Orijinalini görmek için tıklayınız : Dua... Yine Kapındayız Ya Rabb..!
Allah’ım, bize merhamet et, günahlarımızı bağışla!
Allah’ım, bize, dinine sahip çıkacak irade ve güç ver!
Allah’ım, Müslüman olmak mutlu olmaktır. Bize bu mutluluğumuzu tüm insanlara ulaştıracak bir sabır ve bilgi ihsan eyle. İslam’ı eksik, fazla, yanlış temsil ederek insanları mutluluktan uzaklaştıracak cahillerden İslam’ı koru. Senin lütfünle İslam’ı öyle güzel yaşayalım ki, öyle güzel Müslüman, öyle güzel insan olalım ki; bizi öldürmeye gelen bizde dirilsin!
Allah’ım, bizi hasetten, fesattan, gururdan, kibirden koru. Bizlere, zorlukları kolaylığa çevirecek, zilletimizi izzete dönüştürecek tevazu ve mahviyet duygusu ver.
Allah’ım, gönül kırmaktan sana sığınırız. Çağın kıtlığını çektiği sevgiyi bize azık yap. İnsanlığın unuttuğu takvayı bize azık yap!
Ey güzeller güzeli Allah’ım,
Zulüm gören Müslümanlara sabır, savaşan Müslümanlara zafer ve tüm bunlara rağmen hala birbiriyle uğraşan ahmaklara da akıl fikir ver. Su üzerinde yüzen saman çöpleri gibi güçsüz ve dağınık İslam ümmetini kurşunla kaynatılmış surlar gibi yekpare bir vücuda dönüştür.
Ey Mustazafların Rabbi,
Dünyanın tek umudu olan Müslümanların üzerinden ölü toprağını silkeleyecek, vahiy rüzgarlarını gönder. Rahmetin İslam ümmetini ve bu ümmetin önderliğinde tüm insanlığı saba rüzgarları gibi kuşatsın!
Ya Erhamerrahimin,
Çağımızda sefalet diz boyu değil adam boyu. Çağımızın insanları sapkınlıkta bütün eski ümmetleri geride bıraktı. Bize acı ve nuh kavmine gönderdiğin gibi bir tufan gönderme. Lut kavmi gibi ülkemizi yere geçirme. Üzerimize sam yelleri estirme. İsrailoğullarının sapkınları gibi bizi rezil maymunlara ve domuzlara dönüştürme.
Ya Rabbel mazlumin,
Tüm dünya müstekbillerini, çağdaş firavunları, haman ve Karunları dünyadaki ezilen insanların gözyaşı ve kanlarının kızıl denizinde boğ. Firavunun kucağında büyüyen, ocağında yetişen Musaları ise, onlara tabi olanlarla birlikte sahil-i selamete eriştir.
Ya Rabbelalemin,
Sana peygamberin bedirde yalvardığı gibi yalvarıyoruz; “şu bir avuç insanı helak edecek olursan yer yüzünde senin adını anacak, İlahi Kelimatullah için savaşacak kimse kalmaz. Şu bir avuç inanmış insana zafer ihsan et.
Ya İlahi, sana, o insanlık güzelinin taif dönüşünde, ayakları kan revan içinde dönüşünde, yuhalanarak dönüşünde yakardığı gibi yakarıyoruz;
“bizi kime bırakıyorsun Allahım? Yetmiş senedir islamla mücadeleyi, müslümanla muharebeyi varlık sebebi bilmiş yakına mı ,yoksa kabilden beri süren zorbalık geleneğinin mirasçısı olan uzağa, müstekbir batıya mı? Ne olur bize sen sahip çık Allahım.
Onlar bilmiyorlar, onlara da hidayet nasip et Allahım”.
Ya Rabbi, Peygamberin (a.s) buyuruyor ki;
“İslam garip olarak başladı. Pek yakında, başladığı gibi garipleşecek. Ne mutlu o gariplere!”
Gariplere sen yardım elini uzat. Akan gözyaşlarımızı sen sil. Kanayan yaralarımızı kudret elinle sen sar. Senden başka kimimiz var Allah’ım?
Ey gariplerin Rabbi,
“öz yurdumuzda garip, öz vatanımızda parya olduk”. Yeni nesillere, Eyyüb Sultanları, yeni nesil Fatih’lerini gönder ki; yüzlerce yıl İslam ümmetine hizmetkar olmuş bu millet gaflet uykusundan uyansın. Önce kendi nefsini, sonra ülkesini, sonra dünyayı yeni baştan fethe çıksın!
Ey Adn ve Firdevs cennetlerinin Sahibi,
“ Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda “ diyor iman şairimiz. O şehitlerin kanının bereketiyle bizi zillet boyunduruğundan, taklitçilik batağından kurtar. Maddi- manevi zincirlerimizi çöz ve bizi yalnız sana kulluk etmek üzere azad et!
Allahım, bize “Doğuda ki bir müslümanın ayağına diken batsa batıdaki Müslüman ızdırap duymalıdır!” ahlak ve duyarlılığını nasip et.
Allahım, Filistin’de, Çeçenistan’da, Irak’ta, Ortadoğu’da, Uzakdoğu’da, Kuzeyde, Güneyde, Batıda her yerde Allah yolunda savaşan mücahitleri destekle. Onlara şahadetin lezzetini tattırdığın gibi bize de tattır. Bütün şehitlerimize rahmet et. Bizleri de onların şefaatlerine mazhar kıl.
Allahım, Ümmetimize birlik, ülkemize dirlik, insanımıza imani dirilik, bize de daim iyilik ver. Hakkımızda da hayırlısını ver Ya Rabbi. Bir araya gelişlerimizi, dünyanın dört bir yanına dağılışlarımızı, oturuşlarımızı, kalkışlarımızı insanımız ve ümmetimiz için hayırlara vesile kıl. Canlanışa, şahlanışa vesile kıl. Tefrike değil, tevhide vesile kıl. Sen bize gücümüzün yetmeyeceğini yüklemezsin, imtihanlarımızın kolay kıl. AMİN.
nurullah şahin
30.04.2008, 12:21
AMİN AMİN AMİN AMİN AMİN AMİN
AMİN AMİN AMİN AMİN AMİN AMİN
Kaptan-58
30.04.2008, 12:51
off off günahımız çok.. affet bizi yarabbi.. :(
Neyi kimden istediğimizi biliyormusunuz?
Yalvaralım O mühür sahibine...Ve O' ndan yardım isteyelim...
Bir selam verelim...Bir salâvat getirelim...
Bir gönül rızası alalım...Bir cümle yazalım...
Ve ne yaparsak, Allah için yapalım...
Bir gül yetiştirelim...Bir gece olalım ...
Bir gündüz çağıralım...Bir kandil yakalım...
Bir mum ışığı olalım...Bir düş kuralım...
Bir mecnun çağıralım Bir Bilal olalım...
Ve göğsümüzde taş yeşertelim..
Bir ayet : Kullarına söyle sözün en güzelini söylesinler .
(İsra :53)
Kardelencicegi
26.04.2009, 18:21
ALLAH'IM BENİ BANA BIRAKMA!
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]) GÜN, nasıl başlarsa öyle gidermiş. Ruhumuzda uyuyan nice güzellikler gizli. Hepsi de uyandırılmayı bekliyor. Bunun için güneşin doğması, saatlerin çalması yetmiyor. Bu güzellikleri uyandırmaya, bazen hiçbir şey yetmiyor. Şükür ki, yarınlara dair emellerimiz yine de bitmiyor, tükenmiyor. Onlar da olmasa ne yapardık, nasıl yaşardık? Allah’tan ki, bu ümit bazen bir söz, bazen de bir dua olup, içimize akıyor, ruhumuzu uyandırıyor. O anlardan birini bugün yaşadım.
“Allah’ım, beni bana bırakma
Adını dilimden uzak tutma,”
Diye diye, güne Allah ile, bu dualı sözle başladım.
İçimin güneşi doğmuştu artık. Açıldıkça açıldı, ruhu kat kat saran perdeler. Ve ardından Hira’nın sorusu geldi:
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
“Ömür nedir?” diye soruyordu.
“Ömür, bu gündür,” dedim.
Hira, bu defa, “gün nedir?” dedi.
“Gün mü” dedim, “o, upuzun bir ömürdür.”
“Bir cümleyle açar mısın?” dedi.
“Bir cümleyle,” dedim, “bir gün, Allah için yaşanmışsa eğer, işte o gün, Allah için yaşanmamış bir ömürden bile daha uzundur, daha değerlidir.”
Hz. Ali’nin sözünü hatırlamanın tam sırası:
“Bir insanın öldükten sonra cennete girmesine hayret etmem. Benim asıl hayret ettiğim şey; o insanın dünyadayken de cennet gibi bir hayat yaşamasıdır.”
Büyük insanın işaret ettiği şey, son derece yüksek bir iman nimetine erişmek olsa gerek. Çünkü, hidayet ruhun cennetidir. Rabbim, hepimize bu güzel iman yolunu ve nimetini nasip eylesin...
Bediüzzaman’ın Mesnevi’sinde geçen bir cümle yıllardır aklımdan çıkmaz:
“Ülfet ve âdet ve yeknesaklık perdeleri altında çok harika hakikatler gizleniyor.”
Yahya Kemal de aynı dertten mustarip; “ülfet belâlı şey,” diyor şairimiz. Hem de ne belâ... Dünyada da, ahirette de baş belâsı, püsküllü belâ...
