seva
30.05.2008, 10:45
DİYORLAR Kİ (duyamadım ne diyorlar efendim)
Müslüman ülkeler hep geri kalmış. mış ...
Böyle bir şeyi savunan insanlar ya tarih okumamış yada kasdı olarak söylüyor ki buna inanmak istemiyorum bu ilkinden de beter.
Çok değil az bir zaman evvel fen matematik astronomi tıp vs. bilimin çeşitli dallarında dünyaya ders okutan bir islamiyet vardı. Müslümanlar Temizlik Tuvalet adabın dan tut oturup kalkma adabına kadar dünyaya ders okutmuştur. Halada okutmaktadır neden okutmasın ki o karanlık çağlarda bunu başarmış kıyamete kadarda okutacak başaracak potansiyele zaten sahipdir.
Onların tabiri caizse Şu an geri kalmıyan dinlerin ise o çağlarda neler neler yaptıklarını burada bir kez daha zikretmemize gerek yok. Bu zaman kaybından öteye gitmez ...
İlim çinde de olsa gidip alınız diyen hz.Muhammed (s.a.v) efendimiz gibi bir peygamberin ümmetine geri kalmışsınız denilebilir mi?
Sorulacaksa sorulması gereken soru şu; Neden peygamberinizin sözünü dinlemiyorsunuz da gidip ilmi almıyorsunuz? mantık çerçevesinden anca dense dense bu denilebilir ...
Kısaca özetlemek gerekirse Neden geri kalmışmışız hep birlikte bakalım görelim:
1: Böyle soruları soranların islamiyetin kayıtsız şartsız teslimiyet dini olduğundan haberleri olmadığı için
2: Biz müslümanların allah ve peygamberin sözlerine harfiyyen teslim olmadığımız için
3: Hristiyanlar yanlış olan mabedlerinden uzaklaşarak medeniyeti buldukları için
4: Müslümanlar Doğru olan mabedlerinden uzaklaşarak belalarını buldukları için
5: Yabancıların işleri, dinimize , bizim dinimiz, işlerine .... benzediği için
Gayet açık ve net ...
Ben eminim ki bundan sonra bu soruyu soranlar diyeceklerdir ki:
Beyler uyanın Müslümanlık Bizden çok ilerde biz nerede Müslümanlık nerede
Unutmayalım ...
Yanlışı bırakan doğruyu
Doğruyu bırakan yanlışı bulur ...
Demekki müslüman ülkeler geri kalmamış mış
Geri kalan Saatimiz ve Sıhhatimiz ...
Saygılarımla tüm dostlara ...
Müslüman ülkeler hep geri kalmış. mış ...
Böyle bir şeyi savunan insanlar ya tarih okumamış yada kasdı olarak söylüyor ki buna inanmak istemiyorum bu ilkinden de beter.
Çok değil az bir zaman evvel fen matematik astronomi tıp vs. bilimin çeşitli dallarında dünyaya ders okutan bir islamiyet vardı. Müslümanlar Temizlik Tuvalet adabın dan tut oturup kalkma adabına kadar dünyaya ders okutmuştur. Halada okutmaktadır neden okutmasın ki o karanlık çağlarda bunu başarmış kıyamete kadarda okutacak başaracak potansiyele zaten sahipdir.
Onların tabiri caizse Şu an geri kalmıyan dinlerin ise o çağlarda neler neler yaptıklarını burada bir kez daha zikretmemize gerek yok. Bu zaman kaybından öteye gitmez ...
İlim çinde de olsa gidip alınız diyen hz.Muhammed (s.a.v) efendimiz gibi bir peygamberin ümmetine geri kalmışsınız denilebilir mi?
Sorulacaksa sorulması gereken soru şu; Neden peygamberinizin sözünü dinlemiyorsunuz da gidip ilmi almıyorsunuz? mantık çerçevesinden anca dense dense bu denilebilir ...
Kısaca özetlemek gerekirse Neden geri kalmışmışız hep birlikte bakalım görelim:
1: Böyle soruları soranların islamiyetin kayıtsız şartsız teslimiyet dini olduğundan haberleri olmadığı için
2: Biz müslümanların allah ve peygamberin sözlerine harfiyyen teslim olmadığımız için
3: Hristiyanlar yanlış olan mabedlerinden uzaklaşarak medeniyeti buldukları için
4: Müslümanlar Doğru olan mabedlerinden uzaklaşarak belalarını buldukları için
5: Yabancıların işleri, dinimize , bizim dinimiz, işlerine .... benzediği için
Gayet açık ve net ...
Ben eminim ki bundan sonra bu soruyu soranlar diyeceklerdir ki:
Beyler uyanın Müslümanlık Bizden çok ilerde biz nerede Müslümanlık nerede
Unutmayalım ...
Yanlışı bırakan doğruyu
Doğruyu bırakan yanlışı bulur ...
Demekki müslüman ülkeler geri kalmamış mış
Geri kalan Saatimiz ve Sıhhatimiz ...
Saygılarımla tüm dostlara ...