Orijinalini görmek için tıklayınız : COCA COLA BÖCEK TARİFİ [ ANKET ]
EyüphanAydın
09.10.2008, 19:13
Coca Cola'ya Rengini Veren Maddenin Cochineal Adlı Böcekten Elde Edildiğini Biliyor muydunuz ?
- Evet biliyordum (bile bile de içiyorum)
-Evet biliyordum (zaten cola içmiyorum)
-Hayır bilmiyordum (ama bu içmemi engellemez)
-Hayır bilmiyordum ( ama bu saatten sonra içeceğimi sanmıyorum
EyüphanAydın
09.10.2008, 19:16
Hayır bilmiyordum (ama artık içeceğimi sanmıyorum)
Karamellll58
09.10.2008, 19:28
BİLİYORDUM ZATEN ÖĞRENDİKTEN SONRA COLAYI ÇOK SEVDİĞİM HALDE HİÇ İÇMEDİM VE YAKLAŞIK BİR SENE OLCAK
seheresma
09.10.2008, 20:07
BEN DE ARTIK EVE COLA ALMIYORUM ICMESEKTE OLUR YANI ,,,,,,,,,,,,,,,,
Hiç biri zaten böyle bir şey yok.Nikotinle beraber çok harika gidiyor....Herkese tavsiye ederim.
Her gün düzenli olarak 2,5 litre coca cola içiyorum :)
EyüphanAydın
09.10.2008, 22:03
Su içmek gibi bişey heralde size göre kola içmek :) Ne güzel ama sağlığınız ileride düzensizleşip sorunlar olabilir :confused:
Kola ciddi manada zararlı.Yok denecek kadar az miktarda içiyorum.Onun yerine yüzde yüz meyve suyu olşumları tercihimdir.
Rallim58
09.10.2008, 23:05
KOLA; TESBİT EDİLEN BUNCA KİMYASAL VE FİZİKSEL NESNELERE RAĞMEN HALA İÇEN VARSA PES DEMEK LAZIM....
PARDON ESENGÜL ABLA AFİYET OLSUN...:D
seheresma
10.10.2008, 00:30
KOLA; TESBİT EDİLEN BUNCA KİMYASAL VE FİZİKSEL NESNELERE RAĞMEN HALA İÇEN VARSA PES DEMEK LAZIM....
PARDON ESENGÜL ABLA AFİYET OLSUN...:D
SANA KATILIYORUM RALLIM 58 EEEEEEE ESENGÜL HANIM BÖCEKLERI DIS ARASINDAN AYIRABILMEN ICIN DIS CÖPÜ UZATIYORUM AL :rolleyes:
İyide misafir gittiğin adam ikram olarak getirirse napacaz. :)
Geri cevirsek ayıp olur.2 saat acıklama yapmakda olmaz
Kaptan-58
10.10.2008, 07:28
askerden geldiğimden beri yani 1 senedir kola içmiyorum.............
jacop162000
10.10.2008, 07:52
arkadaslar içmeyen olabilir ama sonuçta bunlar türk ve avrupa gıda kodeksine ve tarım ve gida ve sağlık bakanlığı onayı ile üretilmektedir. ayrıca coca cola sadece bizim ülkemizde (en çok) tüketilmektedir. Türkiyede bir çok işletmesi mevcuttur. ayrıca burdan ekmek yiyen bir çok vatandaslarımız var. sadece Bursa daki fabrikada 4500 kişi çalışmaktadır. bence on yargılı olmayın. bence anket luzumsuz.......
fatoş_yvz
10.10.2008, 08:08
bende daha önceden böyle bi haber okumuştm o haberden sonra içmedim içmeyide düşünmüyorum ama öyLe bi dogruLugu var yani gıda müh.oLan birine sordugumda bunu dogruLadı ama anLatıLdıgı gibi üretiLmıyoR feLan dedi bunLarı okuyupta içen varsa daha dogrusu midesi kaLdırana afiyet oLsuN......
güleyşa_58
10.10.2008, 09:36
Tarifini önceden duymuştum ve olabildiğince içmemeye gayret ediyorum. Hele ki o coca cola'ya sinir oluyorum!... Yaptığı reklamlarla resmen değerlerimize saygısızlık yapıyor. Ne haddine ise müslümanlarla dalga geçiyor. Hedefi belli zaten. Her şişe bir İsrail askerinin yemeği iken, bir Filistinli çocuğun canı demek!... Gittiğim yerlerde ikram olarak geldiğinde coca cola'ysa asla içmiyorum ve nedenlerini söyleyerek bir kişi daha kazanmaya çalışıyorum. Coca cola değilse de içtiğim olabiliyor maalesef. TÜRK KAHVESİNİ hepsine tek geçerim...:)
gul-i_ahmer
10.10.2008, 09:41
-Evet biliyordum (zaten cola içmiyorum)
Yorumları okudum, alemsiniz canlarım benim ya :):):)
SEMİH-58
18.10.2008, 11:43
biliyorum ve içmeye devammmm:)
yerliturkuaz
18.10.2008, 11:51
Kola fanta ve buna benzer urunlerin insan sagligina buyul zararlari vardir... Cevremdekilere buna benzer urunler icmemelerini oneriyoru....
1. Amerikan Mali
2. ZararLi
ve 3. Verilen para amerikalilara gidiyor.
yani söyle diyelim:
HER alinan coca colada bir cocuk/insan ölüyor...
gul-i_ahmer
19.10.2008, 15:57
RaZZcE'YE KATILIYORUM BİZ ASLINDA AMERİKANIN SİLAHIYLA ŞUAN MUMIN KARDEŞLERİMİZİ ÖLDÜRÜYORUZ AMA UMRUMUZDA DEĞİL...
YORUMLARA BAKTIM BİLDİĞİ HALDE HALA İÇENLERE ŞAŞIYORUM BUNUN İDRAKİNDE OLUPTA HALA İÇENLERE HELAL OLSUN!!!!!!!!!!!!!!!
dogukan58
20.10.2008, 23:03
ben inanmıyorum bu hurafelere insanların iç dünyasını karıstırarak uyduruk bi haber kanaatindeyim
gezgin_58
22.10.2008, 15:11
ama herseye ragmen tadı cok guzel benım bulundugum ulkede ınsanlar salyangozu haşlayıp haşlayıp yıyolar ,
makyaj yapan bayanlar sızlere seslenıyorum kulldıgınız kremlerın ıcınde sızce ne var rujlar neden yalıyo veya serumların neyden yapıldıgı konusunda bılgısı olan varmı sadece kolayı dusunmeyelımmm
Duyduk ama ne kadar doğru,zaten bağımlısı olduktan sonra değişen bişey olmaz da...
yetkin500
23.10.2008, 13:53
coca colanın icinde bocek oldugu masalı anlatıla anlatıla daha da abartılıyor. kesinlikle inanmıyorum ve her gun coca cola light diyorum:)
Hayır bilmiyordum (ama artık içeceğimi sanmıyorum)
Sivasprensi
29.10.2008, 17:01
ne olursa olsun kolaya devam;)ama sagol yınede
CrSivaslim58
29.10.2008, 17:41
Ben daha önceden bunu billiyordum
coca cola'da içmiyorum;)ama sade Cola bazen-
leri içiyorum:)
evet biliyorum ve aklım yetti yeteli kola içtigimi hatırlamıyorum
mertoz58
12.11.2008, 19:40
colayı amerikan ve israil malı kullanmayın diye eleştirenler...Şu anda kullandığınız internet amerikan malı,yediğiniz meyve ve sebzelerin tohumu israil malı giydiğiniz,kullandığınız bindiğiniz bir çok mal israil ve amerikan malı.Madem öyle cola dışındaki bu amerikan ve israil mallarınıda kullanmayı bırakın.Bu iş sadece cola ile olmuyor...
Sivasprensi
13.11.2008, 19:12
colayı amerikan ve israil malı kullanmayın diye eleştirenler...Şu anda kullandığınız internet amerikan malı,yediğiniz meyve ve sebzelerin tohumu israil malı giydiğiniz,kullandığınız bindiğiniz bir çok mal israil ve amerikan malı.Madem öyle cola dışındaki bu amerikan ve israil mallarınıda kullanmayı bırakın.Bu iş sadece cola ile olmuyor...
HAK VERIYORUM yanı mantıklı düsünmek gerekırse dogru bırısı oraya yazmıs
amerıkanın sılahı mumınlerı zehırlıyor dıye sadece gülüyorum haha amerıkalılarda ıcıyor tüm dünya gıbı bu ıcecegı nerden buluyosunuz böyle konuları acıyosunuz sıteye mıllet fezaya gıttı bız bunlarla ugrasıyoruz
hamitgüneyli
16.11.2008, 00:24
yahu arkadaşlar bizim milli içeceğimiz ayranımız varken neden gidip elin böcekli colasını içiyoruzki hem böcek olmasada asitli içecekler sağlığa zaralı deyilmi hem bizim köyde ayrana çalhama deriz her yönüylede yararlı haksızmıyım ya
gezgin_58
19.11.2008, 21:19
valla bu yazıyı yazarkende ıcıyorum sıra kolaya gelene kadar neler var neler
sandalli
29.11.2008, 11:21
Cok güzel bir icecek, soguk icilmesi tavsiye ediliyor.
Sanmıyorum böyle birşey olduğunu
Bazıları ortaya bir sürü iddaa sürdü.Coca-colanın sırrının saklanış amacı kolay yapılması madem kolay yapılıyor nasıl oluyorda bu adını bile bilmediğimiz böcekten yapılıyor anlamıyorum.
Hemde bazı yerli colalarda var hani dandik dediklerimizden piyasada sudan ucuz satılıyor.Sizce mantıklımı taa Meksikadan böcek getirticek ve colalarını bir kaç kuruşa satıcak
Hem böyLe birŞey oLsa devLet colaya izin verirmiydi? akıL var mantık var helede domuz hakkında güya mcdanolsalerdede domuz yağdan kızarıyo herşey koLpa diiLmi oda?
diyeLimki böcekten oLuyo tadı güzeLmi evet! ama biz tavuk yiyoruz kızartıyoruz onLarda hayvan ? et yiyoruz dana biLmem ne onLarda hayvan
coLa evde çay yapıLır gibi koLay yapıLabiLen bir içecek bunun içinde tarifi veriLmez yok böcekter möcektir saçmaLık bunLar ..
üLker içinde böcekLerLe iLgiLi bi$eyLer çıktı hepsi yaLan.!
sağlığa zararlı olsada içiyorum tabi özel günlerde :)
ofgurleyuk78
29.11.2008, 13:58
Böcek möcek. İçilmesi de ayrı bir güzellik. Hele hafif soğuk olursa değmeyin keyfine..
ofgurleyuk78
29.11.2008, 14:03
RaZZcE'YE KATILIYORUM BİZ ASLINDA AMERİKANIN SİLAHIYLA ŞUAN MUMIN KARDEŞLERİMİZİ ÖLDÜRÜYORUZ AMA UMRUMUZDA DEĞİL...
