PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : sivaslı kızlar

köyüm
21.06.2008, 01:56
kızkardeşinizin ailedeki yeri nerededir ailenizde kız erkek ayırımı varmı yok diyenleri merak ediyorum..

sivas_sevdamiz
21.06.2008, 03:00
bizim evde kız-erkek ayrımı kesinlikle yok... gerek söz hakkı bakımından gerekse diğer haklar bakımından kız kardeşlerimle eşit durumdayız

Veli Bircan
21.06.2008, 03:23
Abi Ben olduğum için ister istemez bir üstünlük oluyor :D

seva
21.06.2008, 11:12
benim abim yok ama bu sitede abilerim çooooooook :D

sonbahar5803
21.06.2008, 12:12
Yok diyenleri neden merak ettiniz, ben de bunu merak ettim şimdi. :D

Bizim tek bir oğlumuz var ama rahmetli babam hiç ayrı ilgi göstermedi. Biz neysek, o da oydu. Olması gereken de bu zaten.

Ama yaş ilerledikçe biz kız kardeşler ona bazı konularda öncelik tanımaya başladık. Benden küçük olmasına rağmen, zaman zaman abi gibi gördüm. Bu bizim insiyatifimiz ama; ayrım olduğundan değil. Ne de olsa erkek ve kız psikolojisi aynı olmuyor. ;)

gürün_güzeli
21.06.2008, 12:30
valla bizim evde erkeğin de yeri kızın da yeri çok ayrıdır...şöyle başlayım...abim tek erkek olduğu için bir dediği iki olmaz..bir de üniversite okuyunca işler tamamen kontrolünden çıkıyor babamın:D ben ise sülalemizde ilk kız torunum böyle bir ayrıcalığım var :D kız kardeşim ise son nokta olduğu için onun da en küçük olma özelliğinden dolayı daha farklı bir ayrıcalığı var ve biraz da yağcı olduğu için:D
bilmem anlatabildim mi :D:Dbiz 3 kardeş de tamamen farklı konumlardayız....:D:D

köyüm
21.06.2008, 15:55
genellikle ayırım yok cevapları beni sevindirdi ama ben kendim için sevinmedim çünkü bizim evde hep o ayrım yapıldı özellikle annem sağlığında mallarını parasını altınını nesi varsa erkek kardeşlerime verdi kızlara kalmasın diye onların çocuklarına farklı bizim çocuklarımıza farklı davrandı şimdi anladınızmı içimdeki yarayı...

Melankolia
21.06.2008, 15:58
Biz İki Kardeşiz Abim Ve Ben.Tabikide Kız-erkek Ayrımı Var Ben İstediğim Her Yere Gidemem Abim İzin ALmadan Gider.Abim Evin Tek erkek Cocuqu Bende Tek Kız İkimizinde Böyle Bİr Ayrıcılığı var.SOnucta Ayırım VAr..!!

sonbahar5803
21.06.2008, 16:05
genellikle ayırım yok cevapları beni sevindirdi ama ben kendim için sevinmedim çünkü bizim evde hep o ayrım yapıldı özellikle annem sağlığında mallarını parasını altınını nesi varsa erkek kardeşlerime verdi kızlara kalmasın diye onların çocuklarına farklı bizim çocuklarımıza farklı davrandı şimdi anladınızmı içimdeki yarayı...

Çok üzüldüm ve çok kötü bir olay. [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Dinimizde bile bunun yeri yok. Öyle ayrım ve ayrıcalık olsaydı, Peygamber Efendimiz'in erkek evlatları küçük yaşta vefat etmezdi.
En sevgili torunları, kızı Hz. Fatıma'dan olan Hasan ve Hüseyin'di.

Bu konuda çifte standarda uğradığını düşünenler ailelerine bu örneği versinler.

Gezme tozma meselelerine gelince, elbette kız ile erkek aynı olamaz. Bu ayrımcılık değildir bence. Tamamen kızı korumak ve güvence altına almak fikri. Kıymetinizi bilin bayanlar. Hep kötü tarafından bakmayın. ;)

HaYLaZ
21.06.2008, 16:08
Vala Biz 3 Erkegiz..Ayrım Mayrım Yok..:D

Fatihmd
21.06.2008, 16:12
Bizdede kız erkek ayrımı pek yapılmaz, babamız kızlara ayrı bir önem verirdi. Onlarla daha yakından ilgilenirdi, iyide ederdi :)

altuntas58
21.06.2008, 16:21

Hikayenizi okuyunca üzülmedim desem yalan olur bu zamanda böyle analarda varmı diye kendi kendimi sorguladım işin içinden cıkamadım insan kendi öz evlatlarını kız,erkek diye ayrım yaparmı işte kendi eliyle öteki dünyadaki yerini yapmak buna derler diye düşünüyorum benim bir oğlum birde kızım var onları asla kız erkek diye biri birinden ayırmadım ayıramamda cünkü onlar benim canlarım

köyüm
21.06.2008, 16:32
bizim evde kız-erkek ayrımı kesinlikle yok... gerek söz hakkı bakımından gerekse diğer haklar bakımından kız kardeşlerimle eşit durumdayız

sizin ailenizi ve sizi tebrik ederm doğru olanda bu bu form beni rahatlattı çünkü ben tüm sivaslıların böyle olduğunu düşünüyordum ben size şu kadarını daha yazayım hayret edin bayramlarda annem kardeşlerimin çocuklarına harçlık verirken biz kızların çocuklarına onu bile vermedi benim kızım 30 oğlum 22 pırlanta gibi 2 evladım var anneannelerini hiç sevmediler babam daha temiz kalplidir ama onu annem yönetti hep ben yinede babamı çok severim biz kızlar hep sıkıntı çektik kardeşlerim refah ve ferah yaşadılar biz devlet okullarında okutabildik onlar daha anasınıftan kolejlerde okudular bize hiç çeyiz altın yapmadılar onlara çifte düğünler yapıldı bunları örnek olsun diye yazıyorum eksiği var fazlası yok zaten ALLAH biliyor.

