Orijinalini görmek için tıklayınız : Rüştü Elmas'a Büyük Görev
Sivaslilar.Net
21.10.2008, 19:30
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
Avrupa Sivaslılar Birliği Başkanı Rüştü Elmas Türk İnisiyatif Grubu (TİG) Başkan Yardımcılığına seçildi. TİG genel kurul toplantısına Essen Başkonsolosu Dr. Hakan Akbulut ve çok sayıda dernek yöneticisi katıldı.
Almanya’da bulunan bütün siyasi ve ticari derneklerle bağlantısı bulunan TİG, dağınık ve birbirinden habersiz çalışan derneklerin sesini gerekli yerlere duyurmayı hedefliyor. Toplantıda Essen Başkonsolosu Hakan Akbulut, Türklerin kalıcı olduğu Almanya’da hakkettiği yerde olmadığını dile getirdi. Akbulut, “Entegrasyonun sihirli değneği siyasi katılımdır. Biz konsolosluk olarak TİG’in varlığını, amacını ve aktivitelerini gerekli Türk ve Alman bakanlık ve kuruluşlara bildirdik. Web sayfamızda TİG’in adresini linkler arasına ekledik.” dedi. TİG konusunda Alman makamlarından olumlu cevaplar aldıklarını dile getiren Akbulut, “Siyasi partiler ve yetkililerin en büyük sıkıntıları karşılarında muhatap bulamamaktı. TİG bu boşluğu dolduruyor.” Dedi
Yurt dışında yaşayan Türklerin siyasi ve ticari haklarının korunması yönünde çalışmalarda bulunacak olan Türk İnisiyatif Grubu aynı zamanda Türkiye’nin lehinde lobi faliyetlerinde bulunacak.
Yeni yönetim kurulu seçimlerinde Başkan Yardımcılığına getirilen Rüştü Elmas Türkiye’nin tanıtım atağına kalkması gerektiğini söyledi. Elmas, ‘’ Almanyada milyonlarca soydaşımız yaşıyor, bu yoğunlukta bir başka millet buralarda olsaydı siyasi, iktisadi ve sosyal alanlarda çok daha ileri noktalara gelirlerdi. Ne yazıkki bizler lobi faliyetinde çok gerilerde kaldık, kültürümüzü tanıtamadık ve soydaşlarımızı bir araya getirerek büyük bir güç olduğumuzu kanıtlayamadık. Türk İnisiyatif Grubu işte bu eksikliği gidermek için büyük bir şans. Yeni yönetim kurulu olarak hedefimiz şu anda bünyamizde bulunan 165 derneği tek bir hedefe yönelik çalıştırmak ve dağınık bir yapıda bulunan Türk derneklerini bir araya getirerek oluşan sinerjiyi soydaşlarımızın ve ülkemizin faydasına kullanmaktır. Avrupa da yaşayan bir Sivaslı olarak 165 dernek arasından Asib Başkanının bu göreve getirilmesi memleketim adına beni gururlandırmıştır. İnşaallah bu görevide başarı ile sürdürerek ülkeme, memleketime ve soydaşlarıma hizmet edeceğim’’. Dedi.
Tig Yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor:
Atilla Denizhan (Başkan)
Rüştü Elmas (Başkan Yardımcısı)
Betül Ekmekçi (Basın sözcüsü)
Erdal Koç (Bölge ve Dernekler Arası İletişim)
Mehmet Kekeç (Eğitim Konularından Sorumlu)
Anıl Mengi (Üniversite ve Akademisyenlerle İletişim ve Teknik Konular)
Önder Kadri Gürleyen (Tanıtım ve Yayın)
Ersoy Yıldız (Gençlik ve Spor)
Almanca ismi: Türkische Interessen Gemeinschaft
EyüphanAydın
21.10.2008, 19:40
Her işin üstesinden gelen Rüştü abimiz bu işinde üstesinden gelicektir .
tatli-dilli
21.10.2008, 19:42
Sevgili Rüstü abi
her nekadar henüz tanisma firsatimiz olmadiysada senin bu basarini ayakta alkisliyor, ve bu güzel faaliyetlerinin devamini diliyor ve her ne konuda olursa olsun destegim faydam dokunacaksa seve seve yapmaya hazir oldugumu belirtmek istiyorum.