ALIŞTIĞIMIZ bir şey olunca yaşamak, hayat denen o büyük mucize, basitleşiyor âdeta. Bir sabun köpüğü gibi sönüyor, elimizden kayıp gidiyor. Nasıl bir şefkatle ve merhametle beslenip büyütüldüğümüz unutulunca böyle oluyor. En büyük nimet bile küçülüyor. Allah akla gelmeyince, her şey O’nun bize bir nimeti, bir ikramıdır diye bakılmayınca, sıradanlaşıyor ne varsa. Bir değil, milyar değil, 100 trilyon hücreden ibaret olan insan vücudundaki, o ilâhi sistemi bir düşünelim. Sadece tek bir insanın vücudunda yürütülen bu faaliyetler bile, akılları durduracak kadar harika değil midir? Yüz trilyon hücremizin diliyle Rabbimize hamd ederiz...
Evet, hayatı bu kadar hikmetli ve harika bir şekilde yaratan Allah (c.c.), bu hayatın her ânı için her şeyden evvel ismiyle, sıfatıyla anılmaya lâyıktır. Rahmetli Cahit Zarifoğlu bir şiirinde bunu ne güzel ifade eder:
“Önce besmele, / en güzel kelime. / Allah’ım, / yol boyunca / bırakma elimi / düşerim sonra. / Allah’ım, / niçin halkettinse beni / kalbime söyle iyice / engellerden arınsın yolum. / Allah’ım, / nasıl pırıl pırılsa / güzelse sevdiğin kulların / öyle güzel kıl beni. / Allah’ım, / O güzeller güzeli / hangi iyilik diledi senden / dilerim ben de öylelerini. / Allah’ım, / Peygamber Efendimiz (s.a.v.) / hangi şerlerden sığındıysa sana / upuzak tut benden de onları. / Allah’ım, / yol boyunca / tarih boyunca / başıboş bırakma bizi.”EĞER bu ince mânâları ve besmelenin esrarını Bediüzzaman’ın eserinden ve özellikle ‘Birinci Söz’den öğrenmese, okumasa ve görmese idik, gerçekten de işte o zaman cahil kalacaktık; gerinin de gerisinde işte o zaman olacaktık. Şükür ki, Rabbimizi bildik, tanıdık ve sevdik. Böyle bir Allah’ın adını anmayı şeref bildik, nimet bildik. Sonsuza kadar Rabbimin her nimeti için elhamdülillah...
Hz. Peygamberin (s.a.v.) her daim, “Hayretimi artır, Yârabbi!” duasına bütün hücre ve zerrelerimle “âmin” diyorum.
Allah’ım, hayretimizle beraber imanımızı da artır. Âmin.
İMANIN önemine işaret eden tarihî bir öykü ile yazımıza devam edelim: Fatih Sultan Mehmet, bir gün Kur'an okurken şu âyetin mânâsına takılmış:
“Ey iman edenler! Allah'a, Peygamberine, Peygamberine indirdiği Kitaba ve daha önce indirdiği kitaplara iman(da sebat) edin!” (Nisa,136)
Fatih:
“Âyet, zaten iman edenlere sesleniyor. Ardından tekrar imanı emretmesi acaba neden?”diye düşünmüş.
Alimlerle sohbeti esnasında konuyu kendileriyle paylaşmış. “Ne düşünüyorsunuz?” diye sırmuş.
Âlimlerin arasından Akşemseddin, “Sultanım,” demiş. “Dışardan gelen seslere kulak verin, cevabınızı alın.”
Dışarıdan o sırada mehteranın kös sesleri geliyormuş. Fatih, “Efendim, biraz açar mısınız?” demiş. Bunun üzerine Akşemseddin şöyle izah etmiş:
“Sultanım, mehteranın davullarından ‘düm, düm’ sesleri geliyor. ‘Düm’ kelimesi sizin de bildiğiniz gibi Arapça’da ‘devam et’ anlamına geliyor. Âyetin de mânâsı bu olsa gerektir. Bu âyet, ‘Ey iman edenler! Allah’a, Peygambere, Kitaba olan imanınızda her daim devam edin!’ mesajı vermektedir.”
İnsanın elbisesi eskidiği gibi, imanı da eskiyebilir. Elbise gibi, imanı da yenilemek gerekir. Öte yandan, âyetin yorumunda şöyle bir incelik de düşünülebilir:
“Ey iman edenler! İmanınızı kontrol ediniz. ‘Allah’a inandım’ diyor, ama O’na itaat etmiyorsanız, ‘Peygambere inandım’ diyor, ama onun yolundan gitmiyorsanız, ‘Kitaba inandım’ diyor, ama Kitaba göre yaşamıyorsanız, gelin imanınızı kontrol edin. Belki tam inanmadınız, inandığınızı sandınız. Zira Allah’a iman, O’na itaati gerektirir. Peygambere iman, O’nu rehber kabul etmeyi icap ettirir. Kitaba iman, Kitaba göre bir hayatı netice vermelidir.”
Kışın geleceğine inanan insanlar, yazın sıcak günlerinde, odun ve kömür telâşına başlarlar. Çünkü sıcak günlerden sonra, soğuk günlerin geleceğine tereddütsüz inanmaktadırlar. Benzeri bir şekilde, âhiretin geleceğine inanan biri, elbette ve elbette oraya hazırlık yapar. Orada işine yarayacak şeylerle ömrünü değerlendirir. Demek ki, gerçek anlamda iman etmek ayrı bir olay, kendini “iman etti zannetmek” daha ayrı bir olaydır.ALLAH’IM! Sana karşı günah işleyenlere bile ne kadar bağışlayıcı ve lâtifsin. Seni arayana ne kadar yakınsın; sana el açıp yalvarana ne kadar müşfiksin. Ümidi sende olanlara ne kadar iyisin, merhametlisin. Kim, senden yardım istemiş de reddedilmiştir. Kim, sana sığınmış da ihanete uğramıştır. Kim, sana yaklaşmış da sen ondan uzak durmuşsundur. Kim, sana kaçmış, sığınmış da sen onu kapından kovmuşsundur!..Rabbim her şey senindir. Yaratan sensin ve hüküm senindir. İsimlerinde gizlenenler ile ve nurunu örten perdeler ile bu huzursuz ruhu, bu ıstıraplı yüreği bağışla.
Allahım, bütün alçaklıklardan korunmak için sana sığınırız; senden başka bütün korkulardan; senden başka bütün yoksulluklardan...
Allahım, yüzümüzü senden başka kimseye çevirmeyiz, secde ettirmeyiz. Öyleyse ellerimizin de senden başka bir şeye uzanmasını engelle ne olur!
Senden başka ilâh yoktur. Doğrusu ben de nefsine zulmeden zalimlerdendim. Ama şükürler olsun Allahıma, âlemlerin Rabbine.
candy_58
27.04.2009, 08:47
Senden başka ilâh yoktur. Doğrusu ben de nefsine zulmeden zalimlerdendim. Ama şükürler olsun Allahıma, âlemlerin Rabbine.
hepinizin emeğine sağlık çok güzel yazılar
Rabbim yardım etsin bizlere :(
“İslam garip olarak başladı. Pek yakında, başladığı gibi garipleşecek. Ne mutlu o gariplere!”
Gariplere sen yardım elini uzat. Akan gözyaşlarımızı sen sil. Kanayan yaralarımızı kudret elinle sen sar. Senden başka kimimiz var Allah’ım?
Allahım, Ümmetimize birlik, ülkemize dirlik, insanımıza imani dirilik, bize de daim iyilik ver. Hakkımızda da hayırlısını ver Ya Rabbi. Bir araya gelişlerimizi, dünyanın dört bir yanına dağılışlarımızı, oturuşlarımızı, kalkışlarımızı insanımız ve ümmetimiz için hayırlara vesile kıl. Canlanışa, şahlanışa vesile kıl. Tefrike değil, tevhide vesile kıl. Sen bize gücümüzün yetmeyeceğini yüklemezsin, imtihanlarımızın kolay kıl.
AMİN AMİN AMİN AMİN AMİN
Paylaşım için ALLAH(cc) razı olsun kardeşim.
sibelYILMAZ
27.04.2009, 10:31
Ya Rab senki merhametim gazabımı geçmiştir diyensin benden ümidi kesmeyin diyensin sen bağışla bizleri merhamet ve magfiretinden ayırma.... Amin....
Kardelencicegi
27.04.2009, 10:53
===Güne Duaile Basliyalim===
"O takvâ sahipleri ki, görmedikleri halde ALLAH'a ve Onun bildirdiklerine îmân ederler, namazı dosdoğru kılarlar ve kendilerine rızık olarak verdiklerimizden ALLAH yolunda bağışta bulunurlar." Bakara Sûresi: 2/3
"ALLAH Teala hazretleri bir kulun hayrını diledi mi .ünden önce salih amel işlemede muvaffak kılar." Tirmizi, 2134 30 .
Ya Rabbi!
Eğer imanıma bir şüphe girmiş ben de ondan tövbe etmemişsem ihlasla derim ki : ALLAH'tan başka yaratıcı yok, Hz. Muhammed
(sallallahu aleyhi ve sellem) ALLAH'ın Resulüdür.
Ya Rabbi!
Eğer bilmeden Müslümanlığıma küfür karıştırmışsam, derim ki:
ALLAH birdir, Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) ALLAH'ın Resulüdür.
Ya Rabbi!
Eğer ALLAH'ı birlememe şirk girmişse, ben de bunun farkında değilsem
ihlasla derim ki: ALLAH'tan başka ilah yoktur,
Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) ALLAH'ın Resulüdür.
Ya Rabbi!
Eğer bilmeden seni tanımamda yanlışım varsa derim ki:
ALLAH'tan başka ilah yoktur, Hz. Muhammed
(sallallahu aleyhi ve sellem) ALLAH'ın Resulüdür.
Ya Rabbi!
Eğer bilmeden amelime riya ve kendimi beğenme duyguları karışmışsa derim ki:
ALLAH'tan başka ilah yoktur, Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) ALLAH'ın Resulüdür.