sonbahar5803
21.06.2008, 16:47
sizin ailenizi ve sizi tebrik ederm doğru olanda bu bu form beni rahatlattı çünkü ben tüm sivaslıların böyle olduğunu düşünüyordum ben size şu kadarını daha yazayım hayret edin bayramlarda annem kardeşlerimin çocuklarına harçlık verirken biz kızların çocuklarına onu bile vermedi benim kızım 30 oğlum 22 pırlanta gibi 2 evladım var anneannelerini hiç sevmediler babam daha temiz kalplidir ama onu annem yönetti hep ben yinede babamı çok severim biz kızlar hep sıkıntı çektik kardeşlerim refah ve ferah yaşadılar biz devlet okullarında okutabildik onlar daha anasınıftan kolejlerde okudular bize hiç çeyiz altın yapmadılar onlara çifte düğünler yapıldı bunları örnek olsun diye yazıyorum eksiği var fazlası yok zaten ALLAH biliyor.

Siz yine de annenize kızmayın, beddua etmeyin. Yaptığı şey çok yanlış, üzücü ama demekki o da aileden öyle görmüş. Öyle yetiştirilmiş. Ortadaki adaletsizliğin cezasını Rabbim zaten verecektir. Bu dünyada olmazsa, Ahirette mutlaka verecektir.

Selametle.

köyüm
21.06.2008, 17:07
Siz yine de annenize kızmayın, beddua etmeyin. Yaptığı şey çok yanlış, üzücü ama demekki o da aileden öyle görmüş. Öyle yetiştirilmiş. Ortadaki adaletsizliğin cezasını Rabbim zaten verecektir. Bu dünyada olmazsa, Ahirette mutlaka verecektir.

Selametle.

evet haklısınız ama çok kırgınım ben zaten hep kendi içime attım yıllarca zaten gençliğimiz gitti bu yaştan sonra verse ne olur ama yazık çocuklarımın hakkını yiyorlar onlara yazık ben zaten ALLAHA havale ettim benim elimden bir şey gelmez teşekkürler sizede....

kasparix
21.06.2008, 17:29
herkes yarası ile konusursa ooo mantıklı ve makul olanıda konusmak lazım şimdi Allah için yani erkeklerde kızlarda eşit omalı ancak ikiside hadlerini bilmeli....

köyüm
21.06.2008, 17:54
herkes yarası ile konusursa ooo mantıklı ve makul olanıda konusmak lazım şimdi Allah için yani erkeklerde kızlarda eşit omalı ancak ikiside hadlerini bilmeli....

evet yaşın küçük ama doğru söylüyorsun kutlarım seni ...

sivaslıgenç
21.06.2008, 18:24
Ablam eczacı tabiki ona davranıldıgı gibi bana davranılmaz.Örnek olarak mesela akşam ablam gelsin eczaneden benden önce annem ona yemek verir.Çünkü akşam eve aç geliyor.Ben şikayetçi değilim vallahi.Ama ben ortancayım ortanca olmak pek iyi olmuyor.Küçük genelde son çocuk diye sevilir , en büyük ilk çocuk diye eee ortancada avcunu yalar:D

seva
21.06.2008, 20:10
bizim bir gardaşımız var evde terör esiyor sanki ilk göz ağrıları ben olduğum için bana daha çok ilgi gösteriyorlar ev halkı yani anlıyacağınız hiç bir ayrımcılığa tanık olmadım aksine ben çok ilgi gördüğümden diğerleri beni daha çok seviyorlar..

FatihCan
21.06.2008, 20:16
Bizim evde öncelikli olan kız kardeşlerim... ve onlar daha çok seviliyor nedense ayrımcılık var....

haythuyt
22.06.2008, 09:22
kız kardesım en kucugumuz aılemızın tek kızıdır bir dedıgı ıkı olmaz
kardesım yuzunden bez bebek bagımlısı olduk hergun o dızıyı ızletıyo kımsede bırsey dıyemıyo oyuncak desen tırıba bız kucukken tenekerden oyuncak yapardık ama olsun feda olsun canım kardesıme :):)

yiğidoturan
22.06.2008, 10:43
BİZİM TOPLUMUMUZDA BİR GERÇEK VARKİ BUNU ASLA İNKAR EDEMEYİZ ERKEK EVLAT HERZAMAN AYRICALIKLI VE ÖNCELİKLİDİR GERÇİ BİZDEDE AYRIMCILIK YOKTU AMA YİNEDE BİR ÖNCELİK HAKKI VARDI AMA BENİM 3 KIZ BİR OĞLUM VAR BENİM İÇİN HEPSİ BİR HİÇ BİR FARK VE AYRILIK GÖZETMİYORUM ALLAH HERŞEYİN HAYIRLISINI VERSİN VE BÜTÜN İNSANLARA HAYIRLI ÖMÜRLER VERSİN

HaYLaZ
22.06.2008, 10:57
Bizde 3 Erkegiz..Ama Pek Ayrımcılık Olmuyor Allaha Sükür..
Ne Ben En Büyügüm Diye Bana Ayrıcalıklı Davransınlar Nede Digeri Kücük Diye..
Sonucta 3 Ümüzde Onların Cocuklarıyız..
Hic İmtiyaz Olmadı..İns Da Olmaz..!!!

