PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ORDU SİVAS KARAYOLU


den_iz
06.09.2008, 19:48
Ordu ve sivas arasını 2 saate inderecek dere yolu şu anda itibariyle tamamllanma aşamasına girmiştir.İnşanlah sivaslı kardeşlerim hafta sonların da ve istedikleri zaman 2 saatte sahilde olabilecek,sivas tarafı tamalanan yolun ordu tarafında iki haftalık gibi kısa bir süre içinde bitmesi bekleniyor.Sevgili sivaslı kardeşlerimin bilgisine..

leblebi82
06.09.2008, 20:10
Evet geçenlerde Ordu'da idim. Ordu'nun önemli idarecilerinden birisi yolun bitme aşamasında olduğunu söyledi. Fatsa ile Sivas 1,5 saat olacak dedi. Yani Sivas'ın sahile uzaklığı demek bu. Mesudiye üzerinden gelmişlerdi Ordu'ya. Biz ise Tokat-Ünye üzerinden gittik ve yeni yolla Karadeniz için önemli bir kavşak noktası konumuna gelecektir Sivas.

Veli Bircan
06.09.2008, 20:22
valla çok süper bir haber oldu bu...bende giresunda yaşıyorum burdan ordu 40 dakika ordudan sivas 2 saat olduysa 3 saatte memleketime geçerim inşallah :)

FurkaN
06.09.2008, 20:24
Karadeniz'in Sivas'a böyle kısa sürede bağlanması çok önemli zira ekonomik açıdan Sivas'ı rahatlatacaktır.... Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler...

Ertugrul
06.09.2008, 20:36
Bu haber çok güzel, Sivas'ın sahile uzaklığı 2 saate iniyor. Karadeniz'in İç Anadoluya açılan kapısı da Sivas oluyor. Yeni pazarlar, yeni yatırımlar için güzel bir gelişme. Deniz bey bizi bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederiz.

den_iz
06.09.2008, 20:44
Ne demek arkadaşlar inanın bende en az sizin kadar heycanlıyım bi okadarda mutluyum inşallah sivasa daha rahat yolculuk yapabileceğiz ve sivaslı kardeşlerimde karadenizin o muhteşem doğası ve deniziyle en kısa sürede buluşabilecekler.Bu yolun bugüne kadar takipcisiydim bu müjdeyi ilk ben size verdiğim için çok mutluyum inşallah orduda görüşmek dileğiyle sevgiyle kalın hayırlı ramazanlar.

etzel1967
06.09.2008, 21:19
ordu ile sivasın nikahını kıyan yol inşallah biter ve her iki şehir için de hayırlı olur...

LaEdri
06.09.2008, 22:08
duyduğum en güzel haberlerden biriydi..teşekkürler..

tykinik58
07.09.2008, 09:34
SON ZAMANLARDAKİ EN GÜZEL HABERLERDEN BİR TANESİ DE BU OLDU. ÇOK TEŞEKKÜRLER BİLGİLENDİRDİĞİNİZ İÇİN. HAFTASONLARINDA DEĞİŞİKLİK İSTEYEN DENİZİ GÖRMEK İSTEYEN VE GEZMEK İSTEYENLER İÇİN (BAŞTA BEN) ÇOK GÜZEL OLUR.

Arif Coşkun
16.09.2008, 19:20
Ne kadar mesafe kısalırsa gidip gelmelerde çok artar buda devamında piyasa canlılığı ve ticaret demektir,güzel bir gelişme.

