PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : TOPLUMSAL TALEP BEKLİYOR!

Sivaslilar.Net
19.04.2008, 09:15
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
Başbakan eski Yardımcısı ve Devlet Bakanı Abdüllatif Şener, Türkiye’de yeni bir siyasi oluşumun gerekliliğinin altını çizdi. Halkın yeni bir siyasi oluşum beklentisinde olduğunu söyleyen Şener, kitleler arasında isminin ön plana çıktığını, fakat bu talebin daha çok olgunlaşması ve güçlenmesi gerektiğini belirtti.

22 Temmuz seçimlerinde aday olmayarak TOBB Ekonomi Üniversitesinde öğretim elemanı olmayı seçen, Başbakan eski Yardımcısı Doç. Dr. Abdüllatif Şener, 265 gün sonra memleketi Sivas’a geldi.

Şener, Özel Hareket Şube Müdürlüğü önünde Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri ve çok sayıda vatandaş tarafından sloganlarla karşılandı. Daha sonra Şener, yaklaşık 300 araçlık konvoyla şehir turu atarak, Ticaret ve Sanayi Odası’na geldi. Burada gündeme ilişkin değerlendirmede bulunan Şener, Türkiye’nin çok önemli sorunlarının olduğunu vurguladı.

Her ne kadar iki üniversitede ders verse bile günlük siyasi gelişmeleri takip ettiğini kaydeden Şener, insanların birden eski alışkanlıklarını bırakamadığını söyledi.

Bugüne kadar siyasete dair kaygı ve heyecan taşıdığını, siyasetle ilgili değerlendirmeler yaptığını kaydeden Abdüllatif Şener, “İyi şeyler yapılsın yanlışlar olmasın diye açıklama ve yorum yapıyorum bundan sonra da bunu yapmaya devam edeceğim” dedi.

Farklı bir siyaset anlayışına ihtiyaç olduğunu vurgulayan Abdüllatif Şener, yeni bir siyasi oluşumun başında olma sinyalleri verdi.

Bu yeni oluşumda kitlelerin kendisini adres gösterdiğini kaydeden Şener, “Farklı bir siyasi anlayışı yerleştirmeye çalıştığım herkes tarafından biliniyor. Toplumsal talep önüme yeni bir beklenti çıkarırsa gereğini yaparım. Siyaset sadece siyasi aktörlerin isteğiyle olmaz. Onu var kılan şey halkın talep ve istekleridir. Vatandaşın beklentileri ortaya hangi talebi çıkarırsa orada beni görürsünüz” dedi.

Vatandaşın beklentisinin ne yönde olduğu şeklindeki bir soruya Şener, halkın yeni bir siyasi oluşum beklediğini belirterek, bu oluşumun başında ise kitlelerin en fazla telaffuz ettiği kişinin kendisi olduğunu söyledi.

Şener, “Siyaset tarzı ve biçimiyle ilgili yeni beklentiler ve talepler var. Bu yeni beklenti ve talepler benim ismimle birlikte yaygınlık kazanıyor. Ancak bu gelişmeler ve Türkiye genelindeki bu dalganın düzeyi benim beklememi gerektiriyor. Bu talebin daha olgunlaşması ve güçlenmesi gerekir. Bir yeni siyaset anlayışına zemin verecek onu güçlü kılacak halkta bir beklenti meydana gelirse, o beklentiyi cevaplandırırım” şeklinde konuştu.

Daha sonra Ticaret ve Sanayi Odası Nisan ayı Meclis toplantısına katılan Abdüllatif Şener’e TSO Şeref Üyesi kartı verildi.

Meclis üyelerine teşekkür eden Şener, Şeref Üyesi kartını onurla gururla taşıyacağını söyledi. Şener, Meclis toplantısının ardından Ticaret ve Sanayi Odası 107. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde Vergi Rekortmenleri ve 40. yılını doldurmuş üyeleri için ödül törenine katıldı.

Plaket töreninde de konuşan Şener, Türkiye’nin Diğer Devletlerle rekabette en üst düzeyde olması için kurumları düzenli, birlikte çalışması. halkın sevgi ve dayanışma içerisinde olması gerektiğine dikkat çekti.

siyasetten hiçbir beklentisinin kalmadığına işaret eden Şener’’ Beni 4 kez üst üste meclise gönderdiniz. 16 yıllık siyasi hayatımda 10 yıl muhalefet partisi 6 yıl iktidar partisinde görev yaptım. İktidarda iken hiç bir talebim olmadı. Bana şu görevi veri demedim. ama üst düzeylerde görev yaptım. Şa an siyasetten beklentim yok. Ancak toplumsal talep ne yönde şekillenirse, toplumsal talep olursa kaçmam üzerime düşeni yaparım’’ dedi.

Daha sonra Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda düzenlenen törende Gelir ve Kurumlar Vergisinde dereceye giren Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri ile 40.yılını doldurmuş üyelere plaketleri Şener tarafından verildi.

TSO Meclisi tarafından alınan kararla Sivas’a ve ülke ekonomisine yaptığı sayısız hizmetlerden dolayı Başbakan eski yardımcısı ve Devlet Bakanı Abdüllatif Şener’e, Şeref Üyelik Belgesi verildi.

Abdüllatif Şener daha sonra AK Parti il binasına giderek yeni oluşturulan il ve ilçe yönetimiyle tanıştı.

LaEdri
19.04.2008, 10:14
şu adam gibi bir siyasetçi var mı acaba daha türkiyede....dengelei,saygın,h erkesin her kesimin görüşüne açık ve saygılı,sabit ideolojilerden uzak.....

seni seviyoruz sayın şener..