çılgın-sedat
22.06.2008, 11:49
biz 2 erkek kardeşiz bizde hiç ayrım yokki :d

Pusula_58
22.06.2008, 12:02
Bu bir gelenektir,eskilere dayanır.Ülkemizde ve özellikle anadoluda evin resi erkektir.Genelle onun dediği ve verdiği kararlar geçerlidir.Şuan devam ediyormu bilmiyorum ama,yakın tarihe kadar sürüyordu.
Eve gelen gelin erkeklerin oturduğu masaya oturmaz yemek yemez,
Kayınpederinin yanında sesli konuşmaz(buna gelinlik etmek denir)
Bir erkek yoldan geçiyorsa bayan rastlamışsa önceliği erkeğe yol verir o geçer sonra kadın yoluna devam eder.
Böyle bir düzende yaşandığı zamanda, elbetteki ister istemez erkekler daha önem kazanır aile içinde.
Belki dinimizde böyle bir kural yok ama varmış gibi uygulayan kesimde var.Örneğin yolda yürüyen çarşaflı bayanla erkek genelde erkek önde kadın ondan bir iki metre geriden yürür asla yanyana yürümez.
Buda kadını sürekli ikinci planda ve erkekten geride olması gerektiğine inandıkları için bu tür uygulamalar olmuştur ve bir gelenek haline geldiğini düşünüyorum.
Bizdede, rahmetli babam erkek torunlarını daha çok sever,onlara daha çok önem verir ve kızdan olan torunalarını üvey miş gibi bir yaklaşım gösterirdi.Tabiki, çok yalnış bir davranış şekliydi.
Erkek,kız evlat ne farkeder ikiside öz evladı. Aynı yakınlığı göstermesi gerekirdi.
Birine ne bırakıyorsa diğerinede eşit olmalıydı, doğrusuda odur zaten.
Ben asla ayrım yapamam,ikiside benim için aynı değerlerdedir.

Kız,erkek eşitlikler içinde güzel ve mutlu yaşamalarını dilerim.

xCaNLaRxCaFex
03.07.2008, 20:18
Ailede kIZ-Erkek Ayrımı Yoqtur..

altuntas__58
15.07.2008, 21:34
gardaslarim hepinize helal olsun ben yazacak baska bisey bulamiyorum

veysel
15.07.2008, 22:20
bizde ayrim yapmayiz.................

cirqin
25.08.2008, 15:23
bizim evdede pek ayrımcılık olmaz herkesin söz hakkı vardır erkek kız ayrımı hiç bir zaman olmamıştır

tatli-dilli
25.08.2008, 15:38
biz 6 kardesiz ben en kücükleriyim, hepsi evli barkli yiginla yegenim var: )) 3 abim 2 ablam var. ben tekne kazintisi haliyle herkes tarafindan simartilan sevilen el bebek gül bebek tutulan: )) bizde ayrim yok, ve en dogrusu da bu. babam tam aksine kizlarina daha bir ilgi gösterir, zaten ablamlari istemye geldiklerinde ilk söyledigi seyde buydu enistemlere asla ezmek yok kizlarimi, onlar el bebek gül bebek büyüdüler. e üc tane yengem var onlari da kendi kizlarindan asla ayirt etmediler. ben cok sansliyim sanirim cok huzurlu büyük ve güzel bir ailem var.

ayricalik yapilmamali, ve yapanlari da kiniyorum. heleki bir annenin ayrim yapmasini cünki 9 ay tasiniyor her iki cocukta karinda ister erkek ister kiz olsun insan kendi canindan bir parcasinin birini nasil daha üstün görür? cahillikten gelen bir düsünce bu, ve cok ama cok sacma...

Sweetgirl
25.08.2008, 16:12
ben inanmiyorum ayrimcilik olmadigina
ister istemez her ailede ayrimcilik oluyor
bazi insanlar bunu ayrimcilik olarak algilamiyor olabilir
ama ayrimcilik oluyor
her anne baba cocugunun kisiligine göre cocuklarina davraniyor

mesela:

1. cocuk kisilik olarak zayifdir herseye cabuk kanar, bu cocuga anne baba daha cok dikkatle birseyleri yapmasina izin verir.

2. cocuk kisilik olarak güclü ve kendine güveni tam yerindedir, bu cocuk kimseye kanmaz, anne babanin güvenini tamamen almisdir. Bu cocuga anne baba daha cok sey izin verir.

Ayriyetden bazilarinda sevgi konusunu gördüm, sevgi ile ayrimcilik yapma konusu farkli seyler.