altuntas58
16.09.2008, 20:11
Unutulmayan vali

"Gidemediğin yer senin değildir!"
Kastamonu'nun girişinde de bulunan Halil Rıfat Paşa'nın bu özdeyişi, eski Zara-Suşehri yolunun Kuşkayaları mevkiinde, kayalığın altına yerleştirilmiş mermer bir kitabede yazıyor. Kitabenin en üstüne paşanın adı ile Sivas'taki valilik yılları kazınmış. Altında ise, Tanzimat sonrası dönemin valileri içinde özellikle yol yapımı konusunda iz bırakmış neredeyse tek vali olan Halil Rıfat Paşa'ya seksen yıl sonra ödenen bir teşekkür borcu var: "Sivas'ı yurdun dört bucağına bağlamayı başardığın ve Sivas'a sayısız eserler kazandırdığın için seni hayırla ve rahmetle anıyoruz." Kitabe 1967'de, o zamanki Sivas Valisi Vefik Kitapçıgil tarafından yaptırılmış. Hemen altındaki bir başka mermer levhada ise, bir kısmı silindiği için artık okunamayan kayalara düşürülmüş tarih, bugünkü harflere çevrili:
"Asri Gazi Sultan Hamid Han'ı Sanide veziri terakki perver Sivas Valisi Halil Rıfat Paşa hazretlerinin Memâlikî Mahrusai Şahane'ye bir misal olmak üzere 1298'de Sivas'tan Samsun'a, 1299'da Sivas'tan Harput'a, 1300'de Sivas'tan Ordu limanına değin yapılan turukun tarihidir. 1300."Gerçekten de örnek olsun diye yapılan bu yollar o günün teknolojisiyle bin bir zahmetle kazmayla kürekle açılmışlar, 1882'den yakın zamanlara kadar seyrüseferin tüm yükünü taşımışlardır. Diğer iki yol bir yana, Zara-Suşehri yolu, yüz yıldan fazla bir zaman boyunca sadece Sivas'ı değil, Doğu'yu Batı'ya, İç Anadolu'yu Karadeniz'e bağlayan tek yol oldu. Bu yol yakın bir zamanda yeniden asfaltlanmış olmasına karşın eski yoğunluğuna sahip olmaktan uzak.
ABDÜLHÂMİD'İ SADIK
Peki kim bu Halil Rıfat Paşa?
İzmir'de adıyla anılan ve şimdi kültür merkezi olarak kullanılan bir konak, bir cadde; İstanbul'da Şişli'de bir semt, Sivas'ta bir lise ve daha birçok yerde birçok ilkokul, cadde ya da sokak bulunan Halil Rıfat Paşa, 1827'de Selanik'e bağlı Serez'de doğdu. Daha "sıbyan mektebi"ndeyken zekâsıyla dikkati çekti ve yörenin ileri gelenlerinden zengin bir ağa tarafından evlat edinildi. Memuriyete kısa bir eğitim ve öğretimin ardından Serez Tahrirat Kalemi'nde masasız olarak başlayan Halil Rıfat Paşa'nın ilk rütbesi tahrirat kâtipliğidir. Zekâsı ve çalışmasıyla kısa sürede yükselmeye başlayan Halil Rıfat Paşa, Rumeli'de, Mithat Paşa yanında yetişen bürokratlardan biriydi. Bu nedenle olsa gerek, Mithat Paşa 1977 Şubat'ında Sadrazamlık'tan alınınca o da aynı günlerde uhdesinde bulunan Tuna valiliğinden alınarak önce Halep, sonra hemen ertesi gün de Kosova valiliğine atandı. Daha sonra saf değiştirdiği ya da Abdülhamid'in güvenini kazandığı anlaşılan paşa, başta Sivas olmak üzere Aydın, Kosova, Selanik, Manastır valiliklerinde bulunduktan sonra 1895 ile öldüğü 1901 yılına kadar da sadrazamlık yaptı ve "zahiri karayolcu"luğundan önce "sadık" lakabıyla anıldı.
DÖRT YILDA BİN DÖRT YÜZ KİLOMETRE YOL
Sadrazamlığı dahil, en parlak memuriyetinin dört yıl kadar bulunduğu Sivas valiliği olduğu kabul edilir. Sivas'ta 1882-1885 yılları arasında bulunan Halil Rıfat Paşa, bu üç yol dışında, bütün vilayette toplam bin 400 km yol yaptırmıştır. Bu yollar üzerinde yaptırdığı köprülerin sayısının bin, menfez ve kasislerin sayısının ise 4-5 bin kadar olduğu tahmin edilmektedir. Köprüler içinde en ünlüsü Kelkit Çayı üzerine yaptırdığı 630 metre uzunluğundaki 41 gözlü Hâmidiye Köprüsü'dür. Yollar dışında da imar faaliyetinde bulunan paşa, Sivas merkez ile bağlı sancaklardan Amasya, Tokat ve Şebinkarahisar'da bugün de kullanılan birçok okul, hükümet konağı, çeşme, hatta Sivas'ta bir un fabrikası yaptırmış, modern tarımı teşvik etmiş, örneğin, köylüleri patates ekmeye özendirmiştir. Paşa'nın Sivas valiliği sırasında yayımladığı "tembihnameler" de oldukça ünlüdür. Yayımladığı 11 tembihnâmenin üçü eğitime yöneliktir. İkisi ulaşımla ilgilidir. Çevre sağlığı, tarım ve ormancılıkla ilgili olanlar dışında Nahiye müdürlerine hitaben yazılan tembihnâmeler ise, köylerin kalkınması ve yaşam koşullarının iyileştirilmesine yöneliktir. Orman yangınlarına karşı alınacak tedbirleri de tembih eden paşa, köylüleri, çıkabilecek yangınlara müdahalede bulunmakta zorunlu kılmış, yangın çıkaranların derhal hükümete bildirilmesini de buyurmuştur. Paşa, köy çocuklarının, kız erkek ayırt edilmeksizin okutulmasını teşvik etmiş, adeta bir eğitim seferberliği başlatmıştır. Hazineye ait araziler ekilip biçilerek elde edilen gelir eğitim sandıklarında biriktirilip okul yapımında kullanılmıştır.
UNUTULMAYAN VALİHalil Rıfat Paşa, belki de en önemli Abdülhâmid paşası. Çünkü bir kerede en uzun süre sadrazam olan o. Sadrazam oluyor, altı yıl görevde kalıyor ve 1901'de görevdeyken ölüyor. Meclisi kapatan Ahmet Vefik Paşa'nın Sadrazamlıktaki süresi iki gün!
Edebiyat açısından da ilgiye değer bir yaşamı var paşanın. Örneğin, babasının nüfuzundan kendisine birçok çıkarlar sağlayan oğlu kişisel bir nedenle vurularak öldürülür Galata Köprüsü'nde. Katili yakalanır, yargılanır fakat kısas uygulanmayarak müebbet hapis cezası verilir. Paşa, nüfuzunu kullanıp müdahalede bulunmaz. Kendisi hakkında da rüşvet aldığı yolunda yazılar yazılır, söylentiler yayılırsa da dönemin tanıkları -örneğin kendisiyle bir süre çalışan İbnü'l Emin Mahmud Kemal İnal- bu iddialara itibar etmemişlerdir.
Oysa aradan yüz yıldan fazla bir zaman ve birçok kuşak geçmesine karşın valiliği unutulmamıştır. Öyle ki, hakkında bir sürü hikaye anlatılan paşanın "gidemediğin yer senin değildir" sözünü Şebinkarahisar'da, Şebinkarahisar-Giresun yolu açılırken, Zara'da ise Zara-Suşehri yolu açılırken söylediği rivayet edilir. En önemlisi de, paşanın bu yolları, devletin pek az katkısına karşılık daha çok halkın yardım ve çalışmasını sağlayarak bir çeşit imeceyle gerçekleştirmiş olmasıdır. Bu yollardan Zara- Suşehri dışında, Şebinkarahisar'ı Giresun'a, Mesudiye'yi Gölköy'e bağlayan yollar üzerindeki kaya geçişlerinde de yolun yapımına ilişkin tarih düşürülmüş kitabeler bulunmaktadır.