Ya Rabbi!
Eğer farkında olmadan kalbime küçük ve büyük günahların fitnesi girmişse derim ki:
ALLAH bir, Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) ALLAH'ın Resulüdür.
Ya Rabbi!
İmanımı gönülden tazeleyerek, ihlasla derim ki: ALLAH'tan başka ilah yoktur,
Ey diri olan!
Ey ebedi var olan!
Ey izzet ve ikram sahibi olan!
Ey gücün, şerefin ve büyüklüğün sahibi olan ALLAH'ım!
Halimi düzelt, işlerimi güzelleştir, beni bela ve fakirliğin acılarından koru,
düşmanların şerrinden, şeytanın aldatmasından, nefsin arzularından,
saptıranların saptırmasından beni koru ey Rabbim!
Ya Rabbi!
Beni çok ibadet eden salihlerden ve şükreden zenginlerden eyle...
dini ve dünyevi bütün işlerimi düzene koy. Hayırlı nimetlerimi sonuna erdir.
Ya Rabbi!
Ömrümün son zamanlarında, . anında kalbimi ve dilimi imanla doldur.
Bana son anda; şehadet ederim ki, ALLAH birdir ve yine şehadet ederim ki,
Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) O'nun elçisidir demeyi nasip et.
amin.........
altuntas58
27.04.2009, 11:01
Dua ettiğinizde, sadece Yaratıcının dalında paketleyip göbeğinden bağlayarak ellerinize sunduğu karpuzun veya armudun anlamını çözümlemiyorsunuz. Bulutlar semada toplanıp yağmur emrinin gelmesi için bekleştiğinde, yeryüzünde sevinç tamtamlan koparan susuz bitkilerin çığlıklarını duyar gibi oluyorsunuz Batan güneşin kızıla boyadığı ufukla söyleştiklerini anlayabiliyorsunuz. Kuşların dili ruhlarınıza çözülüveriyor
Ya Rabbi!
amninnnn
Kardelencicegi
27.04.2009, 15:23
Yâ rabbi!
Sen benim rabbimsin, ben ise senin kulunum.
Sen herseyi Yaraticisin, ben ise yaratilanim.
Sen rizik verensin, ben ise rizik alanim.
Sen mülkün sahibisin, ben ise kölenim.
Sen kuvvet sahibisin, ben ise âciz ve zelîlim.
Sen zenginsin, ben ise sana muhtacim.
Sen ezelî dirisin, ben ise ölüme mahkûmum.
Sen bakisin, ben ise fânîyim.
Sen kerem sahibisin, ben ise kötülenmeye lâyigim.
Sen iyilik yapansin, ben ise kötülük isleyenim.
Sen affedicisin, ben ise günahkârim.
Sen büyüksün, ben ise hakirim.
Sen kuvvet sahibisin, ben ise zayıfım.
Sen verensin, ben ise isteyenim.
Sen emniyet verensin, ben ise korkanım.
Sen cömertsin, ben ise dua edenim.
Ey merhametlilerin en merhametlisi!
Rahmetinle benim günahlarimi affet.
Suçlarımı bağışla.
Amin
Yâ rabbi!
Sen benim rabbimsin, ben ise senin kulunum.
Suçlarımı bağışla.
Amin
güzel dua bin kere aminnnnn.
MeLody58
27.04.2009, 16:44
Bismi’llâh’ir-Rahmân’ir-Rahîm.
Elhamdu lillahi rabbil âlemiyn, errahman-ir rahiym, mâliki yevmid diyn, iyyake na’büdü ve iyyake nestaıyn, ihdinas sıratal mustakıym, sıratalleziyne en’âmte aleyhim gayrıl mağdubi aleyhim veladdâlliyn.
Rahman ve Rahîm olan ALLAH isminin manâsıyla (başlarım). Hamd, âlemlerin rabbı olan, rahman ve rahîm Allâh’a aittir. Din gününün mâlikidir. Yanlız sana kulluk eder ve yanlız senden yardım isteriz. Hidayet et bize, doğru yola; O doğru yola ki, en’âmda bulunduklarına nasib ettin o yolu; gazabına ulaşanların ve dalâlette kalanların değil.
Fatiha'nın anlamı ve fazileti
Bilelim ki, Kur’ân-ı Kerîm’de mevcût bulunan en büyük dua âyetleri "FATİHA" sûresidir.
Bu sebebledir ki, namazın her rek’âtında bu âyetlerin okunması farz olmuştur.
Hazreti Resûl aleyhi’s-selâm bu konuda şöyle buyurmuştur:
"Fâtiha’sız namaz olmaz"!..
Gene bu konudaki bir başka hadîs-i şerîf’te Fâtiha için şöyle buyrulur:
-Sana Kur’ân-ı Kerîm’deki sûrelerin sevab cihetiyle en büyüğünü öğreteyim mi?.. Bu sûre, Elhamdulillahi rabbul âlemiyn"dir.’
Gene bir başka hadîs-i şerîf’e göre, Fâtiha sûresi "Kur’ân’ın anahtarıdır".
Fâtiha sûresi ile alâkalı, bu sûrenin faziletini bildiren pek çok hadîs-i Rasûlullah mevcut olmasına rağmen, biz bu konuda daha fazla konuşmak istemiyoruz.
Ancak şunu belirtelim ki, hergün 41 Fâtiha okumayı alışkanlık edinenler bunun pek çok faydasını zaman içinde müşahede ederler.
Ayrıca sahabeden bazı zevât çeşitli ağrılara karşı gene bu sûreyi okuyarak çok faydalandıklarını bildirmişlerdir ki, bunu daha sonra da tecrübe edip yararını gören bir hayli insan mevcuttur.
Fâtiha’nın ayrıca belli bir süre ile kayıtlı olmaksızın 40 bin defa okunmasının da kişiye ölümötesi yaşamda çok büyük faydalar hasıl edeceği çeşitli evliyâullâh tarafından ifâde edilmiştir.
&
Öte yandan her "fâtiha" okunuşunda, sonunda "Amin" denmesi hakkında da birçok hadîs vardır.
Bismi’llâh’ir-Rahmân’ir-Rahîm.
Kardelencicegi
08.05.2009, 01:17
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])[URL=[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]]
Allahım sen büyüksün sen bizim yaradanımızsın bizler ise aciziz senin ilmin karsısısnda bizler hiçbirsey bilmeyiz hayrıda serride en iyi sen bilirsdin bizleri koru gözet yanlış yollara düşürme yüreğimizi katranlaştırma büyük yük yükleme doğru yola ilet sevdiğin kullardan yap bizleride namaz askı ver SENDEN baskasına muhtaç etme,SADECE SENİN VARLIĞININ YETERLİ OLDUĞU BİLİNCİNİ HER DAİM KALBİMİZDE BİLİNCİMİZDE VAR ET. BİZ KENDİMİZİ BIRAKSAKTA SEN BİZİ BIRAKMA NEFSİMİZE KÖLEYAPMA ANCAK SANA KUL KÖLE OLALIM YA RABBİM
BENDEN ÖNCE VE BENDEN SONRA GELECEK DUA DOSTLARIMIN HER NE MURADI VARSA HABİBİN ASKINA HAYIRLI Bİ ŞEKİLDE KABUL EYLE YA RABBİM.AMİN AMİN AMİN YA RABBEL ALEMİN
Kardelencicegi
08.05.2009, 14:05
Kapına geldim ya Rab!
Soru yumagı beynimde harç olurken,
Bir tokat düşüyor enseme
Kamer suresinin 17. ayeti doluyor gözlerime
Zira Rabbı Rahim o ayette
"Kuşkusuz biz Kur'an_ı da ögüt için kolaylaştırdık.Ögüt alan var mı?
"diyor. Kella diyorum acziyetimle
Ve aglamaya başlıyorum
Ilık ılık gözyaşlarım dudaklarımı ıslatıp,agzıma düşüyor.
Çaresizligin girdabında degilim.
Cehaletin mengenesine atmışım kendimi.
İntiharlıgı seçmişim dünyalık için,
Ahiretim için intihar etmişim.
Oysa Üstad'ın
"Tel tel ve iplik iplik dikselerde agzımı
Tek ses duyarlar yoklayanlar nabzımı"
Şiirini okumuş ve yönümü çizmiştim.
Önce
Estagfirullahel azim ve etubu ileyh
diyecektim. Lailaheillallah la devam edecektim.Sonra
Allahümme Salli Ala Seyyidina Muhammed
Ve cennette her tesbihimde agaç olacak olan;
"Subhanallahi velhamdulillahi vela ilahe illallahu vellahü ekber
vela havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim"
söyleyecektim.
İşte yeniden şahlanıyor imanım;
Ve yine tevbe için açıyorum ellerimi:
Ya Rabbi!
Tüm günahkarlıgımla ve acziyetimle yineden kapını çaldım.
Anladımki Sen'den başka gidecek yerim yok.
Anladımki Sen'den başka beni affedecek yok.
Okudumki Sen affeden ve affetmeyi sevensin.
Okudumki Sen üzerine Rahmeti yazmışsın.
Okudumki Sen'i sevenleri Sen de seversin.
En sevgili Sen'i bilip kapına geldim.
Şüphesizki Rahmetini diliyor umud ediyorum.
Şayet beni cezalandıracak olursan
Adaletinle muamele etmiş olursun.
Yok eger onca günahlarıma, kusurlarıma ve isyanlarıma ragmen o
hududu olmayan Rahmet ve Merhametinle muamelede bulunur
ve affedersen O da Sen'in fazlın olur.
Sen'in fazlın bizim hayal sınırlarımızı aşacak kadar büyüktür...
Ey Rabbim
Bizi haybet ve hüsrana ugratma...
