PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : AYRANLI ÇORBA(SOĞUK)KATIKLI AŞ


kronik
04.11.2008, 16:05
1 BARDAK YARMA
1/2 BARDAK HAŞLANMIŞ NOHUT(isteğe göre)
1 BAĞ PANCAR,VEYA ISPANAK
1/2 BAĞ TAZE NANE
2 BARDAK YOĞURT
2 DİŞ SARIMSAK
1 BARDAK SU YADA BUZ
Akşamdan ıslayıp haşladığımız yarmaları pişdikten sonra altını söndürmeye yakın ince ince kıydığımız pancar veya ıspanakları ekleyerek soğumaya bırakıyoruz .Öte yandan sarımsakları yoğurda katarak soğuyan otlu yarmayı yoğurda katıyoruz isteğe göre içine haşlanmış nohut ve nane ekleyerek servis yapıyoruz
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

sivaburs
04.11.2008, 16:18
Elinize sağlık ama ben bu çorbadan nefret ederim.....

Sweetgirl
04.11.2008, 16:25
ben genelde yarmayi kaynatiyorum, ayri bir kapda biraz unu soguk suda eziyorum ve özelenmis yogurdu ilave ediyorum...

Tencerede kaynayan yarmanin üzerinden az su alip bunu yogurdun icine karistiriyorum, bu sekilde yogurt birden sicak suya girmemis oluyor ve sok etkisi görmüyor...

yogurdu tencerenin icine yavas yavas karistirarark döküyorum
ve kaynayana kadar karistiriyorum..
kesilmemesine cok dikkat etmek gerek

ayri bir tavada sogan, nane, (pancar burda bulunmuyor) sokaricini hazirliyorum

5 dakika kadar kaynatdigim ayranli corbanin icine döküyorum ....


Dikkat etmek gerek: pisdikden sonra ocagin üzerindeyken arada bir karistirmak lazim, kaymak tutuyor. birde eger corbanin üzerine bir kasik ile soguk su gezdirildigi zaman kaymak tutmasida engelleniyor...

kronik
04.11.2008, 16:32
ben genelde yarmayi kaynatiyorum, ayri bir kapda biraz unu soguk suda eziyorum ve özelenmis yogurdu ilave ediyorum...

Tencerede kaynayan yarmanin üzerinden az su alip bunu yogurdun icine karistiriyorum, bu sekilde yogurt birden sicak suya girmemis oluyor ve sok etkisi görmüyor...

yogurdu tencerenin icine yavas yavas karistirarark döküyorum
ve kaynayana kadar karistiriyorum..
kesilmemesine cok dikkat etmek gerek

ayri bir tavada sogan, nane, (pancar burda bulunmuyor) sokaricini hazirliyorum

5 dakika kadar kaynatdigim ayranli corbanin icine döküyorum ....



Dikkat etmek gerek: pisdikden sonra ocagin üzerindeyken arada bir karistirmak lazim, kaymak tutuyor. birde eger corbanin üzerine bir kasik ile soguk su gezdirildigi zaman kaymak tutmasida engelleniyor...

İyi de hayatım bu sıcak çorba değil dikkatini çekeyim bu soğuk çorba parantez içinde de belirttim yani haşlanmış yarmayı sarımsaklı yoğurda katıyoruz kısacası

Sweetgirl
04.11.2008, 16:35
İyi de hayatım bu sıcak çorba değil dikkatini çekeyim bu soğuk çorba parantez içinde de belirttim yani haşlanmış yarmayı sarımsaklı yoğurda katıyoruz kısacası

evet biliyom canim onu sevmedigim icin bende bunu sülim dedim :D

özdemir
04.11.2008, 16:49
bizim orda buna gatıklı aş diyorlar :D
siz çok kibarsınız ;)

kronik
04.11.2008, 16:52
essahtende eyle derler di gatıklı aş kibarım he mi ? şeher hayatı işte böyle ediyor ellam nidek gurbanım :D :D :D

özdemir
04.11.2008, 16:58
essahtende eyle derler di gatıklı aş kibarım he mi ? şeher hayatı işte böyle ediyor ellam nidek gurbanım :D :D :D

neydek artık yapacak bi şey yok
senide böyle idare edecüğük :D

TracyMcGrady58
06.11.2008, 23:48
Ben buraya mesaj atmisim :D hatta resimde atmistim ama yok artik