napıyım o böbreği,o kalp kapakçığını,o korneayı,o karaciğeri.......

benim sorumluluğum ölene kadardır.......

ben yaşarken onlara çok iyi bakarsam o kadar sevap alıcam...

bir önce ki sayfada bir arkadaş yazmış.ya günah işlerse o verdiğim organ....

ya senin ruhun hesaba çekilecek arkadaş...

böbreğin değil....ne ortaklığından bahsediyorsun:)

qio
19.08.2009, 01:45
ben bağışlamam. Benim organımla hayat bulaşak kişi günah işlemeye devam edecek belki.ben kimsenin günahına ortak olamam.kendi yüküm yeterince ağır zaten

Muhammed'im senin dini konularda , kurallarda bilgili olduğu düşünüyorum. Beden mi günah işler ? Ruh mu ?

65serdal58
19.08.2009, 01:49
ah ahhhhhhhhhhhhhhh

ah bu cahillik nereye kadar sürecek ahhhhhhhhhhh.

nas_sina
19.08.2009, 03:32
önemli olan ruh bence öldükten sonra toprağa niye giriyoruz direk uçalım ozaman
ben bağışlayıp kurtarıyosam birini o günahmı işler sevapmı beni ilgilendirmez ben bağışlar giderim gerisini Allah bilir :)

ayten58
19.08.2009, 03:48
+ben bağışlamam nedenmi bu bedeni cenabi allah bana emanet olarak verdi
düşünsenize vücudunuzdan düşen tek tüy bile ahirette sizden davacı olacak ben organımı bağışladığımda ahirette nerde senin bir parçan ben bu bedeni sana eksik vermadimki eksik getirdin derse rabbim ben ne cevap vereceğim sizi bilmem ama bu benim şahsi düşüncem.

bu cahillikse eğer serdal bey evet ben cahilim..

qio
19.08.2009, 03:51
düşünsenize vücudunuzdan düşen tek tüy bile ahirette sizden davacı olacak ben organımı bağışladığımda ahirette nerde senin bir parçan ben bu bedeni sana eksik vermadimki eksik getirdin derse rabbim ben ne cevap vereceğim sizi bilmem ama bu benim şahsi düşüncem.

Abla ozaman ameliyatlarda günah , yada iş kazalarında evine ekmek götürmek için çalışan emekçinin kopan parmağı eli bunlarda günah senin mantığına göre , Bence önemli olan niyet gerisi hikaye.

nas_sina
19.08.2009, 04:08
benim böbreği sen al anne :D lazım olur bulunsun

Klimasuyu
19.08.2009, 04:10
benim böbreği sen al anne :D lazım olur bulunsun

Yabancıya gitmesin Güldane abla :D

qio
19.08.2009, 04:10
Metin benim kalbimde sana kardeşim tüm insanları sevmek için zamanım yetmezse bu görevi sana miras bırakıyorum :)

Klimasuyu
19.08.2009, 04:13
Yalçın o temiz kalbimi bana verdiğin için benden de sana bir adet yürek kardeşim:) ama mangal gibi :D...

qio
19.08.2009, 04:16
Saolasın kardeşim emanetini ömüy boyu saklarım :))

ömer yalcin
19.08.2009, 04:25
Eger Islamda bir sakincasi yoksa bende bagiskarim,eger bir can kurtulacaksa
neden olmasin

65serdal58
19.08.2009, 19:47

bu cahillikse eğer serdal bey evet ben cahilim..

farklı algılamışsın benim yazdıklarımı abla...

canın sağolsun

ayten58
19.08.2009, 19:53
teşekkür ederim kardeşim
ama bilmem ben böyle düşündüm yanlış düşünmüşde olabilirim
heey klup hause ve metin kardeşim kızımla dalga geçmeyin
benim böbrek rahatsızlığım var oda vermek istiyor ben kabul etmiyorum ya ona kızıyor kendinceama organ vereceğim eğer bir çocuksa seve seve veririm tabii.

