Abdurrahman 58
02.09.2008, 22:40
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
BBP Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, “Derin milletin arzularını, değerlerini, beklentilerini temsil ettiğime inanıyorum. Bununla da şeref duyuyorum” dedi.
DARICI: Bir taraftan Ergenekon operasyonu, darbe girişimi iddiaları diğer taraftan siyasetteki çalkantılar. Türkiye nasıl bir dönemden geçiyor?
YAZICIOĞLU: Aslında Türkiye, kendine geliyor. Sistemin bu bünyeyi kaldırmadığı ortaya çıkıyor. Türkiye’nin ciddi bir demokratik anayasaya ve çok ciddi bir hukuk reformuna ihtiyacı var. Ciddi bir yol kavşağındadır. Bu yol kavşağında ya tercihini demokrasiden ve özgürlüklerden yana koyacak ya da iç belirsizliklerinde zaman kaybederek daha kapalı bir ülke haline gelecek. Sonuçta demokrasiyi koruyarak, devletin üniter yapısından ve birliğinden taviz vermeyerek yerinde karar kılacaktır. Toplumsal talep bu yöndedir.
DARICI: Ergenekon operasyonunun seyrini nasıl buluyorsunuz?
YAZICIOĞLU: Bir operasyon yapılır yapılmaz bir kesim bunları suçlu ilan ediyor ve “terör örgütü” olarak görüyor. Bir kısmı da kahraman ilan ediyor. Şimdi iktidar partisi “Ben savcıyım” diyor, ana muhalefet “Ben avukatlarıyım” diyor. Halbuki hukuk devletinde ne hükümetin savcı ne de ana muhalefetin avukat olma hakkı vardır. Kimsenin suç işleme imtiyazı olamaz, hukuk herkese dokunmalıdır. Eğer demokratik sisteme ve meşru hükümete karşı bir darbe girişimi varsa soruşturma, kovuşturma ve mahkeme safhalarının gereği yapılacaktır. Ama bunlar yapılırken temel insan haklarına riayet, hukuka riayet şart. Öyle okey masaları etrafında darbe yapma, demokratik nizama, sandıktan gelen iradeye karşı demokrasi dışı müdahale planları ve konuşmaları geride kalmalı. Böylesi bir yapılanma varsa, tabiî ki yargı yolu açılacak ve mahkemeler gereğini yapacaktır. Kimse yargısız infaz yapmasın, kimse de “niye yargı yolu açıldı” diye itiraz etmesin. Orduyu seviyorsak siyasete alet etmemeliyiz.
DARICI: Darbe günlüklerini inandırıcı buluyor musunuz, bu girişimden haberdar mıydınız?
YAZICIOĞLU: Burası Türkiye, kaç kere demokrasi kesintiye uğradı, kaç kere modern ve postmodern darbelere muhatap kaldık. Şimdi hiç böyle bir girişim yapılmamıştır, demek mümkün değil. Araştırılmalıdır. Bilgim yoktu, ama ülkemizde komplo teorileri hep üretilegelmiş ve dillendirilmiştir.
DARICI: Hükümetin, darbe girişimi iddialarının üzerine bu kadar gideceğini bekliyor muydunuz?
YAZICIOĞLU: Hükümet üstüne gitmiyor. Zaten bu darbe girişimleri kendi kendine deşifre oldu. Eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök’ün çabası büyük. Ordu da üstüne gidiyor. Türkiye’de artık darbeler konuşulmamalı. Ülkemiz, sandıkla gelenin sandıkla gittiği bir ülke olmalı. Suç işleme ayrıcalığı kimsede olmamalı, hukuk herkese dokunmalıdır. Hukuk her şeyden önce bağımsız olmalı ve siyasallaşmamalıdır.
