PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : PEYNİRLİ BÖREK


kronik
02.09.2008, 23:59
]PEYNİRLİ BÖREK
5 TANE YUFKA
1 SU BARDAĞI SÜT
2 YUMURTA
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
100GR BEYAZ PEYNİR
MAYDANOZ
YAPILIŞI
Yağlanmış tepsiye yufkalar parçalanarak gelişi güzel serilir .PEYNİR VE MAYDANOZ hariç diğer malzemeler bir kapta çırpılır yufkaların arasına bu karışım gezdirilir daha sonra tekrar yufka serilir peynirli harç konularak üzeri kapatılır tekrar yumurta yağ süt karışım gezdirlir katlar arasında son yufka serildikten sonra üzerine karışım sürülerek çörek otu susam serpilir 200 derecede altı üstü kızarana dek pişirilir
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Ertugrul
03.09.2008, 00:27
Elinize sağlık, pek bir güzel gözüküyor. 1 Bardak sütte kullandığınıza göre yumuşak olmuştur herhal,neyse böreklinin böreği, olmayanın klavyesini yorarmış :D

TracyMcGrady58
03.09.2008, 01:01
Üffffff yapan olsada yesek diyom :D yapan oluyor ama yinede yiyemiyoruz bizdede hic sans yokmus yaw :D

haticeözlü
03.09.2008, 01:08
ellerinize sağlık,çok güzel görünüyo.aynı şekilde bende yaparım.hem pratik
hem hafif hemde doyurucu oluyo.sahurda da iyi gider.

GuNaY
03.09.2008, 01:34
Bu yemek konuları artık zarar vermeye başladı, tariflerin yanısıra resimler bizleri çileden çıkarıyor :D :D
Ertuğrullll bu ızdıraptan nasıl kurtulabiliriz :D :D

Ertugrul
03.09.2008, 01:42
Bu yemek konuları artık zarar vermeye başladı, tariflerin yanısıra resimler bizleri çileden çıkarıyor :D :D
Ertuğrullll bu ızdıraptan nasıl kurtulabiliriz :D :D

Biz bunları yapamayacağımıza göre çözüm basit Osman da neyse :D

kronik
03.09.2008, 01:46
Bu yemek konuları artık zarar vermeye başladı, tariflerin yanısıra resimler bizleri çileden çıkarıyor :D :D
Ertuğrullll bu ızdıraptan nasıl kurtulabiliriz :D :D
iyi de resim olmazsa olmaz ki yemek önce göze hitap etmeli onun için ve patenti bende olduğuna inanılması için resimli ekliyorum

GuNaY
03.09.2008, 01:53
Biz bunları yapamayacağımıza göre çözüm basit Osman da neyse :D

Çözümün basitliğini düşünürsek sanki yapması daha kolay gibi, biz azmedelim en iyisi :D :D

Salim58
19.08.2010, 16:21
]PEYNİRLİ BÖREK
5 TANE YUFKA
1 SU BARDAĞI SÜT
2 YUMURTA
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
100GR BEYAZ PEYNİR
MAYDANOZ
YAPILIŞI
Yağlanmış tepsiye yufkalar parçalanarak gelişi güzel serilir .PEYNİR VE MAYDANOZ hariç diğer malzemeler bir kapta çırpılır yufkaların arasına bu karışım gezdirilir daha sonra tekrar yufka serilir peynirli harç konularak üzeri kapatılır tekrar yumurta yağ süt karışım gezdirlir katlar arasında son yufka serildikten sonra üzerine karışım sürülerek çörek otu susam serpilir 200 derecede altı üstü kızarana dek pişirilir
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Ellerine sağlık Kronik güzel duruyor güzelde pişmişe benziyor.

Bugün menüde bunun patatesli olanı varmış.Yanında Birde soğuk tuzlu ayran olursa tamamdır.:)

kronik
19.08.2010, 16:58
afiyetler olsun salim abi benim tariflerden esinlenerek menu belirliyorsun anladım ama sende resmini eklesen diyorum hareket katalım biraz nefislerimize :P

Salim58
19.08.2010, 17:08
Kronik ben yemek yapmıyorumki resim ekleyeyim.Eve gidiyorum ezan okunuyor.:)

Ev nerde ben nerde ben öğreniyorum menüde ne var burdan buluyorum.Seninde maşallahın var zamanında yapmış dolaba koymuşsun yok yok.Olmayan bir menü çıkarsa ben sana söylerim.:D

kronik
19.08.2010, 17:17
normal zamanda dikkat çekmiyor zaten ramazan günlerinde benim konular tıklanma rekoru kırıyor niyeyseeeeee:D

