PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Arkadaşlar sizce kalkınma köyden mi başlar kentten mi başlar?

yigidonun_kızı
27.10.2008, 15:23
Arkadaşlar sizce kalkınma köyden mi başlar kentten mi başlar?
herkesin düşüncelerini ve yorumlarını bekliyorum

abircan
27.10.2008, 15:27
cehaleti yenmekle başlar, cehalette malesef hem köylerde hem kasabalarda hemde şehirlerde verem mikrobu gibi sarmış durumda , eğitim şart yoksulluğun geri kalmışlığın kökünü kazımak için

özdemir
27.10.2008, 15:29
öyleyse önce insan kendinden başlamalı :)

yigidonun_kızı
27.10.2008, 15:34
Bana göre kaLkınma ketten başLamaLı kentte başLayan kaLkınma yavaş yavaş köye yansıtıLmaLI.
KaLkınma köyde başLarsa bana göre kaLkınma değiL kaLkınmama oLur.Çünkü köy kısmında yaşayanLar her türLü faaLiyette yeni ve acemi oLduğu için kaLkınma başarısız oLUR .

SEMİH-58
27.10.2008, 15:45
cehaleti yenmekle başlar, cehalette malesef hem köylerde hem kasabalarda hemde şehirlerde verem mikrobu gibi sarmış durumda , eğitim şart yoksulluğun geri kalmışlığın kökünü kazımak için

bence Cehalet okumamakda degil ne yani egitim alan herkes dört dörtlük mü bu konuya tek yönlü yaklaşmak asıl cehalettir...

abircan
27.10.2008, 15:49
bence Cehalet okumamakda degil ne yani egitim alan herkes dört dörtlük mü bu konuya tek yönlü yaklaşmak asıl cehalettir...

ne o semih üniverseteye gidemedin galiba çakozladınmıda böyle cevp veriyorsun, eğitim tek başına okula gidip gelip test çözüp sınıf geçmek değil arkadaşım

abircan
27.10.2008, 15:50
Bana göre kaLkınma ketten başLamaLı kentte başLayan kaLkınma yavaş yavaş köye yansıtıLmaLI.
KaLkınma köyde başLarsa bana göre kaLkınma değiL kaLkınmama oLur.Çünkü köy kısmında yaşayanLar her türLü faaLiyette yeni ve acemi oLduğu için kaLkınma başarısız oLUR .

aklının hepsi bu kadarmydı bende bi matah laf için açtın zannettim bu konuyu

özdemir
27.10.2008, 15:52
aklının hepsi bu kadarmydı bende bi matah laf için açtın zannettim bu konuyu

görüyorumki abircan kardeşim sen çok fazla değişmemişsin
uzun zamandır foruma girmeye imkanım olmamıştı
ama ilk girdiğim gün senden yine bu şekil yaklaşımları duymak hiç hoşuma gitmedi,
niye insanlara karşı bu kadar kırıcı yaklaşıyorsun ki
belki arkadaşımızın forumdan öğreneceği çok şey vardır
yıkıcı değil yapıcı olalım lütfen

SEMİH-58
27.10.2008, 15:56
ne o semih üniverseteye gidemedin galiba çakozladınmıda böyle cevp veriyorsun, eğitim tek başına okula gidip gelip test çözüp sınıf geçmek değil arkadaşım

abircan bey Efendi bilmeden konuşmakdır Cehalet...

üniversitedeyim;) meraklanma

Ayrıca adam olmanın üniversiteye gitmekle olacagını sanıyorsak cehalet budur;)

ha bu arada arkadaş degiliz unutmayınız...

gürün_güzeli
27.10.2008, 15:59

ne itici adamsın sen yaa...........şu laflarına bak...ayıp ayıp.....

