PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Zeytinyağlı yaprak sarması


tatli-dilli
26.10.2008, 13:35
Zeytinyağlı yaprak sarması


malzemeler:

4-5 adet kuru soğan
4-5 adet kuru domates
3-4 dis sarimsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1,5-2 yemek kaşığı nar eksisi
2 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı kuru nane
1-1,5 tatlı kaşığı karabiber
1 su bardağı kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı kaynamış su
yarım kg salamura asma yaprağı
yarım çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı kaynamış su

hazırlanması:

1. 4-5 kuru soğanı yemeklik doğrayıp, 3-4 dis sarimsagi ince ince dograyip biraz kavurun.

2. 2 su bardağı pirinci yıkayıp soğanlara ekleyin. 1-2 dakika daha kavurun. sonra sırasıyla tencereye 1 yemek kaşığı kuru nane, 1,5 tatlı kaşığı karabiber, 1 su bardağı kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın. tencereye 1 tatlı kaşığı tuzu ve 1 çay bardağı kaynamış suyu ilave edin. çok kısık ateşte pirinçler suyu çekene kadar demlendirin, ve sonra kücücük küpler halinde dogranmis domatesleri ekleyin. pirinçler suyu çekince tencerenin altını kapatıp soğutun.

3. diğer tarafta yarım kg salamura asma yaprağını ılık suyla - 4-5 kez suyu değiştirerek - yıkayın. yaprakları iki avucunuz arasında sıkarak sudan çıkartın. her bir yaprağı avucunuz içine alın, ortasına 1 tatlı kaşığı içten koyun. yaprağı sigara böreği gibi sarın.

4. tencereye sarmarlari dizerek en son sirada üzerine bir sira daha yaprak kapatip bir çay bardağı zeytinyağı gezdirin.

5. yaprakların üzerine bir tabak kapatın ve 2 su bardağı kaynamış su ekleyin. tencereyi ateşe koyun. su kaynamaya başlayınca ateşi kısıp 30 dakika pişirin. piştikten sonra sarmaları soğutup servis tabağına dizin. limon dilimleri ve maydanoz yaprakları ile süsleyip servis yapın.

esasen cok daha güzel olcakti sarmalarim, ama bu seferlik yapraklar pek müsayid degildi ince kalem gibi sarmaya, bir dahakine daha güzel bir resim eklerim

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])

Ertugrul
26.10.2008, 15:13
Ooo maşallah maşallah pek bir güzel duruyor yaprak sarması, bizim oralarda da güzel yaparlar, hele iyisinden tokat yaprağı ile mis gibi olur. tatli-dilli fotoğrafta ki şaheser sana mı ait ?

tatli-dilli
26.10.2008, 15:14
evet efendim bana ayit, da sansimdan yapraklar pek iyi degildi : (( herzamanki gibi olmadi, ama bir dahakine daha güzelini yapar eklerim : )))

kronik
26.10.2008, 15:17
ehhhhhhhhhhh nihayet sonunda resim ekledin ya kurban mı kessek napsak ?sonra da bi güzel kavurma yapsak pilav üstü :D
pardon ya konu dağıldı yaprak sarmasına yorum yapacaktım değil mi ? harika görünüyor ellerine sağlık tattişkom ;)

tatli-dilli
26.10.2008, 15:18
cidden cok kötü cikti yapraklar, baksana normalde kalem gibi oluyordu burda dagilmis gibi bir hali var, da hepsi bitti lezzeti güzeldi.

Ertugrul
26.10.2008, 15:19
evet efendim bana ayit, da sansimdan yapraklar pek iyi degildi : (( herzamanki gibi olmadi, ama bir dahakine daha güzelini yapar eklerim : )))

Bir iki denesinde ecük fire var gibi emme yinede zor iştir yaprak sarması ve taktiri hak eder. Domatesden gülde güzel olmuş, sen bu işi biliyorsun kardeşim, durmak yok yemeğe devam :D

Sivasprensi
26.10.2008, 15:21
valla sımdı yaprak sarması olsaydı ıyıymıs kötüymüs bakmasdım bıle elıne saglık

tatli-dilli
26.10.2008, 15:22
efendim gecenin bir yarisi yapilan bir sarmadan ne beklenir dimi fire mire olacaktir : )) fire vermeden zafer mi kazanilirmis : ((

zaten bu moral bozuklugu ile ben ancak yemege adarim kendimi :((

kronik
26.10.2008, 15:42
özeleştiri yapayım istermisin ?
salçası az olmuş gibi görünüyor(hatta hiç kullanılmamış) bu birrrr
içini kavurmadan çiğden yap bu ikiiiiiiiiiiiiiii
nar ekşisi ölçüsünü fazlalaştır bu da üçççççççç

tatli-dilli
26.10.2008, 15:55
e yap tabi elestiri sorun degil : ))

biber salcasi da normal salca da koydum aslinda,
ilk defa kavurarak yapmayi denedim normalde hep cig koyuyordum,

4Eylul
15.12.2008, 22:51
Bekar erkekler gelmesin bu bölüme.

serhat_58
26.12.2008, 01:32
sarmaya yida cok sverim yanindada ayran, ablam ellerine saglik :)

yerliturkuaz
28.12.2008, 21:53
En sevdiğim yemektir bu sarma ama süslemesi bir harika olmuş