Orijinalini görmek için tıklayınız : TÜRKTELEKOM önemle okuyun....
Bana gelen maili sizlerle paylaşmak ve desteğinizi almak istedim okuyun ve uyanın lütfen
1 KASIM 2008 GÜNÜ SABİT TELEFONLARI SUSTURUYORUZ.
BU DEMOKRATİK HAKKIMIZI KULLANARAK BİZİ SOYANLARA EN AZINDAN BİR GÜN BİLE OLSA DUR DİYORUZ.
BU POSTAYI BÜTÜN TANDIKLARIMIZA GÖNDERELİM
UNUTMAMAMIZ İÇİN TEKRAR BİLE GÖNDEREBİLİRİZ.
TÜKETİCİ KORUMA DERNEKLERİNİN ÖNCÜLÜĞÜNDE 1 KASIMDA SABİT TELEFONLARLA GÖRÜŞME YAPMIYORUZ.
BİR GÜNLÜK BU PROTESTO TELEKOMA OLDUKÇA AĞIR BİR CEZA OLACAK.
BU POSTAYI BİR BAŞKA KİŞİYE GÖNDERMENİZ SADECE 2 DAKİKANIZI ALIR.
VE BU 2 DAKİKA BİZLERE ÇOK ŞEY KAZANDIRIR.
ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.
Bir ev telefonundan 3.90 YTL lik görüşme yapılıyor. Telefon faturasının TOPLAM tutarı 19.25 YTL oy oy oy bu ne. Bu ne biliyor musunuz? Kış uykusuna pardon kış uykusuna değil koyun uykusuna yatırıldığımızın aslında yattığımızın resmidir.
Sabit ücret: 10,43 Ytl.. bu rakam her konuşsanda konuşmasanda faturana yansıtılıyor...
Kdv matrahı : 14.54 bu ne anlam taşıyor vallahi billahi bilmiyorum.
Katma Değer Vergisi : 2.62 üsteki kdv ile alttaki sanki aynı biri diğerinin kısaltılmış hali. Neden ikisi de kısaltılmış olarak yazılmamış. Yada ikisi de uzun hali ile yazılmamış
Özel iletişim vergisi : 2.18
--------------------------------------------------------
Toplam uyuma Parası : 19.25
Aslında Telekom Panikte. Çünkü vatandaş uyanıyor. Sabit telefonlar birer birer iptal ediliyor. Bu nedenle reklâmlara başlamış Telekom. Ama yılda 2 milyar dolar kar yapıyormuş Telekom. ………………
Şimdi ünlü komedyen standalp uzmanı bu özelliğini halkı kandırmak için kullanıyor. CEM YILMAZ bu işten iyi para kazanmışa benziyor.
(YENİ NUMARASI 11811)
Kontrol ettik, 118 den bilinmeyen
bir numaranin ögrenilmesi icin en az 60 saniye gerekiyor. Yani 8
kontor. Baska bir deyisle eski parayla dörtmilyonücyüzyirmibin TL.
Bir numara ögrenmek için Lübnanli sirkete bu kadar para
ödüyorsunuz. Türk Telekom Soygunu 118 ve 133 e dikkat !..
Turkçede buna resmen soygun hatta dolandiricilik denir. Özel Türk Telekom Servisleri Servis Numarasi ve kontur fiyatlarini okuyun da milletin nasil gizlice soyuldugunu gorun .
Bu numaralar 110, 112, 121, 122, 123, 124, 126, 154, 155, 156, 158' 'i ararsaniz ücretsiz 113, 153, 163, 166, 169, 174, 175, 176, 179, 180, 181' 'i ararsaniz 60 saniyede atacak bir kontur icin icin 72.000TL ..
185, 186, 187, 188, 189, 114, 117, 119, 130, 170, 171, 172, 173, 178, 182, 183, 184' 'u ararsaniz,15 saniye icin 288.000 TL.
Simdi SIKI durun !.. 118' 'i ararsaniz 8 saniyede bir atacak kontur icin tam 540,000 TL, v! e 133' ' u ararsaniz 3.6 saniyede atacak bir kontur icin 1.200.000 TL,
Dikkat ederseniz bilinmeyen numaralari aradiginizda dakikalarca
bekletirler. Sürekli olarak banttan ' hatlarimiz dolu bekleyin'
talimati verirler. Buna resmen dolandiricilik denir.. Turkiye''de
bilinmeyen numaralari sormanin bu kadar pahali oldugunu Kim
biliyor? Insanlarin bilgilenmek icin kullandiklari ve dunyanin her
yerinde bedava olan bu kamu yararina hatlarin fahis fiyatlarda
olmasi talimatini kim verdi?.Bu yazidan sonra hala bilinmeyen
numaralari aramak istiyorsaniz cebinize dikkat edin.
