PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Günün ayeti

Sayfa : [1] 2

sonbahar5803
25.08.2008, 13:16
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Öksüzlere mallarını verin ve kötüsünü (onlara vererek) iyisiyle değiştirmeyin.
Onların mallarını, kendi mallarınıza karıştırıp yemeyin.
Zira bu, büyük bir günahtır.

(Nisa - 2)

sonbahar5803
25.08.2008, 13:28

Allahım,

Önceden yaptığım, sonraya bıraktığım

gizli ve aleni işlediğim israf ettiğim

ve senin benden daha iyi bildiğin günahlarımı bağışla.

Sen'sin ileri götüren, Sen'sin geri bırakan.

Sen'den başka ilah yoktur.

(Amin)

(Alıntıdır)

ayparcam
25.08.2008, 14:00
"RABBimiz! Bizi inkar edenler için bir fitne kılma, (onlara mağlub etme!) bizi bağışla! Ey RABBimiz! Yegane galib ve hikmet sahibi ancak sensin."
Mümtehine süresi

sonbahar5803
26.08.2008, 12:34

Ve onlar, Allah'ın dilediği dışında, öğüt alamazlar.
Sakındırmaya ve affetmeye ehil olan O'dur.

(Müddessir / 56)

sonbahar5803
26.08.2008, 12:36

YaRabbim,

Baba, bana layık olanı değil,

Sana layık olanı ver.

(Amin)

MeLody58
26.08.2008, 12:43
paylaşım için tşkler kardeşim

sonbahar5803
31.08.2008, 13:56

İşte görüleni de görülmeyeni de bilen, her şeye gücü yeten,
çok merhametli olan O'dur.

(Secde / 6)

HaZaN
10.11.2008, 09:14
"Ey Resûl-i Ekremim! Benim kullarım "Rabbi-miz uzakta mıdır, yakında mıdır?" diyerek sana beni sordukları zaman sen onlara cevap ver ki: Ben onlara pek yakınımdır. Bana duâ eden kulumun duasını kabul ederim. Duâ ettiğinde benden duâlarının kabulünü istesinler. Ve bana îman etsinler. Umulur ki onlar îmanları ve duâları sebebiyle doğru yola vâsıl olurlar ve irşâd olunurlar. "(Bakara Sûresi, 186)

HaZaN
10.11.2008, 09:22
Ya Rabbi! Ben, seninle çıkış yolu arıyorum; senin yardımınla
çarpışıyorum ve senin adına hücum ediyorum.

Hz.Muhammed Mustafa (S.A.V)

seva
10.11.2008, 13:48
Ey Allah'ım
ebede eriştir beni:gün senin
yokluğa düşürme beni:an senin
darlık verme kalbime:mekan senin
dünya çölünde yolcuyum
fakrım sınırsız,ihtiyacım hadsizdir
mülk senindir sensin MALİK
sana muhtacım
başkalarına dilenci olmaktan kurtar beni
her an herşey elimden çıkıyor,biliyorum
sevdiklerim fanidir görüyorum
sermayem tükeniyor,yokluğa düşüyorum
sahibim sensin
ben bana yetmiyorum
günbe gün eriyorum
mülküne dahil eyle beni...

Senai DEMİRCİ

seva
10.11.2008, 13:51
“Ey iman edenler! Allah’tan sakının ve doğru söz söyleyin. Böyle davranırsanız, Allah işlerinizi düzeltir ve günahlarınızı bağışlar. Kim Allah ve Resulüne itaat ederse, büyük bir kurtuluşa ermiş olur.”[1

HaZaN
12.11.2008, 09:51
Emrolunduğun gibi dosdoğru ol! (Hûd, 112)

Hazret-i Peygamber -sallâllâhü aleyhi ve sellem-, yüce bir mes'ûliyyetin ilâhî ağırlığı karşısında birgün:

"-Hûd Sûresi beni ihtiyarlattı..." buyurdular.

Sahâbî:

"-Yâ Rasûlallâh! Seni oradaki peygamber kıssaları mı kocattı?" diye sordular.

Hazret-i Peygamber -sallâllâhü aleyhi ve sellem- de:

"-{Emrolunduğun gibi dosdoğru ol!} âyeti..." (Hûd, 112) buyurdu.

Gerçekten de Allâh Rasûlü -sallâllâhü aleyhi ve sellem-'in o güne kadar bir tek ak teli bulunmayacak derecede simsiyah olan mübârek saç ve sakallarında bu âyetin inzâlinden sonra artık aklıklar görülmeye başlamıştır.

HaZaN
12.11.2008, 10:00
Allah'ım Gönlümüzde Olanları Hakkımızda Hayırlı Eyle...
Hakkımızda Hayırlı Olana Gönlümüzü Razı Eyle...

Sana sığındım... Sana güvendim...

Bana hayırlısı ile mutlu bir yuva kurmayı nasip eyle :o)

Allahım sana yönelip dua edenlerinde dualarını kabul eyle...

Amin...

HaZaN
14.11.2008, 09:34
« Ey iman edenler! Kendi dışınızdakileri sırdaş edinmeyin. Çünkü onlar size fenalık etmekten asla geri durmazlar, hep sıkıntıya düşmenizi isterler. Gerçekten, kin ve düşmanlıkları ağızlarından (dökülen sözlerinden) belli olmaktadır. Kalplerinde sakladıkları (düşmanlıkları) ise daha büyüktür. Eğer düşünüp anlıyorsanız, âyetlerimizi size açıklamış bulunuyoruz. »

(AL-İ İMRAN SURESİ - AYET 11

HaZaN
14.11.2008, 09:57
Dualar vardır, gönlünden geçeni hakka ulaştırır.anında bir cevap bulursun. dualar var ağızdan çıkar gönle hitap etmez. şayet bizler çok dua ediyor da istediklerimize neden kavuşamıyoruz. samimiyet mi yok yoksa sadece dilde kalıp gönüle dayanmıyor mu. ya rabbi affet senden razı olmayacağın bir şey sitediysek. ve bizi senin razı olduğun işleri yapmamıza vesile eyle.....

Âmin Âmin Âmin

HaZaN
19.11.2008, 09:11
Biz kısık sesleriz...Minareleri,
Sen,ezansiz bırakma,Allah'ım!
Ya çağır şurda bal yapanlarını;
Ya kovansız bırakma,Allah'ım!
Mahyasızdır minareler...Göğü de,
Kehkeşansız bırakma, Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu
Müslümansız bırakma,Allah'ım!

Bize güç ver...Cihad meydanını,
Pehlivansız bırakma,Allah'ım!
Kahraman bekleyen yığınlarını
Kahramansız bırakma,Allah'ım!
Bilelim hasma,karşı koymasını,
Bizi cansız bırakma,Allah'ım!
Müslümanlıktan yoğurulan yurdu,

Yarının yollarında yılları da,
Ramazansız bırakma, Allah'ım!
Ya dağıt kimsesiz kalan sürünü
Ya çobansız bırakma,Allah'ım!
Bizi sen sevgisiz,susuz havasız,
Ve vatansız bırakma,Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu

HaZaN
19.11.2008, 09:16
Size verdiğimiz rızıkların en temizlerinden yiyin ve bunda taşkınlık etmeyin, sonra üzerinize gazabım iner. Kimin üzerine de gazabım inerse, muhakkak o mahvolur. Bununla beraber, şüphe yok ki ben, tevbe eden, iman edip salih amel işleyen, sonra da hak yolda sebat gösteren kimse için çok bağışlayıcıyım.

Taha Suresi: 81-82

seva
21.11.2008, 09:32
Müminler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin ve Allah'tan korkun ki rahmete eresiniz.

Ey iman edenler! Bir topluluk diğer bir toplulukla alay etmesin. Belki de onlar, kendilerinden daha iyidirler. Kadınlar da kadınları alaya almasınlar. Belki onlar kendilerinden daha iyidirler. Kendi kendinizi ayıplamayın, birbirinizi kötü lakaplarla çağırmayın. İmandan sora fâsıklık ne kötü bir isimdir! Kim de tevbe etmezse işte bu kimseler zalimlerdir.

Ey iman edenler! Zannın bir çoğundan kaçının. Çünkü zannın bir kısmı günahtır. Birbirinizin kusurunu araştırmayın. Biriniz diğerini arkasından çekiştirmesin. Biriniz, ölmüş kardeşinin etini yemekten hoşlanır mı? İşte bundan tiksindiniz. O halde Allah'tan korkun. Şüphesiz Allah, tevbeyi çok kabul edendir, çok merhamet edendir.

HUCURAT SURESİ: 10-11-12

seva
21.11.2008, 10:24
İlahi! Sana açılan elleri boş çevirme,
Bize dayanamıyacağımız yük verme,
Bizi, sevdiklerimizi, vatanımızı koru,
Biz ayrılsakta sen hatırlat doğru yolu.

veysel
05.01.2009, 21:37
´´O,gaybı da görünen alemide bilendir,mutlak güç sahibidir,hüküm ve hikmet sahibidir.´´

( K.Kerim,Tegabun:18

HaKaaN
05.01.2009, 21:47
Maun Suresi(1-7)
Kur'an-ı Kerimin 107.Süresidir.
Bismillahirrahmanirrahim
1-Din Yalandır diyeni gördünmü?
2-İşte o Yetimi itip kakar,
3-Yoksulu doyurmaya teşvik etmez,
4,5-Yazıklar olsun o Allah huzurunda duranlara ki namazlarını yanlış olarak(veya yanlış yere)kılanlar,
6,7-Onlar aslında gösteriş yapıyorlar,zira zekata(hayra)mani oluyorlar.

seva
06.01.2009, 00:12
''Her kim dünya hayatını ve güzelliklerini isterse biz onlara amellerinin karşılığını orada tamamen öderiz. Bu hususta kendilerine bir densizlik yapılmaz. Fakat onlar öyle kimselerdir ki, ahirette kendilerine ateşten başka bir şey yoktur. İşledikleri şeyler orada boşuna gitmiştir. Zaten bütün yaptıkları da batıldır.(HUD/15.16) ''

seva
06.01.2009, 13:21
Her Şey Sen'den
Her şey Sen’den, Sen ganîsin,
Rabb’im Sana döndüm yüzüm!
Hem evvelsin hem âhirsin,
Bulduğumu Sen’de buldum,
Bâtıl şeylerden kurtuldum;
Gelip kapında kul oldum;
Ayân ışığın her yerde,
Gözsüzlere eşyâ perde;
Huzûrun dermân her derde,
Dünyalar Sen’inle Cennet,
Nimet Sen’den kime minnet?
Gel kuluna merhamet et!
Gönüllere hayat iman,
Mü’minlerde tam itmi’nan;
Gâfillerin hali yaman,
Işığınla aydın her yan,
Şaşkınlar arıyor bürhan,
Tecellin her yerde ayân,
Âlem kitap eşyâ ap-ak
Otlar ağaçlar ve toprak,
Seni söyler yaprak yaprak,
Ârif gönlün bağlayarak;
Aşık her dem ağlayarak,
Kıtmîr bağrın dağlayarak,
Rabb'im Sana döndüm yüzüm

seva
07.01.2009, 16:28
Musa dedi ki: "Rabbimiz, şüphesiz Sen, Firavun'a ve önde gelen çevresine dünya hayatında bir çekicilik (güç, ihtişam) ve mallar verdin. Rabbimiz, Senin yolundan saptırmaları için (mi?) Rabbimiz, mallarını yerin dibine geçir ve onların kalblerinin üzerini şiddetle bağla; onlar acı azabı görecekleri zamana kadar iman etmeyecekler." Allah, Hz. Musa'nın duasına şöyle karşılık verdi: "İkinizin duası kabul olundu. Öyleyse dosdoğru yolda devam edin ve bilgisizlerin yoluna uymayın." (Yunus Suresi, 88-89)

