Orijinalini görmek için tıklayınız : Başbakana Hazırlık Devam Ediyor
Sivaslilar.Net
25.09.2008, 03:16
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Ramazan Bayramı sonrası bir dizi temas ve açılış için Sivas’a geleceği öğrenildi.
Başbakan Erdoğan’ın Sivas’a geleceği haberinin ardından başta AK Parti İl Başkanlığı binası olmak üzere şehrin diğer noktalarındaki çalışmaların da hızlandırıldığı öğrenilirken Belediye ekipleri bayramda da yoğun bir çalışma temposu içerisinde olacak.
Kısa bir süre önce Bankalar Caddesi’ndeki binasından çıkarak Aliağa Sokaktaki binaya taşınan AK Parti İl Başkanlığı bu sokağın düzenli bir hale getirilmesine de zemin hazırladı. Yıllardır PTT arkasında faaliyet gösteren taksi durağının akıbeti ise merak ediliyor.
BAYRAM SONRASI ATMOSFERİ HIZLANACAK
9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin ardından Sivas’a gelecek olan Başbakan Recep Tayip Erdoğan, hem Sivas’ta ki çalışmaları inceleyecek hemde yaklaşan yerel seçim öncesi Sivaslılarla buluşacak. Yerel seçimlere büyük önem veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sivas Belediyesi’nin Kent Meydanı projesi başta olmak üzere yaptığı diğer çalışmalarını da inceleme imkanı bulacak.
Ertugrul
25.09.2008, 16:15
Başbakanımız Sultan Şehir Sivas'a şimdiden hoş gelir inşaallah, Sivas için önemli projelerin ilk ağızdan duyurulması ve talepte bulunulması için çok güzel bir fırsat,inşaallah yöneticilerimiz Sivas'ın ekonomisi hakkında Başbakana iyi bir birifing verir ve ihtiyaçlar konusunda haberdar ederler.
Hadi baalım:D Kirsehirde boyle derler,hadi bakalım degil hadi baaalım :D Bu adama ne soylesek artik bos. Hayırlara gelsin ne diyem
şimdiden hoş gelir inşaallah........
yollar,caddeler,kaldırımlar,wc ler kapalı yine desenize :):)
neyse bari çekeceğimiz eziyete değsin de şu stad projesine emir versin de yapısın da...ve sivas için önemli diğer projeler
aozdemir
25.09.2008, 17:17
şimdiden hoşgeldiniz sayın başbakanım
altuntas58
26.09.2008, 12:02
Sayın başbakanımız Sivasımıza hoş geldiniz inşallah gelişiniz Sivasımıza hayırlara vesile olur
Sivas açısından çok çok önemli bir ziyaret... Şehirin sorunlarını en yetkili kişiye anlatmak için bulunmaz fırsat... Şu an gündemde olan hastane, adliye sarayı vs. gibi konularda Başbakan'dan daha etkin bir destek istenebilir... Ayrıca yerel seçimler öncesi belediye sorunlarını gayet açık bir şekilde dile getirmelidir...
hayırdır dişli, güzelbey, denizfeneri, küresel kriz , baron fırat beyin hayalisi, imzalı torpil isteyip ardından tırda uyuşturucu yakalanması önemliii veeeedeeeee ennn önemlisiisssi hemşerimiz abdullatif şenerin açtığı gediği kapatmaya mı gelecek acaba sn başbakamayan,
ee hoşgeldin diyelim bari işe yarar vaatlerde bulunur ve yerine getirir inşallah
ama buradan yaklaşık 6 ay önce yazdıklarım arasında bir şey var meraklısına bir daha söyliiiimmmm o zaman demiştimki 1 yıl sonra kimse akp liyim diyemeyecek diye demekki neymişşş 6 ay kalmışşşş
unuttum demin yazacaktım sivasta olsam bir kaç kafadar bulup başbakanı fenerlerle karşılardım kendisi fenerli olurya o yüzden, pilli, şarjlı ne bulursam alır giderdim karşılamaya gece gündüz beraber dolaşıp fenerlerle yolunu ışıklındırırdım, nurlandırırdım tüm gideceği yollarını, sonra tüm alkışlayıcılara fener dağıtıp hep beraber aynı şarkıyı söylerdik, fenerler elimizde yürüttük hep beraber biz bu yollarda , sonrada yola devam sloganıyla kapatırdık poragramı :)
abircan abi,şaşmadım :)...........
albina58
28.09.2008, 02:42
Ben sadece bir hatırlatma yapayım,
2007 yılı,mayıs 19 günü,başbakanlık rapörtörü bir açıklama yaptı,''24-27 mayıs tarihleri arasında başbakanımız SİVAS'a ziyaret yapacak''
Ülke basınından istihabarat ile bu sayfalarda haberini yapmıştık,başbakan SİVAS'a geliyor diye.
