PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : SATILIK BELEDİYE

Sivaslilar.Net
13.10.2008, 23:28
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Kangal Belediyesi in 2004 yılı yerel seçimlerinde AK Partiye geçmesinden sonra bünyesinde çalışan 7 geçici işçiyi hiçbir gerekçe göstermeden işten çıkarmasının ardından işçiler tarafından açılan dava sonucunda belediyeye ait tüm gayrimenkullere ve Belediye Başkanı Tahsin Arslan'ın el konulan makam otomobili icra yolu ile satışa çıkarıldı.

Yapılan ihalede alıcı bulunamayınca satış 17 Ekim 2008 tarihine ertelendi.

2004 yılında işten çıkarılan 7 işçi, Belediye Başkanı Tahsin Arslan ve Kangal Belediyesi aleyhine dava açtı. 2004 yılında açılan dava Kangal Adliyesi de görüldü.

2005 yılında sonuçlanan dava sonucunda işten çıkarılan işçilere 300 bin YTL ödemesine karar verildi. Ancak, aradan geçen 3.5 yıl içinde işçilere ödeme yapılmadı.

Bunun üzerine işçilerin avukatı Rafet Öztürk, Kangal Belediyesi in elinde bulunan tüm gayrimenkullerin ve Belediye Başkanı Tahsin Arslanın makam otomobiline haciz işlemi başlattı. Araç ile gayrimenkullerin icra yolu ile satılmasını istedi.

Kangal Belediye Başkanı Tahsin Arslan’ın makam aracı ise trafik polisleri tarafından bağlanarak Emniyet Amirliği önüne çekildi.

DAVAMIZDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ
İşten çıkarılan işçiler ise olayla ilgili olarak, “Tahsin Arslan, seçimi kazandıktan sonra bizi hiç bir gerekçe göstermeden başka partiye oy verdiğimiz için işten çıkardı.

Biz de mağduriyetimizi gidermesini istedik. Bize hiç bir seferinde yardımcı olmadı. Bizde bunun üzerine dava açtık. Davayı kazandık 2005 yılında tazminat parası almaya hak kazandık. Fakat hiçbir ödeme yapılmadığı için şimdi alacaklarımızı icra yolu ile alacağız. Sonu ne olursa olsun davamızdan vazgeçmeyeceğiz” diye konuştular.

BİRÇOK TESİS SATIŞA ÇIKARILDI
Kangal Belediyesi e ait birçok tesis icra yoluyla satışa çıkarıldı. Satışa çıkarılan tesisler arasında Belediye hizmet binası, Kaymakamlık karşısında bulunan garaj ve dükkanlar, Eski Sebze Hali deki Belediye Sitesi, Belediye Oteli ve altında bulunan 3 dükkan, Belediyeye ait hamam, arsa, Belediye Başkanı Tahsin Arslanın makam otomobili olarak kullandığı 58 ED 010 resmi plakalı Renault marka binek otomobil bulunuyor.

Yapılan ilk ihalede satışa sunulan tesisler ve araç için alıcı çıkmayınca ihale 17 Ekim 2008 tarihine ertelendi.

avsaroglu58
14.10.2008, 01:01
kangalımız ve kangal belediyesi bu hale düştüğüne inanamıyorum gercekten yazıklar olsun belediye başkanına bir kaz işçinin parasını vermemiş ve bu hale gelmiş..birde kangal kanga diye övünürler bende kangallıyım bende övunuyorum ama bu olaydan sonra artık sıcak bakmıyorum allah bildiği gibi yapsın

avsaroglu58
14.10.2008, 01:05
hiç bir iş yapmazlar işçilerin parasına göz dikerler ve birde kangal köpeğinin sırtından gecınırler ....iş yapın gelişinsene kardeşim böyle nereye kadar gideceksiniz ..her sene festival düzenlersiniz bununla övunursunuz...önmeli olan bu degıl önemli olan millete faydalı olan icraatler yapın...üç bey işçinin parasına göz dikmeyınnnn başkannnnnnn

yerliturkuaz
14.10.2008, 10:27
Kangal Belediyesinin yaptigi cok buyuk bir ayiptir bence...

abircan
14.10.2008, 10:54
al birini vur ötekine
dişlemek işleri güçleri dişlemek, istanbulda arazi, antepte arsa, sivasta işçi işleri güçleri fenerleyip mısrları dişlemek

altuntas58
14.10.2008, 11:00
Kangal belediyesi siyasete alet edilmek üzere 7 işcinin parasını veremeyecek kadar aciz değillerdir her halde bir gazetenin yazarı böyle yazmış diye belediyenin tamamı harac mezat satılacak değilya bence bu işte bir yanlışlık var evet işcilerinin alacağı vardır ona inanıyorum ve hemen hakları olan paralarını almalarından yanayım ancak böylesine taraflı bir başlığa karşı olduğumu söylemeden gecemeyeceğim ne demek Türkiye cumhuriyetinin bir ilçesinin belediyesine satılık başlığı atmak! çok ayıp etmişler hiç bir belediyeyi hiç bir kişi ve kuruluşun almaya gücü yetmez

Svs_Crazy_58
14.10.2008, 11:17
Turkıyeden BAska Bır Yerde Olmayacak Olay:)...

hamitgüneyli
14.10.2008, 11:17
haberi okuduğumda ben de şaşırmıştım ama herzaman haklının yanında haksızında karşısında oldugumuz bir gerçek ama haberi arştırmadan yorum yapmayalım kangalımız üzerinden yapılan oyunlara gelmeyelim varsa kardeşlerimize yapılan bir haksızlık onlarında haklarının bir anönce verilmesinden yanayım

EyüphanAydın
14.10.2008, 20:00
Çok ilginç ve gülünecek bir durum.Böylesi önemsiz bir vaaka iliizde yaşandığı için utanç duyuyorum.:mad:

Sivas'ımızın her zaman örnek alınacak bir il durumunda olmalı.Elbette bunun için çalışmalar içerisindeler.

Bize düşen görev ise elimizden gelenin en iyisini yapmaktır.İnşallah bu olay karara bağlanır kimsenin canı yanmaz.

Eğer şuçsuz insanların hakkını yiyorlarsa o zaman cezaları verilmeli.

seva
14.10.2008, 21:30
Allah herzaman haklının yanındadır..

FurkaN
14.10.2008, 21:31
Keyfi yapılan işlerin neticesidir bu... Yazık bir de iktidar belediyesi... Bunların hepsi eksi hanesinde...

Arif Coşkun
15.10.2008, 18:13
Filmlerde görürdük satılık köy felan diye,
Ama belediye satıldığınıda ilk defa duyuyorum.
Desenize bir ilke daha imza attık:D

sivas fatihi
20.02.2009, 18:00
kangalımız ve kangal belediyesi bu hale düştüğüne inanamıyorum gercekten yazıklar olsun belediye başkanına bir kaz işçinin parasını vermemiş ve bu hale gelmiş..birde kangal kanga diye övünürler bende kangallıyım bende övunuyorum ama bu olaydan sonra artık sıcak bakmıyorum allah bildiği gibi yapsın

evet işcilerin paralarını vermemeleri çok ayıp bir durum. ama kalkıpta kangallı olduğumdan utanıyorum diyen insan nasıl işçilerin haklı olduğunu savunur.unutmayalım ki iyisi ile kötüsü ile kangal bizim kangalımız. hiç mi gurur duyduğumuz faaliyetleri yok.