RABBİMİZ ŞÜPHESİZ SEN BU GÜNÜN FİRAVUNU AMERİKA VE İSRAİL İLE ONLARIN ÖNDE GELEN ÇEVRESİNE DÜNYA HAYATINDA BİR ÇEKİCİLİK (GÜÇ VE İHTİŞAM) VE MALLAR VERDİN. RABBMİZ, SENİN YOLUNDAN SAPITMALARI İÇİN Mİ
RABBİMİZ SEN BU GÜNÜN FİRAVUNLARININ MALLARINI YERİN DİBİNE GEÇİR VE ONLARIN KALPLERİNİN ÜZERİNİ ŞİDDETLE BAĞLA; ONLAR ACI AZABI GÖRECEKLERİ GÜNE KADAR İMAN ETMEYECEKLER. ZULÜMLERİNİ BAŞLARINA EYLE

seva
07.01.2009, 16:31
Allah sana bir zarar dokundurursa, onu yine kendisinden başka açacak yoktur Ve eğer sana bir hayır dokundursa, kuşkusuz O, herşeyi yapabilendir

( En'âm - 17)

HaKaaN
07.01.2009, 16:37
Kevser Süresi(1-3)
Kur'an-ı Kerimin 108.Süresidir.
Kevser çok hayır demektir ve cennette bir havuzun da adıdır.
3 ayettir.
Bismillahirrahmanirrahim
1,2,3-(Ya Muhammed!)Biz sana kevseri verdik.
Onun için Rabbe kulluk et ve kurban kes.Asıl sonu kesik olan,şüphesiz seni kötüleyendir.

sivassporlukiz
07.01.2009, 16:41
paylasim icin tskler arkadaslar :)

altuntas58
07.01.2009, 18:26
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])

seva
17.01.2009, 01:41
Rahmân ve Rahîm (olan) Allah'ın adıyla

42 Sana kıyameti sorarlar: Gelip çatması ne zamandır? (derler)
43 Sen onu nereden bilip bildireceksin!
44 Onun nihaî ilmi yalnız Rabbine aittir
45 Sen ancak ondan korkanları uyarırsın
NAZİAT SURESİ

seva
17.01.2009, 01:43
Bismillahirrahmanirrahim

Günahta ısrar ettim Allah'ım, şeytan'ın maskarası oldum Afüv Tevvab Gafur Gaffar Allah'ım öyle bir nur nasip et ki içimdeki bu şeytanın ordusunu yenebileyim İçimde öyle bir inkılap nasip et ki Şeytan'ın ordularından eser kalmasın

selam ve dua ile

altuntas58
20.01.2009, 13:05

seva
27.01.2009, 10:05
Allah sana bir zarar dokundurursa, onu yine kendisinden başka açacak yoktur Ve eğer sana bir hayır dokundursa, kuşkusuz O, herşeyi yapabilendir

( En'âm - 17)

seva
27.01.2009, 10:09
Nefret olan yere sevgi,
Yaralanma olan yere affedicilik,
Ümitsizlik olan yere ümit,
Karanlık olan yere aydınlık,
Üzüntü olan yere sevinç götürmeyi
Bize lütfet ya Rabbi
Amin

seva
29.01.2009, 07:54
Rabbim, istediğimiz daha sağlam bir yürüyüş ve daha gümrah bir ses!
istiyoruz ki insana,hayata ve onu kutlu olana yakışan bir topluluk olalım istediklerimizi hakkımızda hayırlı eylehakkımızda hayırlı olana gönlümüzü razı eyle!
yarın daha kalabalık olalım! yarın daha güzel olalım inşaAllah

seva
29.01.2009, 08:07
Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler. Görünen kısımları müstesna olmak üzere, zinetlerini teşhir etmesinler. Baş örtülerini, yakalarının üzerine (kadar) örtsünler. Kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kendi kadınları (mümin kadınlar), ellerinin altında bulunanlar (köleleri), erkeklerden, ailenin kadınına şehvet duymayan hizmetçi vb. tâbi kimseler, yahut henüz kadınların gizli kadınlık hususiyetlerinin farkında olmayan çocuklardan başkasına zinetlerini göstermesinler. Gizlemekte oldukları zinetleri anlaşılsın diye ayaklarını yere vurmasınlar (Dikkatleri üzerine çekecek tarzda yürümesinler). Ey müminler! Hep birden Allah'a tevbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz.(nur31)

altuntas58
29.01.2009, 09:11
Nefret olan yere sevgi,
Yaralanma olan yere affedicilik,
Ümitsizlik olan yere ümit,
Karanlık olan yere aydınlık,
Üzüntü olan yere sevinç götürmeyi
Bize lütfet ya Rabbi.
Amin.

altuntas58
29.01.2009, 09:18

HaZaN
29.01.2009, 09:39

HaZaN
30.01.2009, 09:40

Öyle bir günden korkun ki, o günde hiç kimse başkası için herhangi bir ödemede bulunamaz; hiç kimseden (Allah izin vermedikçe) şefaat kabul olunmaz, fidye alınmaz; onlara asla yardım da yapılmaz. BAKARA 45

Ve bir günden sakının ki, o günde hiç kimse başkası namına bir şey ödeyemez, kimseden fidye kabul edilmez, hiç kimseye şefaat fayda vermez. Onlar hiçbir yardım da görmezler. BAKARA 123

Kim, İslâm'dan başka bir din ararsa, bilsin ki kendisinden (böyle bir din) asla kabul edilmeyecek ve o, ahirette ziyan edenlerden olacaktır. AL'İ-İMRAN 85

Gerçekten, inkar edip kafir olarak ölenler var ya, onların hiçbirinden, fidye olarak dünya dolusu altın verecek olsa dahi, kabul edilmeyecektir. Onlar için acı bir azap vardır; hiç yardımcıları da yoktur. AL'İ-İMRAN 91

Allah'ın, kullarının tevbesini kabul edeceğini, sadakaları geri çevirmeyeceğini ve Allah'ın tevbeyi çok kabul eden ve pek esirgeyen olduğunu hâla bilmezler mi? TEVBE 104

O, kullarının tevbesini kabul eden, kötülükleri bağışlayan ve yaptıklarınızı bilendir. ŞURA 25

Ey iman edenler! Samimi bir tevbe ile Allah'a dönün. Umulur ki Rabbiniz sizin kötülüklerinizi örter. Peygamberi ve Onunla birlikte iman edenleri utandırmayacağı günde Allah sizi, altlarından ırmaklar akan cennetlere sokar. Onların önlerinden ve sağlarından (amellerinin) nurları aydınlatıp gider de, "Ey Rabbimiz! Nurumuzu bizim için tamamla, bizi bağışla; çünkü sen her şeye kadirsin" derler.TAHRİM 8

HaZaN
30.01.2009, 09:49
BANA ÖYLE BİR SEVGİ VER Kİ sonsuz bir hazine gibi bitmesin,çoğalsın daha da sevdikçe,doldursun sarsın çevremi.Düşmanlarımı da sevebileyim.
BANA ÖYLE BİR DUYGU VER Kİ ne zaman ve hangi ülkede olursa olsun,insanların dertleriyle üzülebileyim,mutluluklarıyla gülebileyim.
BANA ÖYLE SAĞLIK VER Kİ düşünebileyim,konuşabileyim
BANA ÖYLE BİLGİ VER Kİ bildikçe bilmediğimi anlayayaım.
BANA ÖYLE BİR ERDEM VER Ki ibadet bileyim iyilik etmeyi ve sevinçten buğulanmış gözlerle, teşekkür edenlere:'bir şey yapmadım ,anımsamıyorum'diyebileyim.
BANA ÖYLE BİR GÜÇ VER Kİ herkesten daha çok çalışabileyim.tutsak düşmeyeyim doğanın koşullarına.eşim ve cocuklarımı da mutlu et ki mutluluğu başkalarına da götürebileyim.
BANA ÖYLE BİR RUH VER Ki canı yanar ,tutuşur,amaçsız bırakma dünyada.hep ulaşmak istediğim hedefe doğru koşabileyim.
BANA ÖYLE BİR YETENEK VER Kİ iyi eş baba,anne,iyi komşu,iyi arkadaş,iyi vatandaş olabileyim.
BANA ÖYLE BİR SABIR VER Kİ sukünetin büyük kuvvet olduğunu bulayım,durabileyim,sorabileyi m,düşünebileyim.
BANA ÖYLE BİR GÖNÜL VER Ki bir kuruluşun tepe noktasındaki yetkili olsam bile''oradaki işiniz nedir?'' diye soranlara,''memurum''diyebiley im.
günlük yaşamımda ''ben''yerine,daha çok''sen'' sözcüğünü kullanabileyim.
mutlu olanlara mutsuzluğumdan,mutsuz olanlara mutluluğumdan söz etmeyeyim.
BANA ÖYLE BİR İRADE VER Kİ birgün yenilip içimdeki şeytanın kurallarına doğru yönelirsem; bu bir düşünce ise düşüncemi,bu bir adım ise ayağımı,bu bir uzanma ise elimi durdurabileyim.
BANA ÖYLE BİR ALIŞKANLIK VER Kİ her gece bir an olsun yorganımı başıma çekip kendimi eleştirebileyim.
BANA ÖYLE BİR UMUT VER Kİ bugüne kadar yapmış olduğum hatalar için karamsarlığa düşmeyeyim.herşeyden aklanmış olarak yaşama yeniden başlamak üzere bağışlanabileceğimi bileyim.
BANA ÖYLE BİR ANLAYIŞ VERKİ düşünebildiğim,yargılayabildiğ i m,inandığım,kahrolduğum,varold uğum şu anda bu sözleri söyleyebildiğim için şükredebileyim.
BÜTÜN BU BAĞLARIM YAŞAMIMLA İLGİLİ OLANLARDIR.ÖLÜMÜMÜN NEREDE NE ZAMAN
VE NASIL OLACAĞINI BİLEMEM.

yalnız; BANA ÖYLE BİR TALİH VER Kİ yıllar sonra beni hatırlayanlar ''herkese iyilik eden,tüm insanları seven,o düzeyde de sevilen bir kişiydi'' diye konuşsunlar ve ben de huzur içinde olabileyim.

MeLody58
01.02.2009, 13:09
Allah-u Teâlâ'nin sevdigi ve seçtigi kullarindan bir zât olan Lokman Aleyhisselâm, "Hikmet" ile ün yapmistir.

Âyet-i kerime'de:

"andolsun ki biz Lokman'a Allah'a sükretmesi için hikmet verdik."

buyuruluyor.

(Lokman: 12)

Mübarek isminin geçtigi sûreye de Lokman sûre-i serif'i denilmistir.

Hikmet öyle bir nurdur ki, insani mârifetullaha nâil eder.

Kendisine hikmet verilen kimse; hem ilim hem de amel olarak bunun sükrünü yerine getirmelidir.

Bu sükrün ilmî degeri, her seyden önce o hikmetin Allah-u Teâlâ tarafindan kendisine bir ikram ve ihsan oldugunu bilerek O'nu sirkten münezzeh tutmaktir.

Kalbin sükrü mârifetullah, lisanin sükrü hamd ve senâ, uzuvlarin sükrü ibadettir.

Hamd ve senâ sükrün basidir, sükrü de içine alir.

Sükredenin sükrü Allah-u Teâlâ'ya degil kendisine fayda saglar.

Çünkü O her seyden müstagnidir, bizâtihî hamde lâyiktir.

Âyet-i kerime'de söyle buyuruluyor:

"Kim sükrederse, ancak kendisi için sükretmis olur." (Lokman: 12)

Sükretmekle, nâil olunan nimetin hakki edâ edildigi gibi; sükür, nimetin devâmina ve artmasina da sebeptir.

Bunun içindir ki sükreden kimse, sükürden istifade eden kimsedir.

Ve fakat bir kimse verilen nimetlere sükretmezse, bununla kalmayip küfrân-i nimette bulunursa, onun da zarari kendisine âittir.

Âyet-i kerime'de:

"Kim de nankörlük ederse, bilsin ki Allah hiçbir seye muhtaç degildir, övülmeye lâyik olandir."

buyuruluyor.