100 senelik proje hayata gecti ne mutlu bize

etzel1967
09.10.2008, 22:07
hayırlısıyla şu dereyolu bir bitseydi.........

ekingölü
15.10.2008, 13:16
ÇOK GÜZEL ARTIK SİVAS DENİZE 2 SAATLİK MESAFEDE

ofgurleyuk78
07.11.2008, 15:21
AB ne kadar engellemeye çalışırsa çalışsın bor madeni dünyadaki önemini artıracak.

özdemir
14.11.2008, 14:16
gerçekten güzel haber. inşallah en yakın zamanda neticelenir

eyuphulagu
16.11.2008, 21:16
Arkadaşlar Sivas-Ordu/Fatsa Karayolu ile ilgili resimler var mı?BURADA yapılan çalışmalar ne alemde ?Bu konudaki bilgileri ve resimleri bekliyoruz.

bâki_bâki
05.01.2009, 09:36
Sivas'ın Kurtlapa Beldesinden geçeceği söylenen yolun yapımı ne zaman başlayacak? Bilen varsa siteye mesaj göndersin lütfen!

eyuphulagu
28.01.2009, 22:53
Arkadaşlar Fatsa-Sivas hattının Niksar TARAFINDAN GEÇEN YOLUN İHALESİ 12Kasım 2008 de yapılacaktı.Bu ihale yapıldı mı?YOKSA ERTELENDİ Mİ?bu konuda bilgisi olan var mı?Bir de Sivas-Fatsa Yolu ile ilgili sitede hiç resim yok.O bölgede yaşayan veya yakınlarda oturan arkadaşlar mümkünse resimleri çekip siteye yükleyebilir misiniz?

