PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İyi Uykular Milletim

fertelliyim
08.04.2008, 13:56
Vatandas 'Türk Osman' Osman Bey, sabah saat 7.00'de Casio masa saatinin
alarmiyla gözlerini açti.
Puffy yorganini kaldirdi.
Hugo Boss pijamalarini
çikarip Adidas terliklerini giydi.
WC'ye ugradiktan sonra banyoya geçti.
Clear
sampuan ve Protex sabunuyla dusunu aldi.
Colgate ile dislerini firçaladi .
Rowenta ile saçlarini kuruttu.
Bill's gömlegini ve Pierre Cardin takimini giydi.
Lipton çayini içti.
Sony televizyonda medya özetlerini ve flash haberleri
izledi.
Citizen kol saatine bakti. Aile fertlerine 'çav' deyip Hyundai
otomobiline bindi.
Blaupunkt radyosunu açarak, rock müzigi buldu. Agzina bir
Polo seker atti Sehrin göbegindeki Mega Center'daki ofisine varinca, Casper
bilgisayarini çalistirdi.
Microsoft Excel'e girdi. Ofisboy' dan Nescafe 'sini
istedi.
Saat 10.00'a dogru açligini yatistirmak için Grisini yedi.
Öglen Wimpy's
Fast Food kafeteryaya gitti.
Ayaküstü, Coca Cola ve hamburgeri mideye
indirdi.
Camel sigarasini yakip Star gazetesini karistirdi.
Aksam-üzeri is çikisi
Image Bar'a ugrayip JB 'sini yudumladi, sonra kösedeki Shopping Center'a ugradi.
Esinin siparis ettigi Persil Supra deterjan, Ace çamasir suyu, Palmolive
sampuan, Gala tuvalet kagidi ,
Sprite gazoz ve Johnson kolonyayi alarak kasaya yanasti.
Bonus kartiyla faturayi ödedi.
Hafta sonu esi Münevver'le Galleria'ya
giden Osman Bey, Showroom'lar dolasip Kinetix ayakkabi,
Lee Cooper blue jean satin aldi.
Aksam evde bir gazetenin verdigi TV Guide' a göz atan Osman
Bey,kanallar arasinda zapping yaparak, First Class, Top Secret,Paparazzi gibi
programlar izledi.
Ayni anda Outdoor dergisini karistirdi. Saat 22.00'ye dogru
Show'da Türk dili üzerine panel basladi.
Uykusu gelen Osman Bey, televizyonu
kapatip yatak odasina geçerken, kendini mutlu hissetti.
' Ne mutlu Türk'üm diyene!'
diye gerindi ve uyudu.
Hala da uyuyor..

iyi uykular sevgili milletim

güleyşa_58
08.04.2008, 14:05
Teşekkürler... Evet maalesef uyuyoruz çoğunlukla :confused:

Arif Coşkun
08.04.2008, 14:47
Hugo Boss pijamalarini
Clear
Lipton çayini içti.
izledi.
otomobiline bindi.
istedi.
Öglen Wimpy's
indirdi.
Camel sigarasini yakip Star gazetesini karistirdi.
Aksam-üzeri is çikisi
Image Bar'a ugrayip JB 'sini yudumladi, sonra kösedeki Shopping Center'a ugradi.
Bey,kanallar arasinda zapping yaparak, First Class, Top Secret,Paparazzi gibi
programlar izledi.
Show'da Türk dili üzerine panel basladi.
diye gerindi ve uyudu.
Hala da uyuyor..

iyi uykular sevgili milletim

Çok süper gerçekten yazan herkimse kutluyorum.Biz neyimizle övüneceğiz lafla olmuyor malesef,gerçekler ne yazıkki acıdır.Bu yazı derslerde felan verilmeli belki kendimize gelmeye faydası olur. "Demekki Yola Devam" demekle olmuyor "Uyuyarak Yola Devam" Hiç olmuyor.Geçekleri görüp,Türk toplumu olarak kenetlenmeliyiz. Birlikten kuvvet doğar.

