PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 1915'den Osmanlı sorumlu!

_DuMaN_58
01.08.2008, 06:58
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Amerika ilk kez, ’1915 olaylarından Osmanlı yetkililerini sorumlu tutuyoruz’ dedi.

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Vekili Matthew Reynolds, Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Joe Biden’a gönderdiği mektupta, “Bir buçuk milyondan fazla Ermeni’nin, Osmanlı İmparatorluğu tarafından kitle kıyımlarına, etnik temizliğe ve zorunlu göçe maruz bırakıldığını yönetimimiz tanıyor. Osmanlı yetkililerini, bu suçlardan sorumlu tutuyoruz” dedi.

Amerika, böylece Osmanlı yetkililerini 1915 olaylarından sorumlu tuttuğu ifadesini ilk defa kullandı.

Reynolds, Türk ve Ermeni arşivcilerini Amerikan arşivlerine davet etme planlarıyla ilgili de bilgi verdi. Reynolds, “Bunu yaparken amacımız, bu korkunç eylemleri Osmanlılar’ın mı yaptığını tartışmaya açmak değil. Sadece bu olayların gerçek olduğunu destekleyen belgelerin korunmasına yardım etmek” dedi.

_DuMaN_58
01.08.2008, 06:59
Amerikalılar yine ötmüş. Ve yine döneklik yapmışlar. İşlerine geleni yapıyorlar. Ama bilmiyorlar ki işlerine gelen aslında onların zararına olacak...!!

ayparcam
01.08.2008, 09:51
Amerikalılar yine ötmüş. Ve yine döneklik yapmışlar. İşlerine geleni yapıyorlar. Ama bilmiyorlar ki işlerine gelen aslında onların zararına olacak...!!

evet hemde ne zarar olacak insALLAH az kaldi

seva
01.08.2008, 20:00
insanlar gerçekleri değil, görmek istedikleri şeyleri gerçek sanmakta ısrar edince ağzımızla kuş tutsak ...

SAWAS
01.08.2008, 20:05
Bunlar şemşamer mezhepli,güneş ne tarafda ise o tarafa dönerler.Döneklik kanlarında var...O yüzden ben pek kaale almıyorum...
Havlasın dursunlar derim...

4Eylul
01.08.2008, 20:41
Batılı emperyalist güçlerin, Ermenileri piyon olarak kullanıp kışkırtarak Anadolu´da karışıklıklar çıkardığı günlerde, İngiliz Büyükelçisi´nin Sultan Abdülhamid´e gelip, küstahça: "Daha ne kadar Ermeni öldüreceksiniz?" diye sorma cüretini göstermesi üzerine, Ulu Hakan´ın keskin bakışlarını elçinin üzerine dikerek:

"Filan gün, filan saatte Karadeniz´in filan noktasına yaklaşıp, karaya Ermenileri Türklere karşı silahlandırmak için şu kadar sandık malzeme çıkaran ve komitacılara teslim eden İngiliz gemisinde, Türk başına kaç silah bulunuyorsa tam o kadar Ermeni öldüreceğiz." cevabını verdiğini...

Sultan Abdülhamid´in bu muazzam istihbarat gücü karşısında İngiliz elçisinin dehşete kapılarak aptallaştığını..

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

SAWAS
13.09.2008, 22:34

Ötmemişler resmen HAVLAMIŞLAR köpekler.Köpeğe kurban olsunlar,bu arada köpeklerede hakaret etmiş oldum...
Kendileri günümüzde hala katliam yapmıyolarmı Irak da,geçmişde bir çok yerlere yaptıkları gibi...