(Lokman: 12)

Birisi O'nu övsün övmesin, isterse yaratiklardan hiçbirisi O'na hamdetmesin, bütün yeryüzü halki toptan nankörlük etmis olsun; bu durum O'na hiçbir sekilde herhangi bir noksanlik getirmez.

Zira O hamdedilmesi gereken Allah'tir, herkesten ganî ve zâtinda mahmuddur, bizzat övgüye lâyiktir, hiç kimsenin sükrüne ihtiyaci yoktur.

Kullarinin bütün sükürlerinden haberdardir.

S E L A M E T L E

ebubekir çakmak
01.02.2009, 13:10
eywwallah elinesağlık

MeLody58
01.02.2009, 13:11
Kısa bir ömür. Küçük bir dünya. Herkese yetecek bir atmosfer. Peki, o zaman dünya için didişme neden? Neticede nice büyük mevki, makam ve zenginlik sahibi insan, dünya ve içindekilerini burada bırakıp gitmediler mi?

Tabii ki gittiler. Hem de hiç ummadıkları bir anda. Onlara sorulmadan. Aniden. Bir gece, bir sabah veya en mutlu oldukları bir demde. Öyleyse bizden öncekilere olan şeyin aynısı bize de olacak. Buna biz sünnetullah diyoruz, yüce Allah’ın toplumlar ve fertlerle ilgili değişmez kuralı.

Peki, neden bu kadar didişiyor, kavga ediyoruz. "Birbirinizi sevin, çevrenizi anlayan bir kalp ve gözle bakın" diyen sesi duymuyoruz. Çünkü bir kısmımız egomuza esir olmuşuz, bir kısmımız dünyaya aşırı tutkulanmışız, bir kısmımız dünyayı idare etmeye çabalıyoruz.

Çoluk çocuğumuza daha yaşanılır bir dünya bırakmak için başkasının çoluk çocuğunu düşünmüyoruz. Çevremiz için esirgemediğimiz anlayışı, başkasına göstermiyoruz. Çoğu kez sadece cenaze merasiminde Allah’ı hatırlıyoruz, sadece orada.

Orada bile duygularımızın bir yanında dünyada sonsuza kadar yaşanan baskın duygular vardır. Dilimizden bir dua dökülse, "Ya Rabbi uzun ömür ve sıhhat ver" diyeceğiz, olabilse ebedilik isteyeceğiz.

* * *

Kalbimiz hastadır. Ruhumuzda derin yaralar vardır. İnsanların yoğunluğu arasında "Allah’la halvet-Allah’la yalnızlaşmak" duygularından uzağız. Çoklukla birliği, birlikle çokluğu yakalama ufkundan uzak düşmüşüz.

Kısacası ruhumuz hem hasta hem yorgun. Verilenle yetinmiyoruz. Verilmeyenin peşindeyiz. Başkasında hiç olmayanın farkında olamıyoruz. Başkasında olanın farkındayız. Bir vadi altınımız olsa, öteki vadinin peşinde koşacağız.

Dar bir sokakta biri bizi durdurup sorsa, "Nereye gidiyorsun, ne olacaksın, bu koşu nereye kadar, üç kuşak öncesi dedenin mezarı hani nerde" dese, sadece duraksayıp yüzüne bakacağız. Anlamsız, sessiz, durağan.

Doğrudur. Emeller, temenniler bizi esir etmiş durumda. Diğerkámlık, başkasını düşünme duygularından uzaklaşmışız. Kendimizi iyi işlere, merhamete yönlendiremiyoruz. Sorulduğunda cevabımız hazırdır. "Ne yapalım, kaderimiz böyle, Allah böyle yazmış" deriz. Ama nedense günah işlerken, kötülük yaparken kaderi düşünmeyiz, günah işledikten sonra kendimizi avundurmak için kadere sığınırız.

Mademki bu kadar kaderciyiz, mademki "Ne yapayım kaderim böyleydi" diyoruz, o zaman dünyalık peşinde koşarken neden böyle düşünmüyoruz. Her şeyi ince ayrıntılara kadar hesap ediyoruz.

Evet, kader vardır ama kader seni mahkûm etmiyor, sen kendi hareket ve tercihlerinle kaderini hazırlıyorsun. Kaderinin senaristi sensin, başkası değil.

Efendim deriz bazen, "Acele niye? İleride tövbe ederiz. Kötülükleri sileriz. Hele bir de hacca gittik mi!.. Mezarımıza tertemiz gideriz". Evet, bazen şeytan ve nefsimiz bu sözleri fısıldar. Kim bilir belki hiç zamanımız olmaz. Kim bilir belki bu pazarlık yüce Rabbimiz tarafından hoş karşılanmaz.

Belki hiç tövbe nasip olmaz. Belki aniden gelir, gelecek olan her şey. Şeytan bazen nefsimize hoş gelen ama bizi Allah’tan uzaklaştıran sözler fısıldar. Bizi vicdanen rahatlatır. Ama sorumluluktan kurtarmaz.

* * *

Hz. Ebubekir’in sözü ne kadar da mesaj yüklüdür: "Benim hasta bir kalbim var. Hasta kalplere şifa veren sensin ya Rabbi. Benim hasta kalbime de sen şifa ver ya Rabbi."

Dünya geniş, hepimize yeter. Rızkı yaratan, káinata gönderdiği herkesin rızkını da göndermiştir. Dilek ve duygularımızı tartalım o zaman, egomuzu sorgulayalım. Allah’tan gafil olmayalım.

Bilmek lazım ki, kul Rabbini unutsa da, Rabb, kulunu unutmaz. Gelin hasta kalbimizi en büyük doktor olan Allah’ın tedavisiyle tedavi edelim, O’na yönelelim.

"Ben kendimi terk etsem de, ben kendimi bıraksam da sen beni bırakma ya Rabbi" diyelim.

harbikiz58
01.02.2009, 13:14
allah razi olsun bacim ,güzel bir paylasim..

rabbimden gelen herseye binlerce kez sükürler olsun

ebubekir çakmak
01.02.2009, 13:15
Ben kendimi terk etsem de, ben kendimi bıraksam da sen beni bırakma ya Rabbi" diyelim.

amin

goramaz
01.02.2009, 13:24
güzel bir paylaşım gerçekten kardeşim.
kendisine hikmet verilen bir diğer mübarek zat ise hızır aleyhisselamdır.
musa ile geçen kıssasında Musa aleyhisselam sürekli acele ediyordu sürekli sorular soruyordu hatta kızıyor eleştiriyor sakin olamıyordu Hızır as. nın yaptıklarında. ancak gerçek hayırın görünende değil görünmeyende olduğunu anlyında ise hızır onu çoktaan bırakıp gitmişti.

MeLody58
01.02.2009, 13:34
Takva elbisesini kendine bir şiar kıl, insafı elden bırakma, hakkı aramak prensibin olsun..Taassub pınarından sakın içme,konunun hakikatı anlaşıldığında onu kabul edip teslim olmaktan çekinme!

seva
02.02.2009, 19:24

59 Nihayet onların peşinden öyle bir nesil geldi ki, bunlar namazı bıraktılar; nefislerinin arzularına uydular Bu yüzden ileride sapıklıklarının cezasını çekecekler
60 Ancak tevbe, edip iman eden ve iyi davranışta bulunan kimseler hariçtir Bunlar, cennete, girecekler Ve hiç bir haksığlağa uğratılmayacaklardır
MERYEM SURESİ

seva
02.02.2009, 19:39
Allahım sana hamd olsun verdiğin herşey için ve bizi müslüman olarak yarattığın için sana binlerce şükürler olsun biz günahkar kullarını affet Rabbim ebedi dünyaya din iman kuranla ölmek nasip et Rabbim Merhametlilerin en merhametlisiAmin

seva
02.02.2009, 19:50
Gör ki; madde aciz, mânâ yücedir,
Her ne varsa dönüş, "Mutlak Güc" edir
"Arş" içinde "Arz" dediğin nicedir?
Bir kum tanesine, sor da söylesin

Sanma, Kainatta bir tesadüf var;
Herşey dile gelmiş, mânâ fısıldar
Rabb'imden habersiz dal mı kıpırdar?
Düşen bir yaprağa, sor da söylesin

Nasıl kurulmuş ki, hayat dengesi,
Hiçbir nesne de yok, bir kavga sesi
Neyi bekliyor şu, tohum tanesi?
Yağmur damlasına, sor da söylesin

Rızkını biçer mi, gayret etmeyen,
Oturup miskince, sofra bekleyen
Bunu sen, dört mevsim açlık çekmeyen,
Küçük karıncaya, sor da söylesin

İbret denizinde, akıl teknesi
Gezdikce paklanır, vicdanın sesi,
İman için yeter, ilmin zerresi
Deryâyı damlaya, sor da söylesin

C Numanoğlu

barikat58
02.02.2009, 19:53
rabbime şükürlerimi sanada teşekürlerimi sunuyorum melody paylaşımın için teşekürler

seva
02.02.2009, 19:53
Ben kendimi terk etsem de, ben kendimi bıraksam da sen beni bırakma ya Rabbi"

barikat58
02.02.2009, 19:58
"Benim hasta bir kalbim var. Hasta kalplere şifa veren sensin ya Rabbi. Benim hasta kalbime de sen şifa ver ya Rabbi."

seva
06.02.2009, 10:23
Dünya hayatı, eğlence ve oyundan başka bir şey değildir Ahiret yurdu ise, Allah'tan korkanlar için daha hayırlıdır Aklınızı kullanmaz mısınız?

( En'âm - 32

goramaz
06.02.2009, 23:44
her zorlukla beraber bir kolaylık vardır

HaZaN
13.02.2009, 09:27
Doğrusu, hem (günahlardan) temizlenen hem de Rabbinin adını anıp namaz kılan mutluluğa ermiştir.
(Âlâ, 14-15)

sibelYILMAZ
13.02.2009, 10:11
Eğer siz, yasaklandığınız büyük günahlardan sakınırsanız, diğer kusurlarınızı örter, sizi güzel bir makama koyarız.nisa-31

goramaz
14.02.2009, 14:34
'' biz senin göğsünü genişletmedik mi''

HaZaN
20.02.2009, 08:52
Günün Ayeti

Şüphesiz Allah, takva sahipleri ile ve iyilikte bulunanlarla beraberdir.

altuntas58
20.02.2009, 09:26

BİSMİLLAHİRRÂHMANİRRÂHİM

Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla

1.Ebu Leheb'in iki eli kurusun; kurudu ya.
2.Malı ve kazandıkları kendisine bir yarar sağlamadı.
3.Alevi olan bir ateşe girecektir.
4.Eşi de; odun hamalı (ve)
5.Boynuna bükülmüş bir ip (bağlanmış) olarak.
Tebbet Suresi

goramaz
20.02.2009, 21:59
Rabbim gönlümü genişlet işimi kolaylaştır dilimin bağını çöz ki sözlerim anlaşılsın TAHA 25-28

Kardelencicegi
20.02.2009, 22:35
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] hp3.jpg)

Kardelencicegi
20.02.2009, 22:37

Kardelencicegi
21.02.2009, 09:22

goramaz
25.02.2009, 00:08
bismillah
andolsun size içinizden öyle bir peygamber geldi ki sizin sıkıntıya uğramanız ona pek ağır gelir

seva
26.02.2009, 16:44
[Bir Ayet]
De ki: "Rabbim! Bağışla, merhamet et. Çünkü sen merhamet edenlerin en hayırlısısın!" Mü'minûn, 23/118

HaZaN
10.03.2009, 09:28
Rabbiniz sizin kalplerinizdekini çok iyi bilir. Eğer siz iyi olursanız, şunu bilin ki Allah, kötülükten yüz çevirerek tevbeye...

altuntas58
10.03.2009, 09:55
Allah, hiç kimseye güç yetireceğinden başkasını yüklemez.

(Kişinin nefsinin) Kazandığı lehine, kazandırdıkları aleyhinedir.