eyuphulagu
29.01.2009, 00:32
Arkadaşlar bu konu ile ilgili küçük bir araştırma yaptım.Mesajımda bahsettiğim ihale yapılmış.Ayrıca internette araştırma yaparken Ordu-Fatsa-Niksar -Sivas yolu ile İLGİLİ GOOGLE DA ARAMA yaptım.Ve bu konu ile ilgili HABERORDU.COM dan Bahadır KAYIM imzalı UZAK İL ORDU VE ORDULULUK adlı bir de makale buldum.Makaleyi indirdim,ama sitemize nasıl göndereceğimizi bilmiyorum.Konu ile ilgilenen arkadaşlara rica ediyorum:Yukarıda adını verdiğim makaleyi indirip siteye göndersinler.Bu konuda Berat.Demir adlı ALT FORUM YÖNETİCİMİZDEN DE YARDIM İSTİYORUM..HERŞEY SİVAS İÇİN....

altuntas58
29.01.2009, 07:49
Nerdeyse asırlık bir proje olan Sivas-Ordu karayolu yılan hikayesine dönmüş bir an önce bitirip halkımızın hizmetine sunulmalıdır

aozdemir
29.01.2009, 08:19
bir an önce bitmesi tabiiki en büyüyk temennimiz.

eyuphulagu
31.01.2009, 00:37
Açıkcası bu proje beni çok heyecanlandırıyor.Berat kardeş resimler için çok sağol.Resimleri dikkatle incelersek yolun nekadar zor bir yol olduğu kolayca anlaşılır.Arazi engebeli ve virajlı,aynı zamanda ormanlık bir bölge..Yanlız kafama takılan bu yolla ilgili bir soru var:GÜVENLİK SORUNU.Yani bu yolun güvenliğinin çok iyi sağlanması gerekir.Geçmiş yıllarda gerek PKK;gerekse dhkpc gibi sol örgütler bu yolda pusular kurup otobüsleri durdurup kimlik kontrolü yapmışlar,hatta bazı kişileri kaçırmışlar,bazılarını da öldürmüşlerdi.Umarım bu yola ayrılan ödenekler artırılarak bu yol kısa zamanda bitirilir.Çünkü hiçbir hükümet döneminde bu yola bu kadar önem verilmemiş;hatta çalışma bile yapılmamış.UMARIM KARADENİZ SAHİL YOLUNU BİTİREN BİR HÜKÜMET BU YOLU DA KISA BİR ZAMANDA BİTİRİR.Eğer ödenek sayısı siyasi baskılarla artırılırsa bu yolun en fazla 2 yıl içinde biteceğini düşünüyorum.GERÇEKTEN SİVAS'IN DENİZE 3-4 SAATLİK BİR MESAFE İLE YAKLAŞMASI HEM SİVAS HEM DE ORDU İLİ VE İLÇELERİ HEMDE ÇEVRE İLLER İÇİN BÜYÜK EKONOMİK ÇIKARLAR SAĞLAYACAKTIR.Ayrıca Karadeniz ile Sivas arasındaki İÇ TURİZM DE HER İKİ TARAF İÇİN iyi imkanlar sağlayarak ekonomik işbirliğine katkı yapacaktır.BU PROJE HERKESİN ÇIKARINADIR....

abircan
13.03.2009, 10:06
desene benim gibi karım köylü olan sinoplu sivaslı olarak kayınvalideye ziyaretim daha kolay olacak karadenizi geze geze gidebileceğim sinopa, ama artık açılsın şu yol berat , bu yaz böyle bir projem var :)

abircan
13.03.2009, 10:36
Ağabey ecük daha sabır. 2 yıl içinde tam anlamıyla açılıyor. Ordu ili sınırları içindeki çalışmalar büyük oranda tamamlandı. Sivas ili sınırları içinde Hafik Doğanşar Koyulhisar bağlantıları devam ediyor.