65serdal58
19.08.2009, 19:55
teşekkür ederim kardeşim
ama bilmem ben böyle düşündüm yanlış düşünmüşde olabilirim
heey klup hause ve metin kardeşim kızımla dalga geçmeyin
benim böbrek rahatsızlığım var oda vermek istiyor ben kabul etmiyorum ya ona kızıyor kendinceama organ vereceğim eğer bir çocuksa seve seve veririm tabii.

geçmiş olsun ablacım........

umarım ciddi bişey yoktur........

ayten58
19.08.2009, 19:59
sağ elden çıkmış solda taş var kırılacak hele dursun ikinci bir sancı gelene dek diye düşünüyorum çünkü ondan önemli işlerim var.

65serdal58
19.08.2009, 20:02
çok geçmiş olsun abla...

allah şifanı versin....

vanlıyam65
24.08.2009, 01:59
ÖLDÜKTEN SONRA ORGANLARIMI SEVE SEVE BAĞIŞLARIM.HİÇTE PİŞMAN OLMAM.FORUMDAKİ YORUMLARI OKUDUM.SAYGI DUYARIM.UMARIM ORGAN BAĞIŞINA KARŞI OLAN ARKADAŞLAR BİRGÜN(((ALLAH KİMSENİN BAŞINA VERMESİN))) ÖLÜNÜN ORGANI PEŞİNDE KOŞMAZ.AMİN

58ÖREN58
24.08.2009, 02:50
VALAHA BEN BAGISLAMAM ORGANLARIMI SEVIYORUMMMMMMMM

ömer yalcin
24.08.2009, 03:40
alin sizin olsun......................... .......................

65serdal58
24.08.2009, 17:03
ÖLDÜKTEN SONRA ORGANLARIMI SEVE SEVE BAĞIŞLARIM.HİÇTE PİŞMAN OLMAM.FORUMDAKİ YORUMLARI OKUDUM.SAYGI DUYARIM.UMARIM ORGAN BAĞIŞINA KARŞI OLAN ARKADAŞLAR BİRGÜN(((ALLAH KİMSENİN BAŞINA VERMESİN))) ÖLÜNÜN ORGANI PEŞİNDE KOŞMAZ.AMİN

yüreğine sağlık kardeşim,,,

güzel yazmışsın...

allah kimseye vermesin...........

sevgim 58
24.08.2009, 17:27
MEZARDA CÜRÜYEGENE KADAR BIR VEYA BIR KAC HAYAT KURTULMUS OLURUM ........

SEVE SEVE BAGISLARIM..................

65serdal58
24.08.2009, 17:28
MEZARDA CÜRÜYEGENE KADAR BIR VEYA BIR KAC HAYAT KURTULMUS OLURUM ........

SEVE SEVE BAGISLARIM..................

bir organ bir insan hayatıdır yaaaaaaa..

yüreğine sağlık kardeşim

mrguven
01.06.2010, 16:41
Hayır Bağışlamam

Dilsad Hatun
22.08.2010, 20:42
Vallaha bagislarim bagislicam'da , bugun varim yarin yokum ..
Ama iyi birine tabiki , benden sonra iyi arastirsinlar :)

Tabii günah degilse insaAllah...

Kamera
22.08.2010, 20:46
Annem izin vermiyor yoksa hemen bagışlarım,küserim diyor.:)

ÖnceVatan_58
22.08.2010, 22:30
Zor bir soru karşı tarafın sağlığı için faydalı birşey fakat çok soğuk ve itici geliyo yinede.

65serdal58
24.08.2010, 01:25
bi saniye bile düşünmeden bağışlarım

KARAMELLL58
24.08.2010, 01:38
evet bağışlarım benim organlarım hayat kurtaracaksa neden bağışlamıyımkii

kartal-
24.08.2010, 01:49
KALBIMDEN HARIC HEPSINI VERIRIM KALBIM BASKASINA AIT ::.))