PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : GÜNÜN HADİSİ

Sayfa : [1] 2 3 4

ABDULLAH DUMAN
06.07.2008, 16:41
"Sizin en hayırlınız, Kur'an'ı öğrenen ve öğretendir." HZ.MUHAMMED

kanyak:TC Sivas il Müftülüğü web sitesi

ayparcam
25.07.2008, 17:30
dostuna severken olculu sev gunun birinde dusmanin olabilir,dusmaninada bugzunu olculu yap gunun birinde dostun olabilir ( hadis-i serif )

ayparcam
02.08.2008, 18:44
Rabb olarak Allah'a, din olarak Islam'a peygamber olarak Muhammed (s.a.v) erazi olan kisi imanin tadini tatmis olur.

ayparcam
02.08.2008, 18:47
Cennet (nefse agir geldigi icin) hoslanilmayan seylerle, cehennemden sehvete hitap eden sylerle kusatilmistir.

MeLody58
02.08.2008, 19:17
İman, yetmiş küsur derecedir. En üstünü “Lâ ilâhe illallah (Allah’tan başka ilah yoktur)” sözüdür, en düşük derecesi de rahatsız edici bir şeyi yoldan kaldırmaktır. Haya da imandandır.

Buhârî, Îmân, 3; Müslim, Îmân, 57, 58.

sonbahar5803
08.08.2008, 13:05
Hz. Âişe annemizden (Radiyallahu Anh):

– Dedim ki:

"Ey Allah’ın Resûlü! Abdullah İbn Cüdâ, cahiliyede akrabaya yardım eder, yoksulu doyurur idi. (Ama sana iman etmedi) Bu ona (cehennemden kurtulmak için) fayda verecek midir?"

"(Hayır) cehennemden kurtulmaya fayda vermez, çünkü o hiçbir gün: 'Ya Rabbi! Kıyamet gününde benim günahlarımı bağışla dememiştir' buyurdu."
(Müslim)

---

Allah’a inanmadan, insan ne kadar iyilik yaparsa yapsın, o iyilik, Allah için yapılmadığından ahirette sahibini cehennemden kurtarmaz.

ABDULLAH DUMAN
08.08.2008, 13:41
اَلْمُسْلِمُ مَنْ سَلِمَ النَّاسُ مِنْ لِسَانِهِ وَيَدِهِ

Müslüman, insanların elinden ve dilinden emin olduğu kimsedir.

kaynak : [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

ayparcam
08.08.2008, 14:12
" Sizin hayirliniz; ne dunyasini ahireti icin, ne de ahiretini dunyasi icin terk edendir.Her ikisi icin de calisandir."
( hadis-i serif )

altuntas58
12.08.2008, 15:31
--------------------------------------------------------------------------------

Eğer siz, yasaklandığınız büyük günahlardan sakınırsanız, diğer kusurlarınızı örter, sizi güzel bir makama koyarız.nisa-31

shrewishgirl
12.08.2008, 15:43
اَلْمُسْلِمُ أَخُو الْمُسْلِمِ لَا يَظْلِمُهُ وَلَا ‏ ‏يُسْلِمُهُ ‏مَنْ كَانَ
فِي ‏ ‏حَاجَةِ ‏ ‏أَخِيهِ كَانَ اللَّهُ فِي حَاجَتِهِ وَمَنْ ‏ ‏فَرَّجَ ‏ ‏عَنْ
مُسْلِمٍ ‏ ‏كُرْبَةً ‏ ‏فَرَّجَ ‏ ‏اللَّهُ عَنْهُ بِهَا ‏ ‏كُرْبَة ‏مِنْ ‏ ‏كُرَبِ ‏ ‏يَوْمم
الْقِيَامَةِ وَمَنْ سَتَرَ مُسْلِمًا سَتَرَهُ اللَّهُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ

Müslüman müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez onu
düşmanına teslim etmez. Kim kardeşinin bir ihtiyacını
giderirse Allah da onun bir ihtiyacını giderir. Kim
müslümanı bir sıkıntıdan kurtarırsa, bu sebeple Allah
da onu kıyamet günü sıkıntılarının birinden kurtarır.
Kim bir müslümanın kusurunu örterse, Allah da kıyamet
günü onun bir kusurunu örter.
Buhari mezalim 3, Müslim birr 58

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] D%28C%2EC%29

shrewishgirl
12.08.2008, 15:43
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] D%28C%2EC%29

shrewishgirl
12.08.2008, 15:48
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] _and_hat.jpg

sonbahar5803
26.08.2008, 12:32
Hz. Ebu Hureyre radıyallahu anh anlatıyor:
''Resülullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:
'Hediyeleşin, zira hediye, kalpteki kuşkuları giderir. Komşu kadın,
komşusu kadından gelen (hediyeyi) hakir görmesin, bir koyun paçası olsa bile.''

Tirmizî

ayparcam
26.08.2008, 13:12
[B]Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki ;

إِنَّ اللَّهَ لاَ يَنْظُرُ إِلَى صُوَرِكُمْ وَأمْوَالِكُمْ وَلـكِنْ يَنْظُرُ إِلَى قُلُوبِكُمْ وَأعْمَالِكُمْ

“Allah sizin ne dış görünüşünüze ne de mallarınıza bakar. Ama o sizin kalplerinize ve işlerinize bakar."

Lafızların manası

إِنَّ اللَّهَ لاَ يَنْظُرُ (Arapça okunuşu : innellâhe la yenzuru) = Muhakkak Allah bakmaz neye ?

إِلَى صُوَرِكُمْ (Arapça okunuşu : ila sûrikum) =sizin dış görünüşünüze daha ?

وَأمْوَالِكُمْ (Arapça okunuşu : ve emvalikum) =ve mallarınıza bakmaz
وَلـكِنْ يَنْظُرُ (Arapça okunuşu : ve lakin yenzuru ) =Lakin Allah bakar neye ?

إِلَى قُلُوبِكُمْ وَأعْمَالِكُمْ (Arapça okunuşu : ila kulûbukum ve eğmâlikum) =sizin kalplerinize ve işlerinize

إِنَّ اللَّهَ لاَ يَنْظُرُ إِلَى صُوَرِكُمْ وَأمْوَالِكُمْ وَلـكِنْ يَنْظُرُ إِلَى قُلُوبِكُمْ وَأعْمَالِكُمْ

Müslim, Birr, 33; ibn Mâce, Zühd, 9

ayparcam
26.08.2008, 13:15
Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki ;

لاَ يُؤْمِنُ أحَدُكُمْ حَتَّى يُحِبَّ لأخِيهِ مَا يُحِبُّ لِنَفْسِهِ

"Hiçbiriniz kendisi için istediğini kardeşi için istemedikçe iman etmiş olamaz. "

Lafızların manası

لاَ يُؤْمِنُ ( Arapça okunuşu : La yu'minu ) = iman etmiş olmaz kim?

أحَدُكُمْ ( Arapça okunuşu : ehâdukum) = sizden biriniz

حَتَّى يُحِبَّ لأخِيهِ ( Arapça okunuşu : hatta yuhibbeliehıyhi ) = Kardeşi için sevinceye kadar

مَا يُحِبُّ لِنَفْسِهِ ( Arapça okunuşu : ma yuhibbu li nefsihi) = kendi nefsi için sevdiğini

ayparcam
26.08.2008, 13:18
Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdularki ;

يَسِّرُوا وَلاَ تُعَسِّرُوا وَبَشِّرُوا وَلاَ تُنَفِّرُوا

"Kolaylaştırınız, güçleştirmeyiniz, müjdeleyiniz, nefret ettirmeyiniz."

Lafızların manası

يَسِّرُوا وَلاَ تُعَسِّرُوا وَبَشِّرُوا وَلاَ تُنَفِّرُوا (Arapça okunuşu : “yessirû velâ tuâssirû vebeşşirû velâ tuneffirû”)

يَسِّرُوا (Arapça okunuşu : yessirû ) = Kolaylaştırınız

وَلاَ تُعَسِّرُوا ( Arapça okunuşu : velâ tuâssirû ) = güçleştirmeyiniz

وَبَشِّرُوا (Arapça okunuşu : vebeşşirû) = müjdeleyiniz

وَلاَ تُنَفِّرُوا (Arapça okunuşu : velâ tuneffirû) = nefret ettirmeyiniz

يَسِّرُوا وَلاَ تُعَسِّرُوا وَبَشِّرُوا وَلاَ تُنَفِّرُوا

Kolaylaştırınız, güçleştirmeyiniz, müjdeleyiniz, nefret ettirmeyiniz.

Buhârî, İlm, 12; Müslim, Cihâd, 6

sonbahar5803
31.08.2008, 13:58
''Vatan Sevgisi İmandandır.''

(Hz. Muhammed S.A.V.)

ABDULLAH DUMAN
18.09.2008, 16:16
Bir Hadis & Ayet
Rahmân ve rahîm olan Allah'ın adıyla Hamd (övme ve övülme), âlemlerin Rabbi Allah'a mahsustur. O, rahmândır ve rahîmdir.Ceza gününün mâlikidir.(Rabbimiz!) Ancak sana kulluk ederiz ve yalnız senden medet umarız. Bize doğru yolu göster. Kendilerine lütuf ve ikramda bulunduğun kimselerin yolunu; gazaba uğramışların ve sapmışların yolunu değil! (Fatiha Suresi)

gul-i_ahmer
18.09.2008, 16:25
RAMAZAN ORUCUNU TUTAN KİŞİNİN GÜNAHLARI BAĞIŞLANIR

1222. Ebu Hüreyre radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre Resulullah sallalllahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
"Kim, faziletine inanarak ve karşılığını Allah'tan bekleyerek ramazan orucunu tutarsa, geçmiş günahları bağışlanır." [1]

Açıklamalar

Amel ve ibadetlerin makbul olabilmesi için iki önemli şart vardır. Bunlardan birincisi Allah'a iman; ikincisi, ihlas ve samimiyet. Yani bir işi Allah rızasını gözeterek, karşılığını sadece Allah'tan bekleyerek yapmak, riya ve gösterişe kaçmamak. Bu iki husus hadisimizde iman ve ihtisab kelimeleriyle ifade buyurulmuştur.

"İnsan, inanmadan nasıl ibadet eder?" diye bir soru akla gelebilir.

Doğrudur. Ne var ki, gerçekten inanmadığı halde inanmış görünüp şu veya bu gerekçeyle birtakım güzel işler ve ibadetler yapanların varlığı da bir gerçektir. Öte yandan insan, bir şeyin hak ve doğru olduğuna inanır ve yapar. Fakat ihlas ve samimiyetle değil, riya, gösteriş, korku, itibar vs. gibi birtakım geçici gerekçelerle yapar. Bu tür davranışlar her ne kadar ibadet ve iyilik gibi görünse de, onları işleyeni maksadına ulaştırıcı nitelik ve kıvama sahip değildir. Daha açık bir ifadeyle bu davranışlar makbul değildir. İşte hadisimiz işin çok önemli olan bu yönüne dikkat çekmekte, ramazan orucunu, onun farziyyetine, faziletine, faydasına yürekten inanarak ve karşılığını sadece Allah'tan bekleyerek yani tam bir ihlas ve samimiyetle tutan kimselerin, geçmiş günahlarından arındırılacaklarını müjdelemektedir. Alimler "geçmiş günahları" ifadesini küçük günahlar diye yorumlamışlardır. Müellifimiz Nevevî'nin belirttiğine göre bazı fakihler, küçük günah bulunmadığı takdirde ramazan orucunun büyük günahları hafifletebileceğini söylemişlerdir.

