Orijinalini görmek için tıklayınız : ***dost olalım gönlümüze***
Olmasa da olur dediğimiz insanlarla doludur hayatımız; tanıştığımız, selamlaştığımız; klasik cümlelerle iletişim kurduğumuz, yanıtlarını merak etmediğimiz sorular
sorduğumuz...
İyi insan olmadıkları için mi uzak dururuz onlardan? Hayır, hiç sanmıyorum.
Gönülde biter her şey; akla yararlı gelse de samimi bir ilişki, gönlün hayır dediğine ısınmak mümkün olmaz.
İster dünyanın en yakışıklısı, ister en güzeli olsun; ister en zengini, ister en komiği; ne yapsa nafile; yüreğine ulaşamaz.
Başkası için özel olan, senin gözünde dünyanın en sıradan insanıdır ve ... yüzüne bakmaz kimisi vazgeçemediğim dediğinin...
Gönlümüzdür hükümdar; kime ne paye vereceğini o belirler.
Kimine "dost", "yar", kimine "tanıdık", "arkadaş" deyip, çıkar işin içinden...
Özünde iyi olduğuna inansam da insanların, herkesi sevemem onun yüzünden...
Hem, kalabalıktan da hoşlanmaz zaten; sevginin, sevdiklerinin hakkını vermek ister.
Sonuçta, sevmek büyük bir sorumluluktur; emek vermek gerekir, ilgilenmek...
Sevdiğim her insanın yaşamına bir anlam katmalıyım; zorlu ve vazgeçilmez bir serüven olmalı; dost dediğim insanlarla aynı zaman dilimini paylaşmak!
Hani, bilirsiniz işte! Dostlar vardır çiçek gibi; koklar koklamaz alır götürür bütün yüklerinizi...
Evsizseniz ya da odun kömür bulamıyorsanız yakmaya; uzundur kış geceleri...
Dostlar vardır soba gibi; yüreğindeki ateşle ısıtır ellerinizi...
Dostlar vardır; fırtınada sığınak, güneşte gölge; yanarken buz gibi su dökmez üstünüze; aksine, harlandırır ateşi; bilir ki, yanmayanı hiçbir şey söndüremez.
Dostlar vardır, yıldız gibi; hava kapalıyken bile, kapkara bulutların bekçisidir gökyüzünde...
Dostlar vardır, arada bir uğrayıp alt üst eder yaşamınızı; dili zehir zemberek, bakışları keskindir.
Dostlar vardır gül gibi; sarılırken yaralanmayı göze almanız gerekir. Hani, kiminin yoluna halı sersen kar etmez; dostlar vardır, minder de kafi gelir; sen olursan fark etmez.
Dostlar vardır; rakısız çözülmez dili, muhabbeti çekilmez; dostlar vardır, efkarının sebebi bir bardak demli çaydır.
Dostlar vardır, omzu her derde devadır.
Dostlar vardır, iyi bir öğretmen gibi, nasıl sorulacağını öğretir.
Dostlar vardır dağ gibi vakur; toprak kadar bereketli, mert...
Dostlar vardır; ney gibi hüzünlü, saz gibi asi; şiir kadar büyük...
Dostlar vardır türkü gibi; her zaman söylenmeseler de her daim içinde taşır sevdasını; yangınını bulaştırır bir gönülden diğerine...
Dostlar vardır baki; tanıştığın gün doğar, yittiği gün ölürsün! Zamana ve darbelere; yollara ve hasretlere dirençli...
Dostlar vardır, közde mısır, kadehte şarap; ateşte yanmanın da, şarapla sönmenin de tadı damağındadır.
Dostlar vardır; yüreğine kök salmış bir çınardır; hiçbir şey deviremez; gönülden gönüle kurulmuştur köprüler; ne yaşansa atılamaz!
Dostlarımız vardır bizlere benzerler biraz...
Dostluklar vardır, erken dolar vadesi; dostluklar vardır, devam eder ahirette!
İşte böyle dostlardır; her şeye lanet ettiğin günlerde bile, yaşamını güzel kılan...
Gönül, her yerde onları arar.
Ve bulduğunda haber gönderir bize; bir sıcaklık yayılır yüreğimize; bunda bir iş var deriz, takılırız peşine...
alıntı
--
..
__,_._,___
Sweetgirl
27.08.2008, 23:16
bu güzel paylasim icin cok sagol sevacigim
"""Dostlar vardır, omzu her derde devadır. """"
işte burası çok güzel..
fatoş_yvz
28.08.2008, 09:14
guzeL payLaşımm çok mersiN:)))))))))
altuntas58
28.08.2008, 10:07
Gönülde biter her şey; akla yararlı gelse de samimi bir ilişki, gönlün hayır dediğine ısınmak mümkün olmaz.