YORUMLARA BAKTIM BİLDİĞİ HALDE HALA İÇENLERE ŞAŞIYORUM BUNUN İDRAKİNDE OLUPTA HALA İÇENLERE HELAL OLSUN!!!!!!!!!!!!!!!
Biz bu silahlarla PKK dışında kimseyi öldürmüyoruz. Pkk nın içinde müslüman varsa daha da beter olsunlar. Yurtta sulh,cihanda sulh sözünü benimsemiş bir milletiz. Vatanımıza kimse göz dikmezse ona dokunmayız. Vatanımıza göz dikenin dinine, diline bakmayız. Ne mutlu Türküm diyene..
sandalli
29.11.2008, 16:40
Sanmıyorum böyle birşey olduğunu
Bazıları ortaya bir sürü iddaa sürdü.Coca-colanın sırrının saklanış amacı kolay yapılması madem kolay yapılıyor nasıl oluyorda bu adını bile bilmediğimiz böcekten yapılıyor anlamıyorum.
Hemde bazı yerli colalarda var hani dandik dediklerimizden piyasada sudan ucuz satılıyor.Sizce mantıklımı taa Meksikadan böcek getirticek ve colalarını bir kaç kuruşa satıcak
Hem böyLe birŞey oLsa devLet colaya izin verirmiydi? akıL var mantık var helede domuz hakkında güya mcdanolsalerdede domuz yağdan kızarıyo herşey koLpa diiLmi oda?
diyeLimki böcekten oLuyo tadı güzeLmi evet! ama biz tavuk yiyoruz kızartıyoruz onLarda hayvan ? et yiyoruz dana biLmem ne onLarda hayvan
coLa evde çay yapıLır gibi koLay yapıLabiLen bir içecek bunun içinde tarifi veriLmez yok böcekter möcektir saçmaLık bunLar ..
üLker içinde böcekLerLe iLgiLi bi$eyLer çıktı hepsi yaLan.!
sağlığa zararlı olsada içiyorum tabi özel günlerde :)
Seva`ya kesinlikle katiliyorum ve bu güzel yazi icin tebrik ederim.
aykut-akay
29.11.2008, 19:27
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
Dişi (sol) ve erkek (sağ) Cochineal
Cochineal (Dactylopius coccus), Dactylopiidae familyasından değişik kaktüslerde asalak olarak yaşamını sürdüren bir böcek türü. Çok eski yıllardan beridir bilinen ve kullanılan, kırmızı rengi veren bir böcektir. İlk olarak Astek'ler tarafından kök boyası olarak kırmızı rengi vermek amacı ile kullanılmıştır.
Avrupa'ya 16. yüzyıllarda gelmiştir ve başta çeşitli gıda maddelerine renk vermenin yanısıra, tekstil, kozmetik sanayinde de kullanılmaya ve yaygınlaşmaya başlamıştır. Karmin bu böceğinin dişilerinden veya yumurtalarindan çıkartılan bir boya pigmentidir.
Elde edilmesi [değiştir]Cochineal; Kanarya adalarında ve Meksika'da yaşayan bir böcektir. Doğal ortamında çoğaldığı gibi kültürel olarak da yetiştirilmektedir. Kaktüs bitkisine kene gibi yapışarak hayatını sürdürür. Cochineal böceği için özel tarlalar kurulur. Bu böcekler ve larvaları, Meksikalı köylüler tarafından toplanır.. Cochineal böceğinin suyu yani Karmin, Musevilerden ‘kosher sertifikasi’ alamadığı için ticari olarak önemli bir engelle karşı karşıya bulunmaktadır. Müslümanlarda da Hanefi fıkıh alimlerince haram olarak değerlendirilmektedir.
Kullanımı [değiştir]Böcekten elde edilen karmin maddesi gıda renklendirme ajani olarak kozmetiklerde, ilaç sanayiinde ve boyacılıkta kullanılmaktadır. Etleri, sosları, kırmızı deniz ve işlenmiş kanatlı ürünleri de içine alan geniş bir gıda ürününde kullanılan karmin sosisler ve işlenmiş kümes hayvanı gibi et ürünlerinde, meyve preperatlarında, reçel ve marmelatlarda, koruyucularda, jelatinli tatlılarda, pasta ve fırın ürünlerinde, dondurmalarda, şekerlemelerde ve süt ürünlerinde de ve her tür kolalarda (asitli içecek)doğal renklendirici olarak bulunabilir[1]. Bir insan yiyecekler ile birlikte yılda ortalama bir ila iki damla karminik asit tüketmektedir.[2].
Kozmetiklerde ise saç ve cilt bakım ürünlerinde, rujlarda, yüz pudralarında, ayrıca allıklarda kullanılmaktadır[2][3].
Sağlığa zararı ve yan etkileri [değiştir]Doğal olduğu için yan etkileri çok azdır, toksik veya kanserojen değildir. Bununla birlikte, çok nadiren bazı duyarlı kişilerde anafilaktik şok tepkisine sebeb olabilir <url=[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]> Food & Drug Administration. Listing of Color Additives Exempt From Certification; Food, Drug, and Cosmetic Labeling: Cochineal Extract and Carmine Declaration. 26 Haziran 2006 tarihinde erişilmiştir.
Dağılımı [değiştir]Bu böcekler Meksika, Bolivya, Şili, Kanarya Adaları ve Peru’da dikenli bir kaktüste yaşarlar.
Kaynakça ve notlar [değiştir]^ Canary Islands cochineal producers homepage. 14 Temmuz 2005 tarihinde erişilmiştir.
^ a b Wild Flavors, Inc.. E120 Cochineal. 19 Temmuz 2005 tarihinde erişilmiştir.
^ Bruce MacEvoy. Natural Organic Pigments. 14 Temmuz 2005 tarihinde erişilmiştir.
sandalli
29.11.2008, 20:30
Bu böceklerin tadi cok güzel, rengi de fena sayilmaz.:)
aykut-akay
30.11.2008, 18:02
Dişi (sol) ve erkek (sağ) Cochineal
Cochineal (Dactylopius coccus), Dactylopiidae familyasından değişik kaktüslerde asalak olarak yaşamını sürdüren bir böcek türü. Çok eski yıllardan beridir bilinen ve kullanılan, kırmızı rengi veren bir böcektir. İlk olarak Astek'ler tarafından kök boyası olarak kırmızı rengi vermek amacı ile kullanılmıştır.
Avrupa'ya 16. yüzyıllarda gelmiştir ve başta çeşitli gıda maddelerine renk vermenin yanısıra, tekstil, kozmetik sanayinde de kullanılmaya ve yaygınlaşmaya başlamıştır. Karmin bu böceğinin dişilerinden veya yumurtalarindan çıkartılan bir boya pigmentidir.
Elde edilmesi [değiştir]Cochineal; Kanarya adalarında ve Meksika'da yaşayan bir böcektir. Doğal ortamında çoğaldığı gibi kültürel olarak da yetiştirilmektedir. Kaktüs bitkisine kene gibi yapışarak hayatını sürdürür. Cochineal böceği için özel tarlalar kurulur. Bu böcekler ve larvaları, Meksikalı köylüler tarafından toplanır.. Cochineal böceğinin suyu yani Karmin, Musevilerden ‘kosher sertifikasi’ alamadığı için ticari olarak önemli bir engelle karşı karşıya bulunmaktadır. Müslümanlarda da Hanefi fıkıh alimlerince haram olarak değerlendirilmektedir.
Kullanımı [değiştir]Böcekten elde edilen karmin maddesi gıda renklendirme ajani olarak kozmetiklerde, ilaç sanayiinde ve boyacılıkta kullanılmaktadır. Etleri, sosları, kırmızı deniz ve işlenmiş kanatlı ürünleri de içine alan geniş bir gıda ürününde kullanılan karmin sosisler ve işlenmiş kümes hayvanı gibi et ürünlerinde, meyve preperatlarında, reçel ve marmelatlarda, koruyucularda, jelatinli tatlılarda, pasta ve fırın ürünlerinde, dondurmalarda, şekerlemelerde ve süt ürünlerinde de ve her tür kolalarda (asitli içecek)doğal renklendirici olarak bulunabilir[1]. Bir insan yiyecekler ile birlikte yılda ortalama bir ila iki damla karminik asit tüketmektedir.[2].
Kozmetiklerde ise saç ve cilt bakım ürünlerinde, rujlarda, yüz pudralarında, ayrıca allıklarda kullanılmaktadır[2][3].
Sağlığa zararı ve yan etkileri [değiştir]Doğal olduğu için yan etkileri çok azdır, toksik veya kanserojen değildir. Bununla birlikte, çok nadiren bazı duyarlı kişilerde anafilaktik şok tepkisine sebeb olabilir <url=[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]> Food & Drug Administration. Listing of Color Additives Exempt From Certification; Food, Drug, and Cosmetic Labeling: Cochineal Extract and Carmine Declaration. 26 Haziran 2006 tarihinde erişilmiştir.
Dağılımı [değiştir]Bu böcekler Meksika, Bolivya, Şili, Kanarya Adaları ve Peru’da dikenli bir kaktüste yaşarlar.
Kaynakça ve notlar [değiştir]^ Canary Islands cochineal producers homepage. 14 Temmuz 2005 tarihinde erişilmiştir.
^ a b Wild Flavors, Inc.. E120 Cochineal. 19 Temmuz 2005 tarihinde erişilmiştir.
^ Bruce MacEvoy. Natural Organic Pigments. 14 Temmuz 2005 tarihinde erişilmiştir.
herhalde bazi arkadfaslarin coke dirmasiyla ortakligi var arastirin ondan sonra konusun
Biliyoruz ama içmekten de vazgeçemiyoruz daha önceden internetten araştırdım bir ara içmemiştim am gene içiyorum biliyorum zararı çok ama napalımm hani deler ya, alışmış kudurmuştan beterdir.:)
Biliyordum zaten içmiyorum o tüt zararı olmasa bile yabancı kola içmem güzeli yüzde yüz türk malı olan meyve suları dururken hiç işim olmaz yani kolaya para vermem
içinlerede afiyet olsun
gezgin_58
13.12.2008, 14:16
benım ıcın hıc problem deil,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
sevgim 58
27.12.2008, 02:20
yav bu sadece coka-colada mi yoksa her cola türndede var mi?
gezgin_58
27.12.2008, 13:52
benım bılundugum ulkede ulkede ınsanlar salyangozu cekırdek yerıne parklarda yıyorlar tabıkı bende yıyorum benım ıcın sorun deıl coca colada bocek varmıs
love_me_58
27.12.2008, 14:59
Evet biliyordum (bile bile de içiyorum)
CrSivaslim58
03.01.2009, 01:12
Evet biliyordum (zaten cola içmiyorum)
harbikiz58
05.01.2009, 13:47
COCA COLAYI NASIL ICIYORSUNUZ YA ANLAMIYORUM ????