bayatlı kenan58
08.04.2008, 14:52
turk olarak bı ulkemın adı kaldı bı kendımızın gercı cocuklara yabancı ısımlerde takılmaya basladıya eeee nede olsa herseyımız ıthal artık cocuklarımıza da ısım ıthal edıyoruz

altuntas58
08.04.2008, 15:18
Yerli malı yurdun malı herkes bunu kullanmalı bu sözler kulağımda hala cınlıyor bundan 45 sene öncelerde öğretmenlerimiz bizleri yerli malı kullanmaya teşfik etmek için ne kadar çok caba harcıyorlardı hatta milli eğitim kitaplarımıza yerli malı haftası diye bir konu koymuştu yerli malı haftasını kutlayalım diye ama şimdi onlar eskilerde kaldı bizler şimdi ne yapıyoruz yabancı hayranlığımız o kadar hat safhaya cıktıki sabahtan kalkıp akşam yatana kadar günlük hayatımıza yabancı markaları soktuk allah sonumuzu hayır etsin bu güzel paylaşımınız için sağolun

Arif Coşkun
08.04.2008, 15:23
Yerli malı yurdun malı herkes bunu kullanmalı bu sözler kulağımda hala cınlıyor bundan 45 sene öncelerde öğretmenlerimiz bizleri yerli malı kullanmaya teşfik etmek için ne kadar çok caba harcıyorlardı hatta milli eğitim kitaplarımıza yerli malı haftası diye bir konu koymuştu yerli malı haftasını kutlayalım diye ama şimdi onlar eskilerde kaldı bizler şimdi ne yapıyoruz yabancı hayranlığımız o kadar hat safhaya cıktıki sabahtan kalkıp akşam yatana kadar günlük hayatımıza yabancı markaları soktuk allah sonumuzu hayır etsin bu güzel paylaşımınız için sağolun

Syn.Altuntas SÜMERBANK diye bir mağazalar vardı çok yakın geçmişte bilmem hatırlarmısınız? Şimdi varmı bilmiyorum.Bazı değerlerimiz bilinçli şekilde yok ediliyor bence.

Catli58
08.04.2008, 15:28
bakiyorumda sözde herkes Türk mallarindan yana, ama isin ilginc olani, yinede basimizdakiler Ithal "manyagi".

Herkes cok iyi, herkes hakli, ama ülkenin durumuna bakin.

Ithalat ve ihracat acigi rekor denecek kadar cok.
AMa sözde millet yerli maldan yana.

ILginc.

adislibekir
08.04.2008, 15:56
bakiyorumda sözde herkes Türk mallarindan yana, ama isin ilginc olani, yinede basimizdakiler Ithal "manyagi".

ILginc.

Yeğenim Mısırda Sanayi şehri kuruldu Sayın kürşat Tüzmen Türkiyede nekadar orta ölçekli sanayi kuruluşu varsa hepsini orada iş yapmaya davet etti.Dediki bizim memleketimizde Vergi ağır,elektirik pahalı iş gücü pahalı hadi Hep beraber Mısıra.Bizim tanıdığımız işadamları diyorki Arkadaş ocak açıcaz yanımızda 40 kişi çalışacak Müracatımızı yapıyoruz bize denen şu.Kimse yok mu derneğine uğre.Deniz Feneri derneğine uğra ya kardeşim ben ruhsat alıyorum uğranacak yer varsa para yatacak devletin kurumu varsa ben uğrayayım bunlar ne dendiğinde kıyamet kopuyor.Türkiyede üretmek iş yapmak çok zorlaştı.Doktorların kullandıkları Tıbbi malzemelr bile denetimsiz olarak Çinden geliyor Bir konteynır Çin malı 50 Bin dolar içinde ne ararsan var neden Türkiyede üretilsinki.Devlet %18 le vatandaştan borç alıyor Vatandaş İmalathane açsa bu kadar para kazanacak mı Devlete borç verip risk etmeden kaznıyor.Doları %18 le borçlanan başka bir dünya ülkesi yok Türkiyeden başka yabancıların faiz pazarı olduk.Yunanlıların satın aldığı finans bank Tırayada bütün çiftçileri borçlandırmış İcralar başladı inanmayan araştırsın...Ya devlet diyorki satar öderim ama ipin ucu kaçtı satacak birşey kalmadı.Böyle bir ülkede tabiki herşey yabancı marka olacak.Neden gocunuyoruz ki...Fertelli kardeşim Sinek imha etme işinden zaman bulunca güzelşeylerde yapıyor kendisini burdan tebrik ediyorum.

altuntas58
08.04.2008, 16:03
Syn.Altuntas SÜMERBANK diye bir mağazalar vardı çok yakın geçmişte bilmem hatırlarmısınız? Şimdi varmı bilmiyorum.Bazı değerlerimiz bilinçli şekilde yok ediliyor bence.

