tatli-dilli
26.10.2008, 13:35
Zeytinyağlı yaprak sarması
malzemeler:
4-5 adet kuru soğan
4-5 adet kuru domates
3-4 dis sarimsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1,5-2 yemek kaşığı nar eksisi
2 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı kuru nane
1-1,5 tatlı kaşığı karabiber
1 su bardağı kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı kaynamış su
yarım kg salamura asma yaprağı
yarım çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı kaynamış su
hazırlanması:
1. 4-5 kuru soğanı yemeklik doğrayıp, 3-4 dis sarimsagi ince ince dograyip biraz kavurun.
2. 2 su bardağı pirinci yıkayıp soğanlara ekleyin. 1-2 dakika daha kavurun. sonra sırasıyla tencereye 1 yemek kaşığı kuru nane, 1,5 tatlı kaşığı karabiber, 1 su bardağı kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın. tencereye 1 tatlı kaşığı tuzu ve 1 çay bardağı kaynamış suyu ilave edin. çok kısık ateşte pirinçler suyu çekene kadar demlendirin, ve sonra kücücük küpler halinde dogranmis domatesleri ekleyin. pirinçler suyu çekince tencerenin altını kapatıp soğutun.
3. diğer tarafta yarım kg salamura asma yaprağını ılık suyla - 4-5 kez suyu değiştirerek - yıkayın. yaprakları iki avucunuz arasında sıkarak sudan çıkartın. her bir yaprağı avucunuz içine alın, ortasına 1 tatlı kaşığı içten koyun. yaprağı sigara böreği gibi sarın.
4. tencereye sarmarlari dizerek en son sirada üzerine bir sira daha yaprak kapatip bir çay bardağı zeytinyağı gezdirin.
5. yaprakların üzerine bir tabak kapatın ve 2 su bardağı kaynamış su ekleyin. tencereyi ateşe koyun. su kaynamaya başlayınca ateşi kısıp 30 dakika pişirin. piştikten sonra sarmaları soğutup servis tabağına dizin. limon dilimleri ve maydanoz yaprakları ile süsleyip servis yapın.
esasen cok daha güzel olcakti sarmalarim, ama bu seferlik yapraklar pek müsayid degildi ince kalem gibi sarmaya, bir dahakine daha güzel bir resim eklerim
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
malzemeler:
4-5 adet kuru soğan
4-5 adet kuru domates
3-4 dis sarimsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1,5-2 yemek kaşığı nar eksisi
2 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı kuru nane
1-1,5 tatlı kaşığı karabiber
1 su bardağı kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı kaynamış su
yarım kg salamura asma yaprağı
yarım çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı kaynamış su
hazırlanması:
1. 4-5 kuru soğanı yemeklik doğrayıp, 3-4 dis sarimsagi ince ince dograyip biraz kavurun.
2. 2 su bardağı pirinci yıkayıp soğanlara ekleyin. 1-2 dakika daha kavurun. sonra sırasıyla tencereye 1 yemek kaşığı kuru nane, 1,5 tatlı kaşığı karabiber, 1 su bardağı kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın. tencereye 1 tatlı kaşığı tuzu ve 1 çay bardağı kaynamış suyu ilave edin. çok kısık ateşte pirinçler suyu çekene kadar demlendirin, ve sonra kücücük küpler halinde dogranmis domatesleri ekleyin. pirinçler suyu çekince tencerenin altını kapatıp soğutun.
3. diğer tarafta yarım kg salamura asma yaprağını ılık suyla - 4-5 kez suyu değiştirerek - yıkayın. yaprakları iki avucunuz arasında sıkarak sudan çıkartın. her bir yaprağı avucunuz içine alın, ortasına 1 tatlı kaşığı içten koyun. yaprağı sigara böreği gibi sarın.
4. tencereye sarmarlari dizerek en son sirada üzerine bir sira daha yaprak kapatip bir çay bardağı zeytinyağı gezdirin.
5. yaprakların üzerine bir tabak kapatın ve 2 su bardağı kaynamış su ekleyin. tencereyi ateşe koyun. su kaynamaya başlayınca ateşi kısıp 30 dakika pişirin. piştikten sonra sarmaları soğutup servis tabağına dizin. limon dilimleri ve maydanoz yaprakları ile süsleyip servis yapın.
esasen cok daha güzel olcakti sarmalarim, ama bu seferlik yapraklar pek müsayid degildi ince kalem gibi sarmaya, bir dahakine daha güzel bir resim eklerim
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])