Allah sana güc, kuvvet ve iman versinki daha cok böyle güzel islere bismillah diyerek baslayabilesin. Nice görevlere...
Sweetgirl
21.10.2008, 19:44
Yeni görevinde basarilar dilerim abi
................
Hayırlı olsun abi.Allah yardmıcın olsun.
albina58
21.10.2008, 19:54
Bir insan düşünün;
Doğmuş,büyümüş,askerliğini yapmış,evlenmiş aile kurmuş,çekirdek aileden geniş aileye çocuklarıyla yaşam mücadelesinde: Düşünün,işi var normal mesaide gidip geliyor,yetmemiş yetinmemiş,başka branşlarda uğraş aramış kendine ilke edinmiş,memleketini memleket hasretini,ötesinde bu hasreti çekenlerin dertlerine ilaç olmayı.
Günümüz çağdaş yaşam modelinde,var olan teknolojinin nimetlerinide kullanarak,sılada memleket özlemi çekenlere hemide tamamını kendi sermayesinden harcayarak bulunduğumuz bu siteler aracılığı ile köprü olmuş.
Yetmez kardeşim,ASİB (Avrupa Sivaslılar Birliği)olsun,yetmez be gardaşım,yok yani ,Türk İnisiyatif Grubu (TİG) yeter be birader.
Bir SİVAS'lı genel kanaat olarak rahatına düşkündür,bunlardan biride benim.Sabah erken kalkmak,bazı özlük haklarımdan ferağat etmek bana gelmez.
Bu aykırı insan,hemşerim,dostum sayın Rüştü ELMAS'ı bu yeni görevinden dolayı kutluyor,şimdiden CV'lerinde var olan görevleri yanına kattığı yeni görevindede,aynı başarıyı göstereceğini umuyor,başarılar diliyorum.Hayırlı uğurlu olsun.
Arif Coşkun
21.10.2008, 19:54
Sayın Rüştü Elmas'a görevinde başarılar dilerim.Hayırlı, uğurlu olsun.
ABDULLAH DUMAN
21.10.2008, 20:39
TEBRİK EDERİM RÜŞTÜ ABİ HAYIRLI OLSUN BAŞARILAR
candy_58
21.10.2008, 21:00
kolay gelsin abi :) sen bunuda yaparsın
yeni göreviniz ,hayırlarla sonuçlanır umarım allah güç ,sabır ve kolaylık versin [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
SivasLady
21.10.2008, 21:45
hayirli ugurlu olsun abi, görevinde basarilar dilerim
basaracagindanda eminim :)
seninle gurur duyuyoruz
yiğidoturan
21.10.2008, 21:47
Rüştü gardaş yeni görevinizde başarılar dilerim Allah utandırmasın Allahım sizi muvaffak eylesin
Ertugrul
21.10.2008, 21:49
Türk İnisiyatif Grubu'nun Yeni Yönetim Kuruluna başarılar dilerim. Hemşehrimiz Rüştü ağbinin bu önemli kuruluşta Başkan Yardımcılığına seçilmesi de ayrıca bizleri gururlandırdı. Asib Başkanlığında gösterdiği başarılar böylece taktir görmüş oldu. Rüştü Elmas'ın bu görevide hakkıyla yapacağına inanıyorum. Allah utandırmasın.
Başarılar Rüştü ağbi...
sonbahar5803
21.10.2008, 22:38
Yeni göreviniz hayırlı olsun. Allah utandırmaz İnşAllah.
BekirBayrak
21.10.2008, 23:07
Sayın Başkanım
Bu görevide en iyi şekilde yerine getireceğinden en ufak bi düşüncemiz yoktur
ALLAH yardımcın olsun ALLAH kolaylık versin
Abi görevinde başarılar dilerim. Artık bundan sonra sorumluluğun daha da arttı Allah yardımcın olsun. Oradaki Türkler adına yapacağınız her türlü çalışmalar için şimdiden teşekkürler.
arslan.58
22.10.2008, 00:04
rüştü elmas'a başarılar dilerim ve tüm kuşkayalıları selamlarım
Valla seni taktir ediyorum Ağabey bunca işe nasıl yetişebiliyorsun inan aklım almıyor ama sendeki özveriyide örnek almıyor değilim hani.
