Orijinalini görmek için tıklayınız : Sivas 2009 Yatırım Rotası
leblebi82
11.11.2008, 10:34
Arkadaşlar bildiğiniz gibi Ocak 2008 tarihinde başlattığımız Sivas'ın 2008 Rotası büyük bir ilgiyle karşılandı ve sizlerinde desteğiyle birçok vatandaşımız Sivas'taki gelişmeleri bu sayfalar altında görme imkanı buldu.
2009 yılı için yapacağımız çalışma öncesinde de şimdiden merak ettiğiniz konuları yazmanız halinde 2009 Rotasının oluşmasına katkı sağlayabilirsiniz. Sizce Sivas'taki hangi gelişmeler 2009 yılı içerisinde takip edilmeli. Hangi gelişmelerin geleceğini merakla bekliyorsunuz. 2009 Sivas'ında neleri özel olarak görmek istersiniz. Sivas hangi gelişmeleri yaşamalı sizce ?
Sizlerinde desteğiyle önemli bir araştırma-geliştirme faaliyeti yapacağımıza inanıyorum. Şimdiden teşekkürler.
Geçen yıl değerli Leblebi58 arkadaşımızın başlatmış olduğu ‘‘Sivas’ın 2008 yatırım rotası’’ başlıklı forumda, şehrimizle ilgili olan ve şehrimizin gelecek on yıllarını hatta belki gelecek yüz yılını şekillendirecek bir çok projenin tanıtımını, duyurusunu yaptık, duymayanlara duyurduk, bilmeyenlere öğretmeye çalıştık, tabii ki bu arada biz de şehrimizin gelişimini hep birlikte takip ettik ve hap daha yakın olmaya çalıştık.
Bu forumda bahsedilen birçok projenin hayata geçirilmesi için somut adımlar atıldığını gördük-görüyoruz. Belki bahsedilip bir türlü başlanılamayan projeler de var idi ancak onların da önümüzdeki yıllarda veya dönemlerde aşama aşama ne halde olduğunu göreceğiz ve burada takip edeceğiz. Başlanılıp devam edilen, sözü verilip başlanılamayan, ileriki dönemlerde başlanılacak olan, ne zaman başlanacağı belli olmasa bile fikir aşamasında olan, veya sizin ‘’Sivasımızda illa ki şu da olmalı, benim tavsiyem şudur’’ diyebileceğiniz bir cümlelik veya on sayfalık, kısaca Sivasımız için proje adına ne varsa Allah ömür verdiği müddetçe buradan takip etmeye devam edeceğiz.
Bu noktada önemli bir husus 7’den 77’ye Sivaslı hemşerilerimizin fikir beyan etmeyi, katılımcılığı, yaşanılan fiziki ortamın ve geleceğimizin şekillenmesi adına düşünce üretmeyi başaran; seviyeli bir şekilde eleştirebilen, yapıcı olan ve söylediği her sözde şehrinin, memleketinin kazanmasını isteyen bireyler olabilmeleri çok çok önemlidir. İşte Leblebi58 arkadaşımızın başlatmış olduğu ve ‘’Sivas’ın 2009 yatırım rotası’’ olarak 2009 yılında da devam etmesini bu güzel site için arzuladığım bu forumun en büyük sermayesi sizlersiniz, sizin fikirlerinizdir. Hepimizin kimi zaman tek cümleden kimi zaman sayfalar dolusu fikirlerinden, duyumlarından, tecrübelerinden, haber paylaşımından, kimi zaman ufak tefek dedikodularından oluşacak olan bu forumda Sivasımızla ilgili her türlü ticari, sosyal, ekonomik gelişmeyi, yatırım haberlerini paylaşmayı, kısacası geçen yıl oluşan ‘Yatırım rotası’ misyonunu 2009 yılı için ve önümüzdeki dönemler için de sürdürmeyi öneriyorum.
Şunu aklımızdan çıkarmayalım: Bizim bugün duyduğumuz sevinçler, hüzünler, istekler, arzular, harcadığımız enerji, ortaya çıkardığımız heyecan, iddialarımız, fikirlerimiz, oluşturduğumuz birlik ruhu ve sinerji her alanda yine bizim geleceğimize şekil verecektir. Daha müreffeh, zengin, tarihi mirası ve misyonuyla özdeşleşmiş, kendine güvenen, eğitimli, ağırbaşlı, çevresindeki üç-beş vilayetle değil Paris, Londra, Barcelona, İstanbul, Sidney gibi şehirlerle yarışan, yarışabilen bir Sivas için hepinizi katılımcı olmaya davet ediyorum. Mazisinde yaşadığı birkaç karanlık olaydan dolayı bir türlü çekingenliği, ezikliği üzerinden atamayan, kendisini ifade etmekten aciz duruma düşmüş, futbol takımının elde ettiği zaferde bile sevincini göstermekten korkan, sindirilmiş bir halk yığını olmaktan çıkıp gerçek kimliğimize, Yiğidoluğumuza kavuşmamız için lütfen hep beraber bu şehir adına, en ufak köyünden, ilçelerinden şehir merkezine kadar fikir üretelim, bilgiyi paylaşalım, katılımcı olalım, bir olalım, güç olalım, güçlü olalım!
Talha hocam siftahı at.Yeni müjdeleri ver bize.:)
leblebi82
12.11.2008, 22:58
Talha hocam siftahı at.Yeni müjdeleri ver bize.:)
İnşallah vereceğiz tabiki. Burda herkesten katkı bekliyoruz. Ayrıca merak edilenler sorulduğu zaman gözden kaçan konu sayısı da az olur.
Berat kardeş o 2011 tarihi ,sadece demiryolunun döşenmesi için verilmiş bir tarih mi yoksa hızlı trenin yüzde yüz tamamlanması için verilmiş tarih mi?
O zaman 2011'den de sonra hayata geçecek bu proje.
Size bomba gibi bir haber ekliyorum. Bu yatırım 2008 yılında başlıyor ama buraya da ekliyorum.
İhale Sonucu İlanı
TCDD İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
İhale kayıt numarası : 2007 /202922
1) İhale Konusu İşin
a) Adı :ANKARA-SİVAS DEMİRYOLU PROJESİ YERKÖY-YOZGAT-SİVAS ARASI ALTYAPI İNŞAATI YAPIM İŞİ
b) Niteliği, türü ve miktarı :
Ankara-Sivas Demiryolu Projesi Yerköy-Yozgat-Sivas Km: 174+000-(km:282+844=Km:288+138)-Km:466+903 arasında 287,609 km uzunluğunda, 250 Km/saat işletme hızlı Yüksek Standartlı Çift Hatlı Demiryolu hattının,
-Toprak İşleri (Kazı, Dolgu, Vb.),
-Menfezler,
-Alt Geçitler,
-Üst Geçitler,
-Dere geçişi Köprüleri,
-1 Adet Karayolu Geçişi Köprüsü,
-4 Adet Viyadük (toplam 2730 m. Uzunluğunda)
-7 Adet Delme Tünel, (toplam 10100 m. Uzunluğunda)
-Çeşitli Sanat Yapıları (İstinat Duvarları, Pere Kaplama, Vb.)
-İhata Yapıları (Tel Çit, Duvar, Vb)
-Drenaj İşleri
c) Yapılacağı Yer :YERKÖY-YOZGAT-SİVAS (ANKARA-SİVAS DEMİRYOLU PROJESİ)
d) Başlangıç ve Bitiş Tarihi : 28.11.2008 - 28.11.2011
2) Sözleşme Bedelinin
a) Karşılanacağı kaynak : ÖZKAYNAK
b) Karşılanacağı kaynağın miktar : 2.091.583.000,-YTL (ANKARA-SİVAS DEMİRYOLU)
ANKARA-SİVAS DEMİRYOLU PROJESİ YERKÖY-YOZGAT-SİVAS ARASI ALTYAPI İNŞAATI YAPIM İŞİ yapım işi için toplam 7 adet teklif verilmiş ve bu tekliflerin 3 adedi geçerli sayılmıştır. Söz konusu yapım işi açık ihale usulü ile 05.11.2008 tarihinde 839.713.450.02 bedelle CHINA MAJOR BRIDGE ENG.CO.LTD.-CENGİZ İNŞ. SAN. VE TİC. A.Ş.-LİMAK İNŞ. SAN. VE TİC. A.Ş.-MAPA İNŞ. VE TİC. A.Ş.-KOLİN İNŞ. TURZ. SAN. VE TİC. A.Ş. İŞ ORTAKLIĞI 'a ihale edilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Hayırlı ve uğurlu olsun.
Evet arkadaşlar Berat Hocamın da belirttiği gibi Sivasımızın kaderini değiştirecek yatırım budur. Zaten ihale rakamına bakılınca işin ciddiyeti anlaşılıyor. Eski parayla 2 katrilyon, yeni parayla 2 milyar lira. Dolar olarak ise 1.4-1.5 milyar dolar civarında maliyeti olan devasa bir proje. Dikkat edin boğaza yapılacak üçüncü köprü için bile maksimum bir milyar lira civarında maliyet hesabı yapılıyor. Ayrıca bu ihaleden bağımsız olarak yeni Hızlı Tren Gar binası da yapılacak ve bunun için de başka bir ihale olacak tabii ki... Artık her türlü resmi süreci geride bıraktık. Allah'ın izni ile baharla birlikte inşaat için bütün hazırlıkları tamamlayan inşaat şirketlerinin hızlı çalışmalarına tanık oluruz. Vatanımıza milletimize hayırlı uğurlu olsun.
Sivasımın insanı her türlü güzelliğe layık. Allah daha iyisini daha güzelin nasip etsin...
Merhaba;
Hızlı tren projesinin Sivas'a hayırlı olmasını dilerim.
Saygılarımla
Ayrıca;
2009 yılı ortasından sonra Otomotiv sektörü ile ilgili olarak SİVASta ciddi yatırımlar başlayacaktır. Bu yatırımlarla ilgili olarak zaman zaman sizlere gerekli açıklamaları yapacagım. Bu bilgilendirmeleri açmış oldugum forumdan takip edebilirsiniz.
