PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Baykal, AK Parti'ye oy verenleri Humeynici yaptı

Serd@r
18.06.2008, 16:44
CHP lideri Deniz Baykal, Humeyni'yi sevip Atatürk'ü sevmediğini belirten türbanlı kızın AK Parti'ye oy verenleri temsil ettiğini savundu.
Türkiye'de geniş kesimlerin 'o türbanlı kız' gibi düşündüğünü savunan CHP lideri, bu nedenle rejimin ve cumhuriyetin tehlike adlında olduğunu ileri sürdü. Baykal, "Ben 'türban değil, laiklik sorun' diyordum. Artık daha ilerisini söylüyorum. Söz konusu olan rejimdir, cumhuriyettir. Dillerin altında baklalar var. Bu baklalar yavaş yavaş çıkıyor. Büyük bir aldatmacayla karşı karşıyayız" iddialarında bulundu.

Deniz Baykal, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yine sert açıklamalarda bulundu. Ülkenin geleceğine ilişkin karamsar bir tablo çizen Baykal, 'vatandaşı AK Parti iktidarıyla korkutma' söylemini sürdürdü. Halkın perişan olduğunu, AK Parti ve 'yandaşları'nın ise marka giyip 7 yıldızlı otellerde kaldığını iddia eden Baykal, "Devletin temel kurumlarına saldırıyorlar. Dinimizi siyasete alet ediyorlar. Vatandaş aç, onlar köşeyi dönüyorlar" diye konuştu. AK Partili yöneticilerin son dönemlerde 'türban' kelimesini kullanmamalarını eleştiren Baykal, "Siyaset adamının sermayesi güvenilirliğidir. Sözünün arkasında durmasıdır. Önemli olan söylediğinizin altında durabilmektir" ifadelerini kullandı.

Deniz Baykal, bir televizyon programında Atatürk'ü sevmediğini ancak İran devrim lideri Humeyni'yi sevdiğini belirten başörtülü bir kızı eleştirirken, geniş kesimlerin aynı düşüncede olduğu imasında bulundu. Baykal, şunları söyledi: "Türban takıp, 'Atatürk'ü sevmiyorum, Humeyni'yi seviyorum' diyor. Atatürk'e yönelik sevgisizlik nereden kaynaklanıyor merak ediyoruz. 'Humeyni'yi seviyorum' diyorsa, sevgisizliğin nerden kaynaklandığını anlıyoruz. Bunu duyunca Ali Babacan'ın sözünü hatırlıyorum. "Türkiye'de Müslümanlar baskı altındadır" demişti yurt dışında. Bu bir zihniyettir. Milli mücadele başlarken de durum aynıydı. Damat Ferit ve Vahdettin'in anlayışı bu kızımızın kafasındaki düşüncedir. Böyle düşünen ve yazan mütareke basınımız da var. Bu zihniyetin nerelere kadar kök salabilmiş olduğunu algılamalıyız. Atatürk'e sevgisizlik ile AKP'nin ilgisi var mı? Acaba paylaşıldığı bir geniş alan söz konusu mudur?" Baykal, Türkiye'deki sorunun türbanın ve laikliğin de ötesinde rejim ve cumhuriyet sorunu haline geldiğini savundu.

CHP lideri Baykal, son günlerde bazı üst düzey bürokratlarla ilgili ortaya çıkan belgeleri de 'fitne, fesat siyaseti' olarak yorumladı. Siyasetin yargıyı ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ni hedef aldığını savunan Baykal, şöyle konuştu: "Yargıya karşı fesat, yalan, dedikodu, fitne kampanyası var. Tarihimizin hiçbir döneminde yaşanmamış fitne, yalan siyaseti 10 gündür yaşanmaktadır. Türkiye'de siyaset partiler arasında yapılmaktadır. Şimdi yargı ile partiler arasında yapılmaya başladı. Yargıya karşı yalan kampanyası, Silahlı Kuvvetlere karşı kampanyalar başladı. Bu temel kurumlara karşı olağanüstü bir nefret kampanyası sürdürülüyor. Ne var bunun altında? Kimsiniz siz? 'Biz iktidarız' deyip, bundan habersizmiş gibi davranıp gizli gizli seviniyorlar. Bu çok yanlış ve tehlikeli bir anlayıştır." CHP lideri, Türkiye'nin Milli Takım'ın 70. dakikadan sonra Çek maçını aldığı gibi, sürüklendiği kabustan sıyrılması gerektiğini kaydetti.

Kaptan-58
18.06.2008, 16:52
bu baykal iyice çığırdan çıktı birilerinin buna dur demesi lazım.. densiz densiz konuşuyo.. kendisini bi halt zannediyo zavallı ezik.....

dark_yamtar58
18.06.2008, 17:07
Vallahi biraz önce Irak konusunda Serdar beyin açtığı yazıya yorum getirdim silindi bu konudada yazılacak çok şey var ama.........Yorum yok................

altuntas58
18.06.2008, 17:21
Bayka cizmeyi çoktan aştı boyundan büyük işlere kalkışıyor

havacı
18.06.2008, 17:48
Türkiyenin bir numaralı porovekatörü olması bu baykal

FatihCan
18.06.2008, 18:52
Bay - KaaLL

Geldi vallahi........

