PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 'Türkiye neden Avrupa'ya ait'


_DuMaN_58
08.04.2008, 12:25
Alman Frankfurter Allegemeine Zeitung'un 'Türkiye neden Avrupa'ya ait' başlığı ile verdiği haberde eski Almanya Cumhurbaşkanı Scheel'den ilginç açıklamalar geldi.

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Almanya'nın eski Cumhurbaşkanı Walter Scheel, Türkiye'nin AB üyeliğinin, bir başarı öyküsünün mantıklı devamı olacağını söyledi.

Scheel, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) tarafından hazırlanan ve ''Frankfurter Allgemeine Zeitung'' adlı gazetede ''Türkiye neden Avrupa'ya ait'' başlığıyla yayınlanan ek için yaptığı açıklamada, Avrupa'nın büyümesini ve Türkiye'yle bağlantısını önce Dışişleri Bakanı, daha sonra da Cumhurbaşkanı olarak yakından izlediğini belirterek, şu görüşlere yer verdi:

''Türkiye'nin AB üyeliği, bir başarı öyküsünün mantıklı devamı olacaktır. Türkiye'nin 1960'lı yıllardan bu yana toplu gelişmesine bakıldığında, örneği olmayan bir başarı öyküsünden söz etmek gerekir. Türkiye'nin güvenilir bir siyasi dost olarak sürekli gelişmesi, başarılı bir şekilde uygulanan reformların sayısı ve Türkiye'nin Avrupa ekonomisindeki istikrarı sağlama payı sayılamayacak kadar fazla.''

-''TÜRKİYE'NİN AB ÜYELİĞİ BİZİ GÜÇLENDİRECEK''-

Daimler-Benz şirketinin eski Yönetim Kurulu Başkanı Edzard Reuter de, Nasyonal Sosyalizm döneminde ailesiyle Almanya'dan kaçmak zorunda kaldığı için Türkiye'de büyüdüğünü, Nazi barbarlığının Avrupa'daki kültürü yok etmeye başladığı zamanlarda Türkiye'nin Avrupalı olma yolunda ilerlediğini hatırlattı.

Türkiye'nin o zamandan bu yana siyasi liberalleşme, kültürel mübadele ve piyasaların açılmasıyla kararlılıkla gelişmeye devam ettiğini ifade eden Reuter, ''Bu bizim ve Türkiye'nin kendisi için iyi. Alman, Avrupalı ve Türkiye dostu olarak Türkiye'nin AB üyeliğini destekliyorum. Bu bizi güçlendirecek'' dedi.

Alman Federal Meclisi üyesi Lale Akgün ile Berlin eyalet meclisi üyeleri Emine Demirbüken-Wegner ve Bilkay Öney de, Türk kökenli politikacılar olarak Avrupa'nın birlikte büyümesini yürekten desteklediklerini, böylece sadece Türkiye'nin değil, Almanya ve Avrupa'nın da Türkiye'yle birlikte kültürel ve ekonomik olarak gelişeceklerini ifade ettiler.

Arend Oetker Holding Genel Müdürü Arend Oetker, bir şeye karar verilmek istendiği zaman o şeye çok iyi bakılması gerektiğini, ön yargılara ve klişelere yer olmadığını belirterek, şunları söyledi:

''Büyük ölçüde iştirak ettiğim şirketler uzun yıllardan bu yana Türkiye'de üretim yapıyorlar. Seyahatlerimde beni etkileyen sadece misafirperverlik değil, büyük bir hizmet isteği ve güçlü bir ilerleme iradesi de gördüm.''

Türkiye'nin gelecekte daha fazla ekonomik ve siyasi önem kazanacağını da kaydeden Oetker, ''Bu dinamizmde pay sahibi olmak isteyip istediğimiz konusunda ön yargı olmadan karar vermemiz gerekir'' dedi.

Alman Deutsche Bank baş uzmanlarından Norbert Walter de, Türkiye'nin ekonomik olarak Avrupa'nın önde gelen ülkelerinden daha hızlı bir şekilde büyüdüğünü belirterek, Türkiye'nin geçen yıl Almanya'dan 11 milyar avro tutarında mal ithal ettiğini, aynı zamanda doğal gaz ve petrol hatlarıyla da Rusya'ya enerji bağlılığını azalttığını ifade etti.

