Orijinalini görmek için tıklayınız : Cinayet Zanlısı Yakalandı
Sivaslilar.Net
07.11.2008, 22:05
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
Zara cinayetinin sanığı yakalandı.
Valilikten konuyla ilgili yapılan yazıyı açıklamada “ 30 Ekim 2008 Perşembe günü akşam saatlerinde Zara İlçesinde 7. sınıf öğrencisi 1996 doğumlu N.Ş. okuldan evine giderken kaybolmuş olup, 31 Ekim 2008 Cuma günü sabah saatlerinde kaybolduğu mevkide ağaçlıklar arasında ölü olarak bulunmuştur.
İl ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince konuyla ilgili başlatılan kapsamlı araştırma sonucunda 07.11.2008 Cuma günü (bugün) sabah saatlerinde 1993 doğumlu A.S. isimli şahıs, suça ilişkin delillerle birlikte ele geçirilmiştir.
Zara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma neticesinde mahkemeye sevk edilen A.S., tutuklanmıştır.”
Kibrisli
07.11.2008, 22:12
arsız namusuz daha 15 yaşında...
yerliturkuaz
07.11.2008, 22:16
Bu kadar küçük bir yaşta suç işlemek ülkemizin ne yolda olduğunun bir göstergesidir....
sandalli
07.11.2008, 22:22
Egitim aileden baslar, insanlar cocuklarini cok fazla kontrol etmeli, onlar bizim gelecegimiz ve gelecek böyle olmamali. Özellikle büyük sehirlerde yasayan cocuklara daha cok dikkat edilmeli, arkadaslarini tanimali, ona görde tedbir alinmali.
FALÇATA 58
08.11.2008, 08:09
ŞE REFSİZ SENİ İÇERİDE GÖRÜRLER MERAK ETME
ABDULLAH DUMAN
08.11.2008, 09:05
yaşatmayacaksın böylelerini................... ...........
Arif Coşkun
08.11.2008, 09:08
Yukarıdaki arkadaşlara katılıyorum,
En büyük eksiklik eğitimsizlik.
Tahsil eğitimi kadar aile içi eğitimide çok önemlidir.
Çocukları bu yaşlarda suça iten nedenler, elbetteki ilgisizlik, sahipsizlik sevgisizlik.
Burada aileye çok iş düşüyor, çocuklarına sahip çıkmak,başıboş bırakmamak günahın sevabın yanırsına insana saygıyı,sevgiyi davranış biçiminide aşılamalı ve işlemeli. Atalarımızın dediği gibi "Ağaç yaşken eğilir"
Çok kötü ve iğrenç bir durum. Yakalanan suçlu cezasını alacaktır ama ne fayda giden geri gelmiyor.
Allah yakınlarına sabırlar versin, inşallah buna benzer olaylar yaşanmaz bir daha.
EyüphanAydın
08.11.2008, 12:32
Cani insan ******** insan senin gibi ben insanın :mad:
helal olsun yakalayanlara , ilginç bir durum bir çocuk o yaşta nasıl katil olur, nereden beslenir bu ruh hali, nasıl ne eğitimi almıştır, internetteki sorgusuz sivalsiz yapılan sörflerin etkisi nedir, izlediği film, çizgi filmin vs in etkisi nedir acaba, bu da demekki aile içi iletişim çok önmli anne baba çocuk eş dost akraba ilişkileri düzenli kontrollü olmalı, yazık değilmi şimdi iki bebeyede
eğitim eğitim eğitim deyip duruyoruz aile çocuklarına insan sevgisini vermezse eğitim boşa....
hamitgüneyli
08.11.2008, 14:43
böyle olayların olması çok üzücü memleketimizde olmasıda ayrı bir hüzün katıyor ölen kardeşimize ALLAH dan rahmet diliyor ailesine başsağlığı diliyorum ALLAH sabırlar ihsan eylesin
böyle olayların olması çok üzücü memleketimizde olmasıda ayrı bir hüzün katıyor ölen kardeşimize ALLAH dan rahmet diliyor ailesine başsağlığı diliyorum ALLAH sabırlar ihsan eylesin
amin
insanlarda sabır olmasa varya :mad::mad:
Sivasprensi
08.11.2008, 19:43
assınlar serefsızı dıcem ama yastan kurtarıyor zaten yoksa bunu ıcerde yasatmazlardı
sandalli
08.11.2008, 20:08
Cocuklara sahip cikmak lazim, suclularin cezasini kanun vermeli, mafya filmleri ile büyüyen mafya filmlerinde ki karekterler idol ediliyor ve bütün millet bunu seyrediyor.
Arif Coşkun
08.11.2008, 20:22
Cocuklara sahip cikmak lazim, suclularin cezasini kanun vermeli, mafya filmleri ile büyüyen mafya filmlerinde ki karekterler idol ediliyor ve bütün millet bunu seyrediyor.
Güzel bir konuya değindin sandallı tşk. ler
Bugün hemen hemen her tv.kanalında erken saatlerde eli bıçaklı kan vahşet ,cinayet kafa kesme filmlerinden geçilmiyor,
İzlemesinler diyeceksiniz ama çocuk bunu dinlermi? Etkilenmemesi mümkün değil.Eminim ki o tür filmleri o saatte avrupada tv.lerde yayınlansın erken saati bırakın belkide geç vakittede yayınlamazlar,
Başta bu tür kalitesiz çocuklara kötü örnek olacak filmleri bir şekilde yasaklayıp yayınlatmamak ve yayınlayanlara ağır cezalar vermek.Bazı konularda sert tutum şart.
sandalli
08.11.2008, 20:30
Avrupada 14 yasinda ki bir cocuk en gec 8 bucuk 9 gibi yatakta olur, o tür filmler saat 10`dan sonra baslar, katillerin mafyanin halk kahramani gibi gösterildigi filmler reyting ugruna toplumun gelecegi olan cocuklarin uyku saatinden önce gösteriliyor, daha akl-i kamil olmamis yürekler onlara imreniyor ve onlarin yaptigini yapiyor, biz yetiskinlerde böylelerini asacaksin, keseceksin diye fetvalar savuruyoruz. Bu bizim gelecegimiz ve gelecegimizi karartan diziler, filmler yayinlanmamali.
-öyle degil mi Polatim.
-Haklisin abi, kaldirilmali bu tür filmler.
Arif Coşkun
08.11.2008, 21:23
Avrupada 14 yasinda ki bir cocuk en gec 8 bucuk 9 gibi yatakta olur, o tür filmler saat 10`dan sonra baslar, katillerin mafyanin halk kahramani gibi gösterildigi filmler reyting ugruna toplumun gelecegi olan cocuklarin uyku saatinden önce gösteriliyor, daha akl-i kamil olmamis yürekler onlara imreniyor ve onlarin yaptigini yapiyor, biz yetiskinlerde böylelerini asacaksin, keseceksin diye fetvalar savuruyoruz. Bu bizim gelecegimiz ve gelecegimizi karartan diziler, filmler yayinlanmamali.
-öyle degil mi Polatim.
Bazı şeylerin önmeni almayıp ondan sonrada şöyle, böyle diye ahlanıp sızlanırız,
Herşey baştan yapılmalı yani tahsilden başka eğitim aile içi eğitim çok önemli,
Daha 3-5 yaşındaki çocuğa babası "hele oğlum şu amcaya bir küfür et bakiyim" çocukta küfür edince kahkahayı basıp onu havaya zıplatıp tutarsa o çocuk büyüdüğünde ne yapacak ne uygulayack. Sanırım herşeye temelden başlamak lazım ama zor dostum ya gerçekten çok zor.
sivaslı yıldız
08.11.2008, 21:42
.Bu bizim gelecegimiz ve gelecegimizi karartan diziler, filmler yayinlanmamali.
-öyle degil mi Polatim.
Televizyonda 24 saat ne yayınlanırsa yayınlansın; davranışların sınırlarının diziler tarafından değil, yasalar tarafından çizilmesini çözüm olarak görüyorum..
ofgurleyuk78
08.11.2008, 21:43
Hiç dikkat ediyor musunuz son günler de ahlaksızlığın sayısında büyük artış var. 70 yaşındakiler 14 yaşındakilere taciz yapıyor, 15 yaşındaki 13 yaşındakilere.. Allah korusun. Tecavüz, gasp aldı başını gidiyor. Herkes eline geçirdiğine bir şeyler yapmaya çalışıyor.
Allah korusun..Erkek kız farketmiyor çok dikkatli olmak lazım. Cezaları indiriyorlar. Artırsınlar kardeşim artırsınlar....Hatta assınlar.
Bir Zara' lı olarak çok utandım ama;
Bir insan olarak daha da çok utandım ve düşündüm...!
AİLE NE VERİİRSE ÇOCUKLA ONLA BÜYÜR BENCE TVLERDENDE ETKİ OLABİLİR ANCAK BÜYÜK İHMAL YİNE AİLEDİR AİLE O ÇOCUĞUN GÖZÜ ÖNÜNDE ÖYLE FİLMLERİ İZLEYİP DERKİ GEBERTİN ŞU ADAMI DİYE SESLENİR O ÇOCUK NAPSIN ETKİLENİR BENCE EN BÜYÜK SUÇ AİLEDEDİR.