COLA TURCA ICSENIZ HADI NEYSE DIYECEGIM AMA BILE BILE COLA COLAYI ICMEK
BILEMEYECEGIM ARTIK :(
gezgin_58
05.01.2009, 13:59
bocek turlerınden solgozu dedenız urunlerının bır cogunu yıyorum karedes yengec ve ıstakoz turlerı benım ıcın sorun deıl colayıda cok sevıyorum
Hayır bilmiyordum (ama bu içmemi engellemez)
altuntas58
07.01.2009, 19:32
Bu COCA COLA bir kac sene önce böcek katkılı yapıldığını duydum o günden bu güne asla ağzıma sürmedim böcek yine masum asıl tehlikeli olan yahudiler zehirli böceklerden daha beter içtiğimiz her COCA COLA siyonist zihniyetlere bir kurşun olarak geri döneceğinden ben ve ailem asla bunlara para vermeyiz müslüman kardeşlerimiz katledilirken bizler yahudi mallarını tüketmemiz anlaşılır gibi değil
sivassporlukiz
07.01.2009, 19:44
böcegi felan bi kenera birakinn coca cola israil malii....
ben bu yüzden icmiyoruumm
ramazan_d
16.01.2009, 19:54
arkadaşlarrr tüm israil ürünleri ve abd algida ARİEL deterjan coco kolayı kesinlikle boykot edelim ve hiç bir zaman bile almayalımmm tabiki abd dolarıdaaa
bi kac senedir cola icmiyorum,fantayi tercih ederdim,ondada varmi acaba,bilen birisi varsa bilgilendirse iyi olur.
ramazan_d
16.01.2009, 20:13
kardeşşş böcek olurmu olmazmı bilmem ama lütfen almayalımmm
yetkin500
20.01.2009, 14:48
ya arkadaslar bununla ilgili gıda guvenliginin bi acıklaması var ona bi bakın belki iciniz rahatlar: [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
zaten sacmaydı da bunu buldugum iyi oldu:)
Veli Bircan
20.01.2009, 15:24
Hayır bilmiyordum (ama bu içmemi engellemez) :)
harbikiz58
22.01.2009, 12:27
COCA COLA israil mali lütfen icmeyin artik ya, boykot edin !!!
bile bile nasil iciyorsunuz anlamiyorum ???
harbikiz58
22.01.2009, 12:39
allah askina israil mallarini boykot edin icmeyin ,yemeyin ,giymeyin gitmeyin
benim boykot etmemle mi birsey olacak demeyin ,
alinan her ürün bizlere müslümanlara kursun olarak geri dönüyor
allah askina boykot edin;etmeyini uyarin
orda ölen sehit olan bizlerde ,sizin cocuklarinizda olabilirdi
boykot edin !!!
ramazan_d
23.01.2009, 19:25
amerikalı bir yahudi iş adamı türklerin en şu huyunu seviyorum demişşşşş bir olay olur çabuk unuturlar demiş sayın değerli arkadaşlarımmm bunu neredenmi duydum dersenizzz köprü dizisi vardı star kanalındaa şimdi bir vizyona flimi olduuuu ve o flimi izlerseniz sevinirim .....adıda köprüüüü ,,,,,, ücretsiz [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] bağlanbize.com
harbikiz58
23.01.2009, 19:32
amerikalı bir yahudi iş adamı türklerin en şu huyunu seviyorum demişşşşş bir olay olur çabuk unuturlar demiş sayın değerli arkadaşlarımmm bunu neredenmi duydum dersenizzz köprü dizisi vardı star kanalındaa şimdi bir vizyona flimi olduuuu ve o flimi izlerseniz sevinirim .....adıda köprüüüü ,,,,,, ücretsiz [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] bağlanbize.com
dogru valla unutldu bile , boykot eden varmi ???
filistinin kanayan yarasi hala sarilmamisken bizim millet savas bitti diye herseyi hemen unuttu ...
israil mallarini boykot edin etmeyenleri uyarin allah askina !!!
ramazan_d
23.01.2009, 19:39
valla elimden geleni yapacağız yeterkiiiii milletimiz aklında tutabilmesidir bizler çok çabuk pes ediyoruz
harbikiz58
23.01.2009, 19:45
millet olarak pes ettigimiz icin böyle oluyor ya zaten hep ...
bugun onlara yarin bizlere !!!
bir olup boykot etmeliyiz ,
DrMustafaKaya
23.01.2009, 20:14
Selam Siz Süper Bir Kizsiniz tek Kellime...(Tesekür)
yetkin500
28.01.2009, 12:01
arkadaşlar işin diğer tarafından olaya bakmaya çalışın sonuçta coca colaya verdiğiniz para sadece başka ülkelere gitmiyo. bu ülkeye de çok büyük yatırımlar olarak geri dönüyor. bunu da unutmamak lazım.
harbikiz58
29.01.2009, 18:55
boykottttttttttt ediyoruz arkadaslar unutmayin
sivassporlukiz
29.01.2009, 18:58
NE BOYKOTU ABLA MILLET LIKIR LIKIR ICIYOR VALLA...
anlamiyorum ya daha nasi iciyorsunuzzz ?
harbikiz58
29.01.2009, 19:18
icenleri allahim islah etsin
sarissa_58
31.01.2009, 01:45
sevıyoruz meleti ya :D
ıcmeyecem desemde ıcecez heralde :D
harbikiz58
02.02.2009, 16:49
boykot et icecegine , bugun onlara yarin bizlere unutma bunu
sivassporlukiz
02.02.2009, 17:33
yaawww ben bilee icmiyoruumm.been cola hastasiii :D
icmiyorum valla.eskiden azmi icerdim waah waahh :D
simdide pismanimm iyyy nasil ictiysem :D
ramazan_d
07.02.2009, 22:27
bu evde coca cola içmek ve içirtmek yasaktır içenler hakkında yasal işlem uygulanacaktır.......... lütfen yasalara uyunuzzz uymayanları uyaralım.................
ERTAN0082
18.02.2009, 20:21
ayrıca cola turka da en az coca cola kadar zararlı olduğu için onuda içmiyorum
zira birisi yahudi diğeri ise onun hizmetkarı
bu konu sayın başbakanın oğlunun cola turkayı almasından önce hiç tartışılmazdı
titizyiğido
25.02.2009, 20:17
bunların hepsi palavra kardeşim bir arada domuz kanıyla renk verildiği söylenmişti.........cola o rengi yanmış şekerden(karamel) alıyor.............böcek möcek safsata...........ha şu söylenebilir amerikan malıdır protesto edelim..........
önce bi koladan daha zararlı maddelere el atalım
sigara içki gibi mesela
sivassporlukiz
27.02.2009, 08:45
önce bi koladan daha zararlı maddelere el atalım
sigara içki gibi mesela
ama burda sigara icki degil coca cola dan bahsediliyor....
:)
ramazan_d
27.02.2009, 18:48
arkadaşlar tüm israil mallarını boykot etmeyiiii ihmal etmiyelimmm
deniz kızı
10.03.2009, 14:08
çok çok çok seviyorum ama hiç inanmak gelmiyor içimden nasıl yapıldığını görürsem ancak o zaman vazgeçerim. yoksa kolasız olamam
gezgin_58
10.03.2009, 14:34
arkadaslar ben bırcok boceyı yedım zaten fılıpınde kızarmıs cekırge fasta haslanmıs solyangoz karedes turlerıde bocek sınıfına gıryo sızde cola nın ıcınde bocek var dıyosunuz tıryakısını etlılemez
not bır cok kısının bana igrencsın dedıgını duyar gıbıyım
deniz kızı
10.03.2009, 14:47
boykot et icecegine , bugun onlara yarin bizlere unutma bunu
coca cola israil malı tamam ama cola turkada aynı şekilde yapılıyor bence pepsi de.coca cola içmiyorum diyenler neden nıke adidas giyiniyor.bu da ayrı bir konu bence.
çiltaş_58
20.03.2009, 19:28
son 3 aydır içmedim.içmicemde
TÜRKÜ GÖZLÜ
21.03.2009, 18:45
yaklaşık 1 senedir kola içmiyorum bundan sonrada içmem zaten
kasparix
21.03.2009, 23:57
ÖNCELİKLE ŞUNU SÖYLEYELİM Kİ KOLANIN TURKASI FİLAN OLMAZ ...BEN KOLAYA KARŞI DEĞİLİM...ÇAMAŞIR SUYUNDAN DAHA UCUZ VE DAHA ETKİLİ OLDUĞUNA İNANIYORUM....HELA TAŞINI MÜKEMMEL Bİ ŞEKİLDE PARLATIYOR...HATTA KULLANIM ALANI DA ÇOK GENİŞ....ÖRN...ÇAMISIR MAKINESİNE YUMOŞ YERİNE DE KULLANA BİLİRSİNİZ..HEM UCUZ HEM ETKİLİ...
AYSE TEYZE BİLE ARTIK EN KATI LEKELERDE BİLE KOLA KULLANIYORMUŞ...BİZ DAHA NE DURUYORUZ...HEMEN BİR KOLA ALALIM...SİPARİŞ HATTI......KASPARİX E ÖZEL MESAJLA VEREBİLİRİSİNİZ....2,5 LİTRE ALANA 1LTRE RENKLİLER İÇİN İYİ ÇÖZÜCÜ GAZOZ HEDİYE....KDV DAHİL...
altuntas58
05.04.2009, 08:48
Ben zaten kolayı sevmem arasıra içerdim ama son iki yıldır hiç içmedim içenlerede içmemesini öneriyorum
A_Them_Nuri
05.04.2009, 09:13
arasıra içiyordum ama şimdi kesin içmem ...
nevinavci58
05.04.2009, 20:21
bence cok sacma yani öyle bisey olamaz olsa zaten satisa sunamazlar lütfen arkadaslar
A_Them_Nuri
05.04.2009, 20:51
mahkeme karari ile açıklanmiş ...
neresi saçma rengini ve tadını bu böcekten aliyomuş işte ...
MeLody58
08.04.2009, 13:28
Diger cola larda mı böle yaaaaa Cola turka filan cokkk seviyorum amaaaa :D şimdiye kadar böcekkkk mi içtik :D
feyzaaktas
08.04.2009, 21:50
BENDE ÖĞRENELİ ÇOK OLMADI İÇMEMEYE ÇALIŞIYORUM AMA , YA BU İÇECEĞİ YAPANLAR BU KUL HAKLARINI NERDE ÖDEYECEKLER?ARKADAŞLAR ARTIK UYANMA ZAMANI YİYECEĞİMİZLE İÇECEĞİMİZLE YAHUDİLER HAKKIMIZA,MİDEMİZE,KANIMIZA GİRİYORLAR ARTIK BUNA BİR DUR DİYELİM COCA COLA VE BENZERİ ŞEYLERİ SATIN ALIP İÇMEYELİM.