Yukarıda arkadaşlarmın temenniside aynı olmuştu.
Bizde içimizden geçirmiştik;Acaba bu sefer ciddi olarak,SİVAS'ımıza bir yatırım olurmu,ayrı projeler üstünde gelişmeler olurmu gibisinden.
Ne yazıkki bir yıl 5 ay sürecinde,il genelinde dikimevinden başka onlarca kamu kurum ve kuruluşunda hayal kırıklığı yanında,siftah yapamayan esnafa,esnaflar odası raporuna göre kapanan işyerlerinden,işsizlik oranına artış malum iken,daha laf konuşmak nafile olsa gerek.
1970 li yıllarda dönemin başbakanı S.DEMİREL rutin seçim ziyaretleri için SİVAS'a gelmişti,ilk defa Demirel yuhalanmış,galiz küfürlere maruz kalmıştı.İl genelinde son ziyaretini yaptığı Gürün ilçesinde ise,Komutan diye adlandırılan, iyi niyetli deli ''Bir soğana bizi muhtaç ettin,nazmiyeninde ....'' küfürlü muhalefeti neticesiylede kentten ayrılır,30 yılı aşkın süre bir daha katiyen SİVAS'a girmez.
Bu süreç dahilinde,siyasal ikdidarlar tarafından ilimiz bir nevi mahrum bölge ilan edilmiş,yatırım yapılmaz olmuş,işsizlik-göç almış başını gitmiştir.1980 sonrasındada değişen birşey olmadığı gibi aynı mahrumiyetimiz devam etmekle beraber,ilk anap ikdidarı ,son akp ikdidarı haricinde,yerel ve genel seçimlerinde hep muhalif partiler kazanmıştır belediye başkanlıklarını.Bu sonuçta bizim mahrum olmamızı sağlarken,sadece iki siyaset adamımız tarafından ilimiz hakettiği değeri alabilmiştir,gayri safi bütçeden.
İlk olarak,üçlü koalisyon hükümetinde görev alan H.YUSUF GÖKALP tarafından,o zamanki deprem dolayısı ilede,mahrumiyet bölgesi ilan edilmemiz,bakanlığınca ilimizdeki teşvik projeleri ve benzeri yatırımların merkezi olabildik.
Daha sonraki siyasi ikdidarda, başbakan yardımcılığı görevinde bulunan A.LATİF ŞENER bey'in olması,ki kendisinin hiçbir suretle ayrıcalıklı olarak bir projesi olmamasına rağmen,alt birimlerde bulunan müsteşarların ne olur ne olmaz korkusuyla bazı yatırımlar ilimize yönlendirilmiştir.
Şimdi değerlendirmeyi yapacak olursak;Ben başbakan ilimize gelecek,yüksek sesle siyasi propaganda yapacak,bol vaatlerde bulunacak ve gidecek,sonrasında ne hatırlayan,nede soran olacak.Başbakan geldiğinde,son siyasi gelişmeler karşısında,A.LATİF ŞENER'in siyasal girişimine karşılık belediye başkanımızın ona ilgisinin önünü kesmek,il teşkilatını sağlam tutmak için bir takım gizli görüşmeler yapacak desem,yinede çıban başı olacağımı bile bile söyleyeceğim.
Ömrümüz vefa eder,bir iki yıl daha yaşarsak,2007 mayıs ayı içinde başbakanın SİVAS ziyaretini hatırladığım gibi,bu ziyaretinide hatırlatıp değerlendirmeleri yapacağız.
Herzaman söylediğim gibi,umarım ben hatalı çıkarım,ters birşeyler olur,SİVAS başta yatırım olmak üzere,ekonomik olarak,hakettiği değeri alır.
Hakan kardeşim,
Bu ve buna benzer senin şu kehanetlerini okurken
biraz zorlanıyorum çünkü baya yoruluyorum.
Etme dutma canını yeduğum, bu saatte vallah heç çekilmiyo...! ;)
Notre Damus kehanetleri seninkilerinin yanında haltetmiş.
Bu ifadelendirdiklerin kehanetten ziyade;
sanki bir yerlerden istihbarat almış gizemli ajanların
organize laflarını andırıyor gibi.
Bazen de otogar falcılarının nakaratları gibi geliyor bana.
Hani otogardaki saf yolcuların el falına bakan falcılar vardırya.
