kronik
11.09.2008, 22:48
1 fincan kırmızı mercimek
1 fincan pirinç
1 fincan bulgur (pilavlık)
2 yemek kaşığı un
4yemek kaşığı tereyağ
1 küçük soğan
1 kaşık salça
yeteri kadar su
YAPILIŞI
mercimek pirinç ve bulguru bir tencerede haşlayın .Ayrı bir tencerede tereyağında soğanı kavurun ve unu ekleyin unla kavurduktan sonra salçayı ekleyin ve 2 bardak soğuk su ekleyerek çırpma teliyle iyice karışımı inceltin .Burda soğuk su eklememizdeki amaç unlu karışımın topaklanmaması içindir .İnceldikten sonra ve pürüzsüz hale geldikten sonra haşladığımız mercimek pirinç ve bulguru çorbamıza içindeki haşlama suyu ile birlikte ekliyoruz .En son olarak indirmeye yakın kuru nane ekleyip afiyetle yiyoruz yada içiyoruz
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
1 fincan pirinç
1 fincan bulgur (pilavlık)
2 yemek kaşığı un
4yemek kaşığı tereyağ
1 küçük soğan
1 kaşık salça
yeteri kadar su
YAPILIŞI
mercimek pirinç ve bulguru bir tencerede haşlayın .Ayrı bir tencerede tereyağında soğanı kavurun ve unu ekleyin unla kavurduktan sonra salçayı ekleyin ve 2 bardak soğuk su ekleyerek çırpma teliyle iyice karışımı inceltin .Burda soğuk su eklememizdeki amaç unlu karışımın topaklanmaması içindir .İnceldikten sonra ve pürüzsüz hale geldikten sonra haşladığımız mercimek pirinç ve bulguru çorbamıza içindeki haşlama suyu ile birlikte ekliyoruz .En son olarak indirmeye yakın kuru nane ekleyip afiyetle yiyoruz yada içiyoruz
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]