(alıntıdır)
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
"Sen benim rabbimsin, ben ise senin kulunum.
Suçlarımı bağışla.
Amin Amin Amin Amin Aminnnnnnn
Kardelencicegi
08.05.2009, 14:37
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] lnQH4XTntnUHvVHmUZonAOehUvFQIS rInl1ukOtQnldP2Kf2VaKs.jpg ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
İmam Zeynelabidin (as)ın kendisi ve velayetine inanan dostları hakkındaki duası
Ey azametinin şaşılacak harikaları bitmek bilmeyen (yüce Allah), Muhammed ve âline salat eyle ve bizi azametin hakkında eğriliğe sapmaktan koru.
Ey saltanatının süresi sona ermeyen (yüce Allah), Muhammed ve âline salat eyle ve boyunlarımızı ceza ve ukubetinden azad et.
Ey rahmetinin hazineleri tükenmeyen (yüce Allah), Muhammed ve âline salat eyle ve rahmetinden bizim için de bir pay ayır.
Ey gözlerin görmekten âciz olduğu (yüce Allah), Muhammed ve âline salat eyle ve bizi kurbuna (yakınlığına) yaklaştır.
Ey mertebesi yanında diğer bütün mertebeler küçük kalan (yüce Allah), Muhammed ve âline salat eyle ve bizi katında değerli kıl.
Ey haberlerin iç yüzü indinde aşikâr olan (yüce Allah), Muhammed ve âline salat eyle ve bizi yanında rüsvay etme.
Allah’ım, bağışınla, bizi bağışta bulunanların bağışlarından müstağni kıl; ilişkilerini keserek bizi yalnızlı-ğa itenlere karşı ihsan ve ikramınla bizi koru ki, senin bağışınla başka hiçbir kimseye rağbet etmeyelim ve senin lütuf ve fazlınla hiçbir kimsenin uzaklaşmasıyla yalnızlığa itilmeyelim.
Allah’ım, Muhammed ve âline salat eyle ve bizim aleyhimize değil, lehimize plan düzenle; zararımıza değil, yararımıza tuzak kur; bizi muzaffer kıl, bize karşı (kimseyi) zafere ulaştırma.
Allah’ım, Muhammed ve âline salat eyle ve bizi kendin koru; bizi kendinle koru; bizi kendine doğru hidayet et; bizi kendinden uzaklaştırma. Çünkü senin koruduğun daima esenlik içinde olur; hidayet ettiğin bilir; kendine yakınlaştırdığın büyük bir kazanç elde eder.
Allah’ım, Muhammed ve âline salat eyle ve bizi zamanın acımasız felaketlerine, şeytanın kötü tuzaklarına, sultanın acı saldırısına karşı koru.
Allah’ım, yetinenler senin gücünün fazlıyla yetinirler; o halde Muhammed ve âline salat eyle ve bize yet. Bağışta bulunanlar, senin bağışının fazlasıyla bağışta bulunurlar; o halde Muhammed ve âline salat eyle ve bize bağışta bulun. Hidayet bulanlar, senin yüzünün nuruyla hidayet bulurlar; o halde Muhammed ve âline salat eyle ve bizi (doğru yoluna) hidayet et.
Allah’ım, sen kime yardım ettiysen, artık kimse onu zelil ve hor edemez; kime verdiysen, artık kimse ondan bir şey eksiltemez; kimi doğru yola hidayet ettiysen, artık kimse onu şaşırtamaz, saptıramaz. O hal-de Muhammed ve âline salat eyle ve izzetinle bizi kullarından (gelecek zararlardan) koru; yardımınla bizi senden başkasından müstağni kıl; yol göstermenle bizi hak yolda yürüt.
Allah’ım, Muhammed ve âline salat eyle ve kalplerimizin selametini azametini anmakta, bedenlerimizin rahatını nimetlerine şükretmekte karar kıl ve dillerimizi minnetlerini anlatmak için aç.
Allah’ım, Muhammed ve âline salat eyle ve bizi sana doğru çağıran davetçilerden; sana doğru kılavuzluk eden hidayetçilerden et; katında özel bir yeri olan kullarından kıl. Ey merhametlilerin en merhametlisi!
Kardelencicegi
16.05.2009, 20:39
Gök kapilarini titreten dua
Asrı Saadette ticaretle uğraşan bir tacir mümin vardı.
Bu tacir ticaretinde helal haramı gözetir.
Allah ve Resulü için bu ticareti yapar, herkesin hakkına riayet ederdi.
Ticaretini Şam ile Medine arasında gerçekleştirir çoğunlukla
da ticaret kervanları ile hareket etmez, tek başına
yolculuk yapmayı severdi.
Bir alacağını almış, satacağını da satmış ve Şam’dan
Medine ye doğru hareket etmişti. Epeyce yol almıştı ki,
baştan aşağı silahlı bir eşkıya ile karşılaştı.
Eşkıya bu mümin taciri tehdit etti;
"Mallarını şuraya indir, develerini de şu ağaca bağla.”
Mümin tacir:
“Mallarım senin olsun, beni bırak gideyim.
Eşkıya;
"Bugüne kadar soyup da öldürmediğim kimse yok
Senin hem mallarını alacağım, hem de canını.”
“Madem beni öldürmeye kararlısın, senden son bir talebim var"
“Söyle talebini”
“Ben Müslüman'ım abdest alıp, iki rekât namaz kılayım
ondan sonra beni öldür."
Eşkıya izin verir. Tacir önce abdestini alır, sonra da İki
rekât namaz kılar ve ellerini Rabbine açar:
‘Ya Vedud! Ya Vedud! Ya Ze’l-arşi’l-mecîd! Ya Mübdi, Ya Mu’id!
Ya Fe’aalün lima yürid! Eselüke bi-nuri vechike’l-lezi mele’e erkane
arşike ve es’elüke bi-kudretike’l-leti kadderte biha halkake ve
bi rahmetike-lleti vesiat külle şeyin. La ilahe illa ente. Ya Muğis,
eğisni! Ya muğis, eğisni! Ya muğis, eğisni!
Mümin tacirin duası bitmişti ki, çok garip bir hadise meydana gelir.
Birden beyaz bir at üstünde yeşil elbiseli, elinde de harbe olan
bir süvari peyda oldu. Eşkıya şaşırmış, ne yapacağını bilemez
bir durumda idi.
Eşkıya, taciri ve malları unuttu, ortaya çıkan bu süvariye saldırdı.
Süvari bir darbe ile eşkıyayı yere düşürdü.
Süvari tacire dönerek: “Öldür bu eşkıyayı" dedi.
"Ben hayatımda kimseyi öldürmedim, insan öldürmeyi hoş görmem.
Beni bağışla.”dedi.
Sonra süvari eşkıyayı bir darbe ile öldürdü.
Tacir sordu: “Sen kimsin?"
“Ben üçüncü kat gökte duran bir meleğim.
Bu adamı öldürmeyi Allah Teala bana nasip etti.
Sen namazından sonra ellerini kaldırıp duaya başladığında,
gök kapılarının çalındığını duyduk, öyle şiddetle çalınıyordu ki.
Mühim bir hadisenin olduğunu anladık.
İkinci defa dua ettiğinde gök kapıları açıldı.
Üçüncü defa dua ettiğinde, Allah Teala,
Cebrail Aleyhisselam’ı görevlendirdi.
Cebrail Aleyhisselam şöyle dedi:
‘Dua eden falan mümini kim kurtaracak”
Ben talep ettim de görevlendirdiler. Ey Allah Teala’nın mümin kulu!
İyi bil ki! Senin yaptığın bu duayı kim yaparsa Allah Teala onun
sıkıntısını giderir, ona yardım eder.”
Bu hadiseden sonra mümin tacir yola koyulur ve Medine’ye varır.
Soluğu Kâinatın Efendisi Sallallahu aleyhi ve sellem’in huzurunda
alır ve başından geçen hadiseyi anlatır.
Taciri dinleyen Kâinatın Efendisi Sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurur:
"Muhakkak ki, Allah Teala sana esma-i hüsnayı telkin etmiş.
0 isimlerle Allah Teala’ya dua edilirse, istenen verilir.”
gönül3458
16.05.2009, 20:52
çok güzel tek kelimeyle harika eline sağlık kardelen bacim yer ve gök dua üzeine kurulmuş DUA İÇİN AÇİLAN ELLERİ YUCE ALLAH HİÇ BİR ZAMAN BOŞ ÇEVİRMEZ
Kardelencicegi
16.05.2009, 21:36
"Düşmanlarım bana ne yapabilir ki?
Ben cennetimi yüreğimde taşıyorum,
nereye gitsem o benimle gelir.
Hapsedilmem halvet,
sürgün edilmem hicret,
öldürülmem
şehadettir.
Değil mi ki göğsümde Allah'ın Kitabı
ve Rasulü'nün sünneti vardır!."
Kardelencicegi
18.05.2009, 15:30
Af Kapisi
Her zerresi bir âlem, dokunmuş kanaviçe
Yoklukta varlık sırrı, gündüzden çıkar gece!
Kainat kitap gibi; her satırı Hakk derken;
Kapadım gözlerimi, her şey; dönüp bak! derken;
Senin mülkünde sana âsi oldum suçluyum
Bozulmuş her tövbede; nefsimin mahkumuyum
Zaman ihtiyarlıyor, Kur'an gençleşen rehber
Varlığının dellâlı; haykırmakta Peygamber!
Lakin sağır kulağım; hakikatten çok uzak
Şeytana zebûn ruhum, kalbimi kapmış tuzak
Mülk senin, Mâlik sensin, üstelik Hâlik sensin
En alenî olanla en gizliyi bilensin!
Seversin kullarını, afv-u saffı seversin!