Paylaşımınız için sağolun
sibelYILMAZ
28.08.2008, 10:36
DAİMA GERÇEK DOSTLARI BULABİLNENİZ DİLEĞİMLE..... TEŞEKKÜR EDERİM ÇOK MANİDAR BİR KONU..
HaSiVasLıM58
28.08.2008, 10:38
Dost dediğin 'Düğüne gider gibi adeta halaya girer gibi bir saniye bile düşünmeden Dostun önüne gelecek kör kurşuna yatandır' ..Bu benim sözüm biz bu yaşa kadar bunu ilke edindik ve yaşatmayada var etmeyede önem verdik.Günümüzde gerçek dost bulmak gerçekden çok zor çıkarlar üzerine kurulmuş bir toplum içerisindeyiz 'elbetteki topluma maal etmemek son derece yanlış ..Anam der Dost oğul denizin derinliklerindeki İnciye benzer onları çıkarabilirsen kazanabilirsen Dostun odur der ...Ben o dostlarımdan incilerin birisinden S.s com'Da bulma imkanı yaşadım ..!O yüzden kendimi çok şanslı hissediyorum.!
coq qüseL nedieLim :) ßizLerLE payLaştıqın için tşk.
yiğidoturan
09.09.2008, 22:28
emeğine yüreğine sağlık çok çok mükemmel bir paylaşım
yiğidoturan
09.09.2008, 22:38
Dost Dediğin
Dost dediğin
Dostun yüreğinden geçeni bilmeli
Dost dediğin
Dostunu karşılıksız sevmeli
Dost dediğin
Verecekse almadan vermeli
Dost dediğin
Yüreği kan ağlarken, dost için gülmeli
Dost dediğin
Kara toprak gibi sadık kalabilmeli
Dost dediğin
Sığınacak yerin yoksa kucağını açabilmeli
Dost dediğin
Güne sıcak bir güneş olup doğabilmeli
Dost dediğin
Geceye parlayan yıldız olabilmeli
Dost dediğin
Sırtını yasladığın asırlık bir çınar
Dost dediğin
Gerektiğinde bir kalkan olabilmeli
Dost dediğin
Kahpe kurşuna göğsünü siper yapabilmeli
Dost dediğin
Velhasıl dost olduğunu bilmeli
Dost dediğin
İki yüreği bir beden sayabilmeli
Ben herkese dost demem
Benim dostum
Yüreğimin sesini uzaklardan duyabilmeli
Dost o zaman dosttur
Dost dediğin
Bir batında doğan kardeş olabilmeli
Yazım Tarihi 27+28-04- 2003 Saat 12.40
Salih ÖZALAŞAN
Çok manidar bir konu öncelikle teşekkürler
Bu zamanda gerçekten dost bulmak çok zor ... !!!
Her şeyin maddiyat olduğu bir dünyada yaşıyoruz malesef ...
Ben bu manada dost bulamadım :( ... Hep bir şeyler eksikti .. İnşAllah gerçek manada dost bulabilmek ümidiyle vesselam ;)
DOSTLUK
Günümüz de adından çokça sözü edilen herkese göre bir tarifi olan ama bir o kadara da içi boşaltılan bir kavram dostluk. İnsanlar hep bir gerçek dost arayışında. Hep gerçek dostun tarifi dolanır durur dillerde.
Çevremizdekilere sorsak dostluk nedir diye eminim her kesin kendince bir tarifi vardır. Tarifler hep karşıdakinden bir beklentiyi anlatır.
Karşımızda ki bize dostluğunu ispat etmeliymiş. Gerçek dost ise bunu göstermeliymiş gibi.
Acaba kaç kişi bu kavramdan kendine bir çıkarım yapar bu ben miyim, ben böyle bir dost olabildim mi diye.
Acaba kaç kişi ben nasıl dost olmalıyım. Bu dostluk kavramında benim yerim ne, bu söylenenlere ben ne kadar uyuyorum diye düşünüyor.
Yoksa sadece kimse bana böyle dost olmadı, olamadı diye hayıflanır durur mu.
Neden önce "ben gerçek dost olmalıyım" demek yerine, neden benim böyle bir dostum olmadı serzenişinde bulunuruz. Neden önce almak sonra vermek.
Asıl olan önce verebilmek değil midir.
Kaç kişi bize, senin gibi dost bulunmaz benim gerçek dostumsun diyebildi.
Sürekli karşıdakinden bir beklenti var, karşımdaki bana dost olmalı.
Ama ben ona dost olmalıyım diyen yok ya da çok az.
Hani atalar demiş ya iğneyi kendine çuvaldızı başkasına batır diye, bir insan bir şeyin acısını çektiyse eğer aynı acıyı karşısındakinin çekmesine nasıl razı olabilir ki… olamaz olmamalı.
Geçekte bu böylemi!