"Kim ramazan orucunu tutarsa..." ifadesinden açıkça anlaşılacağı gibi, ramazanın tamamını tutarsa demektir. Hadisimizdeki müjde, acaba "oruç" denebilecek en az miktarı, söz gelimi, bir günü oruçlu geçiren kimse için de söz konusu mudur? Değildir. Ancak hadisimizdeki iki şarta uyarak başladığı ramazan orucuna, hastalık vs. gibi meşru bir sebeple devam edemeyenler, başlangıçtaki niyet ve davranışları sebebiyle bu müjdeli hükme dahildirler. Ayrıca bu ve benzeri bağışlanma müjdeleri sadece günahkarlar için geçerli de sanılmamalıdır. Bağışlanacak günahı olmayan kimseler için de derecelerinin yükselmesine sebeptir. Nitekim peygamberler bu durumdadır.

Hadisten Öğrendiklerimiz

1. Ramazan orucunu inanarak ve karşılığını Allah'tan umarak tutmak, geçmiş günahlardan arınma sebebidir.

2. Allah'a iman etmek ve mükafatını O'ndan beklemek (ihtisab) her ibadetin sıhhat ve makbuliyet şartıdır.

ABDULLAH DUMAN
30.10.2008, 10:43
اِتَّقُوا اللَّهَ رَبَّـكُمْ وَصَلُّوا خَمْسَـكُمْ وَصُومُوا شَهْرَكُمْ وَأدُّوا زَكَاةَ أمْوَالِكُمْ وَأطِيعُوا ذَاأمْرِكُمْ تَدْخُلُوا جَنَّةَ رَبِّـكُمْ

Rabbinize karşı gelmekten sakının, beş vakit namazınızı kılın, Ramazan orucunuzu tutun, mallarınızın zekatını verin, yöneticilerinize itaat edin. (Böylelikle) Rabbinizin cennetine girersiniz.

HaZaN
06.11.2008, 12:54
“Kalbe nur girince genişler,rahatlar. Bunun alameti nedir Ya Rasulullah dediler? Dedi ki;Ahiret’e yöneliş,Aldatma yurdundan (Dünya) uzaklaşma,Ölüm gelmeden ölüm için hazırlık.” (Tirmizi)

ABDULLAH DUMAN
07.11.2008, 09:26
Allah bir kulu sevdi mi, onu dünyadan korur. Tıpkı sizden birinin hastasına suyu yasaklaması gibi.

HaZaN
10.11.2008, 09:07
Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh...
Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyurdular ki :

Her ümmetin bir fitnesi - bir imtihan sebebi - vardır. Benim ümmetimin fitnesi de dünya malıdır.
Tirmizi, Zühd 26

seva
10.11.2008, 13:54
"Dünya, mü'mine hapishâne, kâfire cennettir."

[Müslim, Zühd 1, (2956); Tirmizî, Zühd 16, (2325).]

"Dünya sevgisi her çeşit hatalı davranışların başıdır. Bir şeye olan sevgin seni kör ve sağır yapar."

(Ebû Dâvud (Edep 125, (5150))

veysel
12.11.2008, 20:51
´´Iman etmesseniz cennete giremezsiniz,birbirinizi sevmedikcede iman etmis sayilmassiniz

ABDULLAH DUMAN
13.11.2008, 13:49
İbnu Mes'ûd (radıyalllâhu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtü vesselâm)'ın yanına girmiştir. Onu bir hasır örgünün üzerinde uyumuş buldum. Hasır, (vüçudunun açık olan) yan taraflarında izler bırakmıştı.

"Ey Allah'ın Resûlü dedim, sana bir yaygı te'min etsek de hasırın üstüne sersek, onun sertliğine karşı sizi korusa!"

"Ben kim, dünya kim. Dünya ile benim misâlim, bir ağacın altında gölgelenip sonra terkedip giden yolcunun misali gibidir."

altuntas58
13.11.2008, 16:07
İlim öğrenme amacıyla yolculuğa çıkan kimse, evine dönünceye kadar Allah yolundadır

FALÇATA 58
14.11.2008, 08:52
Resulullah (sav) buyurdular ki: "Cum'a, en hayırlı günlerinizden biridir. Hz. Adem aleyhisselam(ıntoprağı) o gün yaratıldı, o gün kabzedildi. (Kıyamette Sur'a) o gün üflenecek, sayha da o günde olacak. Öyleyse o gün bana salavatı çok okuyun. Zira salavatlarınız bana arzedilir." Orada bulunanlar: "Salavatlarımız size nasıl arzedilir? Siz çürümüş olacaksınız!" dediler. Aleyhissalatu vesselam: "Allah Teala Hazretleri, Arz'a peygamberlerin cesetlerini yemeyi haram kıldı" buyurdular

HaZaN
14.11.2008, 09:14
--------------------------------------------------------------------------------

Efendimiz (Aleyhisselatü Vesselam), Arefe günü tutulan oruç hakkinda þöyle buyurmaktadir:

"Arefe günü tutulan oruç, geçmis bir senenin ve gelecek senenin günahlarina keffaret olur."(*)

(Tergîb ve Terhîb Trc, 2. 457)

---

Baska bir rivayette ise Hz. Aiþe söyle demistir:
"Arefe gününün orucu bin gün oruç tutmak gibidir."(**)

(Tergîb ve Terhîb Trc, 2. 460)

---

Ubâde bin es-Sâmit’ten:

– Peygamberimiz (Aleyhisselatü Vesselam) Arefe günü söyle buyurdu:

"Allah salihlerinizi bagisladi, salih olmayanlarinizi da salih olanlariniza badgisladi. (Bu arefe günü) Rahmet inip her yere yayiliyor. Sonra magfiret yeryüzüne dagiliyor. Dilini ve elini koruyan her tevbekâr ondan nasibini alýyor. Seytan ve askerleri Arafat daginda durup, Allah’in onlara kardi bu lütufkâr davranisi seyrediyorlar. Magfiret inince, seytan ve askerleri:

"Eyvah vah halime! Ben onlari uzun zamandir saptirmaya ugrastim, günahlar islettim, sonra Allah’in magfireti gelip onlari sardi. Eyvahlar olsun!" diyerek büyük bir üzüntü ve telas içinde oradan dagilirlar."

(Taberânî)

---

(*) "Keffaret olur", günahlari örter, affettirir, demektir. Bizim gibi neredeyse bir günah denizinde yüzen ahir zaman Müslümanlari için bundan daha büyük bir müjde olabilir mi? Iste af ve magfiret firsati!

(**) Demek ki, bir günlük arefe orucu, üç yillik normal günlerde tutulan oruç sevabina denktir.

veysel
14.11.2008, 17:27
´´Amelinin kendisini geri biraktigi kimseyi,nesebi öne gecirmez.....

HaZaN
19.11.2008, 09:06
Kulların kendisinde sabaha erdiği her bir günde

muhakkak iki melek iner. Bunların birisi: Ey Allah'ım!

Malından infak edene bir bedel ver, diye dua eder.

Diğeri de: Ey Allah'ım! (Malı) tutucu olana da telef

ver, diye beddua eder

Sahih-i Müslim'deki hadis numarası : 1678

ABDULLAH DUMAN
21.11.2008, 09:00
إنَّ مِمَّا أدْرَكَ النَّاسُ مِنْ كَلاَمِ النُّبُوَّةِ:

إذَا لَمْ تَسْتَحِ فَاصْنَعْ مَا شِئْتَ

İnsanların Peygamberlerden öğrenegeldikleri sözlerden biri de: “Utanmadıktan sonra dilediğini yap!” sözüdür.

seva
21.11.2008, 09:31
Allah Resulü sallallahu aleyhi ve sellem sordu:
- Gıybet nedir bilir misiniz?
- Allah ve Resulü bilir dediler.
- Birinizin, kardeşini hoşlanmadığı şey ile anmasıdır.
Bunun üzerine bir adam dedi ki:
- Ey Allahın Resulü! Anlattıklarım ya o kardeşimde bulunursa?
- Anlattıkların o kardeşinde bulunursa, onun gıybetini yapmış olursun. Anlattıkların onda yoksa, o zaman ona iftira etmiş olursun! buyurdu

Hz. Muhammed (s.a.v.)

HaKaaN
22.11.2008, 10:45
Yatağınıza gideceğinizde namaz abdesti gibi bir abdest alın sonra da şöyle dua edin: Allahım ! (Rahmetini) umarak, (azabından) korkarak kendimi sana teslim ettim, yüzümü sana çevirdim, işimi sana ısmarladım, sırtımı sana dayadım. Senden başka sığınak, senden başka dayanak yoktur. İndirdiğin kitabına, gönderdiğin peygamberine iman ettim."

(Buhari, Deavat, 6)

SivasLady
10.12.2008, 13:44
Suçların en büyüğü yalan söylemektir. (Hadis-i Şerif)

EyüphanAydın
10.12.2008, 13:56
''Vatan Sevgisi İmandandır.''

(Hz. Muhammed S.A.V.)

seva
04.01.2009, 13:02
Ebu Hüreyre (radıyallahu anh) anlatıyor: Bir adam gelerek: ''Ey Allahın Resûlü iyi davranıp hoş sohbette bulunmama en ziyaâde kim hak sâhibidir?'' diye sordu. Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm): ''Annen!'' diye cevap verdi. Adam: ''Sonra kim?'' dedi, Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) ''Annen!'' diye cevap verdi. Adam tekrar: ''Sonra kim?'' dedi Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) yine: ''Annen!'' diye cevap verdi. Adam tekrar sordu: ''Sonra kim?'' Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) bu dördüncüyü: ''Baban!'' diye cevapladı. Buhârî, Edeb 2; Müslim, Birr 1, (2548).

MeLody58
04.01.2009, 13:25
Konu : Tevbe
Ravi : Ebu Hüreyre
Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Kim güneş batıdan doğmazdan evvel tevbe ederse Allah tevbesini kabul eder."
HadisNo : 951
güneş batıdan dogmadan çokca tevbe edelim :)

altuntas58
04.01.2009, 13:45
Ebu Hüreyre(r.a.) den rivayetle:

Hz. Peygamber (sav) "Ey Allah'ın Resulü, kıyamet günü senin şefaatinle en ziyade saadete erecek olan kimdir?" diye sormuştum. Bana: "Hadis'e karşı sende olan aşkı görünce, bu hususta senden önce bana bir başkasının sualde bulunmayacağını tahmin etmiştim" açıklamasını yaptıktan sonra şu cevabı verdi: "Kıyamet günü benim şefaatimle en ziyade saadete erecek olan kimse, samimi olarak ve içinden gelerek "La ilahe illallah" diyen kimsedir"

Kaynak: Buhari, İlm 34, Rikak 50

veysel
05.01.2009, 21:41
´´Küçüklerimize merhamet etmeyen,büyüklerimize saygı göstermeyen bizden degildir

Hz.Muhammed s.a.v

HaKaaN
05.01.2009, 21:48
İlim ikidir.Biri dilde olandır ki,bu Allah'ın yarattıklarına bir delildir;
diğeri ise kalpte olan ilimdir.İşte faydası olan ilim de budur.

MeLody58
05.01.2009, 21:52
Himmet yönüyle insanların en yücesi hem dünya hem de ahiret işine himmet gösteren mü'mindir.

veysel
05.01.2009, 22:07
Insanlara merhamet etmeyene Allah merhamet etmez.

Müslim, Fedâil, 66; Tirmizî, Birr, 16.

seva
06.01.2009, 00:06
Ebu Saîd (radıyallahu anh) anlatıyor:Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm): ''Kim ''üç kız'' veya ''üç kızkardeş'' veya ''iki kız kardeş'' veya ''iki kız'' yetiştirir, terbiye ve te'diblerini eksik etmez, onlara iyi davranır ve evlendirirse cenneti hak etmiştir.''Ebu Dâvud, Edeb 130, (5147); Tirmizî, Birr, 13 (1913).