Hani hep derler ya :
- A be kuzum, sana yol gözükür be ya,
- Acaba yoldan geliyon mu deseeem,
- Yoksa yola gidiyon mu deseeem...?
Saftirikler de: ''Aaaaa bildiiiii'' derlerya hani.
Vala gurban olam sağa yiğidim,
- kehanet te olsaaa...
- İstihbarat döküntüleri de olsaaaa...
- Falcı edebiyatı da olsaaa... Pek gerçekçi ve inandırıcı gelmiyor be yiğidim.
Sana bişi diycem,
bu lafım ne kehanet ifadesi,
ne falcı ağzı,
ne de keneli istihbarat şifresi.
Özbeöz bana ait bir söz,
özbeöz içimden gelen ve ruhumun derinliklerinden gelen bir ses.
O nedir biliyonmu : ''Hakan kardeşim seni seviyorum...''
albina58
28.09.2008, 03:57
Hakan kardeşim,
Bu ve buna benzer senin şu kehanetlerini okurken
biraz zorlanıyorum çünkü baya yoruluyorum.
Etme dutma canını yeduğum, bu saatte vallah heç çekilmiyo...! ;)
Notre Damus kehanetleri seninkilerinin yanında haltetmiş.
Bu ifadelendirdiklerin kehanetten ziyade;
sanki bir yerlerden istihbarat almış gizemli ajanların
organize laflarını andırıyor gibi.
Bazen de otogar falcılarının nakaratları gibi geliyor bana.
Hani otogardaki saf yolcuların el falına bakan falcılar vardırya.
Hani hep derler ya :
- A be kuzum, sana yol gözükür be ya,
- Acaba yoldan geliyon mu deseeem,
- Yoksa yola gidiyon mu deseeem...?
Saftirikler de: ''Aaaaa bildiiiii'' derlerya hani.
Vala gurban olam sağa yiğidim,
- kehanet te olsaaa...
- İstihbarat döküntüleri de olsaaaa...
- Falcı edebiyatı da olsaaa... Pek gerçekçi ve inandırıcı gelmiyor be yiğidim.
Sana bişi diycem,
bu lafım ne kehanet ifadesi,
ne falcı ağzı,
ne de keneli istihbarat şifresi.
Özbeöz bana ait bir söz,
özbeöz içimden gelen ve ruhumun derinliklerinden gelen bir ses.
O nedir biliyonmu : ''Hakan kardeşim seni seviyorum...''
Abi ben içimden geçenleri yazmıyorum.
Son 25-30 yılı inceliyorum.Ne olmuş,ne bitmiş,neden-sonuç ilişkisinde inceleme yapıyorum.
Bir sivaslı olarak,başbakanın Sivas'a geleceği haberine karşılık,günlük gelişmelerden bihaber olsam şu yazıyı yazarım:' 'Başbakanımız SİVAS'a hoşgeliyor,onu en iyi şekilde misafir edeceğiz,ilimiz için gerekli ve hakettiği yatırımları kensine sunacağız,birinci elden yardımlarını bekleyeceğiz.'' olması gerekir.
Ne yazıkki ben,helede siyasi gelişmelerin olduğu bir süreçte,geçmişte canlı şahit olduğum olaylar karşısında sahtede olsa ne konuşabilirim nede yazabilirim.
Canlı yaşadığım siyasi gelişmelere birer örnek vereyim;Aslen gürün'lüyüm,gürün 1985 yılında 12 000 nüfusa sahip,komşumuz Malatya'ya bağlı darende ise 5 500 nüfusa sahipti,turgut ÖZAL'ın malatyalı olması nedeniyle,malatya teşvik primlerinden tutunda onlarca yatırımların merkezi oldu.Bu süreçte ilçemiz esnaflarından tutunda halkımıza iş bulmak ümidiyle malatyaya göç patlaması oldu.Şimdi bile malatya sanayi odasından,malatyaspor yönetim kuruluna bir çok Gürün'lü hemşerimiz var.Bunların yanında, Güründe yaşadığım süreçte,sivas ve ilçelerini baz aldığımızda 1985-1994 yılları arasında,darende ilçesi nüfusu 15 000 e çıktı,ilçede kot fabrikası başta olmak üzere,konfeksiyon,kayısı ve benzeri gıda ürünleri olmak üzere sanayileşmiş ilçe konumuna geldi.Benim ilçem 1990 yılında, ilçelikten düşmemek için geçerli 10 000 nüfusu yakalamak için nüfus sayımında yolcu otobüslerindeki vatandaşların bile sayımını yaptık,10 005 kişi ile ilçeden kasaba olmaya düşmedik.O dönemde galip DEMİREL'den ,mükerrem Taşcıoğluna birçok siyasiyi canlı dinledim,onlarca tahüdünü gördüm.Ama nafile,ilçemiz şuan itibariyle SİVAS genelinde,en donanımlı hastanesinden,sanayi sitesine,park bahçelerinden,konut sitelerine,kendi yağı ile kavrulma deyiminde olduğu gibi,işadamı hemşerilerinin yardımı ulaşmış,göç vermeyi önlemeye geçmiştir.