Siz hala 'ALO' diyebiliyor musunuz..? EKONOMIST dergisinde yayinlanan
bilgilere göre Ev Telefonlarini Kapatma Zamani geldi. Türk Telekom'un konusma ücreti/dakika 81.400 TL. oldu. GSM sirketlerinde bu rakam neredeyse benzer. 99.846 TL. Evden Cebi ariyorsaniz ödeyeceginiz 407.000 TL . Oysa GSM'den evi ararsaniz dakikasi 297.521 TL. Yeni patron getirdigi 'Milli Güvenlik riski' yaninda Türk Milletini de 'APTAL' yerine koyuyor anlasilan.
LUTFEN PROTESTO EDIN. BU MESAJI OLABILDIGINCE YAYARAK YENI FIYAT POLITIKASININ DA BILINMES INI SAGLAYIN...
Abdurrahman 58
23.10.2008, 12:39
protestoya bende katılıyorummmmmmmmmm
yerliturkuaz
23.10.2008, 13:16
Yalniz bu konuda degil hayatin her alaninda u tip ornekler mevcut daha yapici cozumler lazim bize...
Abdurrahman 58
23.10.2008, 13:19
Yalniz bu konuda degil hayatin her alaninda u tip ornekler mevcut daha yapici cozumler lazim bize...
ipin ucunu biyerden yakalamak lazım.yani bi yerden başlamak lazım gerisi gelir!
YAVAŞ YAVAŞ...
bu desteği bile çok gören kabullenmiş ,sindirilmiş, insanlar varken daha yapıcı çözümler olsa bile eyleme dönüşebileceğini sanmıyorum nasılsa uyuyoruz ya!
bu konuyu gündemde tutmak lazım arada bir yazın arkadaşlar
EyüphanAydın
26.10.2008, 17:57
Böylesi güzel bir konuya sonuna kadar destek veriyorum.Senelerdir bizi uyutuyorlarmışda haberimiz yokmuş.
Arif Coşkun
27.10.2008, 21:00
1 KASIM 2008 GÜNÜ SABİT TELEFONLARI SUSTURUYORUZ.
BU DEMOKRATİK HAKKIMIZI KULLANARAK BİZİ SOYANLARA EN AZINDAN BİR GÜN BİLE OLSA DUR DİYORUZ.
Bir ev telefonundan 3.90 YTL lik görüşme yapılıyor. Telefon faturasının TOPLAM tutarı 19.25 YTL oy oy oy bu ne. Bu ne biliyor musunuz? Kış uykusuna pardon kış uykusuna değil koyun uykusuna yatırıldığımızın aslında yattığımızın resmidir.
Sabit ücret: 10,43 Ytl.. bu rakam her konuşsanda konuşmasanda faturana yansıtılıyor...
Kdv matrahı : 14.54 bu ne anlam taşıyor vallahi billahi bilmiyorum.
Katma Değer Vergisi : 2.62 üsteki kdv ile alttaki sanki aynı biri diğerinin kısaltılmış hali. Neden ikisi de kısaltılmış olarak yazılmamış. Yada ikisi de uzun hali ile yazılmamış
Özel iletişim vergisi : 2.18
Toplam uyuma Parası : 19.25
TÜKETİCİ KORUMA DERNEKLERİNİN ÖNCÜLÜĞÜNDE 1 KASIMDA SABİT TELEFONLARLA GÖRÜŞME YAPMIYORUZ.
BİR GÜNLÜK BU PROTESTO TELEKOM'A OLDUKÇA AĞIR BİR CEZA OLACAK.
Arif Coşkun
27.10.2008, 21:28
Arkadaşlar üstteki yazı biraz ufak oldu onun için kusura bakmayın.
Yukarıdaki rakamlar gerçektir.Aynı şekilde eminimki hepimize buna benzer faturlar geliyordur.
Sessiz kalındıkça herkes istediği gibi fatura düzenler.Buna bir günde olsa katılalım en azından uyanmaya başlamışlar derler. Bir benlemi demeyin mümkün oduğunca herkese haber verelim katılım daha fazla olsun.
