PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : sakn dökmeyinnnnnnnnn

kronik
02.06.2008, 00:52
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
Bir litre atık yağ bir milyon litre içme suyunu kirletiyor. Oysa atık yağlardan biyodizel yapmak ya da elektrik üretmek mümkün…

Ne yazik ki Türkiye’de en az 350 bin ton atık yağ toplanması gerekirken sadece 2500 ton toplanabiliyor. İşlendiğinde en az 1 milyar dolarlık gelir sağlayacak olan atık yağlar boş yere lavabodan dökülüyor, milyonlarca litre su kirleniyor…

arikarinkuchi
02.06.2008, 06:10
teşekkürler
gerçekten çok yararlı bir bilgi
bir litre yağ yüzünden litrelerce su zarar görüyor
tabi daha sonrada insanlar

izmirliyigido
02.06.2008, 07:41
Bravo kardeşim sana. Çok önemli bir konu. BU forumu sürekli gündemde tutalım ve Çevreye gereken önemi verelim.

altuntas58
02.06.2008, 12:30
Böylesine önemli konuya parmak masmanızı inanın çok taktir ettim hepimiz kendi capımızda birer cevreci olmalıyız sularımızı kirletmekten kurtarıp birde o atık yağları ekonomimize kazandırmamız son derece önemli bir olay paylaşımınız için teşekkürler

fatoş_yvz
02.06.2008, 12:34
payLaşm için teşk.......................... ..

GuNaY
02.06.2008, 13:39
Atık yağların biodizele dönüştürülmesi önümüzdeki süreçlerde önemli bir yakıt olacak. Son 2 aydır amerikada atık yağ hırsızlığı hat safhaya ulaşmış durumda, en çok tercih edilen mekanlar ise mc donald's ve burger king şubeleri :)
Atık yağı almak için kota ne kadar o bilinmiyorum ancak, evlerden ziyade lokanta vb. yerler için miktar sıkıntısı olacağını sanmıyorum.

_DuMaN_58
02.06.2008, 14:46
Güzel konu. Paylaşım için teşekkürler.

gürün_güzeli
02.06.2008, 14:56
emeğine sağlık.................artık dökmeyiz heralde:) ama evimizden kim gelip alıcak ki :)

kronik
02.06.2008, 15:25
canım bu gurup bir çok belediyelerle çalışıyor bildiğim kadarıyla ücret talep etmiyorlar bu arada bir çok haber kanalı bu haberi yansıtmış yakında ülkemizin her yanında bu uygulamalar yapılacakmış bu proje bidonları da kendileri veriyorlar telefon edincede almaya geliyorlar bu gurup DENİZ TEMİZ lede birlikte hareket ediyorlar

kronik
08.06.2008, 15:14
Sivas Belediyesi, kentte bitkisel atık yağların toplanması için çalışma başlattı.

Belediye Başkanı Sami Aydın, yaptığı açıklamada, kentte atık yağların toplanması konusunda yeni bir çalışma başlattıklarını söyledi.

Bu kapsamda kent merkezindeki lokanta, otel ve yemeklerin toplu yapıldığı iş yerlerine atık yağların toplanması için 200 adet atık yağ bidonu dağıttıklarını belirtti. Talebe göre bu bidonların sayısını artırabileceklerini ifade eden Aydın, 1 litre yağın 1 milyon ton suyu kirletebileceğini ifade ederek, yaptıkları bu çalışmayla çevre kirliliğinin önüne geçmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Toplanan yağların belediye tarafından iş yerlerinden alınacağını anlatan Aydın, bu atık yağların rastgele atılmasının önüne geçileceğini kaydetti

kronik
23.10.2008, 07:09
Bu konu uzun süredir gündem dışı kalmış bi hatırlatma yapayım dedim kızartma yaptıktan sonra kullanılmış yağı lavaboya dökmüyorsunuz değl mi ?
LAVABOYA DÖKÜLEN 1 LİTRE BİTKİSEL ATIK YAĞI,1 MİLYON LİTRE SUYU KİRLETMEKTEDİR...

ABDULLAH DUMAN
23.10.2008, 07:23
Sivas Belediyesi, kentte bitkisel atık yağların toplanması için çalışma başlattı.

Belediye Başkanı Sami Aydın, yaptığı açıklamada, kentte atık yağların toplanması konusunda yeni bir çalışma başlattıklarını söyledi.

Bu kapsamda kent merkezindeki lokanta, otel ve yemeklerin toplu yapıldığı iş yerlerine atık yağların toplanması için 200 adet atık yağ bidonu dağıttıklarını belirtti. Talebe göre bu bidonların sayısını artırabileceklerini ifade eden Aydın, 1 litre yağın 1 milyon ton suyu kirletebileceğini ifade ederek, yaptıkları bu çalışmayla çevre kirliliğinin önüne geçmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Toplanan yağların belediye tarafından iş yerlerinden alınacağını anlatan Aydın, bu atık yağların rastgele atılmasının önüne geçileceğini kaydetti

bilgiler için sağol abla....................... biz erkekler yapmasakta annemizi ve kız kardeşimizi uyarırız

seva
23.10.2008, 15:01
gümdemde tutulması gereken konu...

yerliturkuaz
23.10.2008, 15:07
Bu konuda bir kac ay once bir calima yapmistim. Atik yaglari nasil toplar ve nasil geri donusumunu kazanirim diye... Arastirdim istanbul`da bir kac belediye evinize kadar gelip bu yaglari aliyor.

Ayrica cevremdeki bir cok kisiyide bu konuda uyardim...

Lutfen cevremizi ne olursa olsun kirletmeyelim cevre hepimizin unutmaylim...

hamitgüneyli
23.10.2008, 15:25
çok önemli bir konuya değinmişsin tebrik ediyorum bu yağların toplanmasını sağlayan sivas belediyesinede teşekkür etmeklazım

gürün_güzeli
23.10.2008, 18:13
e peki sivas merkezde böle bişey var mı yoksa biz dökmeye devam mı edicez....

sandalli
23.10.2008, 19:13
Biriktirdigimiz yaglar icin para verecekler mi? Nasil olsa yeniden dönüsüm yolu ile onlar para kazanacaklar. Paylasim icin tesekkürler

MysteriE
23.10.2008, 20:12
COK GUZEL BI KONU ELE ALINMIS...tesekkur ederiz bizlerle paylastigin ve bizi bilgilendirdigin icin.

kronik
23.10.2008, 20:54
e peki sivas merkezde böle bişey var mı yoksa biz dökmeye devam mı edicez....
Biriktirmiyorsan bile dökmeye devam etme lavabooya dökmek yerine çöpe dökmek daha mantıklı bence ben de biriktirmiyorum ama lavaboya da dökmüyorum