Saygılarımla
etzel1967
15.11.2008, 11:24
ah keşke dünyaca ünlü bir otomobil markası sivasa fabrika yapsa...
leblebi82
17.11.2008, 22:23
2009 yılı için benim belirlediğim birkaç başlık şöyle ;
Sivas Belediyesi Başkanı Kim Olacak ?
Sivas Selçuk Park Tamamlanacak mı ?
Hastana Kavşağı ve Alt Geçit Çalışması Başlayacak mı ?
Gökmedrese Restorasyonu Bitecek mi ?
Çorapçı Hanı nolacak ?
Yeni Bir Avm İnşaatı Başlayacak mı ?
Sıcak Çermikte Otel Konusunda Gelişme Olacak mı ?
Taşhan'da Restorasyon Başlayacak mı ?
Stadyum Konusunda Yer Belirlenecek mi ?
Toki 3. Etap ve Bölge Hastanesi konuları ne olacak ?
Fuar ve Kongre Merkezi Ne Duruma Gelecek ?
Adliye Sarayı konusu nasıl şekillenecek ?
İlk anda aklıma gelenler bunlar. Böyle soruları çoğaltabilirsek Sivas'ın 2009 Rotası konusu için malzememiz olur. Böylece herkes bildiği soruya cevap verebilir.Teşekkürler.
leblebi82
19.11.2008, 00:31
1. Polis MYO açılacak mı
2. Şehir merkezinde 5 yıldızlı otel inşaatı başlayacak mı
3. AKSU nun bütün etapları bitirilecek mi
4. Bölge adliye mahkemesi açılacak mı
5. 2. OSB faaliyete geçirilecek mi
6. MÜSİAD şubesi açılacaktı 2009 yılında açılacak mı
7. Havalimanı terminal binası inşaatına başlanacak mı
8. Dereyolu projesi tamamlanacak mı
9. Yıldız dağı kış turizm merkezinde gelişme olacak mı
10. Atçılık tesisleri ve hipodrom Sivas a kazandırılacak mı
11. Yeni otobüs terminali yapılacak mı
12. Et balık kombinası ET BALIK KURUMUNA bağlanacak mı
13. TEKNOKENT faaliyete geçirilecek mi
14. Ziraat ve Veterinerlik fakülteleri açılacak mı
15. Ruh ve sinir hastalıkları hastanesi açılacak mı
16. Paşabahçe daha da büyültülüp çeşitli tesisler yapılacak mı
17. Sivas a bölgeye hitap edecek bir hayvan pazarı açılacak mı
18. Sivas Belediyesi Başkanı Kim Olacak ?
19. Sivas Selçuk Park Tamamlanacak mı ?
20. Hastana Kavşağı ve Alt Geçit Çalışması Başlayacak mı ?
21. Gökmedrese Restorasyonu Bitecek mi ?
22. Çorapçı Hanı ne olacak ?
23. Yeni Bir Avm İnşaatı Başlayacak mı ?
24. Sıcak Çermikte Otel Konusunda Gelişme Olacak mı ?
25. Taşhan'da Restorasyon Başlayacak mı ?
26. Stadyum Konusunda Yer Belirlenecek mi ?
27. Toki 3. Etap ve Bölge Hastanesi konuları ne olacak ?
28. Fuar ve Kongre Merkezi Ne Duruma Gelecek ?
29. Adliye Sarayı konusu nasıl şekillenecek ?
30. Atatürk Spor Salonu kaldırılacak mı ?
31. Selçuk Ortaokulu yıkılacak mı ?
32. Demiryolu Lojmanları özelleştirilecek mi ?
Berat Demir arkadaşımızın ekledikleriyle yaklaşık 30 soru oluşmuş. Bunlar ve diğerleri hakkında araştırmalar yaparsak eminim Sivasın 2009 Rotasını çizebiliriz.
Bu 30 sorunun yarısı bile 2009'da yanıt bulsa bence tatmin edici olur.
........................:).... .....................
leblebi82
12.01.2009, 17:16
ikinci üniversite tabi ki çok güzel olur ama ondan önce sahip olduğumuz üniversiteyi değerlendirelim şehre uzak olduğu için akşam öğrencilerin gideceği doğru düzgün bir yer bile yok kampüste bunun için küçük bir çarşı yapılabilir. zaten içinde ptt, ziraat bank ve vakıfbank var bunlara da ordan yer verilir hem gelir olur hemde öğrenci ve hasta yakınları için kampüs daha işlevsel hale gelir.
Evet bence de böyle bir mekana mutlaka ihtiyaç var.
2009 yılı için Sivasımıza yapılması muhtemel olan ve yapılması gereken yatırımlar:
- Hızlı tren ihalesi yapıldı, bitti, artık iş yüklenici firmaların omuzunda. Büyük bir kötü sürpriz veya engel olmazsa Sivasın kaderini değiştirecek olan bu yatırımın çalışmalarını baharla birlikte görmeye başlayacağız.
- Havaalanı terminal binası -iç hatlar ve dış hatlar- ihalesi yapıldı bitti. Yine aynı şekilde burasının da inşaat çalışmalarını baharla birlikte göreceğiz.
- Havaalanı ve Bölge Trafik arasında kalan mevcut yolun duble yol yapılacağını bizzat Başbakan söylemişti. Bu vaadinde gerçekleşeceğini umuyoruz. Sivas'ın dünyaya açılan kapısı olan havaalanının Sivas'ın en lüks binasına ve yolunun da otoban gibi olmasına şehrimizin imajının müsbet algılanması için ihtiyacımız var.
- Sivaslı beş işadamı Sıcak Çermiğe Sivas'ın ilk beş yıldızlı otelini yapmak için kazmayı vuracaklar, tabii krizden etkilenip yatırım şevklerini kaybetmedilerse...
- Hepimizin bildiği gibi Garanti Bankası çağrı merkezi Sivas'ta Mart ayı içersinde faaliyete geçecek ve ilk etapta 75 kişiyle işe başlanıp daha sonra beşyüz kişiye kadar eleman alımı yapılacak.
- İki yıldır söylenip bir türlü çivi çakılamayan Cumhuriyet Üniversitesi'ne Yurt-kur yurdunun (bin kişilik) bu yıl bir an evvel yapılmasını umuyorum.
- Belediyenin güzel bir projesi olan ancak dört yılda emekleye emekleye ancak bu kadar yapılabilen Ak-Su'nun bu yıl tamamının bitirilmesi gerektiğini düşünüyorum.
- Sayın Sami Aydın'ın ileri görüşlülüğünün ifadesi olan mevcut otogarın satılarak yeni ve daha modern bir otogar yapılması, mevcut otogar yerine de büyük alışveriş merkezi ve beş yıldızlı otel yapılması fikrinin bu yıl hayata geçirilmesi gerekir.
- Hükumet desteği alınarak, Sayın Başbakan'a da iletilmiş olan Kuzey Çevre yolu için ilk kazma bu yıl vurulmalıdır. Zira bu proje ve bu güzergah üzerinde mükemmel bir imarla kurulacak olan yeni şehir Sivas'ın bir anda çağ atlamasına vesile olacaktır.
- Bir türlü anlayamadığım şekilde merkezi hükumet yetkililerinin okey vermesine rağmen yerel idaredeki acziyetin neticesi olarak arazisi dahi belirlenememiş olan bölge hastanesi için somut adımları da bu yıl görmek istiyoruz. Erzurum bölge hastanesinin bitmiş ve hizmet vermekte olduğunu ilgililere duyuralım.
- Resmen bütün Sivas halkının -afbuyurun- eşek yerine konulduğu, dalga geçildiği bir adliye sarayı yapım işi var ki sorumluların -pardon sorumsuzların- Allah belasını versin. Hayatta böyle becerisizlik görmedim. İkinci şeker fabrikası faciası yaşamamak için bu yıl bu binanın yapılmasını istiyoruz.
- Diğer bir facia, Polis Meslek Yüksek Okulu... Sayın Başbakan'a güvenerek burasının bu yıl faaliyete geçirileceğini düşünüyorum.
- Civarımızdaki illerde her yıl değişik alanlarda onlarca fuar düzenlenirken Sivas'ın sosyal, ekonomik ve kültürel alanına katkıda bulunacak bir fuar dahi düzenleyememesi, fuar alanı ve kongre merkezi binasının beş yıldır bitirilememiş olması -klasik Türkiye resmi- utancından bu yıl kurtuluruz inşallah. STSO Başkanı Osman Yıldırım bu konuda Rıfat Hisarcıklıoğlu'ndan destek isteyeceklerini söyledi. Olumlu sonuç vermesini temenni ediyorum.
- Bir türlü Sivas turizmine kazandırılamayan ve Ortaanadolu'nun en büyük arkeoloji müzesi olacak olan tarihi binamızın açılışı bu yıl gerçekleşir herhalde...
- Yine gereğinden fazla uzayan Gökmedrese restorasyonu bu yıl bitirilmeli ve Gökmedrese Vakıf eserleri müzesi olarak Sivas'a kazandırılmalı.
- Ayrıca bu yıl Taşhan ve Behrampaşa hanı restorasyonu başlayacak şeklinde haberler okuduk. İnşallah bu yıl içerisinde bu haberler hayat bulur. Ayrıca Sivasımızda Eğri Köprü ve Kesik Köprüler her iki yakaları park veya yeşil alan şeklinde düzenlenerek, kemerlerine gece ışıklandırmaları konularak Sivas turizmine kazandırılmalı. Ayrıca belediyemizden bir an evvel Çorapçı Hanı'nı da restore etmesini bekliyoruz.