Evet Arif bey sümerbank mağazaları malesef önce özelleşti sonra kayıp olmaya yüz tuttu eskiler aklıma gelince araştırmak hissi doğdu icime

Yerli Malı Haftası, 12-18 Aralık tarihleri arasında Türkiye'de tüm okullarda kutlanan hafta.
II. Dünya Savaşı sonrası oluşan ekonomik darboğazın ardından yabancı ülkelere para akışının önünün kesilmesi ve toplumsal tutum bilincinin oluşması amaçlanmıştır. Bu amaçla zamanın başbakanı İsmet İnönü 12 Aralık 1929'da yaptığı konuşmayla yerli malı kullanmanın ve tutumlu olmanın öneminden bahsetti. 1946 yılından itibaren Yerli Malı Haftası olarak kutlanmaktadır. 1983 yılında adı Tutum, yatırım ve Türk malları haftası olarak değiştirilmiştir.

Hedefi, yerli mallarının tüketiminin artmasıdır. Bu hafta süresince tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve yerli malı kullanmanın önemi anlatılır.

fertelliyim
08.04.2008, 16:04
Yerli malı ve tutum haftası konusunda; bilinçli bir unutturma, yok sayma, hatta daha da önemlisi, içeriğinin tahrip edilmesi programı yürütülüyor. Öyle bir hava veriliyor ki; sanırsınız böyle bir hafta ancak 1930’ları yaşamak, nostalji yapmak isteyenlerin fantezisi !...

YERLİ MALI YURDUN MALI

Okullarımız açıldıktan sonra hatta açılmadan daha ‘İlköğretim Haftası’ kutlamalarıyla başladığımız kutlama seramonisi her hafta bir kutlamayla devam eder. Bu şaşmaz . Şaşarsa eğer gecikmeli olarak ikisi birlikte kutlanır haftanın ve ya gecikmeli de olsa öğle arası çocukları okulun önünde toplayıp ip gibi sıraya dizeriz.
Hazırol’a geçiririz. Bunu yaparkende yerli malı dilimizi biraz katledip ‘ı’ yı söylemeyiz. Mikrofonda utku kazanmış komutan edasıyla çıktığımız o yüksek yerden ki bu genellikle okulun giriş merdivenleri olur. ‘Hazrolll.’ diye bağırır , ardından kibarca ; ‘Oğlum, kızım susun artık. Bak , beni yanına getirme. Yeter artık, keees.’ Gibi sevgi sözcükleri söyleyerek yavrucuklarımızı uyarırız. Sadece kutlamada görevli olan öğrencilerin duyup, dinleyip, alkışladığı kutlamalarımıza başlarız. Her hafta bunu yaparız biz. Hep yaparız. Yaptıklarımızın bir örneği dosyalar ve müfettişler için saklarız. Dosyanın bir örneğini de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne göndeririz. Onlarda bu gönderilen yazıları kaynatıp günde üç öğün birer fincan yemeklerden önce suyunu içerler. Denesi bize kalır.

Bu klasik kutlama şeklinden kendine has kutlama şekli olan bayramlarımız kurtulabilir. Haa birde eski adıyla Yerli Malı Haftası kurtulur , çünkü öbürleri yerli değil yabancı menşeili, fason dayatmalardır. Yepyerli Malı Haftası’nın acer adı Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası olmuştur neoliberal politikalar doğrultusunda küreselleşen emperyalizme enteğre ülkemde.

Neden diğerlerinden farklıdır diyecek olursanız , sadece şiir, konuşma, güzel sözlerle kutlanmaz o hafta. Nadide yerli malı ürünlerimizin kıymeti fark ettirilir o hafta ve bol bol tüketilir. O hafta her sınıf ayrı bir günde kutlamak üzere sıraya konulur okulda ve bu nimetlerden herkes yararlanır. Çocuklarımız bu yerli mallarımızdan en çok yiyecek getirmesini severler. Bunlar neler mi? Girelim bir sınıfa ve ‘Tutum Yatırım Türk Malları Haftası’ kutlayan minik öğrencilerimize bir bakalım.

