Orijinalini görmek için tıklayınız : ULAŞ YAPALI KÖYÜ
MÜHENDİSBEY
08.05.2008, 11:36
BİLDİNİZ Mİ YAPALI KÖYÜNÜ HANİ ULAŞ'A VARMADAN SOLA DÖNÜYORSUNUZ.GERÇİ BARAJ YAPILALI KÖYDE İNSAN SAYISI AZALDI AMA
İŞTE BEN O KÖYDENİM.
altuntas58
08.05.2008, 12:26
BİLDİNİZ Mİ YAPALI KÖYÜNÜ HANİ ULAŞ'A VARMADAN SOLA DÖNÜYORSUNUZ.GERÇİ BARAJ YAPILALI KÖYDE İNSAN SAYISI AZALDI AMA
İŞTE BEN O KÖYDENİM.
Sitemize hoş geldiniz umarım hoşca vakitgecirirsiniz yapalı köyüne selamlar saygılar
YaKuPaGa58
04.08.2008, 01:06
bende hacikalilerdenim @@@@@@ zohahha:mad::mad:
Tarih Yapalı isminin nereden geldiği meçhuldür.Ancak 1764 tarihinde osmanlı arşivlerinde yapalu ismine rastlanmaktadır.Ancak bilindiği kadarı ile köy arazisinin Osmanlı iskan politikaları sebebiyle Kadıoğulları'na verildiği ve horasan türkmenlerinden olan bu aile tarafından kurulduğu söylenmektedir.Bu sülaleye mensup 3 KARDEŞ TARAFINDAN KURULAN KÖYE DAHA SONRA ÇEVRE KÖYLERDEN GELENLER EKLENMİŞTİR.1.DÜNYA SAVAŞINDA VE KURTULUŞ SAVAŞINDA 64 ŞEHİDİ BULUNAN KÖY BUNDAN GURUR DUYMAKTADIR. Küçük Yapalı diye bir de mezrası bulunmaktadır.
köyün yemekleri: Madımak Kömbe Ayran çorbası Hıngel Patates Közleme Mumbar Pancar Turşusu Turşu Kavurması Gaygana Gilik Subra omaç
DIŞ GÖÇ ORANI YÜKSEK OLAN KÖY BAŞTA KAYSERİ,İSTANBUL VE YURT DIŞI OLMAK ÜZERE GÖÇ VERMEKTEDİR. BUNUNLA BERBER KÖYDEKİ OKUMA YAZMA ORANININ YÜKSEKLİĞİ TAKDİRE ŞAYANDIR.YAPALI KÖYÜNDEN ÇOĞU KADIOĞULLARINDAN(KORKMAZ) OLMAK ÜZERE 10 CİVARINDA LİSANS VE YÜKSEKOKUL MEZUNU BULUNMAKTADIR. 1 İNŞAAT MÜHENDİSİ,1 EBE,1 MUHASEBECİ,1 BAŞKOMİSER,1 HEMŞİRE,2 KOMİSER,2 ÖĞRETMEN,5 İMAM,7 POLİS VE ÇOK SAYIDA MEMURUYLA BİRLİKTE ÜLKESİNİ VE MİLLETİNİ SEVEN BİR KÖY OLAN YAPALI,MİLLİYETÇİLİĞİ VE MANEVİYATÇILIĞIYLA İFTİHAR ETMEKTEDİR.
SİVAS ALPEREN OCAKLARI BAŞKAN YARDIMCISI (ALİ KORKMAZ),AKP ULAŞ İLÇE BAŞKANI(TURAN UĞUR)
KÖYÜN İLKLERİ: Caminin yapımı : Bilinmiyor Caminin 1.tamiri: 1791 Caminin 2.tamiri: 1943 İlk okulun açılması: 1944 Elektriğin gelmesi : 1984 Kapalı su şebekesi : 1992 Sağlık evinin açılması : 1994 İlk yurt dışı işçisi : Seyit Alcalı ( Almanya) 1964 Köyden ilk göçen aile : Ömer Çiçek ve ailesi ( Sivas’a ) İlk Üniversite Mezunu : Vahit KORKMAZ İlk İnşaat Mühendisi : Ali KORKMAZ İlk Muhasebeci : Vahit KORKMAZ İlk yüksek Ebe: Özlem KORKMAZ İlk Hemşire: Çiğdem KORKMAZ İlk Polis : Cengiz UĞUR İlk Komiser: Zekeriya ARIKAN İlk Öğretmen : Akif AlCALI İlk Ebe : Özlem KORKMAZ İlk Ziraat Mühendisi : Reşit ARIKAN
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köye Yapılan Karacalr Barajı nedeniyle önemli oranda göç vermiştir.
MUSTAFAM66
26.10.2008, 01:45
Sayın SEVA;
köyünüzle ilgili bu bilgileri nerden buldugunuzu öğrenebilirmiyim?
teşekürler
OSMAN ECE
14.02.2009, 14:16
yapalı köyünün tarıhı bastan assagı yanlıs ıyı arastırıp öyle yazın lütfen...
MÜHENDİSBEY
24.03.2009, 10:30
SEVGİLİ ARKADAŞLAR,İNŞALLAH YAPALI KÖYÜNE YOLUNUZ DÜŞER. KÖYÜN ALT KISMINA BARAJ YAPILDI.EĞER HAFTA SONUNU SESSİZ VE GÜZEL BİR YERDE GEÇİRMEK İSTEYEN VARSA LÜTFEN BUYURSUN GELSİN YAPALI KÖYÜNE.