Bıktık usandık senden !

köyüm
18.06.2008, 21:12
ARKADAŞLAR HEP BAYKALA YÜKLENİYORSUNUZ ERDOĞAN VE AKP NE YAPTI SİZE BİZE BİR OTURUP DÜŞÜNÜN KENDİ ÇOCUKLARI AKRABALARI HEPSİ TİRİLYONER OLDULAR GÜL ÜN 14 YAŞINDAKİ OĞLU BİLE TİCARETE ATILDI TÜM SİYASİLERİ ALLAH BİLDİĞİ GİBİ YAPSIN ŞU FAKİR FUKARANIN HAKKINI YİYORLAR YA BEN BASKA BİR DEMİYORUM....

haythuyt
18.06.2008, 21:16
bu adamı hastaneye yatırmak lazım ıyıce bunamıs hakıkaten

SONMEZ
18.06.2008, 21:47
KOCA BİR,
YUUUUUUUUH
OHAAAAAAAA
ÇÜÜÜÜÜÜÜÜŞ...

DEMEYECEĞİM...
ÇÜNKÜ TERBİYEM MÜSADE ETMİYOR...! ;)

ALDIĞIM BİR HABERE GÖRE DE :
ÇEK LERİ YENİP, ÇEYREK FİNALE ÇIKMAMIZI HAZMEDEMEDİĞİ İÇİN,
ÇEK MAÇININ İPTALİ İÇİN ANAYASA MAHKEMESİNE GİDECEKMİŞ...! :rolleyes:

GREKÇE :
1 - ÇEK CUMHURİYETİ 'NİN ESKİ KULAĞI KESİK AZILI BİR DEMİR PERDESİ ÜLKESİ OLMASI,
2 - EMRE AŞIK' IN VE SERVET ÇETİN' İN ANNELERİNİN BAŞÖRTÜLÜ OLMALARI,
3 - TUNCAY KALEYE GEÇİNCE ELLERİNİ GÖKYÜZÜNE KALDIRIP DUA ETMESİ...MİŞ. :confused:

ALLAH ECÜK AKIL FİKİR VERE... :rolleyes:
BU ADAMIN PUSULASI HANGİ İSTİKAMETİ GÖSTERİYOR ACABA...?
KIBLE' Yİ Mİ...? MOSKOVA' YI MI...? :confused:

Arif Coşkun
18.06.2008, 22:38
ARKADAŞLAR HEP BAYKALA YÜKLENİYORSUNUZ ERDOĞAN VE AKP NE YAPTI SİZE BİZE BİR OTURUP DÜŞÜNÜN KENDİ ÇOCUKLARI AKRABALARI HEPSİ TİRİLYONER OLDULAR GÜL ÜN 14 YAŞINDAKİ OĞLU BİLE TİCARETE ATILDI TÜM SİYASİLERİ ALLAH BİLDİĞİ GİBİ YAPSIN ŞU FAKİR FUKARANIN HAKKINI YİYORLAR YA BEN BASKA BİR DEMİYORUM....

Evet haklısın köylü kardeşim,
Aslında Baykal hatalı bu demokrasiye yakışmaz deyip R.T.Erdoğan'ın siyaset yolunu açtığı için.
Deniz Baykal'a zıt onlarca basının üzerine gitmesine rağman bir açığını bulamadılkları ve sadece Zonguldak'ta açık hava toplantısı düzenlediği tarihte saat 17'i geçtiği için açılan bir davadan başka bir adliyelik vakası bulunmamaktadır.
Deniz Baykal ramazan ayında düşkünlere gıda yardımı yaptırıp bunu kendisinin yolladığını asla bilmemelerini (reklam yapıyor demesinler diye) istediğini,geçte olsa duyduk.
Şimdi kalkmış burada, böyle bir insana laga lugadan öteye gitmeyen hakarate dayalı sözler edecekseniz.
Köyüm'ünde dediği gibi, Cumhurbaşkanı,Başbakan,Bakanla rın çocukları iş adamlığına soyunacak,milyon dolarlar kazancaklar ondan sonrada haktan hukuktan adaletten söz edeceksiniz ve adam beğenmyeceksiniz.
Siz eski Cumhurbaşkanı, Sezer'in çocuklarının adını hiç duydunuzmu ne iş yaparlardı bilirmisiniz? 7 yıllık sürede ne birkere basında gördüm nede adlarını bilirim.Şimdikilere bakarsak maaşallah hepsi holding bayağı bir büyük mülk sahibi olmuşlar ne olacak babaları Cumhurbaikanı Başbakan,Bakan varmı onlara yan bakan.
Yürüsünler bee kim tutar onları, hayılrı işler.;)

kasparix
18.06.2008, 22:53
flaş flaş flaş chp ak parti seçmenini de sevince boğduğundan çek maçıının iptali için anayasa mahkemesine basvurdu....