Ben şimdi ne anlatsam boş,fal bakmıyorum,kötü söz sahibine aittir,biraz öncede son sözüm olduğu gibi,ömrümüz yeterse bunu bir yıl sonra değerlendirebiliriz.Ben burdayım,bugün ağır konuşabirim fakat hatalı olursam,SİVAS karlı çıkarsa,özür dilemesinide bilirim.
Sadece bu yazına göre değerlendirme yapmamıştım Hakanım.
Hatırlarsan bir çok yazında :
1 yıl sonra ülke şöyle olacak,
5 yıl sonra Başbakanın vatan haini olduğu ortaya çıkacak,...
...vs dipnotlu kahin ağızlı yazılarına istinaden bu tesbitimi yapmıştım.
Hani 12 Eylül darbesini Amerikan Ulusal medyası 11 Eylül de manşet yapmıştıya...
Sanki bir yerlerden (bazı merkezlerden) işaret almış gibi,
veya fala bakar gibi kehanet düzmeceleri gibi geliyor da bana ondan dediydim.
Gurban olam sana vallah seni seviyom ve nazım geçtiğinden üüüle dediydim. ;)
albina58
28.09.2008, 04:57
Hala sözlerimin arkasındayım,
Isparta'da uçak düştü,ben birazda hükümeti hedef almıştım,sizler kızmıştınız ne alaka diye.
Ertesi gün orda ülkemin en büyük bilimadamlarından biri ölmüştü.
Bir yıla yakın süre geçti;hala kaza hakkında açıklama yapılmadı,ARGE araştırma profosörümüz,geçenlerde, Fransa'da dünyanın en büyük bilimsel deneyinde görev alacaktı.
Ben o gün dahil, bugünde diyorum,hani hatırlarsınız,asker-hükümet kavga eder ya,nedeni şu,asker alacağı uçak ve helikopterlere,türk bilim adamlarının yazılımını koymak ister,hükümet hayır der.Bu arada,uzay mekiğinde,USA ve RUSYA uzay araçlarını,bizim bilimadamlarımızın geliştirdiği yazılımlar ile düşürecek projeyi geliştiren genç bilim adamlarımız bir bir katledilir.Bunlar Aselsan'da görevli bilim adamları,basına yansıyan,bunalıma girdi intihar etti,bulunduğu araçta idam etti gibisinden.(Benim kehanet,yabancı ajanlar tarafından öldürüldüler)
İşte o düşen uçak merkezi yazılımı,USA da olan(Atlas jet tarafından,hurdaya ayrılan,USA daki uçak filosundan alınmış uçaktır) cihazların uzakdan frekans kilitlenmesi ile düşürüldüğünü savunurum.Son yedi yıl içinde, düşürülen ikinci uçaktır net bilgilerimizde.Birincisi,Irak' ta nükleer silah varmı-yokmu araştırması yapan beş bilim adamı,Irak dönüşü ukrayna üstündeyken düşürülmüştü.Bilim adamlarının çantasında,Irak'ta nükleer silah yok raporu vardı.Isparta'da düşen uçakta ise,bilim adamımızın çantasında,dünyanın enerji olarak önümüzdeki yıllarda,petrol ve doğalgazdan sonra tek madeni kalan BOR madenleri( Ülkemizde,dünyadaki BOR madenleri,dünyanın %60 ını teşkil etmektedir) hakkında sonuca geldiği projeler vardı.Aslında bu konular,biraz araştırma ruhu ile incelense tüm çıplaklığı ile ortaya çıkar.
Sadece bu ikdidara vatana ihanet demiyorum,son 60 yıldır,NATO'ya atılan imzalar sonrası,bir iki hükümet haricinde vatana ihanet devam etmektedir.
Ülkem için kaygılanıyorum,hiçbir siyasi inatlaşmaya gitmeksizin.
Ben ekonomik olarak rahatım ve ALLAH'a şükür gelecek olarakta bir sıkıntım yok.