- Kent Meydanı ve Selçuklu Park projesinin bir kısmı bitirildi. Bu yıl için kalan kısımların bitirilir. Ancak benim önerim şu şekilde: Medreselerin ve Kale Camii'nin çevresinin açıldığı gibi Adliye Sarayı, Nüfus müdürlüğü binası, askeri lojmanlar, orduevi, belediye binası yıkılarak Kongre müzemizin, Valilik binasının, tarihi Jandarma binasının çevresi açılmalı. Kent meydanı ve Selçuklu Park Saraybosna parkıyla bütünleştirilmeli. Tarihi Aliağa Camii de yine aynı şekilde bu kompleksin bir parçası olmalı. Bu proje hayata geçerse, önümüzdeki yıllarda İstanbul'da Sultanahmet-Ayasofya-Topkapı bölgesiyle rekabet edebilecek tarihi zenginlik ve güzelliği bir merkezde toplamış Türkiye'nin ender bir-iki şehrinden birisi haline geliriz. Benden söylemesi. Tabii bu projeye ek olarak Aynalı Çarşı olarak adlandırılan bina tamamen taştan oluşan bu komplekse uygun bir şekilde elden geçirilmeli, gerekirse bu binaya İstiklal caddesinde bulunan tarihi taş binalarda olduğu gibi tarihi yapıya uygun bir dekorasyon yapılabilir.
- Bu arada yine Başbakan'a güvenerek Sivasımıza bu yıl en az 35.000 kapasiteli yeni bir stad için temel atılacağını ve inşaatın hızlı bir şekilde yükseleceğini umuyorum. Türkiye'nin Manchester'ı olunacaksa böyle olunacak. Kafası basmayanlar stad mevzuunda konuşmasın, yorum yapmasın... Bu yıl bu kadar sözden sonra illa ki yeni stada başlanmasını istiyoruz.
- Yeni stadla birlikte kapalı salon sporlarının yapılacağı ve beş bin kişi kapasitede olacak olan salonun inşaatı sözünü de unutmadık. Takipteyiz.
- Ulaştırma Bakanı'nın kurulacak dediği ikinci travers fabrikasının bu yıl temellerinin atılıp atılmayacağını takip ediyoruz, göreceğiz...
- Et-balık kurumu başkanı hemşerimizin her fırsatta yalvar yakar Sivas'a yeniden kombina kurma isteğine Sivaslı idarecilerimizin ne gibi icraatla karşılık vereceklerini de bahar aylarında göreceğiz. Ne demişti hemşerimiz Bekir Ulubaş hatırlayalım: Sivas'ta özelleştirilmiş olan kombinayı geri bize verin orayı Türkiye'nin en büyük kombinası yapayım, 7 trilyon lira yatırım yapıp Ağustos'ta hizmete açalım. Hem Sivasımızın köylüsü, çifçisi kazansın hem de civar şehirlerin...
- Yeni rektörle birlikte yeni şarkıların söylenmesini umut ettiğimiz üniversitemizde eczacılık, veterinerlik, hukuk fakülteleri için 2009 yılında icraat görmeyi ümit ediyoruz.
- İki yıl evvel bakanlar kurulu kararı ile kurulan ancak çivi çakılmayan Cumhuriyet Teknokenti için gerekli yatırımların yapılmaya bu yılla birlikte başlanmasını ümit ediyoruz. Rektör aynı renk, Cumhurbaşkanı aynı renk, Başbakan aynı renk, Belediye Başkanı aynı renk... Bu renk uyumundan icraat çıksın ortaya ya hu! :)
- STSO Başkanı Osman Yıldırım'ın her fırsatta dile getirdiği Vakıf Üniversitesi'nin inşallah bu yıl kurulduğunu görürüz. (TOBB desteği ile)
- Yazacak daha çok şey var ama şimdilik bu kadar yeter, olmasını temenni ettiğim son madde: Bu konunun başlığı ''Sivas 2009 Rotasını Belirleyelim'' olsun. Zira aylar çabuk geçiyor gülüm. :)
BOUN hocam gerçekten güzel yazmışsın..
Benim için önemli sorunlardan birisi de üniversite-şehir taşımacılığıdır.Bu rezilliği bizzat ben de yaşadım.Öğrenci kardeşlerimin bu mağduriyeti yaşamasından nefret ediyorum..Zira onların çoğu Sivas'lı değil ve memleketelerine gittiklerinde Sivas'ı anlatıyorlar.Ve onların memleketlerine gidip "otobüs beklemekle üniversite yılllarım" geçiyor demesini istemiyorum..
Onlar bizim en büyük reklam araçlarımızdan biri..Bu yüzden başkanın planladığı metrobüs hattı da bir an önce başlamalı...
Ve tabi ki artık söylemekten bıktığımız hal ve eski sanayi...:)
BOUN hocam gerçekten güzel yazmışsın..
Benim için önemli sorunlardan birisi de üniversite-şehir taşımacılığıdır.Bu rezilliği bizzat ben de yaşadım.Öğrenci kardeşlerimin bu mağduriyeti yaşamasından nefret ediyorum..Zira onların çoğu Sivas'lı değil ve memleketelerine gittiklerinde Sivas'ı anlatıyorlar.Ve onların memleketlerine gidip "otobüs beklemekle üniversite yılllarım" geçiyor demesini istemiyorum..
Onlar bizim en büyük reklam araçlarımızdan biri..Bu yüzden başkanın planladığı metrobüs hattı da bir an önce başlamalı...
Ve tabi ki artık söylemekten bıktığımız hal ve eski sanayi...:)
Vallahi Yiğiter hocam bu eski sanayi, ata sanayi, eski buğday pazarı, sebze-meyve hali vs oraları da yazacaktım ancak başka bir gün yeni bir liste de kalan maddeleri yazarım diye düşünmüştüm. Varsın bu şekilde bunlardan da bahsetmiş olalım. :)
Üniversite-şehir taşımacılığında Sayın Sami Aydın'ın bahsettiği metrobüsler sıkıntıyı çözecektir kanaatindeyim. Sami Aydın'a verdiği sözleri tutma konusunda güveniyoruz. Baharla birlikte bu sorun çözülür kanaatindeyim.
Demek ki Sivas'ın sorunu çok..:)
Biz yazmakla bitiremiyoruz,onlar çözmekle 2009'da bitirebilir mi bilemiyoruz..Ama zor:)
leblebi82
15.01.2009, 21:13
Geçen yıl gibi bu yıl da Ocak ayı sonunda Sivas'ın 2009 Rotası'na ilişkin gelişmeleri bir yazı ile kaleme almayı düşünüyorum ama yine de şimdiden bir gelişmeyi bildirmek istedim.
Şehrimize yapılması düşünülen Metrobüs Sistemi büyük ihtimalle 2009 - 2010 Eğitim - Öğretim Dönemine yetişecek ve özellikle Kümbet - Üniversite güzergahında kolaylıklar sağlayacak.
Talha Hocam;
Üniversiteli öğrencilerin çektiği çileye bir an önce son verilmeli.
Unutmayalım onalr bizim reklam elçilerimiz!Onlara iyi bakmalıyız.
orhan_keklikcioglu
17.01.2009, 23:57
MADDELER COK GÜZEL SIRALANMIS KESKE BUNLARIN HEPSİ OLABİLSE AMA %50 Sİ BİLE OLABİLR Mİ BİLMİYORUM.ÜNİVERSİTE KONUSUNDA SULTANSEHİR ARKADASIMIZA KATILIYORUM,ULASIM SORUNUNDA İSE SADECE OTOBUSLERLE YAPILABILMESINI YETERSIZ GORUYORUM DAHA ÖNCEKİ REKTORLERİMİZDEN SAYIN PROF.DR.FERİT KOÇOĞLU'NUN ÖNEMLİ BİR HAFİF RAYLI SİSTEM PROJESİ VARDI SADECE SEHİRLE VE ÜNİVERSİTE ARASINA BİR HAT OLUSTURULMASI PLANLANIYORDU FAKAT OLMADI TEKRAR BUNU GÜNDEME GETİRMEK MANTIKLI OLABİLİR UMARIM SİVAS YATIRIMLI BİR 2009 GEÇİRİR...
Ooof offf..
Resmen Kurtlar Sofrası olmuş Sivas'ım
Ankara'daki sıradan bir odanın bile hesabı çıkar olmuş memleketimde..
Yatırma dur deniyor,hayra dur deniyor....
Oooooooooooooffff ki ne ne offff!!
eyuphulagu
18.01.2009, 20:33
Bazı arkadaşlar az da olsa biraz bahsetmişler,ama ben biraz daha ayrıntısına gireyim:Bahsettiğim projeler ne zaman gerçekleşecek?1-Osman SEÇİLMİŞ döneminde projesi yapılan ama bir türlü gerçekleşemeyen Buğday Pazarı Projesi 2-Kale Mahallesindeki evlerin Restorasyon Projesi 3-Artık HERKESİN unuttuğu Şeker Fabrikası Projesi 4-Şehrimize yakışmayan SEBZE HALİNİN yıkılıp yerine yapılması düşünülen proje 5-VALİ tarafından söz verilen 5OO0 kişilik çok amaçlı Spor Salonu projesi 6-Fuar alanına yapılması düşünülen tribünü olan Atletizm Stadı ve Olimpik Açık ve Kapalı Yüzme Havuzu Projesi....Umarım 2009 yılı Sivas için YATIRIM YILI olur.
tayfun5883
20.01.2009, 10:49
SİVASIN KADERİYLE KİMLER OYNUYOR
İşsizliğin had safhada olduğu, yatırım yoksunu Sivas'a dev şirketler tarafından yapılmak istenen yatırımlar baltalanmak mı isteniyor? Kentte en alt kademeden en üst kademeye kadar söz sahibi her bireyin, yatırım yapılması konusunda seferber olması gerekirken, bu yatırımların önü neden ve kimler tarafından kesiliyor. Ankara Mimarlar Odası Sivas terminal binasının satışını ne için engellemeye çalıştı? Kimler Sivas'ın ilerlemesini ve gelişmesini istemiyor?
Hilton'un otel yapma kararı aldığı ve uygun yer arayışlarını sürdürdüğü Sivas'ta birçok yabancı şirketin yatırım yapmak için yer arayışında olduğu öğrenildi.
