PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Üretim Arttı

Sivaslilar.Net
10.11.2008, 22:28
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Gürün ilçesinde yem bitkisi üretiminde önemli bir artış yaşandığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Gürün΄de 2004 yılında 50 bin dekar alanda 20 bin ton yem bitkisi üretilirken destekleme primlerinin arttırılmasından sonra bu yılın rakamlarına göre toplam 160 bin dekar alanda 65 bin ton üretim yapıldığı belirlendi.
2005 yılında destekleme miktarlarına yapılan artış ve bölgede İlçe Tarım Müdürlüğünün yaptığı çalışmalarla vatandaşların daha fazla yem bitkisi üretmek için arazilerini değerlendirdiğini ifade eden yetkililer, 2005 yılında 50 bin dekar alanda üretilen yem bitkisi için 3 milyon 694 Bin YTL destekleme ödenirken bu yılın rakamlarına göre 160 bin dekar alanda üretim yapan çiftçilere 8 milyon 250 bin YTL ödeme yapıldığını kaydettiler.
Sivas il genelinde en fazla üretim ve desteklemenin Gürün΄e ait olduğu bildiren yetkililer, Sivas΄ın da Türkiye genelinde üretim ve desteklemede en ön sırada yer aldığını ifade ettiler.

yerliturkuaz
10.11.2008, 23:02
İlimiz de destek veridiğinde bir çok tarım ürünü yetiştirilir fakat önem verilmediğinde de birşey bekleyemezsiniz...

seva
11.11.2008, 15:52
ekonomiğin iyiye gitmesi için üretimlerin artması güzel....

gürün_güzeli
11.11.2008, 18:05
güründe böyle bir artışın olması çok sevindirici................... ..

muratsivasli
11.11.2008, 22:52
haydi hayirlisi,.................... ...............??????????????? ?????????????????????????

albina58
13.11.2008, 03:24
Sadece bu sektördeki gelişme sevindirici.
İlçede var olan yem fabrikaları,üretim sektörüne ikame olarak tarımsal alanı körükleyici unsurdur.
Yalnız yem üretimi kadar,ilçe genelindeki buğday-çavdar-nohut- tarımsal sökterimiz yanında,ilçe ve köyleri bazında haycancılıktaki verilerimizin GZOB ve GHOB tarafından verilerinide incelememiz gerekmektedir.
Kazanımlar yanımda kaybedilenleride veri sonuçları olarak ele almakta fayda var.
Ayrıca ilçe genelinde alabalık üretim çiftlikleri,ilçeye hakim karayolu geçişi üstünde kurulu olan tesislerce dinamik olan ticaret içindeki diğer esnaf ve sanatkarların durumu ne alemde,(Ben aslında incelemelerini yaptım biliyorum) bunuda halkımıza bilgi açısından duyurmamızda fayda var.