-''TÜRKİYE AVRUPA'NIN GÜVENİLİR BİR DOSTUDUR''-

Almanya'nın eski Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı ve eski Başbakan Yardımcısı Franz Müntefering de Türkiye'nin, Avrupa'nın güvenilir bir dostu olduğunu, küreselleşmeden dolayı ekonomik, siyasi ve kültürel olarak bu bağın daha da önem kazanacağını belirterek, bu nedenle Türkiye'nin AB üyeliğinin siyasi bir başarı haline getirilmesi için müzakere sürecinde tutarlı adımların atılması gerektiğini kaydetti.

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Gunther Verheugen de, Türkiye'nin AB üyeliği konusunda siyasi nedenlerin ağır bastığını, ancak ekonomik nedenlerin de hafife alınmaması gerektiğini belirterek, Türkiye'nin ekonomik potansiyelinin Avrupa ekonomisini iç ve dışta daha fazla rekabet edebilir hale getirebileceğini söyledi.

Türkiye'nin üyeliğinin, ekonomik olarak karşılıklı bir ''kazan-kazan'' durumu olacağını vurgulayan Verheugen, bunun Almanya'da da daha fazla istihdama yol açacağını belirtti.

-''TÜRKİYE AVRUPA İÇİN BİR KAZANÇTIR''-

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ da, Türk halkının kendisini Avrupalı olarak gördüğünü, bu nedenle de AB'nin bir parçası olmak istediğini, Türkler ile AB ülkeleri vatandaşlarının birçok ortak tutkusu olduğunu, ancak Türkiye'nin AB üyeliğinin ekonomik ve stratejik avantajları da olduğunu ifade etti.

Türkiye'yle Avrupa ekonomik alanının daha da büyüyeceğini, Türkiye'nin daha şimdiden AB'nin enerji alımı için önemli bir irtibat ülkesi olduğunu belirten Yalçındağ, ancak henüz AB içinde ve Türkiye'de de yapılacak çok iş olduğunu, buna rağmen üyelik müzakerelerinin ülkedeki reform sürecini çok hızlandırdığını kaydetti.

''Türkiye Avrupa için bir kazançtır'' başlığıyla TÜSİAD tarafından ekte yer alan bir açıklamada da, Türkiye'nin ekonomisinin ve enerji sağlama imkanlarının AB için büyük bir kazanç olacağına, Türkiye'nin ayrıca AB'nin güvenliğini artıracağına dikkat çekildi.

Dünya gittikçe küçüldüğü için AB'nin büyümesi gerektiği, bunun için de AB'nin Türkiye'ye ihtiyacı olduğu belirtilen açıklamada, Türkiye'nin, Doğu ve Batı kültürüyle Avrupa'yı kültürel açıdan da zenginleştireceği, üyelik süreci içinde uzun ve başarılı bir yol aldığı, AB üyesi olması durumunda da ülkedeki reformlarla gerçek potansiyelini ortaya koyacağı kaydedildi.

_DuMaN_58
08.04.2008, 12:26
Acaba diğer ülkelerde mi böyle düşünüyor? Yoksa tam tersi mi?

Catli58
08.04.2008, 12:34
Bu ab meselesinden bizim basbakanin cok talihsiz bir aciklamasi var.

Tayyip diyorki: "Biz AB ye yük olmaya degil, yük almaya gidiyoruz"


Yük almak ne demek???
Hanballik yapmak demek


Tayyip efendi, eger Türkiyenin ab ye hamballik icin girmesini istiyorsan, orda dur.

Bizim ülkemizde yapilacak daha cok is var, kendi ülkene hamballik yap.

_DuMaN_58
08.04.2008, 12:56
Yav ben bu hükümetin AB işine hiç katılmıyorum. Ne var sanki orda?

Catli58
08.04.2008, 13:10
Yav ben bu hükümetin AB işine hiç katılmıyorum. Ne var sanki orda?

Hicbir sey yok kardesim. Bosuna ab ye hizmet ediyorlar, her dediklerini yapiyorlar.
Adamlar bizle dalga geciyor, hangimiz inaniyoruz bizi alacigna. Hem olsa bile bizim hicbir cikarimiz yok.

_DuMaN_58
08.04.2008, 13:25
Çıkarımız olsa dahi ondan ne fayda gelir? Boşuna zaman kaybediyoruz.