Ben dost bulamadım ki niye başkasına olayım mantığı günümüzde yaygın; maalesef bencillik her şeyde olduğu gibi burada da kendini gösteriyor. Belki de bu yüzden bu kadar çok dostluk üzerine yazılar karşımıza çıkıyor.
"Ben gerçek dostu bulamadım ama bir kişiye olsun gerçek dost oldum" ya da yaşayarak öğrettim, diyebilmek ne güzel; "bu sayede de dost kazandım" diyebilmek, olması gereken.
En zor anımız da yanımızda bulamadığımız ya da sıkıntımızı paylaşmak istediğimiz de bize yüz vermedi dediğimiz dostumuzun da o an için bir derdinin olabileceğini onunda bir insan olduğunu onun da bizim gibi acılarının üzüntülerinin sıkıntılarının olabileceğini hiç düşünüyor muyuz. Hadi o an sıkıntımız olduğu için düşünemedik bari o sıkıntımızdan kurtulduğumuzda feraha çıktığımız da arkamıza dönüp de bakıyor muyuz. Bir kalem de silip attığımız dostluğumuzu sorguluyor muyuz bu noktaya gelme de bizim de sorumluluğumuzun olabileceğini düşünüyor muyuz.
Marifet dost bulmakta mı dost olmakta mı.
Ahsen BAŞARAN
** Dostluk ve Sevgi Adına**
Hareket Zamanı
Kucak Dolusu sevgiler......
Hayat her zaman mükemmeli sunmaz insana..
Bazen kurşundan ağır bir efkar balyası gibi çöküverir omuzlarımıza..
Böylesi durumlarda yapılacak en iyi şey, fırtınaya tutulmuş
bir sandalın güvenli bir liman araması gibi, sığınacak dost bir yürek aramaktır..
Vurgun yemiş bir yüreği, dost bir yürekten gayrı kim kabul eder, kim saklayabilir ki...
Her şeye rağmen hayatı anlamlı kılan dostlarımızdır..
Pazarlıksız, umarsız, kuralsız, sınırsız paylaşımlar için..
Hayata şiir tadında tutunan dost yüreklere...
Sıcak samimi bir merhaba!..
*
Yaşamak için yarını bekleme, al yaşamı kollarının arasına ve sımsıkı sarıl yaşamdan yalnızca almak yerine ona bir şeyler ver. Kısacası bütünüyle "İnsan" ol. Unutma ! yaşam dokuması henüz tamamlanmamış, olağanüstü güzellikte bir duvar halısıdır ve sana ait olan boşluğu yalnız sen doldurabilirsin. Kimseyi kırmamak ve üzmemek şartıyla istediğin her şeyi dene .bir gün sonsuzluğun bulutlarına oturduğunda ne aklın kalsın ne de kırık bir yürek ..
Tüm yaşantınızda gerçek dostluk ve sevgiye ulaşabilmeniz temennilerimle ...
--------------------------------------------------------------------------------
Dost musun?
Öyleyse canın canımdır...
Aynan olmalıyım...
Yüzüne söyleyebilmeliyim her şeyi...
Hem sakınmadan, mertçe...
Hani bilirsin, esirgemem lâfımı,
Ne şekil gelirse, öylece...
Hazırım tüm içtenliğimle konuşmaya, ama,
Seni de dupduru isterim karşımda...
Dostsan,
Gözlerimin içine baka baka yaka silk benden!
Arkamdan şikayetlenme!...
Yiğit ol! Gerekirse yiğitçe azarla, çekinme!
Lâf değil, icraat beklerim senden!
Öyle bak ki, hislerini görebileyim...
Öyle hisset ki, güvenle bakabileyim...
Sevmem, ölenin ardından ağıt yakmayı!
Dil dönerken söylenmeli her şey...
Kulak duyarken anlatılmalı...
Göz bakarken bakmalıyım sana...
Can sağ iken sarılmalı...
Keşkelere meydan vermemeli hayatım,
Pişmanlıklarla yoğrulmamalı....
Hayır!
Dirime selâm vermeyen,
Ölüme de fazla yaklaşmasın!
Dostsan, ölmemi bekleme!
Haklıysam, yaşarken savun beni!
Yaşarken yanımda ol!
İnanmışsan bana, kimse çevirmesin seni yolundan!
Ve inanmamışsan, sakın rol yapma!
Her söylediğimi onaylaman şart değil...
Her yaptığımı beğenmen de gerekmez...
Bir gün bunalırsan ve sıkıntını paylaşmak istersen beni ara....
İki elim kanda olsa gelirim,sıkıntını yok ederim...
Bir gün ağlayacak gibi olursanda ara beni ....
Seni belki güldüremem ama söz veriyorum seninle birlikte ağlayabilirim....
Bir gün uzaklara kaçmak istersen beni aramaktan çekinme....