Umarım bu protestoyla gerekli mesajı almış olurlar.
aynı konuyu bir kaç gün önce açmıştım abi ama beklediğim gibi destek gelmedi eee çok da garipsememeliyim aslında bu durumu bize herşey müstehak
Ertugrul
27.10.2008, 21:35
Ben her türlü protestoya varım, Telekom'un haksız vergilerinide, akar yakıttaki zulmüde, elektriği, doğal gaza gelen faiş zammalarıda protesto edelim. Milletimiz iyice tepkisizleşti, takım tutar gibi parti tutuyor ve gruplaşarak kilişe tartışmalar yapmakn öteye gitmiyor. Önce sivil olalım, sivil tepkimizi gösterelim, özgür olalım özgür düşünmeye çalışalım, gaza gelmeyelim ama doğal gaza gelen zamma tepki vermekten de beri durmayalım.
Arif Coşkun
27.10.2008, 21:42
aynı konuyu bir kaç gün önce açmıştım abi ama beklediğim gibi destek gelmedi eee çok da garipsememeliyim aslında bu durumu bize herşey müstehak
Onu görmedim onun için kusura bakmayın, eğer olursa bunu ona ekleyebilirsiniz.
Kardeşim gerçekten bu bir soygun. Her defasında faturam geldiğinde ayrıntıları okuduğumda sinir oluyorum ama ne fayda.
Yani bu Türk toplumunun kaderimi, kaderimizemi sayalım. İsveç'te ayrı Almanya'da ayrı Japaonya'da ayrı ayrı kaderlermi var. Allah aşkına bu ülkelerle bizim ülkemizde kullandığımız telefeon ve adsl ücretlerini bir zahmet edip araştırıp karşılaştırsınlar aradaki farkı bir görsünler.
Herşey gibi vatandaşlık haklarıda var bunu kullanalım bu demokratik hakkımızı kullanalım arkadaşlar lütfen, bu ciddi konuya bir önem verin, duyarlılğınızı gösterin lütfen.
yerliturkuaz
27.10.2008, 21:47
Bi yerden tutmak gerekir diyorsunuz son yapılan zamlardan sonra elektrik olsun doğalgaz olsun ne yaptık söleyin bakalım...
Bizi öyle bir uyutuyorlar ki o uykudan kalkamıyoruz...
Rallim58
27.10.2008, 21:50
Destek olalım arkadaşlar...
Demokratik hakkımızı kullanmaktan, daha doğal ne olabilir...
Bu mail den bana son bir haftadır hemen her gün en az 3-4 tane geliyor...
Nasıl unuturum 1 Kasım'ı....
Arif Coşkun
27.10.2008, 21:59
Bi yerden tutmak gerekir diyorsunuz son yapılan zamlardan sonra elektrik olsun doğalgaz olsun ne yaptık söleyin bakalım...
Bizi öyle bir uyutuyorlar ki o uykudan kalkamıyoruz...
Arkadaşım eskiden zamlar protesto edilirdi, izinli yürüyüşler yapılırdı, yazar kasalar fırlatılırdı, bi şekilde ses duyulurdu ama ne oldu bu topluma bilmiyorum neden bu kadar suskun neden bu kadar sessiz bilemiyorum. Sanıyorum " kaderimse çekerim " şarkısını mırıladanıp duruyoruz.Başka birşey gelmiyor aklıma.:)
Bunda bir çelişki var ama ne? 2009 İşçi, memur zammı ilk 6 ay % 4 ikinci 6 ay için % 4.5 olarak benimsendi ve kabul edildi.
Eeee elektiriğe gelen zam bir yıl içinde % 60 larda. Doğalgazda keza aynı ve Kasım'ın 1'nden sonra yüzde 14 daha zam var. Hayat devam ediyor, hayırlı kullanımlar.
guzel bir uygulama fakat ozellestirilirken bunların olacagını bildigimiz halde kimsenin sesi cıkmadı,ilginc...
yerliturkuaz
27.10.2008, 22:20
Uyandığımızda dünayayı feth ederiz diye mi korkuyorlar anlamdım ki merak etmesinler Türk miileti öyle bir millettir ki yeri geldiği zaman ne yapacağını çok iyi bilir sadece bazen işine gelmez....
Arif Coşkun
28.10.2008, 18:59
guzel bir uygulama fakat ozellestirilirken bunların olacagını bildigimiz halde kimsenin sesi cıkmadı,ilginc...
Haklısınız elbetteki "Ateş düştüğü yeri yakar" demiş atalarımız ama, o ateş biraz yayıldımı bu sefer feryadıfigan eden çoğalır.