HaKaaN
03.02.2009, 10:39

Hangi idareci yoksul ve düşkünlere kapısını kaparsa, Allah da ona fakirlik, ihtiyaç ve düşkünlüğüne karşı rahmet kapılarını kapar.
Tirmizi, Ahkam 6

sibelYILMAZ
03.02.2009, 11:07
Bildigi ile amel eden kisiye Allah bilmedigi ilimlerin bilgisine varis kilar.

seva
06.02.2009, 10:24
"Gerçek pehlivan öfkelendiği zaman nefsine hakim olabilen kimsedir"

Müslim, Birr 30 (2608)

HaKaaN
20.02.2009, 10:23
Amellerin en üstünlerinden birisi belki de en üstünü ALLAH yolunda cihad etmektir; ondan da üstünü şehid düşmektir. Bildiğimiz sebeplerden dolayı ALLAH-u Teala kadının üzerinden bu görevi kaldırmıştır. Ancak başka yollardan bunu telafi etmiş ve mücahid erkeklere verilen sevaptan kadınları mahrum bırakmamıştır. Ama nasıl? Bunu sevgili peygamberimizin dilinden dinleyelim:

Bir gün Resulullah (s.a.v) cihadın faziletinden bahsettikten sonra; kadının biri ALLAH Resulüne: "Ya Resulullah kadınların da bundan nasibi var mıdır?" diye sorunca; buyurdu: "Evet kadın hamileliğinden doğum yapıncaya kadar ALLAH yolunda cihad eden mücahidin sevabını alır. Bu süre içerisinde vefat ederse de şehid sevabını alır." [5]

4- En İyi Kadınların Beş Önemli Özelliği:

İmam Rıza (a.s) Hz. Emir-ül Mû'minin (a.s)'dan şöyle nakletmiştir: "En iyi kadınlarınız beş özelliğe sahip olan kimselerdir." "O beş özellik nedir ya Emir-el Mû'minin?" diye sorulunca şöyle buyurdu:

a-) Hafif yüklü ve mihiri az olan

b-) Yumuşak huylu ve güzel ahlaklı olan

c-) Kocasına itaat eden

d-) (Onun yüzünden) kocası öfkelendiğinde onu razı etmeden uyumayan

e-) Kocası bir yere gittiğinde onun gıyabında onu koruyan; (haysiyetine malına kimseyi dokundurmayan) kadın."

Evet böyle bir kadın ALLAH-u Teala'nın bir elemanıdır; ALLAH'ın elemanı ise hiçbir zaman hüsrana uğramaz." [6]

HaKaaN
20.02.2009, 10:29
İmam Cafer-i Sadık (a.s)'dan şöyle rivayet edilmiştir: "Bir kadın eşine 'Ben senin yüzünden bir hayır görmedim." derse hiç şüphesiz ameli boşa çıkar ve yok olur." [17]

Resul-i Ekrem (s.a.a) şöyle buyurmuştur: "Bir kadın diliyle kocasına eziyet ederse onu kendisinden razı edinceye kadar ALLAH onun hiçbir tevbesini keffaretini ve iyi amelini kabul etmez; hatta gündüzlerini oruç ve gecelerini ibadetle geçirse dahi." [18]

Yine şöyle buyurmuştur Efendimiz (s.a.a): "Hangi kadın kocasıyla müdara etmez ve onu güç yetiremeyeceği şeylere mecbur kılarsa onun hiçbir iyi ameli kabul olmaz ve (tevbe etmeden ölürse) ALLAH'ı gazaplandırdığı halde onun huzuruna varır."

Yine şöyle uyarmaktadır hanımları: "Bir kadın kocasının yatağını (haklı bir mazereti olmadan küs bir şekilde) terk eder ve (başka bir yerde) sabahlarsa sabah açılıncaya kadar melekler ona lanet okur." [20]

Bir başka hadis yine yüce Resulullah (s.a.a)'den şöyle buyurmuştur: "Bir kadın kocasının hakkını eda etmediği müddetçe ALLAH'ın da hakkını eda etmiş olamaz." [21]

ALLAH Resulü'nün (s.a.a) ettiği dualardan biriside şudur: "ALLAH'ım ihtiyarlık çağım gelmeden beni ihtiyarlatacak kadından sana sığınırım." [22]

İmam Musa-i Kazım (a.s)'a kocasını gazaplandıran kadının durumu sorulunca şöyle buyurduğu nakledilmiştir: "Kocası ondan razı oluncaya kadar günahkar sayılır."[23]

seva
26.02.2009, 16:46
[Bir Hadis]
Allah'ım! Senden Seni sevmeyi, Seni sevenleri sevmeyi ve Senin sevgine ulaştıran ameli yapmayı isterim. Allah'ım! Senin sevgini, bana canımdan, ailemden ve soğuk sudan daha sevgili kıl. Tirmizî, "Deavât", 73

seva
10.03.2009, 13:24
Öfke şeytandandır. Şeytan ise ateşten yaratılmıştır. Ateşi söndüren de sudur. Onun için, biriniz öfkelenince hemen abdest alsın!"

Hz. Muhammed (s.a.v.) (s.a.v.)

deniz kızı
10.03.2009, 13:26
Yatağınıza gideceğinizde namaz abdesti gibi bir abdest alın sonra da şöyle dua edin: Allahım ! (Rahmetini) umarak, (azabından) korkarak kendimi sana teslim ettim, yüzümü sana çevirdim, işimi sana ısmarladım, sırtımı sana dayadım. Senden başka sığınak, senden başka dayanak yoktur. İndirdiğin kitabına, gönderdiğin peygamberine iman ettim."

ABDULLAH DUMAN
11.03.2009, 10:35
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

ABDULLAH DUMAN
11.03.2009, 10:38

altuntas58
11.03.2009, 11:09
Ebu Hüreyre(r.a.) den rivayetle:

Hz. Peygamber (sav) "Ey Allah'ın Resulü, kıyamet günü senin şefaatinle en ziyade saadete erecek olan kimdir?" diye sormuştum. Bana: "Hadis'e karşı sende olan aşkı görünce, bu hususta senden önce bana bir başkasının sualde bulunmayacağını tahmin etmiştim" açıklamasını yaptıktan sonra şu cevabı verdi: "Kıyamet günü benim şefaatimle en ziyade saadete erecek olan kimse, samimi olarak ve içinden gelerek "La ilahe illallah" diyen kimsedir"

Kaynak: Buhari, İlm 34, Rikak 50

seva
13.03.2009, 10:28
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])

seva
15.03.2009, 17:19
الحديث الأول

الحديث الأول: عن أمير المؤمنين أبي حفص عمر بن الخطاب (رضي الله
عنه) قال: سمعت رسول الله (صلى الله عليه وسلم) يقول: "إنما الأعمال
بالنيات و إنما لكل امرئ ما نوى، فمن كانت هجرته إلى الله ورسوله، فهجرته
إلى الله ورسوله، ومن كانت هجرته لدنيا يصيبها أو امرأة ينكحها، فهجرته إلى
ما هاجـر إليه". (رواه البخاري والمسلم

Hadisin Tercümesi
Mü'minlerin emîri Ebü Hafs Ömer İbni Hattab (r.a), Resülullah (s.a.v)'i şöyle buyururken işittim, dedi: "Ameller ancak niyetlere göredir. Herkes için niyet ettiği şey vardır. Kimin hicreti Allah'a ve Resulüne ise, onun hicreti Allah'a ve Resulünedir. Kim de elde edeceği bir dünyalığa veya evleneceği bir kadına kavuşmak için hicret etmişse, onun hicreti de hicret ettiği şeyedir" (Buhari ve Müslim)

seva
23.03.2009, 16:38
Üç kişi beraberken, ikisi aralarında hususi konuşmasınlar, bu öbürünü üzer.
Müslim, Selam 36

Kardelencicegi
12.04.2009, 00:32
« Ahiret için Sabah akşam yedi Defa »

Sabah-aksam 7 defa, okuyanin dünya ve ahiret isine kâfi gelir.
("Allâh bana kâfidir. Ondan baska ibâdet edilecek hiç bir ilâh yoktur.
Ona dayandim, o'na güvendim. O ars-i azîmin (büyük arsin) sahibidir.")
Bu duayıda okuyup tesbihatlarımıza katalım sevabına nail olalım.

HasbiyALLAHü lâ ilâhe illâ hu, aleyhi tevekkeltü ve hüve Rabbül-arsil-azîm

altuntas58
12.04.2009, 09:36
Arefe günü tutulan oruç, geçmis bir senenin ve gelecek senenin günahlarina keffaret olur.

spainloco
12.04.2009, 10:12
Dua İle İlgili Hadisler

Resûl-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem Efendimiz şöyle buyurmuşlardır:

“Büyük zorluklara dûçar olduğunuz zaman “Allah bize yeter. O ne güzel vekildir” zikr-i ce-mîlîne devam ediniz.” (1)

“Cenâb-ı Hak, duada fazla ısrar edenleri sever.” (2)

“Eğer bir kul, Cenâb-ı Hakk’a bir hususda duâ eder de icâbet olunmazsa onun yerine bir hasene, yani bir sevâb yazılır.” (3)

“Bir babanın oğlu için duâsı, bir peygamberin ümmeti hakkındaki duâsı gibi makbuldür.” (4)

“İyilik görenlerin iyilik gördükleri kimseler hakkında ettikleri hayır duâları reddolunmaz.” (5)

“Ezân ile ikâmet arasında yapılan duâ müs-tecâbdır. Bu arada hemen duâ ediniz.”(6)

“Kaderden sakınmak kaderi def etmez. Lâkin sâlihlerin duâsı, nüzûl etmiş ve edecek olan elem ve musîbeti def etmeğe ve kaldırmağa medâr olur. İş böyle olunca ey Allah’ın kulları, duâ ediniz.” (7)

“Kur’ân-ı Azîmü’ş-şan her ne vakit hatmolu-nursa akabinde yapılan bir duâ müstecâbdır.” (Karizmatik

“Bir kimsenin sevdiği bir kimse aleyhinde olan duâsının kabul olunmamasını Cenâb-ı Hakk’tan istirhâm eyledim.” (9)

“Bir farz namazını huşû’ ile edâ eden kimsenin o namazın akabinde vakı’ olacak bir duâsı müstecâb olur.” (10)

“Mazlumun bedduâsından sakınınız. Zîra bir kıvılcım sür’atiyle semâya icabete yükselir.”

