PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sivasa özgü kelek ve dal turşusu


FatihCan
29.02.2008, 18:48
İçli turşu (Gemerek): Keleğin (kelek: olgunlaşmamış kavun) dışı soyulur. Üzerinden bir kapak açılır. İç kısım boşaltılır. Ayrı bir kapta domates, biber. Sarımsak ve maydanoz salata kıvamında doğranarak karıştırılır. Keleklerin içine doldurulan içlerin üzerine kapak yeniden kapatılır ve küpe dizilir. Üzerine tuz, sarımsak ve pulbiberle hazırlanmış turşu suyu dökülüp ekşimeye bırakılır.

Pezük/dal turşusu (Sivas ve civarı): Pancar/pazı bitkisinin sapları ayıklanır. Bir kazanda haşlanır. Yumuşayana kadar kazanda tutulan dallar bir kenara alınıp üzerine ağırlık konulur. Ayrı bir yerde sarımsak, sirke, pulbiber ve tuz ile turşu suyu hazırlanır. Küp/bidonlara yerleştirilen haşlanmış dalların üzerine suyu dökülüp ekşimeye bırakılır.

yesim58
27.07.2008, 12:35
bulgur pilavıylada güzel gider dal turşusu...

izmirliyiğido
27.07.2008, 13:20
olsa da yesek şimdi öğlen
ferah ferah

ayparcam
27.07.2008, 23:47
paylasiminiz icin tesekkur ederiz simdi canimiz cekti bide resimleri olsaydi :)

sandalli
27.07.2008, 23:49
Kelek tursusu gibisi yok. olsa keske

canım sivas
01.08.2009, 16:35
ayyy olsa da dal turşusunu yesek bari
müthiş tadı var

ayten58
01.08.2009, 17:51
hee helede kavurma eriştesiyle dal turşusu uff bi harika oluyor be
izmirli kardeş hemen sivasa git belediye sibem evleri adres oraya git kamyoncu halilin
evini sor hemen ora gösterirler selamımı söyle deki baldızın gül abla gönderdi
pezuk turşusu ve yufka üzerine bulgur pilavı yede gel ferah ferah hadi canım bi
koşu gitte gel.

aktassa
24.05.2011, 13:22
bulgur pilavıylada güzel gider dal turşusu...

Sadece bulgur pilavı ilemi?
Herşeyle iyi gider.

Piyasada o kadar turşu var ama dal turşumuz yok.
Alın size ticari atılım.. :D