HasreT
19.08.2010, 18:45
Yarın Bende Yapacam iyi oluyor fikir ediniyoz heh he :)

Arif Coşkun
19.08.2010, 18:58
Yarın Bende Yapacam iyi oluyor fikir ediniyoz heh he :)

İftarlıkmı komşuda pişer bizede düşer ellamki:)

HasreT
19.08.2010, 19:00
İftarlıkmı komşuda pişer bizede düşer ellamki:)

Sahurluk :D, yarın iftara davetteyim :)

cilem_58
19.08.2010, 20:10
BENDE COK YAPARIM BU BOREGI SU BOREGININ YERINI TUTMASADA IYI OLUYO TARIF VEREN KRONIK ARKADASIN EMEGINE SAGLIK

tulina
19.08.2010, 20:17
elinize saglik tarife icinde tsk kronik

Sabiha Serin
19.08.2010, 23:01
Paylaşımınız için teşekkürler.

Börek fırından çıktıktan sonra sıcak iken üzerine temiz gazete veya tepsi büyüklüğünde temiz bir kağıt seriniz ve musluktan elinizle azıcık su alıp kağıdın üzerine serpiştiriniz. Sonra üzerine temiz kuru bir bez seriniz. 5-10 dk sonra bezi ve kağıdı kaldırınız. Börek yumuşacık olacaktır. ( Bunu rahmetlik annemden öğrendim nur içinde yatsın. ) Benim böreklerimin neden yumuşak olduğunu sorarlar bende bu püf noktasını anlatırım. Hadi neyse sizinlede paylaştım iyi oldu daaa şimdi iş çıkartacaksınız bana kalkıp börekmi yapsam ne etsem şaka maka canım istedi haaa...

Kucak dolusu sevgilerimi gönderiyıorum.

Deliilyasliyiz
28.09.2010, 23:24
güzel görünüyor...elinize sağlık

aysima58
29.09.2010, 03:22
hee en basit börek bunu biliyom gı başga yaz kele bu golay şeyle görünüşü guzel malzemesi basit bişiyler yohmu gıı oktay usdanın kitabına bahsene ben ordan bahıp yapyom daha iyi düşünmüyom arpacı gumrusu gibi eline sağlıh gooo şaka bir yana teşekkürler kronikcim ellerine sağlık canım.

Kardelencicegi
29.09.2010, 15:08
Canakkale´nin biga böregi


Ben de bir börek tarifi yazayim.
250 gr yogurt
1 pk kabartma tozu
1 tane yumurta
1 cay kasigi tuz
Alabildigi kadar un.
Hepsini karistirin güzelce yogurun.
Yumusak bir hamur olacak {Kulak memesi yumusakliginda}
Ceviz´den biraz büyük olacak bezeler 20.dk dinlendirin.
Dinlendikten sonra kahve fincani tabaginin ölcüsü büyüklügünde acin.
Icini istediginiz gibi yapin, ispanakli, patatesli, peynirli, etli arzunuza göre.
Kizgin sivi yagda kizartin. Böreklerinizin hic yag cekmedigini göreceksiniz.

Tadi nefis oluyor

Afiyet olsun.



Canakkaleli arkadasim Figen hanimdan.



[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])

kronik
29.09.2010, 15:10
pişi hamuru gibi ekstra olarak yumurta var eminim çok güzeldir ! sağol abla ;)

goramaz
29.09.2010, 15:57
Canakkale´nin biga böregi


Ben de bir börek tarifi yazayim.
250 gr yogurt
1 pk kabartma tozu
1 tane yumurta
1 cay kasigi tuz
Alabildigi kadar un.
Hepsini karistirin güzelce yogurun.
Yumusak bir hamur olacak {Kulak memesi yumusakliginda}
Ceviz´den biraz büyük olacak bezeler 20.dk dinlendirin.
Dinlendikten sonra kahve fincani tabaginin ölcüsü büyüklügünde acin.
Icini istediginiz gibi yapin, ispanakli, patatesli, peynirli, etli arzunuza göre.
Kizgin sivi yagda kizartin. Böreklerinizin hic yag cekmedigini göreceksiniz.

Tadi nefis oluyor

Afiyet olsun.



Canakkaleli arkadasim Figen hanimdan.



[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])

senin elin değer de hiç kötü olur mu ablacım ? Hemen deneyeceğim.