abircan
27.10.2008, 16:05
öyleyse önce insan kendinden başlamalı :)

ne güzel demişsin hoşgeldin epeydir yoktunuz, sular seller aktı buradan ama cehalet hiç eksik olmadı, burada ne yazıp yazmayacağım nasıl yazıp yazmayacağım ancak benim özelimdir arkadaşım, o çocuğa şok edici yanıtı veririsem onu belki birazcık düşünmeye, doğru yolu bulmaya iteceğimi düşünerek böyle yazıyorum, ben bu saatten sonra alacağımı almışım ama o kadar zavallıklar yaşıyoruzki bu çağda beni kahrediyor, malesef bazı insanların bazı huyları vardır can çıksada huy çıkmaz bende buyum , deki yanlışsın bu sana göredir, pış pışla goy goyla biryere vaamayız herkesin şapkayı önüne koyup düşünmesi lazım, artık kaybedecek hiç vaktimiz yok türkiyedeki eğitim ortalaması 3.5 yıl sadece , elbetteki kalkınma önce nsan temelli olacak yok kuzeyden yok kasabadan diyene ne demek lazım özdemir, tekrar hoşgeldin

abircan
27.10.2008, 16:10
semih sazanlık var galiba , nice adamlar var diploması var ama kör cahil kimi adamlar var gözü yok veysel gibi bitirmiştir dünya üniversitesini, acele etme alacak satacak çok şey vardır, büyük laflar etme istersen hemi canımkardeşimmm

abircan
27.10.2008, 16:12
ne itici adamsın sen yaa...........şu laflarına bak...ayıp ayıp.....

hayırdır siz ne alaka anlamadım

SEMİH-58
27.10.2008, 16:12
semih sazanlık var galiba , nice adamlar var diploması var ama kör cahil kimi adamlar var gözü yok veysel gibi bitirmiştir dünya üniversitesini, acele etme alacak satacak çok şey vardır, büyük laflar etme istersen hemi canımkardeşimmm

Allah allah beyEFENDİ ben onu söyledim siz kabul etmediniz çelişki yaşadıgınızımnn farkında degil misiniz... bu arada edep duvarlarını aşmayalım lütfen rica ediyorum...

bir öylesiniz bir böyle...

özdemir
27.10.2008, 16:14
ne güzel demişsin hoşgeldin epeydir yoktunuz, sular seller aktı buradan ama cehalet hiç eksik olmadı,

hoşbulduk
gerçekten çok doğru söylemişsin
hiç eksik olmamış buradaki cehalet ;)

abircan
27.10.2008, 16:16
yanlış anlamadımsa daha diğer arkadaşa cevap yazarken ne acele ise hemen özele mesaj atıp cevap talep etmekteki aceleciliğinize yazdım , ne diyeceğimi bilemediğim sivaslı, arkadaşım desem değiliz semih desem bu ne samimiyet diyeceksin ne diyeyim sana semih

abircan
27.10.2008, 16:17
hoşbulduk
gerçekten çok doğru söylemişsin
hiç eksik olmamış buradaki cehalet ;)

bir iki ay bende ara vermiştim bayrağını kimlere vermişsin diye baktımki cehalet bayrağı hiç ama hiç yere düşmemiş eksikliğini aratmamaışlar özdemir :)

SEMİH-58
27.10.2008, 16:19
yanlış anlamadımsa daha diğer arkadaşa cevap yazarken ne acele ise hemen özele mesaj atıp cevap talep etmekteki aceleciliğinize yazdım , ne diyeceğimi bilemediğim sivaslı, arkadaşım desem değiliz semih desem bu ne samimiyet diyeceksin ne diyeyim sana semih
demekki biraz daha acele ettirsem neler diyeceksiniz:)
Valla çok hızlıyım:) karşımdakilerinde savundukları düşünceleri bir anda dile getirsinler isterim öyle yarım saat düşünüp yazmanın bi anlamı yok;) Semih deyin yeter bana...Yada HAFİKLİ...

SEMİH-58
27.10.2008, 16:20
bir iki ay bende ara vermiştim bayrağını kimlere vermişsin diye baktımki cehalet bayrağı hiç ama hiç yere düşmemiş eksikliğini aratmamaışlar özdemir :)hiç düşürür müyüz sizin emanetinizi... şimdi size devrettik yola siz devam edeceksinizdir inşallah eskisi gibi ne günlerdi be...