Anne ile baba cocuklarinin hepsinide tabiki sever, ama hepsinin yeri ayridir.
Birini birinden kesin daha cok sever. Anneme sordugumuzda kimi daha cok seviyorsun diye, hepinizinde yeri aynidir. Ama bu dogru degil. Bes parmak misali: her parmaginizi ayri ayri kesseniz, hepside ayni aciyi verir. Ama serce parmaginizla bas parmaginizi bir tutabilirmisiniz? Bas parmaginiz olmasa eliniz hic birseyi tutamaz. Hic bir isi düzgün yapamazsiniz.

Bunun gibide cocuklarda ayri sevilir. Birtek cocuk degil, abla, abi, kardes. Kendinize bi bakin kardeslerinizin arasindan kimi daha cok seviyorsunuz. Ve neden daha cok seviyorsunuz.
Birseyleri belki paylasmissinizdir, belki onunla daha iyi anlasiyorsunuzdur, belki onunla en güzel günlerini gecirmissindir. Ayni sekilde anne ve baba'ninda öyle oldugunu düsünüyorum.

Bu arada "köylü" yazdigi seyide unutmadan söylim. Anneniniz sag iken malini dagitmis. Bu konuda ayrimcilik yaptigi dogru ama sebebide aslinda cok acik. Genelde bizim kültürde erkek cocuklarina bütün mallar devredilir, cünkü Anne ve Baba bir gün yaslandiginda onun bakacagini düsünürler. Kizin el oglunda oldugu icin bakamayacagini düsünerek, erkek cocuguna bütün mallarini verirler. Bu ama birtek sivasda degil heryerde böyledir.

Bence üzülmeye öfkelenmeye degmez, herseyin basi saglik. Eger bi sekil mal mülk sahibi olacaksaniz buna birseyler sebep olur ve sizinde maliniz olur.
Umarim mal mülk icin kardesler birbirini kirmaz, üc günlük dünyada bunun icin kavga etmeye degmez.

:confused: yine resmen roman yazmisim yaaa kusura bakmayin arkadaslar. Gözlerinizi agritdigim icin hakkinizi helal edin....

dark_yamtar58
25.08.2008, 16:18
Benim bir oğlum birde kızım var ama ne yapayım ki kızıma kendimi daha yakın hissediyorum.Hernekadar belli etmesmde kız benim gözümde daha farklı gözüküyor.Kızımı görünce Çileli Türk Şehit Anaları aklıma geliyor her halde...............

tatli-dilli
25.08.2008, 16:25
ben inanmiyorum ayrimcilik olmadigina
ister istemez her ailede ayrimcilik oluyor
bazi insanlar bunu ayrimcilik olarak algilamiyor olabilir
ama ayrimcilik oluyor
her anne baba cocugunun kisiligine göre cocuklarina davraniyor

mesela:

1. cocuk kisilik olarak zayifdir herseye cabuk kanar, bu cocuga anne baba daha cok dikkatle birseyleri yapmasina izin verir.

2. cocuk kisilik olarak güclü ve kendine güveni tam yerindedir, bu cocuk kimseye kanmaz, anne babanin güvenini tamamen almisdir. Bu cocuga anne baba daha cok sey izin verir.

Ayriyetden bazilarinda sevgi konusunu gördüm, sevgi ile ayrimcilik yapma konusu farkli seyler.

Anne ile baba cocuklarinin hepsinide tabiki sever, ama hepsinin yeri ayridir.
Birini birinden kesin daha cok sever. Anneme sordugumuzda kimi daha cok seviyorsun diye, hepinizinde yeri aynidir. Ama bu dogru degil. Bes parmak misali: her parmaginizi ayri ayri kesseniz, hepside ayni aciyi verir. Ama serce parmaginizla bas parmaginizi bir tutabilirmisiniz? Bas parmaginiz olmasa eliniz hic birseyi tutamaz. Hic bir isi düzgün yapamazsiniz.

Bunun gibide cocuklarda ayri sevilir. Birtek cocuk degil, abla, abi, kardes. Kendinize bi bakin kardeslerinizin arasindan kimi daha cok seviyorsunuz. Ve neden daha cok seviyorsunuz.
Birseyleri belki paylasmissinizdir, belki onunla daha iyi anlasiyorsunuzdur, belki onunla en güzel günlerini gecirmissindir. Ayni sekilde anne ve baba'ninda öyle oldugunu düsünüyorum.

Bu arada "köylü" yazdigi seyide unutmadan söylim. Anneniniz sag iken malini dagitmis. Bu konuda ayrimcilik yaptigi dogru ama sebebide aslinda cok acik. Genelde bizim kültürde erkek cocuklarina bütün mallar devredilir, cünkü Anne ve Baba bir gün yaslandiginda onun bakacagini düsünürler. Kizin el oglunda oldugu icin bakamayacagini düsünerek, erkek cocuguna bütün mallarini verirler. Bu ama birtek sivasda degil heryerde böyledir.

Bence üzülmeye öfkelenmeye degmez, herseyin basi saglik. Eger bi sekil mal mülk sahibi olacaksaniz buna birseyler sebep olur ve sizinde maliniz olur.
Umarim mal mülk icin kardesler birbirini kirmaz, üc günlük dünyada bunun icin kavga etmeye degmez.

