PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hedefimiz Üniversiteyi Daha İleriye Götürmek!

Sivaslilar.Net
23.09.2008, 13:04
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
Cumhuriyet Üniversitesi, yeni akademik yılın başlaması dolayısıyla törenler düzenlendi.

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, üniversitesin kültür merkezinde düzenlenen 2008-2009 eğitim öğretim yılı açılış töreninde yaptığı konuşmada, üniversitelerinin 34 yıl önce Cumhuriyet’in 50. yılı anısına kurulduğunu söyledi.
CÜ'nün halen 11 fakülte, 3 yüksek okul, 11 meslek yüksek okulunda görev yapan 514'ü öğretim üyesi olmak üzere toplam bin 370 akademik personeliyle eğitim ve öğretim hizmetini yürüttüğünü ifade eden Prof. Dr. Dökmetaş, yeni kayıt yaptıran öğrencilerle birlikte toplam öğrenci sayılarının 28 bini aştığını kaydetti.

Bugüne kadar CÜ'de görev yapan tüm yönetici ve çalışanlara teşekkür eden Prof. Dr. Dökmetaş, şöyle dedi:
“Kuruluşundan bugüne dek hızla büyüyen ve gelişen üniversitemiz, ilimiz ve bölgemize en iyi eğitimi ve hizmeti sunmayı amaçlamıştır. Bizim de en önemli görevimiz eğitim ve hizmet kalitesini en üst seviyeye çıkarmaktır. En önemli hedefimiz, üniversitemizi daha ileriye götürerek ülkemizde ve uluslararası arenada hak ettiği yeri almasını sağlamaktır.”
Bu kapsamda üniversitelerine yeni fakülteler açmayı hedeflediklerini ifade eden Prof. Dr. Dökmetaş, üniversiteye ziraat ve veteriner fakültesi açılması konusunda hedeflerinin bulunduğunu, bunun yanında yeni açılan iletişim fakültesine de öğretim üyesi ve öğretim elemanları tamamlandıktan sonra öğrenci almaya başlayacaklarını belirtti.
Sivas Valisi Veysel Dalmaz ise Cumhuriyetin temellerinin atıldığı kent olan Sivas için Cumhuriyet Üniversitesinin öneminin farkında olduklarını vurgulayarak, şunları söyledi:
''Bu üniversitenin kuruluşundan itibaren ilimize yaptığı katkıyı her zaman belirtiyoruz. Bundan sonra da gelişen, ilerleme kaydeden ilimize Cumhuriyet Üniversitesinin katacağı çok şey olacak. Bu katkıları da çok önemsiyoruz. Cumhuriyet Üniversitesi, Sivas için büyük bir fırsattır.''
Konuşmaların ardından Cumhuriyet Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim üyesi Prof. Dr. Sezai Elagöz, ''Nanoteknoloji-Orada Neler Oluyor?'' konulu açılış dersini verdi.
Eğitim Fakültesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi işbirliğiyle hazırlanan dinletiye de yer verilen törene, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Sivas Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Alkan, Sivas Emniyet Müdürü Yahya Bal, Sağlık Müdürü Vakkas Özmercan, Rektör yardımcıları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Sivas'ın Sesi Gazetesi

Ertugrul
23.09.2008, 17:19
Yeni akademik yıl Üniversitemize ve şehrimize hayırlı olsun. Yeni bir dönem ve yeni bir yönetim, inşaalah daha başarılı bir üniversite görebilriz.

Arif Coşkun
23.09.2008, 17:22
Hayırlı uğurlu olsun, inşallah belirlenen hedefi tutturursunuz Syn.Dökmetaş
Başarılar dilerim

kasparix
23.09.2008, 20:03
Sivas Belediye Başkanı , Sivas Cumhuriyet Başsavcısı , Sivas Emniyet Müdürü , Sağlık Müdürü , Rektör ve yardımcıları, öğretim üyeleri ,, öğrenciler ve tüm SİVASLILAR el ele ..bekleyin ve görün SİVASIMIZIN 5 sene sonrakı halını tehayül bile edemeyecekler...en küçük fedakarlıklarını esirgemeyen civanmert hemsehrilerime sevgi saygı ve selamalarımla...