özdemir
27.10.2008, 16:22
bir iki ay bende ara vermiştim bayrağını kimlere vermişsin diye baktımki cehalet bayrağı hiç ama hiç yere düşmemiş eksikliğini aratmamaışlar özdemir :)

ben bayrağımı kimseye vermem merak etme
ama görüyorumki sen hala bir bayrağa sahip olamamışsın :D
ne diyeyim Allah sanada bir gün nasip eder inşallah ;)

eda_58
27.10.2008, 16:23
cehalet işte burada! daha kendinizden kaç yaş büyük insanla nasıl konuşacağınızı bilmiyorsunuz.önce saygılı olun,saygılı yaklaşın...

özdemir
27.10.2008, 16:25
cehalet işte burada! daha kendinizden kaç yaş büyük insanla nasıl konuşacağınızı bilmiyorsunuz.önce saygılı olun,saygılı yaklaşın...

pardon siz kütük memurumusunuz
burdakilerin yaşını başını nereden biliyorsunuzki

SEMİH-58
27.10.2008, 16:27

bana laf edemezsiniz herhalde çünkü ben hep seviyemi düşürmedim karşımdaki gibi...hiç yoktan ona sazan demedim...

eda_58
27.10.2008, 16:34
pardon siz kütük memurumusunuz
burdakilerin yaşını başını nereden biliyorsunuzki

:)

farzedin ki kütük memuruyum,yaşlar yazıyor.genelde yaş ortalaması küçük.neden insanlar cahil? kendilerinden büyük insanlardan ders almak yerine,ders vermeye çalışıyorlar.mutlaka ki yaşı büyük diye herşeyi biliyor anlamına gelmez ama görüp yaşadığı şeyler bizlerden fazladır.merak ediyorum,acaba abilerinize,babalarınıza,amcal arınıza,dayılarınızada mı böyle davranıyorsunuz.hiç mi ters düştüğünüz durumlar olmuyor...

abircan
27.10.2008, 16:36
semihh ben sana o lafı hemen yazar yazmaz benden cevap beklemeden bana özelden mesaj atıp gayet lakayt bir dille cevap istemenden dolayı hakettiğini düşünerek yazdım, o sırada ben özdemire cevap yazıyordum senin ne yazdığını ben görmedim bile, ama sen bana hemen mantık, akıl dersi vermeye kalktın, ben senin gittiğin üniversiteleri bitireli 20 yıl oldu genç semih-58 arkadaşım , sorun etiketse bende var şuan başımın üstünde çerçeveli olarak muntazaman 20 yıldır duruyor , ama düşünen yazan diplomam değil , 20 yıldır da bu hayatın içinde yaşayan didinen öğrenen insan olarak ben yazıyorum

SEMİH-58
27.10.2008, 16:40
semihh ben sana o lafı hemen yazar yazmaz benden cevap beklemeden bana özelden mesaj atıp gayet lakayt bir dille cevap istemenden dolayı hakettiğini düşünerek yazdım, o sırada ben özdemire cevap yazıyordum senin ne yazdığını ben görmedim bile, ama sen bana hemen mantık, akıl dersi vermeye kalktın, ben senin gittiğin üniversiteleri bitireli 20 yıl oldu genç semih-58 arkadaşım , sorun etiketse bende var şuan başımın üstünde çerçeveli olarak muntazaman 20 yıldır duruyor , ama düşünen yazan diplomam değil , 20 yıldır da bu hayatın içinde yaşayan didinen öğrenen insan olarak ben yazıyorum

şimdi benim anlamadıgım konu şuki Siz hala diplomanın öneminden bahsediyorsunuz degil mi.öyle gözüküyor. ister 20 yıl ister 50 yıl farketmez yaşayabildinmi 10 yıl bile sana 50yılın deneyimini katabilir...

akıl dersi vermek ne haddim ne işimdir...

biz seviyemizi biliriz;)

siz sordunuz etiketimi bende belirttim...

lakayıt olan ben miyim yarım saattir etmediginiz hakaretin altında kalıyorum...
saygı çerçevesinden aşmak istemiyorum...