"Rabbimiz, unuttuklarımızdan veya yanıldıklarımızdan dolayı

bizi sorumlu tutma.

Rabbimiz, bize, bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme.

Rabbimiz, kendisine güç yetiremeyeceğimiz şeyi bize taşıtma.

Bizi affet. Bizi bağışla. Bizi esirge, Sen bizim mevlamızsın.

Kâfirler topluluğuna karşı bize yardım et." (amin)

(Bakara suresi

seva
10.03.2009, 13:23
Ey Rabbim! Bana, babama, anama, mümin olarak evime girene ve bütün inanmış erkek ve kadınlara mağfiret buyur.

Zalimlerin de sadece helakini artır."

Nuh Suresi: 28

HaZaN
12.03.2009, 09:50

seva
17.03.2009, 12:01
Ey iman edenler! Allah'a (c.c) karşı gelmekten sakının ve herkes, yarın için önceden ne göndermiş olduğuna baksın..."

(Haşr: 1

HaZaN
20.03.2009, 09:01
Günün Ayet-i Kerimesi

İnşaallah (Allah dilerse/Allah izin verirse) demeksizin, asla, hiçbir şey için "Ben yarın bunu mutlaka yaparım" deme! Unuttuğun zamanda (yine inşaallah diyerek) Rabbini an ve: "Umarım ki Rabbim beni, bundan daha isabetli (bir) doğruya ulaştırır" de.
(Kehf, 23-24)

altuntas58
20.03.2009, 09:12
''Ve onlar çirkin bir günah işledikleri yahut nefislerine zulmettikleri vakit Allah'ı hatırlayarak hemen günahları için bağışlanma dileyenlerdir.Zaten günahları Allah'tan başka kim bağışlar ki?Bir de işledikleri (günah) üzerinde bilip durdukları halde ısrar etmeyenlerdir

( Al-i İmran - 135)

seva
23.03.2009, 16:40
"Ey iman edenler! ALLAH (cc)'dan korkun ve doğrularla beraber olun "

Tevbe Suresi: 119

HaZaN
03.04.2009, 09:44

Rahman ve Rahim olan Allah'ın adı ile

De ki: Ey kendi aleyhlerine haddi aşmış kullarım. Allah'ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin! Çünkü Allah, bütün günahları bağışlar. Şüphesiz ki O, çok bağışlatıcıdır, çok merhamet edicidir. Azap size gelip çatmadan önce tevbe ile Rabbinize yönelin, O'na teslim olun. Sonra size yardım edilmez. Ansızın ve hiç farkına varmadığınız bir sırada size azap gelmeden önce Rabbinizden size indirilen en güzel söze, (Kur'an'a) uyun. (ZÜMER SÜRESİ 53-55)

seva
03.04.2009, 16:39
وَلَا تَكُونُوا كَالَّذِينَ قَالُوا سَمِعْنَا وَهُمْ لَا يَسْمَعُونَ
" İşitmedikleri hâlde, işittik diyenler gibi de olmayın. " (Enfal-21)

HaZaN
10.04.2009, 09:21

Allah’ın kendilerine lütfundan verdiği nimetlerde cimrilik edenler, bunun, kendileri için hayırlı olduğunu sanmasınlar. Hayır! O kendileri için bir şerdir. Cimrilik ettikleri şey kıyamet gününde boyunlarına dolanacaktır. Göklerin ve yerin mirası Allah’ındır. Allah yaptıklarınızdan hakkıyla haberdardır.

(Âl-i İmrân Sûresi 180 . Ayet)

barikat58
10.04.2009, 09:30
Ey iman edenler, cuma günü namaz için çağrı yapıldığı zaman, hemen Allah'ı zikretmeye koşun ve alış-verişi bırakın. Eğer bilirseniz, bu sizin için daha hayırlıdır. (CUM'A SURESİ ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]) / 9)

Artık namazı kılınca, yeryüzünde dağılın. Allah'ın fazlını isteyip-arayın ve Allah'ı çokca zikredin; umulur ki felaha (kurtuluşa ve umduklarınıza) kavuşmuş olursunuz. (CUM'A SURESİ ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]) / 10)

Oysa onlar (kendilerini tümüyle Allah'a ve İslam'a teslim etmeyenler) bir ticaret ya da bir eğlence gördükleri zaman, (hemen) ona sökün ettiler ve seni ayakta bıraktılar. De ki: "Allah'ın katında bulunan, eğlenceden ve ticaretten daha hayırlıdır. Allah, rızık verenlerin en hayırlısıdır." (CUM'A SURESİ ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]) / 11 )

seva
13.04.2009, 20:10
O, sana kendisinden öncekileri tasdik edip doğrulayan bu kitabı hak ile indirdi. Daha önce insanlara hidayet olarak Tevrat'ı ve İncil'i de yine O indirmişti.. Evet bu Furkan'ı da O indirdi. Gerçek şu ki, ALLAH'ın âyetlerini inkâr edenler için çetin bir azap vardır. ALLAH çok güçlüdür, intikamını alır.

HaZaN
17.04.2009, 09:57
Günün Ayet-i Kerimesi

Yapmayacağınız şeyi söylemeniz, ALLAH katında pek büyük bir gazap sebebidir.

SAF SURESİ

barikat58
18.04.2009, 02:47

seva
21.04.2009, 17:00
Nerede olursanız olun, hatta tahkim edilmiş kalelerde olsanız bile ölüm yinede size erişir eger onlara bir iyilik isabet ederse bu allahtandır derler eger bir kötülük isabet ederse buda sendendir derler(ey muhammed onlara deki) hepside Allahtandır .Bu kavme ne oluyorki, hiç söz anlamıyorlar(NİSA 78)

HaZaN
24.04.2009, 09:37

Yâ Rabbî!
Faydasız ilimden, makbûl olmayan ibâdetten ve kabul edilmeyen duâdan sana sığınırız.

Yâ Rabbî!
Bildiğimiz ve bilmediğimiz bütün iyilikleri ver, bildiğimiz ve bilmediğimiz bütün kötülüklerden de koru!

Yâ Rabbî!
Her işimizin sonunu güzel eyle, dünya sıkıntılarından ve ahiret azâbından bizi koru!

Yâ Rabbî!
Bizi sabreden ve şükredenlerden eyle!

Yâ Rabbî!
Bizi dostlarına dost, düşmanlarına düşman olanlardan eyle!

AMİN

Kardelencicegi
24.04.2009, 11:17

Sensin mahzun kalplerin sığınağı.

Sensin mazlumun âhını işiten.

Sensin zalimin zulmünü bilen.

Senin adaletindir sığındığımız.

Senin mizanındır güvendiğimiz.

Senin hesabındır tesellimiz.

Nefsimize zulmetmekten alıkoy bizi.

Senin adaletine razı olanlardan eyle bizi.

Senin adaletinin korkusuyla terbiye et hepimizi.

Adaletinin korkusuyla yumuşat kalplerimizi.

Amellerimizin tartıldığı ‘mizan’da güzel eyle akibetimizi.

Mizanında ağırlığı olanlardan eyle bizi.

Kolaylaştır sorgu sualimizi.

Sana hesap verme inceliğiyle yaşat bizi.

Hükmüne razı eyle bizi.

Zulmetmekten ve zulme uğramaktan uzak eyle hepimizi.

Amin...........

Cumanız Mübarek Dualarınız Kabul Olsun İnşallah.

seva
27.04.2009, 16:12
Şehitler Allah Katında Diridirler
Mesruk şöyle dedi:

“Biz, Abdullah ibni Mesud (Radiyallahu Anhuma)’ya Allah’ın:

“Allah yolunda öldürülenleri ölüler sanma; hayır, onlar diridirler. Rab’leri katında rızıklanmaktadırlar. Allah’ın keremiyle kendilerine verdiklerinden mesrur olarak, arkalarında henüz (şehit olup) kendilerine yetişemeyenlere de korku olmadığına, onların da üzüntüye uğramayacaklarına sevinirler.” Ali İmran: 169-170 ayetinin tefsirini sorduk. Abdullah (Radiyallahu Anh) şöyle dedi:

−Biz de bunu sormuştuk da Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):

−‘Onların ruhları bir takım yeşil kuşların içindedirler. Onlar için Arşa asılmış kandiller vardır. Onlar cennette diledikleri her yere uçarlar sonra o kandillere girerler. Rab’leri onlara muttali olup:
−‘Herhangi bir şey arzu ediyor musunuz?’ buyurur. Onlar:
−Ne arzu edelim ki? Biz cennette dilediğimiz her yere gidebiliyoruz derler. Rab’leri bunu onlara üç defa tekrarlar. Onlar kendilerine bu teklif edilmekten vazgeçilmeyeceğini görünce:
−Ey Rabbimiz, bizim senin yolunda tekrar öldürülmemiz için bizim ruhlarımızı cesetlerimize iade etmeni istiyoruz derler. Nihayet Rab’leri kendileri için bir şey istemediklerini görünce, onlar terk olunur’ dedi.”

Müslim: 1887/121

MeLody58
27.04.2009, 16:16

seva
27.04.2009, 16:22
Rabbiniz sizin kalplerinizdekini çok iyi bilir. Eğer siz iyi olursanız, şunu bilin ki ALLAH (c.c.), kötülükten yüz çevirerek tevbeye yönelenleri son derece bağışlayıcıdır.

İsra Suresi: 25

Kardelencicegi
27.04.2009, 16:35

seva
27.04.2009, 16:41
BAKARA SÛRESİ
(160) Ancak tövbe edip durumlarını düzeltenler ve gerçeği açıkça ortaya koyanlar (lanetlenmekten) kurtulmuşlardır. Çünkü ben onların tövbelerini kabul ederim. Zira ben tövbeleri çok kabul edenim çok merhamet edenim.

HaZaN
08.05.2009, 09:22
GÜNÜN HADİSİ ŞERİF-İ

GÜNÜN AYETİ

GÜNÜN DUASI

seva
08.05.2009, 13:36
Günün Ayet-i Kerimesi

İnşaallah (Allah dilerse/Allah izin verirse) demeksizin, asla, hiçbir şey için "Ben yarın bunu mutlaka yaparım" deme! Unuttuğun zamanda (yine inşaallah diyerek) Rabbini an ve: "Umarım ki Rabbim beni, bundan daha isabetli (bir) doğruya ulaştırır" de.
(Kehf, 23-24)

HaZaN
15.05.2009, 09:24

ALLAH, iman edenlere ve salih amel işleyenlere şöyle vaad etmiştir: Onlar için mağfiret ve büyük bir mükafat vardır. MAIDE/120/9

Ben insanları ve cinleri yalnız bana ibadet etsinler diye yarattım.» (Zariyat: 56)
Allah'a ibadet edin ve hiçbir şeyi O'na ortak koşmayın.» (Nisa: 36)

Onların ateşin karşısında durdurulup «Ah, keşke dünyaya geri gönderilsek de bir daha Rabbimizin âyetlerini yalanlamasak ve inananlardan olsak!» dediklerini bir görsen!.. (Enam 25/26/27

Salim58
15.05.2009, 09:33
kim allaha ve resulüne karşı gelirse muhakkakki allah.ın cezası çetin olur...enfal.14

seva
15.05.2009, 10:03
[Bir Ayet]
İçinizden kim Allah'a ve Resülüne itaat eder ve salih bir amel işlerse, ona mükafatını iki kat veririz. Biz ona bereketli bir rızık hazırlamışızdır. Ahzâb, 33/31

goramaz
15.05.2009, 14:36
'' Rabbim gönlümü genişlet,işimi kolaylaştır,dilimin bağını çöz ki sözlerim anlaşılsın''(taha suresi 20. ayet)

seva
19.05.2009, 18:26
Günün Ayet-i Kerimesi

"İyiliğin karşılığı yalnızca iyiliktir."