Darbenin modernini de postmodernini de doğrudan olanını da gördüm. Bunların hiç birisinin ülkemize hayır getirmediğine inanıyor ve kesinlikle demokrasi ve hukuk devletinin yanında yer alıyorum. Hangi şart altında olursa olsun hukukun ve demokrasinin yanında yer alacağım. Bunun en acı bedelini ödemiş bir kuşağın temsilcisiyim. Ben 8 yıla yakın cezaevinde yattım, 26 gün gözüm açılmadan işkence gördüm, 5.5 yılını hücrede geçirdim. Ama sonunda hiç ceza almadım ve bugün TBMM’de milletvekiliyim. Hukuk herkese ve hepimize lazımdır. Hukuku kimse siyasallaştırmamalı kimse de kendi konumunu öne çıkararak yargı dışı olmamalıdır. Ülkemiz demokratik sac ayağına oturmalıdır, kuvvetler arası çatışma olduğunda daha ciddi sorunlarla, daha derin kaoslarla karşı karşıya kalınır. Kimseyi suçlu hale getirmemeliyiz. İnsanları kişilik haklarını zedeleyecek şekilde afişe etmemeliyiz. Varsa bir şey yargı takip edecektir, bunu dingin bir şekilde, sükunet içinde takip etmeliyiz.
DARICI: Sayın Genel Başkan, Hrant Dink cinayetinin üzerinden belli bir zaman geçti ancak çok tartışıldı, çok konuşuldu. Şahsınız ve partiniz olayların içerisine çekilmeye çalışıldı. En son da cinayetin sanıklarından Yasin Hayal, sizi ve partinizi hedef alan açıklamalar yaptı. Bütün bu gelişmeleri nasıl değerlendiriyorsunuz?
YAZICIOĞLU: Hrant Dink cinayetiyle ilgili olarak ne BBP’nin ne de Alperen Ocakları’nın kesinlikle bir ilgisi yoktur ve böylesi bir olaya sempatiyle bakabilmemiz söz konusu değildir. Çünkü böyle bir olayın Türkiye’ye, Türkiye’nin geleceğine, Türk milletimizin menfaatlerine bir katkısı yoktur. Tam tersine Türkiye’nin zararına olan bir harekettir. Bir Türk milliyetçisi Türkiye’nin zararına olacak şeye canını verir yine de ona tevessül etmez. Kaldı ki bir fayda analizi yapmadan şiddete ve cinayete karşıyız. Şiddet, kavga ve çatışmayla elde edilecek bir başarı, başarı değildir. Kimseye de faydası yoktur. Bunun için BBP, şiddete karşı olan, şiddet kullanmadan kin ve nefretleri çoğaltmadan sevgiyi esas alarak, diyalogu esas alarak, toplumsal barışı, milli birliği, bütünlüğü esas alarak siyaset yapmak istemektedir.
Dingin, kendinden emin duran, demokratik duran, hukuktan yana olan hem bireyin hak ve özgürlüklerini koruyan hem de hukukun işlemesini seven bir partiyiz.
DARICI: Yasin Hayal, duruşmada “Lider Muhsin Yazıcıoğlu’nu selamlıyorum” diye bağırdı. İlginç değil mi?
YAZICIOĞLU: Karışık dönemde böyle bir sloganın atılmasını anlamlı bulmuyor musunuz? Bize samimiyetle sempati duyan bir kişi bunu yapar mı?
DARICI: O zaman amaç ne?
YAZICIOĞLU: Önümüzdeki dönemde yaşanacak siyasi karmaşada, millette var olan sempatinin siyasi bir zemine taşınması şansının doğduğu bir ortamda BBP’ye karşı bir kesme operasyonudur. BBP’yi ısrarla bir yere çekme operasyonudur. BBP’ye misyon giydirme çabası olarak görüyorum.
DARICI: 12 Eylül öncesi yaşanan tecrübeler, 12 Eylül sonrası ve bugün. Bütün bunlara baktığınızda Türkiye bir çatışmanın eşiğinde mi? Böyle bir tehdit görüyor musunuz?