ARKADAŞLAR,KÖY HAKKINDAKİ BİLGİLER,GERÇEKTEN DOĞRUDUR.YAPALI KÖYÜ HALKINDAN SEVGİLER VE DOĞRU BİLGİLERİ PAYLAŞTIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.
altuntas58
24.03.2009, 11:55
.1.DÜNYA SAVAŞINDA VE KURTULUŞ SAVAŞINDA 64 ŞEHİDİ BULUNAN YAPALI KÖYÜ BUNDAN GURUR DUYMAKTADIR.
Bende bu köyle gurur duyorum
emrah ece
17.05.2009, 18:08
selam aleyküüm bende yapalıdanım
yapalıdan ali ece nerdesin
selam aleyküüm bende yapalıdanım
A.s kardeş hoşgeldin küçükken sizin köye bidefa gelmiştim bende deliktaşlıyım deliktaştan yapalıya selam olsun
AŞIK AYDIN
17.07.2010, 16:39
gardaşlarım gardaşımın biri diyorki ULAŞA varmadan sola dönüyorsunuz ya ben o köydenim diyor yYAPALI köyünün yerimi değişti yoksa benmi sağımı solumu karıştırıyorum selam tüm SİVASLILARA ayrıca EKİNCİOĞLU ve YAPALIYA
sandalli
17.07.2010, 16:46
gardaşlarım gardaşımın biri diyorki ULAŞA varmadan sola dönüyorsunuz ya ben o köydenim diyor yYAPALI köyünün yerimi değişti yoksa benmi sağımı solumu karıştırıyorum selam tüm SİVASLILARA ayrıca EKİNCİOĞLU ve YAPALIYA
Üstadim hos geldin, sefalar getirdin, seni burada görmek ne güzel, güzel siirlerini okuyup haz aliriz insaallah, tekrar hos geldin.
AŞIK AYDIN
17.07.2010, 16:52
GARDAŞ AYLARDIR ÜYE OLMAK İÇİN UĞRAŞTIM DEMEKKİ SENİ GÖRMEK BU KADAR ZORMUŞ SEN BİNLERCE YAŞA İYİKİ VARSIN CAN OZANIM SAYGILAR
sandalli
17.07.2010, 16:55
Yapalı köyünden, Sivas ilinden,
Bal damlıyor kaleminden, dilinden,
Nagme nağme düşer sazın telinden,
Aşık Aydın sefa getirdin bize.
OSMAN ECE
17.07.2010, 16:59
GARDAŞ AYLARDIR ÜYE OLMAK İÇİN UĞRAŞTIM DEMEKKİ SENİ GÖRMEK BU KADAR ZORMUŞ SEN BİNLERCE YAŞA İYİKİ VARSIN CAN OZANIM SAYGILAR
vay vay kimleri görüyorum canım hoş safa geldiniz
aydınım yolunumu şaşırdın sandallı dostta burda hoş geldin siyahi dost
sandalli
17.07.2010, 17:02
vay vay kimleri görüyorum canım hoş safa geldiniz
aydınım yolunumu şaşırdın sandallı dostta burda hoş geldin siyahi dost
Hoş bulduk Diyari baba, Aşık Aydın da gelmiş, çok mutlu oldum böyle güçlü şairleri burada görünce.
OSMAN ECE
17.07.2010, 17:22
teşekkür ederim sandallı dosta
aşık aydınımda çıktı uzun pite
küçüklükten beri yazıyor beste
yiğenim vefa getirdin bize
İŞTE BEN O KÖYDENİM.
MÜHENDİS BEY ÖNCE SAĞINI SOLUNU ÖĞREN SONRA YAZ?
sandalli
17.07.2010, 17:29
Ilginc hem o köydenim diyor hem de köyün yerini bilmiyor, belki yanlis yazmistir. Hos görmek lazim.
AŞIK AYDIN
17.07.2010, 17:35
[
B][/B] HEMİ OZANSINIZ HEM YAZARSINIZ
BENİM BU DERDİMİ SİZ ANLARSINIZ
İYİKİ BU SAYFADA SİZLER VARSINIZ
SEFA BULDUK GÖNÜL DOSTLARIM
sandalli
17.07.2010, 17:42
Aynı dertten düştük gurbete bizler,
Ah ile, vah ile yüreğim sızlar,
Siyahi çıraktır sizleri izler,
Siz çalın Yapalı coşsun bu akşam.
AŞIK AYDIN
17.07.2010, 17:49
HASAN MESKEN TUTTU GURBET ELLERİ
SILAMIZA DÜŞERMİ OLA YOLLARI
ANCAK O BİLİR GÖNÜL HALLERİ
SANA SAZ ÇALIP TÜRKÜ SÖYLESEM
bilal kose
17.07.2010, 17:55
Herkese hayirli aksamlar selamlar Ulas Yapaliya.
AŞIK AYDIN
17.07.2010, 17:58
SAĞOL GARDAŞ BEN EKİNCİOĞLUNDAN AYDINER
bilal kose
17.07.2010, 18:01
SAĞOL GARDAŞ BEN EKİNCİOĞLUNDAN AYDINER
Selamlar abi ben sizin koylu degilim abi ben hasan abinin koylusuyum sandalkoyu yildizeli ama sivasin heryeri bizim yerimiz.saygilar abi
aysima58
17.07.2010, 18:56
ekinci oğlu bize yakın galiba aydın bey ulaş yeni karasar tecerin karşısındaki belde benim köyüm.
vBulletin v3.8.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.