(Rahman Suresi 60. Âyet Meali)

Kardelencicegi
19.05.2009, 20:59

HaZaN
22.05.2009, 09:35
Şahitliği gizlemeyin. Her kim şahit olduğu gerçeği gizlerse, şüphesiz ki onun kalbi günahkârdır.”

Bakara, 283.

Salim58
22.05.2009, 09:39
ALLAHI.IN NİMETİNİ SAYACAK OLSANIZ SAYAMAZSINIZ

enfal.15

altuntas58
22.05.2009, 11:46

Kardelencicegi
22.05.2009, 12:04

seva
28.05.2009, 11:22
103:1 - Asra yemin olsun ki,

103:2 - İnsan mutlaka ziyandadır.

103:3 - Ancak iman edenler, salih amel (iyi işler) işleyenler, birbirlerine hakkı tavsiye eden ve sabrı tavsiye edenler bunun dışındadır

sevdagülü
28.05.2009, 11:29
'İnsanlar inanmadıkları halde"Allah'a ve ahiret gününe ınandık"diyenler vardır bunlar Allah'ı ve mü'minleri aldatmaya çalışırlar.Oysa sadece kendilerini aldatırlar da farkında degildirler"(bakara,2/8,9).

HaZaN
29.05.2009, 09:12

Salim58
29.05.2009, 09:15
Ben kendimi terk etsem de, ben kendimi bıraksam da sen beni bırakma ya Rabbi"

seva
29.05.2009, 13:44
--------------------------------------------------------------------------------

"Dinledik ve itaat ettik. Bağışlamanı dileriz. Dönüş sanadır." (Bakara: 285)
"Aralarında hüküm vermesi için Allah'a ve Rasulüne davet edildiklerinde, müminlerin sözü ancak: "İşittik ve itaat ettik" demeleridir. İşte, asıl kurtuluşa erenler bunlardır!" (Nur: 51)

Salim58
29.05.2009, 13:46
Ve onlar, Allah'ın dilediği dışında, öğüt alamazlar.
Sakındırmaya ve affetmeye ehil olan O'dur.

(Müddessir / 56)

seva
10.06.2009, 12:00
Günün Ayet-i Kerimesi

“Haberiniz olsun ki, muhakkak Allah Teâlâ'nın velîleri için bir korku yoktur ve onlar mahzun da olmayacaklardır.”

(Yûnus, Suresi, 10/62.)

Salim58
10.06.2009, 12:08

(Secde / 6)

seten65
10.06.2009, 14:42
Ahzab / 56. Allah ve melekleri, Peygamber'e çok
salevât getirirler. Ey müminler! Siz de ona salevât
getirin ve tam bir teslimiyetle selam verin

altuntas58
10.06.2009, 14:45
Allah yolunda her ne harcar veya her ne adarsanız, şüphesiz Allah onu bilir. Zulmedenlerin yardımcıları yoktur.
Bakara Süresi,270

Salim58
10.06.2009, 14:50
Nefsanî arzulara, (özellikle) kadınlara, oğullara, yığın yığın biriktirilmiş altın ve gümüşe, salma atlara, sağmal hayvanlara ve ekinlere karşı düşkünlük insanlara çekici kılındı. Bunlar, dünya hayatının geçici menfaatleridir. Halbuki varılacak güzel yer, Allah'ın katındadır.

altuntas58
10.06.2009, 14:51
Onlar, Allah ile beraber başka bir ilaha kulluk etmeyen, haksız yere, Allah'ın haram kıldığı cana kıymayan ve zina etmeyen kimselerdir. Kim bunları yaparsa ağır azaba uğrar.
Furkan,68

Salim58
10.06.2009, 14:58
Sizden, hayra çağıran, iyiliği emredip kötülüğü meneden bir topluluk bulunsun. İşte onlar kurtuluşa erenlerdir

altuntas58
11.06.2009, 09:23
Enfal SüresiAllah'a ve Resûl'üne itaat edin ve birbirinizle çekişmeyin. Sonra gevşersiniz ve gücünüz, devletiniz elden gider. sabırlı olun. Çünkü Allah sabredenlerle beraberdir.
,46

Salim58
11.06.2009, 09:26

59 Nihayet onların peşinden öyle bir nesil geldi ki, bunlar namazı bıraktılar; nefislerinin arzularına uydular Bu yüzden ileride sapıklıklarının cezasını çekecekler
60 Ancak tevbe, edip iman eden ve iyi davranışta bulunan kimseler hariçtir Bunlar, cennete, girecekler Ve hiç bir haksığlağa uğratılmayacaklardır
MERYEM SURESİ

HaZaN
12.06.2009, 09:52

seva
12.06.2009, 09:54
[Bir Ayet]
Geceleyin uyumanız ve gündüzün onun lütfundan istemeniz de O'nun (varlığının ve kudretinin) delillerindendir. Şüphesiz bunda işiten bir toplum için ibretler vardır. Rûm, 30/23

Salim58
12.06.2009, 10:02
ALLAH kullarına rızkı bol bol verseydi, yeryüzünde azarlardı. (Şura Suresi /27)

Salim58
12.06.2009, 10:03
Allah yolunda her ne harcar veya her ne adarsanız, şüphesiz Allah onu bilir. Zulmedenlerin yardımcıları yoktur.
Bakara Süresi,270

seva
12.06.2009, 10:05
[Bir Ayet]
Geceleyin uyumanız ve gündüzün onun lütfundan istemeniz de O'nun (varlığının ve kudretinin) delillerindendir. Şüphesiz bunda işiten bir toplum için ibretler vardır. Rûm, 30/23

Kardelencicegi
12.06.2009, 10:06

Salim58
12.06.2009, 10:10

Kardelencicegi
12.06.2009, 10:11

HaZaN
12.06.2009, 10:14
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez](17).jpg

Salim58
12.06.2009, 10:31
Eğer siz, yasaklandığınız büyük günahlardan sakınırsanız, diğer kusurlarınızı örter, sizi güzel bir makama koyarız.nisa-31

altuntas58
12.06.2009, 11:49
Sana içkiyi ve kumarı sorarlar. De ki: "Onlarda hem büyük günah, hem de insanlar için (bazı zahiri) yararlar vardır. Ama günahları yararlarından büyüktür." Yine sana Allah yolunda ne harcayacaklarını soruyorlar. De ki: "İhtiyaçtan arta kalanı." Allah size âyetleri böyle açıklıyor ki düşünesiniz.
Bakara Süresi,219

Salim58
12.06.2009, 11:53
103:1 - Asra yemin olsun ki,

103:2 - İnsan mutlaka ziyandadır.

103:3 - Ancak iman edenler, salih amel (iyi işler) işleyenler, birbirlerine hakkı tavsiye eden ve sabrı tavsiye edenler bunun dışındadır

bahar5834
12.06.2009, 12:19

Salim58
12.06.2009, 14:15
Bir Ayet]
De ki: "Rabbim! Bağışla, merhamet et. Çünkü sen merhamet edenlerin en hayırlısısın!" Mü'minûn, 23/118

seten65
12.06.2009, 14:29
O hanginizin daha güzel amel yapacağını sınamak için ölümü ve hayatı yaratandır. O mutlak güç sahibidir çok bağışlayandır.
(Mülk67/2)

Salim58
12.06.2009, 14:33
Kullarım, Beni sana soracak olurlarsa, gerçektende Ben pek yakınım. Bana dua ettiği zaman dua edenin çağrısına cevap veririm. Öyleyse onlarda bana cevap versinler ve Bana inansınlar ki doğruya erişsinler. Bakara Suresi Ayet 186

suzii
12.06.2009, 14:43

Salim58
12.06.2009, 14:46
Elçi, Rabbinden kendisine indirilene inandı, inananlar da… Hepsi Allah’a, meleklerine, kitaplarına, elçilerine inanmışlardır: “Allah’ın elçilerinin hiçbirisi arasında ayırım yapmayız. İşittik ve itaat ettik. Rabbimiz! Bağışla bizi, dönüş Sana’dır.†dediler. Bakara Suresi Ayet 285

seva
14.06.2009, 21:35
[Bir Ayet]
Ey iman edenler! Hepiniz topluca barış ve güvenliğe (İslam'a) girin. Şeytanın adımlarını izlemeyin. Çünkü o, size apaçık bir düşmandır. Bakara, 2/208

Salim58
15.06.2009, 07:24

(Nisa - 2)

seva
16.06.2009, 16:49
NİSA SURESİ

59 Ey iman edenler, Allah'a itaat edin; peygambere itaat edin ve sizden olan emir sahiplerine de. Eğer bir şeyde anlaşmazlığa düşerseniz, artık onu Allah'a ve Resulüne döndürün.89 Şayet Allah'a ve ahiret gününe iman ediyorsanız. Bu, hayırlı ve sonuç bakımından daha güzeldir.90

60 Sana indirilene ve senden önce indirilene gerçekten inandıklarını öne sürenleri görmedin mi? Bunlar, tağut'un önünde muhakeme olmayı istemektedirler; oysa onlar onu reddetmekle emrolunmuşlardır.91 Şeytan da onları uzak bir sapıklıkla sapıtmak ister.

altuntas58
16.06.2009, 16:54
Fakat onlardan ilimde derinleşmiş olanlar ve mü'minler, sana indirilene ve senden önce indirilene iman ederler. O namazı kılanlar, zekatı verenler, Allah'a ve ahiret gününe inananlar var ya, işte onlara büyük bir mükâfat vereceğiz.
Nisa Süresi,162

Salim58
16.06.2009, 16:59
RABBimiz! Bizi inkar edenler için bir fitne kılma, (onlara mağlub etme!) bizi bağışla! Ey RABBimiz! Yegane galib ve hikmet sahibi ancak sensin."
Mümtehine süresi

seva
16.06.2009, 17:22
FURKAN SURESİ

52 Öyleyse kâfirlere itaat etme ve onlara (Kur'an'la) büyük bir cihad ver.67

53 İki denizi (birbirine) salıp katan O'dur; bu, tatlı, susuzluğu giderici, bu da tuzlu ve acıdır. İkisinin arasında (birbirlerine karışmalarını önleyen) bir engel (berzah) ve aşılmayan bir sınır koymuştur.68

54 Ve insanı bir sudan yaratıp onu, neseb ve sihr (iyyet sahibi) kılan O'dur.69 Senin Rabbin güç yetirendir.

55 Allah'ın bırakıp kendilerine yarar da, zarar da sağlayamayacak şeylere ibadet etmektedirler. Kâfir, (asıl) kendi Rabbine karşı (şeytana) arka çıkandır.70

Salim58
16.06.2009, 17:27

seva
16.06.2009, 17:31
ÂL-İ İMRAN SURESİ

132 Allah'a ve Resulüne itaat edin, ki merhamet olunasınız.

133 Rabbinizden olan mağfirete ve eni, göklerle yer kadar olan cennete (kavuşmak için) yarışın; o, muttakiler için hazırlanmıştır.

134 Onlar, bollukta da, darlıkta da infak edenler, öfkelerini yenenler ve insanlar (daki hakların)dan bağışlama ile (vaz) geçenlerdir. Allah, iyilik yapanları sever.99

135 Ve 'çirkin bir hayasızlık' işledikleri ya da nefislerine zulmettikleri zaman, Allah'ı hatırlayıp hemen günahlarından dolayı bağışlanma isteyenlerdir. Allah'tan başka günahları bağışlayan kimdir? Bir de onlar yaptıkları üzerinde bildikleri halde ısrarla durmayanlardır.

Salim58
16.06.2009, 17:40
'İnsanlar inanmadıkları halde"Allah'a ve ahiret gününe ınandık"diyenler vardır bunlar Allah'ı ve mü'minleri aldatmaya çalışırlar.Oysa sadece kendilerini aldatırlar da farkında degildirler"(bakara,2/8,9).

seva
16.06.2009, 17:51
TEVBE SURESİ

21 Rableri onlara katından bir rahmeti, bir hoşnutluğu ve onlar için, kendisine sürekli bir nimet bulunan cennetleri müjdeler.