Veli Bircan
09.11.2008, 11:43
Arsız Namussuz Şerefsiz...Bunun Gibileri Tek Tek Asacaksın
Arsız Namussuz Şerefsiz...Bunun Gibileri Tek Tek Asacaksın
herkesin önüne getirip dövdüreceksin dünya aleme ibret olsun diye..
sandalli
09.11.2008, 15:42
Kurtlar Vadisi dizisinin sadece bir bölümünde öldürmek veya kafasina SIKMAK kelimeleri yaklasik 50 defa siradan bir kelime gibi kullaniliyor. Daha 10-15 yasinda ki gencler bunlari seyrediyor, ebeveyenler SIKILAN her kursunda, yere düsüp ölen her kiside kahkahalar atip, destek veriyorlar. Cocuklar kafasini bozanin kafasina SIKILMALI diye düsünüyor. Yetiskinlerde cok farkli degil aslinda. Arabasini sollamak, sadece kim diye bakmak, müsade edermisiniz diye sormak bile sizin dövülme, yaralanma veya öldürülme sebebiniz olabilir. Yolda yürürken, ortada bir sebep yokken, size laf atip sizden gelecek cevap sebebiyle sizi dögebilirler. ( Ben sahsen böyle bir dayak yedim.). Yani kisaca toplumda ki yozlasma cok kötü boyutlara gidiyor. Özellikle okumaya bir toplum olduk, eskiden insanlar okuduklari kitaplardan ilginc seyler anlatirlardi, simdi TV deki diziler konusuluyor. Hicbir kültürel degeri olmayan filmler gise rekorlari kiriyor. Genclerimiz ya Polat Alemdar yada Recep ivedik gibi olmaya calisiyor. Devlet seyrediyor, millet seyrediyor ve alkisliyor, sonrada 15 yasinda ki bir cocuk suc isledi diye asmali, kesmeli gibi sözler. O cocuk elbette suclu ama o cocuk, canini SIKANIN öldürülmesi gerektigine inaniyor.
Sweetgirl
09.11.2008, 19:48
Allahim simdiki genclige akil fikir ver.
Herkes egitimden vs. den bahsetmis. Yaaa Allah askina bi düsünün. Eski cocuklar nerde görmüslar anneden babadan sevgi? Nerde görmüsler cok büyük bir egitim?
Anne baba giderdi tarlaya, cocuklar evin önünde ne yaparlarsa yapsinlar. vs. Bu insanlar katilmi olmuslar???
Birakin ya egitimsizlikden vs. demeyi. Belkide biraz fazla egitilmis olmasin sakin bunlar. Hersey ulu ortada yapiliyor. Hersey herkesin gözünün önünde. Kim nerde kiminle ne yapmis herseyi artik görüyoruz.
Anne babaya, cevreye bulunuyor suc.
ya bunlar ta Habil ve Kabil den gelmedir o zamanlar da mı tv vardı acaba..
kabil tarihteki ilk cinayeti işleyen insandır. lanetlidir, ve dünya üzerinde işlenen cinayetlerin günahlarında onun da hissesi vardır.
ya bunlar ta Habil ve Kabil den gelmedir o zamanlar da mı tv vardı acaba..
kabil tarihteki ilk cinayeti işleyen insandır. lanetlidir, ve dünya üzerinde işlenen cinayetlerin günahlarında onun da hissesi vardır.
Evet o zamanlarda TV. mi vardı; ben o TV deki Filim veya olaylardan kaynaklandığını tahmin etmiyorum.Eğitim , aile terbiyesive çevre çok önemlidir.Birazda insanın kendi içinden gelecek her ne kadar aile iyi yetiştirsede bunların içinden iyiside çıkıyor kötüsü de; alimden zalim, zalimden alim olmuyormu?
Öncelikle böyle bir cinayetin aydınlatılmasına çok ama çok sevindim,açıkçası katilin yaşının küçük olmasınada birokadar üzüldüm 2 yıl ıslah evinde kalacaktır sonrada çıkacaktır.
Tvlerin ektisi konusuna gelince,bizlerde tvlerle büyüdük ama hamd olsun şu güne kadar ne polis,ne nezaret,nede mahkeme görmedik demek ki başka şeyler eksik,eğer herşeyi bir veya birkaç dizi yapıyorsa demekki yine bir veya birkaç dizide bu sorunu çözebilir öyle mi?Bizim zamanımızdada kovboy filmleri vardı,doğrayan,parçalayan samuray dizileri vardı ,ünlü Rambo vardı ortalığı kasıp kavuran o halde bizlerinde cani,katil olması gerekirdi öyle değil mi?
Aileden edinilmesi gereken ahlak ve terbiye eksik olunca bunada başıboşluk eklenince bu sonuçlar çıkıyor haa zengin bir ailenin çocuğu belki böyle katil olmuyor ama ailesinden aldığı "insana saygı" eğitiminden dolayı bağdat caddesinde çarpıp öldürdüğü taksiciye "Ne kadar çok uzattınız sadece bir taksiciydi "diyebiliyor.
Lafın özü ailenin verdiği eğitim daha sonrada okulda bu eğitim gelişimi çocuğun geleceğinin tayini babında dönüm noktasıdır.
Bu çocuktan ziyade bunun ebeveynlerini asmalı,suçlu olanlar onlar!
Arif Coşkun
10.11.2008, 09:33
Öncelikle böyle bir cinayetin aydınlatılmasına çok ama çok sevindim,açıkçası katilin yaşının küçük olmasınada birokadar üzüldüm 2 yıl ıslah evinde kalacaktır sonrada çıkacaktır.
Tvlerin ektisi konusuna gelince,bizlerde tvlerle büyüdük ama hamd olsun şu güne kadar ne polis,ne nezaret,nede mahkeme görmedik demek ki başka şeyler eksik,eğer herşeyi bir veya birkaç dizi yapıyorsa demekki yine bir veya birkaç dizide bu sorunu çözebilir öyle mi?Bizim zamanımızdada kovboy filmleri vardı,doğrayan,parçalayan samuray dizileri vardı ,ünlü Rambo vardı ortalığı kasıp kavuran o halde bizlerinde cani,katil olması gerekirdi öyle değil mi?
Aileden edinilmesi gereken ahlak ve terbiye eksik olunca bunada başıboşluk eklenince bu sonuçlar çıkıyor haa zengin bir ailenin çocuğu belki böyle katil olmuyor ama ailesinden aldığı "insana saygı" eğitiminden dolayı bağdat caddesinde çarpıp öldürdüğü taksiciye "Ne kadar çok uzattınız sadece bir taksiciydi "diyebiliyor.
Lafın özü ailenin verdiği eğitim daha sonrada okulda bu eğitim gelişimi çocuğun geleceğinin tayini babında dönüm noktasıdır.
Bu çocuktan ziyade bunun ebeveynlerini asmalı,suçlu olanlar onlar!
Serdar kardeşim,
Elbetteki sende haklısın değindiğin konuda,ancak;
Bunu sadece TV. lerdeki dizi veya filmlere bağlamak elbetteki doğru değil.Bu ancak sadece yaşanan üzücü olayların nedenlerinden biri.
Yukraıda çok sıkçada değindiğimiz gibi eğitim eksikliği eğitim derken sadece bu tahsil yöününden değili aile içi eğitimde önemli. 3-5 çocuk yapıp sokağa salmak marifet değil.Onların geleceğini düşünmektir önemli olan.İlgisiz alakasız ve sorunlu yetişen bu gençler ileride birer suçlu ölüm makinası olabiliyorlar.
Bu olaylarada asmakla hallolasa Bugün İran'da her yıl yüzlerce binlerce kişi bu tür suçlardan aslıyor sallandırılıyor, peki yeniden yapılmıyormu yapılıyor demekki bu asmaklada olacak bitecek değil.Temel unsur eğitim aile içi eğitimidir.Cahil insan bilgisiz insan herşeyi yapmaya meyillidir.
Bizdeki cezalar az, onu diyebiliriz, yani aftan yok bilmem iyi halden bunlar olmamalı, hatta bu tür suç işleyen insanalrı içerde beslemek yerine en ağır işlerde çalıştırmak gerek, hiç birşey yaptıramıyorsan götür taş ocağında balyozu ver eline taş kırsın.Belki bunlar saçma gelebilir ama işin aslında olamsı gerekeni bu.
Keza hırsızlıkta aynı bugün giriyorlar haftaya çıkıyorlar o halde bu ülkede hırsızlık bitermi. Yani bunlar hallolmayacak şeyler değil, çözüm üretmek yapıcı olmak ileriyi görmek.
Şimdi bu suçu işleyen insandan daha bu memlekete ne hayır gelir,yaşına başına bakmayacaksın bunu ömür boyu delikten çıkarmayacaksın,çürüsün bitsin orada.
tvde bi tane adam gördüm onu öldürecem milletin canını çok sıkıyor herkes öldürecekler ya bırakın şu saçmalamayı yok tv nin etkisi ne şuana kadar tv yokken sanki hiç mi olmuyordu bu gibi cinayetler örnek veriyim cahiliye döneminde kız çocuğu istemeyenler kız çocuklarını diri diri gömmerlerdi o zamanlar böyle vahşetlerde tv varmıydı da millet kız çocuğuna özene bezene anlatacak ses varmıydı dün haberlerde 4 aylık bebeği döve döve öldürenler sırf kız diye masum bebeği öldürenlerde mı tv izledi aa biz bu kızı öldürek yoksa başa bela oluyor böyle tvlerde manken olur diye :D yıllarca gelmiş halada var bu tür kız erkek ayrımcılığı bu cahiliye döneminde zannetmeyin şimdi daha bilinçli yapılıyor nasıl olsa çıkacam düşüncesiyle bunun tv ile alakası yok tek nedeni kıskançlık kin besleme aile sorunlulardan kaynaklanan ve cevresinin etkisi yok tvde izleyecekte aaa bende böyle yapabilirim diyen birinin ya bi pikolojik sorunu vardır yada zihinsel olarak özürlüdür diye düşünüyorum.....