YAZICIOĞLU: Çok ciddi bir tecrübe yaşadı bizim kuşağımız. Sağcısıyla, solcusuyla, ülkücüsüyle, devrimcisiyle hep beraber büyük bir tecrübe yaşadık. Belki bir dönem öğrenci hareketlerinde hayatını kaybetmiş olanlar yaşasaydılar, bugün çok önemli siyasetçiler, çok önemli mimarlar, şairler, yazarlar, bilim adamları bunların içinden çıkacaktı. Bir kuşak böyle heba oldu, yok oldu. Dolayısıyla da demokrasinin kıymetini biliyoruz, kavganın bir sorunu çözmediğini biliyoruz. Ülkenin daha mutlu, müreffeh, güçlü, fert başına düşen milli geliriyle insanca yaşayabileceğimiz bir noktaya taşınmasının hepimiz için bir yarar sağladığını biliyoruz. Bunun için de kavgaları çoğaltmak, kinleri, nefretleri, ayrışmaları çoğaltmak yerine sevgiyi birliği, kardeşliği, dostluğu; farklı düşünüp, farklı değerlendirip, ama birlikte yaşamanın yollarını bulmamız gerektiğine hepimiz inanıyoruz. Dolayısıyla da eskisi gibi yapay sağ-sol kavramları da çok geçerli değil bugünkü Türkiye’de, çünkü sol görüşlü diye bildiklerimiz çok rahatlıkla milli bir tavır ortaya koyabiliyorlar, milli bir duruş sergileyebiliyorlar. Sağ görüşlü diye bildiğimiz herhangi bir insan da çok rahatlıkla yolsuzluk içerisine girebiliyor.
Terör dışında siyasi partiler kapatılmamalı
DARICI: AKP’ye açılan kapatma davasını nasıl değerlendiriyorsunuz?
YAZICIOĞLU: Ben şiddet odaklı, terör odaklı fikirlerin önlenmesi, demokrasinin bir gereğidir. Herhangi bir siyasi parti eğer teröre ev sahipliği yapıyorsa, eğer teröre önderlik yapıyorsa, terörü bir metod olarak kabul ediyorsa, siyasetin bir aracı olarak kullanıyorsa o parti kapatılmalı. Ama onun dışında siyasi görüşlerini ifade etmiş olmasından, siyasi görüşleri istikametinde siyasi eylemler yapmış olmasından, kararlar almış olmasından dolayı bir partinin kapatılmasını demokratik bulmuyorum dedim.
DARICI: Bir taraftan derin devletin bir parçası gibi gösterilmeye çalışılan siyasi organizasyon, şahsınız. Diğer yandan ‘hayır biz asla böyle bir yerde değiliz. Eğer illa bir derinlik söylenecekse biz milletin sesiyiz diyen bir siyasi parti. Bütün bunların ortasında BBP neler yapıyor?
YAZICIOĞLU: Evet. Teşekkür ederim. Doğru bir tespit yaptınız. Derin devlet değil, derin milletin vicdanı beni daha iyi temsil eder. Ben derin milletin vicdanını temsil ediyorum. Derin milletin arzularını, değerlerini, beklentilerini temsil ettiğime inanıyorum ve bundan da şeref duyuyorum, onur duyuyorum. Tabi biz, güçlü bir devletin varlığına, ama demokratik bir devletin, her halükarda hukuka dayanan bir devletin meşruiyetle bütün vatandaşlarını kucaklayabilen, hepsine vatandaşlık şerefi kazandırabilen bir devletin yanındayız. Aynı zamanda da milletin tüm değerleriyle de özgür yaşamasından yanayız. Bugün Türkiye’nin ihtiyacı güvenliktir, özgürlüktür ve refah toplumu olmak beklentisidir. Çünkü güvenliğin olmadığı bir yerde özgürlük de olamaz, zenginlik de olamaz. O bakımdan biz güvenlik ihtiyacıyla demokrasi ihtiyacının birbirini yok eden bir sarmal olmasını istemiyoruz. Öncelikle bütün bir toplumun kendini özgüven içerisinde hissetmesini; Devletin güvenlik kaygısının olmamasını ve aynı zamanda da birey özgürlüğünün inanç, fikir ve siyaset yapma özgürlüğünün de her halükarda sağlandığı bir Türkiye ve bunlarla birlikte de kalkınmış, karnı tok, sırtı pek, başı dik insanların yaşadığı bir ülke. Biz siyaseti bunun için yapıyoruz. Ben burasındayım meselenin. BBP, bu noktada da Ar-ge çalışmaları yapıyor. Toplumun diğer var olan ve gösterilmeyen sorunlarını gündeme taşıyor. İşte TBMM’de tek milletvekiliyim. Ama geldiğimizden bu tarafa öğrenim hakkını kaybetmiş olan çocuklara bir fırsat daha verilerek eğitime tekrar katılımlarını sağlamak, onları sokağa, kaderlerine terk etmek yerine, “ben okumak istiyorum” diyene yeni bir fırsat verilmesini sağlamak üzere bir kanun teklifi verdik. Onunla ilgili çalışmalarımız oldu. Bizden sonra diğer partiler de bu yönde teklifler verdiler.