:confused: yine resmen roman yazmisim yaaa kusura bakmayin arkadaslar. Gözlerinizi agritdigim icin hakkinizi helal edin....

ama mallarini ogullarina devrederken hesaba katmadiklari birsey var peki ya gelinleri onlari istemez ise? ben iste karsiyim böyle bir ayrimcaliga, insanin helal süt emmis olmasi mühim olan, gelin nasil bakiyor ise damat da bakabilir. önemli olan gelini de damadi da öz evlatarindan ayirt etmemek.

benim babamlarda miras paylasimi yaptilar simdiden birtek iki üc yeri kendi üzerinde birakti onlari da bizler vefat ettikten sonra hayrimiza dagitirsiniz diye, hepimiz karsi ciktik istemedik hic birseylerini ama babam ben sag iken paylasimi yapayimda olur ya insanlik hali kimse kimseyle bu yüzden kavga etmesin dedi. böyle bir davranis cok güzel birsey.

Sweetgirl
25.08.2008, 16:38
ama mallarini ogullarina devrederken hesaba katmadiklari birsey var peki ya gelinleri onlari istemez ise? ben iste karsiyim böyle bir ayrimcaliga, insanin helal süt emmis olmasi mühim olan, gelin nasil bakiyor ise damat da bakabilir. önemli olan gelini de damadi da öz evlatarindan ayirt etmemek.

benim babamlarda miras paylasimi yaptilar simdiden birtek iki üc yeri kendi üzerinde birakti onlari da bizler vefat ettikten sonra hayrimiza dagitirsiniz diye, hepimiz karsi ciktik istemedik hic birseylerini ama babam ben sag iken paylasimi yapayimda olur ya insanlik hali kimse kimseyle bu yüzden kavga etmesin dedi. böyle bir davranis cok güzel birsey.

bak canim eskilerde köyde gelini kendi köylerine getirir, kizlarinida baska köylere verirlerdi....
bunu düsünerek anneler babalar mirasini ogullarina verirlerdi...
bu konuyu acan kiside benim düsünceme göre bu olayi köyde yasamis
... yani simdiki zamanda bunlar yok. Zaten anne baba öldükden sonra mallar hukuken herkese esit bir sekilde paylasiliyor.
Ayriyetden daha öncede dedigim gibi mal mülk bence hic önemli degil, hersey bi sekilde yerine gelir ama su saglik ve anne, baba, ve kardesler asla geri getiremezsin. Heleki kalplerini kirdikdan sonra hic birsey eskisi gibi olmaz. Icinde herzaman bir kirginlik olur, her yüzlerine baktiginda bir aci hissedersen icinde.

MAL ICIN KAVGA ETMEYE; KALP KIRMAYA VE ÜZÜLMEYE DEGMEZ

tatli-dilli
25.08.2008, 16:48
bak canim eskilerde köyde gelini kendi köylerine getirir, kizlarinida baska köylere verirlerdi....
... yani simdiki zamanda bunlar yok. Zaten anne baba öldükden sonra mallar hukuken herkese esit bir sekilde paylasiliyor.
Ayriyetden daha öncede dedigim gibi mal mülk bence hic önemli degil, hersey bi sekilde yerine gelir ama su saglik ve anne, baba, ve kardesler asla geri getiremezsin. Heleki kalplerini kirdikdan sonra hic birsey eskisi gibi olmaz. Icinde herzaman bir kirginlik olur, her yüzlerine baktiginda bir aci hissedersen icinde.

katiliyorum aynen, mal mül nedirki insanin sagligi yerinde olduktan sonra calisilip hersey alinir. huzur olsun gerisi bos. allah anne babalarimiza uzun ve saglikli ömürler nasip etsin insallah...

sivaslı_gız
25.08.2008, 17:28
2 kız bir erkek olarak totalde:3kardeşiz:D
en böyük benim abla olduğum için babam çoğunlukla beni savunur:D
yani bizde ayrım pek yok...:D:D

fatoş_yvz
25.08.2008, 17:31
bizde de çok farkLı ya yok oLması imkansızz bizim evıN en küçügu erkek ve çok şımarıkk resmen agır abi oLdu çıktı çoçuk başımıza ya annesınden babasından görmedıgını işkenceyı :)benden gördugu içiN fazLa tınLamıyorum sonuçta benım dedıgım ya oLcak ya oLcak gerisi ıLgı aLanıma girmıyo:)

sonbahar5803
26.08.2008, 00:11

Ama dikkatinizi çekerim, konu mal-mülk değil bu arkadaşın.
Hadi mal vermedi, torunları arasında neden ayrım yapmış o anne?

Erkek evlatların çocuklarına bayramlarda harçlık verirken, biz kızların çocuklarına hiç vermedi. Aynı ilgiyi göstermedi diyor.

Bu o kadar büyük bir yanlışki, Allah bunun da hesabını soracaktır o anne-babadan.

Üstelik Peygamber Efendimizin bu mal konusunda hadisleri var;

Oğluna mülk bırakacağını ancak kızı için yeterli mülkü olmadığını söyleyen ümmetine Peygamber Efendimizin cevabı şöyle olmuştur:

Tüm evlatlarına mülk bırakamıyorsan, hiçbirine bırakma.

Bir sünnetin tam tersini uygulamak ne kadar doğru sizce?

Kızlar kendi istekleriyle vazgeçseler mirastan, anlarım. Ama bu şekildeki uygulamalar bana çok ters geliyor. Bu uygulamanın kesinlikle senin anlattığın şekilde inanıldığını düşünmüyorum. Biz Türk milletinin ve hatta Müslümanların erkek evladın soyu devam ettirdiği düşüncesinden kaynaklanıyor.