Duâ edin ki Bana; cevap vereyim dersin;
Rahmeti engin Rabbim! fazlına sığınmışım
Açmışım ellerimi; şefaatçi gözyaşım
Gecenin seherinde; seven sevdiği ile
Hemhâl olurken bütün, bu mücrîm geldi dile!
Zerrât-ı kâinatın adedince pişmanım!
Söyle affeylemezsen kime gidem Sultanım?
19.05.2009, 15:13
Sana bir DUA eden olsun
Sen birine DUA et!
DUA'sız üşür yürekler...
Biliyor musun?..
Başkasina dua ettiğinde, aslinda sen kendine DUA ediyorsun!
Ne kadar çok kimse için dua edersen, o kadar çok KAZANIYOR YA DA KAYBEDİYORSUN!
Çünkü melekler,
Duan, rahmet ve hayr ise: " Bir misli de sana olsun, amin",
Duan zulmet ve ser ise: " Bir misli de sana olsun, amin" derler...
Dua: içimizle muhasebe olunacagimiz bir SIR dır..
Tıpkı ;Bir ayna gibidir , içimizi yansıtIr bize..
RABB'e sunulan bir arzuhaldir dua, geri döner bize o kapılardan yüreğimizce..
Hep hayra dua edenlerin, maddeten ve manen hayırlara ermesi, şerre dua edenlerinse, rahmetten mahrum kalması bundandir işte..
Duasız üşür yürekler bil!..
Sana bir dua eden olsun
Sen birine dua et!
Bilmezsin hangi kırık gönlün duasıdır karanlıklarını aydınlatan, sana ummadık kapılar açan..
Bilmezsin kimin için ettiğin duadir, seni böyle ayakta tutan...
Hiç üşümesin yüreklerimiz için,
Dualarda bulusalim..
Daim dualaşalim..
ALLAH'in o güzel selamı hepimizin üzerine olsun...
"Kullarım Beni sana soracak olursa, muhakkak ki Ben (onlara) pek yakınım. Bana dua ettiği zaman dua edenin duasına icabet ederim . Öyleyse, onlar da Benim çağrıma cevap versinler ve Bana iman etsinler. Umulur ki doğru yolu bulmuş olurlar." (Bakara Suresi, 186)
(Ya Rabbi, Sana ve Resulüne itaat etmemizi ve bildirdiklerinle amel etmemizi nasip eyle!)
(Ya Rabbi, faydasız ilimden, makbul olmayan amelden ve kabul olmayan duadan sana sığınırım.)
(Ya Rabbi, bildiğimiz-bilmediğimiz bütün iyilikleri ver, bildiğimiz-bilmediğimiz bütün kötülüklerden de koru!)
(Ya Rabbi, her işimizin sonunu güzel eyle, dünya sıkıntılarından ve ahiret azabından bizi koru!)
(Ya Rabbi, bizi sabreden ve şükredenlerden eyle!)
(Ya Rabbi, bizi dostlarına dost, düşmanlarına düşman olanlardan eyle!)
(Ya Rabbi, acizlikten, tembellikten, korkaklıktan, cimrilikten ve her çeşit hastalıktan sana sığınırım!)
(Ya Rabbi, işinde sebat eden, nimetine şükreden, ibadetini güzel yapan ve doğru konuşanlardan eyle!)
(Bedenime, kulağıma, gözüme sıhhat ver! Küfürden, fakirlik sana sığınırım.)
(Ya Rabbi, kusurlarımızı ört, korkulardan emin kıl ve borçlarımızı ödememizi nasip et!)
(Ya Rabbi, sıhhat, afiyet ve güzel ahlak ver! Kaza ve kaderine rıza gösterenlerden eyle!)
(Ya Rabbi, gece ve gündüz gelecek kötülüklerden, sıkıntılardan kötü arkadaştan ve kötü komşudan sana sığınırım.)
(Ya Rabbi, ölünceye kadar ibadet etmemizi, ömrümüzün hayırlı amellerle sona ermesini nasip et ve Cennetini ihsan eyle!)
(Ya Rabbi, zulmetmekten, zulme uğramaktan sana sığınırım)
(AMİN)
Selam ve dua ile...
kainatta herşey dua ile oluyor onun için kendimize değil tüm kardeşlerimize dua etmeliyiz paylaşım için sağol mektep az okuduk ama burdanda bişeyler öğreniyoruz ellerine sağlık kardeşim
Kardelencicegi
19.05.2009, 15:40
Allah razı olsun.
Sevgili arkadaslar kardesler ve benden
büyüklerle kücükler....
Simdi güzel bir sey yapalim insaallah...
herkes bir Üsttekine dua eylesin..
duasiz üsürmüs yürekler e hadi bizde
kardeslerimizin duasiyla isinip ferahlayalim...
birbirimize temiz agizla dua etmek niyaziyla..
vesselam..
el baki huvel baki
aciz ve aciz
tefarik.
rabbim bu dünyadada ahirettede güzellikler ihsan eylesin amin
sevdagülü
19.05.2009, 15:58
ya hayum ya gayum lailaha ila ente amin. ecmain
Kardelencicegi
19.05.2009, 16:06
Cümle din kardeslerimize ins.
Bir kimse kardeşine gıyabında dua ettiği zaman, başında görevli bir melek:
‘Allah o kardeşin için istediğin şeyin aynısını
sana da versin,’ diye dua eder”
[ Ebu Davud, Vitr, 29 (No: 1534)]
hadis-i şerifi bildiriyor ki;
kendisini düşünen kimse, din kardeşine hayır dua etmelidir Çünkü, bu onun için daha kazançlı olacaktır Hadisin başka bir rivayetinde, din kardeşine dua eden kimseye, Allahu Teala şöyle buyurur:
“Ey kulum, istediğini vermeye önce senden başlarım” [Zebîdî, İthâfu’s-Saâde, VII, 136]
selametle
(Ya Rabbi, zulmetmekten, zulme uğramaktan sana sığınırım)
(AMİN)
Kardelencicegi
19.05.2009, 21:00
Ey Yücelerden Yüce!
Yolumuz üzerine serip sergilediğin sonra da bizi görmeye davet ettiğin meşherlerini, en mükemmel şekiller halinde sarıp sarmaladığın en bedî en çarpıcı sanat eserlerini ve Sana aid gizli güzelliklerin tecellileri olarak binbir renk cümbüşü haline getirip ve yine Senin bir sanat mecmuan olan tabiatın sinesine yerleştirdiğin o, gözleri kamaştıran başları döndüren resimlerin en parlağı, en mevzûnu ve birbirleriyle fevkâlade tenasüb içinde bulunan eşya ve hadiseleri seyredip, kaleminin sesinde ve o kalemle yazıp ortaya koyduğun kitabının âhenginde, Seni görüp, Seni duyup ruhumuzla kanatlanırken, isimlerinin ışığı altında açılan menfezlerden görülen bütün nizam ve âhenklerin, müşahede edilen umum renk ve suretlerin; her tarafda duyulan ses ve nağmelerin ve bu seslerden meydana gelen koro ve senfonilerin menbaına gözlerimiz kaydı. Gönüllerimiz, o her şeyin kaynağı olan yüce alemlerin esrarıyla kendinden geçdi...
Kalb ve iman gözüne açılan o ayrı ayrı pencerelerden öteleri seyre dalıp, gönüllerimizdeki "tûbâ-i cennet" (1) çekirdeğinin bir ağaç halindeki aslî hüviyetini müşahedeye cür'et ettik. Ve Ötelere, ötelerin de ötesine uzayıp giden çok uzun, çok çetin fakat çok zevkli bir seyahata yeltendik. Bunu yaparken de beyanını ruhumuza rehber eyleyerek, isim ve sıfatlarının aydınlatıcı tayfları altında ve yine yol yol sonsuzluğa giden nurdan hakikatlarla kanatlanıp yollara döküldük.
Kelamında anlatılıp resmedilen; en ince teferruatına kadar haritası çizilen; nihayet bir kutlunun miracıyla bütün bütün kapıları açılıp her marifet-eri'nin gönlündeki arşiyeleriyle,o alemlere yükselme imkanı doğan bir ulu seyahatda, haddimizi aşıp esrarlı kapılarının tokmağına dokundu isek, edeb ve erkân bilmeyen ham ruhlarımızın görgüsüzlü-ne vererek, bizi bağışlamanızı diler affına sığınırız.
Ey, bizleri varlığa erdiren ve varolmadaki sonsuz zevki gönüllerimize duyuran Güzeller Güzeli Yüce Yaratıcı! Bu koskoca kâinatları bir kitab gibi önümüze seren Sen; onun esrarını vicdanlarımıza duyuran Sen ve vicdanlarımızı lâhûtî esrarının mevcelenip geldiği iklime bir sahil yapan yine Sensin! Sen bizleri var etmeseydin bizler var olamazdık. Bu muhteşem kâinatları bir kitab gibi önümüze açıp, yüce teşrifatçı ve tarif edicilerinle anlatıp bizlere şerh etmeseydin, Seni bilemeyen, gönlüne eremeyen cahiller güruhu olarak yıkılıp gidecekdik. Lütfedip de kâmetlerimize göre kendini bize anlatmasaydın, haricî dünyalar ile vicdanlarımız arasında irtibatlar temin ederek, Zat-ı ulûhiyetin adına bildiğimiz ve bileceğimiz şeyleri tutup yakalayacak, şekillendirip istikâmet verecek; ilmi ilim, marifeti marifet yapan bir ilk tasdik ediciyi ruhumuza yerleştirmeseydin, nereden bunları ve Seni bilecek ve yoluna hayranlık duyacakdık!...