Kafalarında renkli kartonlardan külahlar var bazılarının ve üzerlerinde meyve adları yazılı. Külahında elma yazılı öğrencinin önünde ‘Star King’ cinsi elma ve ananas var. Amasya elması veya Misket Elması bulamamış evladım. Kiraz çocuğun önünde bu Aralık gününde Yarımca Kirazı veya Ala Kiraz olacak değil ya , ‘Golden Meyvesuyu’ nun vişne suyu var. Cappy şeftali suyu da yanında hemen. İçindeki katkı maddelerinin hepsi ithal. Yanında karpuz resmi çizili külahı ile oturan çocuğun önünde karpuz yerine adı Türk anlamına gelen ve milli duyguları okşayarak reklam yapan. Ramazanlarda ay yıldızlı, bayraklı reklamlarla iftar sofrasının baş köşesine oturtulup oruç açılan ‘Cola’ya ne demeli. Bir çoğunun önünde o var. O ‘Cola’nın konsantresinin gramına kaç para ödenerek taa yeni dünyadan getirtiliyor bilmiyor yavrucaklar ama başbakanları , eğitim bakanları çok iyi biliyor. Hem bu ödenen paraların ne kadarı silah tekellerinin kasalarını doldurup çocuklara kurşun olarak dönüyor acaba, bunu da biliyordur yöneticilerim değil mi? Çünkü Burak Erdoğan beyin gemiciği ile geliyordur büyük olasılıkla.

Bakıyorum yoğurtlar küçük plastik kaselere girmişler kaşık kaşık satılır olmuşlar. O saf beyazlığını da yitirmiş. İçine birçok madde katılmış ve adı da yoğurdu hiç anımsatmıyor tadı da. Onu da uluslar arası bir şirket üretmiş.

Muz var masanın birinde ve üzerinde yuvarlak küçük ,parlak bir etiket var. Yaklaşıp bakıyoruz ‘Chikita’ gibi bir şey yazıyor ,Anamur değil. Ya çikolatalar, bisküviler, dondurmalar, sütler. Haydi ülkemizde üretilebiliyor diyelim ama Amerikan Armutları var. Hurma var. Hindistan cevizi var. Onlar da mı yerli acaba? Onları alıp tüketerek ve yedikleri kadar da yerlere dökerek, çöpe atarak ne kadar tutumlu olduklarını ispatlıyor çocuklarımız. Tu ,tu ,tu kırk bir kere maşallah.

İçerisi aydınlık, pencereden yeterince ışık giriyor, hava açık ama onların ışıkların tümünü yakmasına hiçbir şey engel olamamış. Birde yabancı markalı bir kasetçalar var öğretmen masasının üzerinde ve hareketli bir ‘rock’ parçası ortalığı inletiyor.

Her öğrencinin önünde yiyebileceğinin birkaç katı yiyecek ve içecek var. Börekler, çörekler, kekler, kızartmalar.

Dolmalar, sarmalar, yarım yarım ısırılmış meyveler yerlere dökülmüş. Gene yerlerde ve masalarda peçeteler, gazete parçaları , plastik bardaklar, teneke kutular. Çöpten bir dağ da kapının yanındaki çöp kovasının çevresinde yerini almış. Bu çöpler yüzde yüz yerli malı. Kokusu da öyle. Ekşi bir çöp kokusu var içeride ağır mı ağır. Çocuklarımızın çöpü ve kokusu.

Masalarda ve çocukların ellerinde cicili bicili hışır hışır öten torbalar var rengarenk. Doritoslar, Çitoslar, Milkalar, Vantıdlar, Çokoprensler, Soholar, Cranchlar …… saymakla bitmiyor ki. Sıra sıra sizilmiş masalara. Hiç birisinin üzerinde Türkçe ad yazmıyor ne hikmetse. Her halde küreselleşme ve iyice milliyetçileşmemizin sonucu olsa gerek. Zaten onları tüketen çocukların adları da Türkçe değil ki . Onların adları da Arap özentisi; Tuğba,

Yasin, Burak, Asude , Hayrünnisa, Beyza, Nur , Abdulkerim, Abdullah …..