Ülkem,bulunduğu coğrafi konum itibariyle,en zengin maden yataklarından,doğal zenginliklerine varıncaya kadar çok değere sahiptir.Hal böyleyken,Ülkemde açlık-sefalet-eğitimsizlik,dizboyu olmuş.KOMŞUN AÇ YATARKEN BEN UYUYAMAM ögretisi ile hareket ederim,gördüğüm bildiğim ne varsa insanlar ile paylaşmaktır fikir olarak.
Bir kehanet ile bitireyim.
2002 yılından beri,AB den aldığımız paralar,siyası ikdidarlar tarafından bir kısmı,özellikle başta,AB genişlemeden sorumlu raportörün tavsiyesi ile,güneydoğu ve doğuanadolu bölgesi olmak üzere,TÜRK Çiftçisi ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşına,sözde toprak ve benzeri para özde hükümet rüşveti olarak dağıtıldı.Bunun neticesinde benim köylüm,ziraatçim,hayvancılıkla uğraşan vatandaşım aldığı hazır para karşılığı ki,AB genişlemeden sorumlu rapörtörün isteği doğrultusunda,zirai yatırımlarımız azaldı,hayvancılığımız ölme noktasına geldi.Çünki dağıtılan paranın amacı üretmemek,ekmemek biçmemekti.Sadece arpa ve buğday üretimimizdeki düşüş,bir önceki yıla oranla arpa-çavdar da %40,buğday da ise %30 azalma oldu.Bu oran,2001-2002 yılları baz alındığında,o yıllardaki üretimimize oranı,%20 lere geriledi.Burdan devam ile önümüzdeki yıl çok büyük sıkıntı çekeceğiz,kıtlık ,hatta anadoluda yağmalama yaşanacak desem yine falcı olacağım herhalde.
Yine Arşimet mantığı yine buldum naraları...!
Neyse hakanım çıkmak üzereyken son anda gördümki yine bilindik nakaratlar.
Akşama yolculuk var memlekete, biraz kestireyim de zamanım olursa cevabını yazarım.
zamanım olmazsa 1 hafta meydan boş. ben dönene kadar vur patlasın.
Ama döndüğümde bakalım ben neler patlatacağım. Belki de dudakların uçuklayacağı
tezgahlar, mekanizmalar, bilgiler belgeler.
İşletilmeyen Bor madenlerinin rezervini,
Mazı Dağının derinliklerini, işletilmeyen fosfat yataklarını, Adıyamanda Beton dökülen petrol kuyularının hikayelerini,...vs...vs Yıllardır bilinen ve temcit pilavı gibi defalarca ısıtılan nakaratları yeni bir şeymiş gibi arşimet mantığıyla buldum buldum diyerek hamamdan sokağa cıbıldak fırlayan mantık ve fikirler artık yutulmuyor...!
... Veeee o yuarıda saydığın olumsuzlukların müsebbipleri nelerdir, kimlerdir adresleri iyi tesbit etmek ve teslim etmek gerekir.
belki beyninde bir kıvılcım oluşturur düşüncesiyle şu konunun da üpucunu vereyim. Merkezi İsviçrede olan ve uzantıları türkiyede de olan tarihin ve yeraltının derinliklerine inen, yıkıcı bir oluşumun ismini ve faaliyet alanından sana biraz bahsetsem seni ilgilendirir veya heyecandırırmı. ?
Bğlantıları, amaçları, metodları, eylemleri, stratejileri, türkiyeyi götürmek istedikleri hedefleri, marjinalitenin bazen sağ bazen sol uzantıları ile ortaklaşa planlar, tezgahlar, cemaat kisveli versiyonlar, dernekler, vakıflar, kutuplşma kamplaşma senaryoları, asırlık hesaplaşma hesapları...ooo daha neler neler... kafayı kuma gömmenin, tecahül-ü arifane sanatı icra etmenin ve körükörüne tetikçi gibi saldırmanın anlamı yok. (anlamı vaaar var...elbette var...! ama artık el insaf yahu...! Alakalı alakasız her konuda zübüklük yapmanın ve hurraaa vurun abalıya felsefesinin alemi yok ki...! )
Neyse bu saatte detaya inmeye ne vaktim müsait ne de takatım.
Hatta şu yazdıklarımı editlemeye bile zamanım müsait değil.
1 hafta imla kurallarından yoksun, dağınık ve pervasız kalsınlar artık bu seferlik :)
yazılarında şu mantığı görüyorum :
2x2 = 4 eder, öyleyse dünya yuvarlaktır. :confused:
enformatik ve dökümantel bilgilere kattığın eklentilerle dayandırdığın dayanaklar çok ütopik.
Ajitasyon motifli hüpotezler, varsayımlar, sonuca gitme yanılgıları ve yanıltmaları.