22 Onda ebedi kalıcıdırlar. Hiç şüphesiz Allah, büyük mükâfat katında olandır.

23 Ey iman edenler, eğer imana karşı küfrü sevip-tercih ediyorlarsa, babalarınızı ve kardeşlerinizi veliler edinmeyin. Sizden kim onları veli edinirse, işte zulme sapanlar bunlardır.

24 De ki: "Eğer babalarınız, çocuklarınız, kardeşleriniz, eşleriniz, aşiretiniz, kazandığınız mallar, az kâr getireceğinden korktuğunuz ticaret ve hoşunuza giden evler, sizlere Allah'tan, O'nun Resulünden ve O'nun yolunda cihd etmekten daha sevimli ise, artık Allah'ın emri gelinceye kadar bekleyedurun.22 Allah, fasıklar topluluğuna hidayet vermez.

Salim58
16.06.2009, 18:08
"RABBimiz! Bizi inkar edenler için bir fitne kılma, (onlara mağlub etme!) bizi bağışla! Ey RABBimiz! Yegane galib ve hikmet sahibi ancak sensin."
Mümtehine süresi

seva
16.06.2009, 18:51
NECM SURESİ

Rahman Rahim olan Allah'ın adıyla

1 Battığı zaman yıldıza1 andolsun;

2 Sahibiniz (olan peygamber)2 şaşırıp-sapmadı3 ve azmadı.

3 O, hevadan (kendi istek, düşünce ve tutkularına göre) konuşmaz.

4 O (söyledikleri) yalnızca vahyolunmakta olan bir vahiydir.4

5 Ona (bu Kur'an'ı) üstün (oldukça çetin) bir5 güç sahibi (Cebrail) öğretmiştir.

6 (Ki O,) Görünümüyle çarpıcı bir güzelliğe sahiptir. 6Hemen doğruldu.7

7 O, en yüksek bir ufuktaydı.

8 Sonra yaklaştı, derken sarkıverdi.

9 Nitekim (ikisi arasında uzaklık) iki yay kadar (oldu) veya daha da yakınlaştı.8

10 Böylece O'nun kuluna vahyettiğini vahyetti.9

Salim58
17.06.2009, 14:25

(Nisa - 2)

altuntas58
17.06.2009, 18:07
Allah'tan başka (sığınacak, bağlanacak) veliler edinenlerin durumu, tıpkı kendisine (ağdan) bir ev edinen örümceğe benzer. Halbuki evlerin en zayıfı, elbet örümcek ağıdır, keşke bilselerdi!
(Ankebut, 41)

Salim58
17.06.2009, 18:09
Asra yemin olsun ki,

- İnsan mutlaka ziyandadır.

- Ancak iman edenler, salih amel (iyi işler) işleyenler, birbirlerine hakkı tavsiye eden ve sabrı tavsiye edenler bunun dışındadır

altuntas58
17.06.2009, 18:13
Öyle bir devir gelecek ki, insanoğlu, aldığı şeyin helalden mi, haramdan mı oduğuna hiç aldırmayacak.
(Buhari, 23)

Salim58
17.06.2009, 18:18
RABBimiz! Bizi inkar edenler için bir fitne kılma, (onlara mağlub etme!) bizi bağışla! Ey RABBimiz! Yegane galib ve hikmet sahibi ancak sensin."
Mümtehine süresi

Kardelencicegi
17.06.2009, 18:57

Salim58
17.06.2009, 19:00

(Nisa - 2)

seva
23.06.2009, 19:20
Yavrum! Namazı dosdoğru kıl. İyiliği emret. Kötülükten alıkoy. Başına gelen musibetlere karşı sabırlı ol. Çünkü bunlar kesin olarak emredilmiş işlerdendir."Lokman, 31/17

Salim58
23.06.2009, 19:22
Mümtehine süresi

seva
29.06.2009, 18:40
Ayet
Ey iman edenler! Sabrederek ve namaz kılarak Allah'tan yardım dileyin. Şüphe yok ki Allah sabredenlerle beraberdir.Bakara, 2/153

altuntas58
29.06.2009, 18:42

seva
30.06.2009, 17:33
Eğer evde kimseyi bulamazsanız, size izin verilinceye kadar oraya girmeyin. Eğer size, “Geri dönün” denirse hemen dönün. Çünkü bu sizin için daha nezih bir davranıştır. Allah, yaptıklarınızı hakkıyla bilendir.

28 nur suresi...

Salim58
30.06.2009, 17:48

seva
30.06.2009, 17:51
İçinde size ait bir eşya olan, oturanı bulunmayan evlere girmenizde herhangi bir günah yoktur. Allah, açığa vurduklarınızı da, gizlediklerinizi de bilir.

nur suresi 29

Salim58
30.06.2009, 17:55

seva
30.06.2009, 18:07
Yazıklar olsun o namaz kılanlara ki; Onlar kıldıkları namazdan habersizdirler
Maun Suresi

goramaz
30.06.2009, 18:13
ben de çok sevdiğim bir ayeti yazayım: bismillah
''her zorlukla beraber bir kolaylık vardır. evet muhakkak ki her zorlukla beraber bir kolaylık vardır''

Salim58
30.06.2009, 18:16

Kardelencicegi
30.06.2009, 21:07
O, sana kendisinden öncekileri tasdik edip doğrulayan bu kitabı hak ile indirdi.
Daha önce insanlara hidayet olarak Tevrat'ı ve İncil'i de yine O indirmişti..
Evet bu Furkan'ı da O indirdi. Gerçek şu ki, ALLAH'ın âyetlerini inkâr edenler
için çetin bir azap vardır. ALLAH çok güçlüdür, intikamını alır.

Salim58
01.07.2009, 07:28

HaZaN
01.07.2009, 10:13

Salim58
01.07.2009, 10:22

seva
03.07.2009, 12:04
''Yaptıklarına sevinen ve yapmadıklarına karşılık övülmekten hoşlananlar var ya, sakın onların azaptan kurtulabileceklerini sanma,onları acıklı bir azap beklemektedir(Al-i İmran 188)

Salim58
03.07.2009, 12:07

seva
17.07.2009, 10:40
Onlara (düşmanlara) karşı gücünüz yettiği kadar kuvvet ve cihad için bağlanıp beslenen atlar hazırlayın, onunla Allah'ın düşmanını, sizin düşmanınızı ve onlardan başka sizin bilmediğiniz, Allah'ın bildiği (düşman) kimseleri korkutursunuz Allah yolunda ne harcarsanız size eksiksiz ödenir, siz asla haksızlığa uğratılmazsınız

Salim58
17.07.2009, 10:41

GÖKHAN 58
18.07.2009, 16:48
Gök gürültüsü ALLAHı hamd ile tesbih eder.

Salim58
18.07.2009, 16:49

seva
25.07.2009, 17:07
Bismillahirrahmanirrahim

O halde, sen de Rabbin için namaz kıl ve göğsünü gererek dimdik dur/sağ elini sol elinin üzerine koyup kıyam et/namazı vakti girer girmez kıl/kavrayışını bilgi ile derinleştir/eti yenecek hayvan kes! KEVSER 2

Salim58
25.07.2009, 17:10

seva
19.08.2009, 18:33
Ayet
De ki: "Ey Rabbim! Şeytanların vesveselerinden sana sığınırım." Mü'minûn, 23/97

ayten58
19.08.2009, 19:23
şüphesiz

allah adaleti iyiliği akrabaya yardım etmeyi
emreder.
çirkin işleri fenalık ve azgınlığıda yasaklar
o düşünüp tutasınız diye size öğüt veriyor.

Salim58
20.08.2009, 10:29

(Secde / 6)

altuntas58
20.08.2009, 11:49

bizi sorumlu tutma.

(Bakara suresi 286

Salim58
20.08.2009, 11:53
Mümtehine süresi

suzii
20.08.2009, 12:07
2/ 184-- Sayılı günlerde olmak üzere (oruç size farz kılındı). Sizden her kim hasta yahut yolcu olursa (tutamadığı günler kadar) diğer günlerde kaza eder. (İhtiyarlık veya şifa umudu kalmamış hastalık gibi devamlı mazereti olup da) oruç tutmaya güçleri yetmeyenlere bir fakir doyumu kadar fidye gerekir. Bununla beraber kim gönüllü olarak hayır yaparsa, bu kendisi için daha iyidir. Eğer bilirseniz (güçlüğüne rağmen) oruç tutmanız sizin için daha hayırlıdır.

Salim58
20.08.2009, 16:30
Ey gökleri ve yeri yaratan Rabbim ! Müslüman olarak canımı al ve beni salih kullarına kat '
( Yusuf’un (as) duası , Yusuf Suresi 101 )

goramaz
27.08.2009, 13:04
''KULLARIMA SÖYLE SÖZÜN EN GÜZELİNİ SÖYLESİNLER(İSRA 53

Salim58
27.08.2009, 13:15

altuntas58
27.08.2009, 14:32
Hiç şüphe yok ki doğruluk iyiliğe götürür. İyilik de cennete götürür. Kişi doğru söyleye söyleye Allah katında sıddîk (doğru sözlü) diye yazılır. Yalancılık kötüye götürür. Kötülük de cehenneme götürür. Kişi yalan söyleye söyleye Allah katında kezzâb (çok yalancı) diye yazılır.
Buhârî, Edeb, 69; Müslim, Birr, 103, 104

Salim58
27.08.2009, 14:45

Salim58
04.09.2009, 07:58

HaZaN
04.09.2009, 09:48

Salim58
04.09.2009, 09:50
O gün, onların tümünü bir arada toplayacağız, sonra şirk katanlara: "Yerinizden ayrılmayınız; siz de, şirk koştuklarınız da" diyeceğiz. Artık onların arasını açmışızdır. Şirk koştukları derler ki: "Siz bize ibadet ediyor değildiniz. Bizim ile sizin aranızda şahid olarak Allah yeter. Gerçekten biz, sizin ibadetinizden habersizdik." İşte orada, her nefis önceden yaptıklarıyla imtihana çekilmiş olacak ve onlar asıl-gerçek mevlaları olan Allah'a döndürülecekler. Yalan yere uydurdukları da, kendilerinden kaybolup uzaklaşacaklar. (Yunus Suresi, 28-30)

sandalli
04.09.2009, 09:56
Senden önce gönderdiğimiz herbir peygambere mutlaka şunu vahyederdik: Benden başka ilâh yoktur. O halde yalnız bana ibadet edin.” (el-Enbiya, 21/25)

İşte yüce Allah’ın hakkında:”Kim İslam’dan başka din ararsa, ondan asla kabul olunmaz.” (Al-i İmran, 3/85)

Salim58
04.09.2009, 10:20
"Ey Müminler! Hep birlikte Allah'a tevbe edin ki, kurtuluşa eresiniz."

( Nur - 31)

ukba
14.09.2009, 07:13
Ey insanlar! Rabbinizden size, bir öğüt, gönüllerde olan (kötü duygulara, batıl inançlara, dert ve sıkıntı)lara bir şifa, inananlara bir yol gösterici ve bir rahmet (olan Kur’an) gelmiştir.

yunus suresi 57

Salim58
14.09.2009, 07:28
Ahzab / 56. Allah ve melekleri, Peygamber'e çok
salevât getirirler. Ey müminler! Siz de ona salevât
getirin ve tam bir teslimiyetle selam verin

seva
04.10.2009, 14:39
O, hanginizin daha güzel amel yapacağını sınamak için ölümü ve hayatı yaratandır. O, mutlak güç sahibidir, çok bağışlayandır.
Mülk,67/2

altuntas58
04.10.2009, 15:40

seva
06.10.2009, 16:14
[Bir Ayet]
Şüphesiz gece ve gündüzün ardarda değişmesinde, Allah'ın göklerde ve yeryüzünde yarattığı şeylerde, Allah'a karşı gelmekten sakınan bir toplum için pek çok deliller vardır.
Yûnus, 10/6

seva
30.10.2009, 03:46
[Bir Ayet]
De ki: "Rabbim! Bağışla, merhamet et. Çünkü sen merhamet edenlerin en hayırlısısın!"
Mü'minûn, 23/118

Salim58
30.10.2009, 07:39
"Herkesin yaptıklarına göre dereceleri vardır. Allah (c.c) onlara yaptıklarının karşılığını tam olarak verir..."