Polat Alemdar,ve İskender abilerin seninle gurur duyuyor.Senin gibi bir eserleri oldukları için kıvanç dolular.
Polat Alemdar,ve İskender abilerin seninle gurur duyuyor.Senin gibi bir eserleri oldukları için kıvanç dolular.
döverim seni :D polatima laf yok :D
mertveilkeli
11.11.2008, 07:49
tek kelime ile açık söylim idam hükmü şart idamı hak edenler idam edilmeli suçları caydırıcı cezalar yok ne yazikki
zamanında patişah kadıları toplamış yani bu günkü adalet bakanlığının görevinde olan kişileri ve demiş büyük bir konforlu cezaevi yapın diye büyükte bir ödenek vermiş yani para kadının biri tek kişilik bir oda yapmış patişah açılışa gelmiş ya onca parayla sen bunumu yaptın suçluları nere sığdıracan deyince kadı cevap vermiş patişahım biri suç işledinmi burya hapsedecem ikinci suç işledinmi tahtalı köye göndercem yani idam edecem üçüncü kişi suç işlerse ikinci idam yanı sırayla bu devam peki soroyorum arkasından kimsenin suç işlemeyeceğine kim garanti verirki tabiki veremez e o zaman hal böyle olunca ne suçlu nede konforlu ceza evlerine gerek olmaz yani burdaki anlatmak istediğim cezalar ağır olmalı ölümlü cezalar çok çok ağır olmalı
Eğitenler iyi eğitemiyorsa bunu bir veya birkaç diziye bağlamak ne kadar doğru tartışılır,sanki bu ve benzeri diziler bittimi bu olaylarda bitecek.:rolleyes:
sivaslı yıldız
11.11.2008, 12:43
Allahim simdiki genclige akil fikir ver.
Herkes egitimden vs. den bahsetmis. Yaaa Allah askina bi düsünün. Eski cocuklar nerde görmüslar anneden babadan sevgi? Nerde görmüsler cok büyük bir egitim?
Anne baba giderdi tarlaya, cocuklar evin önünde ne yaparlarsa yapsinlar. vs. Bu insanlar katilmi olmuslar???
Birakin ya egitimsizlikden vs. demeyi. Belkide biraz fazla egitilmis olmasin sakin bunlar. Hersey ulu ortada yapiliyor. Hersey herkesin gözünün önünde. Kim nerde kiminle ne yapmis herseyi artik görüyoruz.
Anne babaya, cevreye bulunuyor suc.
Bu da demek oluyor ki sevgi görmeyen o zamanın çocukları bugün katil olan çocukların anne ve babaları..
Zaman değiştikçe değer yargılarımız değişmese de gereksinimlerimiz değişiyor bence.. Ve ben inanıyorum ki her çocuğun bu çağda koşulsuz sevgi ve iyi bir eğitim görmeye ihtiyacı var, elbette davranış sınırlarının yasalar tarafından belirlendiği bir ülke de..
Eğitenler iyi eğitemiyorsa bunu bir veya birkaç diziye bağlamak ne kadar doğru tartışılır,sanki bu ve benzeri diziler bittimi bu olaylarda bitecek.:rolleyes:
Bu dizlerin bu tür olayların artmasındaki etkisi su götürmez bir gerçek.Polat abim tavuk keser gibi adam öldürüyor ve hesabını da hiç bir eminiyet unsuru sormuyor.Tabi Polat denen adamı örnek alan çocuk da bu işleri akıbetini hiiç düşünmeden yapıyor.Hani sonunu düşünen kahraman olamaz ya.O bakımdan.:)
Bu dizlerin bu tür olayların artmasındaki etkisi su götürmez bir gerçek.Polat abim tavuk keser gibi adam öldürüyor ve hesabını da hiç bir eminiyet unsuru sormuyor.Tabi Polat denen adamı örnek alan çocuk da bu işleri akıbetini hiiç düşünmeden yapıyor.Hani sonunu düşünen kahraman olamaz ya.O bakımdan.:)
işte öyle kişilerin psikolojisinde sorun olduğunu düşünüyorum...
öyle çocukların aileleri sorunlu olursa ondan doğan bir sorundur...
insanları o kadar aptal yerine koyamazsınız...
Anlamadığım nokta şu:Kurtlar Vadisi ve onun türevleri çocukları olumlu etkiliyor diyen birisi var mı?
Anlamadığım nokta şu:Kurtlar Vadisi ve onun türevleri çocukları olumlu etkiliyor diyen birisi var mı?
ben kardeşime az önce sordum kurtlar vadisi izlerken adam adam öldürmek istermisin diye sordum..
cevap: yooooooooooooooooooooooooooooo ooooooooooooooooooooooooooo
ben kardeşime az önce sordum kurtlar vadisi izlerken adam adam öldürmek istermisin diye sordum..
cevap: yooooooooooooooooooooooooooooo ooooooooooooooooooooooooooo
demekki etkilemiyor çocukları tamam etkilenen vardır ama izletmiyecekler o kadar çocuk israr ediyorsa vuracaksın..
Arif Coşkun
11.11.2008, 20:10
demekki etkilemiyor çocukları tamam etkilenen vardır ama izletmiyecekler o kadar çocuk israr ediyorsa vuracaksın..
yani seva senin bu yaklaşımın oldumu şimdi:)
O zaman cinayetli film izlerken sinemada millet bir birinimi doğrayacak.;)
Bunlar hemen oluşacak şeyler değilki, çocukların bilinç altına yerleşiyor zamanla birikimle oluşacak şeyler bunlar, yaşadığı süreçte ruh hali neler yaptırır bilemeyizki.Sonra tüm izleyen çocuklar bunu yapar diye iddiamızda yok Yani kısaca bu tür filmlerde o meyilde olanlara etki edebilir etkili olabilir. İlk öğretim okullarında yaşı henüz 6-7 olan çocuklar mafyacılık polat, alemder oluyorlar hatta birbirilerini bile bıçaklayanlar oldu. Okuduk duyduk. Hala neyin iddiasını yapıyorsunuz anlamak güç. Lütfen kötü örnek olan şeyleri iyiymiş gibi göstermek ne kazandırır anlayamadım.
Sweetgirl
11.11.2008, 20:45
Bu da demek oluyor ki sevgi görmeyen o zamanın çocukları bugün katil olan çocukların anne ve babaları..
Zaman değiştikçe değer yargılarımız değişmese de gereksinimlerimiz değişiyor bence.. Ve ben inanıyorum ki her çocuğun bu çağda koşulsuz sevgi ve iyi bir eğitim görmeye ihtiyacı var, elbette davranış sınırlarının yasalar tarafından belirlendiği bir ülke de..
Sizinle ayni fikirde olmak isterdim ama olamiyorum. Cünkü o anne babalarin torunu oluyorum ben simdi... peki katilmiyim???
Burda eminim öyle yetisen insanlarin cocuklari cok vardir. Peki onlar katilmi??
Tabiki bunu yapanlarin bir eksikleri vardir... ama bu sadece egitimden kaynaklanmaz. Ben burda sucu televizyona bulmus degilm. Hersey birtek televizyondami gösteriliyor... Hayir sokaga ciktiginizda herseyi görebiliyorsunuz....
Simdi gelelim bu katili kim katil yapti... Veya bu cani insan nasil bu duruma geldi...
Bu konuda o kadar etkenlerin rolu varki:
1. Anne baba sevgisi (sizinde dediginiz gibi)
2. Iman eksikligi
3. Cevre
4. Televizyon
5. ve niceleri daha....
Bir insan eger pskopat degilse, önceden sunu söyle öldürecegim diye plan yapmaz.
Bu konudada son diyecegim
Allah kimseyi dogru yoldan sasirtmasin.
İnsaf kere insaf.Nasıl etkilemez?Geçen başka bir başlığa yazdım ve bu dizinin son bilmem kaç bölümünde onlarca cinayet,tecavüz,taciz,gasp,hır sızlık,silahlı baskın vb vb olduğu rakamlarla verdim.Bu ve benzeri dizilerde ben serseri,inançsız,devlet ve itaat duygusundan yoksun, ana-baba nedir bilmeyen bir nesil oluşturmaktır.Ben zerre kadar başka bir amaç göremiyorum.
Bak etkilenmez diyorsun,sonra da "vuracaksın" diyorsun,sen de etkilenmişsin gördün mü?Ne o vur mur?:D
muratsivasli
11.11.2008, 21:50
bunlari islah etmek zordur alismis bir kere,devami gelir,pili bitene kadar icerden cikartmamak lazim.
TÜCCAROĞLU
11.11.2008, 23:49
Gençlik kötüye gidiyor ALLAH yar ve yardımcımız olsun... Bu canı ALLAH verdi ALLAH alır.
Tenkit etmeden önce takip etmelisin sadece bir veya birkaç sahneyi baz alarak " VUR ABALIYA " modeliyle yaklaşırsan " EL İNSAF " haykırışların senide bağlar o zaman,orada sahneye alınanlar bugün ortaya çıkan gerçekler.Gerçeklerin ayan beyan ortaya dökülmesini ve bunuda görsel yolla takip etmeyi seviyorum,benim ve milyonların gerekliliğine inandığı şeyde bu... ;)
yani seva senin bu yaklaşımın oldumu şimdi:)
O zaman cinayetli film izlerken sinemada millet bir birinimi doğrayacak.;)
Bunlar hemen oluşacak şeyler değilki, çocukların bilinç altına yerleşiyor zamanla birikimle oluşacak şeyler bunlar, yaşadığı süreçte ruh hali neler yaptırır bilemeyizki.Sonra tüm izleyen çocuklar bunu yapar diye iddiamızda yok Yani kısaca bu tür filmlerde o meyilde olanlara etki edebilir etkili olabilir. İlk öğretim okullarında yaşı henüz 6-7 olan çocuklar mafyacılık polat, alemder oluyorlar hatta birbirilerini bile bıçaklayanlar oldu. Okuduk duyduk. Hala neyin iddiasını yapıyorsunuz anlamak güç. Lütfen kötü örnek olan şeyleri iyiymiş gibi göstermek ne kazandırır anlayamadım.
neden olmasınki burdaki öldüren kaç yaşında bi bak bakalım o yaştaki çocuğu assın kesin derken nedenb bi vurmayı çok görüyorsunuz onu anlıyamıyorum demekki aynı şey o zaman tvleri kaldıracaklaar size ne oluyor ailesi takmıyor sizi ne ilgilendiriyor aillesi ilgilenmiyorsa bu sizin sorununuz değil alla alla...