Arapça ,Farsça doğulu özentisi adlı çocuklarımız oturmuşlar masaların başına , önlerinde uluslara arası tekellerin ürettiği kansorejen madde katkılı, dayanıklı gıda maddeleri. Hem gıdalarını tüketiyorlar, hem ülke kaynaklarını, kültürlerini, hemde kendilerini.

Hürdoğan Aydoğdu

Alıntı...

Arif Coşkun
08.04.2008, 16:10

ILginc.

Balık baştan kokar derler Catlı58 kardeşim.Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ne demişti? "Beni Türk Hekimlerine Emanet Ediniz" Bugün ise,
vekilimiz, bakanımız,başbakanımız,hatta cumhurbaşkanımız en ufak rahatsızlıklarında soluğu ABD''de avrupada alıyorlar.Bir örnek verecek olursak, Baba ağzında sigara çocuğuna oğlum sigara zararlıdır nasihatı yapıyor, bizdeki durum aynen buna benziyor.

_DuMaN_58
08.04.2008, 16:13
Çok güzel bir paylaşımdı teşekkurler. Hala uyuyoruz bakalım ne gün uyanacağız?

Arif Coşkun
08.04.2008, 16:18
Çok güzel bir paylaşımdı teşekkurler. Hala uyuyoruz bakalım ne gün uyanacağız?

Birdaha gelirmi,gelmezmi bilemem ama bize,Ulu Önder Musatafa Kemal Atatürk gibi birisi daha nasip olmalı.Ancak gaflet uykusundan o uyandırabilir çünkü. Atattürk'ün yaptığı ve bıraktığı şeylere bakın birde ondan sonra olan şeylere kararı siz verin artık.

adislibekir
08.04.2008, 16:25

Sevgili kardeşim Arif bey Adı Türk Olan neyimiz kaldıki Söylermisin bana neyin hesabı yapılıyor işte bizim birseneden beri anlatmak istediğimizi Fertelli bir yazı konusuyla özetledi.Aynen hayırsız evladın baba malını eline geçirdiği zaman yapılan hoyratlıklar yapıldı Cumhuriyetin kurulduğu tarihten bu güne kadar Türkiye Cumhuriyetinin bütün edinimleri yabancılara satıldı.Biz bunları biliyoruz bunları konuşuyor,bunların mücadelesini yapıyorduk.84 yılda yabancıya satılan arazinin 3 katını bu hükümet 5 sene de sattı herşeyimiz el değiştirdi şimdi isimler yabancıyımış...ne büyük olay biz söyleyince sitede nekadar dinibütün mümin kardeşim varsa saldırıyorlar bu gün ne oldu onu anlayamıyorum.Bu konuyu sen ben açsaydık bakacaktın yaygaraya.

abircan
08.04.2008, 17:11
GÖZÜN AYDIN SİVASLILAR NET
ARAMIZDA UYUMAYANLARDA VAR
HATTA BAZILARI SAĞCI ZANNEDİYOR KENDİNİ,
OYSA ONLARDA ULUSALCI YURTSEVER, ATATÜRK MİLLİYETÇİSİ

fertelliyim
08.04.2008, 17:16
Yeğenim Mısırda Sanayi şehri kuruldu Sayın kürşat Tüzmen Türkiyede nekadar orta ölçekli sanayi kuruluşu varsa hepsini orada iş yapmaya davet etti.Dediki bizim memleketimizde Vergi ağır,elektirik pahalı iş gücü pahalı hadi Hep beraber Mısıra.Bizim tanıdığımız işadamları diyorki Arkadaş ocak açıcaz yanımızda 40 kişi çalışacak Müracatımızı yapıyoruz bize denen şu.Kimse yok mu derneğine uğre.Deniz Feneri derneğine uğra ya kardeşim ben ruhsat alıyorum uğranacak yer varsa para yatacak devletin kurumu varsa ben uğrayayım bunlar ne dendiğinde kıyamet kopuyor.Türkiyede üretmek iş yapmak çok zorlaştı.Doktorların kullandıkları Tıbbi malzemelr bile denetimsiz olarak Çinden geliyor Bir konteynır Çin malı 50 Bin dolar içinde ne ararsan var neden Türkiyede üretilsinki.Devlet %18 le vatandaştan borç alıyor Vatandaş İmalathane açsa bu kadar para kazanacak mı Devlete borç verip risk etmeden kaznıyor.Doları %18 le borçlanan başka bir dünya ülkesi yok Türkiyeden başka yabancıların faiz pazarı olduk.Yunanlıların satın aldığı finans bank Tırayada bütün çiftçileri borçlandırmış İcralar başladı inanmayan araştırsın...Ya devlet diyorki satar öderim ama ipin ucu kaçtı satacak birşey kalmadı.Böyle bir ülkede tabiki herşey yabancı marka olacak.Neden gocunuyoruz ki...Fertelli kardeşim Sinek imha etme işinden zaman bulunca güzelşeylerde yapıyor kendisini burdan tebrik ediyorum.