Fâcir de olsa mazlûmun duâsı makbûldür.” (11)

“Cenâb-ı Allah buyurmuşdur ki: “Kim bana duâ etmezse ona gadab ederim.” (12) Zîrâ bu hal ya gafletten, yahut kibirden ileri gelir

“Müslüman kardeşinin ayıp ve çıplak yerlerini setrederek onu dünyâda rüsvay etmeyen kimsenin ayıplarını Cenâb-ı Hakk kıyâmet gününde setreder.” (13)

“Bir yerde yangın vuku’ bulduğunu gördüğünüz zaman ”Allahü Ekber’ diyerek tekrar tekrar tekbîr alınız. Zîra tekbir yangını söndürür.” (14)

“Dünyânın geniş vakitlerinde, yani sıhhat ve servet ve asâyiş ve emniyet gibi esbâb-ı istirahat mükemmel olduğu bir zamanda Cenâb-ı Hakk’a ibâdet ve tâat ile kendini takdîm et ki muzâyakalı sıkıntılı bir zamanda seni lutf ile yâd edip gözetsin.”(15)

“Ana ve babaya iyilik ömrü artırır. Yalan söylemek rızkı noksanlaştırır, duâ kazaya siper olur.” (16)

“Kendisine iltica ile bir ricada bulunan kimsenin ricasını kesip atanın duâ ve ricasını da Allah kesip atar.” (17)

“Bir mü’mine yapılan zillet ve hakareti görüp de men’ine muktedir olduğu halde muâvenette bulunmayanları Cenab-ı Hak mahşerde zelîl eder.” (18)

“Her kim duâlarının kabûlünü, gam ve üzüntülerinin def olup kaldırılmasını arzu ederse sıkıntıda bulunanların imdâdına yetişsin.” (19)

“İşlerde istihâre edenler, yani Allah’dan hayır dileyerek rızâsına muvafık hareket edenler zarar etmezler. İstişâre edenler de işin sonunda pişman olmazlar. İdâr-i maîşetinde isrâf etmeyip i’tidâl yolunu iltizâm edenler de fakr u zarurete düşmezler.” (20)

“Bir işe başlamak istediğin zaman âkıbetini iyice tefekkür edip hayr u sevâbı mûcib ise devam et, şerr ü ıkâbı mûcib ise ictinâb et!” (21)

“Hikmet on parçadır. Dokuzu uzlette, diğer biri de sükûttadır. Yâni mâlâyâniden, kendisini ilgilendirmeyen ve lüzumsuz bulunan şeylerden hıfzeylemektedir.” (22)

“Akâid-i fâside ve bid’at sâhiplerinin amellerini, ibâdetlerini Cenâb-ı Allah kabul etmek istemez.” (23) Eğer tevbe edip ehl-i sünnet ve’l-cemâat i’tikadına rûcû’ ederlerse kabûl eder.
Ebû Hüreyre radıyallahu anh der ki: Resûl-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurmuşlardır:

“Her bir peygambere etmesi için bir duâ verilmiştir. Ben ise ümmetime şefâat olmak üzere duâmı âhirete bırakmak istiyorum.” (24)

Enes bin Mâlik’den gelen rivayette ise Resûl-i Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem:

“Her bir nebî Allah’dan bir dilekte bulundu. Yahud, her bir peygamberin Allah’a edeceği bir duâsı vardı. Her biri duâsını yaptı ve kabul olundu. Ben ise duâmı kıyâmet gününde ümmetim için şefâat kıldım.” buyurmuşlardır.

Enbiyây-ı izâmın her duâsının müstecâb olması kuvvetle umulur ise de, kat’î olmayıp yalnız bir duâlarının kesin olarak kabûl edileceği kendilerine bil-dirilmişdir. O duâ, her bir nebîye Allah tarafından husûsî olarak verilen duâdır.

Ezcümle Hazret-i Âdem -aleyhisselâm bu müstecâb duâsını tevbesinin kabûl olması için; Hazret-i Nuh aleyhisselâm- kavmininin helâki ve berâberindeki mü’minlerin kurtulması için, Hazret-i İbrahim-aleyhisselâm- -i Mükerreme ve Beytullah için, Hazret-i Mûsâ -aleyhisselâm- Fir’avn’ın helâki için, Hazret-i îsâ -aleyhisselâm- gökten bir mâide, sofra indirilmesi için etmişler ve müstecâb olmuşdur.

Hazret-i Resûl-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem-Efendimiz ise, bu kesinlikle kabul olunacağı Allah tarafından te’min olunan duâsını, ümmetine şefâat için âhirete bırakmıştır. Ne mutlu O’nun sünnetine sımsıkı sarılan mü’minlere.

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] seen#msg22 ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])

ABDULLAH DUMAN
13.04.2009, 18:39

seva
13.04.2009, 20:07
Resulullah (sav) buyurdular ki: "Cum'a, en hayırlı günlerinizden biridir. Hz. Adem aleyhisselam(ıntoprağı) o gün yaratıldı, o gün kabzedildi. (Kıyamette Sur'a) o gün üflenecek, sayha da o günde olacak. Öyleyse o gün bana salavatı çok okuyun. Zira salavatlarınız bana arzedilir." Orada bulunanlar: "Salavatlarımız size nasıl arzedilir? Siz çürümüş olacaksınız!" dediler. Aleyhissalatu vesselam: "ALLAH Teala Hazretleri, Arz'a peygamberlerin cesetlerini yemeyi haram kıldı" buyurdular.

ABDULLAH DUMAN
14.04.2009, 17:47
Allah bir kulu sevdi mi, onu dünyadan korur. Tıpkı sizden birinin hastasına suyu yasaklaması gibi.

MeLody58
14.04.2009, 18:17

seva
14.04.2009, 19:41
Muhakkak ki Allah ve melekleri Peygamber'e hep salât ederler. Ey iman edenler Siz de ona salât edin ve samimiyetle selam verin." (Ahzab Sûresi, 56)

[ Allahım! Her göz açıp kapama, her nefes alıp verme ve Sana malum olan her şey sayısınca salât ve selam olsun Efendimize ki o, kendisiyle düğümlerin çözüldüğü, sıkıntıların açılıp zâil olduğu, adının anılmasıyla arzu, istek ve güzel neticelere ulaşılan, yüzü suyu hürmetine yağmur istendiğinde rahmete nâil olunan (Habîbullah)dır. Allahım! Nurlarının ummanı, esrarının madeni, inayetinin menbaı, hidayetinin güneşi, hazire-i kudsün nişanlı gözdesi, mahlukatın imamı, yaratılmışların en hayırlısı ve en sevgilisi, kulun, habîbin, rasulün ve kendisiyle nebîlere-rasullere hâtime çektiğin ümmî nebî Efendimiz Hazreti Muhammede, sâir enbiya ve rasullere, Efendimizin ailesine ve ashabına, melâike-i mukarrabîne, semâvât ve arzdaki salih kullarına salât ve selam olsun. ]

[ Allah bir kimseyi ancak gücünün yettiği şeyle yükümlü kılar. Onun kazandığı iyilik kendi yararına, kötülük de kendi zararınadır. (Şöyle diyerek dua ediniz): Ey Rabbimiz! Unutur, ya da yanılırsak bizi sorumlu tutma! Ey Rabbimiz! Bize, bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme. Ey Rabbimiz! Bize gücümüzün yetmediği şeyleri yükleme! Bizi affet, bizi bağışla, bize acı! Sen bizim Mevlâmızsın. Kâfirler topluluğuna karşı bize yardım et. BAKARA SÛRESİ-286]

Kardelencicegi
14.04.2009, 23:43
Yatağınıza gideceğinizde namaz abdesti gibi bir abdest alın sonra da şöyle dua edin:
Allahım !
(Rahmetini) umarak, (azabından) korkarak kendimi sana teslim ettim, yüzümü sana çevirdim, işimi sana ısmarladım, sırtımı sana dayadım.
Senden başka sığınak, senden başka dayanak yoktur.
İndirdiğin kitabına, gönderdiğin peygamberine iman ettim."

seva
15.04.2009, 15:05
Göz değmesi haktır. Eğer kaderi (delip) geçecek bir şey olsaydı, bu göz değmesi olurdu.

(Müslim, 2188)

Ibn Omer (r.a)`den rivayete gore, Rasulullah soyle buyurmustur: olen kimselerin iyi yonlerini anip hatirlayin, kotuluklerini ise gundeme getirmeyin

(Tirmizi,1019)

MeLody58
15.04.2009, 15:23

seva
17.04.2009, 09:15

ABDULLAH DUMAN
27.04.2009, 15:53
Kendisine, niçin dünya nimetlerinden istifade etmediği sorulunca O, şöyle cevap veriyordu:“Dünya nimetlerinden istifadeyi nasıl düşünebilirim ki, İsrafil sûru eline almış, Cenâb-ı Hakk’ın emrini beklemektedir. Böyle bir durumda olan insan, gelişigüzel, dünya nimetlerinden nasıl istifade eder ki?
Tirmizî, Kıyâme, 8; Müsned, 1/36; 3/7.

MeLody58
27.04.2009, 15:59

seva
27.04.2009, 16:08
Cennet Kılıçların Gölgesi Altındadır
Abdullah bin Kays (Rahmetullahi Aleyh) şöyle dedi:

“Ben babamdan işittim, düşmanın hemen önünde olduğu halde şöyle diyordu:

−Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):

‘Şüphesiz cennetin kapıları kılıçların gölgesi altındadır’ buyurdu. Kays’ın bu hadisi üzerine, üzerindeki elbisesi eski ve dağınık bir kimse ayağa kalktı ve:

−Ya Eba Musa, sen bunu Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) söylerken bizzat işittin mi? dedi. Ebu Musa:

−Evet dedi. Bunun üzerine o kimse arkadaşlarının yanına döndü ve:

−Sizlere selam okuyorum dedi. Sonra kılıcının kınını kırıp attı. Sonra kılıcıyla düşmana doğru yürüdü ve onunla düşmana vura vura şehit düştü.”

Müslim: 1902/146

fertelliyim
28.04.2009, 19:26
Subject: A HADITH FROM PROPHET MUHAMMED

NEVER DELETE A HADITH FROM PROPHET MUHAMMED (P.B.U.H) without reading first..
KONU:PEYGAMBERİMİZ MUHAMMED A.S DAN BİR HADİS. A Beautiful Hadith

Güzel bir Hadis

Rasulullah (Sallallahu alaihe wasallam) said:
'When a man dies and his relatives are busy in funeral, there stands an extremely handsome man by his head.
When the dead body is shrouded, that man gets in between the shroud and the chest of the deceased.

Peygamber efendimiz demiştir ki birisi öldüğünde akrabaları cenaze işleriyle meşgul iken,son derece güzel bir kişi gelir mevtanın başının yanında durur.
Kefenlendiğinde kefen ile merhumun göğsü arasına girer

When after the burial, the people return home, 2 angels, Munkar and Nakeer(names of two special Angels), come in the grave and try to separate this handsome man so that they may be able to interrogate the dead man in privacy about his faith.

But the handsome man says, 'He is my companion, he is my friend. I will not leave him alone in any case. If you are appointed for interrogation, do your job. I cannot leave him until I get him admitted into Paradise '.

Definden sonra herkes evine döner, Münker ve Nekir adlı iki özel Melek gelir,öleni kişisel mahremiyet içerisinde imanı hakkında sorgulayabilmek üzere ,göğsünde duran güzel kişiyi ayırmaya çalışır.
Güzel kişi der ki.
”O benim refakatim,O benim dostumdur,hiçbir şekilde Onu yalnız bırakmam.
Eğer siz sorgulama için görevlendirildiyseniz,görevini zi yapınız.
Onun cennete girmesini kabul ettirinceye kadar terk edemem.

Thereafter he turns to his dead companion and says, 'I am the Qur'an, which you used to read, sometimes in a loud voice and sometimes in a low voice. Do not worry. After the interrogation of Munkar and Naker, you will have no grief.'

Sonra ölmüş arkadaşına döner der ki, ”Ben, bazen yüksek sesle bazen de kısık sesle okuduğun Kur’anım.Endişe etme,Münker ve Nekirin sorgusundan sonra üzüntü duymayacaksın.

When the interrogation is over, the handsome man arranges for him from Al-Mala'ul A'laa (the angels in Heaven) silk bedding filled with musk.

Sorgulama bitince güzel kişi Onun için Meleul Aladan(semadaki meleklerden)misk kokusuyla bezenmiş bir döşek hazırlar.

Rasulullah (Sallallahu alaihe wasallam) said: 'On the Day of Judgement, before Allah, no other Intercessor will have a greater status than the Qur'an, neither a Prophet nor an angel.'

Allahın Resulu(SAV) demiştir ki:Hesap gününde ne bir Peygamber,ne de bir melek, Allahın indinde Kur’andan daha imtiyazlı bir şefaatçi olamayacaktır.

Please keep forwarding this 'Hadith' to all ....because
Rasulullah (Sallallahu alaihe wasallam) said:

'Pass on knowledge from me even if it is only one verse'.
May A llah bestow this favour on all of us.