Abdurrahman 58
18.06.2008, 23:42
flaş flaş flaş chp ak parti seçmenini de sevince boğduğundan çek maçıının iptali için anayasa mahkemesine basvurdu....

:D gardaş gerçektende böyle birşey yapmaları yakındır merak etme...

Kibrisli
18.06.2008, 23:58
CHP den AKP'ye hepsinin silinip süpürülmesi yeni bir zihniyet gelmesi gerekli. bu gerginlikten sıkıldık biz yeni bir yüz yeni bir siyaset lazım.
CHP Atatürk'ümüzün partisidir ama onun gibi davranmıyor onun siyasetini yapmıyor, tüm derdi laiklik kaygısı oysaki sadece laiklik değil tüm ülke elden gidiyor. AKP'de Atatürk'ün yaptıklarını satıyor, özelleştiriyor, yabancılara akrabalarına peşkeş çekiyor o yüzden ikisininde gitmesi gerek. Türkiye'ye yeni bir yüz gerek. Genç ve hareketli.

yakamozz
19.06.2008, 00:22
Bu adam ruh hastası yaw harbiden.Kendisini sosyal demokrat olarak tanımlıyor ancak sosyal demokratın s si yok bunda.Zaten avrupa sosyal demoratlar grubu da chp yi sosyal demokrat parti olarak kabul etmiyor.İşi gücü laf atmak ,kaos yaratmak, yaw muhalefetsin bir gün de şu güzelim ülkemiz için bir çözüm önerisi getirdin mi baykal yok şu şunu demiş yok bu bunu demiş, yok şu vatan haini, yaw 50 senedir aynı tas aynı hamam hiç mi değişmezsin sen baykal çağın gerisinde kaldın artık seni duyan yok...

köyüm
20.06.2008, 01:21
ya hala tutturmuşsunuz bir baykal baykal uyanın artık bu siyasilerin hepsi aynı mahkeme yapsanız en temiz baykal çıkar geçenlerde bir vatandaş diyorki kuş gribi diye tavukları topladılar UNAKITAN ın oğlu yumurta fabrikası açtı şimdi kene diyorlar tavuklar yokki keneleri temizleyen bu keneler TBMM deki siyasileri ısırsın inşallah ama onların korumaları var yine keneler fakir fukaraya kaldı.dindar geçinenler öyle bir götürüyorki biz çenemizi yormakla kalıyoruz.

kasparix
20.06.2008, 02:02
zaten chp ve akp yi aartık çizdiler ancak bu iş dervişlerle hocalarla olucak iş de değil bilsinler bende milliyetçi bi gelenekden geliorum bedelde ödemişiz bu uğurda ancak ;kardesim şu ülkeye sağlam bağımsız bi yargı sağlam bi anaaysa getirilmezse olmazzz ..gerekirse askerinde başbakanında o bağımsız yargınca hesaba çekilecek.yaptıkalrı haatlarından dolayı. 2 ye 9 gibi biz bunları istemioruz 11 i de bizim yani ülkemizin bağımsız yargıçları olsun ...bu ilke uzun suredir sağ partilerce yönetildi bir çok yeniliklere de imza attılar şükür ancak önlerine takozlar darağaçları konuldu... bende istiyorum ..kökleşmiş gizli bi zihniyet var memleketimizde,,, oluşdursunlar bir alternatif sol şu memlkete madem sorunlar böyle çözülecekse biz de ona desdek olalım ..bu milletin sorunlarını çözerse sol çözer bunu söylemek kanıma dokunuo ama napalım bu benm memleket sevgimden öte değil hep denediler denedik birde onları deneyelim yüzde 40 alsınlar bakalım neler yapacakalr...dünyadaki sol gibi alternatif bir sol olusdurulmalı ancak bu günki chp ile filan olucak iş değil bu ...

kasparix
20.06.2008, 02:18
Dini ve Atatürkü alet eden hiç bi partiye yakınlık gösderilmemeli yasayan yüreğinde yasasın bunları kardesim.artık bu terminolojiler siyasetten devlet kurumlarından ellerini çekmeli.millet kamplara ayrılmadan ortak paydaalrda birleşdirilmeli.bu devlet hepimizin devleti baatrsak hepimiz batarız ne sağ ne sol olayı bi kumanda ikisinide yönlendirio anlamıoruz gidio akıl erdiremeyizde zaten birileri yazar çizer bizde onlardan okur dinler inanırız .bir gecede bir görüşmeyle dönüverirr ler..YENİ OLUŞUMLARI GÖRECEĞİZ YAKIN ZAMANDA kuklaları daahası...alternatifler ii olşdurulmazsa gene yeni akp mhp chp yeni dtp ve bağımszlarla yeni eski aynı tas aynı hamam devam edriz AAllah muhafaza