Bizler Senin kapının boynu tasmalı kulları, vicdanlarımıza aksedip duran parıltılar da Senin varlığının ziyasıdır. Biz neye maliksek Senin vergin Senin atandır. Bunu bir kere daha ilân ediyor, kapının âzâd kabul etmez kulları olduğumuzu İtirafla ahd-u pey manimizi yenilemek istiyoruz.
Ey zikri fikri ruhlara itminan veren gönüller Sultanı! Senin öğrettiğin ve ruhlarımıza duyurduğun şeyleri, gönülleri, gönüllerimiz gibi mürde ve derbeder olanlara ulaşdırmak için, yer yer eşya ve hadiselerin dolapları içine girerek, yer yer benliğimize dönerek olup biten şeylerden ve bu umûmî gidişatdan Senin varlığına bakan pencereleri, Senin huzuruna yükseltecek yolları araştırıp tesbite çalışdık. Zat-ı ulûhiyetini ve perdesiz manisiz seninle görüşeceğimiz o mutlu günü, muhtaç gönüllere duyurmak isterken, en saf ve duru ifadelerin resm ve nakşettiği yüce hakikatlara bağlı kalamadık. Kısırda kalmış; gönlünü şu alemin sûrî güzelliklerine kaptırmış bir kısım ham ruhlara, birşeyler anlatabilme düşüncesiyle mücerredin kudsî cidarlarını sarsarak, müşahhasa ve maddeye yahşiler çekdik. Belki de, en açık hakikatları saffet-i asliyesi (2) içinde sunamadığımızdan cürümler işledik, hevâ ve hevesimize hizmet etdik.
Hata etdikse, sana gelirken ve başkalarına yol göstermeye çalışırken etdik. Kusur yapdıksa Senin yolunda yapdık. Hata daima hata, kusur da daima kusurdur. Bizler kalbleri kırık, ruhları iki bülküm, boyunlarında tasma vereceğin hükmü bin cân ile intizar etmekdeyiz. Bunu derken biliyoruz ki, Senin sonsuzluğa kadar gidip dayanan rahmetin, daima gazabının önünde olmuşdur. Senin lüfuflarını idrak etmiş kapı-kullarına, kusurun yaraşıp yakışmadığı muhakkak; ama, affın, Size çok yakışdığını söylememize lütfen müsade buyurunuz!
Evet, Sultanım:" Sultana sultanlık, nitekim gedâya da gedâlık yaraşır."
Şimdi bizi bağışlarsanız, ötelere seyahat hakikatim sinelerimizin en müstesna yerinde muhafaza ederek, yeniden Senin şu kâinat kitabının sayfalarını karıştırmak, yeniden upuzun mütâlâlara dalmak, Seni anlatan dellaları dinlemek ve Sana aid nağmelerle kendimizden geçmek istiyoruz. Bezmine ulaşmak isteyen muhtaç ve derbederlere kol ve kanat lütfederek vuslatınla dilşâd eyle!..
'Ya Vedud! Ya Vedud! Ya Ze'l-arşi'l-mecîd! Ya Mübdi, Ya Mu'id! Ya Fe'aalün lima yürid! Eselüke bi-nuri vechike'l-lezi mele'e erkane arşike ve es'elüke bi-kudretike'l-leti kadderte biha halkake ve bi rahmetike-lleti vesiat külle şeyin. La ilahe illa ente. Ya Muğis, eğisni! Ya muğis, eğisni! Ya muğis, eğisni!
BU DUANIN ANLAMI
Ey Vedûd! Ey yüce Arşın Sahibi! Ey kâinatı hiçten ve benzersiz bir şekilde yaratıp bin bir isminin tecellileriyle emsalsiz bir şekilde süsleyen Mübdi'! Ey varlıkları ölümünden sonra yeniden inşa edip dirilten Muîd! Ey dilediği her şeyi yapan! Arşının rükünlerini dolduran Zâtının nûru hürmetine; yarattığın bütün varlıklara hükmeden kudretin hürmetine ve her şeyi kaplayan rahmetin hürmetine istiyorum. Senden başka hiçbir ilâh yoktur. Ey kendisinden yardım isteyene yardım eden! Bize yardım et.
Ey güç durumda olanlara yardım eden ve ummadıkları yerlerden ihtiyaçlarını ellerine veren Muğîs! Bize yardım et!
Duasız bırakma bu yürekleri......
altuntas58
21.05.2009, 20:48
Kardelencicegi
22.05.2009, 01:22
Kardelencicegi
24.05.2009, 10:20
Ne çok Hatiram Var Seninle Rabbim
Ne çok hatıram var seninle Rabbim
Bazen uzaklara salıyorsun beni
Arayıp bulayım diye seni.
O zaman içinde bulunduğum karanlıklardan NUR'una yol alıyorum
''ALLAH müminlerin dostudur.Onları karanlıklardan NUR'a çıkarıyor''ayeti
ümidim ve kılavuzum oluyor.
Karşıma hayeller,gölgeler çıkıyor.Yolumdan alıkoymaya çalışıyorlar.
O zaman İbrahim gibi ''Ben gelip geçen şeyleri sevmem''diyorum.
Bu arada mektuplarını okuyorum.
Tatlı bir esintiyle geliyor sözlerin bazen
Hele o baharda açan çiçekler yok mu?Hem senin güzelliğini okuyorum onlarda,
hemde beni güzelleştirmek,geliştirmek istediğini...
Başını toprakdan çıkaran filizleri görüyorum.
Sanki bana ''Sende bu dünya toprağından başını çıkar,ahiretin güzel
ikliminde filizlen,uzat dallarını
cennete,ebedi meyveler ver''diyorsun.
Ahh Rabbim;
Bazen bunları unutup dünyaya sarıldığım oluyor.
Hani neredeyse seni unutacağım.
O zaman dünyayı elimden alıyorsun,dikenleriyle elimi kanatıyorsun.
Sanki bana ''Senin asıl yurdun burası değil senin asli vatanın var.
Seni bekleyen peygamberler,sıddıklar,şehitle r,salihler var.
BEN VARIM''diyorsun.
O zaman şükrediyorum sana.Beni unutmadığından,terketmediğinde n dolayı.
Ya günahlarım,günahda ısrarım yokmu?
Ozaman bana darılmışsın gibi geliyor.Şu sözünle teselli buluyorum,ümitleniyorum.
''Rabbin seni terketmedi,darılmadı da''
O zaman dünyalar değil cennetler benim oluyor.
Senin güzel isimlerini kalbime dolduruyorum.Seni herşeyden çok seviyorum.
altuntas58
24.05.2009, 11:19
Resulullahın duaları
Peygamber efendimiz, biz müslümanların nasıl dua etmesi gerektiğini bildirmiştir. Bu dualardan bazıları
:
(Ya Rabbi, Sana ve Resulüne itaat etmemizi ve bildirdiklerinle amel etmemizi nasip eyle!)
(Ya Rabbi, faydasız ilimden, makbul olmayan ibadetten ve kabul edilmeyen duadan sana sığınırım.)
(Ya Rabbi, bildiğimiz-bilmediğimiz bütün iyilikleri ver, bildiğimiz-bilmediğimiz bütün kötülüklerden de koru!)
(Ya Rabbi, her işimizin sonunu güzel eyle, dünya sıkıntılarından ve ahiret azabından bizi koru!)
(Ya Rabbi, bizi sabreden ve şükredenlerden eyle!)
(Ya Rabbi, bizi dostlarına dost, düşmanlarına düşman olanlardan eyle!)
(Ya Rabbi, acizlikten, tembellikten, korkaklıktan, cimrilikten ve her çeşit hastalıktan sana sığınırım!)
(Ya Rabbi, işinde sebat eden, nimetine şükreden, ibadetini güzel yapan ve doğru konuşanlardan eyle!)
(Bedenime, kulağıma, gözüme sıhhat ver! Küfürden, fakirlik ve kabir azabından sana sığınırım.)
(Ya Rabbi, kusurlarımızı ört, korkulardan emin kıl ve borçlarımızı ödememizi nasip et!)
(Ya Rabbi, sıhhat, afiyet ve güzel ahlak ver! Kaza ve kaderine rıza gösterenlerden eyle!)
(Ya Rabbi, gece ve gündüz gelecek kötülüklerden, sıkıntılardan kötü arkadaştan ve kötü komşudan sana sığınırım.)
(Ya Rabbi, ölünceye kadar ibadet etmemizi, ömrümüzün hayırlı amellerle sona ermesini nasip et ve Cennetini ihsan eyle!)
(Ya Rabbi, zulmetmekten, zulme uğramaktan sana sığınırım.)
(Bize dünya ve ahirette iyilik, güzellik ver ve Cehennem azabından bizi koru!) [Tergib]
Allahım, Ümmetimize birlik, ülkemize dirlik, insanımıza imani dirilik, bize de daim iyilik ver. Hakkımızda da hayırlısını ver Ya Rabbi. Bir araya gelişlerimizi, dünyanın dört bir yanına dağılışlarımızı, oturuşlarımızı, kalkışlarımızı insanımız ve ümmetimiz için hayırlara vesile kıl. Canlanışa, şahlanışa vesile kıl. Tefrike değil, tevhide vesile kıl. Sen bize gücümüzün yetmeyeceğini yüklemezsin, imtihanlarımızın kolay kıl.
AMİN AMİN AMİN AMİN AMİN
Kardelencicegi
24.05.2009, 12:23
Veysel Karani Hazretlerinin Duası
Allah(celle celalüh)ım! Yüce huzurunda içimi dökmeyi diliyorum; müsadeni istirham ediyor, Senin en son ve en büyük elçin Hazreti Muhammed’e ve aile efradına salât ü selam ederek başlıyorum.
Rabbim, Senin yardımına müracaatta bulunuyor ve Sana tevekkül ediyorum. Ne olur, ne dünya ne de âhiret meselelerinde beni aczım, fakrım ve çaresizliğimle başbaşa bırakma!