Yalnız gezi güzergahını anlayamadım abi.
Sinop a Sivas üzerinden bu dereyoluyla mı gideceksin,
yoksa Sinop a Ankara veya Kastamonu üzerinden mi gideceksin.
İkinci şıktaki güzergahtan gideceksen dereyolunun bu güzergahla bir alakası yok. dereyolunu kullanman için Sivas - Hafik - Doğanşar - Koyulhisar - Mesudiye - Ordu güzergahını kullanman lazım:)

aslında niyetim önce giderken ankara , sivas, oradan karadenize doğru, tokat , amasya, oradan samsun ve sonra sinop, bir hafta deniz sonra kastamonu zonguldak , dönüş inşallah, karadenizi sinop dışında görmedim , mutlaka gürcüstan sınırına kadar gitmek istiyorum, hep akdeniz ege dolaştım hiç doğu ve karadeniz yapmadım, inşallah rota doğu ve kuzey bundan sonra

arikarinkuchi
30.03.2009, 19:48
vatana millete hayırlı olsun :)

Kuzey
14.04.2009, 13:13
Bitme Tarihi İle ilgili bir bilgisi olan varmı.

alix_özdemir
14.04.2009, 13:15
Berat'a bilgi için teşekkür ediyorum. Ayrıca bakan Binali Yıldırım yakın zamanda aşağıdaki açıklamayı yaptı. Bu haberler gösteriyor ki yüzyıllık proje kesinlikle bu sefer tamamlanacak ve en karlı çıkan yer de, konum itibariyle Sivas olacak. İnşallah hayırlı olur.


`Karadeniz`i Akdeniz`e bağlayacağız`
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Karadeniz`i, Akdeniz`e bağlayacak olan Kuzey-Güney koridorunun yeniden projelendirildiğini söyledi.

AK Parti Giresun Milletvekili Ali Temür ve AK Parti Şebinkarahisar Belediye Başkan adayı Şahin Yılancı tarafından ilçe girişinde karşılanan Bakan Yıldırım, partisinin ilçe binasını ziyaret ederek burada ilçenin sorunları hakkında bilgiler aldı.


Daha sonra Cumhuriyet Meydanı`nda yaklaşık 4 bin kişiye hitap eden Bakan Yıldırım, AK Parti iktidarının bugüne kadar yaptığı çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunurken, partisinin Şebinkarahisar Belediye Başkan adayı Şahin Yılancı için destek istedi.


Kendisinin Erzincan Refahiyeli olduğunu hatırlatan Bakan Yıldırım, Şebinkarahisar`ın kendisi için özel bir yeri olduğunu ve Şebinkarahisar`ı çok sevdiğini kaydetti.


Bakan Yıldırım, hükümet olarak Şebinkarahisar`a önemli hizmetler yaptıklarını ve bu hizmetlerin artarak süreceğini kaydederek `Karadeniz`i, Akdeniz`e bağlayacak olan Kuzey-Güney koridoru yeniden projelendiriliyor.


Bu koridorla Karadeniz`i, Giresun`dan, Dereli`den, Eğribel`den, Şebinkarahisar`dan, Sivas ve Kahramanmaraş üzerinden Osmaniye`ye oradan da Akdeniz`e bağlayacağız. Yapacağımız bu koridorla da birlikte Eğribel Geçidi`ne tünel yapılacak. Böylelikle ulaşımda yaşadığınız sorunları çözüme kavuşturacağız` dedi.

Kaynak:[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Reis bey
11.05.2009, 15:09
Sivas sınırları içerisindeki güzergah hakkında bilgisi olanların ayrıntılı yazmasını bekliyorum.
Sivas için çarpan yüreklere selam olsun.

H_Turan
05.06.2009, 10:59
Arkadaşlar bu Proje ile ilgili bilgisi olan varmı.

altuntas58
05.06.2009, 11:23
Bu büyük proje biterse sivasımızın deniz yoluda acılmış olacak ihracat italat işlerinde kolaylık olacak karadenize gitip gelmek 2 saate inecek

musabilir
13.08.2012, 01:24
slm ne zaman 2012 de mi bitecek bu yol?

_DuMaN_58
13.08.2012, 07:37
slm ne zaman 2012 de mi bitecek bu yol?

Habib Soluğun geçtiğimiz haziran ayında yaptığı açıklama:

Projenin Sivas kısmında yolun toplam uzunluğunun 305 kilometre olduğunu dile getiren Soluk, bunun 247 kilometresinin bölünmüş yol alarak tamamlandığını söyledi. Soluk, “Kalan kesimlerde bölünmüş yol yapım çalışmaları sürdürülmektedir. Zara- Geminbeli-Suşehri yolunda kalan 12 kilometrenin 2012 yılında, Geminbeli Tüneli’nin 2016 yılında, Koyulhisar-Mesudiye arasındaki 35 kilometrenin de 2013 yılında tamamlanması hedeflenmektedir.

