Orijinalini görmek için tıklayınız : soruyu bil nobeli kap
3 arkadaş 10 ar lira vererek 30 liralık bir radyo alırlar.daha sonra dükkan sahibi radyoya 5 liralık bir yeni indirim geldi diyerek çırağa 5 lira vererek koş bunu o adamlara ver der.çırakta dışarı çıkar ve ben bu 5 lirayı eşit olarak bunlara paylaştırıp veremem en iyisi ben bunlara 1 er lira veriyim 2 lira bana kalsın der. ve adamlara 1 er lira verir 2 lira kendisine kalır.
adamlar radyoya kişi başı 9 lira vermiş oldu
9 kere 3 27 eder 2 lirada cırakta var
etti 29 lira
peki 1 lira nerde????
titizyiğido
25.06.2008, 01:28
LA GARDAŞ SORUYU YALNIŞ TARAFTAN SORUYON ADAMA 30 LİRA VERDİLER ADAM 5 İNİ GERİ VERİNCE 25 KALDI SONRA ÇIRAK HEPSİNE 1 ER LİRA VERDİ ETTİ 28 DİĞER 2 LİRADA ÇIRAĞA KALDI OLDU SANA 30 NOBELİMİ İSTERİM
valla soru bu nobeli verenlere söle kabul etselerdi coktan bi kazanan cıkardı
sen zaten verilen bir liraları geri toplamışsın
titizyiğido
25.06.2008, 01:35
BEN ANLAMAM NOBELİMİ İSTERİM
.......NOBELİMİ VERİN BANAAAAAAAAAAAA........
nobel komitesine sordum senin cevabı kabul etmediler
cevap soruyla alaklı değil dediler:D
9 kere 3 27 eder 2 lirada cırakta var
etti 29 lira
peki 1 lira nerde???? SORU BU
Kaptan-58
25.06.2008, 13:17
soruda şaşırtma vardır..
Çırak kişilere 1er lirasını verdikten sonra gerçekten de herkesin cebinden 9'ar lira çıkmıştır ve bu para 9x3=27 toplam harcanan parayı gösterir. (yani radyo parası + çırağın cebindeki paradır bu ) O da 25 lira radyo parası ve 2 lira çırağın cebine attığı paranın ta kendisidir. Yani harcanan para olan 27 liranın içinde zaten çırağın cebindeki para da vardır. Onu ikinci kez eklemek yanlışlığın oluştuğu temel noktadır. 27 + iade edilen 3 lira = 30 lira...
Abdurrahman 58
25.06.2008, 13:35
soruda şaşırtma vardır..
Çırak kişilere 1er lirasını verdikten sonra gerçekten de herkesin cebinden 9'ar lira çıkmıştır ve bu para 9x3=27 toplam harcanan parayı gösterir. (yani radyo parası + çırağın cebindeki paradır bu ) O da 25 lira radyo parası ve 2 lira çırağın cebine attığı paranın ta kendisidir. Yani harcanan para olan 27 liranın içinde zaten çırağın cebindeki para da vardır. Onu ikinci kez eklemek yanlışlığın oluştuğu temel noktadır. 27 + iade edilen 3 lira = 30 lira...
OLAY BUDUR:D
NOBEL İN ŞİMDİDEN HAYIRLI OLSUN KAPTAN
yine yanlış cevapladınız
herkes 9 lira verince 27 yapar yani sadece radyo parası sonra cırağın 2 lirasını katarsan 29 yapar
sen yine yukarda dediğim gibi kalan 25 once cırağın parayı sonra diğer 3 lirayı eklemişsin
vBulletin v3.8.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.