Efenim uçak düşmüştüüür, eeee...o uçakta bilim adamı vardır eeee... ohalde o uçağı hükümet düşürmüştür...!
... veeee...o zaman hükümet vatan hainidir.
babababaaaa mantığa bak hele yaaa mantığa...valla gülüyom yahu.
Aristomantığı : gerçekler acıdır, biberde acıdır, o halde biber gerçektir.
helal ve selaaammmm aristo ekolünün günümüz temsilcilerine :D
2x2 = 4 eder evet doğrudur ama,
2x2 = 4 olması dünyanın yuvarlak olduğunu ispat etmez.
Matematikte ''Gerek ve yeter koşul'' vardır.
Yani bir şeyin olması için gerekli olanlar vardır ama gerekli olanlar yeterli düzeyde olmazsa sonuca ulaşılması mümkün değildir...!
Mesela suyu oluşturan 2 element vardır. hidrojen ve oksijen
Evet suyun oluşması için gerekli olan hidrojen ve oksijendir ama;
yeterli oranda olmazsa su oluşmaz. nedir o teyer koşul : 2 hidrojen + 1 oksijen = SU ...!
1 hidrojen ve 1 oksijen suyu oluşturamıyor işte. Gerekli olanlar yeterli düzeyde olmazsa sonuç mümkün değil.
(Neyse detaya inmek istemiyorum.)
Yani bazı derleme bilgileri derleyip, allayıp pullayıp ideolojik saplantılarla bir yerlere sallama taşlar atmaya kalkmak ne akla, ne bilime ne de ahlaka sığar...!
Burda bazı bilgileri paylaşırken metod, devşirme ideolojik alıntıları sunmak değil, falcı ve kahin mantığıyla gizemli bulanık mesajlar vererek değil; bilimsel gerçekleri kendi öz mantık süzgecinden geçirerek arı-duru ve objektif paylaşım mantığıyla olmalı.
Aksi takdirde harbiden yutmuyoruz. Ve şükürler olsun ki bir çok hemşehrimiz de yutmuyorar artık...! Yuttuklarını ya da yutacaklarını sanmak veya beklemek sadece kendinikandırmak demektir.
Dostum, Ne kendimizi kandıralım ne de başkalarını kandırmaya çalışalım.
1 hafta sonra görüşmek dileğiyle iyi bayramlar...
NOT:
ARKADAŞLAR,
HAKAN KARDEŞİM (ALBİNA 58),
BENİM GERÇEKTEN ÇOK DEĞER VERDİĞİM
VE AİLECE GÖRÜŞTÜĞÜM BİR DOSTUMDUR.
LÜTFEN ARAMIZA KİMSE GİRMESİN...! ;)
Sayın Başbakanımız ilimize hoşgeliyordur umarım ve yine umarım bizlerinde hoşnut olacağı müjde ve haberlerle geliyordur,örf ve adetlerimize göre Devlet erkanından gelen kim olursa olsun sevgiyi haketmiyorsa bile saygıyı makamıylada olsa haketmiştir.O yüzden saygıda kusur etmiyelim.
serhat3358
28.09.2008, 09:56
Berat Bey vermiş olduğunuz bilgiler için sağolun arşivleyip kaldırdım,malum o tellallardan buradada varda lazım oluyor.
Arif Coşkun
28.09.2008, 10:21
Çok başbakanlar gördük çok bakanlar gördük.
Geldiler,
Yediler,içtiler zıkkımlandılar.
Gittiler.
Hepside geldiklerinde büyük vaadlerde bulundular.
Çoğu söyledikleride hep havada kaldı.
Bu sadece bizim orası için değil her yer için geçerli,
Köprüden geçene kadar "eşeğe dayı " misali.
albina_58 arkadaşımızın dediği gibi. Uzun yıllar hep muhalefetekilere verildi oylar,
iktidardakilerde intikam alırcasına hep uzak durdular.
Memleketimizin çok göç verme nedenlerinin başındada bu geliyor bence.
Son yıllarda halkta şu intiba oluştu. Siyasetçimi amaaaannnn... hepsi yalan söylüyor. Seçim zamanları halkı tanırlar ertesi gün oldumu tanımaz artık
seni,
gelen yer giden yer, gelen kesesini doldurmaya çalışır. Bugün bu inanç iyice tavan yapmış durumdadır.Kime inanacak kime inanmayacak şaşırmış bir vaziyette.
Ülkemizde öyle garip şeyler dönüyorki,şimdi bunu burada açıklamaya yazmaya kalkarsak olurmu olmazmı ayrı bir konu.