Unutmayalım 1 Kasımı bu protestoyu yinede yapalım biryerlere mesaj olsun.
albina58
28.10.2008, 19:22
İlginç,
Enteresan;
Yaklaşık altı ay kadar önce şu linkten;[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] 4992
Yazdığımız zaman,kendin çal kendin oyna olmuştu.
Bugün ben parmağımı bile oynatmayacağım.
ogün yazdığım yazılarda yukarıda verdiğim linkte,kendi yazımdan kendim alıntı yapmıştım.
Açık söylüyorum,o günde bana zararı yoktu bugünde,
Ne yazıkki,kendim zararını görmesemde,halkımın zarar görmemesi için günlerce kafa yorduğum halde kimse ses çıkarmamış,sorumlu olan veya olacaklara tam desdekler verilmişti.
Şimdi ne yapayım,iş işten geçmiş,o gün halkım ayaklanıp tedbiri almadıktan sonra kaldıki bugün topic açıldığında bile açan arkadaşımın sitemi taaa buralardan duyulmaktadır''Yeteri kadar ilgi görmüyor'' diye.
Sonu hayır ola,kolay gelsin.
sandalli
28.10.2008, 19:59
Ben sadece manevi olarak size destek veriyorum, almanya da yillarca telecom insanlari soydu, daha sonra acilan telefon sirketleri sayesinde telefon görüsmeleri ucuzladi. Ben sinirsiz internet ve yurtdisi da dahil olmak üzere sinirsiz telefon görüsmesi ( cep telefonu haric) hepsi icinde (vergiler, harclar vs.) 44 Euro ödüyorum. Umarim biran önce Türkiye de bu sisteme gecer ve halkin kandirilmasina son verilir.
gürün_güzeli
29.10.2008, 07:49
bizde varız......................... ...............
dark_yamtar58
29.10.2008, 08:17
Bu konuları bir sene önce sadece Arif bey ve ben gündeme getirdim ve sitede bazı arkadaşlar Sen pıravakatörsün diye bana mesajlar çektiler.
Bakıyorum ki artık bıcak kemiğe dayandı Gerek ekonomik gerekse siyasi olarak yazdığım ve yazdıklarım anında silinen yazıları benim haklılığımı gösterdi demekki doğru şeyler yazmışım.
.......Tabiki bu konuyu gündeme getiren arkadaşımızın haklı davasında sonunakadar yanındayız istediği hertürlü eyleme ben varım.Bu işin sacıyla solcuyla hiçbir alakası yok hakkını aramak isteyen hak arayanların yanında olur.
Gelen spam maillerden biri. Daha etkili protestolar lazım. Telekom tekel olduğu sürece birşey olmaz kimse kusura bakmasın.
Arif Coşkun
30.10.2008, 11:52
Bu konuları bir sene önce sadece Arif bey ve ben gündeme getirdim ve sitede bazı arkadaşlar Sen pıravakatörsün diye bana mesajlar çektiler.
Bakıyorum ki artık bıcak kemiğe dayandı Gerek ekonomik gerekse siyasi olarak yazdığım ve yazdıklarım anında silinen yazıları benim haklılığımı gösterdi demekki doğru şeyler yazmışım.
.......Tabiki bu konuyu gündeme getiren arkadaşımızın haklı davasında sonunakadar yanındayız istediği hertürlü eyleme ben varım.Bu işin sacıyla solcuyla hiçbir alakası yok hakkını aramak isteyen hak arayanların yanında olur.
Değerli dark_yamtar gardaşım. Haklının yanında yer almak,dürüst olmak, haksızlığa baş kaldırmak,ezmeye, sömürülmeye karşı olmak mücadele eden insana hangi sıfatı yakıştırırlarsa yakıştırsınlar hiç umrumda değil. "Doğru tektir" ikitane doğru olmayacağına göre... Doğruları görme dileklerimle
1 Kasım yaklaşıyor,
Unutmayalım,
Unutturmayalım,
Uyaralım.
Yapılan bu haksız tutumu yapılan bu haksız kazancı PROTESTO etmeye bir brey olarak bizimde katkımız olsun.