İnsaf kere insaf.Nasıl etkilemez?Geçen başka bir başlığa yazdım ve bu dizinin son bilmem kaç bölümünde onlarca cinayet,tecavüz,taciz,gasp,hır sızlık,silahlı baskın vb vb olduğu rakamlarla verdim.Bu ve benzeri dizilerde ben serseri,inançsız,devlet ve itaat duygusundan yoksun, ana-baba nedir bilmeyen bir nesil oluşturmaktır.Ben zerre kadar başka bir amaç göremiyorum.
Bak etkilenmez diyorsun,sonra da "vuracaksın" diyorsun,sen de etkilenmişsin gördün mü?Ne o vur mur?:D
sizin çocuğunuz varsa izletmeyin o izletenlerinin sorunu..
ayrıca o dizide tecavüz tacız yok sadece siyasetle ilgili bi dizi
ayrıca öldüren çocuğu assın kesin derken neden bi vurmak mı çok oluyor hem demişler Anlamayana söz kar etmez.
Çok izlenen bir diziden acı rakamlar
16 Ekim 2008 11:44
Bir dizinin 55 bölümünde, 411 cina-yet, 152 yaralama, 137 saldırı, 147 dayak, 155 tokat, 175 kavga, 110 işkence, 3 tecavüz, 191 taciz, 145 çatışma çıktı!
Mersin'in Tarsus ilçesi Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) Müdürü Murat Tarsuslu, çok fazla izlendiği belirtilen bir dizinin incelenen 55 bölümünde, 411 cinayet, 152 yaralama, 137 saldırı, 147 dayak, 155 tokat, 175 kavga, 110 işkence, 3 tecavüz, 191 taciz, 145 silahlı çatışmanın meydana geldiğini bildirdi.
Tarsuslu, yazılı açıklamasında, ailenin, cinsellik, neslin devamı, toplum huzuru gibi çok sayıda görevi yerine getirmenin yanında, bireyin yaşamında çok önemli yer tutan sevgi ihtiyacı, psikolojik gelişim, eğitim, kültürel değerleri kazanma gibi temel ihtiyaçlarını karşıladığı en öncelikli kurum olduğunu ifade etti.
Ailenin toplum çekirdeğini oluşturduğuna vurgu yapan Tarsuslu, bazı dizilerin ise içerikleriyle bu yapıyı bozmaya başladığını ileri sürdü.
Çok fazla izlendiği belirtilen bir dizinin 55 bölümü üzerinde yapılan bir araştırmada önemli bulguların ortaya çıktığını ifade eden Tarsuslu, incelenen 55 bölümde, ''411 cinayet, 152 yaralama, 137 saldırı, 147 dayak, 155 tokat, 175 kavga, 110 işkence, 3 tecavüz, 191 taciz, 145 silahlı çatışma''nın meydana geldiğinin belirlendiğini bildirdi.
Dizi filmlerin büyüme çağındaki çocukları gerçek dünyadan uzaklaştırarak için adeta bir ''hayal dünyası'' yarattığına dikkati çeken Tarsuslu, şunları kaydetti:
''Kitle iletişim araçlarının kişinin tutum ve davranışları üzerindeki etkileri çok güçlüdür ve bu inkar edilemez. Ancak, son zamanlarda medyadaki bazı dizilerin olumsuz etkisiyle toplumda aile kurmak ve çocuk sahibi olmak gibi değerler önemi yitiriyor. Evlenmemek, nikahsız aşk birlikteliği yaşamak, kabul edilebilir, sıradan bir yaşam tarzı olarak gösteriliyor. Okul çağındaki genç kızlar için hayatın gerçeklerinden uzaklaşıp tozpembe bir dünyada yaşamasına imkan sağlayan, arkadaşlık ilişkilerinin daha da cinsel boyutlara indirilmesini meşrulaştıran ve gençleri bu yönde bir hayat tarzını benimsemeye iten diziler var. Ergenlik çağının içerisinde bulunan gençler için şiddetin egemen olduğu, çalışarak hayatı kazanmak yerine kısa yoldan köşeyi dönmenin konu edindiği diziler mevcut.
Ailedeki problemler toplum kaynaklıdır ve bu problemler toplumun bütününü ilgilendiren ve çöküşüne sebep olabilecek hayati meselelerdir. Diziler, ölene kadar sürdürülmesi için söz verilen evliliklerin, ihanetlerle, entrikalarla yıkıldığını gösteren örneklerle dolu. Bireye ve topluma sağladığı önemli yararlarla toplumun ve bireyin vazgeçilmez ögesi olan aile, evlerimizin başköşesine oturan televizyondaki bu yayınlarla özellikle milli ve manevi değerlerden yoksun bazı dizi filmlerle dejenere oluyor.''
Böyle bir dizinin faydalı olduğunu hala nasıl savunabiliyoruz anlayamıyorum.Bir öğretmen olarak bu tür dizilerin zararlarını birinci elden izleyeen,yaşayan insanlarız.Dolayısıyla bu tür dizilerin olumsuz etkilerini en iyi gözlemleyen kişileriz diye düşünüyorum.
sizin çocuğunuz varsa izletmeyin o izletenlerinin sorunu..
ayrıca o dizide tecavüz tacız yok sadece siyasetle ilgili bi dizi
ayrıca öldüren çocuğu assın kesin derken neden bi vurmak mı çok oluyor hem demişler Anlamayana söz kar etmez.
Benim evimde zaten bu tür dizlerin adı bile geçmez.Peki sonuç ne mi?
Biri Fen lisesine,diğeri Anadolu öğretmen Lisesine giden iki tane saygılı,çalışkan,terbiyeli birey.Bu tür dizilerin izlenmesine izin verseydim bunu sağlamak çok ama çok zor olacaktı.
Biri Fen lisesine,diğeri Anadolu öğretmen Lisesine giden iki tane saygılı,çalışkan,terbiyeli birey.Bu tür dizilerin izlenmesine izin verseydim bunu sağlamak çok ama çok zor olacaktı.
p aile terbiyesinden tvile ne alaka sen tv den kendini yönlendiriyorsun saçmalamayı bırak....
p aile terbiyesinden tvile ne alaka sen tv den kendini yönlendiriyorsun saçmalamayı bırak....
Bir insanın TV'yi hele hele Kurtlar Vadisi gibi tahrip gücü yüksek bir diziyi savunması benim aklım almaz.Dediğim gibi ben bir eğitimciyim ve TV'nin zararlarını en iyi gören kesimim.Çocuk ertesi günkü yazılıdan sıfır almayı göze alıyor ama o lanet diziyi kaçırmayı göze almıyor.Al sana bir tanecik zararı.Daha çoook da kalsın!:)
Ne alaka?
Tv'nin uzun uzun izlendiği evde aile içi iletişim yok denecek kadar azdır.Aile içi iletişimin yok denecek kadar az olduğu bir evde de aile terbiyesi yok denecek kadar azdır.
Çok izlenen bir diziden acı rakamlar
16 Ekim 2008 11:44
Bir dizinin 55 bölümünde, 411 cina-yet, 152 yaralama, 137 saldırı, 147 dayak, 155 tokat, 175 kavga, 110 işkence, 3 tecavüz, 191 taciz, 145 çatışma çıktı!
Mersin'in Tarsus ilçesi Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) Müdürü Murat Tarsuslu, çok fazla izlendiği belirtilen bir dizinin incelenen 55 bölümünde, 411 cinayet, 152 yaralama, 137 saldırı, 147 dayak, 155 tokat, 175 kavga, 110 işkence, 3 tecavüz, 191 taciz, 145 silahlı çatışmanın meydana geldiğini bildirdi.
Tarsuslu, yazılı açıklamasında, ailenin, cinsellik, neslin devamı, toplum huzuru gibi çok sayıda görevi yerine getirmenin yanında, bireyin yaşamında çok önemli yer tutan sevgi ihtiyacı, psikolojik gelişim, eğitim, kültürel değerleri kazanma gibi temel ihtiyaçlarını karşıladığı en öncelikli kurum olduğunu ifade etti.
Ailenin toplum çekirdeğini oluşturduğuna vurgu yapan Tarsuslu, bazı dizilerin ise içerikleriyle bu yapıyı bozmaya başladığını ileri sürdü.
Çok fazla izlendiği belirtilen bir dizinin 55 bölümü üzerinde yapılan bir araştırmada önemli bulguların ortaya çıktığını ifade eden Tarsuslu, incelenen 55 bölümde, ''411 cinayet, 152 yaralama, 137 saldırı, 147 dayak, 155 tokat, 175 kavga, 110 işkence, 3 tecavüz, 191 taciz, 145 silahlı çatışma''nın meydana geldiğinin belirlendiğini bildirdi.