MeLody58
14.04.2009, 15:11
üffffff cola turka yıda mı içemiycezz :D
erdoğan orhan
15.04.2009, 13:55
hadi ama arkadaşlar biraz ciddi olalım sigaranında zaralarını biliyoruz ama kaçımız bırakıyoruz insan ilk duydugunda bırakıyorum diyor fakat bi bakmışın bitaneden birşey olmaz ıpkı kolada böyle bence (siğara içmiyorum, içmedim, içmeyide düşünmüyorum) ama kola içiyorum ama bi deneyim bırakmayı bakalım ne kadar başarılı olacağım.........
deniz kızı
15.04.2009, 14:09
ben kolayı her koşulda içiyorum ve seviyorum hiçbirşey beni bu yoldan döndüremez:D:D:D
erdoğan orhan
15.04.2009, 14:11
renkler ve zevkler tarışılmaz ,uygulanır, yaşanır..............
Şuana kadar Coca cola dan ölen var mı ;;___????????
sinan58_34
15.04.2009, 16:23
Coca Colanın Sırrı ( BÖCEK LARVASI !!! Böcek Cochineal; Kanarya adalarında ve Meksikada yaşayan bir böcektir. Doğal ortamında çoğaldığı gibi kültürel olarak da yetiştirilmektedir..
Cochineal; Kanarya adalarında ve Meksikada yaşayan bir böcektir. Doğal ortamında çoğaldığı gibi kültürel olarak da yetiştirilmektedir..
Kaktüs bitkisine kene gibi yapışarak hayatını sürdürür..
Bir Cochineal böceği tarlası…Bu böcekler ve larvaları Meksikalı köylüler tarafından toplanır.
Pazarlama aşamasındaki cochineal..
Cochineal kurutulmuş hali
Köylüler kendi ihtiyaçları için Azteklerden kalma klasik yöntemlerle böceğin özütünden dünyanın en güzel renklerinden biri olan “carmine”i üretirler..
Aztekler ve latinler böcekten elde edilen bu boyayı ip boyamada kullanırlar..
neyse bende kola ile ilgili bi ticaret ilişkim yok kullanıcı olarak elimdeki bilgileri paylaşayım istedim...
1-Kola Mideyi DELERMİŞŞŞŞŞ
yalanımız bu, genelde annelerimizden duyduğumuz bir şey; "Kola Mideyi" deler.
kolanın (Coca Cola) içindeki sitrik asit miktarı portakal suyundaki miktardan daha az. fosforik asit ise galon başına (takribi 4,5lt) 11 ila 13 gram arasında. buda kolada %0.20 ila %0.30 civarı bir orana denk geliyor.
bu oranda ne etin kimyasını değiştirir; ne dişi eritir, nede paslanmış çiviyi söker.
şöyle bir durum söz konusu olabilir; 1 veya iki gün içinde beklettiğiniz takdirde ve aynı asit miktarı korunduğunu hayaledersek; evet eritir.
kola içindeki gastrik asit miktarı ise midedekinden çok daha azdır. yani mide için zararsızdır.
kaynakça;
Allen, Frederick. Secret Formula.
New York: HarperCollins, 1994. ISBN 0-88730-672-1 (p. 209).
Pendergrast, Mark. For God, Country, and Coca-Cola.
New York: Charles Scr****r's Sons, 1993. ISBN 0-684-19347-7 (p. 191).
Poundstone, William. Big Secrets.
New York: Quill, 1993. ISBN 0-688-04830-7 (p. 25-46).
--------------------------
2-Noel Baba'yı Coca-Cola yarattımışşşşşşşş
yalan:
Noel babanin renginin neden kirmizi beyaz oldugunu biliyormusunuz?
Yillar öncesinde Coca Cola Noel zamani reklamlarinda Noel babayi kirmizi beyaz giydirmis. O gün bugündür Noel babanin kiyafeti Kirmizi Beyaz.
gerçek
İddiaya göre günümüzdeki Noel Baba imajının (kır sakallı, koca göbekli, kırmızı cübbeli, kukuletalı) kaynağı, 1931'de Haddon Sundblom adlı çizerin Coca Cola reklamları için yaptığı çizimlerdir. Ne var ki Coca Cola reklamlarından çok önce, 19. yüzyılın başında Noel Baba'nın çeşitli çocuk kitaplarında ve karikatürlerde günümüzdeki Noel Baba imajına benzer şekilde resmedildiği görülmüştür. 1862 Noel'inde Noel'in henüz ABD'de tatil dönemi olmadığı ve Noel Baba figürünün kullanılmadığı dönemde Thomas Nast adlı Amerikalı karikatürist Harper's Weekly adlı derginin kapağında Noel Baba figürünü kullanmış ve kimilerince Noel Baba'nın mucidi kabul edilmiştir.
kaynak : kaynak web sitesi olduğu için yazmadım isteyen olursa sonra pm den atarım
Yalanımız Şu; Coca Cola Yahudi Kuruluşudur. İsrail ordusuna yardım yapmıştır. BÜYÜK YALAN
GERÇEK;
Coca Cola , anti-semitizm yüzünden israil ile iş yapmayı reddetmiştir.
ortadoğudaki israil karşıtı düşünceler yüzünden coca cola ve pepsi firmaları uzun yıllar israile satış yapmamışlardır.
1 Nisan 1966 yılında Tel Avivdeki basın konferasında iş adamı Moshe Bornstein Coca Colanın sırf yahudi olduğu için kendisiyle iş yapmak istemediğini, eğer yahudilerle iş yaparsa arap pazarını kaybedeceğinden korktuğunu anlatmıştır.
Bu gelişmeler üzerine yahudi düşmanlarına karşı kurulan "anti defamation league" amerikan hükümetine başvurup bunun sebeplerini sormuş ancak bir cevap alamamıştır.
bütün bu olayların öncesinde; 1949 yılında Coca Cola israilde bir fabrika kurmak istemiş;ancak israil hükümeti tarafından reddedilmiştir.
bunun üzerine coca cola arap pazarına girmiş ve bu pazarda önemli bir yer edinmiştir.
1966 daki gelişmelere dönersek; israile satışın reddedilmesiyle beraber müthiş bir yahudi boykotu başlamıştır coca colaya karşı. önce manhattan da hizmet veren Mount Sinai hastahanesi bünyesinde coca cola satışını yasaklamıştır. bunu, ünlü hotdog satıcısı Nathan's Emporium izlemiştir. akabinde Coney adasıda cola satışını kesmiştir.
boykotların dünya geneline yayılmasından korkan ve ırkçılıkla suçlanan Coca Cola, Tel Aviv de bir fabrika kurmayı kabul etmiştir.
tabii ki bu durum arapların hoşuna gitmemiştir ve ağustos 1968 den 1991 yılına kadar sürecek Coca Cola boykot u başlamıştır.
1991 de boykot sona erince hemen ertesi sene pepsi israilde fabrika kurmuş ve "yeni jenerasyonun tecihi" sloganıyla yahudi pazarında yerini almıştır.
pepsinin bu iki yüzlü politikası; ortadoğuda çok kimsenin dikkatini çekmesede, amerikada kritik dönemler geçirmesine sebep olmuştur.
çünkü herkes bilmektedir ki; arap pazarını kaybetmek istemeyen pepsi, boykot zamanında "coca cola yahudiler için, pepsi araplar için" tarzında kampanyalar yapmıştır.
işte bütün bu olayların ana kaynağı budur.
yoksa coca colanın yahudilere yardım ettiği veya yahudi kuruluşu olduğu tümüyle yalandır.
kaynakça;
Allen, Frederick. Secret Formula.
New York: HarperCollins, 1994. ISBN 0-88730-672-1 (pp. 339-341).
Beeston, Richard. "Jackson Enrages Orthodox Jews."
The [London] Times. 20 September 1993.
Bulloch, John. "The Coca-Cola War."
The [London] Independent. 9 September 1990 (p. 28 ).
Cody, Edward. "Egypt Gets Coca-Cola; Arab Blacklist Ignored."
The Washington Post. 17 July 1979 (p. A7).
Hellman, Ziv. "Getting in Tempo with Pepsi-Cola."
The Jerusalem Post. 5 July 1991.
Holmes, Charles W. "Pop Go the Cola Wars in Strife-Torn Region."
The Houston Chronicle. 25 July 1993 (p. 1).
Hundley, Tom. "Israel Braces for New Conflict: The Soda War."
Chicago Tribune. 19 May 1992 (p. 1).
Lippman, Thomas W. "Thirsty Egyptians Rush to Buy 7-Up."
The Washington Post. 5 September 1978 (p. A10).
McGlynn, Brian. "The Strategy That Refreshes?"
Forbes. 27 November 1978 (p. 81).
Meyer, Eugene L. "Deli-Bakery Is a Roll Model."
The Washington Post. 25 September 1987 (p. E1).
Parks, Michael. "Pepsi Is No Longer 'Right One' in Israel."
Los Angeles Times. 4 June 1993 (p. 1).
Pendergrast, Mark. For God, Country, and Coca-Cola.
New York: Charles Scr****r's Sons, 1993. ISBN 0-684-19347-7.
Sommer, Allison Kaplan. "Achieving Success with the 'Real Thing.'"
The Jerusalem Post. 5 July 1993.
Sommer, Allison Kaplan. "Pepsi-Cola's Anti-Israel Boycott Comes Back to Haunt Them"
The Jerusalem Post. 12 August 1994.
Zadka, Saul. "Coca-Cola Comes off Arab Blacklist."
The [London] Independent. 15 September 1991 (p. 8 ).
Agence France Presse. "Pepsi-Cola Faces Kosher War."
15 May 1992.
Business Week. "Coke's Breakthrough into the Arab World."
10 April 1978 (p. 40).
Fortune. "Pepsi for Israel?"
26 December 1983 (p. 12).
Fortune. "Pepsico to Enter Israeli Market."
16 September 1990 (p. 8 ).
The Orange County Register. "Briefly Business."
12 January 1989 (p. E3).
Reuters. "Pepsi Withdraws Evolution Ad Campaign in Israel."
17 May 1992.
Öncelikle şunu yazmışsınız:''Coca Cola'nın bir sır olarak saklanan özütünde ne var bilinmiyor..''Ok,bilinmiyor ve sırf bu bile sizin iddianızı çürütüyor arkadaşlarım.Bu Coca Cola'ya ait bir sırsa ve o sırrın içinde kullanılan bu böcekse diğerleri nasıl o rengi yakalıyor..
Ben size anlatmaya çalışayım,tabi bildiğimce:
Kola karamel özütlü bir içecektir.Yani şeker yakılarak,karamel elde edilir ve rengini bu karamelden alır.Diyetlerde kolanın yasaklanması da ağırlıklı olarak içinde barındırdığı bu hatırı sayılır şeker miktarıdır.Yani kolanın renklendiricisi yanmış şeker (Karamel) dir..