Geniş bir kitleyi kucaklayan Türk İnisiyatif Grubu'nda seni görmek hele hele başkan yardımcısı olarak görmek onur verici yeni görevinde sana ve Türkiye için çalışan tüm grup ve dernek üyelerine kolaylıklar diliyorum.
Hayırlı olsun Allah utandırmasın!
yerliturkuaz
22.10.2008, 09:47
Zirveye cikmak degil zirvede kalmak onemlidir sen bunuba yaparsin Rustu Elmas...
IsYaNKaR
22.10.2008, 11:06
Başkanım Hayırlı Uğurlu Olsun.Alnının akıyla bu işinde üstesinden geleceğine eminim.
Sanallıktan - realiteye uzanan çizgide,
büyük emeklere ve başarılara imza atmış olan
Dostum Rüştü ELMAS' ın, bu yeni görevinde de
yine yeni çalışmalara ve başarılara imza atacağından hiç şüphem yok.
Bu tür oluşumlarda hep geri planda bırakılan hemşehrilerimiz,
artık görmezlikten gelinemeyeceği ve dikkate alınması gereken bir potansiyele sahip olduklarını,
nedense kendilerinden önce hep başkaları farkediyor...!
Bu potansiyelimizin bir gün tam anlamıyla Sivaslılar da idrak ettikleri gün,
işte o gün gerçek insiyatifin de sahibi olacaklardır.
Başarılar diliyorum Rüştü Gardaşım,
Ve başarılı olacağını da biliyorum...
GEÇEN YIL BURADA YAZARKEN İLK 5 YIL İÇİNDE SİVASTAN BİR BAŞBAKAN, EN AZ İKİ BAKAN, İLK 10 YIL İÇİNDEDE BİR CUMHURBAŞKANI, İSTANBUL İZMİR ANKARA GİBİ İLLERDEDE MUTLAKA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIKLARINDA ALMAZSAK BİZE YAZIKLAR OLSUN DEMİŞTİM,
ALMANYADA ÇOK ÖNEMLİ GÖREVLERE GELMİŞ SİVASLI HALK ÖNDERLERİ VARDIR, SEVGİLİ RÜŞTÜ GARDAŞIMDA BUNLARDAN EN GÜZEL ÖRNEĞİ OLUŞTURMAKTADIR, KENDİSİNİ KUTLUYORUM BU YENİ GÖREVİ LAYIKIYLA YAPACAĞINA EMİNİM, SEVGİLER SUNUYORUM RÜŞTÜCÜĞÜM BAŞARILAR , DURMAK YOK DEVAM
sibelYILMAZ
22.10.2008, 12:31
hayırlı uğurlu olsun abi Allahın izniyle bu görevide hakkıyla başaracağına biz ( sivaslılar net ) eminiz........
gürün_güzeli
22.10.2008, 13:14
Allah yardımcın olsun hayırlı olsun kolay olsun :)
hamitgüneyli
22.10.2008, 17:08
hayırlı uğurlu olsun rüştü bey allah yardımcın olsun bununla yetineceğinizi zannetmiyorum sizdeki bu hırs azim oldukça da ha büyük yerlere geleceğinizden eminim vede yakışırda bizler hep yanınızda olacağız hepdesdek tam desdek.
Allah sabır kolaylıklar versin...
hayırlı olsun...
Hayırlı uğurlu olsun Rüştü bey.
Rallim58
22.10.2008, 19:23
Elmas başaknı yeni görevinde tebrik ediyor hayırlı çalışmaların altında imzalarının olacağına inanıyorum. Allah yar ve yardımcısı olsun.
YENI GÖREVINDE BASARILAR DILERIZ..
Çalışmalarını gıbtayla takip ettiğim, çalışmalarında yanında olduğumda hem düşünsel hemde fiziksel olarak ayak uydurmakta bir hayli güçlük çektiğim, mümkün olsa günün 24 saatini çalışarak geçirecek güzel insan Rüştü Abim...