( Ahkâf - 19)

seva
02.11.2009, 20:14
[Bir Ayet]
Ey iman edenler! Hepiniz topluca barış ve güvenliğe (İslam'a) girin. Şeytanın adımlarını izlemeyin. Çünkü o, size apaçık bir düşmandır.
Bakara, 2/208

altuntas58
02.11.2009, 22:14

Kardelencicegi
02.11.2009, 23:50

Kardelencicegi
03.11.2009, 23:47
Kalpler yalnız Allah'ı zikr etmekle tatmîn olur..

{Âyet-i Kerîme meâli}

Allah'ım!
Ben kulum, Sen Allah'sın.
Ben isteyenim, Sen verensin.
Ben susayanım, Sen su verensin.
Ben muhtacım, Sen ihtiyaç giderinsin.
Ben kendine yetmeyen, sen herşeye yetensin.
Ben beni bilmeyen, Sen beni benden iyi bilensin.
Ben bende olmayan, Sen şahdamarımdan yakın olansın.
Kul kulca ister, Sen Allah'ça verensin.
Halim arzuhalimdir, duruşum duam.
Sensizsem neyim var, Senliysem ne gam?

Allah'ım!
İmanı olanın imkanı tükenmez.
İmandan ve Kur'an'dan ayırma!
Kur'an'dan mahrum olana ışık erişmez.

Kitaba uyanlardan kıl, kitabına uyduranlardan kılma!
Kur'an'ı bizden razı, bizi kur'an'dan razı kıl!
Hesap Günün'de kur'anı şahit kıl, şekvacı kılma!
Kur'an'ı bize aç, bize kur'an'ı aç!
Susuz yüreklere vahyi ellerimizle saç!
İnsanlık zaman çölünde bu suya muhtaç Ya Rabbi!

Allah'ım!
Sorunlarımızın elinde imanımızı kar gibi eritme!
İmanımızın elinde sorunlarımızı kar gibi erit!
Bizi dünyalıklarımızın altında at etme!
Dünyalıklarımızı altımızda burak et!
Sahip olduklarımızın bize sahip olmasına izin verme!
Aklımızı ak, yüzümüzü ak, aşkımızı ak eyle!
İmtihan potasında bizi cevher et, bizi cürüf etme!
Bize götüreceğimiz yükü yüklet!
Götüremeyeceklerimizi yükletme!
Kahrından lütfuna sığınırız Allah'ım!
Celalinden cemaline sığınırız Allah'ım!
Senden sana sığınırız Allah'ım!
Yalnız sana sığınırız Allah'ım!

Allah'ım
Beni Allah ile aldatanlardan etme!
Allah ile aldatanlara aldananlardan etme!
Şeytanın eylemlerimizi süslemesine izin verme!
Şeytanın süsülediği eylemlerimize izin verme!
Bana Hz.Adem'in tövbesini, Hz Nuh'un direncini ver!
Hz.ibrahimin imanını, Hz.İsmail'in teslimiyetini ver!
Hz.Yakub'un dirayetini, Hz Yusuf'un iffetini ver!
Hz.Musa'nın celadetini, Hz Harun'un sadakatini ver!
Hz.Davud'un sadasını, Hz.Süleyman'ın gayretini ver!
Hz.Eyyüb'ün sabrını, Hz.Lokman'ın hikmetini ver!
Hz.Zekeriya'nın hizmetini, Hz.Yahya'nın şahadetini ver!
Hz.Meryem'in adanmışlığını, Hz.İsa'nın safiyetini ver!
Ve Hz.Muhammed'in muhabbetini ver Ya Rab!

Allah'ım!
Bana eşyanın hakikatini göster!
Bana hakikate itaat, batıla isyan liyakatini göster!
Dininin derdini derdim kıl, özel dertlerimi satın al!
Öyle aziz dertlerle müptela kıl ki, dermana bakmayayım!
Bana tadına doyum olmayan kerim acılar yaşat!
İrademi inayetsiz, bilgimi hikmetsiz bırakma Allah'ım!
İmanımı gayretsiz, sadakatimi mesnetsiz bırakma Allah'ım!
Mizacımı fıtsatsız, ahlakımı nezaketsiz bırakma Allah'ım!
Hayatımı muhabbetsiz, ahiretimi cennetsiz bırakma Allah'ım
İmanımı aklımaın elinde esir etme!
Aklımı hissiyatımın elinde rezil etme!
Hissiyatımı şehvetimin elinde zelil etme!

Allah'ım!
Ağlamayan gözden, sızlamayan özden,
Kızarmayan yüzden sana sığınırım.
Şirkten, küfürden, müşrikten, cahilden, gafilden, kafirden Sana sığınırım.
Harama dayalı servetten, hak edilmemiş şöhretten sana sığınırım.
Korkaklıktan pısırıklıktan, kıskançlıktan sana sığınırım.
Hasetten, fesattan, kesattan, nifaktan, fısktan, fücürdan Sana sığınırım.
İftiradan, ihanetten, cimrilikten, kincilikten Sana sığınırım.

Allah'ım!
Benliğimin yaktığı ateşte yakma beni!
Beni nefsime kul etme, kul et nefsimi Sana!
Bir lahza dahi bana bırakma beni!
Sen bana yetersin yetmem ben bana.
Bilmediğimi bildir, görmediğimi göster!
Sen bildirmezsen bilemem, göremem göstermezsen.
Gönlüme huzur, gözüme nur, dizime derman ver!
Sen "ol!" deyince olur, olmaz "ol!" demezsen.
Canana can, cana canan, kalbe ferman ver!
Al işte ellerim, uzattım sana!
Ne olur, bırakma beni bana!
Sen bana yetersin, yetmem ben bana!
Allah'ım, ellerimi bırakma!

Allah!ım!

Bırakma bizi!

Tut elimizi!

(Amin)

MUSTAFA İSLAMOĞLU

altuntas58
04.11.2009, 00:05

Salim58
04.11.2009, 07:14

HaZaN
04.11.2009, 09:19
O, hanginizin daha güzel amel yapacağını sınamak için ölümü ve hayatı yaratandır. O, mutlak güç sahibidir, çok bağışlayandır.

Mülk,67/2

Salim58
04.11.2009, 09:24
'Gönülden katıksız bağlılar' olarak, O'na yönelin ve O'ndan korkup-sakının, dosdoğru namazı kılın ve müşriklerden olmayın. (Rum Suresi, 31)

seva
08.11.2009, 21:55
[Bir Ayet]
"Şüphe yok ki ben, tövbe edip inanan ve salih ameller işleyen, sonra da doğru yol üzere devam eden kimse için son derece affediciyim."
Tâ-Hâ, 20/82

seva
11.11.2009, 14:00
Cenâb-ı Hak âyet-i kerimelerde şöyle buyurur:

“Şüphesiz ki Biz, Dâvud’a nezdimizden bir üstünlük verdik: “Ey dağlar ve kuşlar! Davud’la birlikte tesbih edin” dedik. Ona demiri yumuşak kıldık. Biz Dâvud’a; geniş zırhlar îmal et, dokumasını ölçülü ve sağlam yap, diye vahyettik. Davud’a ve ailesine şöyle dedik: Salih amellerde bulunun. Çünkü ben sizin yaptıklarınızı görüyorum.” “Biz Davud’a, sizi savaşta korumak için zırh yapma sanatı öğrettik. Artık şükredecek misiniz?” (Sebe, 10,11)

Rasûlullah -sallâllâhu aleyhi ve sellem- hadîs-i şerîflerinde şöyle buyurmuştur:

“-Allah Teâlâ’nın gönderdiği her peygamber mutlaka koyun gütmüştür” buyurdu.

Bunun üzerine sahâbîleri:

“-Sende mi güttün, yâ Rasûlullah?” diye sordular. Rasûlullah -sallâllâhu aleyhi ve selem-:

“-Evet, Mekkelilerin koyunlarını Karârît yöresinde güderdim” buyurdular. (Buhârî, İcâre 2, Enbiyâ 29, Et’ıme 50)

Eski çağlardan beri insanların ihtiyaçları çeşitli san’at ve mesleklerin ortaya çıkmasına neden olmuştur. İlk insan ve ilk peygamber Âdem (aleyhisselâm)’in dokumacılık, İdris peygamberin terzilik, İbrahim (aleyhisselâm)’in kumaş ticareti, Nuh ve Zekeriya peygamberlerin marangozluk, Hazret-i İsa’nın ise kunduracılık mesleğinin öncüleri olduğu nakledilmiştir. Yine Musa (aleyhisselâm)’ın, Şuayb peygambere 8-10 yıl çobanlık yaptığı, birçok peygamber ve Allah dostu velîlerin de bu mesleği yaptıkları bilinmektedir.

seva
20.11.2009, 15:27
Cenâb-ı Hak âyet-i kerimede şöyle buyurur:
“…Ey Rabbim! Burayı emin bir şehir yap! Halkından Allâh’a ve âhiret gününe inananları çeşitli meyvelerle rızıklandır!..”
(el-Bakara, 126)

seva
26.11.2009, 15:19
Ayet-i kerimede Cenâb-ı Hak şöyle buyurur:
“Rabbin için namaz kıl, kurban kes.”
(Kevser, 2)
Bu ayet-i ke*ri*me*de*ki “na*maz”dan ka*sıt bay*ram na*ma*zı, “kes*mek”ten ka*sıt da, kur*ban bay*ra*mı gün*le*rin*de ke*si*len kur*ban*lar*dır.

seva
04.12.2009, 14:40
[Bir Ayet]
Mülk,67/2

Salim58
04.12.2009, 14:48
O gün, onların tümünü bir arada toplayacağız, sonra şirk katanlara: "Yerinizden ayrılmayınız; siz de, şirk koştuklarınız da" diyeceğiz. Artık onların arasını açmışızdır. Şirk koştukları derler ki: "Siz bize ibadet ediyor değildiniz. Bizim ile sizin aranızda şahid olarak Allah yeter. Gerçekten biz, sizin ibadetinizden habersizdik." İşte orada, her nefis önceden yaptıklarıyla imtihana çekilmiş olacak ve onlar asıl-gerçek mevlaları olan Allah'a döndürülecekler. Yalan yere uydurdukları da, kendilerinden kaybolup uzaklaşacaklar.

(Yunus Suresi, 28-30)

seva
06.12.2009, 14:37
Ayet]
Şüphesiz gece ve gündüzün ardarda değişmesinde, Allah'ın göklerde ve yeryüzünde yarattığı şeylerde, Allah'a karşı gelmekten sakınan bir toplum için pek çok deliller vardır.
Yûnus, 10/6

Salim58
16.12.2009, 14:56
Andolsun, insanlar içinde, müminlere en şiddetli düşman olarak yahudileri ve müşrikleri bulursun... (Maide Suresi, 82

Dilsad Hatun
16.12.2009, 15:49
“Eğer Allah’a karşı saygılı olur ve sakınırsanız, O size iyiyi kötüden ayırt edecek bir anlayış verir, kötülüklerinizi örter ve sizi bağışlar. Allah büyük lutuf sahibidir.”

* Enfâl sûresi (8), 29

Salim58
16.12.2009, 15:52

Dilsad Hatun
19.12.2009, 15:06
''O Zulum edenler yakında hangi inkilab ile sarsılacaklarını bileceklerdir'' Kuranı Kerim, Şuara suresi ayet: 227

EyüphanAydın
19.12.2009, 15:08
Ben kendimi terk etsem de, ben kendimi bıraksam da sen beni bırakma ya Rabbi" diyelim.