Bakarsın ergenekoncu vs. deyip Allah korusun:D
Bununla ilgili cilt cilt kitaplar iddialar ortaya atılıyor, acaba hangimiz araştırıp bulup delili belgeli bu kitapları okuyup bilgi sahibi olabiliyoruz? Yoksa kulaktan dolma, ondan bundan duyma bilgilerlemi tezimizimi savunuyoruz.
Kitap okuma oranına baktığımızda dünya sıralamasında çokk gerideyiz, okumayan toplum ne kadar bilgi sahibi olabilir, tartışılır.
Kısacası bu hangisi olursa olsun belki çok dürsütleride var ama;
Çok dürüstlerde ne yazıkki barınamıyor.
Bununla ilgili bir olay anlatayım konuyla biraz alakalı.
Zamanın birinde,
Başka bir şehirden bir trafik polisi tayini çıkıyor İstanbul'a
Neyse geliyor işe başlıyor trafik polisi.
Fakat çok dürsüt trafik polisi namazında niyazında biri.
Neyse görev başlıyor,denetleme vs. derken
akşam oluyor toplanıyorlar, 5-6 arkadaş
Diyorlarki,
arkadaşlar akşama kadar toplanan para bu kadar,
şu kadarı avantamız,
Şu senin bu benim bu onun dağıtımı yapılıyor,
bizim dürüst polis: "asla ben bu parayı alamam" haram diyor, ben sizi
şefe şikayet edeyimde görün diyor.
Diğerleri bakıyorlarki bu işlerini bozacak, şefe çıkıyorlar,
Şefim bu yeni gelen memur bizim düzeni bozuyor ne yapalım?
Şef: Bana çağırın onu diyor,
odasına geliyor bizim dürüst trafik polisi,
Şef: Oğlum sana yeni görev veriyorum, görev yerin felan nokta, orada düdük çalacaksın,:D
Arkadaşlar bunu neden anlattım, siayset dediğimiz şeyde kim olursa olsun işte bu konu gibi. Dürürst siyasetçi ne yazıkki, tutunamıyor hep geri basit görevlere veriliyor, çünkü çıkar çarklarına engel oluyor, sistem o şekilde kurulmuş öylede devam ediyor.
Biz torpilli olanı değil adaletli olanı, güçlünün yanında değil güçsüzün yanında olanı istiyoruz. Hakça kardeşçe sosyal adalet istiyoruz, kaynakları yakınlarına peşkeş çeken değil, gerçek hakça adaletli dağıtım bekliyoruz.
Başbakanda gelsin bakalım sefa gelsin hoşgelsin.
Gelene hoşgeldin, gidene güle güle.
Yazım biraz uzun oldu, özür dilerim ancak tamamlay;)abildim
dmo ve askeri dikimevinin taşınmasının hesabı sorulmalı bence..istanbul için o dikimevi çok şey ifade etmez ama sivas için eder..berat kardeşim açılan şirketler güzel bir de kapanan şirketlerin sayısısnı alabilir miyiz..ciddi olarak bilmediğim için soruyorum!!
kasparix
29.09.2008, 22:23
AT İZİ İT İZİNE KARIŞMIŞ...ULEN BASBAKAN BU BABANIN UŞAĞI DEĞİL ..MERAK ETMEYIN SIZIN O ACI AYRANINIZI İÇMEYE GELMEYECEK ...BİDE GEÇMİŞ OT SİYASETİ YAPMIŞ BİRİLERİ..SİVASA FAYDASI OLMAYAN SIVASLILARDAN ALLAH KORUSUN..ESKİDEN VARDILAR ŞİMDİ YOH OLUR GİDERLER İŞDE BÖYLE...ASLANLAR KI ONLAR ÜLKÜCÜ SEHİTLER DENİZLER..ONLAR DAVALARINDAN DÖNMEDİLER GEREKİRSE ÖLDÜLER LEN ÖLDÜLER..BUGUN BİLE DAVASINA İHANET EDEN İNSANLARI OKUYANLARI SENERLERİ .....GÖRMEKDEYIZ...Kİ NE ACI...BUNLAR NEYSE BASBAKAN GELİR YENİ Bİ SAYFA AÇILIR SİVASDA İNŞALLAH..
