PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ayran Çorbası


FatihCan
29.02.2008, 18:55
Malzemeler
1 su bardağı aşurelik buğday
yarım su bardağı nohut
2,5 su bardağı yoğurt
6 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı nane
1 kaşık tereyağ
YAPILIŞI
Buğday ve nohudu yıkayıp, bitaşım kaynatıp birkaç saat bekletin ve üzerine 4bardak su ilave ederek kaynatın... yarım saat kısık ateşte pişirin.... yoğurdu 2 bardak suyla çırpıp pişirdiğiniz buğdaya karıştırarak ilave edin... karıştırarak bir taşım kaynatın...tereyağını eritip,nane ilavesiyle çorbanın üzerine dökün.afiyet olsun.

yerliturkuaz
29.10.2008, 12:11
Aman ne corbaymis be yaw babami bir turlu bu huyundan vazgeciremedik...

NESLİ
29.10.2008, 12:38
bizim ayran çorbamız biraz daha farklı tereyağı yok yağ kullanmıyoruz bide nane yerine dereotu kullanıyoruz... bizdede ablam vazgeçmiyor bu çorbadan bide vasiyette bulundu ben ölürsem gelenlere ayran çorbası verin diye :Dya ablacım biraz daha kolay bişey istesen bizede yazık bi dünya bulaşık çıkıyor onu yaparken bizide düşün dimi ama:D

seva
29.10.2008, 14:09
SİVAS’IN AYRAN ÇORBASI



Sivas bu konuda konuşacağı çok şeyi olan bir şehir ,size zamanla bu tarifleri sunmaya çalışacağım yalnız çorbanızı yazın yapmanızı tavsiye ediyorum soğuk içilen bir çorba olduğundan yazın daha ideal,afiyet olsun !



Malzemeler

Yarma(Arzuya bağlı)

Tuz

Yarmanın iki katı su

Nane

Ve yoğurt



Hazırlanışı

Yarmaları yıkayıp tencereye alıyoruz ,üstüne su tuz ve naneyi ekleyerek pişmeye bırakıyoruz su kendini çekecektir ve bu şekilde soğumaya bırakıyoruz servis zamanında koyuca ayran hazırlayarak çorbamıza ekliyoruz ve bol naneyle sunumumuzu yapıyoruz.

yerliturkuaz
29.10.2008, 14:58
SİVAS’IN AYRAN ÇORBASI



Sivas bu konuda konuşacağı çok şeyi olan bir şehir ,size zamanla bu tarifleri sunmaya çalışacağım yalnız çorbanızı yazın yapmanızı tavsiye ediyorum soğuk içilen bir çorba olduğundan yazın daha ideal,afiyet olsun !



Malzemeler

Yarma(Arzuya bağlı)

Tuz

Yarmanın iki katı su

Nane

Ve yoğurt



Hazırlanışı

Yarmaları yıkayıp tencereye alıyoruz ,üstüne su tuz ve naneyi ekleyerek pişmeye bırakıyoruz su kendini çekecektir ve bu şekilde soğumaya bırakıyoruz servis zamanında koyuca ayran hazırlayarak çorbamıza ekliyoruz ve bol naneyle sunumumuzu yapıyoruz.

Bakiyorumda corba konusunde epey bir iddialisin... ;)

jasminiron
20.11.2008, 17:07
kız anam çokmu şey istedim bak valla hakkımı helal etmem ben ölürsem ayran çorması vasiyetim olsun:( hatırladın dimi geçenlerde ölümden döndüm ve enson yediğim şey ayran çorbasıydı kazadan 15 dk önce:(

Salim58
17.08.2010, 18:09
Bugün bu çorbadan yemeyi düşünüyorum, menüde bu varmış.

Arif Coşkun
17.08.2010, 18:21
Nerde anamın katıklıaşı (ayranlı çorbası) biz yapıyoruz ama onun ki gibi olmuyo heç :)

sandalli
17.08.2010, 18:30
Nerde anamın katıklıaşı (ayranlı çorbası) biz yapıyoruz ama onun ki gibi olmuyo heç :)

Anneninki kadar güzel olmasa da idare et abi. :)

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])

Arif Coşkun
17.08.2010, 18:36
Anneninki kadar güzel olmasa da idare et abi. :)

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])


Teşekkürler efendim, Allah razı olsun iftarlık ta hazır demek:)
(Senin tarif hazır bu arada)

sandalli
17.08.2010, 18:39
Teşekkürler efendim, Allah razı olsun iftarlık ta hazır demek:)
(Senin tarif hazır bu arada)

