PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : SULU KÖFTE (SİVAS YÖRESİ)


FatihCan
29.02.2008, 18:30
MALZEMELER:

Yarım kilo kıyma

Yarım su bardağı ince bulgur

2 yumurtanın akı

2 yemek kaşığı un

Tuz,karabiber,nane

5 su bardağı su

1 büyük boy patates



ÜZERİNE:

1 adet rendelenmiş kuru soğan

2 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı biber salçası(domates salçasıda olabilir)

Toz kırmızı biber




YAPILIŞI:

Kıyma,ince bulgur,un,yumurta akı,tuz karabiber,nane derin bir kaba konur.Uzunca bir süre yoğrulur.Küçük parçalar kopartılıp sıkılır.Köfteleri şekillendirirken ellerin her zaman ıslatılmış olması lazım.Tencerede su kaynatılır.Biraz tuz atılır.Köfteler kaynayan suyun içine atılır.Biraz köfteler piştikten sonra doğranmış patatesler ilave edilir.Bir tavada tereyağ eritilir.İçinde rendelenmiş soğan pembeleşene kadar kızartılır.İçerisine salça eklenir.Tava ateşten indirilirken biraz toz kırmızı biber eklenir.Tavadakiler köftelerin üzerine aktarılır.Bir taşım daha kaynayınca ocaktan alınır.

Afiyet olsun.

kronik
14.06.2008, 01:33
MALZEMELER:

Yarım kilo kıyma

Yarım su bardağı ince bulgur

2 yumurtanın akı

2 yemek kaşığı un

Tuz,karabiber,nane

5 su bardağı su
ÜZERİNE:

1 adet rendelenmiş kuru soğan

2 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı biber salçası(domates salçasıda olabilir)

Toz kırmızı biber




YAPILIŞI:

Kıyma,ince bulgur,un,yumurta akı,tuz karabiber,nane derin bir kaba konur.Uzunca bir süre yoğrulur.Küçük parçalar kopartılıp sıkılır.Köfteleri şekillendirirken ellerin her zaman ıslatılmış olması lazım.Tencerede su kaynatılır.Biraz tuz atılır.Köfteler kaynayan suyun içine atılır.Biraz köfteler piştikten sonra doğranmış patatesler ilave edilir.Bir tavada tereyağ eritilir.İçinde rendelenmiş soğan pembeleşene kadar kızartılır.İçerisine salça eklenir.Tava ateşten indirilirken biraz toz kırmızı biber eklenir.Tavadakiler köftelerin üzerine aktarılır.Bir taşım daha kaynayınca ocaktan alınır.Afiyet olsun.
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
bu akşam yapmıştım da hemen fotoğrafını çekip sizlerle paylaşmak istedim (canınız çekmesin )

vahap16
03.11.2008, 04:09
bizim sulu köftemize sahip çıkmışlar adını da izmir köftesi koymuşlar bursa ve ege yöresinde sahip çıkalım yemeklerimize.

özdemir
04.11.2008, 13:45
yav ben rejime girmiştim
bu köfteyi nerden çıkardınız karşıma

Sabiha Serin
19.02.2009, 21:45
Paylaşımızın için teşekkür ederiz . Ancak iki yerde naçizane önerim olacak.


1- Köfteler sıcak suda kaynatıldıktan sonra patates ilave edilmesi uygun olmazi Çünkü patates biraz daha geç pişer. İlkönce bir taşım patates kaynatılır , patatesler tam pişmeden yuvarlanıp hafif unlanmış köfteler kaynayan suya ilave edilir.Sonra ikisi aynı anda pişer. Zaten fazla kaynatılmaz köfteler çabuk pişer, fazla kaynatılırsa köfteler dağılır..

2- Salça yemek piştikten sonra ilave ediliyor deniliyo,oysa salça yemeğin suyu ilave edilmeden önce yağ ile hafif kavrulduktan sonra su ilave edilirse daha lezzetli olur.
Ufak bir püf noktası daha vereyim. Köfteleri yoğurmadan önce etin miktarına göre bir çay kaşığının ucu ile çok az karbonat olması köftelerin dağılmasını önler.
Bunlar sadece öneri kesinklikle eleştiri değildir, lütfen yanlış anlaşılmasın. Bu tarifi belki bilmeyenkler var ise suluköftenin daha güzel olması için sadece ufak katkıda bulunmak istedim.

Saygılarımla..

izmirliyigido
19.02.2009, 22:04
Yöresel lezzetlerimizi hatırlattığınız için teşekkürler. Ben burada Sabiha Serin hanımın söylediklerine aynen katılıyorum. Şimdi olsada yeseydim keşke. Özledim memleketimin yemeklerini.