Ey buraların ve ötelerin Rahman ve Rahîm Rabbi! İşte kulluğumla kapına geldim ve huzurunda dileniyorum.. zelîlim.. esirinim.. zayıfım.. muhtacım.. iflas etmiş bir çaresizim, ey bütün kâinatı yaratıp arızasız devam ettiren Rabbim!
Bahtsızım ama kapındayım ey yardım talebinde bulunanların taleplerini karşılayan Sultanlar Sultanı!
Gamlıyım, kederliyim fakat kapındayım, ey tasalı gönüllerin hüznünü gideren Hilm Sahibi!
İsyankarım lâkin Senin istediğin iyi ve sadık kimselerden olabilmeyi umarak kapına geldim. Geldim ve günahlarımı huzurunda ikrar ediyorum ey Erhamürrâhimîn!
Hatalarımın farkında olarak kapına dayandım ey günahları mahvedip günahkar kullarını affeden Rabbim!
Kusurlarımı ve affına olan ihtiyacımı huzurunda bir kez daha itiraf ediyorum ey Rabbülâlemîn!
Nefsine zulmetmiş bir zavallı olarak kapının tokmağına dokunuyorum ey
zulmedenlerin bile rahmetini umduğu Rabbim!
Çok cürümler işledim; acınacak bir halim var.
Ben de yüce divanında yere kapaklanıyor, boynumu büküyorum.
Yüce Mevlâm! Merhametini esirgeme n’olur! Ben günahkarım,
Sense bağışlayansın! Günahkar kulları Senden başka kim bağışlayabilir?!
Mevlâm, Mevlâm! Sen yüceler yücesi yegane Rabbsın, bense zavallı bir abdim!
Abdine Rabbinden başka kim merhamet edebilir?!
Mevlâm, Mevlâm! Sen her şeyin sahibi olan Mâlik-i Hakîkîsin;
bense Senin nihayetsiz mülkünde zavallı bir köleyim! Bir köleye
onun Sahibinden başka kim şefkat gösterebilir?!
Mevlâm, Yüce Mevlâm! Azîz olan Sensin, bense zelîlim.
Zelîlleri düştükleri zilletten Azîz olandan başka kim çıkarabilir?!
Mevlâm, Mevlâm! Gerçek güç ve kuvvetin hakikî sahibi Sensin.
Bense pek zayıf ve güçsüzüm. Zayıf ve güçsüzlere,
Güç ve Kuvvet Sahibinden başka kim inayet edebilir?!
Mevlâm, Mevlâm! Kerem Senin şanındır; Kerîm de yalnız Sensin.
Bense serseri bir zavallıyım. Düşmüşlere Kerem Sahibinden başka
kim lütufta bulunabilir?!
Mevlâm, Ulu Mevlâm! Rızık hazinelerinin sahibi, Rezzâk-ı Hakîkî Sensin.
Bense Senin rızkına her zaman muhtacım! Beni Senden başka kim
doyurabilir ve kim rızıklandırabilir?!
Mevlâm, Yüce Mevlâm! Sen büyük günah irtikap edenleri bile bağışlayan
affı pek bol Gaffâr u Rahîmsin. Benim gibi ömrünü isyan vadilerinde
tüketmiş bir günahkarı affına hudut olmayan Senden başka kim affedebilir ki?!
Ya Rabbî ve Yâ İlâhî! Nihayetsiz şefkat ve merhametin sahibi Hannân,
sonsuz nimetleriyle topyekün varlığa ihsan üstüne ihsanda bulunan Mennân Sensin.
Ben de aczimi, fakrımı şefaatçi kılıp kabrin zulmetinden ve darlığından rahmetinin enginliğine
sığınarak el-emân, el-emân diyor, Senden eman dileniyorum.
Münker ve Nekîr’in cevabı çok zor sorularına ve yürekleri hoplatan mehabetlerine
karşı el-emân, el-emân!
Kabrin vahşetine, presleyiciliğine ve bütün zorluklarına karşı el-emân,
el-emân!
Uzunluğu elli bin sene olan bir günün azabından el-emân, el-emân!
Senin sıyanet buyurdukların dışında yerde ve göklerdeki herkesin korkudan
yüreklerinin ağzına geleceği, Sur’un üflendiği o günün dehşetinden el-emân, el-emân!
Arzın müthiş bir zelzeleyle sarsıldığı..
göklerin yazı kağıtlarının dürüldüğü gibi dürüldüğü..
yeryüzünün ve semaların alt-üst edilip başka bir âleme tebdîl edildiği..
bütün insanların kabirlerinden kalkıp Sen’in huzuruna çıkarıldıkları..
herkesin dünya hayatındayken yapıp ettiği şeylerin önüne serileceği ve kafirlerin,
‘Ah, keşke toprak olsaydım!’
diyecekleri günün ürperticiliğinden el-emân, el-emân!
Malın-mülkün, evlâd ü iyâlin hiçbir fayda vermeyeceği, sadece selîm
bir kalble yüce huzura gelenlerin kurtulabileceği.. arşın derinliklerinden,
‘nerede dünya hayatını isyan derelerinde, cürüm vadilerinde geçirenler?
Nerede Allah(celle celalüh)’a verdikleri söze ihanet edenler ve ömrü
bir kayıptan ibaret olanlar?’ diye nida edildiği günün eleminden ve
ızdırabından el-emân, el-emân!
Rabbim! Yüceler Yücesi Rabbim! Gizlimi de açığımı da bilen Sensin!
Lütfen beni mazur gör ve tevbemi kabul buyur! Benim Senin rahmetine, merhametine,
şefkatine, inayetine, sıyanetine, hıfz u riayetine ne kadar muhtaç olduğumu biliyorsun.
Ne olur dileğimi yerine getir ve beni haybet ve hüsrana uğratma!.
Ya Rabbelâlemîn ve Ya Erhamerrâhimîn ve Yâ Ekramelekramîn!
Hadd ü hesaba gelmez günahlarımdan ve isyanlarımdan da yine Senin afv u mağfiret deryana iltica ediyor ve yine el-emân, el-emân diyorum.
Bilerek ya da bilmeyerek işlediğim zulümlerden ve başkalarına verdiğim
eziyetlerden dolayı da el-emân, el-emân!
Konumumu, duruşumu, istikametimi koruyamayıp yaptığım yalpalar için
de el-emân, el-emân!
Heva ve heveslerin oyuncağı haline gelmiş nefs-i emmaremin yaptıklarından/yaptırdıklarından el-emân, el-emân!
Rabbim! Merhameti sonsuz Rabbim! Onu yoldan çıkaran kirli arzulardan,
mülevves düşüncelerden de ‘of!’ ediyorum!
Ayaklarımın kaymasına, kalbimin kararmasına, düşüncelerimin bulanmasına
karşı Senin inayet ve sıyanetini dileniyorum.
Ya Rabbî! Günahlarım, cürümlerim, hatalarım olsa da ben Senin kulunum.
Ey sevdiklerini Cehennem azabından koruyan Rahman ü Rahîm!
Ateşe düşmekten beni de koru!
Allah(celle celalüh)ım! Şayet merhametinle muamelede bulunup beni affedecek
olursan, o Senin şanındandır ve Sana da o yaraşır.
Yok eğer azap edecek olursan ben de ona fazlasıyla layık ve müstehakım.
Öyle olsam da Senin beni affedeceğine olan inancım katî, ümîdim de tamdır;
zira Sen düşenlerin günahlarını bağışlama şanına en çok yaraşan yegane Zat’sın.
Bu kıtmir kulunu da bağışla ey Merhametlilerin En Merhametlisi ve ey
Yardım Edenlerin En Hayırlısı!
Allah(celle celalüh) yeter ve O’ndan güzel vekîl de yoktur.
O’nun dostluğu da bambaşka yardımı da bambaşkadır.
Yüce Rabbim! İnsanların en hayırlısı olan Habîbin Hazreti Muhammed’e, âline ve ashabına salât ü selam ederek bu dileklerimi gerçekleştirmeni Senden niyaz ediyorum!
Lütfen beni ulu dergahının kapısından geri boş çevirme!...
Güzeli Seven Güzel! Sana Feda Edeceğim Güzellikler Ver!
Güzeli seven Rabbim, benim içimi nurlarınla güzelleştir… İçimin güzelliğiyle davranışlarım nurlansın!…
Gözlerimin bakışında Sen olmalı, kirpiğimin ucundaki damlada Sen parlamalısın!…
Sen’in yolunda çalışırken yorulduğum için dinlenmeliyim… Rahatım da Sen’in için olmalı yani…
Uykumda Sen’i sayıklamalıyım…
Yollarım Sana gelmeli hep! Dönse dolaşsa yine Sen’i bulmalı adreslerim!
Hayatımdaki her ciddi adımı Sen’in için atmalı, yine Sen’in için koşmalıyım, Sen’in yolunda…
Affetmeyi seven Rabbim, affedilmenin huzurunu yaşattır bana… Günahkar kulunun tek tesellisi; Sen’in huzurunda af dilerken, süzülen gözyaşlarıdır…
Bunca günahıma rağmen, beni bir nebze rahatlatan; tövbe etmeyi nasip eden Rabbimin, kullarını affetmeyi sevmesidir…
Sen’den koparma beni! Sen’siz bırakma kalbimi… Sen’den uzak kalınca; öyle aciz, öyle çaresizim ki…
Sen’inleyken huzurum dorukta; sanki her şey, her güzel şey benim, tüm mutluluklar benimle…
Dünyanın tüm çiçeklerini koklasam, Sana dua ederkenki huzuru yine bulamam…
En güzel sözleri kullansam Sen’in için, hep Sen’i söylesem konuştuğumda; Sen’i anlatmaya yine doyamam!