Ama kimse görmek istemezki, Peygamber Efendimizin 3 erkek evladı çok küçük yaşta vefat etmişti.
Soyu kurudu diye alay bile edildi. Erkek evlatla soy devam edecek olsaydı, Rabbim Resulüne boy boy verirdi ve soyunu onlardan devam ettirirdi.

Yine de ısrarla erkeği bulana kadar çocuk yapar bizimkiler.
Maddi durumu olsun, olmasın... Allah rızkını veriyormuş ne de olsa. :)

Sweetgirl
26.08.2008, 00:40
Ama dikkatinizi çekerim, konu mal-mülk değil bu arkadaşın.
Hadi mal vermedi, torunları arasında neden ayrım yapmış o anne?

Erkek evlatların çocuklarına bayramlarda harçlık verirken, biz kızların çocuklarına hiç vermedi. Aynı ilgiyi göstermedi diyor.

Bu o kadar büyük bir yanlışki, Allah bunun da hesabını soracaktır o anne-babadan.

Üstelik Peygamber Efendimizin bu mal konusunda hadisleri var;

Oğluna mülk bırakacağını ancak kızı için yeterli mülkü olmadığını söyleyen ümmetine Peygamber Efendimizin cevabı şöyle olmuştur:

Tüm evlatlarına mülk bırakamıyorsan, hiçbirine bırakma.

Bir sünnetin tam tersini uygulamak ne kadar doğru sizce?

Kızlar kendi istekleriyle vazgeçseler mirastan, anlarım. Ama bu şekildeki uygulamalar bana çok ters geliyor. Bu uygulamanın kesinlikle senin anlattığın şekilde inanıldığını düşünmüyorum. Biz Türk milletinin ve hatta Müslümanların erkek evladın soyu devam ettirdiği düşüncesinden kaynaklanıyor.

Ama kimse görmek istemezki, Peygamber Efendimizin 3 erkek evladı çok küçük yaşta vefat etmişti.
Soyu kurudu diye alay bile edildi. Erkek evlatla soy devam edecek olsaydı, Rabbim Resulüne boy boy verirdi ve soyunu onlardan devam ettirirdi.

Yine de ısrarla erkeği bulana kadar çocuk yapar bizimkiler.
Maddi durumu olsun, olmasın... Allah rızkını veriyormuş ne de olsa. :)

ne yani annen baban bunu yapmadi diye anneni babani yargilayacakmisin
annesi rahmetli olmus, mezarina gidip sen benim cocuklarima harclik vermedin diye, simdide ben senin ruhuna fatiha, yasin okumayacagimmi diyeceksin.

Yani benim anlatmak istedigimi yanlis anlamissiniz.
Bunlar icin üzülmeye degmez diyorum. Bunlari hatirladikca kendini yiyip bitirir.
Geriye dönüp baktikca insanlar daha cok üzüldügü konulari hatirlar, ve kendini mahveder. Ve eminimki bu konuyu acanin icine bu öyle bir dert olmuski her seferinde bunu hatirliyor, neden böyle yapiyordu diye soruyordur kendine. Ama bunlara degmez. Ve yeniden diyorum. Anne baba mali mülkü vermedi diye ona küsecekmisin. Annene babana karsimi geleceksin?
Ayriyetden dedigim gibi her evlat farklidir. Ayni sekilde her evladin cocuguda farkli olur......

benden alinti yaptiginizi ben tatli dilliye yazmisdim neresinden baslayip ve neresine kadar okudunuz yazilarimin bilmiyorum. Benim düsündügüm gibi düsünülmedigini söylemissiniz, siz haklisinizdir demeyi cok isterdim ama maalesef diyemiyorum cünkü cogu böyle düsünüyor.

Illede erkek cocuk istemeleri evet soyu sürdürmesinden dolayi. Ama mali erkek cocuguna benim soyumu sürdürüyorsun al buda mükafati der gibi vermiyorlar.

Neyse zannedersem bu konuyu fazla uzatmayada gerek yok,
HAKLISINIZDIR

dark_yamtar58
26.08.2008, 08:54
Olan ve Kız kardeştir....Ayrım yapan kardeştir...............

sonbahar5803
26.08.2008, 12:28
ne yani annen baban bunu yapmadi diye anneni babani yargilayacakmisin
annesi rahmetli olmus, mezarina gidip sen benim cocuklarima harclik vermedin diye, simdide ben senin ruhuna fatiha, yasin okumayacagimmi diyeceksin.

Yani benim anlatmak istedigimi yanlis anlamissiniz.
Bunlar icin üzülmeye degmez diyorum. Bunlari hatirladikca kendini yiyip bitirir.
Geriye dönüp baktikca insanlar daha cok üzüldügü konulari hatirlar, ve kendini mahveder. Ve eminimki bu konuyu acanin icine bu öyle bir dert olmuski her seferinde bunu hatirliyor, neden böyle yapiyordu diye soruyordur kendine. Ama bunlara degmez. Ve yeniden diyorum. Anne baba mali mülkü vermedi diye ona küsecekmisin. Annene babana karsimi geleceksin?
Ayriyetden dedigim gibi her evlat farklidir. Ayni sekilde her evladin cocuguda farkli olur......

benden alinti yaptiginizi ben tatli dilliye yazmisdim neresinden baslayip ve neresine kadar okudunuz yazilarimin bilmiyorum. Benim düsündügüm gibi düsünülmedigini söylemissiniz, siz haklisinizdir demeyi cok isterdim ama maalesef diyemiyorum cünkü cogu böyle düsünüyor.

