PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : SEYRET, SUS ve DİNLE...

Arif Coşkun
03.11.2008, 21:47
Seyret, sus ve dinle

Bir gün bir dağ güneşle birlikte güne uyandı. Rüzgarın esintisiyle ağaçlarının dallarını sallaya sallaya esneyerek gerindi. Güneş pırıl pırıl ufukta tam karşısından doğuyor, onunla arasında masmavi bir deniz çarşaf gibi günü karşılıyordu.

Dedi ki, "Ben ne güzel bir yerdeyim, önüm masmavi bir deniz ve her gün güneş bana gülümseyerek gün başlıyor."

Gökyüzünde küme küme bulutlar pamuk yığınlarını andırıyordu.

Martılar çoktan uyanmış gökyüzünde dans ediyorlardı. O sırada dağ bir de baktı ki, eteklerinde bir minicik fare denize doğru yürüyor.

"İiiiiiiiihhhhhh , bu da ne? Bu küçük fare benim manzaramı şimdi neden bozuyor?"

Onun oradan bir an önce gitmesini istedi ve şöyle bir titredi.

Tepeden aşağıya doğru bir kaç taş hızla yuvarlanmaya başladı. Fare sesi duyunca hemen bir yüksek kayanın üstüne sıçradı ve oraya yerleşti. Düşen taşlarda ona hiç bir zarar vermedi. Farecik de başladı denizin güzelliğini seyre...

Ara ara atlayan zıplayan balıklar denizin duruluğunda küçük halkalar oluşturuyordu.

Deniz dağın sıkıntısını anladı ve dağa seslendi:

"Neden böyle bir günde bir küçük fare için mutsuzluk oyununa başlıyorsun ki? Bak ben dümdüzken balıklar da benim duruluğumu bozuyorlar. Ben onlara kızıyor muyum? Biliyorum ki onlar bensiz ben onlarsız olamayız. Sen de seninle birlikte yaşamak zorunda olanlara kollarını açmalısın. Güneş hiç bulutlara bozuluyor mu? Benim ışınlarımı engelliyorlar diye kızıyor mu?

Kabul et gerçeği, herşey bir şeylerle bütün aslında. Fark ve güzellik de burada. Bu sayede hergün ayrı bir şey öğretiyor bize; her gün ayrı bir ders veriyor. Sen iyisi mi sadece SEYRET, SUS ve DİNLE."

Dağ denize sordu:

"SEYRET, SUS ve DİNLE? O da ne demek?"

Deniz, "Bak... Seyrettiğinde güzellikleri göreceksin... Sustuğunda kendinden başkalarının söylediklerini duyabileceksin...

Dinlediğindeyse onlardan öğrendiklerini uygulama fırsatı bulabileceksin..."

Arif Coşkun
03.11.2008, 21:56
Bu yazıyı yazanı tebrik ediyorum. harika. bana bu yaşımda bile bir şeyler öğretti bu yazı. bundan sonra daha bir güzel seyredeceğim.daha bir güzel dinliyeceğim ve daha bir güzel susacağım...

SivasLady
03.11.2008, 22:32
Bu yazıyı yazanı tebrik ediyorum. harika. bana bu yaşımda bile bir şeyler öğretti bu yazı. bundan sonra daha bir güzel seyredeceğim.daha bir güzel dinliyeceğim ve daha bir güzel susacağım...

abi bende sana tesekkür ederim
bizlerle paylstigin icin
gerceken cok güzel bir o kadarda anlali bir yazi :)

yerliturkuaz
03.11.2008, 22:50
Bizlere paylaşmak duygusunu hatırlatıyor günümüzde olmayan birşeyi yani....

Herkes kendini düşünüyor bu dünyada çıkar dünyası nede olsa....

ofgurleyuk78
03.11.2008, 23:02
Yazı aslında çok güzel ama biz bugüne kadar seyredip, susup , dinlemedik mi hep. Ne geldiyse başımıza ondan geldi. Seyredelim ama uyumayalım. susalım ama aykırı sesleri duymayalım, dinleyelim ama neden ve niçinleri soralım. İyi akşamlar.