Dizi filmlerin büyüme çağındaki çocukları gerçek dünyadan uzaklaştırarak için adeta bir ''hayal dünyası'' yarattığına dikkati çeken Tarsuslu, şunları kaydetti:
''Kitle iletişim araçlarının kişinin tutum ve davranışları üzerindeki etkileri çok güçlüdür ve bu inkar edilemez. Ancak, son zamanlarda medyadaki bazı dizilerin olumsuz etkisiyle toplumda aile kurmak ve çocuk sahibi olmak gibi değerler önemi yitiriyor. Evlenmemek, nikahsız aşk birlikteliği yaşamak, kabul edilebilir, sıradan bir yaşam tarzı olarak gösteriliyor. Okul çağındaki genç kızlar için hayatın gerçeklerinden uzaklaşıp tozpembe bir dünyada yaşamasına imkan sağlayan, arkadaşlık ilişkilerinin daha da cinsel boyutlara indirilmesini meşrulaştıran ve gençleri bu yönde bir hayat tarzını benimsemeye iten diziler var. Ergenlik çağının içerisinde bulunan gençler için şiddetin egemen olduğu, çalışarak hayatı kazanmak yerine kısa yoldan köşeyi dönmenin konu edindiği diziler mevcut.
Ailedeki problemler toplum kaynaklıdır ve bu problemler toplumun bütününü ilgilendiren ve çöküşüne sebep olabilecek hayati meselelerdir. Diziler, ölene kadar sürdürülmesi için söz verilen evliliklerin, ihanetlerle, entrikalarla yıkıldığını gösteren örneklerle dolu. Bireye ve topluma sağladığı önemli yararlarla toplumun ve bireyin vazgeçilmez ögesi olan aile, evlerimizin başköşesine oturan televizyondaki bu yayınlarla özellikle milli ve manevi değerlerden yoksun bazı dizi filmlerle dejenere oluyor.''
Böyle bir dizinin faydalı olduğunu hala nasıl savunabiliyoruz anlayamıyorum.Bir öğretmen olarak bu tür dizilerin zararlarını birinci elden izleyeen,yaşayan insanlarız.Dolayısıyla bu tür dizilerin olumsuz etkilerini en iyi gözlemleyen kişileriz diye düşünüyorum.
bu ne sacmalik ya bu nasil haber onuda anlamadim ya sizinde bildiginiz gibi insan iradesi hurdur isteyen istedigi diziyi seyreder yok tecavuz , siddet veya baska turlu seyler varmis dizide istemeyen seyretmesin kardesim zorlami seyrediyonuz ozenti varmis ozenmeyin kardesim ozenecek sey kalmadida bi film kahramaninami ozeniyonuz komik hemde cok komik..
Onlardan beteri var. Sabah ki kadın programlarını bi izlemek lazım. Dallas'a da dizilere de rahmet okutuyorlar. Kime hizmet için var bunlar bilmek lazım.
bazı arkadaşlar saolsunlar hemen vadiyi hedef göstermişler k.vadisi pusu yayımlanalı 43 hafta oldu kaldı ki vadide tecavüz olayı hiç yok kendini farklı görenler vadiye düşmanlık yapmasın.siz hangi diziyi izliyosunuz acaba.ne demişler bana dizini söyle sana kim olduğunu söyliyeyim..
Bir tv dizisinden etkilenecek gerizekali cocuklar, nesiller istemyiz zaten. O egitimciler boyle konusacaklarina o cocuklara onlarin bir dizi, senaryo oldugunu anlatsinlar.
gelin kaynana,biri bizi gözetliyor ve magazin programları bozuyo.niye bunlarla uğraşmıyolar.çıplak görüntülerin ahlaksızlıkların bu "binbir gece" denen ahlaksız dizi
bu ne sacmalik ya bu nasil haber onuda anlamadim ya sizinde bildiginiz gibi insan iradesi hurdur isteyen istedigi diziyi seyreder yok tecavuz , siddet veya baska turlu seyler varmis dizide istemeyen seyretmesin kardesim zorlami seyrediyonuz ozenti varmis ozenmeyin kardesim ozenecek sey kalmadida bi film kahramaninami ozeniyonuz komik hemde cok komik..
Onlardan beteri var. Sabah ki kadın programlarını bi izlemek lazım. Dallas'a da dizilere de rahmet okutuyorlar. Kime hizmet için var bunlar bilmek lazım.
bazı arkadaşlar saolsunlar hemen vadiyi hedef göstermişler k.vadisi pusu yayımlanalı 43 hafta oldu kaldı ki vadide tecavüz olayı hiç yok kendini farklı görenler vadiye düşmanlık yapmasın.siz hangi diziyi izliyosunuz acaba.ne demişler bana dizini söyle sana kim olduğunu söyliyeyim..
Bir tv dizisinden etkilenecek gerizekali cocuklar, nesiller istemyiz zaten. O egitimciler boyle konusacaklarina o cocuklara onlarin bir dizi, senaryo oldugunu anlatsinlar.
gelin kaynana,biri bizi gözetliyor ve magazin programları bozuyo.niye bunlarla uğraşmıyolar.çıplak görüntülerin ahlaksızlıkların bu "binbir gece" denen ahlaksız dizi
Zaten kimse kimsenin hür iradesine karışmıyor.Biz burda zararlarını anlatıyoruz o kadar.Şu özenme işini bana anlatma, ben zaten Polat gibi sıradan bir karaktere özenecek değilim.Ama sen gel bunu çocuklara anlat.Polat da Polat.:)
Ben hangi diziyi izliyorum?
İzlediğim tek dizi yoktur.Hayatım boyunca tek bir dizi dahi izlemedim.Zaten ben daha önce de dedim dizilere,sabah porgramlarına topyekün karşıyım.
Çocuklara Polat'ın bir dizi olduğunu senarya olduğunu zaten defalarca anlatıyoruz.Dersi bırakıp Tv'nin zararlarından bahsediyorum.Ama dedim ya özenti bu.Başka bir şeye benzemez.Poalt'ın bir gecede tavuk keser gibi 10 adam öldürmesi,benim onlara "bu bir senaryodur" dememden daha etkileyici geliyor.:)
bu ne sacmalik ya bu nasil haber onuda
Saçmalık değil,sayısal veriler.:)
sivaslı yıldız
12.11.2008, 15:24
Biri Fen lisesine,diğeri Anadolu öğretmen Lisesine giden iki tane saygılı,çalışkan,terbiyeli birey..
Sizin evde şiddetle ilgili bir problem belki olmayabilir ama kanımca başka konularla ilgili daha büyük problemler var Yiğiter.. Mesela bizim evde de toplu olarak takip ettiğimiz hiç bir dizi olmamasına rağmen ( özellikle senin kasteddiğin türden diziler izlenmez) , kendimizi hiç bir zaman saygılı, çalışkan, terbiyeli atfetmedik..:) Elhamdulillah etmeyizde..;)
Sizin evde şiddetle ilgili bir problem belki olmayabilir ama kanımca başka konularla ilgili daha büyük problemler var Yiğiter.. Mesela bizim evde de toplu olarak takip ettiğimiz hiç bir dizi olmamasına rağmen ( özellikle senin kasteddiğin türden diziler izlenmez) , kendimizi hiç bir zaman saygılı, çalışkan, terbiyeli atfetmedik..:) Elhamdulillah etmeyizde..;)
Saygının belli kuralları vardır.O kurallar çerçevesinde isen saygılısındır.Bunun sana göresi bana göresi olmaz.Ben kardeşlerimi saygılı olark görüyorum.Zaten kendim için "saygılıyım" ifadesini kullanamadım,kardeşlerim için kullandım.Bunda da bir mahsur görmüyorum,çünkü gerçekten saygılılar.:)
Ne alaka?
Tv'nin uzun uzun izlendiği evde aile içi iletişim yok denecek kadar azdır.Aile içi iletişimin yok denecek kadar az olduğu bir evde de aile terbiyesi yok denecek kadar azdır.
herkesin iradesi hurdur insanin kontrol mekanizmasi vardır nsanin ne yapi ne yapmamasi gerektigi konusunda kendinin karar verici olmasini saglayan guc dimi İnsan, içindeki iki sesin ( nefs ve ruh) taleplerini dinler ve serbest iradesi ile bir tanesini seçer. dimi Öncelikle Aile etkili olur cocuklarin davranislarinda. Sonucta ufak yasta cocuklar vakitlerinin büyük bir kismini Aileleri ile gecirir. Sorunsuz bir Ailenin icinde yetisen cocuklar bircok davranislarinda karakter yapilanmasinda Aile büyüklerini örnek almaya calisir.
Tabi sabah kalktiginda sokaga birakilan ve ancak aksam karanliginda eve yatmaya gelen cocuklardada malesef cevre etkili olur...
davranışlarındaki en önemli unsur ailedir çünkü çocuk daha dogar dogmaz ailenin yanındadır ve büyüyüp çevreye adapte olana kadar ailsinden ne görürse onu alır çevre ikinci palanda onun hayatına girer ve ailesinden aldıgı temeller saglamsa çevreden pek fazla etkilenmez...iş ailede bitiyor
:)
Yaw bakıyorsunuz çocuk anasız, babasız yuvalarda yetişerek büyüyor.. Yüksek makamlara geliyor; iyi, efendi biri oluyor..
Bir diğerine bakıyorsunuz.. Anasının; el bebek gül bebek yetiştirdiği, bilmem nelerden sakındığı çocuk gitmiş uyuşturucu kullanıyor, hırsızlık yapıyor..