Sivasprensi
30.10.2008, 14:16
ev telefonu zaten kullanmıyorum sabıt ücret cok fazla kullanmadıgım yere neden para vereyım yahu adıl dııl
Sweetgirl
30.10.2008, 14:27
hmmm güzel bir düsünce protesto etmek
yalniz merak etdigim
internetinizde Türktelekom'dan degilmi???
yani eger düzgün protesto edilecekse internetede girilmemesi gerekir o gün
altuntas58
30.10.2008, 15:05
BİR GÜNLÜK BU PROTESTO TELEKOM'A OLDUKÇA AĞIR BİR CEZA OLACAK
Arif Coşkun
30.10.2008, 19:08
hmmm güzel bir düsünce protesto etmek
yalniz merak etdigim
internetinizde Türktelekom'dan degilmi???
yani eger düzgün protesto edilecekse internetede girilmemesi gerekir o gün
Evet internette Telekomdan fakat adsl ister kullan ister kullanma sabit fiyat olduğundan onu kullanıp kullanmamak ogünki ciro açısından bir önem arzetmiyor. Ben evin telefonunu iptal ettirdim, işyerinde internete bağlandığım için mecburen kullanıyorum.
Arif Coşkun
31.10.2008, 09:13
BİR GÜNLÜK BU PROTESTO TELEKOM'A OLDUKÇA AĞIR BİR CEZA OLACAK
Evet Mehmet abi bende senin gibi düşünüyorum en azından uyanmaya başladılar diye düşünürler belki bundan sonra daha farklı şeyler öne sürüp farklı vergiler eklemezler.
Arif Coşkun
31.10.2008, 15:57
Bu haberi yarına kadar gündemde tutalım arkadaşlar,bilmeyenler duymayanlar olabilir.
Türk Telekom’un ve tarifeleri hakkında yanlış bilgiler içeren Internet’te dolaşmakta olan aşağıdaki maile cevap olarak;
Sabit ücret, Türk Telekom tarafından abonelere sunmakta olunan hizmetin, telefon hatlarının aktif kullanımı dışında kalan zamanlarda Türk Telekom’a yüklenen masrafların karşılığı olarak alınmaktadır. Diğer bir deyişle, sabit ücret, telefon hattı tahsis edilmesi, kesintisiz bir şekilde her an konuşma hakkı sağlanması yani bu hattın sürekli olarak kullanıma hazır bulundurulması, siz hiçbir arama yapmasanız dahi size gelecek telefonlara cevap vermenizi sağlayacak şekilde sistemin çalışır durumda bulunması için yapılan işletme maliyetinin karşılığı olarak hizmet kalitesinin sağlanması için gerekli bakım onarım işlemlerinin yapılarak, sistemde herhangi bir arıza oluşması halinde bu arızaların giderilmesinin karşılığıdır.
Diğer taraftan, uygulamada temel telefon hizmetleri kapsamında Türk Telekom’un katlandığı maliyetlerin büyük bir bölümü değişken maliyetlerden ziyade sabit ve şebekeyi çalışır vaziyette tutmak için gerçekleştirilen maliyetlerden oluşmaktadır. Bu bağlamda tüm dünyada olduğu gibi, Ülkemizde de söz konusu sabit maliyetlerin sabit ücretler yoluyla karşılanması yaklaşımı, Kanun ile açıkça düzenlenmiş ve Anayasa Mahkemesi, Yargıtay ve Danıştay tarafından da kabul görmüştür. Dolayısıyla, gerek mevzuatta gerekse pek çok yüksek yargı kararında sabit ücret uygulamasının abonelerimiz arasında eşitliği temine de hizmet eden, zorunlu ve hukuka uygun bir uygulama olduğu açıkça belirtilmiş bulunmaktadır.
Kaldı ki, sabit ücret tarifelerin bir parçası olmakla, Ülkemizde telekomünikasyon sektörü ve dolayısıyla bu sektördeki tüketici hakları konusunda münhasır düzenleyici ve denetleyici otorite olan ve 27.01.2000 tarih ve 4502 sayılı Kanun'la değişik 2813 sayılı Telsiz Kanunu'nun 7. maddesinde yer alan "Kurum tüketici menfaatlerinin korunması için de gerekli tedbirleri alır." hükmüne istinaden, telekomünikasyon hizmetlerinden yararlanan tüketicilerin menfaatlerinin ve haklarının titizlikle korunmasını teminen Türk Telekom ve diğer işletmecilere yükümlülükler getiren ve 22.12.2004 tarih ve 25678 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Telekomünikasyon Sektöründe Tüketici Hakları Yönetmeliği"ni hazırlayan Telekomünikasyon Kurumu'nun onayına tabidir. Türk Telekom tarafından gerek 2004 yılında, gerek Aralık 2006'da gerekse Temmuz 2007'de hazırlanan Tarifeler, Telekomünikasyon Kurumu'nun onayına sunulmuştur.