Büyük Birlik Partisi (BBP) Analiz Çalışma Grubu, Devletin-milletin-sanayinin 24 Saat çalışacağı Güvenlik-Özgürlük-Refah (GÖR) projesini oluşturdu.
Konuyla ilgili gazetemize açıklamada bulunan BBP Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, devlet-toplum-din-birey-gelenek arasındaki ilişkinin tamamen bozulduğunu söyledi. Ekonomik sorunların artık içinden çıkılamaz bir krize doğru hızla ilerlediğini belirten Yazıcıoğlu, "Türkiye'de paylaşılan değer ve sembollerden oluşan kültürel sistemimiz ve bireylerin oluşturduğu kişilik sistemi çökmek üzeredir" dedi. Bu sorunları görmezden gelemeyeceklerini kaydeden BBP lideri, çözüm projeleri üzerinde çalışmak için “BBP Analiz Çalışma Grubu" oluşturarak şimdiye kadar 24 proje hazırladıklarını ve birer birer kamuoyu ile paylaşacaklarını ifade etti. 24 projeyi GÖR başlığında toplayan grubun bu projeyle hedeflerinin 'Zengin Millet-Altın Devlet' oluşturmak olduğunu söyleyen Yazıcıoğlu, "Bu saatten sonra ülkemizin gündemi 3 mesele olmalıdır. Devletimizin ve milletimizin güvenlik problemi var, özgürlük problemi var, refah problemi var. Biz millete GÖR diyoruz. GÖR’ü gerçekleştirmek için 3x8=24 formülü ile devlet ve millet 24 saat çalışacak. Güvenlik, özgürlük, refah sağlanacak. Türkiye, bölgesinde lider, dünyada muteber olacak" dedi.
Söyleşi
Üzeyir Darıcı
Tercüman Gazetesi
*-Kaynak:[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
BBP Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, “Derin milletin arzularını, değerlerini, beklentilerini temsil ettiğime inanıyorum. Bununla da şeref duyuyorum” dedi.
DARICI: Bir taraftan Ergenekon operasyonu, darbe girişimi iddiaları diğer taraftan siyasetteki çalkantılar. Türkiye nasıl bir dönemden geçiyor?
YAZICIOĞLU: Aslında Türkiye, kendine geliyor. Sistemin bu bünyeyi kaldırmadığı ortaya çıkıyor. Türkiye’nin ciddi bir demokratik anayasaya ve çok ciddi bir hukuk reformuna ihtiyacı var. Ciddi bir yol kavşağındadır. Bu yol kavşağında ya tercihini demokrasiden ve özgürlüklerden yana koyacak ya da iç belirsizliklerinde zaman kaybederek daha kapalı bir ülke haline gelecek. Sonuçta demokrasiyi koruyarak, devletin üniter yapısından ve birliğinden taviz vermeyerek yerinde karar kılacaktır. Toplumsal talep bu yöndedir.
DARICI: Ergenekon operasyonunun seyrini nasıl buluyorsunuz?
YAZICIOĞLU: Bir operasyon yapılır yapılmaz bir kesim bunları suçlu ilan ediyor ve “terör örgütü” olarak görüyor. Bir kısmı da kahraman ilan ediyor. Şimdi iktidar partisi “Ben savcıyım” diyor, ana muhalefet “Ben avukatlarıyım” diyor. Halbuki hukuk devletinde ne hükümetin savcı ne de ana muhalefetin avukat olma hakkı vardır. Kimsenin suç işleme imtiyazı olamaz, hukuk herkese dokunmalıdır. Eğer demokratik sisteme ve meşru hükümete karşı bir darbe girişimi varsa soruşturma, kovuşturma ve mahkeme safhalarının gereği yapılacaktır. Ama bunlar yapılırken temel insan haklarına riayet, hukuka riayet şart. Öyle okey masaları etrafında darbe yapma, demokratik nizama, sandıktan gelen iradeye karşı demokrasi dışı müdahale planları ve konuşmaları geride kalmalı. Böylesi bir yapılanma varsa, tabiî ki yargı yolu açılacak ve mahkemeler gereğini yapacaktır. Kimse yargısız infaz yapmasın, kimse de “niye yargı yolu açıldı” diye itiraz etmesin. Orduyu seviyorsak siyasete alet etmemeliyiz.