BAşka bir açıdan bakacak olursak bir de şu dikkatimi çekiyor:
Piyasada bir sürü kola markası varken,neden hep ve sadece Coca Cola'ya yükleniliyor,bunu hiç düşündünüz mü..?Kimileri dini açıdan yaklaşıyor,kimileri politik,kimileri sağlık..vs..Amerikan malına tepkiyse Pepsi'de Amerikan malı,esamesi okunmuyor.Politikse daha bir dolu yabancı marka dolu piyasamızda,sağlıksa hepsi aynı halt.. Bu konuda benim midemi bulandıran bir teorim var:
Bence Coca Cola'nın en büyük rakibi PEPSİ,çoğunlukla internet ve mail yoluyla rakibini karalayacak haberler çıkartıyor.Biraz objektif bakarsanız sizde bunu farkedersiniz sanırım..
Yabancı markayı protesto mu edicez,buyrun hiçbirini içmeyelim.Bize ait mükemmel bir içeceğimiz var (Gerçi gaz yapıyor ama.. ) Ayran içelim yaw..Coca Cola neyse Pepsi'de o,bunu bilelim yeter..
efecan54svs
15.04.2009, 22:41
yha ßazen kola alıorm ßöceqini az qoymuşlar cimriler ßiraz yoldan topluorm serpiorm içine tat verio yha zaten bakkalcıya hep derim ßöceqli tarafından olsun abi ßirazda fare bacaqı at içine :D
pendikoviç
18.04.2009, 15:30
böcek bikere coco cola tuzu biberi o olmadan çıkarmı coco colanın keyfi...................
ERTAN0082
18.04.2009, 23:04
coca cola ne kadar zararlı ise cola turkada o kadar zararlıdır bünyeye... başbakanın oğlu cola turkayı alana kadar bu türden söylentiler piyasada yoktu be
Coca-cola böcekle renklendirilmiyor yani icinde herhangi bir böcek maddesi yok.
Coca-cola;Seker,su,Koffein.fosfor(E 338),tatlandirici,kokaini alinmis kola yapragi ve kola cekirdegi,karamelden eldeedilen bir icecektir.
Coca-Cola ilk defa 1886 yilind Eczaci John S. Pemperton tarafindan bas agrilarina veyorgunluga karsi bir önleyici olarak kola cekirdeginden icecek seklinde yapildi ve bugünlere kadar geldi.
COCHINEAL,gercekten bir böcek türü ve kaktüslerde asalak olarak yasiyor.Ve boya maddesi olarak kullaniliyor(E120)Carminic asid.
Cochineal konusundaki gercekler ise tamamen farkli.Bu gercekler genelde bayanlari cok yakindan ilgilendirmektedir.
Cochineal bir boya maddesi oldugu icin genelde kozmetik sanayiinde cok yaygin olarak tüketilmektedir.
Sac ve Cit bakimlarinda,
Rujlarda,
Yüz pudralarinda,
Alliklarda kullanilan boya maddesi E120 allerjik vakalara yol acabiliyor ve ayni zamanda bebekler icin cok zararli olarak degerlendiriliyor.
Daha fazla bilgi almak isteyen arkadaslar,google girip COCHINEAL'i tiklasinlar.
saygilarla
MeLody58
21.04.2009, 03:58
tskler abla bundan sonra kolayı zor içerim galiba çok seviyorum ama bilmiom artık :))
ErdalGüler
23.04.2009, 14:45
biliyorum ve yıllardır kola ve benzeri ürünleri içmiyorum.
Din kardeşlerimize sıkılan kurşunlar aklıma geldikçe bu ve bunun gibi ürünleri asla almıyorum. Elimden geldiğince, bildiğim kadarıyla Türk malı ürünlere destek olmaya çalışıyorum. Hani eskiden okuldayken bi hafta vardı. Yerli malı haftası ne güzel bir haftaydı... YERLİ MALI YURDUN MALI HERKES ONU KULLANMALI...
Coca-cola böcekle renklendirilmiyor yani icinde herhangi bir böcek maddesi yok.
Coca-cola;Seker,su,Koffein.fosfor(E 338),tatlandirici,kokaini alinmis kola yapragi ve kola cekirdegi,karamelden eldeedilen bir icecektir.
Coca-Cola ilk defa 1886 yilind Eczaci John S. Pemperton tarafindan bas agrilarina veyorgunluga karsi bir önleyici olarak kola cekirdeginden icecek seklinde yapildi ve bugünlere kadar geldi.
COCHINEAL,gercekten bir böcek türü ve kaktüslerde asalak olarak yasiyor.Ve boya maddesi olarak kullaniliyor(E120)Carminic asid.
Cochineal konusundaki gercekler ise tamamen farkli.Bu gercekler genelde bayanlari cok yakindan ilgilendirmektedir.
Cochineal bir boya maddesi oldugu icin genelde kozmetik sanayiinde cok yaygin olarak tüketilmektedir.
Sac ve Cit bakimlarinda,
Rujlarda,
Yüz pudralarinda,
Alliklarda kullanilan boya maddesi E120 allerjik vakalara yol acabiliyor ve ayni zamanda bebekler icin cok zararli olarak degerlendiriliyor.
Daha fazla bilgi almak isteyen arkadaslar,google girip COCHINEAL'i tiklasinlar.
saygilarla
Karmin (Koşineal)
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
E 120 kodu ile tanımlanan karmin ya da koşineal, Coccus cacti veya Dactylopius coccus costa böceğinin dişilerinin vücutlarından ve yumurtalarından çıkartılan doğal bir renklendiricidir.
Bu böcekler Meksika, Bolivya, Şili, Kanarya Adaları ve Peru’da çorak alanlarda yetişen dikenli bir kaktüste yaşarlar.
Bir kilogram karmin elde edebilmek için, yumurtlama zamanlarında parlak kırmızı renge dönen bu böceklerden, yüzbinin üzerinde kullanılır.
Elde edilen karminik asit, kalsiyum ve alüminyum iyonları ile birleştirilerek, karmin elde edilir. Karmin, koyu kırmızı renge sahiptir, ışığa ve ısıya karşı çok dayanıklıdır. Doğal renklendiriciler arasında, oksidasyona karşı en dayanıklı olan renklendiricidir.
Karmin, yüzyıllar önce, Orta ve Kuzey Amerika'daki Aztekler ve Mayalar tarafından boya maddesi olarak kullanılırdı. O yıllarda koşineal altın ile kıyaslanabilecek kadar değerli bir ticari üründü.Amerika kıtası keşfedildikten sonra, Avrupa'da da çok popüler oldu ve kozmetik, tekstil ve az miktarlarda da gıda sektöründe kullanılmaya başlandı.
Karmin, toz, sıvı, suda çözünür ve yağda çözünür karmin türleri bulunmaktadır.
Karmin, gıda, kozmetik, ilaç ve boya sektörlerinde kullanılmaktadır.
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
Uygulama Alanları
Gıda sektörü: Meyve preparatları, et ürünleri (salam, sosis ve sucuklar), deniz ürünleri (surumi, tarama), içecekler (alkollü ve alkolsüz içecekler, kokteyl şurupları, elma şarabı, sodalar, fonksiyonel içecekler), şekerlemeler (aromalı şekerler, lokumlar ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]), jelibonlar), süt ürünleri (kırmızı meyveli yoğurtlar), unlu mamuller (kekler, bisküviler, börekler), reçeller, dondurma ve soslar.
Karmin gıda sektörü dışında kozmetik sektöründe (rujlar, diğer kozmetik ürünleri) yoğun olarak, ilaç sektöründe şuruplarda ve haplarda, ayrıca tekstil sektöründe doğal ürünlerde kullanılmaktadır.
Karmin kullanımı, son yıllarda tüketicilerin ve üreticilerin, sentetik renklendiriciler yerine, doğal renklendiricileri tercih etmesi nedeniyle artmaya başlamıştır.
GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ GIDA SEKTÖRÜNDE KULLANILAN KARMİN MADDESİ BU CANLIDAN ÜRETİLMEKTEDİR VE KOLAYA RENGİNİ VEREN MADDEDİR... ANCAK KOLA İÇİPTE İNANMAK İSTEMEYENLER BU KONUDA ÖZGÜRLER.
SiVaSLiCaTLaq58
02.05.2009, 16:09
Biliyordum Hala Iciyorum :D
KOŞİNEAL
Karmin, koşineal böceğinden elde edilen bir tür renk pigmentidir. Böcekler, kurutulduktan sonra sıcak suyun içerisine daldırılarak veya güneş ışığına, fırın sıcaklığına yada buhara maruz bırakılarak öldürülerek elde edilir.
E120 numarasına sahiptir.
Koşineal,zamanla bozulmaya karşı dayanıklı, doğal ve suda çözünebilen bir renklendiricidir. Koşineal, ışığa ve ısıya karşı oldukça stabil olup, bütün doğal boya maddeleri içerisinde oksidasyona en dayanıklı boyadır.
Koşineal boyasının, ne toksik ne de bilinen bir kanserojen etkisi vardır. Fakat bu boya bazı insanlarda anafilaktik-şok reaksiyonlara neden olabilir. Bu reaksiyonların nedeni ise, karminik asitten dolayı olmayıp, boyanın hazırlanışı sırasında bulaşan bazı maddelerden dolayıdır.
O zaman bu sadece coca cola için de değil örneğin:pepsi,le-cola,cola turka...bütün kolaların içersinde vardır
ErdalGüler
06.05.2009, 15:39
KOŞİNEAL
Karmin, koşineal böceğinden elde edilen bir tür renk pigmentidir. Böcekler, kurutulduktan sonra sıcak suyun içerisine daldırılarak veya güneş ışığına, fırın sıcaklığına yada buhara maruz bırakılarak öldürülerek elde edilir.
E120 numarasına sahiptir.
Koşineal,zamanla bozulmaya karşı dayanıklı, doğal ve suda çözünebilen bir renklendiricidir. Koşineal, ışığa ve ısıya karşı oldukça stabil olup, bütün doğal boya maddeleri içerisinde oksidasyona en dayanıklı boyadır.
Koşineal boyasının, ne toksik ne de bilinen bir kanserojen etkisi vardır. Fakat bu boya bazı insanlarda anafilaktik-şok reaksiyonlara neden olabilir. Bu reaksiyonların nedeni ise, karminik asitten dolayı olmayıp, boyanın hazırlanışı sırasında bulaşan bazı maddelerden dolayıdır.
O zaman bu sadece coca cola için de değil örneğin:pepsi,le-cola,cola turka...bütün kolaların içersinde vardır
evet tüm kolaların içerisinde var.
zararı varmıdır bilmiyorum ama sevilen ve en çok içilen içecektir...
Mesela bana zararı sadece midemde yanma yapıyor şişme oluyor... o yüzden arada bi içerim eve alındığı zaman bide kardeşim çok seviyor 8 yaşında şişeyi hep içiyor bağımlılık mi desem bilmiyorum bu gidişle eve almamaya gayret ediyoruz...