özdemir
27.10.2008, 16:40

farzedin ki kütük memuruyum,yaşlar yazıyor.genelde yaş ortalaması küçük.neden insanlar cahil? kendilerinden büyük insanlardan ders almak yerine,ders vermeye çalışıyorlar.mutlaka ki yaşı büyük diye herşeyi biliyor anlamına gelmez ama görüp yaşadığı şeyler bizlerden fazladır.merak ediyorum,acaba abilerinize,babalarınıza,amcal arınıza,dayılarınızada mı böyle davranıyorsunuz.hiç mi ters düştüğünüz durumlar olmuyor...

siz hep farazi şeyleri konuşuyorsunuz
biraz daha gerçekçi olun ondan sonra konuşalım lütfen

Abdurrahman 58
27.10.2008, 16:43

büyük sevgi göstermedikçe küçük saygıdan ödün verebilir!yani büyük büyüklüğünü bilecek.AKIL YAŞTA DEĞİL BAŞTADIR!büyük diye herşeyin en doğrusunu bilecek diye birşey yok.ben burda gördümki önce büyük küçüğe yanlış yapmış.abi,baba,amca,dayı olayı farklıdır.aile içinde tabiki saygılı olunur tartışmaya bile girilmez!ama burda ortalığı karıştırmak isteyenler var..!

Abdurrahman 58
27.10.2008, 16:45
NE İNSANLAR GÖRDÜM ÜSTÜNDE ELBİSE YOK
NE ELBİSELER GÖRDÜM İÇİNDE İNSAN YOK!!!

gereken kişiler gereken mesajı almıştır umarım..!

abircan
27.10.2008, 16:50
şimdi benim anlamadıgım konu şuki Siz hala diplomanın öneminden bahsediyorsunuz degil mi.öyle gözüküyor. ister 20 yıl ister 50 yıl farketmez yaşayabildinmi 10 yıl bile sana 50yılın deneyimini katabilir...

akıl dersi vermek ne haddim ne işimdir...

biz seviyemizi biliriz;)

siz sordunuz etiketimi bende belirttim...

lakayıt olan ben miyim yarım saattir etmediginiz hakaretin altında kalıyorum...
saygı çerçevesinden aşmak istemiyorum...

tam tersine semih aynı şeyi söylüyorum diplomanın bir önemi yok bende onu söylüyorum sadece başucumda bekleyen bir evrak yaşayan düşünen benim diyorum 20 yıl olmuş neredeyse mezun olalı herşey okulda üniveristede aldıklarınla yürümüyorki hayat ben onu diyorum , neyse boşver onu bunu şunu konu kalkınma nereden başlamalı idi bende çok acemice açılış yapmış bu konuya kendimce en mantıklı cevabı verdim, herşey beşeri sermayenin yükseltilmesiyle başlar yani eğitimle bu ise sadece olkulda alına eğitim olmadığını tüm hayatın alanına giren heryerde alınabilecek bir eğitimi kastediyorum, sokakta, tv de okulda, otobüste , tatilde heryerde heryerde eğitim alınır herkesten, imamdan , postacıdan çöpcüden çaycıdan bile

SEMİH-58
27.10.2008, 16:54
tam tersine semih aynı şeyi söylüyorum diplomanın bir önemi yok bende onu söylüyorum sadece başucumda bekleyen bir evrak yaşayan düşünen benim diyorum 20 yıl olmuş neredeyse mezun olalı herşey okulda üniveristede aldıklarınla yürümüyorki hayat ben onu diyorum , neyse boşver onu bunu şunu konu kalkınma nereden başlamalı idi bende çok acemice açılış yapmış bu konuya kendimce en mantıklı cevabı verdim, herşey beşeri sermayenin yükseltilmesiyle başlar yani eğitimle bu ise sadece olkulda alına eğitim olmadığını tüm hayatın alanına giren heryerde alınabilecek bir eğitimi kastediyorum, sokakta, tv de okulda, otobüste , tatilde heryerde heryerde eğitim alınır herkesten, imamdan , postacıdan çöpcüden çaycıdan bile

tamamdır... anlaştık;)sabahtan beri bunu söylemeniz için ugraşıyorum...