Arif Coşkun
08.04.2008, 13:33
Ya arkadaşlar şunu iyi bilelim AB dediğimiz kurum bizi 40 yıldır ödevler vererek dersinize iyi çalışın, bazı zamanlar sınav eder gibi puanlar vererek oyalama taktiğine devam ediyor. Bu şuna benzer; bir mahallede bazı evler kendi araalrında bir grup oluşturmuş başka evleri aralarına almıyor,gelmek isteyenleri kafasına göre içlerine kabul ediyorlar.Bir evde var bende içinize katılayım diye ısrar ediyor.Onlar işi zora soktukça o ev ısrarla hala ben sizin gruba girmek istiyorum diye ısrar ediyor.Bizim nereden geldiğimiz kim olduğumuz belli neden hala bazı değerlerimizi onurumuzu hiçe sayarak hala bu ısrarı sürdürüyoruz!!! Biz kendi içimizde birliğimizi oluşturalım.İlla şartmı oraya üye olmak.Üye olsak ne olacak sanki.? Kazanacağımız bazı şeylerin yanında kaybettiklerimiz daha çok olacak.Üye olunca gökten para yağdırmayacaklar. Yeri geldiğinde örf adetlerini törelerini beğenmiyoruz, ısrarla girelim diye neden ısrar edilir anlayamam. Ekonomimizi geliştirelim,eğitim reformunu yapalım, kültürümüzü geliştirme çabasında olalım.Belki birgün kabul edecekler ama o zamanda AB diye bir kurum kalmayacak dağılacak.Türkiye nerede duracağını net bir şekilde belli etmeli.Yoksa bu şekilde daha nice on yıllar geçer.

bayatlı kenan58
08.04.2008, 13:43
ne ab ne abd bızler turk ıslam bırlıgını kurmalıyız ıste ozaman guclenırız dunya onumuzde dız coker avrupa bunun bılıncınde ve sureklı oyalama taktıgı uygulamakta ne ısımız var bızım hırıstıyan kulubunun arasında bızler sanlı ve yuce bır mılletız zamanında nasıl dıze getırdıysek bırlesırsek bu gunde dıze getırırız

Catli58
08.04.2008, 13:45
Bizim AB sürecimiz, bir kisinin kosu bandinda kosmasina benziyor. Biz ne kadar hizli kosarsak kosalim, yine oldugumuz yerde bekliyoruz.
Yani ab ye ne kadar yaranmak istesek de isteyen, bizi bir adim ilere almayacaklar.

Almasinlar daha iyi, ama gelde bunu siyasetcilere anlat.

Catli58
08.04.2008, 13:58
ne ab ne abd bızler turk ıslam bırlıgını kurmalıyız ıste ozaman guclenırız dunya onumuzde dız coker avrupa bunun bılıncınde ve sureklı oyalama taktıgı uygulamakta ne ısımız var bızım hırıstıyan kulubunun arasında bızler sanlı ve yuce bır mılletız zamanında nasıl dıze getırdıysek bırlesırsek bu gunde dıze getırırız


Önce Türk Birligi, daha sonra Türk Islam Birligi.

_DuMaN_58
08.04.2008, 15:10
Evet dediğiniz gibi Türk ve İslam birliği kurmamız lazım. Ama Devlete bunu anlatamıyoruz. G8 var ama biz olmadıktan sonra onlarında sesi çıkmıyor. Artık zamını geldi Tarafımızı belli etmemiz lazım. Ab nin uşaklığını yapmamamız gerekiyor!!

Catli58
08.04.2008, 16:49
Evet dediğiniz gibi Türk ve İslam birliği kurmamız lazım. Ama Devlete bunu anlatamıyoruz. G8 var ama biz olmadıktan sonra onlarında sesi çıkmıyor. Artık zamını geldi Tarafımızı belli etmemiz lazım. Ab nin uşaklığını yapmamamız gerekiyor!!

Ama suanki siyasiler ab ye usakliktan baska yaptiklari yok.

Ama ab nin halen tavri ayni.

Yani, ab ye yaptiklari usaklik yanlarina kar kalacak. :confused:

_DuMaN_58
08.04.2008, 17:10
Bencede yapılanlar bir işe yaramaz gibi. Eğer boşa gitmezse iyi. Ama giderse...

''Barış''
16.07.2008, 19:46
Türk, tarihi boyunca dünyaya hükmetmiştir. Şu an ülkeyi yönetenler cepleri derdine her türlü hainliği yapabilirler. Ancak birgün kendisine salt Atatürk'ü örnek alan ümmetçi yada batı aşığı olmayan saf Türkler tekrar dünyaya hükmedecektir.