Almış olduğun bu büyük görevi diğer görevlerde olduğun gibi layıkıyla yerine getireceğinden şüphem yoktur.
Yeni görevin hayırlı uğurlu olsun...
RüStü ElmaS
24.10.2008, 16:03
Türk İnisiyatif Grubu (TİG) Almanya da yaşayan Türklerin sorunları ile ilgilecek ve burada Türkiye adına lobi girişimlerinde bulunacak önemli bir kuruluş, memleketimiz ve hemşerilerimiz için çalışacak bu önemli kurumda yer almak beni sevindirdi, yoğun tempomuza rağmen dava memleket davası olunca bu görevi geri çeviremedim.
Böylesi önemli görevleri insan tek başına yürütemez, sizlerin iyi dilekleri ve duaları beni ve çalışma arkadaşlarımı yüreklendiren en önemli etkendir. Türk İnisiyatif Grubunun yeni yönetim kurulunun hayırlara vesile olmasını diliyorum.
Buradan iyi dileklerini ve tebriklerini sunan hemşerilerimide teşekkür ediyorum.
Buradan Rüstü Elmasa bu yeni görevinde basarilar dilerim insallah bu görevin hakkindanda basariyla gelecektir.Ayrica TIG gibi bir olusumda görev alarak baskan yardimciligina getirilmeside bizleri bir sekilde gururlandirmistir. Arkadasimizin basarisini her gecen gün dahada net bir sekilde görmekteyiz.
Tesekkürler Sivaslilar ismini heryerde duyurdugun icin.
Sivas ve Sivaslilar seninle gurur duyuyor.
AyhanBayrak
17.11.2008, 15:08
Öncelikle herşeyden önce benim değerli sayın başkanım ayrıca herzaman beraberce birçok organizelere el attığımız ve bir çok zorluklara göğüs gerdiğim canım arkadaşım RÜŞTÜ ELMAS senin bu yeni görevinde başarılı olacağını adım gibi biliyorum.
Şunuda belirtmek istiyorumki TİG İnsiyatif gurubunuda buradan tebrik ediyorum gercekten almanyada gerçekleştirilmesi çok zor bir oluşumu gercekleştirerek bir araya getirmeyi başardılar. İnsallah bundan sonra bizlere daha fazla is düşeceğinide unutmamamız gerektiği kanaatindeyim
Derlerya bir elin nesi, iki elin sesi vardır ata sözü ne kadar doğru bir söz olduğunu ortaya koyuyor şimdi buradan sadece sivaslilara seslenmek istemiyorum bütün Türkiyeye ve yurt dışındaki Türk insanlarına sesleniyorum birlik olmanin zamani geldide geçiyor. Egerki birlik olamassak sesimizi nasil duyuracagiz örnek olarak avrupadaki Türkler birlik içerisinde olarak heryerde böyle TİG gibi oluşumlarını oluştursalar bizim ülkemizi en kısa zamandada avrupa birliğine girmesindede büyük rol almiş olacagı kanaatindeyim neden olamasinki
Haydin şahlanmanin zamanı, birlik zamanı, oluşum zamanı, gücümüzü gösterme zamanı, sesimizi duyurma zamanı
altuntas58
17.11.2008, 15:47
Yurt dışında yaşayan Türklerin siyasi ve ticari haklarının korunması yönünde çalışmalarda bulunacak olan Türk İnisiyatif Grubunun yönetim kuruluna ve sevgili kardeşimiz rüştü elmasa yeni görevlerinde başarılar dilerim
Fatih Bayrak
17.11.2008, 23:55
Rüştü Başkanim bir cok konuda oldugu gibi
Türk İnisiyatif Grubundaki (TİG) görevindede bizleri
en iyi şekilde temsil edeceginden eminim.
Tüm Sivas ve Sivaslilar olarak seninle gurur duyuyoruz.
ABDULLAH DUMAN
18.11.2008, 08:35
allah kolaylık versin eminim başarılı olacaktır rüştü abi
yeni görevindede başarılı olacağına tüm kalbimle inanıyorum. Allah yar ve yardımcın olsun. Bizde gurur duyuyoruz.
vBulletin v3.8.3, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.