Illede erkek cocuk istemeleri evet soyu sürdürmesinden dolayi. Ama mali erkek cocuguna benim soyumu sürdürüyorsun al buda mükafati der gibi vermiyorlar.

Neyse zannedersem bu konuyu fazla uzatmayada gerek yok,
HAKLISINIZDIR

Sweet ablam, niye kızdınki? :)
Ben seni suçladım mı? Sadece aynı fikirde olmadığımı belirttim ve her üyenin yaptığı gibi kendi düşüncelerimi yazdım. Haa, azıcık da köyüm bacımın avukatlığını yapmış oldum ama niyetim kötü değildi.

Haklı-haksız tartışması değildi benimkisi.
Neyse, başkasına yazılana cevap vermek olduysa özür dileriz.
Selametle.

MeLody58
26.08.2008, 12:31
Bizde 4 kardeşiz 3 kız bir erkek bizim Ailedede ayrım yok ama ben ailenin en büyük çocuguyum genelde ilk çocuklar bazı şeylere kurban ediliyor benim yapmadıklarımı yapamadıklarımı benden kücükler yapıyor.en büyük çocuk olmak gerçekten iii bişey degil herşey senin üstünde deneniyor kücüklerede daha anlayışlı oluyorlar ama genede ayrım oldugunu düşünmüyorum

çoşonsula
26.08.2008, 12:52
selemun aleykum perikızı sen sıvasın nersesindensın:)

Sweetgirl
26.08.2008, 12:56
Sweet ablam, niye kızdınki? :)
Ben seni suçladım mı? Sadece aynı fikirde olmadığımı belirttim ve her üyenin yaptığı gibi kendi düşüncelerimi yazdım. Haa, azıcık da köyüm bacımın avukatlığını yapmış oldum ama niyetim kötü değildi.

Haklı-haksız tartışması değildi benimkisi.
Neyse, başkasına yazılana cevap vermek olduysa özür dileriz.
Selametle.

Hayir güzel bacim ben hic bir sekilde kizmadim
böyle konulara kizmamda, her forumda gülücük atdigimdan dolayi ve burda atmadigim icin öyle algilamis olabilirsin ama kizmadim
benim demek istedigim yalniz su
Annemizin ve babamizin kiymetini her ne olursa olsun bilelim.
Yok benim cocuklarima kötü davrandi, yok bana sunu yapti diyerek Annemizin Babamizin kalbini kirmayalim veya mezarda onlarin kemikleirni sizlatmayalim.

Sonucda o anne o baba bizi bu dünyaya getirip, yetistirmisdir.

çoşonsula
26.08.2008, 13:55
sivasta evin köşesi ama köyde tarla tup ahır ekin bostan yani köyde daha özgür

ByKaRaM
26.08.2008, 15:27
Bana Göre Hiç Bi Aielede Kız-Erkek Ayrımı Yapılmamalıdır Yapanlarda zaten Geri Kalmışlıklarının Göstergesdir.

sonbahar5803
26.08.2008, 18:23
Hayir güzel bacim ben hic bir sekilde kizmadim
böyle konulara kizmamda, her forumda gülücük atdigimdan dolayi ve burda atmadigim icin öyle algilamis olabilirsin ama kizmadim
benim demek istedigim yalniz su
Annemizin ve babamizin kiymetini her ne olursa olsun bilelim.
Yok benim cocuklarima kötü davrandi, yok bana sunu yapti diyerek Annemizin Babamizin kalbini kirmayalim veya mezarda onlarin kemikleirni sizlatmayalim.

Sonucda o anne o baba bizi bu dünyaya getirip, yetistirmisdir.

Tamam o zaman, sorun yok. [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

bulutum
26.08.2008, 19:26

anne yada babanizin bagislamasi onemli deil isterseniz yine alirsiniz :) bu devirde oyle bir ayrim oldugunu sanmiyorum bizde kendimizden üstün görmüsüzdür:)

MeLody58
26.08.2008, 19:29
selemun aleykum perikızı sen sıvasın nersesindensın:)

sivas merkez efendim :)

EceL
27.08.2008, 11:18
Yani böyle bi konu açılmasıda saçma. Böyle tartışmalar çıkarmanın anlamı yok. Hepsi Aynı kanı taşıyor neden ayırım yapılsın ki! SİVAS doğu anadolu bölgesinde mi!.. Böyle şeyler D.Anadolu görünüyor!

kadir20
17.01.2009, 13:14
cogunluk yok demis ama bizde var arkadas!biz 7 kardesiz 3 kiz 4 erkek,3 kiz büyük pesinden 4 erkek geliyor!babam hepsinin evlenmesine ragmen kizlarin bi dedigini iki etmez,kizlari erkeklerden cok seviyo,annemde tersine erkekleri cok seviyor!

babam erkeklere daha otoriter kizlara daha yumusak davraniyo,ama unutmasinki yaslaninca ona erkek cocuklari bakcak kizlar degil.

mhmt.alperen
17.01.2009, 16:54
ayrım var ama kız erkek diye değil.
az çalışkan çok çalışkan ayrımı var evde...