DARICI: Darbe günlüklerini inandırıcı buluyor musunuz, bu girişimden haberdar mıydınız?
YAZICIOĞLU: Burası Türkiye, kaç kere demokrasi kesintiye uğradı, kaç kere modern ve postmodern darbelere muhatap kaldık. Şimdi hiç böyle bir girişim yapılmamıştır, demek mümkün değil. Araştırılmalıdır. Bilgim yoktu, ama ülkemizde komplo teorileri hep üretilegelmiş ve dillendirilmiştir.
DARICI: Hükümetin, darbe girişimi iddialarının üzerine bu kadar gideceğini bekliyor muydunuz?
YAZICIOĞLU: Hükümet üstüne gitmiyor. Zaten bu darbe girişimleri kendi kendine deşifre oldu. Eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök’ün çabası büyük. Ordu da üstüne gidiyor. Türkiye’de artık darbeler konuşulmamalı. Ülkemiz, sandıkla gelenin sandıkla gittiği bir ülke olmalı. Suç işleme ayrıcalığı kimsede olmamalı, hukuk herkese dokunmalıdır. Hukuk her şeyden önce bağımsız olmalı ve siyasallaşmamalıdır.
Darbenin modernini de postmodernini de doğrudan olanını da gördüm. Bunların hiç birisinin ülkemize hayır getirmediğine inanıyor ve kesinlikle demokrasi ve hukuk devletinin yanında yer alıyorum. Hangi şart altında olursa olsun hukukun ve demokrasinin yanında yer alacağım. Bunun en acı bedelini ödemiş bir kuşağın temsilcisiyim. Ben 8 yıla yakın cezaevinde yattım, 26 gün gözüm açılmadan işkence gördüm, 5.5 yılını hücrede geçirdim. Ama sonunda hiç ceza almadım ve bugün TBMM’de milletvekiliyim. Hukuk herkese ve hepimize lazımdır. Hukuku kimse siyasallaştırmamalı kimse de kendi konumunu öne çıkararak yargı dışı olmamalıdır. Ülkemiz demokratik sac ayağına oturmalıdır, kuvvetler arası çatışma olduğunda daha ciddi sorunlarla, daha derin kaoslarla karşı karşıya kalınır. Kimseyi suçlu hale getirmemeliyiz. İnsanları kişilik haklarını zedeleyecek şekilde afişe etmemeliyiz. Varsa bir şey yargı takip edecektir, bunu dingin bir şekilde, sükunet içinde takip etmeliyiz.
DARICI: Sayın Genel Başkan, Hrant Dink cinayetinin üzerinden belli bir zaman geçti ancak çok tartışıldı, çok konuşuldu. Şahsınız ve partiniz olayların içerisine çekilmeye çalışıldı. En son da cinayetin sanıklarından Yasin Hayal, sizi ve partinizi hedef alan açıklamalar yaptı. Bütün bu gelişmeleri nasıl değerlendiriyorsunuz?
YAZICIOĞLU: Hrant Dink cinayetiyle ilgili olarak ne BBP’nin ne de Alperen Ocakları’nın kesinlikle bir ilgisi yoktur ve böylesi bir olaya sempatiyle bakabilmemiz söz konusu değildir. Çünkü böyle bir olayın Türkiye’ye, Türkiye’nin geleceğine, Türk milletimizin menfaatlerine bir katkısı yoktur. Tam tersine Türkiye’nin zararına olan bir harekettir. Bir Türk milliyetçisi Türkiye’nin zararına olacak şeye canını verir yine de ona tevessül etmez. Kaldı ki bir fayda analizi yapmadan şiddete ve cinayete karşıyız. Şiddet, kavga ve çatışmayla elde edilecek bir başarı, başarı değildir. Kimseye de faydası yoktur. Bunun için BBP, şiddete karşı olan, şiddet kullanmadan kin ve nefretleri çoğaltmadan sevgiyi esas alarak, diyalogu esas alarak, toplumsal barışı, milli birliği, bütünlüğü esas alarak siyaset yapmak istemektedir.