AMEEN

Lutfen bu hadisi herkesle paylaşınız, çünkü Resullah(SAV) demiştir ki:bir beyit dahi olsa benden olan bir bilgiyi iletiniz. Allahın lütfu hepimizin üzerine olsun.
AMİN

MeLody58
28.04.2009, 19:30

ABDULLAH DUMAN
02.05.2009, 14:52
En Büyük Sadaka Gülümsemektir ..........

veysel
02.05.2009, 17:55

seva
04.05.2009, 14:27
[Bir Hadis]
Ebu Hureyre'nin (r.a.) naklettiğine göre: Allah Resulü (a.s.): "Allah Teala, ümmetimin söylemedikleri veya yapmadıkları müddetçe içlerinden geçirdikleri kötülükleri bağışlamıştır" buyurdu. Müslim, İman 201 (l, 116)

ABDULLAH DUMAN
07.05.2009, 17:21
" Sizin hayirliniz; ne dunyasini ahireti icin, ne de ahiretini dunyasi icin terk edendir.Her ikisi icin de calisandir."

seva
07.05.2009, 17:30
Hazreti Enes b. Mâlik (radıyallahü anh)’ın rivayet ettiği bir hadis-i şerifte
Allah Rasûlü (aleyhissalatü vesselam) şöyle buyurmuştur:

"İman iki kısımdan müteşekkil bir bütündür;
onun bir yarısını sabır,
diğer yarısını da şükür oluşturur."

(Şuabü’l-İman, 123/7; Feyzu’l-Kadîr, 188/3)

suzii
07.05.2009, 17:35
Munafigin alameti uctur: Konustugunda yalan soyler, vaad verdiginde yerine getirmez, emanet olundugunda hainlik eder.

seva
08.05.2009, 12:07
Günün Hadis-i Şerifi
İki göz vardır ki, cehennem ateşi onlara dokunmaz: Allah korkusundan ağlayan göz, bir de gecesini Allah yolunda, nöbet tutarak geçiren göz.
Tirmizî, Fedâilü’l-Cihâd, 12.

La ilahe illa ente Subhaneke…Inni kuntu min el-Zalimin(tovbe duasi)

Peygamber efendimiz bir hadis-I Serifinde soyle buyuruyor:

أن يهدي الله بيدك رجلا واحدا خير لك من الدنيا وما فيها!

Meali:

"Bir insanin hidayetine vesile olman senin icin dunyadan ve icindeki herseyden hayirlidir"

Kardelencicegi
14.05.2009, 13:17
Enes radıyALLAHu anh şöyle dedi:
Resûl-i Ekrem sallALLAHu aleyhi ve sellem çoğu zaman şöyle dua ederdi:
"Allâhümme âtinâ fi'd-dünyâ hasene ve fi'l-âhireti hasene ve kınâ azâbe'n-nâr:
ALLAHım! Bize dünyada da iyilik ver, âhirette de iyilik ver.
Bizi cehennem azâbından koru!"

seva
14.05.2009, 16:42
Siz havada uçan birisini gördüğünüz zaman hemen o kimsenin fazîletli, kerâmet sahibi birisi olduğuna
hüküm vermeyin. Hatâ edebilirsiniz. O kimsenin hakikaten fazîlet ve kerâmet sahibi olduğunu
anlamak için, İslâmiyetin emirlerine uymaktaki hassasiyetine, Peygamber efendimizin ahlâkı ile
ahlâklanması ve sünnet-i seniyyeye uymasına, hakîkî İslâm âlimlerine olan muhabbet ve bağlılığına
bakın. Bunlar tam ise, o kimse fazîlet ve kerâmet sahibidir. Bunlara uymakta en ufak bir gevşeklik ve
zayıflık bulunursa, o kimse için fazîlet ve kerâmet sahibidir demek mümkün olmaz.”
“(Yâ Rabbî! Sana kavuşmak nasıl mümkün olur?) diye duâ ettim. Bir nida geldi, (Nefsini üç talakla
boşa) diyordu.

Kardelencicegi
24.05.2009, 15:38

Salim58
24.05.2009, 15:41
gülmeyi azalt çünkü çok gülmek kalbi öldürür

altuntas58
24.05.2009, 15:44
Hz. Mu'az İbnu Cebel radıyallahu anh anlatıyor. "İki kişi Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm'ın huzurunda küfürleştiler. (Öyle ki) birinin yüzünde (diğerine karşı) öfkesi gözüküyordu. Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm: "Ben bir kelime biliyorum, eğer onu söyleyecek olsa, kendinde zuhur eden öfke giderdi: Eûzu billahi mineşşeytanirracim" buyurdular

Ravi: Tirmizi, Da'avat 53

Salim58
24.05.2009, 15:47
Cennet ehlinden derecesi en düşük olanın seksenbin hizmetçisi, yetmişiki zevcesi vardır. Onun için inciden, zebercedden ve yakuttan bir çadır kurulur. Bu çadır, Câbiye'den San'a'ya kadar uzanan bir büyüklüktedir.

Ravi: Tirmizi, Cennet 23

Kardelencicegi
24.05.2009, 15:52

Salim58
24.05.2009, 15:56
Hz. Mu'az İbnu Cebel radıyallahu anh anlatıyor. "İki kişi Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm'ın huzurunda küfürleştiler. (Öyle ki) birinin yüzünde (diğerine karşı) öfkesi gözüküyordu. Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm: "Ben bir kelime biliyorum, eğer onu söyleyecek olsa, kendinde zuhur eden öfke giderdi: Eûzu billahi mineşşeytanirracim" buyurdular

Kardelencicegi
24.05.2009, 16:09

Salim58
24.05.2009, 16:12
Kim korkarsa akşam karanlığında yol alır. Kim akşam karanlığında yol alırsa hedefine varır. Haberiniz olsun Allah ın malı pahalıdır, haberiniz olsun Allah'ın malı cennettir.

Ravi: Tirmizi, Kıyamet 19

Kardelencicegi
24.05.2009, 16:24

Salim58
24.05.2009, 16:26
Kıyâmet günü, mü'minin mizanında güzel ahlaktan daha ağır basan bir şey yoktur. Allah Teâla hazretleri, çirkin (düşük söz ve) davranış sahiplerine buğzeder .

Ravi: Tirmizi, 2003

Kardelencicegi
24.05.2009, 16:29

Salim58
24.05.2009, 16:30
Ey iman edenler Allah'ın size helal ettiği temiz şeyleri haram kılmayın, hududu da aşmayın. Doğrusu Allah, aşırı gidenleri sevmez. Allah'ın size verdiği rızıktan temiz ve helal olarak yiyin. İnandığınız Allah'dan sakının.

Ravi: Tirmizi

altuntas58
24.05.2009, 17:16
Basiretsiz amel eden kimse
“Basiretsiz (körü körüne) amel eden kimse doğru yoldan yürümeyen kimseye benzer; süratle gidişi, onu hedefinden uzaklaştırmaktan başka bir işe yaramaz.”
Tuhaf’ul- Ukul, s. 741

Kardelencicegi
24.05.2009, 19:11

suzii
24.05.2009, 19:19
Aziz ve celîl olan Allah "İnsanın oruç dışında her ameli kendisi içindir. Oruç benim içindir, mükafatını da ben vereceğim" buyurmuştur.

Oruç kalkandır. Biriniz oruç tuttuğu gün kötü söz söylemesin ve kavga etmesin. Şayet biri kendisine söver ya da çatarsa: 'Ben oruçluyum' desin.

Muhammed'in canı kudret elinde olan Allah'a yemin ederim ki, oruçlunun ağız kokusu, Allah katında misk kokusundan daha güzeldir.

Oruçlunun rahatlayacağı iki sevinç anı vardır: Birisi, iftar ettiği zaman, diğeri de orucunun sevabıyla Rabbine kavuştuğu andır."

Kardelencicegi
24.05.2009, 19:22

Kardelencicegi
26.05.2009, 16:03

Salim58
26.05.2009, 16:11
Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem:

‘Ben önderinizim ve bana iman edip İslam’a uyup da hicret edene cennetin kenarından ve ortasından birer ev verileceğine kefilim. Yine ben, bana inanıp benim yolumdan gidip Allah yolunda cihad edene cennetin kenarından bir ev verileceğine kefilim. Kim bu şekilde yaparsa elde etmedik bir hayır, sakınmadık bir şer bırakmamış…

Kardelencicegi
26.05.2009, 16:16

Salim58
26.05.2009, 16:19
$u üç dua red'olunmaz :
1- Babanin, evladina duasi,
2- Oruçlunun duasi,
3- Misafirin duasi.
Ramuz : S/259

Kardelencicegi
26.05.2009, 16:20

Salim58
26.05.2009, 16:21
Mü'minlerin iman bakımından en kusursuzu, ahlâkı en güzel olanıdır. Ahlâkı en güzel olanınız da, kadınlarınıza en güzel davrananınızdır.

Ravi: Ebu Davud, Sünnet 15

Kardelencicegi
26.05.2009, 16:28

Salim58
26.05.2009, 16:29
Yiyiniz, tasadduk ediniz, giyiniz. Fakat bunları yaparken israfa ve tekebbüre kaçmayınız

Ravi: Nesâi, Zekat 66

Kardelencicegi
26.05.2009, 16:43

Salim58
26.05.2009, 16:44
Cennet ehlinden derecesi en düşük olanın seksenbin hizmetçisi, yetmişiki zevcesi vardır. Onun için inciden, zebercedden ve yakuttan bir çadır kurulur. Bu çadır, Câbiye'den San'a'ya kadar uzanan bir büyüklüktedir.

Kardelencicegi
26.05.2009, 16:46

Salim58
26.05.2009, 16:50
Kim, kendisine yapılan bir iyliğe karşı, bunu yapana: 'Hz. Allah sana hayırlı mukafat versin' derse teşekkürü en mükemmel şekilde yapmış olur.

Ravi: Tirmizi, Birr 86

Kardelencicegi
26.05.2009, 16:55

Salim58
26.05.2009, 16:56

Kardelencicegi
26.05.2009, 16:59

Salim58
26.05.2009, 17:02
Kim korkarsa akşam karanlığında yol alır. Kim akşam karanlığında yol alırsa hedefine varır. Haberiniz olsun Allah ın malı pahalıdır, haberiniz olsun Allah'ın malı cennettir.

Ravi: Tirmizi, Kıyamet 19

Kardelencicegi
26.05.2009, 17:06

Salim58
26.05.2009, 17:07
Öyle bir zaman gelir ki, kişi sabah mü'min olarak kalkar, akşama kafir olarak ulaşır. Ancak Allah'ın iman ve tevhid ilmiyle kendilerini ihya ettiği kimseler, bu durumun dışındadır.

Ravi: Darimi 1.97

Kardelencicegi
26.05.2009, 17:12

Salim58
26.05.2009, 17:15
Kıyâmet günü, mü'minin mizanında güzel ahlaktan daha ağır basan bir şey yoktur. Allah Teâla hazretleri, çirkin (düşük söz ve) davranış sahiplerine buğzeder .

Ravi: Tirmizi, 2003

Kardelencicegi
26.05.2009, 17:16

Salim58
26.05.2009, 17:17
Ey iman edenler Allah'ın size helal ettiği temiz şeyleri haram kılmayın, hududu da aşmayın. Doğrusu Allah, aşırı gidenleri sevmez. Allah'ın size verdiği rızıktan temiz ve helal olarak yiyin. İnandığınız Allah'dan sakının.

Ravi: Tirmizi

Kardelencicegi
26.05.2009, 17:18

Salim58
26.05.2009, 17:23
Ümmetimden veya yahudilerden ve hıristiyanlardan her kim beni işitir de bana iman etmezse cennet'e giremez.