Yerli ve yabancı birçok şirketin Sivas'a Alışveriş Merkezi (AVM) ve otel yapmak için çeşitli girişimlerde bulunduğu ve bu şirketlerin uygun yer arayışında olduğu edinilen bilgiler arasında. Bu şirketlerin Sivas'ta yer bulma konusunda sıkıntı yaşadıkları iddia ediliyor.
Radevco, Multi Turkmall, Acteaum ve EMG Gayrimenkul isimli firmalarının Sivas'ta AVM için arsa aradığı öğrenilirken bu şirketlerinin satışı tekrar gündemde olan terminal binasının yeri ile yakından ilgilendikleri iddia ediliyor.
Kent merkezine oldukça yakın ve büyük bir alana sahip olan mevcut terminal binasının bulunduğu alanın satışını engellemek için Ankara Mimarlar Odası'nın hangi sebeplere dayanarak ve ne amaçla dava açtığı merak konusu.
Sivas'taki bazı yerel şirketlerin de Sivas'a 5 yıldızlı bir otel yapmak için girişimlerde bulunduğu bu süreçte akıllara, “birileri kentte yabancı yatırımcıların böyle bir yatırım yapmasını istemiyor mu?" sorusu geliyor.
Anadolu'nun merkezinde yavaş, yavaş kabuğunu kırmaya çalışan ve yatırım için oldukça geniş ve uygun alanlara sahip olan Sivas'a yatırımcı getirebilmek için çaba sarf edildiği söylenirken, bu yatırımcılarının önünün tıkanmak istenmesi kafaları karıştırıyor.
YER YOK!
Alman kökenli Frankenberg Oteller Zinciri'nin de yatırım yapmak için Sivas'ta uygun arsa aradığı iddia ediliyor. Birçok yabancı firmanın yatırım yapmak için arayış içerisinde olduğu Sivas'ta Adalet Sarayı için, uzun süre adı geçen kongre ve fuar merkezinin bulunduğu yerdeki geniş alanının Sivas'a yatırım yapma kararı alan bu şirketlerden birine tahsis edileceği de iddialar arasında.
TOKİ eliyle Sivas'a yapılması planlanan yeni stadyum için de adı geçen alanın ne şekilde kullanılacağı henüz belli değil.
Bu iddialara göre Sivas'ta ciddi bir yer sorunu mevcut. Buna göre değerli olan bazı alanlar üzerinde yatırımcıların bu yerleri alabilmek için birbirleriyle yarışacağı bir süreç bekleniyor.
Garanti Bankası'nın ardından Akbank'ın da çağrı merkezi kurmak için girişimlerde bulunduğu, Turkcell ve Ziraat Bankası'nın da bu yönde çeşitli girişimlerinin olduğunu geçtiğimiz günlerde gündeme getirmiştik. Oldukça ciddi yatırımların gündemde olduğu Sivas'taki en büyük sorun bu durumda uygun arazi olarak ön plana çıkıyor.
BÖLGE HASTANESİ DE
BEKLİYOR!
Sağlık Bakanlığı tarafından Sivas'a yapılması planlanan Bölge Hastanesi de Sivas'taki uygun arazi sorununa takılan yatırımlar arasında.
Daha önce adı Devlet Su İşleri'nin arka kısmındaki alan için geçen Bölge Hastanesi yatırımının başka bir alana yapılacağını yine geçtiğimiz günlerde gündeme getirmiştik.
BAŞKANIN
ÇARPICI AÇIKLAMASI
Belediye Başkanı Sami Aydın, 17.01.2009 tarihinde gazetemizde yer verdiğimiz açıklamasında, Ankara Mimarlar Odasının açtığı dava sonucu kente yapılması düşünülen 100 milyon avroluk bir yatırımın önüne geçildiğini dile getirmişti.
Başkan Aydın'ın açıklamasındaki bazı çarpıcı ifadelerde akıllarda soru işaretleri bıraktı. Aydın açıklamasında bir engelleme girişiminin bulunduğuna dikkat çekmişti.
Başkan Aydın açıklamasında, ''stratejik planla ilgili çalışmalarımızı tamamlayacağız. bu projeyi tekrar açacağız" sözlerine yer vermişti.
Aydın, düzenlediği basın toplantısında, şehirlerarası otobüs terminalinin arazisinin satışı ile ilgili olarak yapılan ihaleye, Mimarlar Odasının açtığı dava sonucunda Bölge İdare Mahkemesi tarafından geçici yürütmeyi durdurma kararı konulduğunu, bu nedenle yapılması düşünülen projenin ertelendiğini belirtti.
HABER TEKRAR…
Belediye Başkanı Sami Aydın, bir süredir kamuoyunun gündemini meşgul eden yeni terminal binası ve mevcut şehirlerarası otobüs terminalinin arazisinin değerlendirilmesi konusunun Mimarlar Odasının açmış olduğu dava sonucunda Bölge İdare Mahkemesi'nin verdiği geçici yürütmeyi durdurma kararıyla hukuki bir boyut kazandığını söyledi.
Kentte yeni projelerin hayata geçirilmesi için çalışmalar yaptıklarını belirten Aydın, "Bunlardan bir tanesi de mevcut terminal alanının ticari alana dönüştürülmesi, mevcut terminalinde şehrin kısmen kenarı diyebileceğimiz bölge trafik civarına nakledilmesi çalışmasıydı.'' dedi.
Mimarlar Odasının açtığı dava sonucu kente yapılması düşünülen 100 milyon avroluk bir yatırımın önüne geçildiğini anlatan Aydın, şunları kaydetti:
"Diğer taraftan o günün şartlarında yabancı ve yerli yatırımcıların ilgi duyduğu şehrimizde önemli bir fırsatı Sivas olarak değerlendiremedik. 700-800 kişiye istihdam alanı yaratacak proje ertelenmiş oldu. Bütün bunların dışında Sivas'ı hiç tanımayan, Ankara Mimarlar Odası, Sivas'a ne kazandırıp, kazandırmayacağını incelemeden, sadece yapılan çalışmayı engellemek için gerekçe arayışına girmiştir. Esasta hiçbir şey bulanamayınca şekilde (stratejik planda terminalin yerinin değiştirilmesi yoktur) gerekçesini mahkemeye sunmuştur. Mahkemenin üç üyesi bu kararı, savunmayı inceledikten sonra ikiye karşı bir oyla aleyhimizde stratejik planda olmadığı için karar vermiştir. Ancak stratejik planlar 5 yıl süreyle yapılır. Yapıldıktan sonra ilk iki yıl stratejik planda tadilat yapılamaz. İki yıldan sonra stratejik planda yasal olarak yeni düzenlemeler, tadilatlar yapma hakkınız var.''
Aydın, 2009 yılında belediyenin stratejik planında istedikleri düzenlemeleri yapacaklarını anlatarak, mahkeme kararıyla stratejik planda olmadığı için durdurulan projenin yeniden hayata geçirileceğini söyledi.
Bu konuda ayrıca mahkemenin verdiği kararı temyiz etmek için bir üst mahkemeye gideceklerini de bildiren Aydın, şu bilgiyi verdi:
"Bu süreçte stratejik planla ilgili çalışmalarımızı tamamlayacağız. bu projeyi tekrar açacağız. Bunun kamuoyu tarafından bilinmesi için basınla paylaştık. Eğer Sivas'ta veya Türkiye'nin diğer illerinde yapılan imar çalışmalarını herhangi bir gerekçeyle engellemek adına eğer bir çaba ortaya koyarsanız emin olun yapılan birçok imar çalışmasının gecikmesini engellemesini sağlayabilirsiniz.''
NE İÇİN ENGELLENİYOR
Belediye Başkanı Sami Aydın'ın bu açıklaması da durumun ciddiyetini gözler önüne serdi. Yatırım yoksunu kente, getirilmeye çalışılan yeni yatırımlara kimlerin hangi amaç ve düşüncelerle engel olmaya çalıştıkları merak konusu.
tayfun5883
26.01.2009, 13:28
arkadaşlar 31 aralık 2008 yılının nüfus sayım sonuçları açıklandı genel nüfusumuz 631.112 ye merkez nüfusumuzda 294binden 288 bine düşmüş
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] link adresi bu arkadaşlar
Kibrisli
26.01.2009, 14:48
6 milyon seçmenin nereden geldiği açıklanamazken, seçim sandıklarında bu kadar gariplik varken ve bu kadar garipliğin içerisinde seçmen sayımızın 37.069 kişi artması doğal.
Ben 22 Temmuz'da Sivas'ta oy kullandım şimdi İzmir'de görünüyorum ancak oy kullanacağım yer belli değil herhangi bir de işlem yapmadım İzmir'e aldırmak için ve sayımdada burda değildim. Yakın bir arkadaşım Sivas'lı İzmir'de yaşıyor Elazığ'da görünüyor ki 1 kere gitmemiş hayatında, 37000 seçmenin içerisinde kaç kişi acaba hatalı ve kaç kişi acaba yok onlarıda bilmemiz gerekli...
Saygılar...
Kibrisli
26.01.2009, 14:58
Valla ya bir gariplik var büyük bir hata var ki bence öyle çünkü geçenlerdede aynı TC kimlik nosu ile 2 farklı şehirde görünen insanlar çıktı, hem şimdiki soyadı hemde kızlık soyadı ile iki insan olarak görünüyorlar. Bu sayımla seçmen belirleme işini becermediler nüfustan alınıp ysk ya aktarılması yanlış oldu bence.
Ya da 1990 yılında Türk insanının boş anı çokmuş:) 18 yaşındaki genç nüfusta bir patlama var :)
Kibrisli
26.01.2009, 15:18
Üniversite ve liselerdeki herkesi topladığında ancak ulaşıyor seçmen rakamına ki lise öğrencilerinin kaçı 18 yaşını doldurmuş ve üniversitelilerin kaçı Sivas'lı Sivas'ta oy kullanıcak.