FatihCan
19.04.2008, 10:58
Bu yeni oluşumda kitlelerin kendisini adres gösterdiğini kaydeden

iyide bu yeni oluşum kitleleri kim ?

İnşallah ergenekon terör örgütü ile alakalı kitleler değildir

Arif Coşkun
19.04.2008, 11:10
Saygın,ilkeli,dürüst ne dediğini bilen kişi.Oluşacak yeni siyasi yapıda etkili bir oluşum olacağı inancını taşıyorum.İnşallah işler düşünüldüğü gibi gider İlimizden bir başbakan çıkmış olur.Başarılar dilerim.

abdullah58
19.04.2008, 20:19
SIVASLIYSAN BU SANS BIRDAHA GELMEZ
HEMSERINE SAHIP CIK
ODA SANA ANKARADA SAHIP CIKSIN
ARKANDAYIZ BÜYÜK SENER-ARKANDAYIZ ALLAH YOLUNU ACIK ETSIN

Arif Coşkun
19.04.2008, 22:19
SIVASLIYSAN BU SANS BIRDAHA GELMEZ
HEMSERINE SAHIP CIK
ODA SANA ANKARADA SAHIP CIKSIN
ARKANDAYIZ BÜYÜK SENER-ARKANDAYIZ ALLAH YOLUNU ACIK ETSIN

Önce kendi adamın sahip çıkacak.Daha şimdiden kendi insanları bile kuşkuyla bakıyor. Kendi yöresinden çıkmış böyle bir değeri tanımamak mümkünmü yoksa bilinçli karalanmakmı isteniyor.

ofgurleyuk78
19.04.2008, 23:04
İnşallah AKP nin başına geçer. Sivasa ve sivaslılara katkısı çok olur.

Bawo
20.04.2008, 11:19
Cumhuriyetin temeli sivasta atıldı. Ve gelişen süreç içindede Cumhuriyeti reddeden olaylarda sivasta yaşandı. Ne acı şeydir. Bunların nedenlerini sivaslıların araştırmasını isterim. Basmakalıp düşünce,yaşatarzlarıyla kalmasınlar.Ve İnşallahta cumhuriyet temelinin atıldığı gibi,korunmasının adımıda burada atılacaktır. Ve ben herzaman söylüyorum. Sivasa gelmiş geçmiş en büyük siyasetci,devlet adamı,Herkesimi kucaklayışıyla,ayrı garyrı gözetmemekle,dini,laikliği,mil liyetciliği v.s kullanarak insanları duygusömürüsü yapmamasıyla,ve gerçekten sivası seven bir insan VE Bilgi birikimiyle ( bu kavrama dikkat edin,BİLGİ BİRİKİM.Çünkü şimdiye kadar seçtikleriniz ve şimdiki seçtiklerinizin bilgi birikimlerine bakın ) olarak sivasın ATATÜRK ü diyorum. Sivasa şimdiye kadar en çok yararı olan kişi olduğu gibi şimdiden sonrada olacaktır.Bırakın din,laiklik,mill,iyetcilik adına insanları uyutan duygusömürüsü yapan parti veyaa bağımsız milletvekillerini,ABDÜLATİF ŞENER bey e destek çıkın. SİVAS VE SİVASLILAR KAZANACAKTIR.

murat aydoğan
20.04.2008, 23:52
inşallar sayın şener BBP YE KATILIR SN YAZICIOĞLU İLE BU VATANI YÖNETİRLER HAYDİ SN ŞENER BBP YE GEL BAŞIMIZIN TACISIN ZATEN ŞENER BBP YE GELSE AKP GERÇEĞİNİDE HALKA AÇIKLASA GALATA PORTU TELEKOMU TC NİN NASIL PARSEL PARSEL SATILDIĞINI AKP TOZ DUMAN OLUR BBP İKDİDAR OLUR SİVASTAN BAŞBAKAN ÇIKAR VE ATATÜRKÜN TEMELİNİ ATTIĞI KAHRAMAN TÜRKKİYE CUMHURİYETİ AB ABD VE İSRAİLE SİYONİST EMPERYALİZME KÖLE OLMAKTAN KURTULUR İNŞALLAH HAYDİ ŞENER VE TÜM SİVASLILAR NEREDE OLURSANIZ OLUN BBP YE BBPYE HEP RİZEMİ YÖNETECEK HAYDİ SİVAS KENDİ DEĞERLERİNE SAHİP ÇIK HAYDİ BBP YE BBP YE

murat aydoğan
20.04.2008, 23:57
HAYDİ SN ŞENER BBP YE HAYDİ SİVAS KENDİ DEĞERİNE SAHİP ÇIK BBP VE ŞENERE SAHİP ÇIK

Bawo
21.04.2008, 01:23
HAYDİ SN ŞENER BBP YE HAYDİ SİVAS KENDİ DEĞERİNE SAHİP ÇIK BBP VE ŞENERE SAHİP ÇIK

Kardeşş sen böyle bişeyin olacağını düşünüyormusun yoksa hayal mi ediyorsun.ŞENER BBP ye gelecek öylemi. Ne olarak gelecek. Başkan mı yoksa başkan yardımcısımı :))) 2. si BBP ve başkanı mademm o kadar birikimleri var bu ülke için neden parti olarak girmedi seçimlere.ŞENER bey tüm türkiyenin kabul ettiği insan,iş dünyasıda,sivil toplum kuruluşlarıda,halk da istiyor.BBP başkanıyla nasıl bir partide görebilirsin.