PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : zebra kek

kronik
03.09.2008, 23:53
5 yumurta (akları ve sarıları ayrılmış)
- 250gr. şeker
- 250gr. sıvıyağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 375gr. un
- 125ml. ılık su
- 2 çorba kaşığı kakao
- 6-7 damla vanilyalı aroma (şart değil)
1- Yumurta sarılarını şeker ve vanilya ile rengi iyice açılıp, krema haline gelene kadar çırpın. Yağı, suyu ve aromayı ekleyin. Homojen bir karışım olana kadar karıştırın.
2- Kabartma tozunu una karıştırın. Unu yavaş yavaş yumurtalı karışıma yedirin.
3- Yumurta aklarını kar yapın, söndürmeden hamura yedirin.
4- Kelepçeli kalıbı yağlayıp, içine kağıt yerleştirin. Fırını 175°C’ye ısıtın.
5- Hamuru ikiye bölüp, bir kısmını kakao ile karıştırın.
6- Kalıbın tam ortasına iki kaşık kadar beyaz hamurdan kondurun.(Kaşıkla etrafa dağıtmayın. Hamur kendi kendine yayılıyor.) Beyaz hamurun üzerine iki kaşık kadar kakaolu hamurdan koyun. Bütün hamur bitene kadar sırayla devam edin. Kaşıkla üzerini DÜZELTMEYİN. (İlk önce ben de biraz kuşkuluydum. Ama hamur bitene kadar devam ettim. Sonunda hamur kalıbın her yanına eşit olarak yayıldı.)
7- Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40-50 dakika pişirin
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Sweetgirl
04.09.2008, 00:41
hmmmm birden canim cekti
bu saatde kekmi yapsam acep :rolleyes:
gören duyan deli demesin sakin :D

kronik
04.09.2008, 00:44
hmmmm birden canim cekti

bu saatde kekmi yapsam acep :rolleyes:

gören duyan deli demesin sakin :D

niye deli desinler sahurda yersiniz işte tatlı niyetine yap yap hadi üşenme yok üşenirim diyorsan msn den gönderim kabul et

Sweetgirl
04.09.2008, 00:45
niye deli desinler sahurda yersiniz işte tatlı niyetine yap yap hadi üşenme yok üşenirim diyorsan msn den gönderim kabul et

yok giiii üsenme degil
zaten benden baskasi yemez keki

sirf kendim icinde yapamiyacagima göre :rolleyes:

kronik
04.09.2008, 00:49
o zamannnnnnnn hazır keklere talim edeceksin ben browniye bayılırım bazı gecler krizim tutar eti browni yok mu ? diye aranırım hehehehe

ayparcam
04.09.2008, 10:15
Hmm elinize saglik cok guzel gorunuyor kek.. Ayni sweeygirl'in dedigi gibi bizim evdede yenmiyor kek yapilinca.. Hatta suan bile var evde ama yiyen yok bide ramazan olunca hepden kaliyor.. 6 yasinda 1 oglum var arada zorla yiyor iste..O degilde ziyan oluyor geride hem emegimize hemde malzemelere bunlari bulamayanlar hic aklimiza geliyor mu?:( ..Ya neyse epey yazmisim nerden nereye gittik :)