Orijinalini görmek için tıklayınız : SARIMSAKLI KÖFTE
Yarım kilo, ince, köftelik bulgur; kısır yaparmış gibi sıcak su ile ıslatılıp, beş on dakika bekletiliyor. Bulgura su eklerken dikkat etmek lazım; kuru kalmışsa biraz daha sıcak su ilave ederek ayarlamasını yapabilirsiniz ama çok su koyarsanız dönüşü yok
Bulgur yeterince ıslanınca içine; 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı biber salçası, kıvamına göre 3 veya 4 yemek kaşığı un ve 1 yumurta konularak yoğurulur. [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
Kolayca şekil alacak kıvama gelene kadar yoğurduktan sonra küçük parçalara ayırıp, yuvarlanır
Çapı 1 YTL'ler kadar olan her bir köftenin üzerine bastırılır ki sonradan üzerine dökülen sos üstünde kalsın ve hoş görünsün. Bu da oğluşumun elleri şekilde görüldüğü gibi yuvarlanan köftelerin üzerine işaret parmağı bastırılır
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
Bu işlem bitince köfteler, kaynar suyun içine atılır. Kaynar suyun içine 1 tatlı kaşığı tuz atılır sonra da hazırlanan köfteler. Piştiklerinde süzülürler bir tabağa alınırlar. Diğer yandan bir tavada zeytinyağı haffi ısıtılır ve içine soyulup rendelenmiş veya ezilmiş bir tüm baş sarımsak, biber salçası ve pul biber konulur. Hafif kavrulur.kavrulduktan sonra rendelenmiş domatesler eklenir ve domatesler de pişene kadar sos kaynatılır. Köftelerin üzerine bu sos dökülür ve kıyılmış maydonoz eklenir.[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
gürün_güzeli
10.11.2008, 14:18
ayyyyyyyyyyyyyyyy anneeeeeeeeee canım çektiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Arif Coşkun
10.11.2008, 14:19
Annem bunu çok güzel yapardı, gerçekten çok güzel olur.
Tarifi yukarıda yapmanızı öneririm.
Paylaşım için tşk.ler eline emeğine sağlık.
buna fellah köftesidemi deniyordu acaba
buna fellah köftesidemi deniyordu acaba
evet iyi bildiniz araplara özgü bi yemektir akdeniz mutfağında Mersin.Adana,Hatay'da sık sık yapılır hatta Hatay 'da kavrulmuş ıspanak da koyarlar sosuna
evet iyi bildiniz araplara özgü bi yemektir akdeniz mutfağında Mersin.Adana,Hatay'da sık sık yapılır hatta Hatay 'da kavrulmuş ıspanak da koyarlar sosuna
öyleyse ben bunu kaşık kaşık yerim vallaha :D
öyleyse ben bunu kaşık kaşık yerim vallaha :D
Afiyetler olsun efendim :D :D :D
biz yapmıştık harika oluyor....
sivaburs
10.11.2008, 15:01
Çok ah alıyorsunuz haberiniz olsun.Acıkmış insanların bu resimlere baktığını bir düşünün bakalım.Olsaydı da yeseydik. Emeğinize sağlık.
iki gün önce yaptım....
eline emeğine sağlık kardeşim
paylaşım için çok teşekkür ederim.
ellerine sağlık kardeşim sağol yemekten önce görseydim bakar bakar doyardım heralde :D ramazan yaklaştı şimdi bakın ramazanda bakarda iştahım çeker orucuma zarar verirse ben sana sorarım kronik :D
ellerine sağlık kardeşim sağol yemekten önce görseydim bakar bakar doyardım heralde :D ramazan yaklaştı şimdi bakın ramazanda bakarda iştahım çeker orucuma zarar verirse ben sana sorarım kronik :D
daha iyi ya nefsini daha da çok terbiye etmiş olursun :D
daha iyi ya nefsini daha da çok terbiye etmiş olursun :D
evet en güzeli zaten nefsi terbiye etmek sen devam et yapmaya bende şu nefse gününü göstereyim baksın baksın dursun
Sivaslisandy-58
18.08.2009, 17:40
Çok ah alıyorsunuz haberiniz olsun.Acıkmış insanların bu resimlere baktığını bir düşünün bakalım.Olsaydı da yeseydik. Emeğinize sağlık.