Projenin Ordu kısmında ise yolun toplam uzunluğunun 94 kilometredir. Yolun Ordu çıkışı 13 km bölünmüş yol olup diğer kesimler 1A ve 2A standardındadır. 42 km’si tamamlanan yolda 52 kilometrede çalışmalar sürdürülmektedir” şeklinde konuştu.

tekniker58
11.11.2012, 11:34
memlektimize ve vatana hayırlı uğurlu olsun.

yiğidoyuzbiz
13.11.2012, 01:27
habip soluk yolu merakumdan zaraya neden aldı bir anlam veremiyorum hala
Paşabahçe üzerinden devam edecekti yol ve çalışmalar da başlamıştı ki nedense o yolları da düzeltmeden çekip gittiler
Hem de daha kısa oluyor o yol

Detayını bilen biri varsa açıklamasını rica ediyorum

mete209
13.11.2012, 10:03
habip soluk yolu merakumdan zaraya neden aldı bir anlam veremiyorum hala
Paşabahçe üzerinden devam edecekti yol ve çalışmalar da başlamıştı ki nedense o yolları da düzeltmeden çekip gittiler
Hem de daha kısa oluyor o yol

Detayını bilen biri varsa açıklamasını rica ediyorum

Kendisi Zaralı olduğu için olabilir mi?

YILDIZDAĞ
13.11.2012, 16:54
habip soluk yolu merakumdan zaraya neden aldı bir anlam veremiyorum hala
Paşabahçe üzerinden devam edecekti yol ve çalışmalar da başlamıştı ki nedense o yolları da düzeltmeden çekip gittiler
Hem de daha kısa oluyor o yol

Detayını bilen biri varsa açıklamasını rica ediyorum


Ordu Sivas kara yolu bağlantısı meraküm üzerinden karaçayır,celtek,gümüşdere,yıl dız,yakupoğlan beldeleri üzerinden çok kısa bir şekilde yapılacaktı ama,projeyi değiştirdiler,neden bu bölge gelişmesin kendi bölgeleri Zara,Hafik ve Suşehri üzerine taşıdılar yolu.Yıldız Dağı bölgesinde Milletvekili,bakan ve müsteşar olmayınca kendi bölgelerine çekiyorlar yatırımı hemde devleti zarara uğratarak,yetimin hakkını yiyerek yada bölgemiz kendini savunamıyor hizmet alamıyor almak istemiyor,yönetiçi yok bu düzeyde yatırımları çekecek vs. daha çok şeyler söylenebilir.....

Yıldız Dağı kış sporları merkezi ilan edilmesiyle bu yolun kesin burdan geçeceğini zannettik ama yanılmışız.Her yapılan hizmet elbet güzel ama bazı yanlışları ve devlete yükü de var.

Bölgeye değer verilmemesi ne açıdır ki hep geri kalıyor her yönüyle.

erolbal
15.11.2012, 15:18
Bu yol hayırlı olsun. Ama devletin parasını ilçecilik yapan ve 80-100 km daha uzatan insanlara da hakkımı helal etmiyorum. 75 milyonun hakkı varsa onlarda hakkını alacaktır. Bu yolun daha kısa olan güzergahını sayın Habib Soluk beyefendiler paşa gönülleri iptal etmiştir.

Allah büyük, alternatif bir küçük yol haksızlığı ortaya çıkaracak diye beyefendileri o alternatif yolu yapmayacaktır. Ancak hiç kise ebedi değildir..:mad:

erolbal
15.11.2012, 15:31
Allah rızası için Mesudiyeden dere yoluna indikten sonrs 50 km doğuya giden oradan dirse yapıp gemin beli deni,len yıllarca bitmeyecek tünelden geçip tekrar batıya dönen yine gereksiz bir 50 km daha.. Bu yola ancak Ordu-dolambaç-dolambaç- Sivas yolu denir. Ya da Habib Soluk yolu.. Çünkü kendileri devlet... başbakanlığa da bu konuyla ilgili şikayette bulunacağım.:)

Kemençem
01.01.2013, 03:02
Ben Suşehri akıncılardanım.Tokattan koyulhisara girince etrafta sisi ormanları yüksek dağları tabelaları görünce aha karadenizdeyim diyorsunuz.
Bizim oralar karadenizin giresun dağının güney etekleri oluyor.
Bizim sivasla pek ilgimiz yok idare açıdanbağlıyız sadece.
Bizim o taraf iç karadeniz olduğu için insanlar kendini genelde karadenizli görürler.
sahil ilçeleri bize ekinciler der bu yzden.karadenizin o kesimi fındık çay eker,biz dağlık tarafta olduğumuzdan bizeekinciler derler