önceden çok içiyordum ama artık hiççç içmiyorum hem o böcek bir sürü makyaj malzemesinde de kullanılıyormuş iğrenç
Koşineal (Kırmızı boya), Karmin, Karminik asit (E120)
Karmin, Dactylopius coccus (eski adıyla Coccus cacti) böceğinden elde edilen bir tür renk pigmentidir. Bu böcek, Opuntia cinsi kaktüs bitkisinin üzerinde yaşar. Bu böcek, tropikal Güney ve Ortadoğu Amerika'da yaşar ve bitki üzerinde diğer böceklerin yaşamını engelleyerek pigment üretir. Pigment, böceğin yumurtalarından ve vücudundan elde edilir. Bu pigment, hala organik bir sinek kovucu olarak kullanılmaktadır.
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] 1guw.jpg)
Opuntia kaktüsü üzerindeki Koşineal böcekleri (Kaynak)
Pigmentin ismi karmin olup, asıl renk ise karminik asittir (C22H20O13):
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
Şekil 1: Karmin
Koşineal, zamanla bozulmaya karşı dayanıklı, doğal ve suda çözünebilen bir renklendiricidir. Koşineal, ışığa ve ısıya karşı oldukça stabil olup, bütün doğal boya maddeleri içerisinde oksidasyona en dayanıklı boyadır. Koşineal boyası, bazı sentetik gıda boyalarından daha fazla kararlıdır.
Koşineal boyasının, ne toksik ne de bilinen bir kanserojenik etkisi vardır. Fakat bu boya bazı insanlarda anafilaktik-şok reaksiyonlara neden olabilir. Bu reaksiyonların nedeni ise, karminik asitten dolayı olmayıp, boyanın hazırlanışı sırasında bulaşan bazı maddelerden dolayıdır.
Tarihi
Koşineal, zaten daha önce, Orta ve Kuzey Amerika'daki Aztek ve Maya aşiretleri tarafından boya maddesi olarak kullanılırdı. Koşineal altın ile kıyaslanabilecek kadar değerli bir ticari maldı. Şehirler koşineal çantalarını Tenochtitlán'ın başkentine gönderirler ve böylece imparatorluğun yıllık gelirine katkıda bulunurlardı. Orta Amerika'nın İspanyol fatihleri boyanın değerli olduğunu görünce, Avrupa'da o zaman kullanılan boyalardan daha iyi boya maddesi üretmeye başladılar. Üretilen bu boya Avrupa'da daha çok popüler oldu ve genel olarak kozmetik, tekstil ve az miktarda gıdalarda kullanılmaya başlandı. Romalı Katolik Kardinallerin elbiseleri koşineal ile boyandı. Aynı zamanda İngiliz askerlerinin ceketleri de bu boya ile boyatıldı. Koşineal, Londra ve Amsterdam Ticari Mal Değiştirme Merkezi'nde düzenli olarak ticaret edilen ve fiyatı yüksek olan bir üründü. Birçok Avrupalı onun nerden geldiğini bilmiyordu. Amerikalı sömürgeciler koşineal boyasını Meksika'dan direkt olarak getirmek yerine, Avrupa'dan satın alırlardı.
19. yüzyılda, böcekler Kanarya Adaları tarafından ithal edildi ve büyük oranlarda üretimleri yapıldı; Böylece Meksika tekeli sona erdi. 1868'de Kanarya Adaları altı milyon pound (yaklaşık 420,000,000,000 böcek) ihraç etti.
Tekstil boya maddesi olarak kullanılmasının yanı sıra koşineal, gıdalarda da yaygın olarak kullanılmaya başlandı. Kek, bisküvi, içecekler, reçel, dondurma, sucuk, börek, kurutulmuş balık, yoğurt, elma şarabı, maraska kirazı ve domates ürünleri koşineal ile parlatıldı. Koşineal; sakız, hap ve öksürük pastili olarak da kullanıldı. Kozmetik ruj, ana katkı maddesi olarak koşineal ile geliştirildi. Koşineal, hala yaygın olarak kozmetikte kullanılmaktadır.
Alizarin koyu kırmızı boyasının ve 19. yüzyılın ortasında Avrupa'da gıda ve tekstil için birçok yapay boyanın üretilmesi ile koşineal boyasına talep hızla azaldı. Fakat birçok üretici ve tüketicinin sentetik boyalar yerine doğal boyaları tercih etmesi sonucu, geçen yıllarda koşineal boyası ticaretsel anlamda tekrar değer kazandı. Bununla birlikte bazı tüketiciler doğal renklendirici E120'nin böceklerden elde edildiğinin farkında değillerdir. Bu özelliğinden dolayı, koşineal, vejeteryanlar için uygun değildir ve birçok dinde yasaklanmıştır.
Üretimi
Böcekler, kurutulduktan sonra sıcak suyun içerisine daldırılarak veya güneş ışığına, fırın sıcaklığına yada buhara maruz bırakılarak öldürülür. Ticari koşineal üretiminde; böceklerin görünüşlerinin farklı olması, herbir metotta farklı renkler oluşmasına sebep olur. Böcekleri bozulmadan saklayabilmek için, ilk ağırlıklarının yüzde 30'u kadarının kurutulması gerekir. 155,000 koşineal böceğinden bir kilogram boya elde edilir.
Koşineal boyasının iki önemli şekli vardır. Bunlar; koşineal özü (E120(ii) ) ve karmin (E120(i) )'dir. Koşineal özü, yaklaşık %20'si karminik asit olan, böceklerin ham iken kurutulup ve toz haline getirilmiş vücut kısmından elde edilien bir boyadır. Karmin ise koşineal'den elde edilen daha da saflaştırılmış bir boyadır.
Poliş koşineal
Poliş koşineali, diğer bir boya çeşididir. Tekstil boyası olarak 19. yüzyılın ortalarına kadar yaygın bir şekilde kullanılmıştır. Bu boya, gıda boyası olarak hiç kullanılmamıştır. Poliş koşineali, Margarodes polonicus adıyla bilinen böcekten elde edilir ve bu böcek Doğu Avrupa'da ve Asya'nın bazı bölgelerinde yaşar.
Koşineal kırmızı boya
Koşineal kırmızı boya, bir tür azo boyasının, E124, ismidir. Bunun koşineal ile herhangi bir ilgisi yoktur fakat koşineale benzer bir renk oluşturur. Bundan dolayı da isimler karıştırılmaktadır.
Kaynaklar:
Amy Butler Greenfield, A Perfect Red: Empire, Espionage, and the Quest for the Color of Desire , New York: Harper Collins Press, 2005.
Hendry, G.A.F and Houghton, J. D. : Natural food colorants . Glasgow, Blackie, 1992.
AHMET YENİYAPAN
12.05.2009, 16:54
Ben Kendım 3. Şıktayım ŞahSen... Seviyoruz Ya ...
Evet biliyordum (bile bile de içiyorum) :D:D:D
bilmiyordum ama şimdi öğrendim içmiyorum ama içenlerede anlatırım inşallah
sarıpapatyam
20.05.2009, 14:24
hergün 2,5litre bedavalarla34ü buluyor.(bile bile içiyorum sadece ben deyil tüm aile bireyi
barikat58
20.05.2009, 14:25
filistin katliamından beri icmiyorum yani 2009 da siftahım yok.bundan sonrada içmem.içenlere afiyet olsun :)
ığğğğ önceden bağımlıydım ama çok şükür artık bıraktım 3 aya yakındır içmiyorum :)
Sivaslisandy-58
21.05.2009, 01:16
ben hic icmem bitki cayi ve meyve caylari cok yararli ,sadece haftada bir kere ya basim agridiginda yada enerjim olmadiginda redbull icerim:D
içenlere afiyet olsun :D:D
sandalli
23.05.2009, 09:20
Yahudi ürünleri diye tanitilan ürünlerden uzak durmaya calisiyorum ama kola azda olsa iciyorum, boykot etmek yetmiyor alternatif ürünlerin piyasaya sürülmesi lazim. Bircok ürün yahudi tekelinde.
Arif Coşkun
23.05.2009, 10:07
Yıllardan beri Coca Cola ayarında başka bir içecek türü çıkmadı. Ve bunun formülünün çok iyi saklandığını biliyorduk. Acaba bu rakiplerin bir karalama tertibi olabilirmi?
Sağlık yönünden zaten her türlü asit içerikli soğuk içecekler zaten mideye zararlı bunu hemen hemen hepimiz biliriz. Fakat bildiğimiz halde yinede içeriz, bize nasıl olsa birşey olmaz deriz :D
ErdalGüler
23.05.2009, 10:14
Kolanın içerisinde dinimizce hiçbir şekilde uygun olmayan ve bir böcekten üretilmiş boya maddesi kullanılmaktadır. Bu sebeple içmek dinimiz açısından kesinlikle sakıncalıdır. Ben bunun hesabını Ahirette veririm diyen içmeye devam edebilir.
Ayrıca alkolsüz içeceklerin üretiminde kullanılan katkı ve aroma maddelerinin çözünmelerini sağlamak ve bu maddeleri taşımak amacıyla, işlem yardımcısı olarak alkol kullanılmaktadır. Bu sebeple kola, meyveli soda, gazoz gibi gazlı ve meyveli tüm içecekler alkol içermektedir. Ne suretle olursa olsun tedavi hariç alkolün bir damlası dahil haramdır.
Müslüman her kişinin bu bilinçte hareket edip bilinen bu gerçeklere karşı gerekeni yapması gerekmektedir. Bu durmlarda kendini haklı çıkarmak isteyenler ben nerden bileyim alkol koyduklarını günahı onlara diyebilirler. Ama müslüman uyanık olmalı ve eğer bir şeyde şüphe varsa kesinlikle o işi yapmamalıdır. Tabiki zorla ve bilmeden içtiğimiz alkol haram değildir, ama bile bile bir müslüman bu ürünleri kullanıyorsa o zaman bunun hesabını vermeyide göze almalıdır.
Gerçek alkolsüz ve böcek boyasız günler diler, su ve ayran için hayat bulun derim. Saygılarımla.
valla bu kolanın içinde bağımlılık yapan bir madde var ama ne bilmiyoruzben oğluma alma dedikçe gidip bunu alıyor diğerleri bunu kadar güzel değil anne diyorlar kızlarımda oğlumda şu zıkkımı piyasadan kaldırsalar çok sevineceğiz galiba
efsane yigido
23.05.2009, 15:59
walla yenı duyuyorum ama bundan sonra kola turka icecem ondada warmı acaba bilemıyorum icenlerede afıyet olsun
ya arkadaslar ben kada bu siteye yenı üye oldum hıc arkadasım yokk yardımcı olabılırmısınız
Kardelencicegi
26.05.2009, 20:46
Amanin ilk okudugumda midem bulandi.
Yaziyi gördükce birseyler oluyor bana ya :D
Tam unutuldu diyorum yaziliyor yine.
Ictigim zamanlara lanet ediyorum:(
walla yenı duyuyorum ama bundan sonra kola turka icecem ondada warmı acaba bilemıyorum icenlerede afıyet olsun
ya arkadaslar ben kada bu siteye yenı üye oldum hıc arkadasım yokk yardımcı olabılırmısınız
kolaların renk için kulanıldığına göre hepsinde vardır....