bunlardan biride benim ya banada yazik banada günah yaa:):D
acikiyorum haa:):D:D
gönlüm58
25.03.2010, 22:54
Yarım kilo, ince, köftelik bulgur; kısır yaparmış gibi sıcak su ile ıslatılıp, beş on dakika bekletiliyor. Bulgura su eklerken dikkat etmek lazım; kuru kalmışsa biraz daha sıcak su ilave ederek ayarlamasını yapabilirsiniz ama çok su koyarsanız dönüşü yok
Bulgur yeterince ıslanınca içine; 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı biber salçası, kıvamına göre 3 veya 4 yemek kaşığı un ve 1 yumurta konularak yoğurulur. [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
Kolayca şekil alacak kıvama gelene kadar yoğurduktan sonra küçük parçalara ayırıp, yuvarlanır
Çapı 1 YTL'ler kadar olan her bir köftenin üzerine bastırılır ki sonradan üzerine dökülen sos üstünde kalsın ve hoş görünsün. Bu da oğluşumun elleri şekilde görüldüğü gibi yuvarlanan köftelerin üzerine işaret parmağı bastırılır
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
Bu işlem bitince köfteler, kaynar suyun içine atılır. Kaynar suyun içine 1 tatlı kaşığı tuz atılır sonra da hazırlanan köfteler. Piştiklerinde süzülürler bir tabağa alınırlar. Diğer yandan bir tavada zeytinyağı haffi ısıtılır ve içine soyulup rendelenmiş veya ezilmiş bir tüm baş sarımsak, biber salçası ve pul biber konulur. Hafif kavrulur.kavrulduktan sonra rendelenmiş domatesler eklenir ve domatesler de pişene kadar sos kaynatılır. Köftelerin üzerine bu sos dökülür ve kıyılmış maydonoz eklenir.[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
Eline saglık Kronik süper görünüyor,ben sosunu kıyma ile yapıyorum bırde öyle dene istersen,biz mirik köftesi deriz...:)
rüzgar79
25.03.2010, 23:01
bende yapiyorum komsular begeniyor
Bende yapıyorum, ama kıymalısını deniycem hatta yarında yapacam canım çekti :D yarın yapacam
gönlüm58
25.03.2010, 23:32
Bende yapıyorum, ama kıymalısını deniycem hatta yarında yapacam canım çekti :D yarın yapacam
Kesinlikle dene kıymalıda çok güzel oluyor.
Sarmısağın karıştığı yemekleri yiyemiyorum..Nedense?
dün bundan yaptık çok seviyorum bunu sivasımızda mirik köfte olarak biliyoruz bol maydanoz ve sarımsak süper bişe yoğurt sosluda güzel oluyor özellikle komşu günlerinde sofranınb aş tacı bide et ve mercimek badı sivasımızın vazgeçilmezleri:)
ellerine sağlık kronik paylaşımların çok güzel:)
SARIMSAKLI KÖFTE
ellerınıze saglık muthıs gorunuo
gerçekten müthiş görünüyor kronikim
amma velakin resimleri o kadar büyükkk koymuşsun ki
o küçücük ellerin kocaman cıkmış:D
gerçekten müthiş görünüyor kronikim
amma velakin resimleri o kadar büyükkk koymuşsun ki
o küçücük ellerin kocaman cıkmış:D
Bak işte konuya çalışmadığın belli oldu bi defa o eller Yiğit'in. tarifde de belirttiğim gibi oğluşumun elleri dedim ama gözden kaçırmışsın :D
58_SEMİH_58
27.03.2010, 15:24
Sarımsak olmadan olmaz mı ya.Malum sarımsagı seven var sevmeyen var :)
olur olur sende sarmsak katmaa :))
58_SEMİH_58
27.03.2010, 15:58
olur olur sende sarmsak katmaa :))
Ben tat açısından sormuştum bu köfteyi köfte yapan sarımsagı mı ?
evet sarmsak ozelligi olmsa olmaz
Bak işte konuya çalışmadığın belli oldu bi defa o eller Yiğit'in. tarifde de belirttiğim gibi oğluşumun elleri dedim ama gözden kaçırmışsın :D
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
yüzüklerde mi yiğitin :D
_DuMaN_58
28.03.2010, 14:44
hep yaptım diyorsunuz da hiç bize getirmiyorsunuz yaptıklarınızdan :)
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]) bizim sarmısaklı köftemizde böle biz mirik köfte diyoruz:)
gönlüm58
05.04.2010, 18:23
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]) bizim sarmısaklı köftemizde böle biz mirik köfte diyoruz:)
Özelilkle içli köftenın hamurundan kalınca degerlendırmek adına yaptıgımız mirik köfte canım istedi tühhh maça gitmesem hiç şansı yoktu.:)Sarımsaklı yogrutlu pekte şık olur,eline saglık elaaaaaaaa...
Özelilkle içli köftenın hamurundan kalınca degerlendırmek adına yaptıgımız mirik köfte canım istedi tühhh maça gitmesem hiç şansı yoktu.:)Sarımsaklı yogrutlu pekte şık olur,eline saglık elaaaaaaaa...
evt abla bizde içli köfte yapınca aynen bundand a yapıyoz çok seviyorum bu löfteyi:)
rüzgar79
05.04.2010, 19:02
bende yogurtlu corba gibi yapiyorum sarimsakta üzerine yalanci köfte bilirsin belki
bende yogurtlu corba gibi yapiyorum sarimsakta üzerine yalanci köfte bilirsin belki evt canım onuda yaparız
Sağolsun Kronik zamanında tarif edip yapmış bizde bakıp buluyoruz.
Bugünde menüde bu varmış yiyince göreceğiz arada fark varmı acaba.
cilem_58
18.08.2010, 19:04
bu kofdeye biz sarimsakli yogurt katariz yeriz az sulu olcak tabi yogurt
vBulletin v3.8.3, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.