Yaptığın Acıklamalardan dolayı teşekkür ederim çokda güzel diyorsun Bu ülkede bir şeyler yapmak zor Kazandığından fazlası vergiye gidiyor ve bu şimdi değil yıllardır var malisef başımızda En başta Sivas'ı ele alalım Dünya capında kim bilir kaçtane iş adamı var Sivas'lı kaç tanesi kendi memleketine yatırım yapıyor yapmak istese bile yatırım yapan kişi yol ister su ister elektrik ister yakıt ister Yatırımcıya önce bunların sağlanması gerek ki bir şeyler olsun
Ve Bizim ürettiğimiz Mallarda başka ülkelerde söz sahibi olsun Atatürk'ten sonra ne yazıkki hep dışarı açılmaya calışılmış tabi bunu yaparken yanlış yapılmış dışarı acılmak gerek ve bildiklerini teknik ve teknolojilerini öğrenmek. Tam tersini yapmışlar teknolojiyi bilgiyi getirmek yerine orda hazır olanı getirmiş satmışlar bu yıllardır böyle gelmiş böyle gidiyor iş te bu anlayışın değişmesi gerek Teknoloji ve Bilgi alıp kendi ülkemizde üretim içabında onlar bize satacağına bizim onlara ürettiğimiz ürünleri satmamız gerek.

Benim Sinek avlamam :D her ne kadar yanlış algılansada ben bu konunda sinek olayına dönüşmesini istemiyorum

bilalfındık
08.04.2008, 17:19

KARDEŞİM MERABA KİMMİŞ ONLAR AÇIKLASANA MİLLİYETCİLİK SÖZDE DEYİL ..ÖZDE OLAN..BİŞİYDİR LAFTA OLMAZ MİLLİYETCİLİK İNSANIN GENİNDE OLAN BİŞEYDİR ALINIP SATILMAZ MİLLİYETCİ OLUNMAZ DOĞULUR TEŞEKKÜRLER

bilalfındık
08.04.2008, 17:27
Yaptığın Acıklamalardan dolayı teşekkür ederim çokda güzel diyorsun Bu ülkede bir şeyler yapmak zor Kazandığından fazlası vergiye gidiyor ve bu şimdi değil yıllardır var malisef başımızda En başta Sivas'ı ele alalım Dünya capında kim bilir kaçtane iş adamı var Sivas'lı kaç tanesi kendi memleketine yatırım yapıyor yapmak istese bile yatırım yapan kişi yol ister su ister elektrik ister yakıt ister Yatırımcıya önce bunların sağlanması gerek ki bir şeyler olsun
Ve Bizim ürettiğimiz Mallarda başka ülkelerde söz sahibi olsun Atatürk'ten sonra ne yazıkki hep dışarı açılmaya calışılmış tabi bunu yaparken yanlış yapılmış dışarı acılmak gerek ve bildiklerini teknik ve teknolojilerini öğrenmek. Tam tersini yapmışlar teknolojiyi bilgiyi getirmek yerine orda hazır olanı getirmiş satmışlar bu yıllardır böyle gelmiş böyle gidiyor iş te bu anlayışın değişmesi gerek Teknoloji ve Bilgi alıp kendi ülkemizde üretim içabında onlar bize satacağına bizim onlara ürettiğimiz ürünleri satmamız gerek.