İçsemde Cola Turka İçmeye Özen Gösteriyorum.
bu yazıdan sonra bıraktım artık içmiyorum içenlerede tavsiye etmiyorum
ErdalGüler
03.06.2009, 08:36
İçsemde Cola Turka İçmeye Özen Gösteriyorum.
cola öznün coca coladan aldıktan sonra; coca coladan bence hiçbir farkı yok...
BEN 11 YILDIR İÇMİYORUM AMA ÇOCUKLARIM ÖZELLİKLE OGLUM ÇOK İÇİYOR.COLATURKA AMA SANIRIM AYNI KATKI MADDESİNİ KULLANIYORLARDIR........
malesef çoktan bıraktım içmiyorum içmemde daha
fırtına110
25.06.2009, 09:36
colaların hepsi aynı maddeyi içerir içmeyin ve içirtmeyin kimseye
sivaslii58
26.06.2009, 23:37
Valla icmeyin diyenler cok güzel diyolar ama alisana birakmak cok zor ... Keske birakabilsem icmesem ama yok olmuyor. 1 gün icmesem 2.gün kesin aliyorum.Malesef bagimli olmusum.Kendimi bildim bileli iciyorum.Yani asagi yukari 21 yildir.Bilmiyorum acikcasi paylasim icin cok tesekkür ediyorum ama simdilik birakmayi DÜSÜNEMIYORUM.....
Sunu da eklemek isterim COCA COLA kesinlikle icmiyorum yahudil mali diye.Sadece Cola turka..:))
Oksijende almayalım Yahudide aynı havayı telafuz ediyor , türktelokumuda kullanmayalım nasıl olsa hökömet yahudilere sattı. Hökömetede oy vermiyelim yahudilere devlet taşınılmazlığını sattı vs vs :))
Fantada hayvan sidiği varmış mış mış :D
Klimasuyu
26.06.2009, 23:57
Fantada hayvan sidiği varmış mış mış :D
D:D:D
iyice hurafe hikayelere döndük iyi mi ...
Dimi ama sanki böcekleri kendileri topluyor atıyor kazana :D Amerikada o adamı asarlar asarlar :)) Belki sadece bizi böcekli yapıyorlardır , maydonuzlusu filan oluyormu bu colanın :D
Klimasuyu
27.06.2009, 00:26
Dimi ama sanki böcekleri kendileri topluyor atıyor kazana :D Amerikada o adamı asarlar asarlar :)) Belki sadece bizi böcekli yapıyorlardır , maydonuzlusu filan oluyormu bu colanın :D
::Dhatta şunlar Türklere gidecek onlara biraz daha böcek atalım falan diyolardır bize gelecek olanlara salyangoz atarlar falan:D
Nasıl olsa Yahudi , ön yargı yapmamız lazım cola turka içelim onların ki zemzem suyula yapılıyor :D
Coca-Cola fabrikasında çalışan birinden bir şey duymuştum..Şirkette ABD'li bir sorumlu olduğunu ve düzenli olarak ABD'den gelen koyu kırmızı bir maddeyi henüz yapılmamış kola kazanının içine attığını söylemişti.O koyu kırmızı maddenin içinde getirildiği ambalajınsa,özel yapım ocakalarda yakıldığını söylemişti..O maddenin ne olduğunu ABD'li dışında kimse bilmiyor demişti..Ne derece doğru bilemiyorum..Maddenin ne olduğu hakkında sürekli iddialar da ortaya atılıyor..Duyduğum bu!
Bende ona benzer bir duyum adlım dünyada sadece 2 Amerikalı'nın bildiğini , hurafede olabilir gerçekte. Ortada bir gerçek varsada bizim insanımız ve araplar ile asyalıların Colayı çok sevdiğidir :D
Klimasuyu
02.07.2009, 00:09
Demek ki o madde bağımlılık yaptırıyo:)...kötü alışkanlıklar gibi:)...
Alkolü sevmeyen alışkın olmayan insanımızın , can sıkıntısı heleki sıcak bir yaz gününde Cola içmesi hor görülmemeli :)
ölede illakii coca cola icecekk diilsinyhaa baska bi colaa markasi icersin zaten icindekii karamell aromasii diilmii :)
Klimasuyu
02.07.2009, 00:59
ölede illakii coca cola icecekk diilsinyhaa baska bi colaa markasi icersin zaten icindekii karamell aromasii diilmii :)
Ölede sende başka marka cep telefonu kullan illa kide NOKİA olacak diil ya:)...
Klimasuyu
02.07.2009, 01:15
onlan ne alaksii var simdik anlayamadimm nokiaa yahudii ama icinde böcükk fln yokki....
Amerika*lılar yapıyomuş ya ...:)
en güzeli hiç içmemek bence zaten içmiyorum
Haklisin Hemserim, emin olmayanlar icmesinler.
Ben Amerikada senelerdir oturuyorum ve Coca Coladan baska bir sey icmedim, simdide Coke zero'ya basladim. Burda olan Colada o bocek yok, olsada Cola nin arkasinda icerdigi maddelerin icinde yazilmis olmasi sart. Kanun boyle emrediyor. Bu bocek genellikle Carmine yada E120 olarak yaziliyormus icerik madde ismi olarak. Isterseniz sizler de bakin Turkiyedeki Cola'nin ne icerdigine.
Biliyorsunuz Carmine denilen maddeden(bocekten )uretilen besin yada Cosmetic gibi seyler sadece biz Muslumanlara degil, Yahudilerde de (kosher olmadigi icin) kabul edilmiyor. Dince yasak. Yahudi olarak bildiginiz birisi varsa onlara sorun, kesin bilirler.
Siz yinede kendiniz arastirin, Coca Cola'nin Turkiyede Web-site'i varsa oradan aradiginiz bilgiyi belki bulabilirsiniz.ya Mecburlar aciklamaya eger orada gercekten boyle birsey varsa. Muslumam bir ulkede boyle birseye nasil cesaret edebilirler bile bile?
Haklisin Hemserim, emin olmayanlar icmesinler.
Ben Amerikada senelerdir oturuyorum ve Coca Coladan baska bir sey icmedim, simdide Coke zero'ya basladim. Burda olan Colada o bocek yok, olsada Cola nin arkasinda icerdigi maddelerin icinde yazilmis olmasi sart. Kanun boyle emrediyor. Bu bocek genellikle Carmine yada E120 olarak yaziliyormus icerik madde ismi olarak. Isterseniz sizler de bakin Turkiyedeki Cola'nin ne icerdigine.
Biliyorsunuz Carmine denilen maddeden(bocekten )uretilen besin yada Cosmetic gibi seyler sadece biz Muslumanlara degil, Yahudilerde de (kosher olmadigi icin) kabul edilmiyor. Dince yasak. Yahudi olarak bildiginiz birisi varsa onlara sorun, kesin bilirler.
Siz yinede kendiniz arastirin, Coca Cola'nin Turkiyede Web-site'i varsa oradan aradiginiz bilgiyi belki bulabilirsiniz.ya Mecburlar aciklamaya eger orada gercekten boyle birsey varsa. Muslumam bir ulkede boyle birseye nasil cesaret edebilirler bile bile?
güzel bilgilerin için teşekkürler bence hiç araştırmaya gerek yok en güzel araştırma bence içmemek
Amerika*lılar yapıyomuş ya ...:)
iiyde yanlis anliosun amerikalilar yapio diye icemyin denilmiokii icinde böcekk oldugu ve hijneikk bisi olmadigi icin icilmesin denioo amerikalilar yapio tabee ama o isin baska bi boyutu..
65serdal58
02.07.2009, 21:44
içilmesin arkadaş:D:D:D:D:D
vallah o herkesin kendii bilecegi iss ama bence hic hijyenikk bisi diil igrenc yhaa:S
Klimasuyu
03.07.2009, 05:15
iiyde yanlis anliosun amerikalilar yapio diye icemyin denilmiokii icinde böcekk oldugu ve hijneikk bisi olmadigi icin icilmesin denioo amerikalilar yapio tabee ama o isin baska bi boyutu..
Yani olayın neresinden bakarsak bakalım coca cola içemeyeceğiz öyle mi?...::)...
vallah o herkesin kendii bilecegi iss ama bence hic hijyenikk bisi diil igrenc yhaa:S........................
Yani olayın neresinden bakarsak bakalım coca cola içemeyeceğiz öyle mi?...::)...
metin sen iç sana bişey olmaz senin orası sıcak:D
YİĞENİM SEN MANYAKMISIN BEN CAWUS ABİN MİLLETE NASIL KOAL SATACAZ LAN SEN TARLABAŞINA NASIL GELECEN LAN SEN MANYAKMISIN:D:D:D:D:D
YİĞENİM SEN MANYAKMISIN BEN CAWUS ABİN MİLLETE NASIL KOAL SATACAZ LAN SEN TARLABAŞINA NASIL GELECEN LAN SEN MANYAKMISIN:D:D:D:D:D
kimden bahsettiğinizi anlamadım
BU EYÜPHAN BENİM YİĞENİMDİR SALİM KARDEŞİM:D:D:D:D
BU EYÜPHAN BENİM YİĞENİMDİR SALİM KARDEŞİM:D:D:D:D
anladım sağol kardeşim hayırlı akşamlar selam ve dua ile
altuntas58
03.07.2009, 19:37
Ben bu COCA COLA yı senelerdir içmiyorum bundan sonrada bile,bile içmem
vanlıyam65
04.07.2009, 00:55
bizim doğuda kolayı çok içerler...son zamanlarda kanser oranı çok arttı.sebebi de kola diye söyleniyor.gerçktende doğru.eskiden köy evlerinde ayran eksik olmazken şimdi kola eksik olmuyor.size ilginç bişey daha anlayacam..paylaşacam yani...siz ne diyeceksiniz o konuya bakalım
bizim doğuda kolayı çok içerler...son zamanlarda kanser oranı çok arttı.sebebi de kola diye söyleniyor.gerçktende doğru.eskiden köy evlerinde ayran eksik olmazken şimdi kola eksik olmuyor.size ilginç bişey daha anlayacam..paylaşacam yani...siz ne diyeceksiniz o konuya bakalım
buyur kardes seni dinlioruzz merk ettim.
vanlıyam65
04.07.2009, 01:54
saol ............doğu anadoluya gelen kola ile iç anadoluya gelen kola aynı deği...tabi içanadoluya gelen kolayla akdenize giden kolada aynı değil...farklı sürümler çıkıyor fabrikadan
saol ............doğu anadoluya gelen kola ile iç anadoluya gelen kola aynı deği...tabi içanadoluya gelen kolayla akdenize giden kolada aynı değil...farklı sürümler çıkıyor fabrikadan
Cok ilginc! Farkli bolgere icerikleri farkli uretilmis Cola Cola gonderilmesinin nedeni ne? Boyle yazdiginiza gore sanirim cevabini da biliyorsunuzdur.