Dostlarını sevsem; kalplerinde Sen yaşıyorsun diye…
Tüm yarattıklarına ibretle baksam; Sen’i hatırlatıyor diye…
İçimdeki sevgiye dair ne varsa yapsam; Sen’i sevmeye yine doyamam!
Güzeli seven Güzel! Sana feda edeceğim güzellikler ver!..
Kardelencicegi
25.05.2009, 18:14
AMİN AMİN AMİN AMİN AMİN
Kardelencicegi
26.05.2009, 09:54
ALLAHIM
Ellerimi açtım ALLAH'A! RABBİM; Sensin yerin göğün sahibi, Senden geldik
sana döneceğiz, Senin kulun kölen olduk, Hataları her an yaptık, Sen verdin
biz yedik, Sen verdin biz içtik, Sen mühdet verdin biz yaşadık, Verdiğin
nimetin kıymetini bilemedik, Günahlarımız çok sevabımız belki hiç yok,
Muhtaç olduk sana geldik, Zor günler geçince dünyaya daldık, Geldik kapına
bizi af eyle, Rahmet sıfatınla ver nimetini, Dönsekte dolaşsakta her zaman
sana muhtacız, her zaman senin kapındayız YA RABBİM! Kapından yüzü
kara olarak döndürme bizi, Senin kapından başka bir Kapı, Senden başka
bir yaratıcı yokki YA RAB! Bizi bizden iyi bilen her şeyimizle senin olan bir
hiçiz biz, Biz yoktuk sen var ettin, Bizliğimizden haberdar ettin, Yerdir
bize yerdirdiklerini, Sevdir bize sevdiklerini, Ol MUHAMMED MUSTAFA'YA
ümmet eyle, Söylediklerini kalbimize mühür eyle, Son nefesimizde dilimize
şahadet söyle, Ayırma seni bizden Nur cemalini görmeyi nasip eyle, Nurlu
cemalini ayırma bizden, Bütün inananlarla birlikte bizleri af eyle, Bizleri
sevdiklerinden eyle, Gül MUHAMMEDİMİZİ şefaatçi eyle.
AMİN, AMİN, AMİN
Ya Rab senki merhametim gazabımı geçmiştir diyensin benden ümidi kesmeyin diyensin sen bağışla bizleri merhamet ve magfiretinden ayırma.... Amin....
Ya RAB!
Ne olur kabul eyle kulluğuna….
Ne olur boş çevirme bu aciz dillerin dualarını…
Ne olur bizlere rahmetinle, merhametinle, inayetinle,
şefkatinle muamele
eyle….!
AMİN…
Binlerce kez AMİN…
Kabul görene kadar AMİN…
Bütün acziyetimizle AMİN…
AMİN AMİN AMİN AMİN AMİN
Kardelencicegi
28.05.2009, 15:12
DUA
Kalbim Seni anar..
Varedişinle var olan bedenimi tarifsiz bir huzur kaplar..
"Rüzgar esmeyince dal sallanmaz, Allah demeyince kalp uyanmazmış"
Kalbim uyanır adını andıkça
Anmayan kalbin hali ne olur zifiri karanlıklarda
Seninle uyanır kalbler, seninle diri kalır bu bedenler..
Seninle kurtulur karanlıkların kuytusundan..
Anmazsam karanlık... Anmazsam Senden uzakta zülumdur dünya bana..
Karanlıkların kuytusunda bırakma Ya Rabbim..
Sensizlik zindanında mahkum etme bizleri..
Adını anmayan kalbi neyleyim..
Bu yürek emanet bu bedene, Senden gayrısını doldurursa içine, emaneti nasıl teslim edeyim..
Kalbimi Senin ile atmaya.. Seninle can bulup, Sana koşmaya aşikar eyle bedenimi..
Varlığımı rızanın yollarına kurban eyle..
Kalbime her daim adını andır.. her daim aşkın ile yandır Ya Rabbim..
AMİN
Biz kısık sesleriz...Minareleri,
Sen,ezansiz bırakma,Allah'ım!
Ya çağır şurda bal yapanlarını;
Ya kovansız bırakma,Allah'ım!
Mahyasızdır minareler...Göğü de,
Kehkeşansız bırakma, Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu
Müslümansız bırakma,Allah'ım!
Bize güç ver...Cihad meydanını,
Pehlivansız bırakma,Allah'ım!
Kahraman bekleyen yığınlarını
Kahramansız bırakma,Allah'ım!
Bilelim hasma,karşı koymasını,
Bizi cansız bırakma,Allah'ım!
Müslümanlıktan yoğurulan yurdu,
Yarının yollarında yılları da,
Ramazansız bırakma, Allah'ım!
Ya dağıt kimsesiz kalan sürünü
Ya çobansız bırakma,Allah'ım!
Bizi sen sevgisiz,susuz havasız,
Ve vatansız bırakma,Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu
Ya Rabbi!
Eğer bilmeden amelime riya ve kendimi beğenme duyguları karışmışsa derim ki:
ALLAH'tan başka ilah yoktur, Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) ALLAH'ın Resulüdür.
Ya Rabbi!
Ey diri olan!
Ey ebedi var olan!
Ya Rabbi!
Ya Rabbi!
amin.........
Kardelencicegi
05.06.2009, 09:23
Rabbim binbir günah ile kapina geldim, sana sigindim, sana dayandim, sanadir tüm ...ayetim, sanadir sarilisim, sanadir sevgim.
Elimde sahadet karanfilleri, kalbimde pisman olmus bir cocukla önünde diz cöküyorum.
Sen esirgeyen, sen bagislayan, sen affedensin, affet bizi Allah'im.
Her sabah uyaniyorsa gözlerimiz, her sabah yeni bir gün doguyorsa, mevsimler degisiyor ve biz buna sahid oluyorsak, bize tevbe etmek icin yeni bir firsat daha verdigin icin sana hamd ile tesekkür ediyoruz.
Ilahi, bizi gözleri kör bakan, kulagini tüm seslere kapamis, kalbindeki sicakligi yitirmis insanlik zincirinin cürük bir halkasi eyleme.
Senden baska kimsemiz yok ilahi, önünde diz cökecegimiz, ugruna sevda sarkilari besteleyecegimiz, yolunda canimizi verecegimiz, gözyaslarimizi huzurunda utanmadan dökecegimiz kimsemiz yok senden baska...
Eger sevgini yüregimizden alirsan, biz kaybedenlerden oluruz, ebedi azabini hak edenler arasinda saf tutariz, bize aci, bize merhamet et , bizi yolu dosdogru olanlarin kervaninda yolcu kil rabbim.
Allahim kalbimizi sana adiyoruz, su dünyanin acilarina kederlerine yenilmeden, senin rizan icin sirf senin icin kalbimizi sana adiyoruz, adagimizi kabul buyur.
Bize gönül dilini ögret, bize sana gitmeyen yolun sarp bir yokus, kainatin dehlizlerinde ebedi bir kaybolus oldugunu anlat.
Bize kucagini ac ey merhametlilerin en merhametlisi, bizi sevginle kusat, bizi birakma!
Bizi teslim etme, bizi senden koparacak olan hic bir seye teslim etme!
Bugün hüzün tasiyorsa gözlerimiz, bugün kaniyorsa yaralarimiz, bükükse halen boynumuz, biliyoruz ki senden geldi, narinada nurunada kucak aciyor ,riza gösteriyoruz.
Ilahi darilma, yeterki sen bize darilma, yeterki sen bizi unutma, düzenin kana susayan carki arasinda kan revan icinde kalsada bedenimiz, hor görülsek, iskence görsekte, sen bizimleysen asla müteessir degiliz.
Allahim! Bizi namazi, duasi, ibadeti, yasami ve ölümü senin icin olanlardan kil, bizi affet, bizi bagisla...
Amin...
AMİN AMİN AMİN AMİN AMİN
altuntas58
05.06.2009, 09:53
Allah’ım, Muhammed ve âline salat eyle ve kalplerimizin selametini azametini anmakta, bedenlerimizin rahatını nimetlerine şükretmekte karar kıl ve dillerimizi minnetlerini anlatmak için aç
Kardelencicegi
10.06.2009, 08:09
Gülün Duasi
Beni bir mü'min kulun gördu
Yanımdan geçiyordu, beni fark etti
Durdu geri döndü, geldi
Yüzüme uzun uzun baktı
Önce gözleriyle, sonra elleriyle okşadı Kokladı,
kokladı
Bir öpücük kondurdu yanaklarıma ayrılmadan
" Ne guzel yaratmış!" dedi sessizce
İste o an, niçin var oldugumu anladım
Melekler sardı etrafimızı ansızın, imrenerek seyrettiler olup biteni
Görmedigi Rabbine görmüş gibi inanan bir insanın yuceliğini görduler
Ve herseyi en ince ayrıntısıyla kaydettiler
Çekilen resimlerde ben de vardim
Ey dualara cevap veren Rabbim, ben cansız bir tohumdum
Dualarımı kabul ettin, guzel bir çiçek oldum
Senin kudretinle canlandım, Senin san'atınla süslendim, Senin lütfunla
güldüm
Simdi bir duam daha kaldi mahşere sakladığım:
Beni gören gozleri ateşte yakma,
Ya Rabbi
Ya Rabbi!
Eğer farkında olmadan kalbime küçük ve büyük günahların fitnesi girmişse derim ki:
ALLAH bir, Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) ALLAH'ın Resulüdür.
Ya Rabbi!
Ey diri olan!
Ey ebedi var olan!
Ya Rabbi!
Ya Rabbi!
amin.........
Ya Rabbi!
Ey diri olan!
Ey ebedi var olan!
vBulletin v3.8.3, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.