Orijinalini görmek için tıklayınız : MUMBAR DOLMASI
FatihCan
29.02.2008, 17:52
MALZEME:
2 su bardağı bulgur
1 demet maydanoz
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı karabiber
1 takım koyun işkembesi (mumbarı ile birlikte)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz biber
resim alıntıdır
hazırlanışı:
İç kısmı dışa çevrilerek bulgurla birlikte hazırlanan
harç bir huni yardımı ile bumbara
doldurulur düdüklü tencereye dizilir.
2 su bardağı et suyu
içerisine salça ve bir kaşığı biber
yeteri kadar tuz konularak sos yapılır.
bumbarların üzerine dökülür.
Kısık ateşte 30 dakika kadar pişirilir.
not:ilk işlemi
Tersi çevrilen bumbarlar tuzla suda
ovularak temizlenir. Temizlenen
bumbarlar ve kazınıp temizlenen
işkembe bir tencerenin içerisinde,
tuzlu suda 3 saat dinlendirilir
ve iyi bir şekilde temizlenir.
afiyet olsun
Süper bir yemek Çok severim
abdussvs
09.03.2009, 09:30
Üç sene önce İstanbulda mumbar bulmak için 20 gün boyunca altı ilçeyi dolaşmıştım. Sonunda buldum, aramama değdi doğrusu...
barikat58
09.03.2009, 09:36
resim alıntıdır yazmış ama rahat ol kardeş resim falan yok :D size afiyet olsun ben almayım heç sevmem :D
sibelYILMAZ
09.03.2009, 09:54
hiç yemedim helede koyunla yapılıyormuş asla yemem:( paylaşım için sağol ......
hiç yemedim helede koyunla yapılıyormuş asla yemem:( paylaşım için sağol ......
Biz bunu koyun değil büyükbaş hayvanların(inek, öküz) bağarsaklarından yaparızve hazırlanan için bol kıymalı olsması çok önelidir.Sibel kardeşim çok güzel oluyor ben Kurban bayramında hep yaparım harikadır yemeni tavsiye ederm ben kendi ellerimle yapıp gönderim sana :D
bizim evdekiler çok sever bu yemeği bende yerdim fakat bu sene yazın gurbetten gelenlerimiz istediler çok yapıldı usandım:D
Hiç sevmem yemedim yemeyide düşünmüyorum.:)
paylaşım için teşekkürler.
gönlüm58
03.03.2010, 09:49
Akşama becerebilrsem resim ekliyim yemek saatinde,nefsinizle oynamak gibi olmasında...:):):)
gönlüm58
03.03.2010, 09:50
Biz bunu koyun değil büyükbaş hayvanların(inek, öküz) bağarsaklarından yaparızve hazırlanan için bol kıymalı olsması çok önelidir.Sibel kardeşim çok güzel oluyor ben Kurban bayramında hep yaparım harikadır yemeni tavsiye ederm ben kendi ellerimle yapıp gönderim sana :D
Hazan sana katılıyorum.koyun degilde büyükbaş hayvanın mumbarı süper oluyor,ben tavsıyeni dinliyorum...:)
rüzgar79
03.03.2010, 20:00
burda nerden bulak doldurak mumbar mumbarida cok severim
gönlüm58
03.03.2010, 21:29
Bu da benim yaptigim mumbar. :)
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
rüzgar79
04.03.2010, 15:30
gönül abla izine gelince yapta yiyek cok güzel yapiyon tüm yemeklerin ayri güzel tabiki
yemesini çok severim ama yapmasını da yaparımda.......işte şu da sı yokmu onu beceremiyorum kızlar yahu bağırsaklar vıcık vıcık ya tiksiniyorum elimde değil be onu bir yene bilsem bende yaparım tarifini biliyorum çok kolay amaaaaaaaa.sizlere afiyet olsun.
gönlüm58
04.03.2010, 16:07
Temzilemeside çok kolay kepekle temizleyın,sonrada limon tuzu ekledıgınızde suda bekletin süper oluyor...
Dilsad Hatun
04.03.2010, 16:32
Temzilemeside çok kolay kepekle temizleyın,sonrada limon tuzu ekledıgınızde suda bekletin süper oluyor...
insan msn'den atar dimi gözümüz doyardi :( neyse olmadi Sivas'a geldigimde yaparsin annem :D gerci hep merak etmisimdir tadini :confused:
gönlüm58
04.03.2010, 16:37
insan msn'den atar dimi gözümüz doyardi :( neyse olmadi Sivas'a geldigimde yaparsin annem :D gerci hep merak etmisimdir tadini :confused:
Vuuuu ben daha kızıma mumbar yapmamaşım ben ne diyim hemi neyse bakarsın tadına kısmetse yaparım...
SsİiVvAaSsLlIı
04.03.2010, 16:54
gönül abla yapan var yapamayan var yiyen var yiyemeyen var :D oldu mu bu şimdi yaa canım çektiii....
gönlüm58
04.03.2010, 17:39
gönül abla yapan var yapamayan var yiyen var yiyemeyen var :D oldu mu bu şimdi yaa canım çektiii....
Kübracıgım herkesin derdi aynı.:)sen gene şanslısın .:D:D:D
rüzgar79
04.03.2010, 17:45
gönül abla mumbar resmin cok güzel nasil uyyacam sabaha kadar canim cekti vallaha
Ellerine sağlık Gönül abla .Bir katmer düşürürsün aklımıza bir mumbar aaaaaaa
gönlüm58
04.03.2010, 22:24
Bencede ayıp ama yani aaaaa insanın nefsiyle bu kadarda oynanmazki...:):)
vBulletin v3.8.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.