PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : PASTANE POĞAÇASI


kronik
02.11.2008, 12:20
2 SU BARDAĞI SÜT
1 ÇAY BARDAĞI ŞEKER
1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
1 KİBRİT KUTUSU BÜYÜKLÜĞÜNDE YAŞ MAYA
1 YUMURTANIN AKI,1TATLI KAŞIĞI TUZ
ALABİLDİĞİNCE UN (HAMUR CIVIK OLACAK)
*******YAPILIŞI*********
2 su bardağı ılık sütün içine mayayı ve şekeri karıştırıyor ve diğer malzemeleri ekleyerek cıvık bir hamur elde ediyoruz .2 saat mayalanma süresinden sonra elimizi önce sıvıyağa batırıp daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak istediğimiz şekli veriyor tepsiye diziyoruz .1yumurtanın sarısı ile 2 yemek kaşığı pekmezi çırpıp,poğaçaların üzerine sürüyoruz çörek otu serpipi 150 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz .Afiyet olsun :)

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

arikarinkuchi
02.11.2008, 13:01
eline sağlık ablam :D

seva
09.11.2008, 12:10
biz bu poğaçadan çeşitleri çok çok yaparız uzun örgülü yılan şeklinde yani her çeşitlerden...

EyüphanAydın
09.11.2008, 12:17
OFFFF OFFFF YİNE CANIM ÇEKTİ :) TAM DAMARDAN GİRDİN BEEE ABLA