Benim Sinek avlamam :D her ne kadar yanlış algılansada ben bu konunda sinek olayına dönüşmesini istemiyorum

AVLA BAKALIM AVLADIKLARINI YEDİRİYİM

Catli58
08.04.2008, 17:39

Birakin artik Atatürkü solcuymus gibi göstermeyi.
Atatürk bir Türk Milliyetcisiydi.

Atatürk milliyetcisi kavrami cok yanlis.

Acaba Atatürk o yillarda kendine "ben atatürk milliyetcisiyim" mi diyordu, yada Türk Milliyetcisi mi?

Ayrica, isteyen atatürk milliyetcisi olsun, biz butun Türk Önderlerini örnek aldigimiz icin, ne Atatürk Milliyetcisi, ne de baska birsey

BIZ TÜRK MILLIYETCIYIZ

bilalfındık
08.04.2008, 17:44
Birdaha gelirmi,gelmezmi bilemem ama bize,Ulu Önder Musatafa Kemal Atatürk gibi birisi daha nasip olmalı.Ancak gaflet uykusundan o uyandırabilir çünkü. Atattürk'ün yaptığı ve bıraktığı şeylere bakın birde ondan sonra olan şeylere kararı siz verin artık.

KARDEŞ HZ İBRAHİM ATESE ATILDIĞI ZAMAN KERTENKELE ATEŞİ ÜFLÜYOR SÖNDÜRMEK İÇİNMİ *?TUTUŞTURMAK İÇİNMİ BİLİNMİYOR ,,,,KARINCADA BUĞDAY KABUYLA SU TAŞIYOR DİYORLAR KOCAMAN --ATEŞ-- BİR DAMLA SU İLE SÖNERMİ ???KARINCANIN VERDİYİ CEVAP ?? Sönmiyeceğini bende biliyorum ama en azından ne taraftan olduğum ??yani??sasım belli olsun demiş kardeşim seninde safını bileli
m ona ğöre yorum yapalım

*

abircan
08.04.2008, 18:13
AKLIN YOLU BİRDİR, İNSANLAR ETİKETLE YAŞAMAMALI , DOĞRUYU YANLIŞI HER AN HER YERDE AYIRT ETMELİ, BASİT SÖYLEMLERE SLOGANLARA VE İMGLERE BEYNİMİZİ HAPSETMEMELİYİZ,

abircan
08.04.2008, 18:21
Birakin artik Atatürkü solcuymus gibi göstermeyi.
Atatürk bir Türk Milliyetcisiydi.

Atatürk milliyetcisi kavrami cok yanlis.

Acaba Atatürk o yillarda kendine "ben atatürk milliyetcisiyim" mi diyordu, yada Türk Milliyetcisi mi?

Ayrica, isteyen atatürk milliyetcisi olsun, biz butun Türk Önderlerini örnek aldigimiz icin, ne Atatürk Milliyetcisi, ne de baska birsey

BIZ TÜRK MILLIYETCIYIZ

ATATÜRKTE TÜRK MİLLİYETÇİSİ, TÜRKEŞTE BENDE SENDE , BUNADA İTİRİAZIN YOK DEĞİLMİ ARKADAŞIM, SORUN HALA SIFAT SİMGE SLOGAN DEĞİL, ANLA BE ARKADAŞIM İŞİ YOKUŞA SÜRME İYİNİYETLE NİYE BAKMIYORSUN, HER YAZILANIN ALTINDA BAŞKA BİRŞEY ARAMAZSAN OLMAZ MI BEN YORULDUM BU TARZ TARTIŞMALARDAN
KONUMUZ ÜZÜM YEMEK BAĞCI DÖVMEK DEĞİL
MİLLİYETÇİLİK BELLİ KURULUŞ KİŞİ VE ÖRGÜTLERİN TEKELİNDE DEĞİL, BEN SOLCU OLMAKLA BİRLİKTE SONUNA KADAR TÜRK MİLLİYETÇİSİYİM, HER TC VATANDAŞIDA TÜRK MİLLİYETÇİSİ OLMAK ZORUNDA ZATEN, BİR KESİMİ DEĞİL
ARTIK 12 EYLÜL ÖNCESİ GÖZLÜKLERLE BİRBİRİMİZE BAKMAYALIM TOPLUMU KENDİMİZE GÖRE KAMPLARA SAFLARA BÖLMEYELİM, EL BİRLİĞİ İLE BU GÜZEL YURDU HERKESİN KARDEŞCE BARIŞ İÇİNDE KARNI TOK SIRTI PEK ÖVÜNEREK YAŞAYABİLECEĞİ YER HALİNE GETİRMENİN GAYRETİ İÇERİSİNDE OLALIM, AYRILIK BULMAK KOLAY MÜHİM OLAN BİRLİKTELİKLERİMİZ ARTIRMAK, EMKMEĞİ ÇOĞALTMAK, KARDEŞLİĞİ BARIŞI, TÜRKÜYÜ ŞARKIYI ARTIRMAK

