PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : mantarlı tavuk

kronik
26.10.2008, 16:04
oraları bilemem ama bizim buralarda bu mantarların yetişme zamanı geldi diğer mantar çeşitleri ile kıyaslamak gerekirse bunun ayrı bir lezzeti vardır dikkat edilmesi gereken tek nokta zehirli olup olmadığıdır bunu da çok iyi bilen bu işin ilmini bilen kişlerden satın almak gerekir .benim canım annem büyük bir fedakarlık örneği göstererek kızım ben öğlene pişireyim yiyelim eğer ölmezssek sende akşama pişirirsin dedi :D neyse mantarlarımız bu aşamada bu haldeler
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

öncelikle mantarları haşlamamız şart zehirinin çıkması için 10-15 dakika haşlayıp süzüyor ve bir kenara bırakıyoruz diğer yandan tavukları soya sosu,kekik,salça,kimyon,tuz ,karabiber,ne kadar baharat varsa hepsi ile harmanlayıp tencereye ve tencereyi de ocağın üstüne alıyoruz tavuklar suyunu salıp çekene kadar pişirip suyu bitince 2 kaşık margarin ekliyoruz kavurup servise hazır hale getiriyoruz haşlanan mantarları unuttum sanmayın onları da tuzlayıp teflon tavada kızarana kadar pişiriyoruz piştikten sonra sıcak sıcak üzerlerine kaşar peyniri rendeliyoruz ve işte bu aşamadaki görüntü de böyle oluyor

vee sunum aşaması

SEMİH-58
26.10.2008, 16:08
Emege saglık gerçektende çok güzel gözüküyorlar hele tavuklar:) .

gürün_güzeli
26.10.2008, 16:37
senin kocan çok şanslı her seferinde söylüyorum bunu :).

kronik
26.10.2008, 16:38
senin kocan çok şanslı her seferinde söylüyorum bunu :).
ah tatlım ahhh benim herif tavuk yemez bile o kadar seçicidir ki :D

gürün_güzeli
26.10.2008, 16:45
ah tatlım ahhh benim herif tavuk yemez bile o kadar seçicidir ki :D

aklı varsa her yemeği yer senin elinden çünkü............

tatli-dilli
26.10.2008, 16:46
cok lezzetli duruyor ablacim, ellerine saglik...

sandalli
31.12.2008, 21:59
Bu yemek harika görünüyor ama ben senden bugün icin hindili bir yemek beklerdim yilbasina özel. Artik tavukla idare edecegiz. Yinede tesekkürler.