Cidden büyük bir fark ve gariplik var Berat kardeşim. İncelenmesi gerek aslında...
sivaslıgenç
26.01.2009, 17:11
Neden şaşırıyorsunuz ki Sivas göç alan il değil veren bir il kentte düşer kırda.
sivaslıgenç
26.01.2009, 17:27
2007 - 2008 - Artış- Yüzde
58. Sivas 638464 631112 -7352 -11,52
Kibrisli
26.01.2009, 18:40
(23.000 üniversite öğrencisinden 15.000 ini il dışından gelip Sivas ta seçmen sayısına dahil olmayan ama Sivas merkez nüfusuna yazılı öğrenci kabul edersek)
200.000 + 72.731 + 15.000 = 287.731 kişi eder.
Bu sayıya 0 - 5 yaş arası hiçbir okula gitmeyen çocukları eklediğimizde + seçmen sayısı da 200.000 i geçerse nüfus zaten 300.000 i aşar. Bu hesaba göre Sivas merkez nüfusunda kesinnikle bir hata çıkıyor.
Valla işlemi anlamadım ama ortada nerden baksan 50000 seçmen farkı var, ya nüfus hatalı ya da seçmen sayısı hatalı...
etzel1967
26.01.2009, 20:55
bana da bir anormallik var gibi geliyor nüfusta...300.000 den fazla olması gerek...
altuntas58
30.01.2009, 13:04
Sivasta kalp damar hastalıklarında tedavisinde ileri bir aşamada olduğunu ceşitli zamanlarda duymuştum hastanemizin bütün personelini tebreik erim başarılarının devamını dilerim
Kalp-damar hastahanesi açılmış ama bu biraz da güven meselesi..
Hastahanenin adını iyi duyurması lazım,ve başarılı ameliyatlarla halka güven vermeli..Ben birkaç yıl daha bu durumun değişeceğini düşünmüyorum!!
54 yaşında hayata geri döndü
Sivas'ta geçirdiği kriz sonucu kalbinde büyük hasar meydana gelen 54 yaşındaki hasta, Cumhuriyet Üniversitesi Kalp Hastalıkları Merkezi'nde geçirdiği riskli bir ameliyatın ardından sağlığına kavuştu.
Tokat'ın Turhal ilçesinden gelen 54 yaşındaki Abdurrahman Öz'e, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Kalp Hastalıkları Merkezi Kalp ve Damar Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Berkan Öcal müdahale etti.
Yapılan muayenede; kalp krizine bağlı olarak hastanın 4 damarının değişmesi için bypass gerektiği, kalp içinde tahriş ve zorlanmadan dolayı deliklerin oluştuğu, kalp kapağı ritminin bozulduğu ve pompalama gücünün zayıfladığı tespit edildi.
Yapılan 4 saatlik ameliyat sonrasında hastanın sağlığına kavuştuğunu
ifade eden Doç. Dr. Berkan Öcal, "Bu tip vakalarda ameliyat sonrası yaşam oranı yüzde 5 civarında. Ama 54 yaşındaki hastamız Abdurrahman Öz'ün yaşam oranı tahriş nedeni ile yüzde 1 civarındaydı. Bu nedenle birçok hastane bu hastayı kabul etmiyordu. Bizler ameliyata alarak zamanında müdahale ettik. Ayrıca tahriş nedeni ile kalbin yapısı ıslanmış ekmek gibiydi. Islak ekmeğe dikiş atılamadığından bu kalbe de yapılacak dikiş tutmazdı ve kanamalar olurdu. Ancak biz başarılı bir ameliyat yaparak hastamızı sağlığına kavuşturduk" dedi.
İşte bundan bahsediyorum..
Bu tür başarılı ameliyatların reklamı çok iyi yapılmalı..
Bu reklam işini Kayseri Tekden hastahanesi çok çok iyi yapıyor..Sivas'ta yerel Tvlerde ve bilbordlarda bile reklamalrını görmek lazım..
Reklam reklam reklam..
leblebi82
31.01.2009, 10:26
Yeni dönemle ilgili bilgileri zaman buldukça burda yazacağım. Şimdi iki konu hakkında bilgi vermek istiyorum.
Her ne kadar önümüzde TSO ve Belediye seçimleri Sivas'ın rotasını belirleyecek önemli etkenler olarak gözükse de bu seçimlerin tahminlerim doğrultusunda gelişeceğini düşünerek Sivas ile ilgili iki önemli konuyu paylaşmak istiyorum.
1 - ) Çorapçı Hanı'nın Restorasyon çalışmaları yeni dönemde başlayacak. 750 milyar karşılığında Belediye'ye kazandırılan bu han yeni dönemde restore edilip değerlendirilecek. Kitap veya kültürle ilgili bir mekan olarak kullanılmasını bekliyorum.
2 - ) Metrobüs sistemi yeni eğitim - öğretim döneminde özellikle Kümbet - Üniversite güzergahında ve başta öğrenci yoğunluğunun fazla olduğu saatlerde bir rahatlama getirecek şekilde faal duruma geçecek.
Bununla birlikte geçenlerde Belediye Başkanı Sami Aydın'a sorduğum Sebze Hali ve Ata Saanyi konusunda da adımlar atılmasını bekliyorum.
Ayrıca İl Genel Meclis Başkanı Turan Erkut yeni dönemde aday olmadığını söyledi. Turan Bey Sivas ile ilgili yatırımlarda çoğu zaman gündeme gelen arsa veya yer konusunun kurumların birbiriyle olan mücadelelerinden kaynaklandığını ifade etti.
leblebi82
01.02.2009, 09:57
Yeni dönemde Otogar'ın taşınması konusunun geri plana alınıp Belediye Binasının şehrin tam ortasından kaldırılması fikrinin ağırlık kazanacağını çeşitli duyumlara göre tahmin etmekteyim.
altuntas58
01.02.2009, 10:03
Paylaşımlarınız için teşekkürler................... ......
BEHRAMPAŞA HANI RESTORASYONU VE OTEL OLARAK İŞLETİLMESİ İŞİ İHALE İLANI
İLAN
SİVAS VAKIFLAR BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNDEN
RESTORE ET-İŞLET-DEVRET MODELİ ÇERÇEVESİNDE KİRALAMA İHALESİ
T.C.Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü Sivas Bölge Müdürlüğünce, aşağıda yeri ve nitelikleri belirtilen Behrampaşa Hanı için ihale şartnamesinde ve aşağıda belirtilen şartlar dahilinde; rölöve restitüsyon restorasyon ve çevre düzenlemesi projeleri ile yeniden işlev verilmesine ilişkin diğer mimari ve mühendislik bütün uygulama projelerinin hazırlatılarak uygulanması ve işletilmesine ilişkin, “10.09.2008 Tarih Ve 26993 Sayılı Resmi Gazete Yayımlanan Vakıf Kültür Varlıklarının Restorasyon Veya Onarım Karşılığı Kiraya Verilmesi İşlemlerinin Usul Ve Esasları Hakkında Yönetmelik” çerçevesinde, aynı yönetmeliğin 24-1/a Maddesi Gereği “Açık Teklif Yöntemi” ile 49 yıllığına, Restore Et-İşlet –Devret modeli ile kiraya verilmesi için ihaleye çıkarılmıştır.
İLİ : Sivas
İLÇESİ : Merkez,
MAHALLE : Paşabey
PAFTA : 6 pafta
ADA : 252 ada
PARSEL : 39
YÜZÖLÇÜMÜ : 3482.00 m²
CİNSİ : Bahçeli Kargir Taş han (Tescilli Eski Eser)
VAKIFLAR MECLİSİ
KARAR TARİH VE SAYISI: Vakıflar Meclisinin 04.12.2008 tarih ve B.02.1VGM. 0.05.00.00-
640sayı - 643 no’lu kararı ve 5737 sayılı Vakıflar Kanunu’nun
20.maddesine istinaden.
MUHAMMEN BEDEL : 6.441.840,00 TL (Altımilyondörtyüzkırkbirbinse kizyüzkırk TL)
GEÇİCİ TEMİNAT : 193.255,20 TL (Yüzdoksanüçbinikiyüzellibeş TL yirmi Kr)
İHALE TARİH VE SAATİ : 13/03/2009 – 14:00
İstekli tarafından ilk beş yıl içerisinde turistik otel, turizm, ticari ve kültürel faaliyetler gibi alanlarda faaliyette bulunulmak üzere hazırlanacak; rölöve, restitüsyon, restorasyon, çevre düzenlemesi ve mühendislik projeleri yapılacaktır.
Allah'a şükür bugünleri de gördük. Yıllardır perişan bir vaziyette olan ve her geçen gün biraz daha dökülen bu muhteşem eserimiz için nihayet somut bir adım atılıyor. Darısı Taşhan ve Çorapçı Hanı'na diyelim...
Önümüzdeki günlerde kesinleşmesi ve kamuoyu ile paylaşılması beklenen güzel bir haber: Şu an Tuzlugöl'de bulunan Sivas Fen Lisesi için Üniversite ve İşhan Toki arasında bir bölgede yüz dönüm arazi üzerine içerisinde spor salonu, konferans salonu, pansiyonları, futbol sahası, labaratuvarlar ve lojmanlarında bulunacağı yeni ve güzel bir tesisin yapılması planlanıyor. Sivasımıza bu güzel hizmetin gelmesinde hemşerimiz olan Ulaştırma Bakanı müsteşarının etkili olduğu belirtiliyor. Okulun temeli inşallah bu yıl içerisinde atılacak. Detaylı haberleri zamanla paylaşmaya devam edeceğim.
Sivasımıza hayırlı olsun!
leblebi82
05.02.2009, 19:10
Allah'a şükür bugünleri de gördük. Yıllardır perişan bir vaziyette olan ve her geçen gün biraz daha dökülen bu muhteşem eserimiz için nihayet somut bir adım atılıyor. Darısı Taşhan ve Çorapçı Hanı'na diyelim...
Çorapçı Hanı'nın Restorasyonu ile ilgili olarak bizzat Belediye Başkanı Sami Aydın müjde verdi. Geçenlerde bu konuya yazmıştım.