nevinavci58
23.02.2009, 10:46
erkek kiz ayrimi mutlaka vardir bence bizim toplumuz bu malesef cok az bi kisim kizlara gercekten deger veriyordur

barikat58
23.02.2009, 10:57
bazıları sivasın kızları başlıgını görünce msn falan yazmış :D

barikat58
23.02.2009, 10:59
ayrım falan yok.kimse ayırmaz kızıyla oglunu!ha ayıran anne baba varsa artık sorun kızdamı olur yoksa anne babadamı onada ayrıma ugrayan vatandaş düşünsün neden acaba böyle bişey oluyor

Klimasuyu
11.05.2009, 08:05
Bizim ailede öyle bi durum yok,hatta kardeşlerimin en küçüğü kız onu hepimiz daha çok severiz...:)

altuntas58
11.05.2009, 09:24
Ben bir baba olarak kızımı oğlumdan oğlumuda kızımdan ayırmam benim nazarımda ikiside eşittir

erdoğan orhan
11.05.2009, 09:30
kızda erkekte eşittir fakat yaradılış gereği kadınlar erkeklere muhtaçtır kadınların yaradılışını araştıralım ğörürsünüz kızlar allahın erkeklere emaneti emanet candan kıymetlidir.............

seva
11.05.2009, 10:32
En büyük ilk göz ağrısı benim ama benden küçük 4 kardeşim ver ben hariç 3 kız 1 erkek kardeşim var hiç birimizi ayırmıyorlar ailem hepimizin yeri başka...

sivaslı yıldız
12.05.2009, 18:15
Ben tek kızım.. Pozitif ayrımcılık ilkesini benimsemiş durumdayız uzun yıllardır ailece.. :)

Velhasıl memnunum halimden..:rolleyes:

!qL!m
16.05.2009, 16:35
tek kızım ama hiç ayrım yapılmadı erkek kız arasında

heartache58
16.05.2009, 16:40
3 kız kardeşiz,erkek kardeşim olsada ayrım yapılmazdı.yine bn gözde olurdum:D

arikarinkuchi
16.05.2009, 16:50
3 kız 1 erkek :)
tek olmanın avantajları var benim için :)
kızlar arasında ayrım yapmazlar bizimkiler
tüm çocuklar arasında da
tabi arada oluyo ora başka :)

sivassporlukiz
16.05.2009, 17:15
cogunluluk hayir demis ama bence vardir... :)
abim olmadigin dan bizde erkek kiz sorunu yok...ama büyük kücük sorunu var :D
ben ailenin en kücüü oldugundan bana pek birsey demiyolar...ablalarimin yapamadiklarini ben yapabiliyorum...
evin kücügü olmanin avantajlari :)

köyüm
21.06.2009, 22:02
Arkadaşlar sevgili hemşehrilerim hepinize teşekkür ederim ama ben memleketim adına sevindim çünkü çoğunluk yok diyor,bazı arkadaşlarım konuyu yanlış anlamışlar ben bu konuyu buraya açtım bu benim mezara kadar götüreceğim içimdeki yara ben 52 yaşındayım yani ben bunu ayrımcılığı aklım erdiğinden beri yaşadım ama hiç bir zaman onları bunun için kırmadım ben kırıldım,üzüldüm,ağladım hep içimde yaşadım,ben emekli bankacıyım bazı babalar tada anneler gelip kızlarına hesap açarlardı bu çok hoşuma giderdi birçoğunun ellerinden öpmüşümdür,şimdi benimde 1 kızım 1 oğlum var asla ayırmadım ayıramamda onlar benim yaşam kaynağım,bir arkadaşımız bu olay köyde olmuştur diyor hayır arkadaşım ben doğduğumdan bugüne İstanbulda büyüdüm yani annemde evlendiğinden beri İstanbulda yaşadı ama kafa yapısı hiç değişmedi mesela biz ablamla-ben doğduğumda annem kız oldu diye ağlamış inanmayacaksınız ama gerçek bu işte,HEPİNİZİ SEVGİYLE SAYGIYLA KUCAKLIYORUM

seten65
22.06.2009, 17:16
[QUOTE=köyüm;275737]genellikle ayırım yok cevapları beni sevindirdi ama ben kendim için sevinmedim çünkü bizim evde hep o ayrım yapıldı özellikle annem sağlığında mallarını parasını altınını nesi varsa erkek kardeşlerime verdi kızlara kalmasın diye onların çocuklarına farklı bizim çocuklarımıza farklı davrandı şimdi anladınızmı içimdeki yarayı...[/QUOTE

ÜZME KENDİNİ KARDEŞİM SONUÇTA HEPSİ DÜNYA MALI VE KEFENİN CEBİ YOK.ANNENLE BABANA GELİNCE TABİKİ AYRIM YAPMALARI HİÇTE HOŞ DEGİL.YANLIZ BEN ÇOK MERAK ETTİM,ACABA TÜM MAL VE MÜLKLERİNİ VERDİKLERİ OGULLARI HAYATTAYKEN ONLARA BAKTILARMI.AMA HİÇBİŞEY SENİN ÜZÜLMENE DEGMEZ.

bahar5834
22.06.2009, 17:55
benım babam nur içinde yatsin sevgi ve miras konusunda hiç ayrım yapmadi biz 6 kardeşiz 5 kız bir erkek ama baban kızlari daha çok seviyordu allah rahmet etsin nur içinde yat babacimm....

cawus58
03.07.2009, 20:06
6 erkek 3 kız kardeşim var kızlarda aynı erkeklerde