eda_58
27.10.2008, 16:56
Allaha çok şükür gerçekleri görebiliyorum ve gerçekçiyim özdemir.

büyük sevgi göstermedikçe küçük saygıdan ödün verebilir!yani büyük büyüklüğünü bilecek.AKIL YAŞTA DEĞİL BAŞTADIR!büyük diye herşeyin en doğrusunu bilecek diye birşey yok.ben burda gördümki önce büyük küçüğe yanlış yapmış.abi,baba,amca,dayı olayı farklıdır.aile içinde tabiki saygılı olunur tartışmaya bile girilmez!ama burda ortalığı karıştırmak isteyenler var..!

ben zaten dedim,büyük diye herşeyi biliyor anlamına gelmez diye.aile içinde saygılı olmak yeter mi sizce topluma? kimse alttan almazsa kavgalar tartışmalar büyürde büyür.önemli olan olumlu yaklaşmak,olumlu ders vermek.olaylara böyle yaklaşmayı deneyin birazda...

alıntıyı sizden yaptım diye,cevap size değildir.üzerine alınması gerekenler vardır mutlaka.bu konu için,yani bu konuya cevap yazmış arkadaşlar için söylemiyorum sadece...

SEMİH-58
27.10.2008, 16:58
Allaha çok şükür gerçekleri görebiliyorum ve gerçekçiyim özdemir.

ben zaten dedim,büyük diye herşeyi biliyor anlamına gelmez diye.aile içinde saygılı olmak yeter mi sizce topluma? kimse alttan almazsa kavgalar tartışmalar büyürde büyür.önemli olan olumlu yaklaşmak,olumlu ders vermek.olaylara böyle yaklaşmayı deneyin birazda...

alıntıyı sizden yaptım diye,cevap size değildir.üzerine alınması gerekenler vardır mutlaka.bu konu için,yani bu konuya cevap yazmış arkadaşlar için söylemiyorum sadece...
siz nerden biliyorsunuz özdemir nickli kişinin sizinle aynı yaşta veya sizden küçük oldugunuda ona direkt özdemir dediniz yoksa sizde mi kendi kendinize çelişki yaşıyorsunuz:)

abircan
27.10.2008, 17:03
NE İNSANLAR GÖRDÜM ÜSTÜNDE ELBİSE YOK
NE ELBİSELER GÖRDÜM İÇİNDE İNSAN YOK!!!

gereken kişiler gereken mesajı almıştır umarım..!

usta yiğido serrrkannn gözümede soksan teşekkürlerini seni muhatap almayacağım çatla emiiiiiii :) hehehehehehehehehehe
ayrıca o yukarıdaki lafın afillisini ben 12. cevapta yazmışım senin cevabın çok klişe kalmış be serkannnnnnn geliştir kendini arkadaşım artıkkkk :)

eda_58
27.10.2008, 17:04
siz nerden biliyorsunuz özdemir nickli kişinin sizinle aynı yaşta veya sizden küçük oldugunuda ona direkt özdemir dediniz yoksa sizde mi kendi kendinize çelişki yaşıyorsunuz:)

tamam ben kütük memuruyum,sizde birbirinizin avukatı...

kullanıcı adına göre hitab ettim.sizede semih demem zaten merak etmeyin.benim için burada şu an sadece SEMİH-58'siniz! yaşınızın benden küçük olması sizli bizli konuşmamıza engel olmaz yani.

yeterince açıktır umarım,anlayacağınız şekilde...

özdemir
27.10.2008, 17:05
[QUOTE=eda_58;324459]Allaha çok şükür gerçekleri görebiliyorum ve gerçekçiyim özdemir.