Arif Coşkun
08.04.2008, 18:43
[QUOTE=bilalfındık;251889]KARDEŞ HZ İBRAHİM ATESE ATILDIĞI ZAMAN KERTENKELE ATEŞİ ÜFLÜYOR SÖNDÜRMEK İÇİNMİ *?TUTUŞTURMAK İÇİNMİ BİLİNMİYOR ,,,,KARINCADA BUĞDAY KABUYLA SU TAŞIYOR DİYORLAR KOCAMAN --ATEŞ-- BİR DAMLA SU İLE SÖNERMİ ???KARINCANIN VERDİYİ CEVAP ?? Sönmiyeceğini bende biliyorum ama en azından ne taraftan olduğum ??yani??sasım belli olsun demiş kardeşim seninde safını bileli
m ona ğöre yorum yapalım

80" öncesi tarihin birinde,
Bir grup gece duvarlara yazı yazarken, vatandaşın biri hamamdan çıkmış evine gidiyormuş.Yazı yazanlar yolunu kesmiş.Şu soruyu sormuşlar:
-Sağcımısın solcumusun ?
Vatandaşta şenşakrak biriymiş.İçinden düşünmüş sağcıyım desem ya solcularsa? Solcuyum desem ya sağcılarsa? Düşünmüş biraz..... sonra cevaplamış:
- "Ne sağcıyım ne solcu ortada bir futbolcuyum"
Bian yazı yazanlar biribirine bakıp gülmüşler. İçlerinden biri manyakmısın, çatlakmısın demiş kıçına bir tekme savurmuş, hasitir git demiş. Vatandaş hiç geriye bakmadan evin yolunu tutmuş.

Şimdi o hesap sizde saftan felan bahsedince, o aklıma geldi. Ne safı sanki bir savaştaymışız gibi neyin safında olacağızki? Safım her zaman doğrulardır,haksızlığa başkaldırıdır."Doğru tektir" ikitane doğru olmaz.Senin doğrun sana benim doğrum bana. Burası herkesin fikirleirini yazacağı tartışacağı bir platform.Beğenirsiniz beğenmezsiniz ayrı bir konu.Ayrıca şunuda belirteyim, benim için kişilerin dini,ırkı,soyu,önemli değil.Önemli olan "İNSAN" olması.Kişilerin saydığım değerlerinden dolayı değil insan oldukları için önem veririm.O değerleri kullanıp insanlıktan çıkmış çok kişi vardır.Onun için önce İnsan olacaksın,safın çokta önemi yoktur.Benim hangi safta olduğumuda ben değil siz sezgilerinizden anlayacaksınız.Bununla birlikte Peygamber edfendimizin mini bir sözünü yazarak bitireyim.
"Cömert gavur cimri müslümandan yeğdir" Saygılar.

TeqTaBaNCa
20.12.2008, 00:00

Hugo Boss pijamalarini

Clear

Lipton çayini içti.

izledi.

otomobiline bindi.

istedi.

Öglen Wimpy's
indirdi.

C amel sigarasini yakip ..... gazetesini karistirdi.
Aksam-üzeri is çikisi

Bey,kanallar arasinda zapping yaparak, First Cl***, Top Secret,Paparazzi gibi
programlar izledi.

KanaL'de Türk dili üzerine panel basladi.

diye gerindi ve uyudu.

Hala da uyuyor..

...........iyi uykular sevgili milletim.................

veysel
20.12.2008, 00:07
Paylasim icin cok tesekkürler.....

EyüphanAydın
20.12.2008, 00:10
Bunun resimlerini bize okulda dağıtmışlardı,Gerçekten çok güzeldi halen saklarım.Biraz önce forum sitelerinde aradım bulamadım.