AMİNN

Dilsad Hatun
20.12.2009, 12:10
Nisâ Suresi 69. Ayeti

Kim Allah’a ve Peygambere itaat ederse, işte onlar, Allah’ın kendilerine nimet verdiği peygamberlerle, sıddîklarla, şehidlerle ve iyi kimselerle birliktedirler. Bunlar ne güzel arkadaştır.

EyüphanAydın
20.12.2009, 17:28
YaRabbim,

Baba, bana layık olanı değil,

Sana layık olanı ver.

(Amin)

seva
25.12.2009, 10:58
[Bir Ayet]
Mü'minler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin. Allah'a karşı gelmekten sakının ki size merhamet edilsin.
Hucurat,49/1

Salim58
25.12.2009, 11:02
"Sizden, hayra çağıran, iyiliği emredip kötülüğü meneden bir topluluk bulunsun. İşte onlar kurtuluşa erenlerdir."

( Âl-i İmran - 104

EyüphanAydın
25.12.2009, 11:27

bizi sorumlu tutma.

(Bakara suresi 286)

EyüphanAydın
25.12.2009, 11:27
gökleri görebildiğiniz bir direk olmaksızın yarattı, sizi sarsmasın diye yere de ulu dağlar koydu ve orada her çeşit canlıyı yaydı.Biz gökyüzünden su indirip,orada her faydalı nebattan çift çift bitirdik.Lokman Sûresi,10.Âyetİşte bunlar Allah'ın yarattıklarıdır. Şimdi (ey kafirler!) O'ndan başkasının ne yarattığını bana gösterin! Hayır (gösteremezler)! Zalimler açık bir sapıklık içindedirler.
Lokman Sûresi, 11. Âyet.

Rallim58
25.12.2009, 11:36
Kime dilerse hikmeti ona verir; şüphesiz kendisine hikmet verilene büyük bir hayır da verilmiştir. Temiz akıl sahiplerinden başkası öğüt alıp-düşünmez.

(Bakara Suresi, 269)

Rallim58
25.12.2009, 11:38
Rabbin meleklere vahyetmişti ki: "Şüphesiz ben sizinleyim, iman edenlere sağlamlık katın, inkar edenlerin kalblerine amansız bir korku salacağım…"

(Enfal Suresi, 12)

altuntas58
25.12.2009, 11:40
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] us%2Fgadget%2Fayet%2Fayet.jpg&container=ig&gadget=[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ah.us%2Fgadget%2Fayet%2Fayet.x ml

EyüphanAydın
25.12.2009, 13:04

Dilsad Hatun
02.01.2010, 13:33
NİSA 31
Eğer yasaklandığınız büyük günahlardan kaçınırsanız, sizin günahlarınızı örteriz ve sizi (şerefli bir makama) ikram olunacağınız bir yere koyarız.

Salim58
02.01.2010, 13:42
(İbrahim) Dedi ki: "Siz gerçekten, Allah'ı bırakıp dünya hayatında aranızda bir sevgi-bağı olarak putları (ilahlar) edindiniz. Sonra kıyamet günü, kiminiz kiminizi inkar edip-tanımayacak ve kiminiz kiminize lanet edeceksiniz. Sizin barınma yeriniz ateştir ve hiçbir yardımcınız yoktur." (Ankebut Suresi, 25)

EyüphanAydın
02.01.2010, 13:47

EyüphanAydın
02.01.2010, 14:08

bizi sorumlu tutma.

(Bakara suresi 286)

EyüphanAydın
02.01.2010, 14:08
BABİL

Ve onlar, Süleyman´ın mülkü (nübüvveti) hakkında şeytanların anlattıklarına uydular. Süleyman inkâr etmedi; ancak şeytanlar inkâr etti. Onlar, insanlara sihri ve Babil´deki iki meleğe Harut´a ve Marut´a indirileni öğretiyorlardı. Oysa o ikisi: "Biz, yalnızca bir fitneyiz, sakın inkâr etme" demedikçe hiç kimseye (bir şey) öğretmezlerdi. Fakat onlardan erkekle karısının arasını açan şeyi öğreniyorlardı. Oysa onunla Allah´ın izni olmadıkça hiç kimseye zarar veremezlerdi. Buna rağmen kendilerine zarar verecek ve yarar sağlamayacak şeyi öğreniyorlardı. Andolsun onlar, bunu satın alanın, ahiretten hiçbir payı olmadığını bildiler; kendi nefislerini karşılığında sattıkları şey ne kötü; bir bilselerdi. (2/102)

Salim58
02.01.2010, 14:30
"O insan, daha önce hiçbir şey değilken kendisini yoktan var ettiğimizi hatırlamaz mı?"

( Meryem - 67)

sevdim_58
02.01.2010, 15:23

bizi sorumlu tutma.

veysel
02.01.2010, 15:30
Hükümranlik elinde olan Allah cücedir.O,herseye hakkiyla gücü yetendir.

(K.Kerim Mülk:1)

veysel
02.01.2010, 15:31
Hükümranlik elinde olan Allah cücedir.O,herseye hakkiyla gücü yetendir.

(K.Kerim Mülk:1)

ÖZÜR DILERIM!

Hükümranlik elinde olan Allah yücedir.O,herseye hakkiyla gücü yetendir.

olacak ti kusura bakmayin

doğan bulut
02.01.2010, 15:36

Ebuhalid_52
12.01.2010, 14:38
Ey iman edenler, Allah"tan korkup-sakının ve (sizi) O"na (yaklaştıracak) vesile arayın; O"nun yolunda cihad edin, umulur ki kurtuluşa erersiniz.
(5-MAİDE/35)

Salim58
12.01.2010, 14:49
Allah, israiloğullarından da söz almıştı: içlerinden on iki kefil göstermiştik. Allah şöyle demişti: “Ben muhakkak sizinle beraberim. Namazı kıldığınız, zekatı verdiğiniz, rasulüme iman ettiğiniz ve onlara yardımda bulunduğunuz, Allah yolunda güzelce sarf ettiğiniz taktirde, günahlarınızı mutlaka örter ve sizi, altından ırmaklar akan cennetlere sokarım. Fakat sizden her kimde, bundan sonra küfrederse, dosdoğru yoldan sapmış olur.”

Maide 12

EyüphanAydın
12.01.2010, 15:57
Günün Ayet-i Kerimesi

Ahirete inanmayanlar var ya, onlara kendilerinin (kötü) işlerini süslü gösterdik. Bu yüzden onlar körü körüne bocalarlar.
(Neml, 4)

Salim58
12.01.2010, 16:41
İyilik yüzlerinizi doğu ve batı tarafına çevirmeniz değildir. Fakat iyilik, o kimselerin iyiliğidir ki, Allah’a ve ahiret gününe, meleklere, kitaplara ve nebilere iman etmişlerdir. Mal sevgisine rağmen onu yakınlarına, yetimlere, düşkünlere, yolda kalmışlara ve kölelerin kurtuluşuna vermişlerdir. Namazı kılmış, zekât vermiş, ahitleştikleri zaman, ahitlerini yerine getirmişlerdir. Zorda, darda ve savaşta sabırlıdırlar. İşte doğruyu söyleyenler onlardır; takva sahibi olanlarda onlardır.”

Bakara 177

EyüphanAydın
12.01.2010, 21:13
AF DİLEYİN Kİ SİZİ BAĞIŞLAYAYIM

Saîd İbni Abdülazîz’in Rebîa İbni Yezîd’den; Rebîa’nın Ebû İdrîs el-Havlânî’den, onun Ebû Zer Cündeb İbni Cünâde radıyallahu anh’den; Ebû Zer’in Nebî sallallahu aleyhi ve sellem’den; onun da Allah Tebâreke ve Teâlâ hazretlerinden rivayet ettiğine göre Allah Teâlâ şöyle buyurdu:
“Kullarım! Ben zulmetmeyi kendime haram kıldım. Onu sizin aranızda da haram kıldım. Artık birbirinize zulmetmeyiniz.
Kullarım! Benim hidâyet ettiklerim dışında hepiniz sapıtmışsınız. O halde benden hidâyet dileyin ki sizi doğruya ileteyim.
Kullarım! Benim doyurduklarım hariç, hepiniz açsınız. Benden yiyecek isteyin ki sizi doyurayım.
Kullarım! Benim giydirdiklerim hariç, hepiniz çıplaksınız. Benden giyecek isteyin ki sizi giydireyim.
Kullarım! Siz gece-gündüz günah işlemektesiniz, bütün günahları afveden de yalnızca benim. Benden af dileyin ki sizi bağışlayayım.
Kullarım! Bana zarar vermek elinizden gelmez ki, zarar verebilesiniz. Bana fayda vermeye gücünüz yetmez ki, fayda veresiniz.
Kullarım! Evveliniz ahiriniz, insanınız cinleriniz, en müttaki bir kişinin kalbi ve duygusuna sahip olsalar, bu benim mülkümde herhangi bir şey arttırmaz.
Kullarım! Evveliniz âhiriniz, insanınız cinleriniz, en günahkâr bir kişinin kalbi ve duygusuna sahip olsalar, bu benim mülkümden en küçük bir şey eksiltmez.
Kullarım! Evveliniz âhiriniz, insanınız cinleriniz bir yerde toplanıp benden istekte bulunacak olsalar, ben de her birine istediğini versem, bu benim mülkümden ancak, iğne denize daldırılıp çıkarıldığında denizden ne kadar eksiltebilirse işte o kadar azaltır. (Yani hiç bir şey eksiltmez.)
Kullarım! İşte sizin amelleriniz. Onları sizin için saklar, sonra onları size iâde ederim. Artık kim bir hayır bulursa Allah’a hamd etsin. Kim de hayırdan başka bir şey bulursa öz nefsinden başka kimseyi ayıplamasın.”
Saîd İbni Abdülaziz dedi ki, Ebû İdris el-Havlânî bu hadisi rivâyet ettiği zaman dizleri üzerine çöküverdi.

Müslim, Birr 55

Günün Ayet-i Kerimesi

Allah'ın izni olmadıkça hiç bir kimsenin îman etmesi mümkün değildir. (Allah), murdarlığı (azâbı/rezilliği, Allah için) aklını kullanmayanlara verir.
(Yunus, 100)

Salim58
13.01.2010, 09:44
Andolsun, insanlar içinde, müminlere en şiddetli düşman olarak yahudileri ve müşrikleri bulursun... (Maide Suresi, 82)

HaZaN
13.01.2010, 10:04
بِسْـــــــــــــــــــــ ـمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

"Bilin ki[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] dünya hayatı ancak bir oyun[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] bir eğlence[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] bir süs[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] aranızda karşılıklı bir övünme[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] çok mal ve evlat sahibi olma yarışından ibarettir. (Nihayet hepsi yok olur gider). Tıpkı şöyle: Bir yağmur ki[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] bitirdiği bitki çiftçilerin hoşuna gider. Sonra kurumaya yüz tutar da sen onu sararmış olarak görürsün. Sonra da çer çöp olur. Ahirette ise (dünyadaki amele göre ya) çetin bir azap ve(ya) Allah’ın mağfiret ve rızası vardır. Dünya hayatı[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] aldanış metaından başka bir şey değildir."

(Hadîd Sûresi 20. Ayeti)

EyüphanAydın
13.01.2010, 10:30
Günün Ayet-i Kerimesi

Allah'tan başka yalvarıp taptıkları ise, hiçbir şey yaratamazlar. Çünkü kendileri yaratılmaktadırlar.
(Nahl, 20)

altuntas58
13.01.2010, 10:44

Salim58
13.01.2010, 10:47
Allah kullarına rızkı bol bol verseydi, yeryüzünde azarlardı. Şura Suresi ,27

ayten58
13.01.2010, 12:02
ya rabbi gençlerimizi ve çocuklarımızı doğru yolundan ayırıp şeytana uydurma rızıklarına bereket ömürlerine ömür kat din ve devlet işlerimizi hayr eyle hastalarımıza acil şifalar yaşlılarımıza sıhhat nasiip eyle veiz kullarını günahlardan uzak tut amiin.