öyleyse farazi şeyler konuşmayın
siz benim yaşımı nerden biliyorsunuz
yada abircandan küçük olduğumu nereden çıkardınız
abircanı tanıyorsunuz orasını anladımda benim küçük olduğumu nereden anladınız bunu bilmek istedim
neyse siz bildiğiniz yoldan devam edin ama milletin bildiği yoluda kötülemeyin

SEMİH-58
27.10.2008, 17:06

tamam ben kütük memuruyum,sizde birbirinizin avukatı...

kullanıcı adına göre hitab ettim.sizede semih demem zaten merak etmeyin.benim için burada şu an sadece SEMİH-58'siniz! yaşınızın benden küçük olması sizli bizli konuşmamıza engel olmaz yani.

yeterince açıktır umarım,anlayacağınız şekilde...

evet bende onu diyorum lütfen sizli bizli konuşalım senli benli degil gene çelişkiye düştünüz...:)

Abdurrahman 58
27.10.2008, 17:08
usta yiğido serrrkannn gözümede soksan teşekkürlerini seni muhatap almayacağım çatla emiiiiiii :) hehehehehehehehehehe
ayrıca o yukarıdaki lafın afillisini ben 12. cevapta yazmışım senin cevabın çok klişe kalmış be serkannnnnnn geliştir kendini arkadaşım artıkkkk :)

yoo yerine culk diye oturmuş baksana hemen cevap yazmışsın!
ben ortoya atmıştım lafı..!

eda_58
27.10.2008, 17:11
ben burada kimseyle senli benli olmam zaten.nerde çelişkiye düşmüşüm onu anlamadım.

konunun fazlasıyla dışına çıkıldı.sonraki cevaplar mümkünse konuya yönelik olsun artık.

SEMİH-58
27.10.2008, 17:13
ben burada kimseyle senli benli olmam zaten.nerde çelişkiye düşmüşüm onu anlamadım.

konunun fazlasıyla dışına çıkıldı.sonraki cevaplar mümkünse konuya yönelik olsun artık.

Çelişki; sizli bizli konuşalım deyip senli benli konuşmanız...

emrinize uymak bizim için şereftir

abircan
27.10.2008, 17:14
konu güme gitti hep üslup tartışmaktan konu tartışılmıyor , işte türkiyenin düştüğü en büyük handikap bu, dağ gibi sorunlarımız var ama sorunlarımızı hedeflerimizi işlerimizi konuşamıyoruz , boşa gevezelik ( affedersiniz ) yapıp duruyoruz
mesal köy enstütileri nedir ne işlev görmüştür acaba yeniden benzer bir kurum işlevel hale getirilse kırsal kalkınma sağlanabilirmi,
daha güneydoğuda kadınlarımıza tuvalet nasıl yapılır kişisel temizlik nasıl yapılır eğitimi vermekten hicap duyan çok büyük zenginlerimiz var , yani ya hep beraber ya hiç kalkınmanın temel düsturu bu olabilmeli olmadıkça hep sorun var demektir

Abdurrahman 58
27.10.2008, 17:14
evet bende onu diyorum lütfen sizli bizli konuşalım senli benli degil gene çelişkiye düştünüz...:)

nerde abircan orda SİZ-BİZ meselesi alıştık artık gardaş.
biraz geliştir kendini abircan beyfendi!

SEMİH-58
27.10.2008, 17:18
şimdiden sonra köylerden başlamalı dersek hata etmiş oluruz Bence.

önceki dönemlerde köy nüfusu yüksekti o yüzden egitimin ana ocagı olarak köyler görüldü oysa şimdi herkes şehirlere göçüyor bu yüzden şehirlere dikkatli davranılmalı...

mesela bir çok köy birleştirilmiş sınıftan dert yanar oysa şehirlerde bir sınıfta 60 ögrencinin ders görüdügüne şahidim hangisi daha mantıklı?

yigidonun_kızı
28.10.2008, 12:36
konuyu düşüncelerinizi öğrenelim diye açtım tartışma yerine dönmüş saygı çerçevesinde yorumlar bırakılsın lütfenn!!!