Tarifelerinin üçünde de sabit ücrete yer verilmiş; Telekomünikasyon Kurumu her üç tarifede de sabit ücrete ilişkin hiçbir olumsuz görüş bildirmemiş, her üç tarifeyi de onaylamıştır. Bu bağlamda; 2004 yılında uygulamaya başlanan tarifelerin hukuka uygun olduğunu değerlendiren Danıştay Kararında da tarifelerinin hukuka uygunluğu kabul edilmiştir.
Öte yandan, sabit ücret uygulamasının, başta AB Ülkeleri olmak üzere, yabancı Ülkelerde de mevcut ve hukukî bir uygulama olarak mevcut olduğunu belirtmek gerekmektedir. Üstelik, İrlanda'da aylık 24 Avro, Hollanda'da 18 Avro, Yunanistan'da 15 Avro yani 27 YTL, Macaristan'da 12 Avro yani 21 YTL gibi Ülkemize göre son derece yüksek bir miktarda tahsil edilen söz konusu ücreti, Şirketimiz, Ülkemiz ekonomik koşulları çerçevesinde abonelerinden uygun bir tutarda tahsil etmektedir.
Görüldüğü üzere, size sunmakta olduğumuz hizmetlerin devamlılığı, kalitesinin korunması hatta yükseltilmesi ve siz abonelerimiz arasında eşitliğin sağlanması için Ülkemiz ekonomik koşulları ve yurtdışı örnekleri dikkate alındığında mümkün olan en düşük oranda ve hukuka uygun olarak sabit ücret alınmaktadır.
118 servisini aramanın dakikası 18 Ağustos 2008’de TK’ dan onay alınan hali ile aşağıdaki gibidir. (YTL/Dakika)(Bu Fiyatlara KDV dahil ÖİV hariçtir)
Şirket Hat Konuşkan Hat Standart Hat Hesaplı Hat Yazlık Hat
133 0,887217 0,887217 0,975933 0,975933 1,064667 1,064667 1,671517 1,671517 1,671517 1,671517
11811 0,399248 0,399248 0,439170 0,439170 0,479100 0,479100 0,752183 0,752183 0,752183 0,752183
Aşağıdaki mailde atlanmış bir nokta vardır. Sayısal Santraller (Ev iş ) için kontor periyodu 133 Numarası için her 4 saniyede 118 için her 10 saniyede olacak şekilde hesaplanmaktadır. Ankesörlü lede 118 servisi için her 8,9 saniyede kontör atmaktadır. Mailde kontör olarak yazılan ücretler, Yukarıdaki tablodaki rakamlardır ve DAKİKA ücreti olmaktadır. Kontör ücreti değildir. Gönderilen mailde verilen bilglerde burada ciddi bir yanlışlık yapılmıştır.
“185, 186, 187, 188, 189, 114, 117, 119, 130, 170, 171, 172, 173, 178, 182, 183, 184' 'u ararsaniz,15 saniye icin 288.000 TL. “ ifadeside doğru değildir. Bu numaralar için kontör periyodumuz 60sn olmaktadır. Yani her 60 saniyede bir kontör atmaktadır. Bu numaraların bir kısmı şehirlerarsı tarifeden ücretlendirilmektedir. 184 şehirlerarası tarife iken 189 şehiriçi tarife üzerinden ücretlendirilmektedir.
Dakika ücretleri en fazla arayan kişinin tarifesine göre şehilerarası görüşme ücreti olmaktadır.
Aşağıda TT’nin kontör tarifesini bulabilirsiniz :
Kontör Bazlı Ücretlendirilen Ankesör, Bayi, Gişe ve Kırsal Santrallere Bağlı Müşteriler İçin Tarife Paketine Göre Uygulanacak Birim Kontör Ücretleri - (YTL / Kontör) *
ŞİRKETHATT KONUŞKANHATT STANDARTHATT HESAPLIHATT YAZLIKHATT
0,066734 0,073407 0,080403 0,125728 0,109988
* Tarifelere KDV ve ÖİV dahildir.
Not 1: Ankesör, Bayi, Gişe Telefonlarına StandartHATT tarife paketi ve birim kontör ücreti uygulanacaktır.
Not 2: Kırsal santrallere bağlı müşteriler için, müşterinin seçtiği tarife paketinin birim kontör ücreti kullanılarak yapılan görüşmeler ücretlendirilecektir.
118 servisine gelen çağrıların tüm istatiskleri tutulmaktadır. 11811 servisini arayan bir müşterimiz 45 saniye içersinde görüşmesini tamamlamaktadır. Yaklaşık olarak 10 saniye karşılamada (bu kısımda geçen süre için müşterilerimiz ücret ödemezler), 20 saniye müşteri temsilcisi ile konuşmakta ve 15 saniyede IVR’dan numarasını dinlemektedir. 118 servisinde 45 saniyenin altında hizmet verilecek şekilde planlama yapılmaktadır.
