PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : SİVAS ŞEHİDİNİ UĞURLADI...

*AHISKALI*
07.10.2008, 14:49
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Sivas şehidini gözyaşlarıyla uğurladı

Aktütün Karakolu'na Yapılan Hain Saldırıda Kaybolan Ancak Daha Sonra Şehit Düştüğü Öğrenilen Sivaslı Jandarma Uzman Erbaş Bahattin Erturhan'ın (29) Cenazesi Sivas Şehitliği'nde Toprağa Verildi.

Aktütün Karakolu'na yapılan hain saldırıda kaybolan ancak daha sonra şehit düştüğü öğrenilen Sivaslı Jandarma Uzman Erbaş Bahattin Erturhan'ın (29) cenazesi Sivas Şehitliği'nde toprağa verildi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Aktütün sınır karakoluna yapılan saldırı sonucu 15 kişi şehit olmuş, 2 kişinin de kaybolduğu açıklanmıştı. Kaybolanlardan Sivaslı Uzman Jandarma Erbaş Bahattin Erturan'ın naaşı üç gün sonra çatışma bölgesinde bulundu. Dün gece memleketi Sivas'a getirilen Erturhan'ın cenazesi, Sivas Askeri Hastanesi Morgu'na kaldırıldı.

Erturhan'ın Türk bayrağına sarılı tabutu öğle saatlerinde ilk törenin düzenleneceği Sivas Ulu Camii'ne getirildi. Burada düzenlenen törene Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Sivas Valisi Veysel Dalmaz, Garnizon Komutanı Ali Doğan İnce, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, askeri erkan, ve binlerce Sivaslı katıldı.

Şehidin beş aylık hamile eşi Fatma Erturhan ile kızı 2.5 yaşındaki Sıla Nur, baba Mehmet Erturhan ile anne İsmihan Erturhan ve kardeşleri de şehidin cenazesinde gözyaşı döktü. Şehit Erturhan'ın eşi; "Şehidimi göreceğim. O ölmedi, şehit oldu" diyerek gözyaşı dökerken, anne, baba ve kardeşleri de tabuta sarılarak ağladı. Daha sonra top arabasıyla taşınan cenaze Sivas Şehitliği'ne getirildi. Şehitlik'te düzenlenen ikinci tören sonrasında tekbirler eşliğinde cenaze defnedildi.

Binlerce kişinin katıldığı cenaze töreninde sık sık 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları atılırken, saldırı kınandı.

-----------------------------

Sivas'ın 270. şehidi olan Bahattin Erturhan'ın cenaze törenine Sivas'tan büyük katılım oldu. Öğle namazının bitiminden sonra caminin etrafındaki tüm sokak ve caddeleri dolduran binlerce kalabalık, Türk bayrakları sallayarak terörü lanetledi.
Bu arada şehidin Ankara'dan gelen 7 aylık hamile eşi Fatma Erturhan, yakınları tarafından camiye getirildi.

Namaz öncesi fenalık geçiren Fatma Erturhan, bitkin olmasına rağmen metanetini korudu. Şehit 2.5 yaşındaki kızı Sılanur ise olanlardan habersiz bir şekilde törende yerini aldı. Kılınan cenaze namazının ardından top arabasına konulan şehidin cenazesi, Yukarı Tekke Kent Mezarlığı'ndaki Askeri Şehitliğe götürüldü. Burada okunan Kur'an-ı Kerim ve edilen dualarla şehit son yolculuğuna uğurlandı.

*AHISKALI*
07.10.2008, 15:25
270.şehidimizi uğurladık mekanın cennet olsun şehidim Allah(c.c) tan sonsuz rahmet diliyorum...

goktan58
07.10.2008, 15:42
sehıdım dusmez nametlere duser kendı topragına......kanları hepımızın kanıdır..........ruhları şadolsun

abircan
07.10.2008, 15:49
bu son olur umarım, artık kuzey ırakı talabaniyi, barzaniyi muhatap alanlar bir daha düşünmeli, amrikayı dost bilip 1 milyar dolara imza atıp ıraka girmeyeceğinin sözünü verenler düşünmeli, 1 yıldır bir tezkereyi bekletenler utanmalı, 2 askeri için suruyeyi bombalayıp savaş ilan eden dostları yahudilerdende ders almaları gerektiğini kimlerin olduğunu, sokağa çıkıp lanet okuyan binler artık öğrenmeli

rahat uyu bahattinim, rahat uyu atam, vatan emanetçilerinin elinde, oluk oluk kan akıtmaya bu vatanın evlatları hazırdır, bu bayrak için bu toprak için bu cumhuriyet için, emanetinin her karış toprağında bekçileriyiz,

gul-i_ahmer
07.10.2008, 16:21
AYY YAZIK YA VALLAHİ ÇOK ÜZÜLÜYORUM ŞEHİDLERİMİZE RABBİM RUHALRINI ŞAD ETSİN ŞEHİDLERİN SEYİDİ OLAN HZ HAMZAYLA BERABER KILSIN ONLARI..AİLELERİNEDE RABBİM SABIR VERSİN VE ŞEHİD DÜŞEN OĞULLARI KARDEŞLERİ YİĞENLERİ SAYESİNDE ONLARIN ŞEFAATİNE NAİL OLARAK KURTULUŞA ERENLERDEN OLURLAR...