Saygilar
kolanın patenti bi tane hepsi aynı çıkar bence bölgeye göre kola üretildiğini ilk defa duydum:)
Niye farklı Kola Üretilsinki.
içersem Cocacola yı içmiyorum kolaturkayı içiyorum içsem.
Niye farklı Kola Üretilsinki.
içersem Cocacola yı içmiyorum kolaturkayı içiyorum içsem.
dogru secimmm sana katiliorum abii bende aynini yapiyorum:)
vanlıyam65
04.07.2009, 22:52
kolanın patenti bi tane hepsi aynı çıkar bence bölgeye göre kola üretildiğini ilk defa duydum:)
tatları arasında bile fark var,isterseniz bir deniyin
ilgincc amaa dedigim gibi bende ilk defa duydumm daha doguda cola icmedgiim iicin bisiy diyemiycemm dogrudur kardesim:)
tatları arasında bile fark var,isterseniz bir deniyin
siz denediyseniz inandık kardeşim sadece merak etmiştim bilgilerin için teşekkürler
İlginç bir konu Acaba Dediğin gibi Farklıysa Daha Önce Niye duymadık.
aozdemir
05.07.2009, 20:41
evet biliyordum. ne iğrenç bişey.
65serdal58
05.07.2009, 22:35
bende bunu duymuştum ibolya.
bi denemek lazım.yollasana vandan kola bana.bi sivastakinden bakarız tadına bi vandakinden:D
faşoağa58
06.07.2009, 13:54
arkadaşlar yurdun dört yanı terör örgütle uğraşırken buda kolayla uğraşıyor içmeyin içirmeyin öldürür uzak duralım içinde böcek varmış eyüphan aydın da içmesin ozaman
vanlıyam65
06.07.2009, 19:13
içilmesin arkadaş :D
65serdal58
06.07.2009, 19:18
tabi içilmesin
iğrenç bir tadı var zaten...böhhhhhhhh:D
vallah bencede igrencc bi tadii var hic alemii yok icsemde cola turkaa iciorum herkesee tavsiye ederim:).......
vanlıyam65
07.07.2009, 22:32
cola turka??????????????
onda ne var acaba??????????????????*
Sivasli Neco
08.07.2009, 21:57
Beyler Bayanlar siz bu ince hesaplari gecin.Siz hic mikroskopla suyun icine baktinizmi.
Sakin bakmayin. Yoksa su bile icemezsiniz. :D
gezgin_58
09.07.2009, 14:24
neyle yapılırsa yapılsın buyuk bır zevkle ıcıyorum benım ıcın sorun deıl bılıyorumkı buraya olumsuz yazı yazan herkes ıcmıstır
neyle yapılırsa yapılsın buyuk bır zevkle ıcıyorum benım ıcın sorun deıl bılıyorumkı buraya olumsuz yazı yazan herkes ıcmıstır
afiyet olsun içene serbest içme diyen yokki zaten
gezgin_58
09.07.2009, 14:34
afiyet olsun içene serbest içme diyen yokki zaten
tesekkurler ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
bencede sonra daneden kanser oldum acabaa?ALLAHIn yazisi tabee ama öle iciip icipte sonrada neden acaba demek cok sacma bence..evt hakli olabilirsin suda temiz diil ama o yüzden filtre diye bisi cikarilmiss tammi böle sacmaaa nedenlerlen gelmeyin...icende icsin yhaa amann.
65serdal58
09.07.2009, 18:17
içene afiyet bal şeker olsun
içmeye sağlık sıhhat olsun:D
aynen yhaa bencede konu bitmistirr aaa ammaa uzatildii..............:@
65serdal58
09.07.2009, 18:19
yürü be betüş seni kim tutar:D:D:D
benii gazaa getirmee serdall:D konu bitmistirr dedikk dimi:D!
65serdal58
09.07.2009, 18:23
dedik mi????
:D............................ .....
coktannnnnnnnnn:D............. ....
65serdal58
09.07.2009, 18:25
eyvallah...................... ................:D
son noktayii sen koycann dimii inatmii ben koyurum yhaa ahaaa al iste:D.
65serdal58
09.07.2009, 18:27
bunada eyvallah...................... ..:D
yhaa bi susss ALLAH askinaaa benlenn inatlasmaa son kotayi kodumm bitti:D.
65serdal58
09.07.2009, 22:09
sen benle inatlaşma asıl..........:D
İçirsem ColaTurka İçiyorum
58_SEMİH_58
14.07.2009, 18:25
Enerji içeceginden şaşmamak gerekir :)...
sivaslı fd
16.07.2009, 19:23
hangi böcekse dadı bek gözelimiş...:D
Klimasuyu
16.07.2009, 21:49
hangi böcekse dadı bek gözelimiş...:D
Sümüklü böcek (salyangoz):D.....
sivaslı fd
16.07.2009, 21:59
Sümüklü böcek (salyangoz):D.....
Yok adam sümüklü böceğin dadı buğader gözel olamaz...:D
Klimasuyu
16.07.2009, 22:08
Yok adam sümüklü böceğin dadı buğader gözel olamaz...:D
Nerden biliyosun sümüklü böceğin tadının güzel olmadığını :)hiç yedin mi?::D yediysen kaç tane yedin:Değer bir tane yediysen sayılmaz:Ddiğer sümüklü böcekleri tek bir sümüklü böceğe göre kıyaslayamazsın:D...
sivaslı fd
16.07.2009, 22:16
Nerden biliyosun sümüklü böceğin tadının güzel olmadığını :)hiç yedin mi?::D yediysen kaç tane yedin:Değer bir tane yediysen sayılmaz:Ddiğer sümüklü böcekleri tek bir sümüklü böceğe göre kıyaslayamazsın:D...
Niye hepisinin dadı aynı değelmi? sen biliyoğ ellaham :D bak kötüyse yemeyeyim söylede :D
bu böcüğün türkçe adı yokmu yada resmi arkadaşlar ürkmeye başladım benim oğlum çok tüketiyor kızımda ondan aşağı kalmaz ama
içmeyin zaralı diyincede kızım amaaan anne sen o miğdeyi görsen çplük gibi çingene bile eşeğini bağlamıyor diyor yaa kudurtuyor bu çocuklar insanı vallahi.
SarkiSLa`
28.07.2009, 17:52
ArkadaŞLar BaziLariniz, YanLiş Düşünüyorsunuz. Bana Göre ; Cola nın Tarifini SayiLi İnsan BiLiyor. Henüz Tam OLarak, Kimse İçinde Ne OLduğunu, BiLmiyor. Tarifi BiLinse Sadece 1-2 Cola Firmasi, OLmazdi Gibime Geliyor. Eğer BiLen Varsa, Söylesinde Bende Cola Yapip Satmaya, Başlayayim ve Milyarder OLayım :)
Sivaslisandy-58
28.07.2009, 23:06
REDBULL`dan vaz gecmem arada bir sabahlamak icin yada uzun yolda iyi geliyor :)
cola`ya on ceker:D
kola içmektense bi bardak çay içerim her şeye bedel
_DuMaN_58
14.08.2009, 23:29
Kolayı hemen hemen diğer içeçeklere değişirim ben :)
biliyorum kötü birşey ama güzel bi tadı var ya :)
Kolayı hemen hemen diğer içeçeklere değişirim ben :)
biliyorum kötü birşey ama güzel bi tadı var ya :)
iç iç iyi gelir devam et içmeye :D
COCA COLA Ramazanda bol bol içilen bir içecek alım satım konusunda çok para kazandırıyor...
58_SEMİH_58
23.08.2009, 14:15
REDBULL`dan vaz gecmem arada bir sabahlamak icin yada uzun yolda iyi geliyor :)
cola`ya on ceker:D
++++58 Redbullll veya burn :)))
ömer yalcin
23.08.2009, 15:07
ben zaten protesto ediyorum icmiyorum,kahr olsun israil ,amerika.........
65serdal58
23.08.2009, 15:20
içilmesin arkadaş....................... ......:D
cheetah58
25.08.2009, 17:03
bunlar hammaddesimi :)
Ayşegül1967
14.09.2009, 23:08
öğrendiğimden beri değil kola her gün yemek için can attığım kolalı jelibonlarımı dahi bıraktım :'(
gezgin_58
07.10.2009, 15:33
icinde bocek varmıs banane zeten solyangoz ve cekırge yedım benım yasadıgım ulkede gayet normal benım ıcım sorun yok ben ıcıyorum ve ıcmeyed devam edecegım
Yüzde yüz meyve sularını deneyin.Harika!Hele ki üzüm suyu..
Siyahnur
26.10.2009, 22:27
Bu böceklerin diger ismi de Carmin, E120 olarak geciyor,bi cok seyde var alirken "icindekiler" kismini mutlaka okuyun.
iyide zaten yiyeceklerimizdede bir sürü kanserojen maddeleri var elimiden bir şy geliyormu yok almaya yemeye devam ediyoruz kim dinlerki böceği hormonu naapsın millet mecburen alıyor işte.
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
Garip Musalı
03.11.2009, 15:27
iÇMEMEK EN İYİSİ BENCE AYRAN İÇİN VÜCUDA FAYDALI OLDUKÇA
tadı hoş gelen herşey yeniyor içiliyor...
gönlüm58
25.11.2009, 17:07
Ben bırakmayı basardıgıma göre herkes başarabilir....
ben böcekten önce cola fabrikasında çalışan bir kişinin anlattıklarından sonra bırakmıştım ve halende miğdem bulanır kesinlikle ağzıma sürmüyorum tüm cola türlerini ne duyduğumu anlatıyım
colanın içeriğinde meyan kökü kullanılıyormuş bu meyan kökünüde fareler çok severmiş köke yapışınca ayırmka zor oluyormuş bunlarda fareleri temizlemeden kökle beraber pres ediyorlarmış ben bunu duyduktan sonra bırakmıştım
HeDeF_58
07.01.2010, 18:50
yani bu gidişle kendimizi şarz edip yaşasak yeridir ha.(mesela yani.:D).bu neya..elini neye atsan bişey çıkıyor..:)
Kolada Yazın İyi gidiyor Diğer zamanlarda içmem pek
Sonuçta meyanda bir bitki, yani bitkisel üretimin hepsinde yabani hayvanat ve haşere olur, ancak bence o bitkisel pislikten ziyade colada daha da zararlı maddeler var, onları incelediğinizde ayran ve sudan başka içecek içmez insan...
Tabiiki üretim artınca, hele hele 2.5 litre 2 lira olunca içinde sağlık aramak biraz akıl işi değil. Tabii insanımız damak zevkine bakar içeriği pek önemli olmaz...
SsİiVvAaSsLlIı
16.01.2010, 19:21
hiç sevmem kolayı içmediğim için sorun yokk...
Sizi kandırıyorlar böcek möcek yok :))))
şarkışla 58
05.02.2010, 22:32
bence böcek falan hikaye zararlımı evet
vBulletin v3.8.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.