Dingin, kendinden emin duran, demokratik duran, hukuktan yana olan hem bireyin hak ve özgürlüklerini koruyan hem de hukukun işlemesini seven bir partiyiz.
DARICI: Yasin Hayal, duruşmada “Lider Muhsin Yazıcıoğlu’nu selamlıyorum” diye bağırdı. İlginç değil mi?
YAZICIOĞLU: Karışık dönemde böyle bir sloganın atılmasını anlamlı bulmuyor musunuz? Bize samimiyetle sempati duyan bir kişi bunu yapar mı?
DARICI: O zaman amaç ne?
YAZICIOĞLU: Önümüzdeki dönemde yaşanacak siyasi karmaşada, millette var olan sempatinin siyasi bir zemine taşınması şansının doğduğu bir ortamda BBP’ye karşı bir kesme operasyonudur. BBP’yi ısrarla bir yere çekme operasyonudur. BBP’ye misyon giydirme çabası olarak görüyorum.
DARICI: 12 Eylül öncesi yaşanan tecrübeler, 12 Eylül sonrası ve bugün. Bütün bunlara baktığınızda Türkiye bir çatışmanın eşiğinde mi? Böyle bir tehdit görüyor musunuz?
YAZICIOĞLU: Çok ciddi bir tecrübe yaşadı bizim kuşağımız. Sağcısıyla, solcusuyla, ülkücüsüyle, devrimcisiyle hep beraber büyük bir tecrübe yaşadık. Belki bir dönem öğrenci hareketlerinde hayatını kaybetmiş olanlar yaşasaydılar, bugün çok önemli siyasetçiler, çok önemli mimarlar, şairler, yazarlar, bilim adamları bunların içinden çıkacaktı. Bir kuşak böyle heba oldu, yok oldu. Dolayısıyla da demokrasinin kıymetini biliyoruz, kavganın bir sorunu çözmediğini biliyoruz. Ülkenin daha mutlu, müreffeh, güçlü, fert başına düşen milli geliriyle insanca yaşayabileceğimiz bir noktaya taşınmasının hepimiz için bir yarar sağladığını biliyoruz. Bunun için de kavgaları çoğaltmak, kinleri, nefretleri, ayrışmaları çoğaltmak yerine sevgiyi birliği, kardeşliği, dostluğu; farklı düşünüp, farklı değerlendirip, ama birlikte yaşamanın yollarını bulmamız gerektiğine hepimiz inanıyoruz. Dolayısıyla da eskisi gibi yapay sağ-sol kavramları da çok geçerli değil bugünkü Türkiye’de, çünkü sol görüşlü diye bildiklerimiz çok rahatlıkla milli bir tavır ortaya koyabiliyorlar, milli bir duruş sergileyebiliyorlar. Sağ görüşlü diye bildiğimiz herhangi bir insan da çok rahatlıkla yolsuzluk içerisine girebiliyor.
Terör dışında siyasi partiler kapatılmamalı
DARICI: AKP’ye açılan kapatma davasını nasıl değerlendiriyorsunuz?
YAZICIOĞLU: Ben şiddet odaklı, terör odaklı fikirlerin önlenmesi, demokrasinin bir gereğidir. Herhangi bir siyasi parti eğer teröre ev sahipliği yapıyorsa, eğer teröre önderlik yapıyorsa, terörü bir metod olarak kabul ediyorsa, siyasetin bir aracı olarak kullanıyorsa o parti kapatılmalı. Ama onun dışında siyasi görüşlerini ifade etmiş olmasından, siyasi görüşleri istikametinde siyasi eylemler yapmış olmasından, kararlar almış olmasından dolayı bir partinin kapatılmasını demokratik bulmuyorum dedim.
DARICI: Bir taraftan derin devletin bir parçası gibi gösterilmeye çalışılan siyasi organizasyon, şahsınız. Diğer yandan ‘hayır biz asla böyle bir yerde değiliz. Eğer illa bir derinlik söylenecekse biz milletin sesiyiz diyen bir siyasi parti. Bütün bunların ortasında BBP neler yapıyor?