Seni belki durduramam ama senle birlikte koşabilirim.....
Bir gün yüksek bir köprüden atlamaya kalkarsanda ara beni.....
Senle birlkte atlayamam ama aşağıda bekler seni tutabilirim...
Bir gün herhangi bir konuda kararsız kalırsan ara beni.....
Seni senden çok düşünür sana fikirler verebilirim.....
Bir gün kimseyi dinlememeye karar verirsende ara beni....
Ağzımı açmayacağım ve söyleyemediklerimi bile dinleyeceğim....
Bir gün beni üzdüğünü düşünürsende çekinme,yine ara....
Göreceksin sana kıyamam,kızamam,üzemem seni.....
Bir gün beni ararsan ve benden bir karşılık alamazsan ....
Söz ver o zaman sen ulaşacaksın bana ....
Çünkü o an bir meleğe gereksinim duyacağımı bilmelisin......
20.11.2008, 20:21
[/Dostluklar vardır, erken dolar vadesi; dostluklar vardır, devam eder ahirette!
EyüphanAydın
20.11.2008, 21:06
Dostlar vardır kardeşten öte...!
Gerçek Dostluk Neydi?
Bir ağacının atında düşündüm gün boyu, bu ağaçlardı insanların acılarına ve hayallerine tanık.. kimbilir kimler altında oturup dinlendi bu ağaçların..kaç kişi göz yaşı akıttı?
kaç kişi fotoğraf makinesine gülümsedi ve poz verdi,bu ağaçların altında? Kimbilir..
Yılların tanıklığını yapan ağaçlar.., dostluklarda bir çınar ağacı kadar sağlam ve uzun ömürlü olabilselerdi..ne güzel olurdu..
Dostluk, dostunun bir ömür boyu kalbinde yerinin olması, değimliydi?
Yada hissetmek her yaşadığı sıkıntıyı, çok uzaklarda olsa bile..
Sanırım artık dostluklar da kısa süreli… hemencecik tüketiliveren dostluklar ve sevgiler aldı artık hayatımızı..
Bir anda oluşan ve yok olan dostluklar..
Gerçek dostluk neydi? Ve kimler dostluğunu koruyabiliyor yüreğinde..
Bir çınar ağacı kadar sağlam dostluklar var mı hayatımızda??...
Y.İLGÜN
Hani, bilirsiniz işte! Dostlar vardır çiçek gibi; koklar koklamaz alır götürür bütün yüklerinizi...
Evsizseniz ya da odun kömür bulamıyorsanız yakmaya; uzundur kış geceleri...
Dostlar vardır soba gibi; yüreğindeki ateşle ısıtır ellerinizi...
Dostlar vardır; fırtınada sığınak, güneşte gölge; yanarken buz gibi su dökmez üstünüze; aksine, harlandırır ateşi; bilir ki, yanmayanı hiçbir şey söndüremez.
Dostlar vardır, yıldız gibi; hava kapalıyken bile, kapkara bulutların bekçisidir gökyüzünde...
Dostlar vardır, arada bir uğrayıp alt üst eder yaşamınızı; dili zehir zemberek, bakışları keskindir.
Dostlar vardır gül gibi; sarılırken yaralanmayı göze almanız gerekir. Hani, kiminin yoluna halı sersen kar etmez; dostlar vardır, minder de kafi gelir; sen olursan fark etmez.
Dostlar vardır; rakısız çözülmez dili, muhabbeti çekilmez; dostlar vardır, efkarının sebebi bir bardak demli çaydır.
Dostlar vardır, omzu her derde devadır.
Dostlar vardır, iyi bir öğretmen gibi, nasıl sorulacağını öğretir.
Dostlar vardır türkü gibi; her zaman söylenmeseler de her daim içinde taşır sevdasını; yangınını bulaştırır bir gönülden diğerine...
Dostlar vardır baki; tanıştığın gün doğar, yittiği gün ölürsün! Zamana ve darbelere; yollara ve hasretlere dirençli...
Dostlar vardır, közde mısır, kadehte şarap; ateşte yanmanın da, şarapla sönmenin de tadı damağındadır.
Dostlar vardır; yüreğine kök salmış bir çınardır; hiçbir şey deviremez; gönülden gönüle kurulmuştur köprüler; ne yaşansa atılamaz!
Dostlarımız vardır bizlere benzerler biraz...
Dostluklar vardır, erken dolar vadesi; dostluklar vardır, devam eder ahrette!
İşte böyle dostlardır; her şeye lanet ettiğin günlerde bile, yaşamını güzel kılan...
Gönül, her yerde onları arar.
Ve bulduğunda haber gönderir bize; bir sıcaklık yayılır yüreğimize; bunda bir iş var deriz, takılırız peşine... Dost olalım gönlümüzle!
vBulletin v3.8.3, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.