Arif Coşkun
31.10.2008, 16:59
Türk Telekom’un ve tarifeleri hakkında yanlış bilgiler içeren Internet’te dolaşmakta olan aşağıdaki maile cevap olarak;
Sabit ücret, Türk Telekom tarafından abonelere sunmakta olunan hizmetin, telefon hatlarının aktif kullanımı dışında kalan zamanlarda Türk Telekom’a yüklenen masrafların karşılığı olarak alınmaktadır. Diğer bir deyişle, sabit ücret, telefon hattı tahsis edilmesi, kesintisiz bir şekilde her an konuşma hakkı sağlanması yani bu hattın sürekli olarak kullanıma hazır bulundurulması, siz hiçbir arama yapmasanız dahi size gelecek telefonlara cevap vermenizi sağlayacak şekilde sistemin çalışır durumda bulunması için yapılan işletme maliyetinin karşılığı olarak hizmet kalitesinin sağlanması için gerekli bakım onarım işlemlerinin yapılarak, sistemde herhangi bir arıza oluşması halinde bu arızaların giderilmesinin karşılığıdır.
Diğer taraftan, uygulamada temel telefon hizmetleri kapsamında Türk Telekom’un katlandığı maliyetlerin büyük bir bölümü değişken maliyetlerden ziyade sabit ve şebekeyi çalışır vaziyette tutmak için gerçekleştirilen maliyetlerden oluşmaktadır. Bu bağlamda tüm dünyada olduğu gibi, Ülkemizde de söz konusu sabit maliyetlerin sabit ücretler yoluyla karşılanması yaklaşımı, Kanun ile açıkça düzenlenmiş ve Anayasa Mahkemesi, Yargıtay ve Danıştay tarafından da kabul görmüştür. Dolayısıyla, gerek mevzuatta gerekse pek çok yüksek yargı kararında sabit ücret uygulamasının abonelerimiz arasında eşitliği temine de hizmet eden, zorunlu ve hukuka uygun bir uygulama olduğu açıkça belirtilmiş bulunmaktadır.
Kaldı ki, sabit ücret tarifelerin bir parçası olmakla, Ülkemizde telekomünikasyon sektörü ve dolayısıyla bu sektördeki tüketici hakları konusunda münhasır düzenleyici ve denetleyici otorite olan ve 27.01.2000 tarih ve 4502 sayılı Kanun'la değişik 2813 sayılı Telsiz Kanunu'nun 7. maddesinde yer alan "Kurum tüketici menfaatlerinin korunması için de gerekli tedbirleri alır." hükmüne istinaden, telekomünikasyon hizmetlerinden yararlanan tüketicilerin menfaatlerinin ve haklarının titizlikle korunmasını teminen Türk Telekom ve diğer işletmecilere yükümlülükler getiren ve 22.12.2004 tarih ve 25678 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Telekomünikasyon Sektöründe Tüketici Hakları Yönetmeliği"ni hazırlayan Telekomünikasyon Kurumu'nun onayına tabidir. Türk Telekom tarafından gerek 2004 yılında, gerek Aralık 2006'da gerekse Temmuz 2007'de hazırlanan Tarifeler, Telekomünikasyon Kurumu'nun onayına sunulmuştur.
Tarifelerinin üçünde de sabit ücrete yer verilmiş; Telekomünikasyon Kurumu her üç tarifede de sabit ücrete ilişkin hiçbir olumsuz görüş bildirmemiş, her üç tarifeyi de onaylamıştır. Bu bağlamda; 2004 yılında uygulamaya başlanan tarifelerin hukuka uygun olduğunu değerlendiren Danıştay Kararında da tarifelerinin hukuka uygunluğu kabul edilmiştir.
Öte yandan, sabit ücret uygulamasının, başta AB Ülkeleri olmak üzere, yabancı Ülkelerde de mevcut ve hukukî bir uygulama olarak mevcut olduğunu belirtmek gerekmektedir. Üstelik, İrlanda'da aylık 24 Avro, Hollanda'da 18 Avro, Yunanistan'da 15 Avro yani 27 YTL, Macaristan'da 12 Avro yani 21 YTL gibi Ülkemize göre son derece yüksek bir miktarda tahsil edilen söz konusu ücreti, Şirketimiz, Ülkemiz ekonomik koşulları çerçevesinde abonelerinden uygun bir tutarda tahsil etmektedir.