Bence bu o insanın mizacıyla, fıtratıyla ilgili..Bence aile kadar çevreninde çok etkisi var yaşamınızda,birde kendi yapısında olan karakter yapısıda çok önemli bazı kimselar varkı ne ailesine benzer nede çevresine benzer,kendi yolunu çizmiş o çizgiden dışarı çıkmaz
ergenlik çağına gelindiğinde çocuğun çevresiön plana çıkar.
O dönemde kötü çevre, kötü arkadaşlar kötü aile demektir.
Zaten kimse kimsenin hür iradesine karışmıyor.Biz burda zararlarını anlatıyoruz o kadar.Şu özenme işini bana anlatma, ben zaten Polat gibi sıradan bir karaktere özenecek değilim.Ama sen gel bunu çocuklara anlat.Polat da Polat.:)
Ben hangi diziyi izliyorum?
İzlediğim tek dizi yoktur.Hayatım boyunca tek bir dizi dahi izlemedim.Zaten ben daha önce de dedim dizilere,sabah porgramlarına topyekün karşıyım.
Çocuklara Polat'ın bir dizi olduğunu senarya olduğunu zaten defalarca anlatıyoruz.Dersi bırakıp Tv'nin zararlarından bahsediyorum.Ama dedim ya özenti bu.Başka bir şeye benzemez.Poalt'ın bir gecede tavuk keser gibi 10 adam öldürmesi,benim onlara "bu bir senaryodur" dememden daha etkileyici geliyor.:)
madem tv izlemiyorsun neden biliyorsun tv den etki olduğunu birde bunu düşün insan tecrübeli olduğunu konularda konuşur bence....
El bebek gül bebek beslemekle aile terbiyesi hakkında nasıl bir kurdun ki?
Aile terbiyesi el bebek gül bebek yetiştirmek midir?
Yuvada anasız babasız büyüen çocuklarsa nadiren yüksek makamlara gelir.O da maddi güçleri olmadıkları için gelemezler genelde.Aralarında yüksek hırs yapan varsa nadiren iyi yetişirler.Yuvada büyümek terbiyesiz büyümeye engel de değildir zaten.Yani efendi biri olması anormal değil.,
Bir çocuk düşün sabah annesiyle beraber evde.Annesi açıyor o ahlaksız sabah programalını,izdivaç programlarını.Sonra akşam oluyor babası geliyor açıyor Vadi'yi,onun omadığı günlerde yine resil dizilerden birini onu izliyor.Sen bu çocuğktan başarı bekleyemezsin,ilgi bekleyemezsin,sosyallik bekleyemezsin.Neden TV yüzünden işte.
Daha geçen gün bir öğrencimin velisi geldi.Hocam dedi bilgisayrın başından kaldıramıyorum.Sürekli Kurtlar Vadisini tekrar bölümü izleyip duruyor.kalk olum ders çalış dediğimde beni tersliyor,hatta bir keresinde de bana vurdu dedi ve ağlamaya başaldı.Bunu yapan 6.sınıf öğrencisi.Sınavımdan da aldığı not 12.Bunun gibi bir sürü örnek var.ben hepsini gayet iyi görüyorum.
madem tv izlemiyorsun neden biliyorsun tv den etki olduğunu birde bunu düşün insan tecrübeli olduğunu konularda konuşur bence....
Sigaranın zararlı olduğunu bilmek için içmek mi lazım,alkolun sinir sistemini etkilyip sarhoş ettiğini bilmek için içmek mi lazım?
Ne sigara ne de alkol kullanırım,yani ikisinde de tecrübem hiç yok.Ama ikisinde ne kadar zararlı olduğunu biliyorum.
Sigaranın zararlı olduğunu bilmek için içmek mi lazım,alkolun sinir sistemini etkilyip sarhoş ettiğini bilmek için içmek mi lazım?
Ne sigara ne de alkol kullanırım,yani ikisinde de tecrübem hiç yok.Ama ikisinde ne kadar zararlı olduğunu biliyorum.
aynen öyle anlama için bunları yapmak gerek kimse yapmadan anlamaz....
aynen öyle anlama için bunları yapmak gerek kimse yapmadan anlamaz....
Sigaranın zararlı olduğunu ya da alkolun sarhoş ettiğini anlamak için illa içmek lazım öyle mi?
Tamam daha tartışmıyorum senle.
şeytanrecordzs
12.11.2008, 19:32
valla kuçukmuçuk anubunu bilmem direk asılması lazım bubun ve bunun gibilerinn
Sigaranın zararlı olduğunu ya da alkolun sarhoş ettiğini anlamak için illa içmek lazım öyle mi?
Tamam daha tartışmıyorum senle.
o kadarda demedik içmeden anlaşılmıyor ne kadar doğru olduğu yanlış olduğunu ondan bileceksin.... :D
El bebek gül bebek beslemekle aile terbiyesi hakkında nasıl bir kurdun ki?
Aile terbiyesi el bebek gül bebek yetiştirmek midir?
Yuvada anasız babasız büyüen çocuklarsa nadiren yüksek makamlara gelir.O da maddi güçleri olmadıkları için gelemezler genelde.Aralarında yüksek hırs yapan varsa nadiren iyi yetişirler.Yuvada büyümek terbiyesiz büyümeye engel de değildir zaten.Yani efendi biri olması anormal değil.,
Bir çocuk düşün sabah annesiyle beraber evde.Annesi açıyor o ahlaksız sabah programalını,izdivaç programlarını.Sonra akşam oluyor babası geliyor açıyor Vadi'yi,onun omadığı günlerde yine resil dizilerden birini onu izliyor.Sen bu çocuğktan başarı bekleyemezsin,ilgi bekleyemezsin,sosyallik bekleyemezsin.Neden TV yüzünden işte.
Daha geçen gün bir öğrencimin velisi geldi.Hocam dedi bilgisayrın başından kaldıramıyorum.Sürekli Kurtlar Vadisini tekrar bölümü izleyip duruyor.kalk olum ders çalış dediğimde beni tersliyor,hatta bir keresinde de bana vurdu dedi ve ağlamaya başaldı.Bunu yapan 6.sınıf öğrencisi.Sınavımdan da aldığı not 12.Bunun gibi bir sürü örnek var.ben hepsini gayet iyi görüyorum.
el bebek gül bebek derken herşeyini katıyorum yani terbiyesiyle ahlakıyla diyorum..
Aile tebiyesiyle yetişmiş hiç bir insan serseri olmaz.
O senin dediğin her istekleri yerine gelerek,şımartılarak yani el bebek gül bebek büyümüş çocuklarda olur.
Aile terbiyesi alıp da serseri yetişen tek insan mevcut değildir.
mesut_tncsvs
12.11.2008, 19:55
asmalılar böylelerini. ama içerden çıkarmısın orası mechul bir durum.
Arif Coşkun
12.11.2008, 20:05
Konu sağa sola yön değiştimiş tekrar aynı yöne gelmiş gibi,
Kısacası,
Erken saatlerde TV. Ekranlarında
Çocukları kötü yönce etkileyeceğinden
Bunu psokologlar bile ailelere söylüyor
İşkence gibi, kafa kol kesme gibi,kanlı
Şiddet içerikli cinayet işlenilen sahneler filmlerden çıkarılsın,
Kısaca istenilen bu,
Yok bunlar çocukları etkilemez varsın izlesinler diyorsanız buyurun o halde,
dahada şiddet içerikli cd'ler alın izletin çocuğunuza, kardeşinize, kuzeninize,
faydaları ileriki zamanlarda size geri dönecektir.
elbetteki sizi engelleyen yok.
Hayırlı izleme ve izletmeler.
Aile tebiyesiyle yetişmiş hiç bir insan serseri olmaz.
O senin dediğin her istekleri yerine gelerek,şımartılarak yani el bebek gül bebek büyümüş çocuklarda olur.
Aile terbiyesi alıp da serseri yetişen tek insan mevcut değildir.
o hiç belli olmaz hiç olmaz dediğimiz şeyler oluyor....
Milyonda bir olan şeyleri hesaba katılmaz.
Bir makina 999.999 güzel ürün çıkardı,1tane kötü ürün çıkardı.Bu makina için kötü makina diyemeyiz,o hatalı bir ürünü hesaba bile katmayız.
Bu bir ölçü değil ki benim yeğenlerimde bu dizinin müptelası ama biri okuduğu tekniklisenin birincisi,aynı zamanda Avrupa birliği E-Tarım proje birincisi ve ayrıca Tübitakta YİĞİDO ismiyle yaptığı robotlada dereceye girmiş bir isim,bir diğeri Anadolu Lisesini en yüksek puanla kazandı ve okuyor,bir diğeri Necati Erşen Öğretmen Lisesinde başarılı bir şekilde okuyor demek ki bahsedildiği gibi bu ve benzeri dizileri izlemek insanı Zombileştirmiyormuş,şimdi Apo denen şahsiyetsiz insan KURTLAR VADİSİNİmi izledide cani oldu haa ben nasıl ki KURTLAR VADİSİ izlemeyenlerde VATAN SEVGİSİ AZ diyemiyor isem sende bu dizinin varlığıyla cinayetleri,tecavüzleri bağdaştırmamalısın.
Hele hele okumayı engelleyici yönüde hiç yok deliller ortada işte seninkiler izlemiyor başarılı,bizimkiler izliyor başarılı demek ki bu ne sorun nede çözüm...
Konu sağa sola yön değiştimiş tekrar aynı yöne gelmiş gibi,
Kısacası,
Erken saatlerde TV. Ekranlarında
Çocukları kötü yönce etkileyeceğinden
Bunu psokologlar bile ailelere söylüyor
İşkence gibi, kafa kol kesme gibi,kanlı
Şiddet içerikli cinayet işlenilen sahneler filmlerden çıkarılsın,
Kısaca istenilen bu,
Yok bunlar çocukları etkilemez varsın izlesinler diyorsanız buyurun o halde,
dahada şiddet içerikli cd'ler alın izletin çocuğunuza, kardeşinize, kuzeninize,
faydaları ileriki zamanlarda size geri dönecektir.
elbetteki sizi engelleyen yok.