BENİMDE Bİ ELEŞDİRİM OLACAK KARDESİM HAMZAYERLİKAYA MİLLİ GÜRŞCİMİZ OLARAK KALSIN DİĞER SİVAS VEKİLLERİMİZDE SİVASI BİLMEYEN ADINI BENM BİLE BİLMEDİĞİM VEKİLLERDE SİVASA DAVASINA GÖNLÜNÜ GEREKİRSE CANINI KOYACAK VEKİLLER GETİRİLSİN YA AYZIKLAR OLSUN Bİ KAMER GENÇ KADAR BİLE SESİMİZİ DUYURAMIYORUZ ALLAH SİVASSPORDAN RAZI OLSUN DA GALIBIYETLERI ILE DUYURUO....VEKİLLERDE DEĞİŞDİRİLSİN TAMM BİLİOZ BU YEREL SEÇİM ...BELEDİYE GÖZE HİTAP EDEN YENİLİKLER YAPMIŞ CİDDEN TAKDIRE SAYAN...AMA ONDAN DAHA FAZLASINI YAPACAKLAR YAA KENDISI YAPARSA SEÇİLSİN İNŞ...,
GÜLE GÜLE GEL BASBAKANIM SEFALAR GETİR...SELAMETLE GİT İNŞALLAH..
Sayın Başbakan hoş gelsin safalar getirsin! Umarım körler sağırlar birbirini ağırlar misali ziyaretin ötesinde bir gezi olur.
İlimiz yöneticileri ve ilgili parti sorumluları tarafından sorulması ve illaki Başbakan'dan talep edilmesi gereken birkaç başlık var:
-Bakanlar kurulundan iki yıl evvel geçirilen ancak henüz çivi çakılmayan Teknokentimize ne zaman kavuşacağız?
-2008 yılı sonunda bitecek olan teşvik yasasının yerine geçecek olan ve 2009 başı itibariyle yürürlüğe girecek olan yeni teşvik yasasında Sivas'a yer var mı? Varsa ne gibi ayrıcalıklar ve teşvikler verilecek?
-Demir-çelik bölgesine on yıldır kurulamayan 2.OSB ne zaman Sivas'a kazandırılacak?
-Sivas Belediyesinin mevcut imkanlarıyla yapması neredeyse imkansız olan yeni belediye binası yapımı için Sayın Başbakan Sivasımıza herhangi bir yardımda bulunur mu?
-Sivas'ın gelişimi için hayati öneme sahip İstanbul-Ankara-Sivas hızlı tren hattının Ankara-Sivas ayağı için yapılan ihale geçen beş aya rağmen neden sonuçlandırılmadı? Acaba hükumetimiz Ankara-Sivas hızlı tren hattı inşasını bir beş yıl ertelemeyi mi düşünüyor? Efendim detayları öğrenebilir miyiz?
-Bizzat Hamza Yerlikaya tarafından 'Başbakan'dan Sivaslılara müjde' diyerek duyurulan yeni stadyum olayından Başbakanımızın haberi var mı? Başbakan gerçekten böyle bir söz verdi mi? Verdiyse ne düşünüyor?
başbakan gelir....ve başbakan gider...
hepsi bu kadar :)
Sayın Sami Aydın ve ilgili partinin ilgilileri: Sayın Başbakanımıza, Cazibe merkezi ilan edilen Sivasımıza ne vakit bu kapsamda yapılacak yatırımların geleceğini sorar mısınız?
Başbakan yardımcısı Nazım Ekren her daim GAP, DAP ve Konya Ovası için yapılacak yatırım ve teşviklerden bahsederken, neden hiç Sivas'tan bahsetmez? Ayrıca Sayın Nazım Ekren'i Sayın Başbakanımız uygun bir vakitte Sivas'a gönderse de il il bütün Doğu ve Güneydoğuyu gezen Hz. Ekren Sivas'ın sorunlarını da görse ve dinlese fena mı olur? Bu nasıl Cazibe Merkezi olmak? Neden bu işten sorumlu bakan bir kez Sivas'a gelmedi?
Diğer bir sorumuz: Sayın Abdüllatif Şener zamanında Sivas merkezli kurulması planlanan kalkınma ajansı ne oldu?
Lütfen davul-zurnanın içini dolduralım! ''Başbakan gelir başbakan gider'' demiş Yiğiter kardeşimiz. Başbakan gelsin Başbakan gitsin ama Sivas'ta birşeyler bıraksın fena mı olur? Biraz istemeyi öğrenelim veya istedi mi adam gibi birşeyler isteyelim! Bu arada Sayın Sami Aydın, belediyenin güç yetiremeyeceği güzel projeler için umarım bu geziyi fırsat bilir! Haydi hayırlısı...
Başbakanın bu ziyaretinin birşey kazandıracağını düşünmüyorum.Yıllardır bu böyle.Umarım mahcup olurum,mahcup olmayı da çok isterim.
vBulletin v3.8.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.