Bir ikinci haber vereyim ;
Soğuk Çermik yolunda Sidaş Fabrikası yakınında büyük bir spor kompleksinin temeli büyük ihtimalle bu yıl içerisinde en kötü ihtimalle 2010 yılında atılacak. Kompleks 1,5 yıl içerisinde bitirilecek. İçerisinde futbol, salon sporları, çeşitli spor alanları ve gençlik kültür merkezleri yer alacak.
tayfun5883
06.02.2009, 09:30
arkadaşlar bırakın 2009 rotasını önemli olan var olan devlet yatırımlarının kapatılmaması için uğraşalım organizede fabrikalar kapanmış 350 kişi işsiz kalmış hala biz olaylara toz pembe bakıyoruz dmo kapanmış dikimevi istanbula taşınmış 1 sene içinde Sivas merkezin nüfusu 294binden 286bine düşmüş biz hala Sivas çok gelişiyor diyoruz lafla peynir gemisi yürümez arkadaşlar hükümetten icraat bekliyoruz
Çorapçı Hanı'nın Restorasyonu ile ilgili olarak bizzat Belediye Başkanı Sami Aydın müjde verdi. Geçenlerde bu konuya yazmıştım.
Bir ikinci haber vereyim ;
Soğuk Çermik yolunda Sidaş Fabrikası yakınında büyük bir spor kompleksinin temeli büyük ihtimalle bu yıl içerisinde en kötü ihtimalle 2010 yılında atılacak. Kompleks 1,5 yıl içerisinde bitirilecek. İçerisinde futbol, salon sporları, çeşitli spor alanları ve gençlik kültür merkezleri yer alacak.
Bir tanesini yaptık bitirdik sıra diğerine geldi..:)
Öncelikle şunu belirtmekte fayda var, eğer bir kriz döneminden geçiliyorsa elbette hasar olacak, fırtına varsa o fırtına elbette bir yerlere zarar verecek. Ancak önemli olan ''aman yandık bittik kül olduk'' deyip karalar bağlayıp geri çekilmek ve yatmak değil, kriz dönemlerinin geçici olduğunun bilincinde olarak, aşkı, şevki heyecanı kaybetmeden memleketimizin geleceği için çalışmaya, çabalamaya devam etmektir. Sadece bugünki olaylara bakıp, günlük düşünüp, günlük kararlar verdiğimizde ve sadece günlük yaşadığımızda zaten hayatımız büyük ölçüde kara saplanacaktır. Bu yüzden daha uzun vadeli, önümüzdeki on yılları hatta yüz yılı düşünerek planlamak, çalışmak ve yaşamak gerekir. Bizim bugün memleketimize duyduğumuz aşk, şevk ve heyecan sadece bulunduğumuz an için değil, memleketimizin on yılları ve yüz yılları içindir.
Gelelim Sivas OSB'de bahsedilen kapatmalara... Sivas'ta hepi topu yaklaşık yüz fabrikalık bir sanayi oluşumu var ve krizde bunlardan altı tanesinin kilit vurduğundan bahsediliyor. (Tabii çok araştırdım acaba hangi firmalar diye, isim falan da öğrenemedim bir türlü!) Ancak bu kriz kasırga bütün gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeleri de vuruyor ve resmin önce bütününe sonra da Sivas ölçeğine baktığımızda aslında bizim şahsımıza münhasır bir felaket yaşamadığımız apaçık ortada. Ekonomi gündemini yakından takip edenler bilirler, yaklaşık 1000 fabrikadan oluşan sanayi yapısına sahip komşumuz Kayseri'de geçen yedi ay içerisinde yaklaşık 80 fabrika kayyuma devredildi. Yani anlayacağınız bizdeki sanayi tesisi rakamına yakın sayıda tesis Kayseri'de iflasın eşiğinde veya kapandı. Ne yani şimdi bu durum Kayseri'nin bittiği, tükendiği, öldüğü anlamına mı gelir? (Bursa'da sayıları onbin ve elli bin arasında değişen işten çıkarmalara da değinelim.) Önemli olan düşülen yerden kalkılmasının bilinmesidir ve ben inanıyorum ki ülkemizde ve şehrimizde kriz ertesi dönemde sanayicimiz tekrar yeni bir azim ve inançla işine dört elle sarılacak ve yaraları tedavi edecektir.
Krizler kapitalizmin doğasında var ve aynı şekilde kriz ertesi ekonomik büyüme ve patlamalar da yine bu sistemin doğasında var. İşadamlarımızın kendilerini bu dönemde en az hasarla korumaya çalışacaklarını ve kriz ertesi dönemde yatırıma aynı şevk ve heyecanla devam edeceklerini umuyorum.
Velhasıl yaşadığımız talihsizlikler bizim azmimizi, kararlılığımızı artırmalı, karalar bağlayıp sızlanmanın kimseye yararı yok a dostlar!
Türkiye'de Ankara, İstanbul, İzmir, Mersin ve Antalya'dan sonra 6. Devlet Opera ve Balesi, Türk ulusunun bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin ruhunu yansıtan Samsun'da faaliyete başladı.
18 - 19 Mayıs 2008 tarihinde Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından gerçekleştirilen turne ile açılışı yapılan Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü, 112 kişiden oluşan sanatçı ve teknik ekibi ile faaliyete resmen başladı.
Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Karadeniz Bölgesi'ni, yıllardır yoksun kaldığı ve özlemle beklediği seçkin bir sanatsal ortama kavuşturacak Samsun Devlet Opera ve Balesi'ni, Samsun halkı şimdiden sahiplendiği ve benimsediği belirtildi.
Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü'nün hizmete girmesi Karadeniz Bölgesinin çağdaş sanatlarla tanışması ve zamanla bölgedeki üniversiteler bünyesinde kurulacak konservatuarlara eğitim ve bilgi kaynağı sağlaması bakımından önemli katkılarda bulunacağı ifade edilen açkılamada şunlar kaydedildi:
"Ülkemizde modern anlamdaki sanatın öncüsü olan Devlet Opera ve Baleleri, sadece yurtiçinde değil uluslar arası alanda elde ettiği başarılarla da bizleri gururlandırmış, çağdaş Türk kimliğini tüm dünyaya göstermede öncü bir rol üstlenmiştir. Uluslar arası alanda önemli bir kültürel iletişim sağlayan Devlet Opera ve Balesi, sanatseverlerden gördüğü ilgi ve destekle bugüne değin ciddi atılımlar gerçekleştirmiş, büyük bir özveri ile oluşturduğu sanatsal kalitesini her geçen yıl daha da artırmıştır. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü; kuruluş kanunları çıkan Gaziantep, Sivas ve Van illerinde de yeni Devlet Opera ve Balesi Müdürlükleri'nin faaliyete geçmesi için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürmektedir." (ANKA)
(Ankara Haber Ajansı)
Kayseri, Yozgat ve Sivas illerini kapsayacak kalkınma ajansı için Sivaslı vekiller, bürokratlar, seçilmişler ve sivil toplum örgütleri ne gibi çalışma ve lobi faaliyetlerinde bulunuyor acaba? Aşağıda Dünya gazetesinde çıkan ve Kayseri Müsiad Şube Başkanı tarafından kaleme alınan bir yazı var. Kayserili lobi yapmaya başlamış. Acaba bizim Tuskoncular, Müsiadcılar da bir hareket ve faaliyet var mı? Sivas'takiler size sesleniyorum!
Kalkınma ajansı Kayseri'de kurulmalı
İsmail RUHLUKÜRKÇÜ / MÜSİAD Kayseri Şube Başkanı
Yerel kaynakların etkin kullanımını sağlamak ve yerel potansiyeli harekete geçirmek, bölgesel gelişmeyi hızlandırmak, sürdürülebilirliğini sağlamak, bölgeler arası ve bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak amacı ile Devlet Planlama Teşkilatı koordinasyonunda belirlenen bölgelerde bölgesel kalkınma ajansı kurulabiliyor.
Kalkınma ajanslarının, bölgesel stratejilerin belirlenmesinde ve sorunların çözümünde en önemli mekanizmalardan biri olacağı su götürmez bir gerçek. Uygun projeler üretilirken, bu projelere hibe şeklinde finansman sağlayacak bir mekanizmayı da içinde barındırıyor. Kalkınma ajansları, bölgeye yerli ve yabancı sermayenin çekilmesi ve bunun sürekliliğinin sağlanması konusunda etkin olacaktır. Ayrıca yatırım destek ofisleri aracılığıyla yatırımcıları bilgilendirip yönlendirecek, izin ve ruhsat işlemlerinin tek elden takip edilmesine ve en kısa zamanda sonuçlandırılmasına olanak sağlayacak bir fonksiyon görecektir. Kalkınma ajanslarının diğer önemli işlevleri arasında; girişimciliğin desteklenmesi, kırsal kalkınma faaliyetlerine destek vermek, proje üretme geliştirme kapasitesini artırmak, bölge hakkında araştırmalar yapmak, AB fonlarının daha etkin kullanılması için koordinasyon yapmak da yer alıyor.
Kalkınma ajansları kamuoyunda çok tanınmayan bir oluşum. Master planına göre TR 72 diye adlandırılan bölgede bulunan Kayseri, Sivas, Yozgat illerimizi kapsayan alanda kurulacak ajansın, yüksek potansiyele sahip olan Kayseri merkezli olmasının gerekliliğini önemsiyoruz. Kayseri'nin bu ajansla birlikte çok ciddi açılımlar yapacağına ve gelecekte çok farklı bir konumda olacağına inanıyoruz. Kalkınma ajansı, kamu, özel sektör, üniversite ve sivil toplum kuruluşlarının işbirliğiyle şehrimize yüksek katma değer sağlayacaktır. Ülkelerin ve bölgelerin gelişmesinde çok önemli rol üstlenen kalkınma ajansının önemini iyi değerlendirmeli ve bu büyük projeyi birlikte üretmeliyiz.