Hayırlı izleme ve izletmeler.
Arif Bey sizin bu örneğiniz şuna benzedi "NÜ" sanatıyla meşgul olanlara o resmi çizerken etkilenip etkilenmediği soruluyor;
Cevap:"BU BİR SANAT NASIL ETKİLENEBİLİRİM Kİ" diyor ressam,şimdi bu bir film ve ayrıca bahsettiğiniz gibide bir cinayetlerin değil siyasetin takipçisiyiz,diziylede olsa öldürülen uyuşturucu kaçakçılarına,VATAN HAİNLERİNE,gaspçı ve tecavüz zanlılarınada sevinmiyorum desem yalan olur,kızdığınız zamanlarda "BÖYLELERİNİ TAKSİMDE SALLAYACAKSIN""nidalarını hepimiz atmıyormuyuz demek ki hepimizin içinde bir KURTLAR VADİSİ var! :D
Milyonda bir olan şeyleri hesaba katılmaz.
Bir makina 999.999 güzel ürün çıkardı,1tane kötü ürün çıkardı.Bu makina için kötü makina diyemeyiz,o hatalı bir ürünü hesaba bile katmayız.
tamam işte bende kötü mü diyorum kimileri hata yaparak öğreniyor kimileride hata üstüne hata.....
Arif Coşkun
13.11.2008, 12:14
Arif Bey sizin bu örneğiniz şuna benzedi "NÜ" sanatıyla meşgul olanlara o resmi çizerken etkilenip etkilenmediği soruluyor;
Cevap:"BU BİR SANAT NASIL ETKİLENEBİLİRİM Kİ" diyor ressam,şimdi bu bir film ve ayrıca bahsettiğiniz gibide bir cinayetlerin değil siyasetin takipçisiyiz,diziylede olsa öldürülen uyuşturucu kaçakçılarına,VATAN HAİNLERİNE,gaspçı ve tecavüz zanlılarınada sevinmiyorum desem yalan olur,kızdığınız zamanlarda "BÖYLELERİNİ TAKSİMDE SALLAYACAKSIN""nidalarını hepimiz atmıyormuyuz demek ki hepimizin içinde bir KURTLAR VADİSİ var! :D
Hepimiz yalnış bir tanımlama bence,
Oysa ben veya benim düşüncemde olan pek çok kişi sizin gibi düşünmüyor.
Daha evvelde yazdım bunu. İran'da her yıl yüzlerce insanı vinç lerde sallandırıyor çoluk çocuk herkesin gözü önünde ancak;
O ülkde bu suçlar tekrar işlenmiyor değil, aksine yine devam ediyor.Birincisi demekki bu köklü bir çözüm değil. Hem Allahın verdiği canı Allah alır diyeceğiz hemde, o tür kişilerin canını İnsan alacak bence burada bir çelişki var, eğer dinimizde böyle bir şey var diyorsan İnsanda insan canı alabilir diye bir hadis veya ayette geçiyorsa birşey dediğim yok.
Ressam örneğinize dayanarak, size bir soru sorayım ben?
"Maddemi düşünceyi belirler,düşüncemi maddeyi?" O sanat olmasa o ressam nasıl etkilenip yada etkilenmeyecekmiş sorarım ona?
Siz sorunları çözmek yerine,"Tamircinin çırağı gibi,pisliği tezgah altına süpürmekle" yetinme yolunu düşünüyorsunuz.
Hayatta herşeyin bir nedeni vardır. Her probleminde bir çözüm yolu vardır,hastaya ilaç çare olmak yerine onu toptan kısayoldan yok etmeye benziyor sizinkisi.
Bu konular sosyal olaylar ve derin konular konuştukça konuşurum konu konuluğundan çıkar farklı konular oluşur.
İyisimi siz bildiğinizi yapın, evli çocuğunuz varmı bilmiyorum ama o bahsettiğim filmleri ve sahnelerini hatta ona benzer sahnelerin geçtiği cd'leri çoluk, çocuk, yeğen, kuzen alıp birlikte izleyin.Faydaları size geri dönecektir.Ressamın dediği gibi "Bu sanat nasıl etkilenebilirimki" cümlesini benimseyerek.
Hayırlı izlemler.
Laflarımın hiç biri anlaşılmıyor,ya da anlaşılmak istenmiyor.Hep çarpıtılıyor.Tüm yorumuma cevap yerine sadece yorumumda geçen tek bir cümleye cevap veriliyor.tartışma böyle olmaz.Onun için bu konuya daha yazmıyorum.
Son kez şunu diyeyim,bir eğitimci olarak bu tür dizilerin zararını en çok hisseden kesimiz.Başka da bir şey demiyorum.Kimsenin bu ülkede olanları anlamak için böyle dizilere ihtiyacı yok.Vesselam.
Laflarımın hiç biri anlaşılmıyor,ya da anlaşılmak istenmiyor.Hep çarpıtılıyor.Tüm yorumuma cevap yerine sadece yorumumda geçen tek bir cümleye cevap veriliyor.tartışma böyle olmaz.Onun için bu konuya daha yazmıyorum.
Son kez şunu diyeyim,bir eğitimci olarak bu tür dizilerin zararını en çok hisseden kesimiz.Başka da bir şey demiyorum.Kimsenin bu ülkede olanları anlamak için böyle dizilere ihtiyacı yok.Vesselam.
Hocam kusura bakmayın ama asıl siz konuyu anlayamamışsınız konu Zara ilçemizde işlenen bir cinayet ve yakalanan zanlısı bu konuyu taaa Kurtlar Vadisi dizisine getiren yine sizsiniz siz sevmiyor tasvipte etmiyor olabilirsiniz bu diziyi,böylesi kral çıplak nidalarını atacak realitesi hat safhada dizilerden haz etmiyorda olabilirsiniz kralın çıplak olduğunu hepimiz görüyoruz ama o sözcüğü söyleyecek cesaret timsallerini göremiyoruz söyleyenlerede olmadık laflarla karalar vuruyoruz.
Evet eğitimcisiniz taaa önceki konularda verdiğiniz örneklendirmeleride hatırlıyoruz ama bu kadarda düşman olmayın bu diziye,bu konuyu her cinayet haberine iliştirmeye çalışmanız sizin anlaşılırlığınızıda anlaşılmaz hale getiriyor bilmiyorum farkındamısınız.
Böyle tartışma olmaz demişsiniz evet olmaz konu zaten tartışma konusu değil TELİN konusu ama bu kapıyı aralayan sizsiniz bizde Kurtlar vadisi dizisini sevenler olarak cevap hakkımızın olduğunu düşündük ve cevapladık.
Sizin yorumlarınızdan bir cümle alıpta cevap yazmadık sizin yorumunuzun temasına uygun cevaplar verdik.Temanızda belli zaten!:)
Hepimiz yalnış bir tanımlama bence,
Oysa ben veya benim düşüncemde olan pek çok kişi sizin gibi düşünmüyor.
Daha evvelde yazdım bunu. İran'da her yıl yüzlerce insanı vinç lerde sallandırıyor çoluk çocuk herkesin gözü önünde ancak;
O ülkde bu suçlar tekrar işlenmiyor değil, aksine yine devam ediyor.Birincisi demekki bu köklü bir çözüm değil. Hem Allahın verdiği canı Allah alır diyeceğiz hemde, o tür kişilerin canını İnsan alacak bence burada bir çelişki var, eğer dinimizde böyle bir şey var diyorsan İnsanda insan canı alabilir diye bir hadis veya ayette geçiyorsa birşey dediğim yok.
Ressam örneğinize dayanarak, size bir soru sorayım ben?
"Maddemi düşünceyi belirler,düşüncemi maddeyi?" O sanat olmasa o ressam nasıl etkilenip yada etkilenmeyecekmiş sorarım ona?
Siz sorunları çözmek yerine,"Tamircinin çırağı gibi,pisliği tezgah altına süpürmekle" yetinme yolunu düşünüyorsunuz.
Hayatta herşeyin bir nedeni vardır. Her probleminde bir çözüm yolu vardır,hastaya ilaç çare olmak yerine onu toptan kısayoldan yok etmeye benziyor sizinkisi.
Bu konular sosyal olaylar ve derin konular konuştukça konuşurum konu konuluğundan çıkar farklı konular oluşur.
İyisimi siz bildiğinizi yapın, evli çocuğunuz varmı bilmiyorum ama o bahsettiğim filmleri ve sahnelerini hatta ona benzer sahnelerin geçtiği cd'leri çoluk, çocuk, yeğen, kuzen alıp birlikte izleyin.Faydaları size geri dönecektir.Ressamın dediği gibi "Bu sanat nasıl etkilenebilirimki" cümlesini benimseyerek.
Hayırlı izlemler.
Şimdi Arif Bey Öldürme konusu dinimizde vardır ama bu konuyu deşmeyelim sonra çarpılır gider.
İDAM cezasının belirli şartlarla varolmasından yanayım.
Arif Bey Turan Dursun soruylarıyla yoruyorsunuz beni ama
"Maddemi düşünceyi belirler,düşüncemi maddeyi"
El cevap;
İkisi birbirinin varolma nedenidir,varlığı belirleme ve belirlenme ölçüleri eşittir,birinin varlığı ancak ötekinin varlığının tesbitiyle mümkündür.