Ravi: Müsned-i Ahmed

Kardelencicegi
26.05.2009, 17:24

Salim58
26.05.2009, 17:26
Cuma namazına üç grup insan katılır: Kişi var, namaza katılır, boş konuşma yapar. Bunun namazdan hissesi o konuşmasıdır. Kişi var namaza gelir dua eder. Bu kimse Allah'a duada bulunmuştur. Hz. Allah dilerse onun istediğini hemen verir, dilerse vermez. Kişi vardır, namaza gelir sadece dinler ve sükut eder, müminlerin arasından yararak geçmez kimseye eza vermez. Onun bu namazı, daha önce geçen cumaya ve fazladan da üç güne kadar (günahlarına) kefarettir. (Bu hal Yüce Hz. Allah'ın şu sözüne binaendir: 'Kim bir hayır yaparsa bu kendisinden on misliyle kabul edilir.')

Ravi: Ebu Davud, Salat 235

Kardelencicegi
26.05.2009, 17:28

Salim58
26.05.2009, 17:30
Ey Arz, benim de senin de Rabbimiz Allah'tır. Senin de, sende bulunanlarında, sende yaratılmış olanlarında, senin üzerinde yürüyenlerinde şerrinden Allah'a sığınırım. Arslanın, iri yılanın, yılanın, akrebin ve beldede ikamet edenlerin, iblisin ve iblis neslinin şerrinden de Allah'a sığınırım. (Peygamber Efendimizin gece okuduğu dua)

Ravi: Ebu Davud, Cihad 80

Kardelencicegi
26.05.2009, 17:34

Salim58
26.05.2009, 17:36
Allah'ım Aczden, tembellikden, korkaklıktan, düşkünlük derecesine varan ihtiyarlıktan, cimrilikten sana sığınırım. Keza kabir azabından sana sığınırım. Hayat ve ölüm fitnesindende sana sığınırım.

Ravi: Buhari, Da'avat 38

Kardelencicegi
26.05.2009, 17:38

Salim58
26.05.2009, 17:42
İnsana ölüm hazır olduğunda, onu Hak'dan alıkoyan ve terkettiği herşey derlenip toplanır, iki gözünün önüne getirilir. İşte o anda o insan şöyle der: "Ya Rabbi beni geri döndür. Umulur ki terkettiğim salih amelleri yapayım"

Ravi: Hz. Cabir (r.a.)

Kardelencicegi
26.05.2009, 23:12

altuntas58
26.05.2009, 23:39
"Eğer dünya Allah nazarında sivri sineğin kanadı kadar bir değer taşısaydı tek bir kâfire ondan bir yudum su içirmezdi."

[Tirmizî, Zühd 13, (2321); İbnu Mâce, Zühd 11, (2410).]

Kardelencicegi
26.05.2009, 23:41

Salim58
27.05.2009, 08:04
Siz, mallarınızla herkesi memnun edemezsiniz, onları güler yüz ve güzel ahlak ile memnun etmeye çalışın. (Hadis-i Şerif)

HaZaN
27.05.2009, 09:54
İlim öğrenme amacıyla yolculuğa çıkan kimse, evine dönünceye kadar ALLAH yolundadır.

TİRMİZİ

Salim58
27.05.2009, 09:56
Bir meclise uğradığınız zaman selam verin. Oturmak icap ediyorsa, oturdulktan sonra, kalkıp giderken yine selam verin. Birinci selam, ikinci selamdan daha kıymetli değildir. İkisi de aynı hükümdedir. (Hadis-i Şerif)

seten65
27.05.2009, 13:00
Allah bir kimseyi ancak gücünün yettiği şeyle yükümlü kılar. Onun kazandığı iyilik kendi yararına, kötülük de kendi zararınadır. (Şöyle diyerek dua ediniz): Ey Rabbimiz! Unutur, ya da yanılırsak bizi sorumlu tutma! Ey Rabbimiz! Bize, bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme. Ey Rabbimiz! Bize gücümüzün yetmediği şeyleri yükleme! Bizi affet, bizi bağışla, bize acı! Sen bizim Mevlâmızsın. Kâfirler topluluğuna karşı bize yardım et. BAKARA SÛRESİ-286]

"Muhakkak ki Allah ve melekleri Peygamber'e hep salât ederler. Ey iman edenler Siz de ona salât edin ve samimiyetle selam verin." (Ahzab Sûresi, 56)

[ Allahım! Her göz açıp kapama, her nefes alıp verme ve Sana malum olan her şey sayısınca salât ve selam olsun Efendimize ki o, kendisiyle düğümlerin çözüldüğü, sıkıntıların açılıp zâil olduğu, adının anılmasıyla arzu, istek ve güzel neticelere ulaşılan, yüzü suyu hürmetine yağmur istendiğinde rahmete nâil olunan (Habîbullah)dır. Allahım! Nurlarının ummanı, esrarının madeni, inayetinin menbaı, hidayetinin güneşi, hazire-i kudsün nişanlı gözdesi, mahlukatın imamı, yaratılmışların en hayırlısı ve en sevgilisi, kulun, habîbin, rasulün ve kendisiyle nebîlere-rasullere hâtime çektiğin ümmî nebî Efendimiz Hazreti Muhammede, sâir enbiya ve rasullere, Efendimizin ailesine ve ashabına, melâike-i mukarrabîne, semâvât ve arzdaki salih kullarına salât ve selam olsun. ]

Salim58
27.05.2009, 13:04
Resulullah (sav)'a bir adam kebairden sormuştu, şöyle cevap verdiler: "Onlar dokuzdur!" buyurdular ve saydılar: "Şirk, sihir, insan öldürmek, faiz yemek, yetim malı yemek, savaştan kaçmak, namuslu kadınlara iftirada bulunmak, anne ve babaya haksızlık, kıbleniz olan Beytu'l-Haram (da masiyet işlemey)i sağlığınız ve ölümünüzde helal addetmek.

Ravi: Ebu Davud, Vesaya 10

bahar5834
27.05.2009, 13:29
Hani Rabbim, yavrusunun canı acısa canı yanar annenin..

Hasta olsa yavrusu, kalkmaz eli-kolu, hüznünden kalbi acır hani?..

Ey Annelerin kalbine, onları "anne yapan" merhameti, sevgiyi koyan Rabbim!

Onlar, okyanusundan bir zerre ile böyle iseler..Sen nasılsın kimbilir?

Bu duyguyla, gözyaşlarımla kapındayım Rabbim..Geri öevirme sana müştak yüreğimi, kabul eyle dileğimi..

Ya Rahman! Ya Vedud! Ya Rahim..Ya Latif..

Tut yüreğimi, bırakma beni..

Salim58
27.05.2009, 13:30
Müslüman bir kimsenin, bir malda kusur olduğunu bildiği halde, müşteriye haber vermeden satması haramdır.

Ravi: Buhari, Büyu 1

bahar5834
27.05.2009, 13:39
Belki çok Dertlisin..
Belki Artık Yeter Diyorsun...
Belki Kendinden Geçmişsin...
Belki de Ağlıyorsun...
Belki Bu Musibetlerin Sonunda
Eline Bir şey Geçip Geçmeyeceğini Düşünmektesin...
Duy!!!
Rabbin Sana Söylüyor..
"Sabredenlere,
Felaketlere Karşı Dişlerini Sıkıp Göğüs Gerenlere
Mükafatları Hesapsız ödenecektir.."
Belki De Onca Insanın Arasında
Neden Senin Seçildiğini Soruyorsun...
Oysa Rabbinin Seçtikleri Kıymetlilerdir...
"içinizden Mücahidlerle Sabredenleri Ortaya çıkarıncaya
Kadar Elbette Sizi Deneyeceğiz" (Muhammed, 47/31)
Hayat Bir Imtihan Değil Mi ?
Her Soru Ebedi Hayatında Yer Alan Bir Tuğla..
Nefes Alıp Verdiğin Her An Yeni Bir Soruya Gebe...
Onlar Olmasaydı Sonsuzluk Yurdunda
Sana Ait Hiç birşey Olmayacaktı...
Derdin Yoksa üzül asıl!
Dertliysen Bil Ki...
O Seni Seviyor....
Bak !
Sevdiğin Ne Diyor ?
"Allah Hayrını Dilediği Kişiyi Sıkıntıya Sokar!"
Belki Sen Ashab-uhdud Kadar Acı çekmedin...
Hani Kralları Onları Iman Ettikleri Için
Ateş Dolu Hendeklere Atmıştı Ya...
Belki Sen Ebu Zer (r.a) Kadar Acı çekmedin...
Amcası Inandığı Için Onu Hasıra Sarıp Yakmıştı Ya...
Belki Sen Vahşi Kadar Acı çekmedin...
Sevgilisi Ona "bana Görünme!" Demişti ya...
Belki Sen Yakup (a.s) Kadar Acı çekmedin...
Yusuf'u (a.s) Elinden Alınmıştı Ya...
Belki Sen Hatice(r. Anha) Kadar Acı çekmedin...
Muhammed (s.a.s) Yurdundan Kovulmuştu ya....
Unutma! Rabbin Kimseye Dayanabileceğinden Fazlasını Yüklemez...
Belki Kalbindir Acıyan...
Belki Bedenin...
Belki De Ruhundur Kıvranan....
Belki Yokluktur Seni Saran....
Belki de Bin Bir Türlü Muamma...
Her Ne Durumda Olursan Ol
Diline Yakışır Bu Dua...
La ilahe illa ente sübhaneke inni küntü minezzalimin...
Ya Rabbi, razı olmadığın şeylerden ne yapmışsam hepsini affet...
Senden Başka Ilah Yoktur!
Sen Bütün Noksanlıklardan Münezzehsin...
şüphesiz Ben Nefsime Zulmedenlerden Oldum...
Sen Bağışla beni

Senin lütfunu hatırlayınca, kalbime teselli doluyor.
Günahlarımı düşündükçe, gözlerimden yaş dökülüyor.
Sen şanına layık olanı yap, BENİ AFFET..

Salim58
27.05.2009, 13:40
Yiyiniz, tasadduk ediniz, giyiniz. Fakat bunları yaparken israfa ve tekebbüre kaçmayınız

altuntas58
27.05.2009, 16:11
En çabuk kabul edilen dua birinin diğeri hakkında gıyaben yaptığı duadır

Kardelencicegi
27.05.2009, 22:38

sivasınGELİNİ:)
27.05.2009, 23:02
mümin aynı delikten iki kez sokulmaz..
hadi-i şerif Sahih-i buhari

Salim58
28.05.2009, 11:12

seva
28.05.2009, 11:19
Size oruç, namaz ve sadakanın derecesinden daha üstün olan şeyi haber vermeyeyim mi?" "Evet (Ey Allah'ın resulü, söyleyin!)" dediler. "İnsanların arasını düzeltmektir. Çünkü insanların arasındaki bozukluk (dini) kazır.

Ebu Davud, Edeb 58, (4919); Tirmizi, Kıyamet 57

sevdagülü
28.05.2009, 11:23
mümin ülfet eden (insanlarla iyi geçinen)kişidir.İnsanlarla iyi geçinmeyen ve kendisi ile geçinilmeyen kişide hayır yoktur

Kardelencicegi
28.05.2009, 15:18
" Bir çocuk besmeleyi ilk defa söylediğinde Allahü teala, Çocuğun,
Çocuğun anne ve babasının,
Çocuğa besmeleyi öğretenin Cehenneme girmemesi için senet yazdırır."

Salim58
28.05.2009, 15:28
Rabb olarak Allah'a, din olarak Islam'a peygamber olarak Muhammed (s.a.v) erazi olan kisi imanin tadini tatmis olur

Kardelencicegi
28.05.2009, 15:30

Salim58
28.05.2009, 15:32
Allah’a inanmadan, insan ne kadar iyilik yaparsa yapsın, o iyilik, Allah için yapılmadığından ahirette sahibini cehennemden kurtarmaz.