Bizler MÜSİAD'ın kuruluşundaki fikri kaygılarına, bu amaçla yüklendiği misyona ve 20 yıldır sergilediği vizyonun sürdürebilirliğine hizmet için buradayız. Yönetim kurulumuz ve muhterem MÜSİAD üyeleri bu bilincin farkında. Genel merkezimizin şimdiye kadar uyguladığı, 'özeleştiri yapar gibi eleştiri, sorunlar hakkında politika ve öneri geliştirme' sürecini bizler yerel boyutta sürdüreceğiz. Önümüzdeki çalışma döneminde yeni hedef ve projelerle hizmet çıtasını daha yükseğe çekmek istiyoruz. Üyeler arası ticaret, işbirliği ve ortaklık kültürünü yaygınlaştıracak çalışmalar yapmayı amaçlıyoruz. İşletmelerin birbirleriyle iş yapma imkan ve fırsatlarını geliştirmek arzusundayız.
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
Alışveriş merkezi bitmek üzere
Hollanda merkezli uluslararası gayrimenkul yatırım ve geliştirme şirketi Redevco'nun krize rağmen Erzurum'daki 120 milyon liralık alışveriş merkezi inşaatında sona gelindi.
Kış mevsiminde bile inşaatı sürdüren Redevco, önümüzdeki Eylül ayında açılışını yapacağı merkezle birlikte, Erzurum'u Avrupa gayrimenkul pazarına taşıyacak. Bu yatırımla birlikte Erzurum'un tüm dünyada düzenlenen fuarlarda boy göstereceğini söyleyen Redevco Ticari Departman Yöneticisi İlker Aydın, “150 yıllık geçmişe sahip Redevco garantisini taşıyan bu merkez sayesinde Erzurum'u tüm dünya daha yakından tanıyacak" dedi.
Ticari gayrimenkul alanında Avrupa'nın en büyüklerinden olan Redevco'nun temelini 2007 yılı Temmuz ayında Palandöken ilçesinde attığı 'Erzurum Redevco alışveriş merkezi' önümüzdeki Eylül ayında açılacak. Yaklaşık 90 bin metrekare kapalı alanıyla Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük alışveriş merkezi olacak Erzurum Redevco'nun, sosyal bir yaşam alanı oluşturacağını belirten Ticari Departman Yöneticisi İlker Aydın, ulusal ve uluslararası markaları kente taşıyacaklarını bildirdi. Erzurum Redevco'yla kentin Avrupa gayrimenkul pazarına adım attığını ifade eden Aydın, bundan böyle tüm uluslararası fuarlarda Erzurum ve Palandöken adının duyulacağını öne sürdü.
Redevco'nun küresel krize rağmen yatırım programını değiştirmediğini söyleyen İlker Aydın, "Kredi sorunuyla başlayan ve finansal kaynakların azalması sebebiyle meydana gelen krizden birçok ülke etkilendi. Dünyadaki birçok firma yatırımlarını finansal kaynaklardan yoksun olduğu için askıya aldı. Redevco Erzurum'a yaklaşık 120 milyon liralık bir yatırım yapıyor ve bunda tek kuruşluk kredi kullanmıyor. Bu yatırım tamamen kendi öz sermayesiyle gerçekleştiriyor. Erzurum Redevco için çok önemli" dedi.
'YEŞİL BİNA', ELEKTRİK ÜRETECEK
'Erzurum Redevco'da yöresel mimarinin modern bir yorumla projelendirildiğini anlatan İlker Aydın, binanın cephelerinde doğal taş, metal ve cam kullanılacağını bildirdi. 'Çevre dostu tasarım' anlayışıyla Redevco'nun kendi elektriğini, kullandığı doğalgaz üzerinden üretebileceğini anlatan Aydın, bu tür binaların Avrupa'da bile az sayıda olduğunu belirtti. Aydın, şunları söyledi: "Şebeke elektriği kullandığınız taktirde tesislerden karbonmonoksit yayılıyor ve aynı zamanda önemli bir maliyet oluşturuyor. Son yıllarda bazı binalarda yeşil enerji kaynakları kullanılıyor ki, bu da doğalgaz. Haliyle çevreye karbonmonoksit yayılımı olmayacak ve kente ilave bir elektrik yükü gekü getirmeyecek. Bu çok ciddi bir yatırım. Böyle bir sistemi kurabilmek için bile yaklaşık 5-6 milyon liralık bir kaynak gerekiyor" diye konuştu.
RAKAMLARLA 'ERZURUM REDEVCO'
İnşaatı halen devam eden ve şimdiye kadar bine yakın işçinin çalıştığı 90 bin metrekarelik kapalı alana sahip alışveriş merkezinin 32 bin metrekarelik işyeri alanlarını kiralamak için ulusal ve uluslararası birçok firma Redevco ile sözleşme imzaladı. Bölgenin en büyük hipermarketi olmak için Carrefoursa'nın Erzurum Redevco'dan 8 bin metrekarelik alanı kiraladığı belirtilirken, Mars Entertainment Group'a bağlı Cinebonus da 8 salon ile 2 bin 370 metrekarelik alanda modern bir sinema kompleksi kuracak. Bunun yanında Boyner'in bin 800, LCW ve Teknosa'nın da biner metrekarelik alanlarda hizmet vereceği merkezde, Koton, Benetton, Greyder, Network/Fabrika, Divarese, Yves Rocher, Dagi, Penti, Süvari ve KRC gibi markalarda kira sözleşmesi yapıldı. 130 mağazanın yer alacağı merkezde, bin 200 araçlık otopark, bin 200 metrekare yemek ve dinlenme salonu, bin kişilik konferans salonu ve çocuk oyun alanları bulunacak.
Ha şundan bir tane de bize nasip et ey güzel Allah'ım..
Adamlar Eylül'de açılış yapacak biz hala yerimizdeyiz..Offffffffff offffffffffff
Berat hocam ortada 120 trilyonluk yatırım var yahu teşvikte sonuncu olsa ne olur..:)
Biz teşvikte Erzurumu geçtik de kaç lira yatırım geldi cidden merak ediyorum..Diğer mesele böyle bir alışveriş merkezine çok ihtiyacımız var..Gıpta etmemek elde değil..:(
tayfun5883
24.02.2009, 17:30
berat hocam dediklerinin çeyreği sivasa yapılsaydı şu an sivas dışarıya göç vermiyr olurdu organize sanayide isterse 10bin kişi çalışsın 500 tl maaşı bile vermiyorlar işcilerine orada sadece fabrika sahipleri kazanıyor işcilerin sırtından malatyada erzurumda elazığda trabzonda bizi geçti kağıt üstünde yazılanlara bakmak bence yersiz yok sivas bu kadar teşvik almışta yok böyleymişte bunlar hikaye
Konutların yapımı ailelerin bölünmesiyle alakalı..
Mesela ben şuan ailemle yaşıyorum,ama evlenince bu evden ayrılıp belki de o konutlardan ev alacağım..Aynı şekilde diğer kardeşlerim de ayrılacak..Yani bir aileden 5-6 aile doğacak,yani 6 konut ihtiyacı demek..
Bu sadece ailelerin bölünmesi,evlenen bireyin başka bir eve yerleşmesiyle alakalı..
tayfun5883
25.02.2009, 06:50
Valla Tayfun bey o zaman siz de Erzurum a, Elazığ a, Trabzon a gidebilirsiniz. Sivas ta neyiniz var neyiniz yok hepsini satın yerleşin dediğiniz illere. Madem bu kadar ısrar ediyorsunuz geçtiklerini siz de gidin oralarda yaşayın bakalım Sivas ı geçmişler mi geçmemişler mi.
Yok gidemem diyorsanız o zaman geçtiklerini iddia etmeyin, çünkü sizin de bu iddianız kağıt üzerinde kalır. Ne diyim yolunuz açık olsun eğer giderseniz.
Bir sorum olacak Berat hocam sen nerede ikamet ediyorsun Sivastamı başka biyerdemi bir diger ikincisi Sivas gelişiyosa bile istenilen düzeyin çok altında Sivas çoğu şeyden mahrum ne yazıkki Birde şunu eklemek istiyorum biz Sivasta nadir kalan yerli ailelerinden biriyiz Sivası terketmeye niyetimiz yok biz istiyoruz ki Sivas çok daha iyi yerlere gelsin Sivasta bundan sonra beyin ve sermaye göçü olmasın biz bunun çabasındayız.Üniversite mezunu arkadaşlar Sivasta iş bulamayıp başka şehirlere çalışmaya gidiyor ne yazıkki onların yerine vasıfsız kültürsüz kişiler gelip Sivaslılık bilincini yok ediyorlar biz bunun olmasını istemiyoruz ...
alix_özdemir
25.02.2009, 10:13
Ben bu eleştiri sağnağını anlayamadım. Bazı çalışmaların eleştirilecek yönleri olur, şehrin eksik hizmetleri olur, yapılması gereken yönler olur hep beraber eleştiririz; ancak yapılanların eleştrilmesi, yok sayılması bence yanlış.
Ben eleştiri töneltilen partiye mensup değilim, ancak yapılanları da görmüyor değilim. Sivas'ın son beş yılda büyük bir aşama kaydettiğini söylememek olmaz. Kimse 5 yılda 10 yılda New York olmamızı beklemesin. İmrendiğimiz büyük şehirler yılların ürünleri ve en önemlisi birlikteliğin ürünleri. Bence Sivaslılar olarak güzeli hep beraber tebrik edelim kötüyü hep beraber eleştirelim.
Ben Sivas'ta yaşıyorum, tabi ki şehrimin en güzel şehir olmasını isterim. Bu yolda ilerlediğini düşünüyorum. Tabi ki eksiklikler yine de olabilir. Ancak yapılacakları da engellersem ortada "0" kalır. Az önce de söylediğim gibi mevcut parti sempatizanı değilim. Sadece Sivas'ı seviyorum. Sivas için gerekli hangi oy'sa ellerim o oyu hiç çekinmeden atar. Görüşümüz ne olursa olsun, ortak noktamız Sivas Sevgisi olsun. Saygılarım ve Dualarımla...
leblebi82
02.03.2009, 19:12
2009 yılı için galiba bütün gelişmeler seçime göre şekillenecek. Şu anda seçim nedeniyle herhangibir gelişme gözükmüyor.
alix_özdemir
03.03.2009, 19:14
TSO Sivas için büyük önem taşıyan 2. üniversiteye start verdi.