Şimdi cinayetin varlığının yegane sebebi Kurtlar vadisimi yani...
Tamirci çırağı olayı hakikaten incitici zira burada bizi çırak olarak yargılamışsınız ancak sizde birden eğitim profesörü edasına büründünüz,neden elbirliğiyle eğitici bir vizyon oluşturmuyorsunuz anlamadım mesela Antikurtlarvadisi gibi son zamanlarda bu tür eylemler revaşta :)
Evet biz Ailecek Kurtlar vadisi seyrediyoruz ve hamd olsun bir canimizde mevcut değil ama siz ne seyrediyorsunuz onu merak etmiyor değilim hani...
Arif Coşkun
14.11.2008, 13:42
Şimdi Arif Bey Öldürme konusu dinimizde vardır ama bu konuyu deşmeyelim sonra çarpılır gider.
İDAM cezasının belirli şartlarla varolmasından yanayım.
Arif Bey Turan Dursun soruylarıyla yoruyorsunuz beni ama
"Maddemi düşünceyi belirler,düşüncemi maddeyi"
El cevap;
İkisi birbirinin varolma nedenidir,varlığı belirleme ve belirlenme ölçüleri eşittir,birinin varlığı ancak ötekinin varlığının tesbitiyle mümkündür.
Şimdi cinayetin varlığının yegane sebebi Kurtlar vadisimi yani...
Tamirci çırağı olayı hakikaten incitici zira burada bizi çırak olarak yargılamışsınız ancak sizde birden eğitim profesörü edasına büründünüz,neden elbirliğiyle eğitici bir vizyon oluşturmuyorsunuz anlamadım mesela Antikurtlarvadisi gibi son zamanlarda bu tür eylemler revaşta :)
Evet biz Ailecek Kurtlar vadisi seyrediyoruz ve hamd olsun bir canimizde mevcut değil ama siz ne seyrediyorsunuz onu merak etmiyor değilim hani...
Serdar bey,
Sadece konuya cevap olarak kısa bir kaç şey yazacağım, çünkü; konu konuluktan çıktı, "kurtlar vadisi" ne odaklandı.
Kurtlar vadisi'ne ben şöyle bakıyorum sadece "eğo" sunu tatmin etmek anlamından öteye gitmeyen bir yapıt olmakla beraber gençleri reis, fedai, yok bilmem ne gibi çetesel yönlere itmek için örnek teşkil ettiğinden dikkat edersen bir süre tv.lerde yayınlanması bile yasaklandı.
Vatan böylemi kurtarılacak, ??
Elin Amerika'lısı gelip bizim askerlerimizin kafasına çuval geçirirken, bizde o tür filmlerde Amerika'lı subayların kafasına çuval geçirip kendimizimi rahatlatacağız,?
Ben cinayetlerin tümü bu filmle alakalıda demedim, sadece o tür suçlara meyilli olan ruhsal sorunları olan kişileri daha çabuk suç işletmeye yönledirebilir inancı taşıdığım için o görüşümü belirttim.
Ben büyüklerimden "Allahın verdiği canı ancak Allah alabilir" diye öğrendim ve duydum, vede böyle biliyorum, Ben bu aradaki çelişkiyi netleştirmek açısından sormuştum. Madem böyle bir inanç var böyle biliyoruz, o halde bir insanın canını idamda olsa bir insanın alması çelişki oluşturmuyormu doğrumu sizce? Benim takıldığım nokta buydu.
Ben o madde, düşünce sorusunu ressama istinaden söylemiştim,.Artık siz nasıl algıladınız bilmiyorum.
Çırak, usta ilişkisini üzerinize almaya gerek yok, onu sadece genel manada söyledim herkes onu örnek olarak gösterir.
Benim ne izlediğim konusuna gelince, açık söyleyim ciddi anlamda şunu çok beğenerek izliyorum diyeceğim bir dizi ne yazıkki yok.
Bir kanal bir dizi başlattımı, aynı birbirine benzer dizi yarşına girerler. Ciddi bir konusu olmayan sosyal içerikli film yada dizi olmazsa izlemiyorum, bazen tek tük denk gelirse izlerim. Genelde açık oturum, haber, belgesel gibi programları takip ederim. Ve onlarda yetmiyorsa okumaya çalışırım.Ama siz ısrarla biz o diziyi seviyor izliyoruz diyorsun, izleyin tabiki benden yazımın sonunda zaten "hayırlı izlemeler" diye bitirmiştim.:)
Bak gördünmü konu nereden nerelere geldi,
Çocukların hani "elim sende kaldı" oyunu vardı en son ben vurdum gibi, bu ona benzedi. Artık en son ben yazdım olmasın diye ben artık bu konuya başka yazı yazmayacağım, elin bende kalsada:D
Serdar bey,
Sadece konuya cevap olarak kısa bir kaç şey yazacağım, çünkü; konu konuluktan çıktı, "kurtlar vadisi" ne odaklandı.
Kurtlar vadisi'ne ben şöyle bakıyorum sadece "eğo" sunu tatmin etmek anlamından öteye gitmeyen bir yapıt olmakla beraber gençleri reis, fedai, yok bilmem ne gibi çetesel yönlere itmek için örnek teşkil ettiğinden dikkat edersen bir süre tv.lerde yayınlanması bile yasaklandı.
Vatan böylemi kurtarılacak, ??
Elin Amerika'lısı gelip bizim askerlerimizin kafasına çuval geçirirken, bizde o tür filmlerde Amerika'lı subayların kafasına çuval geçirip kendimizimi rahatlatacağız,?
Ben cinayetlerin tümü bu filmle alakalıda demedim, sadece o tür suçlara meyilli olan ruhsal sorunları olan kişileri daha çabuk suç işletmeye yönledirebilir inancı taşıdığım için o görüşümü belirttim.
Ben büyüklerimden "Allahın verdiği canı ancak Allah alabilir" diye öğrendim ve duydum, vede böyle biliyorum, Ben bu aradaki çelişkiyi netleştirmek açısından sormuştum. Madem böyle bir inanç var böyle biliyoruz, o halde bir insanın canını idamda olsa bir insanın alması çelişki oluşturmuyormu doğrumu sizce? Benim takıldığım nokta buydu.
Ben o madde, düşünce sorusunu ressama istinaden söylemiştim,.Artık siz nasıl algıladınız bilmiyorum.
Çırak, usta ilişkisini üzerinize almaya gerek yok, onu sadece genel manada söyledim herkes onu örnek olarak gösterir.
Benim ne izlediğim konusuna gelince, açık söyleyim ciddi anlamda şunu çok beğenerek izliyorum diyeceğim bir dizi ne yazıkki yok.
Bir kanal bir dizi başlattımı, aynı birbirine benzer dizi yarşına girerler. Ciddi bir konusu olmayan sosyal içerikli film yada dizi olmazsa izlemiyorum, bazen tek tük denk gelirse izlerim. Genelde açık oturum, haber, belgesel gibi programları takip ederim. Ve onlarda yetmiyorsa okumaya çalışırım.Ama siz ısrarla biz o diziyi seviyor izliyoruz diyorsun, izleyin tabiki benden yazımın sonunda zaten "hayırlı izlemeler" diye bitirmiştim.:)
Bak gördünmü konu nereden nerelere geldi,
Çocukların hani "elim sende kaldı" oyunu vardı en son ben vurdum gibi, bu ona benzedi. Artık en son ben yazdım olmasın diye ben artık bu konuya başka yazı yazmayacağım, elin bende kalsada:D
Maalesef Arif Bey el sizde kalacak,hakkaniyetine inadığım konularda mücadelem sonuna kadardır.
İzleyip izlememe fütrunuz size kalmış ben size izleyin diye bir baskı yapmıyorum,ama izleyenlere itafen yazılan yazılara bir izleyici olarak cevap vermekte hakkım.
Çuval meselesine yapılan filmde çuvalın intikamından ziyade oradaki yaşam gözler önüne serildi,intikamın gerçeğini görmeyi arzu ederdik ama olmadı,olamadı,olamazdı.
Benimde sadece ve sadece Televizyon ekranlarında izlediğim dizi budur,gerisi haber ve sizinde dediğiniz gibi açık oturum programlarıdır kısaca yalın hayata dair şeyi severim,kabul edilsede edilmesede bana göre biraz abartılı sahneleri olsada bu dizi TÜRKİYEyi anlatıyor izleme nedenimde o dur,yoksa herhangi bir siyasi fikir müptelası da değilim.
Yasaklanma nedenine gelince yasaklanan dizi PUSU değil TERÖRdü nedeni bildiğimiz,bildiğiniz şeyler değil ama ne varki şimdide PUSU olarak TERÖRün içinde göstereceklerini sergiliyor,örgütteki derin bağlantılar hep ortaya döküldü bile...
"Allahın verdiği canı Allahtan başka alacak yoktur" sözcüğünün Ayet veya Hadislerle sabit bir söz olduğunu ben işitmedim şüphesiz ki Allah'ın verdiği can yine Allah'ın izniyle alınıyor ama bizlere sunulmuş beşeri bir helal ve haram dairesi var,insanın canını almak onun ruhunu kabzetmek değildir sadece yaşamsal fonksiyonlarını durdurmak demektir,yoksa Azrail (A.s) yine görevini Allah'ın emriyle yapıyor,mesela savaşlardada insanların öldürülmesi düşünülürse bu sözcüğün anladığınız gibi kısır bir sonucu olmadığı çıkar ortaya...
Sizin gibi bende rahatsızım bu konunun buralara gelmesinden ama KURTLAR VADİSİ ile bağdaştıran ve bu tezi savunup körükleyende ben değilim.
Saygılar! :)
vBulletin v3.8.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.