Kardelencicegi
28.05.2009, 15:33

Salim58
28.05.2009, 15:35
Allah bir kulu sevdi mi, onu dünyadan korur. Tıpkı sizden birinin hastasına suyu yasaklaması gibi

Kardelencicegi
28.05.2009, 15:42

Salim58
28.05.2009, 15:49
Bildigi ile amel eden kisiye Allah bilmedigi ilimlerin bilgisine varis kilar

Kardelencicegi
28.05.2009, 15:54

Salim58
28.05.2009, 15:56

Kardelencicegi
28.05.2009, 16:02

Salim58
28.05.2009, 16:07
"Eğer dünya Allah nazarında sivri sineğin kanadı kadar bir değer taşısaydı tek bir kâfire ondan bir yudum su içirmezdi."

Kardelencicegi
28.05.2009, 16:09

Salim58
28.05.2009, 16:16
En Büyük Sadaka Gülümsemektir

Kardelencicegi
28.05.2009, 16:18

Kardelencicegi
30.05.2009, 09:02

Salim58
30.05.2009, 09:43
dostuna severken olculu sev gunun birinde dusmanin olabilir,dusmaninada bugzunu olculu yap gunun birinde dostun olabilir ( hadis-i serif )

Kardelencicegi
01.06.2009, 20:18

Salim58
02.06.2009, 09:38
Sizin hayirliniz; ne dunyasini ahireti icin, ne de ahiretini dunyasi icin terk edendir.Her ikisi icin de calisandir."

( hadis-i serif )

HaZaN
02.06.2009, 09:53

(Buhari, Deavat, 6)

Salim58
02.06.2009, 09:54
İman çıplaktır, elbisesi takva, süsü utanmak, meyvesi ise ilimdir. (Hadis-i Şerif)

*Eğri olanın gölgeside eğridir. (Hz.Ali r.a.)B

Kardelencicegi
02.06.2009, 09:57

Salim58
02.06.2009, 09:58
Siz, mallarınızla herkesi memnun edemezsiniz, onları güler yüz ve güzel ahlak ile memnun etmeye çalışın. (Hadis-i Şerif

Kardelencicegi
02.06.2009, 10:02

Salim58
02.06.2009, 10:04
İlim servetten daha kıymetlidir. Çünkü, serveti sen korursun, halbuki ilim seni korur. (Hz.Ali r.a.)B )

*Müminin kalbi ALLAH Teâlâ'nın iki kudret parmakları arasındadır. (Hadis-i Şerif)

Kardelencicegi
02.06.2009, 10:08

Salim58
02.06.2009, 10:11
Kalb, kırda atılmış bir kuş kanadı gibidir. Rüzgar nasıl bu kanadı alt üst çevirirse kalb de böyledir. (Hadis-i Şerif)

Kardelencicegi
02.06.2009, 11:10

seva
02.06.2009, 14:37

Aziz ve celîl olan Allah diyor ki: "Kim, Kur'ân-ı Kerîm'i okuma
meşguliyeti sebebiyle benden istemekten geri kalırsa, ben ona, isteyenlere
verdiğimden fazlasını veririm.

Tirmizi, Sevâbu'l-Kur'ân 25

Kardelencicegi
02.06.2009, 14:57

altuntas58
02.06.2009, 15:31
Kadın dört hasleti için nikahlanır: Malı için, haseb ve nesebi için, güzelliği için, dini için. Sen dindarı seç de huzur bul. Buhari, Nikah 15

Kardelencicegi
02.06.2009, 15:38

veysel
02.06.2009, 15:42
Kinden (düsmanliktan) uzak durun.Zira,bu öldürücüdür.

Hz.Muhammed (s.a.v)

Kardelencicegi
02.06.2009, 15:45

Salim58
02.06.2009, 17:45
Rabb olarak Allah'a, din olarak Islam'a peygamber olarak Muhammed (s.a.v) erazi olan kisi imanin tadini tatmis olur.

Kardelencicegi
03.06.2009, 08:32

Salim58
03.06.2009, 08:35

– Dedim ki:

"Ey Allah’ın Resûlü! Abdullah İbn Cüdâ, cahiliyede akrabaya yardım eder, yoksulu doyurur idi. (Ama sana iman etmedi) Bu ona (cehennemden kurtulmak için) fayda verecek midir?"

"(Hayır) cehennemden kurtulmaya fayda vermez, çünkü o hiçbir gün: 'Ya Rabbi! Kıyamet gününde benim günahlarımı bağışla dememiştir' buyurdu."
(Müslim)

---

Allah’a inanmadan, insan ne kadar iyilik yaparsa yapsın, o iyilik, Allah için yapılmadığından ahirette sahibini cehennemden kurtarmaz

Kardelencicegi
03.06.2009, 08:38

Salim58
03.06.2009, 08:46
Her kim ( borçlu ) fakire mühlet verir, yahut borcundan bir miktarını indrirse Allah Teala onu Arşınn görlgeinden başka hiç bir gölgenin blunmadığı kyamet gününde arşının gölgesi altında gölgelendirir.
Tirmizi

HaZaN
03.06.2009, 08:58
Kim kötü ve çirkin bir iş görürse onu eliyle
düzeltsin; buna gücü yetmiyorsa diliyle düzeltsin;
buna da gücü yetmezse, kalben karşı koysun, bu da
imanın en zayıf derecesidir

Müslim iman 78 ebu davud salat 248

Salim58
03.06.2009, 09:03
Kimi, kıyamet gününün sıkıntılarından Allah Teala’nın kurtarması sevindirecekse ( alacağını sonraya bırakarak ) borçluya nefes aldırsın, yahut borcundan bir kısmını indirsin.
Müslim

~EmiN~58~
03.06.2009, 11:01

– Dedim ki:

(Müslim)

---

Allah’a inanmadan, insan ne kadar iyilik yaparsa yapsın, o iyilik, Allah için yapılmadığından ahirette sahibini cehennemden kurtarmaz

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] an.ka.funpic.de.gif

Kardelencicegi
04.06.2009, 19:38

Salim58
05.06.2009, 07:59
Şüphesiz ki İslâm’da sevap kazanma ve hayırlı amellerde bulunma sahası çok geniş ve büyüktür.
Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) Allah Teâlâ’dan şöyle rivâyet ediyor:
“Hiç şüphesiz ki Allah, iyiliklerle kötülükleri yazmış, sonra da bunları açıklamıştır. Bu sebeple herkim, bir iyilik yapmaya niyetlenir de onu yapmazsa, Allah kendi katından ona bir tam sevap yazar. Eğer iyiliği yapmaya niyet eder de yaparsa, Allah kendi katından ona ondan yedi yüz katına kadar, hatta kat kat sevap yazar. Kim bir kötülük yapmaya niyet eder de onu yapmazsa, Allah kendi katından ona bir sevap yazar. Eğer o kötülüğü yapmaya niyet eder de yaparsa, Allah ona sadece bir günah yazar.”

altuntas58
05.06.2009, 08:36
Mümin kardeşine tebessüm etmen sadakadır.İyili i emredip kötülükten sakındırman sadakadır. Yolunu kaybeden kimseye yol göstermen sadakadır. Yoldan taş,diken, kemik gibi şeyleri kaldırıp atman da senin için sadakadır..

Salim58
05.06.2009, 08:37
Herkim, bir iyilik yapılmasına yardımcı olur ve o iyiliğe teşvik edip ona yönlendirirse, onun için büyük sevap vardır.
Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu:
“Kim (insanları) doğru yola çağırırsa, kendisine uyanların sevaplarından hiçbir şey eksiltilmeksizin ona da aynısı verilir. Herkim de (insanları) sapıklığa çağırırsa, kendisine uyanların günahlarından hiçbir şey eksiltilmeksizin ona da aynısı verilir.”

kaynak : Müslim

HaZaN
05.06.2009, 08:43

Kardelencicegi
05.06.2009, 08:46

Salim58
05.06.2009, 08:47
“Herkim, benim abdestime benzer bir abdest alır, sonra da iki rekât namaz kılar, namazda iken nefsine hiçbir vesvese getirmezse, geçmiş günahları bağışlanır.”

kaynak :Buhârî, Müslim

Kardelencicegi
05.06.2009, 08:51
"Dünya sevgisi her çeşit hatalı davranışların başıdır.

Bir şeye olan sevgin seni kör ve sağır yapar."

(Ebû Dâvud (Edep 125, (5150))

Salim58
05.06.2009, 08:55
“Herkim, gece ve gündüz sabırla on iki rekât (nâfile) namaz kılmaya devam ederse, cennete girer. (Bu on iki rekâtlık namaz şunlardır

1-Öğle namazının farzından önce dört, farzından sonra iki,
2-Akşam namazının farzından sonra iki,
3-Yatsı namazının farzından sonra iki,
4-Sabah namazının farzından önce iki rekâttır.”

Kardelencicegi
05.06.2009, 09:01
"Eğer dünya Allah nazarında sivri sineğin kanadı kadar bir değer taşısaydı tek
bir kâfire ondan bir yudum su içirmezdi."

[Tirmizî, Zühd 13, (2321); İbnu Mâce, Zühd 11, (2410).]

Salim58
05.06.2009, 09:02
“Herkim, farz namazı cemaatle kılmak için yürüyerek (mescide) giderse, ona bir hac sevabı verilir. Herkim de nâfile bir namazı kılmak için yürüyerek (mescide) giderse,ona bir umre sevabı verilir.”

kaynak : Albânî Sahîhu’l-Câmi': 6556

Kardelencicegi
05.06.2009, 09:04
Ebu Hureyre (r.a)’den. Peygamber (s.a.v) şöyle buyurmuştur:
Allah için duadan daha kıymetli bir şey yoktur.

(Tirmizi,3591)

Salim58
05.06.2009, 09:06
“Herkim, namaz için güzel bir şekilde abdest aldıktan sonra farz namaza gider ve insanlarla beraber namazı kılarsa, günahları bağışlanır.”

Kardelencicegi
05.06.2009, 09:10
Ebu Hureyre (r.a)’den rivayet edildiğine göre Peygamber (s.a.v) şöyle buyurmuştur:
Anne ve babasına veya onlardan sadece birine yaşlılık günlerinde yetişip de Cennete giremeyen kimse perişan olsun, perişan olsun, perişan olsun!

(Müslim,Birr,9-10)

Salim58
05.06.2009, 09:11
“Herkim, Allah rızâsı için, iftitah tekbirini idrak etmek sûretiyle kırk gün cemaatle namazı kılarsa, onun için iki şeyden beraat yazılır:
1-Cehennemden kurtulmak,
2-Nifaktan emîn olmak.”

kaynak : Tirmizî, Albânî hadisin sahih olduğunu belirtmiştir

HaZaN
05.06.2009, 09:13

Salim58
05.06.2009, 09:19
“Herkim, fazîletine inanarak ve sevabını Allah’tan umarak müslüman birinin cenâzesine iştirak eder, cenâze namazı kılınıp defnedilinceye kadar onunla beraber olursa, iki kırât sevap ile döner. Her kırât, Uhud dağı büyüklüğündedir. Kim de namazını kılıp cenâze defnedilmeden önce dönerse, bir kırât sevapla döner

Kardelencicegi
05.06.2009, 09:36

(Buhari, Deavat, 6)

Salim58
05.06.2009, 09:49
“Herkim, bu Beyt’i hacceder, (ihramlı iken) cinsel ilişkide bulunmaz ve kötü söz söylemezse, anasından doğduğu gibi günahsız olarak döner.”

Kardelencicegi
05.06.2009, 09:58
Ebu Hureyre'nin (r.a.) rivayet ettiğine göre: Hz. Peygamber (a.s.):
"İman, yetmiş küsur şubedir ve utanma imandan bir şubedir" buyurmuştur.

Müslim, İman, 57 (l, 63

Salim58
05.06.2009, 10:00
“Herkim, samimî olarak şehit olmayı isterse, şehit olmasa bile kendisine şehit sevabı verilir.”