Görüldüğü üzere, size sunmakta olduğumuz hizmetlerin devamlılığı, kalitesinin korunması hatta yükseltilmesi ve siz abonelerimiz arasında eşitliğin sağlanması için Ülkemiz ekonomik koşulları ve yurtdışı örnekleri dikkate alındığında mümkün olan en düşük oranda ve hukuka uygun olarak sabit ücret alınmaktadır.
118 servisini aramanın dakikası 18 Ağustos 2008’de TK’ dan onay alınan hali ile aşağıdaki gibidir. (YTL/Dakika)(Bu Fiyatlara KDV dahil ÖİV hariçtir)
Şirket Hat Konuşkan Hat Standart Hat Hesaplı Hat Yazlık Hat
133 0,887217 0,887217 0,975933 0,975933 1,064667 1,064667 1,671517 1,671517 1,671517 1,671517
11811 0,399248 0,399248 0,439170 0,439170 0,479100 0,479100 0,752183 0,752183 0,752183 0,752183
Aşağıdaki mailde atlanmış bir nokta vardır. Sayısal Santraller (Ev iş ) için kontor periyodu 133 Numarası için her 4 saniyede 118 için her 10 saniyede olacak şekilde hesaplanmaktadır. Ankesörlü lede 118 servisi için her 8,9 saniyede kontör atmaktadır. Mailde kontör olarak yazılan ücretler, Yukarıdaki tablodaki rakamlardır ve DAKİKA ücreti olmaktadır. Kontör ücreti değildir. Gönderilen mailde verilen bilglerde burada ciddi bir yanlışlık yapılmıştır.
“185, 186, 187, 188, 189, 114, 117, 119, 130, 170, 171, 172, 173, 178, 182, 183, 184' 'u ararsaniz,15 saniye icin 288.000 TL. “ ifadeside doğru değildir. Bu numaralar için kontör periyodumuz 60sn olmaktadır. Yani her 60 saniyede bir kontör atmaktadır. Bu numaraların bir kısmı şehirlerarsı tarifeden ücretlendirilmektedir. 184 şehirlerarası tarife iken 189 şehiriçi tarife üzerinden ücretlendirilmektedir.
Dakika ücretleri en fazla arayan kişinin tarifesine göre şehilerarası görüşme ücreti olmaktadır.
Aşağıda TT’nin kontör tarifesini bulabilirsiniz :
Kontör Bazlı Ücretlendirilen Ankesör, Bayi, Gişe ve Kırsal Santrallere Bağlı Müşteriler İçin Tarife Paketine Göre Uygulanacak Birim Kontör Ücretleri - (YTL / Kontör) *
ŞİRKETHATT KONUŞKANHATT STANDARTHATT HESAPLIHATT YAZLIKHATT
0,066734 0,073407 0,080403 0,125728 0,109988
* Tarifelere KDV ve ÖİV dahildir.
Not 1: Ankesör, Bayi, Gişe Telefonlarına StandartHATT tarife paketi ve birim kontör ücreti uygulanacaktır.
Not 2: Kırsal santrallere bağlı müşteriler için, müşterinin seçtiği tarife paketinin birim kontör ücreti kullanılarak yapılan görüşmeler ücretlendirilecektir.
118 servisine gelen çağrıların tüm istatiskleri tutulmaktadır. 11811 servisini arayan bir müşterimiz 45 saniye içersinde görüşmesini tamamlamaktadır. Yaklaşık olarak 10 saniye karşılamada (bu kısımda geçen süre için müşterilerimiz ücret ödemezler), 20 saniye müşteri temsilcisi ile konuşmakta ve 15 saniyede IVR’dan numarasını dinlemektedir. 118 servisinde 45 saniyenin altında hizmet verilecek şekilde planlama yapılmaktadır.
Teşekkürler bu benimde elime geçmişti ancak yanlışlıkla silmiştim,biraz uzun bir yazı ama okunması okuyanın yararınadır çünkü vayyy beee.. diyeceğiniz haberler var.
Arif Coşkun
01.11.2008, 08:46
BUGÜN 1 KASIM
Unutmayalım,
Unutturmayalım,
Uyaralım.
Yapılan bu haksız tutumu yapılan bu haksız kazancı PROTESTO etmeye bir brey olarak bizimde katkımız olsun.
ofgurleyuk78
07.11.2008, 23:28
Arkadaşlar Türk Telekom Satılmadı mı. Sanırım Lübnanlı Oger isimli bir şirkete.(Yanılmış olabilirim lütfen düzeltin.)
vBulletin v3.8.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.