Arif Coşkun
04.11.2008, 09:26
Yazı aslında çok güzel ama biz bugüne kadar seyredip, susup , dinlemedik mi hep. Ne geldiyse başımıza ondan geldi. Seyredelim ama uyumayalım. susalım ama aykırı sesleri duymayalım, dinleyelim ama neden ve niçinleri soralım. İyi akşamlar.
Değerli arkadaşım,
sende haklısın elbetteki ancak,
Yazıda verilmek istenilen mesaj birbirimizle yaşamasını bilmek,paylaşmak ortak değerlerimiz olduğunun farkına varmak, gereksiz bahanelerle birbirimizi incitmemek ve biribirimizi anlamak.
Yoksa elbetteki senin dediğin konumda olduğunda bunların tersi olması gerektiğinin pek çoğumuz farkındayız.

seva
04.11.2008, 16:33
bu hikayeden ders çıkarıp
kendi yaşantımıza uygulayabilmeliyiz
çok güzel bir paylaşımdı,emeğine sağlık

altuntas58
04.11.2008, 16:39
Kabul et gerçeği, herşey bir şeylerle bütün aslında. Fark ve güzellik de burada. Bu sayede hergün ayrı bir şey öğretiyor bize; her gün ayrı bir ders veriyor. Sen iyisi mi sadece SEYRET, SUS ve DİNLE

Bu güzel hikayeyi bizlerle paylaştığın için teşekkürler

Arif Coşkun
29.11.2008, 21:33
Kabul et gerçeği, herşey bir şeylerle bütün aslında. Fark ve güzellik de burada. Bu sayede hergün ayrı bir şey öğretiyor bize; her gün ayrı bir ders veriyor. Sen iyisi mi sadece SEYRET, SUS ve DİNLE

Bu güzel hikayeyi bizlerle paylaştığın için teşekkürler

Rica edderm , Haklısın Mehmet abi ben büyük sözü dinlerim abi aynen öyle ;)

EyüphanAydın
29.11.2008, 21:41
Arif abimizden yine çok güzel bir paylaşım,Teşekkürler arif abi.

seva
02.12.2008, 14:37
Seyret, sus ve dinle

Seyrederek hayatına yol bulursun..

susarakda gözlerin anlatır...

dinleyerek anlarsın..

Arif Coşkun
24.12.2008, 21:32
Seyret, sus ve dinle

Seyrederek hayatına yol bulursun..

susarakda gözlerin anlatır...

dinleyerek anlarsın..

hani bir laf vadır ya "Sen sus gözlerin konuşsun" onun gibi değilmi:)

sandalli
24.12.2008, 21:46
Seyrederek ögren, susarak diger sesleri dinle ve dinleyerek kendinden baskalarina önem verdigini göster. Benim cikardigim ders bu. Arif abiye bir tesekkür daha.

seva
25.12.2008, 22:58
Seyrederek ögren, susarak diger sesleri dinle ve dinleyerek kendinden baskalarina önem verdigini göster. Benim cikardigim ders bu. Arif abiye bir tesekkür daha.

güzel bi anlam çıkardın tşkler...

seva
25.12.2008, 22:59
hani bir laf vadır ya "Sen sus gözlerin konuşsun" onun gibi değilmi:)

evet abi sus gözlerin zaten konuşuyor :D

çılgın_türk
25.12.2008, 23:06

süper gerçekten... takdire şayan...

love_me_58
27.12.2008, 00:23
teşekkür ediyorum paylaşım için abi ;)

etzel1967
03.01.2009, 14:36
güzel bir paylaşım...teşekkürler........ ....

Arif Coşkun
02.04.2009, 14:42

Her şeyin kolayına kaçan bir toplumun bireyleriyiz. İçimize işlemiz; emek sarfetmeden her şeyi elde etmeye çalışırız. Çalışmadan para kazanmak isteriz; kitap okumadan roman yazmak isteriz; araştırmadan bilim insanı olmak isteriz. Kısacası birşey olmadan herşey olmaya çalışırız. Sanki herşey olduğumuzda hayat daha anlamlaşacakmış gibi hareket ederiz. Ve anlam ve anlamsızlığı birbirine karıştırırız.
Bazen bazı şeyleri anlamakta zorluk çekiyorum. Bazen bazı tartışmalara şahit oluyorum. İnsanların tartıştıkları konularda düşünmediklerini farkediyorum. Fakat düşünmeden fikir belirttiklerine şahit oluyorum. Kişinin düşüncesini bilmeden kişiye çamur attığını ve bunun adının da eleştiri olduğuna inanan insanlar görüyorum. Dikkat ettiniz mi bilmem, ama bizim kültüre ait insanlar bir konuyu tartışırken, konunun içerğini tartışmaktan uzak dururlar. Fakat kişinin kendisini tartışırlar, söylediğini değil. Batı kültürüne ait insanlar ise kişiyi değil, kişinin düşüncesini tartışırlar. Bu ve benzer sorunlara karşı felsefenin cevap olacağına, edebiyatın fikir vereceğine inanıyorum. Fakat en önemlisi anlamsız yaşamımıza anlam katacağını düşünüyorum felsefe ve edebiyatın. Daha fazla fesefe, daha fazla edebiyat dileğiyle...

Bende sana teşekkür ederim ilgi ve alakan için Hasan gardaşım :)