PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bankalar Birliği Sivasta Toplanacak!

Sivaslilar.Net
20.08.2008, 23:40
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Anadolu'ya açılma kararı alan Türkiye Bankalar Birliği'nin ilk yönetim kurulu toplantısını Sivas'ta yapacağı bildirildi.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'ndan (TSO) yapılan yazılı açıklamada, Türkiye ekonomisindeki gelişmelerin bölgelere olan yansımasını izlemek, illerin ekonomik potansiyelini daha iyi değerlendirmek, yöre girişimcilerinin ve müşterilerinin finansal sektörden ve bankalardan olan taleplerini değerlendirmek amacıyla Anadolu'ya açılma kararı alan Türkiye Bankalar Birliği'nin, ilk yönetim kurulu toplantısını Sivas'ta yapacağı kaydedildi.

27 Ağustos Çarşamba günü saat 14.30'da TSO'da Türkiye Bakanlar Birliği üyesi kamu ve özel 16 bankanın genel müdürü ile bir toplantı düzenleneceği, tüccar, sanayici ve iş adamlarının katılacağı toplantıda bankacılık sektörü ve Sivas ekonomisinin masaya yatırılacağı ifade edildi.
Toplantıya, Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ve İş Bankası Genel Müdürü H. Ersin Özince ile bankaların genel müdürleri ve yöneticilerinin katılacağı belirtildi.

BOUN
21.08.2008, 08:34
Evet Sivas için önemli bir toplantı. Berat Hocamın da belirttiği gibi Sivas azami derecede bu toplantıdan faydalanmalıdır.

- Banka Şubesi olmayan ilçelerimize bu hizmetin götürülmesi,
- Şubesi olmayan bankaların ilçe ve şehir merkezlerine şubelerini açması,
- Sivas'a işini bilen, sanayici ile çalışabilen, onların ihtiyaçlarına cevap verebilecek, ihracat ve diğer dış ticaret işlerinden anlayan, bankacıların gönderilmesi
- Sivas OSB'ye banka şubelerinin açılması,

için kulis yapılmalı. Öte yandan bir çok banka sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde bir çok ilde eğitimden sağlığa, kültürel faaliyetlerden tarihi eserlerin onarımına kadar bir çok faaliyete imza atmaktadır. İlgililerin bankacılardan bu yönde de faydalanacaklarını umuyorum. Ayağımıza 16 bankanın genel müdürü gelmişken bu fırsatı kaçırmayalım.

Ayrıca diğer bir forumda belirttiğim bir hususu burada tekrarlamak istiyorum:

Son zamanlarda bankalar ve GSM şirketleri çağrı merkezlerini (call center) doğu illerine kurmaya başladılar. Mesela Turkcell Erzurum'da kurduğu çağrı merkezinde yaklaşık 500 civarında genci istihdam ettiğini söylüyor. Finansbank Kahramanmaraş'a bu yönde bir yatırım yapıyor. Avea Erzincan'a, yine Turkcell Diyarbakır'a çağrı merkezi kuruyor. Başta Ziraat Bankası olmak üzere diğer birçok bankanın bu yönde çalışması olduğunu biliyorum. Hazır bankacılar ayağımıza gelmişken umarım STSO yetkilileri en azından bir kaç bankadan çağrı merkezi sözü alır ve gerekli altyapı imkanını sağlar. Yüksek oranda istihdam sağlayan çağrı merkezi yatırımları özellikle üniversitede okuyan öğrenciler için mühim bir gelir kapısı oluyor. STSO'nun bu hususu gündeme getirmesi gerektiğini düşünüyorum.

27 Ağustos tarihi yaklaşıyor. Sayın Valimizi, Sayın belediye başkanımızı ve Sayın STSO başkanımızı yukarıdaki çağrımı dikkate almaya çağırıyorum.

Garanti Bankasının şu an Cumhuriyet Üniversitesine çağrı merkezi kurmakta olduğunu ve bu merkezde yaklaşık 180 kişinin istihdam edileceğini de ekleyelim. Bu örnekle isteklerimizin ne kadar mühim ve yerinde olduğu bir kez daha anlaşılır umarım!

BOUN
21.08.2008, 08:46
27 Ağustos Çarşamba günü saat 14,30’da Ticaret ve Sanayi Odası’nda Türkiye Bakanlar Birliği üyesi kamu ve özel 16 bankanın Genel Müdürü ile bir toplantı düzenlenecek. Tüccar, sanayici ve işadamlarının katılacağı toplantıda bankacılık sektörü ve Sivas ekonomisi masaya yatırılacak.

Toplantıya Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ve İş Bankası Genel Müdürü H. Ersin Özince, Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, Akbank T.A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Sevilay Özsöz, Garanti Bankası A.Ş. Genel Müdürü Sait Ergun Özen, Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. Genel Müdürü Tayfun Bayazıt, Vakıflar Bankası T.A.O. Genel Müdür Yardımcısı Metin Recep Zafer, Halk Bankası A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Süleyman Aslan, Deniz Bank A.Ş. Genel Müdürü Hakan Ateş, ING Bank A.Ş. Genel Müdürü Hakan Eminsoy, Türk Ekonomi Bankası A.Ş. Genel Müdürü Varol Civli, Şekerbank T.A.Ş. Genel Müdürü Meriç Uluşahin, Türk Eximbank Genel Müdürü Ahmet Kılıçoğlu, Türkish Bank A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Erkan Sever, Finansbank A.Ş.Genel Müdürü Sinan Şahinbaş, T.Sinai Kalkınma Bankası A.Ş. Genel Müdürü Halil Eroğlu, Eurobank Tefken A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Sönmez ile TBB Genel Sekreteri Dr. Ekrem Keskin ve Gurup Başkanları katılacak.

Listeden görüleceği ve anlaşılacağı üzre paraya hükmeden, yüzlerce milyon dolara hatta milyar dolara ulaşan varlık ve mevduata sahip bankaların en yetkili ve etkili kişileri şehrimize geliyor. İnşallah Valimiz, Belediye Başkanımız, ve STSO Başkanımız bu önemli toplantıdan Sivas lehine bir takım sonuçler çıkartacaktır!

kasparix
23.08.2008, 00:50
YAV BENCEDE DİYORUM BAKIN SİVASA EMEKLİLER YAKIN Bİ SÜREDE AKIN YAPACAK...BANKACILAR DİKKATE ALSINLAR BENCE..BAKIN ELLİLİ 60 LI NESİLLER YURDUNA SİVASINA DÖNÜOLAR....BİRİKMİŞLERİ VAR ARTIK BURDA YASYCAKLARINA GÖRE SİVAS DA DA YERLER HERALDE....BENCE DİKKATE ALMALILAR....AZ DEĞİL YER YÜZÜNDE 7 MİLYON İL DISINDA DA MİLYONLARCA SİVASLI VAR.....UFFF BENDE Mİ BANKA AÇSAM NE...BELKİ BANKA PATRONLARI İLE AYNI TRENDE GELİRSEK SÖYLERİM BERAT ABİ..SİVASIN SİZE ÇOK İHTİYACI VAR..İKNA ETMEYE ÇALISIRIM GÖRÜRSEM ..HADİN SELAMETLE...
PARİS..NEW YORK..TOKYO....SİVAS...