Kardelencicegi
05.06.2009, 10:10
Rabbim Beni ummetimin yarisinin Cennete girmesi veya sefaat arasinda serbest birakti. (Ben de sefaati sectim).
(Bu, ummetin hepsinin neticede Cennete gidecegini anlatmaktadir.
Yalniz Allah iman selameti versin )

Ravi: Hz. Ibni Malik (r.a.)

Salim58
05.06.2009, 10:17
“Herkim bir cenâzeyi yıkar da o cenâzenin kusur ve ayıplarını örterse, Allah da onun günahlarını örter. Herkim de bir cenâzeye kefen giydirirse, Allah da ona (cennette) sündüs (ipek)’ten (elbise) giydirir.”

kaynak : Albânî Sahîhu’l-Câmi': 6403

Kardelencicegi
05.06.2009, 14:14

Salim58
05.06.2009, 14:20
“Herkim, bu Beyt’i hacceder, (ihramlı iken) cinsel ilişkide bulunmaz ve kötü söz söylemezse, anasından doğduğu gibi günahsız olarak döner.”

Kardelencicegi
05.06.2009, 14:23

Salim58
05.06.2009, 14:27
“Herkim, samimî olarak şehit olmayı isterse, şehit olmasa bile kendisine şehit sevabı verilir

Kardelencicegi
07.06.2009, 09:07
"Dostunu severken ölcülü sev,
günün birinde düsmanin olabilir.
Düsmanina da ölcülü kin tut, günün birinde dostun olabilir."

(Hadis-i serif)

Salim58
07.06.2009, 09:22
İSLÂM`IN EMRETTİĞİ HASLETLERİN EN HAYIRLISININ HANGİSİ OLDUĞU
Hadis : Şöyle demiştir: Resûlu`llâh salla`llâhu aleyhi ve sellem`e biri: "İslâm`ın en hayırlısı hangisidir?" diye sordu. "İt`âm-ı taâm etmen ve tanıdığına, tanımadığına selâm vermendir." cevâbını verdiler

Kardelencicegi
07.06.2009, 09:29
"Andolsun size kendinizden öyle bir Peygamber gelmiştir ki,
sizin sıkıntıya uğramanız ona çok ağır gelir.
O, size çok düşkün, müminlere karşı çok şefkatlidir,
merhametlidir."(Kur'ân-ı Kerim, 9:128

Salim58
07.06.2009, 09:33
Enes b. Mâlik
Baslik : İSLÂM`IN EMRETTİĞİ HASLETLERİN EN HAYIRLISININ HANGİSİ OLDUĞU;(KÂMİL) ÎMÂNIN ŞARTLARI
Hadis : Şöyle demiştir: Nebiyy-i Muhterem salla`llâhu aleyhi ve sellem hazretleri buyurdu ki: Hiç biriniz, kendiniz için arzu ettiğiniz kardeşiniz için de arzu etmedikce îmân etmiş olmaz

Kardelencicegi
07.06.2009, 09:34
- 'Sen onların dinine uymadıkça ne yahudiler ne de hıristiyanlar senden aslâ hoşnut olmazlar.' Bakara

Salim58
07.06.2009, 09:36
PEYGAMBER (S.A. VE S.) E SEVGİ
Hadis : Şöyle demiştir: Resûlu`llâh salla`llâhu aleyhi ve sellem buyurdu ki: Nefsim yed-i kudretinde olan Allâhu Zü`l-Celâl`e kasem ederim ki hiç biriniz ben ona pederinden de, evlâdından da daha sevgili olmadıkca îmân etmiş olmaz

Kardelencicegi
07.06.2009, 09:43

Salim58
07.06.2009, 09:44
PEYGAMBER (S.A. VE S.) E SEVGİ
Hadis : Enes radiya`llâhu anh`den de bâlâdaki hadîs-i şerîf rivâyet edilmiş olup şu kadar ki sonunda "Pederinden, evlâdından ve bütün halkdan daha sevgili" ziyâdesi vardır.

Kardelencicegi
07.06.2009, 09:50

Salim58
07.06.2009, 09:52
RESÛLULLÂH (S.A. VE S.), ASHÂBINA, YAPABİLECEKLERİ AMELLERİ EMREDERDİ
Hadis : Şöyle demiştir: Resûlu`llâh salla`llâhu aleyhi ve sellem buyurdu ki: Çok sürmez (öyle fenâlıklar tahaddüs edecek ki) bir Müslümanın en hayırlı malı -kendi dînini fitnelerden selâmete çıkarmak için- dağ başlarında gezdirip (birikmiş) yağmur suyu başlarında güttüğü davarlar (dan ibâret) olacaktır

Kardelencicegi
07.06.2009, 09:53

Salim58
07.06.2009, 09:54
RESÛLULLÂH (S.A. VE S.), ASHÂBINA, YAPABİLECEKLERİ AMELLERİ EMREDERDİ
Hadis : Şöyle demiştir: Resûlu`llâh salla`llâhu aleyhi ve sellem Ashâbına emrettiği zaman (dâimâ) ellerinden gelebilecek amelleri emrederdi. (O zaman Ashâb-ı Kirâm`ı): "Yâ Resûlâ`llâh, biz Senin gibi değiliz. Allâhu Teâlâ Senin olmuş ve olacak günahlarına meydan vermemiştir." derlerdi de (âsâr-ı) gazab vech-i mübârekinde belirecek kadar kızar ve ondan sonra da: "En ziyâde sâhib-i takvânız, Allâh`ı en çok bileniniz şüphesiz ki benim." buyururlardı

Kardelencicegi
07.06.2009, 09:55

Salim58
07.06.2009, 09:57
YERSİZ VE HOŞLANILMAYAN SORULAR SORMANIN MENHÎ OLDUĞUNA DÂİR EBÛ MÛSÂ HADÎSİ
Hadis : Şöyle demiştir: (Bir kere) Nebiyy-i Ekrem salla`llâhu aleyhi ve sellem`den hoşlanmadığı bâzı şeyler soruldu. (Bu gibi) suâller çoğalınca gazab etti. Ondan sonra "Bana istediğinizi sorunuz." diye buyurdu. Birisi (kalkıp) "Benim babam kimdir?" dedi. "Baban Huzâfe`dir." buyurdu. Bir diğeri kalkıp "Yâ Resûlâ`llâh, ya benim babam kimdir?" dedi. "Şeybe`nin âzâtlısı Sâlim`dir." buyurdu. Ömer (b. el-Hattâb radiya`llâhu anh) vech-i Risâlet-Penâhî`deki (âsâr-ı) gazabı görünce "Yâ Resûlâ`llâh, Azîz ve Celîl olan Allâh (u Teâlâ`y)a tevbe ediyoruz." dedi

Kardelencicegi
07.06.2009, 09:58
GENÇLİKLERİNDE İBADET EDEN GENÇLERİN İHTİYARLIKTAN SONRA İBADETE BAŞLAYANLAR ÜZERİNE OLAN FAZİLETİ KENDİLERİNE KİTAP İNDİRİLMİŞ PEYGAMBERLERİN DİĞER İNSANLAR ÜZERİNE OLAN ÜSTÜNLÜĞÜ GİBİDİR ( HADİS )

Salim58
07.06.2009, 10:08
Ravi : Ebû Mûsâ el-Eş`arî
Baslik : ALLAH YOLUNDA SAVAŞMANIN FAZÎLETİNE DÂİR EBÛ MÛSÂ HADÎSİ
Hadis : Şöyle demiştir: Nebiyy-i Muhterem salla`llâhu aleyhi ve sellem`e biri gelip: "Yâ Resûlâ`llâh, Allâh yolunda kıtâl ne demektir? Kimimiz gazabına kapılarak, kimimiz ârından dolayı kıtâl ediyor. (Buna ne dersin?)" diye sordu. (Resûlu`llâh salla`llâhu aleyhi ve sellem başını kaldırıp): "Her kim Kelimetu`llâh (yâni Kelime-i Tevhîd) daha âlî olsun diye kıtâl ederse onunkisi Allâh yolundadır." buyurdu

altuntas58
07.06.2009, 10:18
Birbirinize, Allah'ın laneti, Allah'ın gadabı ve cehennem temennisiyle bedduada bulunmayın.
(Ebu Dâvud, 4906)

Salim58
07.06.2009, 10:19
Baslik : PEYGAMBER (S.A. VE S.) EFENDİMİZ`İN ABDEST SUYU İLE BİR MU`CİZESİ
Hadis : Şöyle demiştir: (Bir def`a) Nebiyy-i Muhterem salla`llâhu aleyhi ve sellem, içinde su bulunan bir kab istedi. Ellerini, yüzün kabın içinde yıkadıktan sonra içine (mübârek ağzından su) püskürdü. Sonra onlara: "Bu sudan içiniz ve yüzünüze, göğsünüze dökünüz." buyurdu.

altuntas58
07.06.2009, 10:34
Resûl-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem Efendimiz şöyle buyurmuşlardır:
Büyük zorluklara dûçar olduğunuz zaman "Allah bize yeter. O ne
güzel vekildir" zikr-i ce-mîlîne devam ediniz." (1)

Salim58
07.06.2009, 10:35
Baslik : SİLÂHLA MESCİDE GİRMENİN NEHYİNE DÂİR CÂBİR HADÎSİ
Hadis : Şöyle demiştir: Nebiyy-i Ekrem salla`llâhu aleyhi ve sellem buyurdu ki: "Her kim mescidlerimizin, yâhud çarşılarımızın birinden (yanında) ok varken geçecek olursa eliyle temrenlerinden tut(up öyle geç)sin ki, bir Müslümanı yaralamasın

Kardelencicegi
10.06.2009, 08:38

Salim58
10.06.2009, 08:41

Müslim, Fedâil, 66; Tirmizî, Birr, 16

Kardelencicegi
10.06.2009, 08:46

Salim58
10.06.2009, 08:49

seva
10.06.2009, 11:58
Ravi: EnesTanım: Eşlem kabilesinden bir genç: "Ey Allah'ın Resulü! Ben gazveye katılmak istiyorum, ancak gazve için gerekli teçhizatı temin edecek malım yok!" dedi. Hz. Peygamber (sav): "Öyleyse falancaya git. O hazırlık yapmıştı ama hastalandı (gelemeyecek)" dedi. Genç o adama gidip: "Resulullah (sav)'ın sana selamı var, cihad için hazırladığın teçhizatı bana vermeni söyledi" dedi. Adam, ismen çağırarak hanımına: "Hanım! Cihad için hazırladığım teçhizatı şu gence ver, onlardan hiçbir şeyi alıkoyup esirgeme, Allah'a kasem olsun, esirgemeden her ne verirsen hakkında mübarek kılınır" dedi.
Kaynak: Müslim, İmaret 134, (1894); Ebu Davud, Cihad 177, (2780)

Salim58
10.06.2009, 12:07
Mü'minlerin iman bakımından en kusursuzu, ahlâkı en güzel olanıdır. Ahlâkı en güzel olanınız da, kadınlarınıza en güzel davrananınızdır.

Ravi: Ebu Davud, Sünnet 15

Kardelencicegi
10.06.2009, 14:31

altuntas58
10.06.2009, 14:36
En üstün sadaka, bir Müslüman'ın ilim öğrenmesi ve sonra da öğrendiği ilmi Müslüman kardeşlerine öğretmesidir.

Ravi: İbni Mace, Mukaddime 3

seten65
10.06.2009, 14:38
Allah bu dini zatı için özel olarak seçmiştir. Dininize ancak cömertlik ve güzel ahlak yakışır. Dikkat edin! Dindarlığınızı bu iki nitelikle süsleyin.
Hadis (Taberani

Salim58
10.06.2009, 14:39
Eğer siz, yasaklandığınız büyük günahlardan sakınırsanız, diğer kusurlarınızı örter, sizi güzel bir makama koyarız.nisa-31

Kardelencicegi
10.06.2009, 16:34