Kaptan-58
07.10.2008, 16:23
ŞEHİDİMİZİN MEKANI CENNER OLUR İNŞALLAH.... ASKERE POLİSE KALKAN ELLER KIRILSIN İNŞALLAH...........

sivas_sevdamiz
07.10.2008, 16:34
Bahattin abimiz şehadet gibi yüce bir mertebeye ulaştı ama olan bu genç yaşında dul kalan eşine, o minicik tatlı kızına ve bu dünyaya babasız olarak gelecek yavrucağa oldu...

Sen rahat uyu şehidim...

ŞEHİTLER ÖLMEZ, VATAN BÖLÜNMEZ

Abdurrahman 58
07.10.2008, 16:37
Ben ömrü hayatımda sivasta böyle kalabalık görmedim!
şanına yakışır bir şekilde uğurlamışızdır inşAllah şehidimizi
Kabri nur ile dolsun inş.

sazendem
07.10.2008, 16:45
Allah cc bu yüce millete birdaha böyle acılar yaşatmasın inşallah ruhunuz sad olsun yüce vatan evlatları .rabbim tüm mehmetçiklerimizi korusun ve her daim muzaffer eylesin amin,

seheresma
07.10.2008, 18:11
BIR SIVASLI GARIP AILE GENCIMIZ DAHA GITTI KIM UGRUNA !!!!!!!!TAMAM VATAN UGRUNA DEDIGIM GIBI GARIP MUTAVAZI BIR AILEDEN GELEN GENCIMIZ BAKIN ZENGINE BENZEMIYOR YINE SEHITIMIZ::::: HIC GÖRMEDIM NEDENSE MAKAM KOLTUKLARINDA OTURAN BEYEFENDILERIN ERKEK EVLATLARI ICIN AGLADIKLARINI SIZ GÖRDÜNÜZMÜ KARDESLERIM::::::::PKK YA GENCLERIMIZI KURBAN EDIYORLAR KIM ICIN DAGDAKI YOBAZLAR ICIN :::::::::::::::ONLAR SADECE COK ÜZGÜN OLUKLARINI SÖYLER BIR TARAFTAN PARTILERINE GIDERLER ERKEK EVLATLARINA SERVETLER HARCADIKLARI BIR DÜGÜN YAPARLAR HAVUZLU VLLA ICINDE BIZIM CANIMIZ ASKERIMIZ SEVDIGI KIZA VARAMADAN ÖLÜR;;;RUHUNUZ SAHD OLSUN...........[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])

Karamellll58
07.10.2008, 18:27
YA BUGÜN BENDE ORDAYDDIM OKADAR ACI BİR DURUMKİ EŞİNİN HALİNİ GÖRDÜMDE ÇOK KÖTÜYDÜ ALLAH SABIR VERSİN BÜTÜN ASKERLERİMİZİN RUHU ŞAD OLSUN İNŞALLAH KANLARI YERDE KALMAYACAK İNŞALLAH BU SON ŞEHİDİMİZ OLUR TEKRAR AİLESİNİN BAŞI SAĞOLSUN ALLAH SABIR VERSİN

SAWAS
07.10.2008, 19:35
Her ŞEHİD'imizi gömerken ciğerimden bir parça daha gömmüş oluyorum.Tabi bunu Sivas daki ŞEHİD' imizle sınırlamıyorum.Hepsi kardeşimiz.
ALLAH gani gani rahmet eylesin..........

sandalli
07.10.2008, 21:07
Ey, bu topraklar için topraga düsmüs, asker!
Gökten ecdad inerek öpse o pak alni deger.
Ne büyüksün ki kanin kurtariyor Tevhid'i...
Bedr'in aslanlarý ancak, bu kadar sanli idi...
Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsin?
"Gömelim gel seni tarihe!" desem, sigmazsin.
Herc u merc ettigin edvara ya yetmez o kitab...
Seni ancak ebediyyetler eder istiab.
"Bu, tasindir" diyerek Kabe'yi diksem basina;
Ruhumun vahyini duysam da geçirsem tasina;
Sonra gök kubbeyi alsam da, rida namiyle,
Kanayan lahdine ceksem bütün ecramiyle;
Mor bulutlarla açik türbene catsam da tavan;
Yedi kandilli Süreyya'yý uzatsam oradan;
Sen bu avizenin altýnda, bürünmüs kanina,
Uzanirken gece mehtabi getirsem yanina,
Türbedarin gibi ta fecre kadar bekletsem;
Gündüzün fecr ile avizeni lebriz etsem;
Tüllenen magribi, akþamlarý sarsam yarana...
Yine bir sey yapabildim diyemem hatirana.

M. AKIF ERSOY bu siiri sizin icinde yazmis. Allah`in rahmeti sizinle olsun

SEHIDIM
30.10.2008, 13:25
ben bahattın erturhanın kızkardesıyım canım o kadar yanıyor kı az once abımın resımlerıne baktım..allah pkk yı kahretsın bende bu vatana hızmet edecegım ınsallah vatan sagolsun ...pkk sana turk mılletı olarak verecegımız cvp su, yaptıklarınızı unutmuycaz.yaptıklarımızı yapacaklarımızı sıze unutturmuycaz ve asla affetmıycez ...... sonunuz cehennem sehıtler olmez rahat uyu abım yuzune bakmaya kıyamazken senı elımızden aldılar senın yolunda ınsallah bende ılerlıycem abım

SEHIDIM
30.10.2008, 13:30
hepınızden allah razı olsun abılerım, evımıze bızı tanıyan tanımayan herkes geldı,abımle umarım orda beraber oluruz