PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sivas Barosu'nda Devir Teslim Töreni

Sivaslilar.Net
15.10.2008, 16:38
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Sivas Barosu’nun 11 Ekim Cumartesi günü yaptığı 37. Olağan Genel Kurulu sonrası Başkanlığa seçilen Ünal Yılmaz mazbatasını aldı.

Dün ise Sivas Barosu’nda devir teslim töreni yapıldı. Devir teslim töreni sırasında 4 yıldır Sivas Baro Başkanı olarak görev yapan Av. Mustafa Coşkun yaptığı açıklamalarda;
“11 Ekim Cumartesi günü yaptığımız Baro Olağan Genel Kurulu sonucu meslektaşlarımızın iradesi ile seçilen Baro Başkanımız ve baromuzun diğer yetkili kurullarına seçilen meslektaşlarımıza, bugün nöbeti ve emaneti teslim ediyorum.
Bütün mevkiiler, görevler ve makamlar emanettir. Bu şuurda olursak, makamların, koltukların bizlere bir şey kazandırmadığını, bizlerin emanet edilen makamları vasıta kılarak, insanlar için hizmet üretmemiz gerektiğini bilirsek toplum olarak yükselmenin ve yücelmenin yolunu açmış oluruz. 2004 yılı Kasım Ayı’nda devraldığımız hizmet bayrağını, aynı durumda ve konumda devrediyoruz. Hizmet çıtasını yeni yönetime, aynı düzeyde teslim ediyoruz dedi.
Önceki yıllardan bu zamana kadar Sivas Barosu’nda yapılan faaliyetler sonucu iç işlerinin düzene sokulduğunu, arşivinin tasnif edildiğini kurumsal bir işleyişe sahip olduğunu söyleyen Coşkun;
"Bugün önemli bir mirası devralan değerli başkanımıza ve yetkili kurullarda görev alan kıymetli meslektaşlarımıza başarılar diliyorum. Baromuzun önceki başkanı olarak her zaman yanlarında olacağımı bildiriyorum. Her konumda ve konuda tecrübelerimizi aktaracağız. Bütün çalışmalarda aktif bir rol oynayacağız. Amacımız Türkiye Barolar Birliği’ni, artık iyice çekilmez hale gelen meslek sorunları ile ilgili olarak çözüm üreten, kamuoyu baskısını harekete geçiren bir meslek örgütü haline getirmektir. Görevimi yeni başkanımıza devrederken meslektaşlarıma yeni görevlerinde başarılar diliyor, hepinize saygılar, sevgiler sunuyorum" şeklinde konuştu.
37. Baro Olağan Genel Kurulu sonucu yeni Baro Başkanı olarak göreve başlayan Ünal Yılmaz ise;
Öncelikle meslektaşlarımın bana göstermiş oldukları teveccühden dolayı çok teşekkür ederim. İnşallah bu güvenlerinin, teveccühlerinin karşılığını en iyi şekilde veririm. Pazartesi akşam 17.00 itibariyle seçimler kesin olarak sonuçlanmış ve devir teslimimiz gerçekleştirilerek mazbatalarımız alınmıştır. Geçtiğimiz 2 dönem boyunca yaptıkları çalışmalardan dolayı eski baro başkanımıza ve meslektaş arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Aldığım bu önemli görevi en iyi şekilde yerine getireceğime inanıyorum." dedi.
Tören sonrası, 2 dönem boyunca yaptığı çalışmalardan ötürü Av. Mustafa Coşkun’a plaketini takdim eden, yeni dönem Baro Başkanı Ünal Yılmaz hatıra fotoğrafı çektirerek, makamında görev yerini aldı.

yerliturkuaz
15.10.2008, 16:46
Baskanimiza yeni gorevinde basarilar dileriz...

Arif Coşkun
15.10.2008, 17:20
Soyadaşıma yaptğı hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, yeni başkanımıza görevinde başarılar dilerim.

yiğidoturan
15.10.2008, 18:24
ne diyelim hayırlı olsun inşallah sivas ve sivaslılar için bir şeyler yaparlar

Serd@r
15.10.2008, 19:38
Mustafa Coşkun Bey hem hizmet verdiği makama hemde ilimize önemli katkılar sağlayan saygın bir kimlikti kendisine verdiği değerli hizmetlerinden ötürü teşekkür ediyorum.
Sayın Ünal Yılmaz Bey'ide tebrik ediyor başarılarla dolu bir dönem geçirmesini temenni ediyorum.