Iftardan sonra görüsürüz insaallah abi. Hic misir corbasi yemedim daha. :)

cilem_58
17.08.2010, 18:53
ben pirncle seviyom bu corbayi aksamada yapcam cok severim

HasreT
17.08.2010, 18:55
Pirinçlisi yayla çorbası oluyor, yarmalı seviyorum bende ıımmmhhhhhhh........:)

cilem_58
17.08.2010, 18:57
evet hasret yayla corbasi ben katiklasida biliyom ayran corbasi diyolar az kibarlasmis bizim koyde katikli as derler :)

HasreT
17.08.2010, 18:58
evet hasret yayla corbasi ben katiklasida biliyom ayran corbasi diyolar az kibarlasmis bizim koyde katikli as derler :)

evet :) bizde ayran çorbası diyoruz, ayran aşı diyenlerde var :D

SsİiVvAaSsLlIı
17.08.2010, 19:00
site bugün sözleşmiş herhalde
bizde de iftara menüde var :D çokta severim ;)

cilem_58
17.08.2010, 19:23
kesin pisirecem bende simdide n azim sulandi allah kimseyi aclikla terbiye etmesin :

HasreT
17.08.2010, 19:27
kesin pisirecem bende simdide n azim sulandi allah kimseyi aclikla terbiye etmesin :

AMİN AMİN AMİNNNNN...........

feraha
17.08.2010, 19:41
uff iftarda da ne gider heee :D

Salim58
17.08.2010, 21:03
Aç karnına soğuk çorbayı yedik başımız ağrıdı.:)

cilem_58
17.08.2010, 21:04
en iyisi ben pirncli yayla corbasi yapiyim :)

ŞAHBEY
17.08.2010, 23:50
hepsi bir başka güzel birde ben anlatayım ....
Nohut mercimek kuru fasulye önceden pişer. yarmayı azbir kaynatır kapatırsın ..bekler sonra yarmayı mercimek nohutu katarsın
sıcak su ilave edersin o kaynarken iki kaşık un bir yumurta ve bir kase yoğurdu çıparsın kaynayan malzemelere katar karıştırarak pişirirsin kaynayınca üzerine soğan tereyağ nane ilave eder altını kaparsın hepsi bu kışın içine kemik koyarsın hatta bunu peskütanla yaparsın sıcak soğuk yersin afiyet olsun nasıl ama bir yapın görün çorba nasıl olurmuş...

Kamera
18.08.2010, 00:26
O zaman herkes ayran çorbasını yapsın eklesin.Olmuyor böyle ben şöyle yaparım böyle yaparım demekle, halep oradaysa arşın burada.:)

Sabiha Serin
18.08.2010, 00:59
Malzemeler
1 su bardağı aşurelik buğday
yarım su bardağı nohut
2,5 su bardağı yoğurt
6 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı nane
1 kaşık tereyağ
YAPILIŞI
Buğday ve nohudu yıkayıp, bitaşım kaynatıp birkaç saat bekletin ve üzerine 4bardak su ilave ederek kaynatın... yarım saat kısık ateşte pişirin.... yoğurdu 2 bardak suyla çırpıp pişirdiğiniz buğdaya karıştırarak ilave edin... karıştırarak bir taşım kaynatın...tereyağını eritip,nane ilavesiyle çorbanın üzerine dökün.afiyet olsun.

Paylaşımız için teişekkür ederiz.

Sivas'ta biz bu çorbaya yarma piştikten sonra pancar veya maydanozu ufak ufak doğrar pişmiş buğdayla kaynayan suya ilave ederiz. Pancar yumuşadıktan sonra sadece yoğurt değil, yoğurt,bir yumurta ve bir kaşık un ile hazırladığımız karışımı pişen yarma veya pancara ekledikten sonra biraz daha su ekleyip çorba kaynayana kadar kısık ateşte karıştırırız. ( Eğer karıştırmazsak içerisinde un olduğu için çorbanın dibi yanar) Kaynamaya çıktıktan sonra biraz daha kaynatıp ocağı kapatırız. Diğer taraftan sadece yağ ve nane değii, yağ ve kurusoğanı kavurduktan sonra üzerine nane eklediğimiz karışımı pişmiş çorbaya ilave ederiz. Sivas'ımızda bu karışıma halk dili ile SOKARIÇ derler. Sivas'lı olupta sokarıç ı bilmeyen olmaz.
Bu çorbanın adına da PANCAR ÇORBASI deriz. Laf aramızda bu çorbam çok güzel olur. Bilhassa yaz aylarında soğuk soğuk yemek cana can katar.