YAZICIOĞLU: Evet. Teşekkür ederim. Doğru bir tespit yaptınız. Derin devlet değil, derin milletin vicdanı beni daha iyi temsil eder. Ben derin milletin vicdanını temsil ediyorum. Derin milletin arzularını, değerlerini, beklentilerini temsil ettiğime inanıyorum ve bundan da şeref duyuyorum, onur duyuyorum. Tabi biz, güçlü bir devletin varlığına, ama demokratik bir devletin, her halükarda hukuka dayanan bir devletin meşruiyetle bütün vatandaşlarını kucaklayabilen, hepsine vatandaşlık şerefi kazandırabilen bir devletin yanındayız. Aynı zamanda da milletin tüm değerleriyle de özgür yaşamasından yanayız. Bugün Türkiye’nin ihtiyacı güvenliktir, özgürlüktür ve refah toplumu olmak beklentisidir. Çünkü güvenliğin olmadığı bir yerde özgürlük de olamaz, zenginlik de olamaz. O bakımdan biz güvenlik ihtiyacıyla demokrasi ihtiyacının birbirini yok eden bir sarmal olmasını istemiyoruz. Öncelikle bütün bir toplumun kendini özgüven içerisinde hissetmesini; Devletin güvenlik kaygısının olmamasını ve aynı zamanda da birey özgürlüğünün inanç, fikir ve siyaset yapma özgürlüğünün de her halükarda sağlandığı bir Türkiye ve bunlarla birlikte de kalkınmış, karnı tok, sırtı pek, başı dik insanların yaşadığı bir ülke. Biz siyaseti bunun için yapıyoruz. Ben burasındayım meselenin. BBP, bu noktada da Ar-ge çalışmaları yapıyor. Toplumun diğer var olan ve gösterilmeyen sorunlarını gündeme taşıyor. İşte TBMM’de tek milletvekiliyim. Ama geldiğimizden bu tarafa öğrenim hakkını kaybetmiş olan çocuklara bir fırsat daha verilerek eğitime tekrar katılımlarını sağlamak, onları sokağa, kaderlerine terk etmek yerine, “ben okumak istiyorum” diyene yeni bir fırsat verilmesini sağlamak üzere bir kanun teklifi verdik. Onunla ilgili çalışmalarımız oldu. Bizden sonra diğer partiler de bu yönde teklifler verdiler.
Büyük Birlik Partisi (BBP) Analiz Çalışma Grubu, Devletin-milletin-sanayinin 24 Saat çalışacağı Güvenlik-Özgürlük-Refah (GÖR) projesini oluşturdu.
Konuyla ilgili gazetemize açıklamada bulunan BBP Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, devlet-toplum-din-birey-gelenek arasındaki ilişkinin tamamen bozulduğunu söyledi. Ekonomik sorunların artık içinden çıkılamaz bir krize doğru hızla ilerlediğini belirten Yazıcıoğlu, "Türkiye'de paylaşılan değer ve sembollerden oluşan kültürel sistemimiz ve bireylerin oluşturduğu kişilik sistemi çökmek üzeredir" dedi. Bu sorunları görmezden gelemeyeceklerini kaydeden BBP lideri, çözüm projeleri üzerinde çalışmak için “BBP Analiz Çalışma Grubu" oluşturarak şimdiye kadar 24 proje hazırladıklarını ve birer birer kamuoyu ile paylaşacaklarını ifade etti. 24 projeyi GÖR başlığında toplayan grubun bu projeyle hedeflerinin 'Zengin Millet-Altın Devlet' oluşturmak olduğunu söyleyen Yazıcıoğlu, "Bu saatten sonra ülkemizin gündemi 3 mesele olmalıdır. Devletimizin ve milletimizin güvenlik problemi var, özgürlük problemi var, refah problemi var. Biz millete GÖR diyoruz. GÖR’ü gerçekleştirmek için 3x8=24 formülü ile devlet ve millet 24 saat çalışacak. Güvenlik, özgürlük, refah sağlanacak. Türkiye, bölgesinde lider, dünyada muteber olacak" dedi.
Söyleşi
Üzeyir Darıcı
Tercüman Gazetesi
*-Kaynak:[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]