TSO heyeti başkent Ankara’da çeşitli temaslarda bulundu. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB ETÜ Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Yücel Ercan, Genel Sekreter Doç.Dr. Adem Şahin ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağları ziyaret eden heyet üniversite konusunda tam destek sözü aldı.
Ziyarette görüşlerini dile getiren TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “TOBB ETÜ Üniversitesi ki Türkiye’nin tercihte birinci sıradaki üniversitesi. İlk yüzden 15 öğrencimiz var. Akademik sıralamada da yine Türkiye’de bir numara. Buda hem Sivas’ın ekonomisine bir katkı sağlayacak hem de Sivaslı gençlerimize bir ufuk sağlayacak. Buna hazırız. Verdiğimiz sözün arkasındayız” dedi.
Ankara ziyaretine TSO Meclis Başkanı Mustafa Sarılar, Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Necati Şahin ve Özcan Demirkol, Muhasip Üye Cenan Coşman, Üyeler Ali Aksu, Fahrettin Alim, Turan Yıldırımlı, Osman Yıldız, Ata Şahin, Zeki Özdemir, Halis Kaplan, Meclis Divan Katibi Ziya Sayıcı, Disiplin Kurulu Başkanı Şemsettin Yolalan, TOBB Delege Üyesi Alaattin Erdayı, Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aysun Alim, Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ahmet Saygın katıldı.
TOBB ETÜ ZİYARET EDİLDİ
Heyet ilk olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’ni (ETÜ) ziyaret etti. Rektör Vekili Prof. Dr. Yücel Ercan ve Genel Sekreter Doç.Dr. Adem Şahin ile bir toplantı yapan heyet, Üniversite’nin Sivas’ta kurulması için yol haritasını belirledi. Bilimsel bir yöntem ve işbirliği içerisinde üniversiteyi kurmayı hedeflediklerini belirten Başkan Yıldırım, “2. Üniversiteyi Sivas’ın ve bölgenin kaderini değiştirecek bir adım olarak değerlendiriyoruz” dedi.
SİVAS’TA TOPLANTI YAPILACAK
TOBB ETÜ için 2. toplantının Sivas’ta yapılmasına karar verildi. Odamız ev sahipliğinde TOBB Üniversitesi yöneticilerinin katılımıyla yapılacak olan toplantıya milletvekilleri, siyasi partiler, belediye başkanı ile sivil toplum örgütleri katılacak.. Hangi bölümlerin açılacağı gibi teknik konular üzerinde raporlar hazırlanarak, fizibilite çalışmaları hızlandırılacak.
ZİRAAT BANKASI GENEL MÜDÜRÜ İLE TOPLANTI YAPILDI
Ziraat Bankası Genel Müdürü hemşehrimiz Can Akın Çağlar’ı da ziyaret eden heyet, yapılan çalışmalar hakkında bilgi alış verişinde bulundu. Çağlar, Ziraat Bankasının dekleri hakkında bilgiler verdi.
İKİ ÜNİVERSİTE REKABETİ ARTIRIR
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB ETÜ Üniversitesinin Sivas’a kurulacağı müjdesini verdi. İki üniversiteli bir Sivas’ın yaratacağı rekabet ve eğitim kalitesi ile Türkiye’ye örnek olacağını belirten Hisarcıklıoğlu, “Sivas ve Türkiye için hayırlı bir iş olacak” dedi.
2. Üniversiteyi Sivas’ın kaldıracak potansiyeli olduğuna dikkat çeken Başkan Hisarcıklıoğlu, “Sivas’ta üniversite sözü verdim. Eğer binayı yaparsanız ikinci üniversiteyi Sivas’a getireceğim dedim. TOBB ETÜ Üniversitesi ki Türkiye’nin tercihte birinci sıradaki üniversitesi. İlk yüzden 15 öğrencimiz var. Akademik sıralamada da yine Türkiye’de bir numara. Buda hem Sivas’ın ekonomisine bir katkı sağlayacak hem de Sivaslı gençlerimize bir ufuk sağlayacak. Buna hazırız. Verdiğimiz sözün arkasındayız. Yönetim kurulumuz her zaman için bizi destekliyor. Sözün çerçevesinde muhakkak biz yapmak istiyoruz. Ben hazırım. İş aksadığı zaman beni arayın. Sivas’ta müthiş bir potansiyel var. İkinci üniversiteyi rahat kaldırır. Oradaki o dinamizm ve hocaların potansiyelini kullanacağız. Bizim buradaki eğitim programımız ve hocalarımızın potansiyeli ile elbirliğiyle ikinci üniversiteyi açacağız. İki üniversitenin olması rekabeti artırır. Tatlı bir rekabet olacak, kaliteyi artıracak. Kendi içinde otomatikman bir yarış başlayacak. Sivas ve Türkiye için hayırlı bir işi olacak” diye konuştu.
BİRLİK VE BERABERLİK ÇOK ÖNEMLİ
Birlik ve beraberlik içerisinde olunması gerektiğine dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, yeni seçilen meclis üyelerini tebrik etti. “Sivaslıları çok seviyoruz. Burada bir heşmehriniz oturuyor” diyen Hisarcıklıoğlu, “Osman başkanla teşviki mesai içerisinde çok iyi birlik ve beraberlik içerisinde çalışıyoruz. Sizlerden tek ricam öncelikle kendi içinizdeki birlik ve beraberliği fitneye fırsat vermeden bozdurmayın. Bir ve beraber olmazsak hiçbir şey yapabilmemiz mümkün değil. Onun içinde sayın başkanlarımızın etrafında yönetim kurulu ile meclis üyeleriyle birlik ve beraberlik halinde olmamız lazım. Sizi kutluyorum. Bugün buraya tek liste halinde gelmeniz aslında heyecanının somut bir göstergesi” diye konuştu.
Yönetim Kurulu Başkanımız Osman Yıldırım ise TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun Sivas’ta verdiği ikinci üniversite sözünün büyük bir heyecan yarattığını söyledi. Başkan Yıldırım, 2023 yılı vizyonu içerisinde yer alan “2 üniversiteli en az 100 bin öğrencili bir kent” hedefine ulaşmak için TOBB ETÜ üniversitesini Sivas’ta kurmak için çalışmalara başladıklarını söyledi.
2011 YILINDA ÜNİVERSİTEYİ AÇACAĞIZ
TOBB ETÜ Üniversitesi ile bir yol haritası çizilerek TOBB ve Sivas’a yakışır bir üniversite kurulacağını belirten Başkan Yıldırım, “Sivas’ı sevdiğinizi özellikle odamıza yaptığınız son ziyaretinizde verdiğiniz destekle gösterdiniz. Rektör Yardımcımız ve Genel Sekreterimizle çalışmaya başladık. Önümüzdeki günlerde Sivas’ta hocalarımızla bir toplantı yapacağız. Sivas’a ve bölgeye uygun hangi bölümler açılabilir? bunu tespit edeceğiz. Sonrada çalışmayı bütün Sivaslılarla siyasetçi, bürokrat, sivil toplum örgütlerini katarak birlikte yapacağız. Bu projeyi sizin desteğinizle gerçekleştireceğimize inanıyoruz. 2. üniversite sadece Sivas’ın gelişmesinin dışında hem bölgeye hem de Türkiye’ye büyük hizmetleri olacaktır. Bu heyecanla hedefimizi seçimlerden önce ortaya koyduk. Şimdi ise çalışma programına kadar yapılmış. Bizleri çok memnun etti. Yerel seçimlerden sonra geniş bir toplantı yapacağız. Düğmeye basacağız. 2011 yılında üniversitemizi açacağız” dedi.
KAMPÜS İÇERİSİNE FENS LİSESİ DE YAPILACAK
Son çıkan yasa ile kurulacak olan üniversite kampusunun içerisine fen lisesine de yer vermeyi hedeflediklerine dikkat çeken Yıldırım, “Böylelikle Sivas ve bölgeye çok önemli bir hizmet olacak. Bundan da 7 milyon Sivaslı size müteşekkir kalacak. Tarihsel sürece baktığımızda Sivas’tan başlayan hareketler başarılı olmuştur. Ulusal kurtuluş savaşımızda olduğu gibi.”
Oda heyeti Hisarcıklıoğlu’na Sivas balı ile dermokil ve lens hediye etti.
Kaynak: [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
Yarınların modern, gelişmiş ve herşeyden önemlisi medeni Sivas'ının temeline katkıda bulunacak en sağlam ve gerekli yatırım ikinci üniversitedir. Ve nihayetinde şükürler olsun, bu konuda somut adımların atılmakta olduğunu görüyoruz. Bu şekilde yeni döneme hızlı bir giriş yapan Sayın STSO Başkanı Osman Yıldırım'a ve ekibine teşekkürlerimi iletiyorum. Şunu da vurgulamak istiyorum ki, bu örnek üzerinden de anlaşılacağı üzre memlekete hizmet işte böyle gayretli çalışmalarla ve gerektiğinde kapı kapı gezilerek yapılır ve tabii ki hep birlikte, beraberlik içersinde yapılır.
Sayın Osman Yıldırım'da eski çalışma azmini görmekten dolayı mutluyuz, umarım sayın belediye başkanımızla el birliği içerisinde önümüzdeki dönem Sivas'ı şaha kaldıracak projelerin altına imzalarını atarlar.
Küçük bir parantez de Berat Hocamın bahsettiği çağrı merkezi için açmak istiyorum. Turkcell, Ziraat Bankası ve Akbank'ın Sivas'a çağrı merkezi kurma hususunda niyetleri olduğunu daha evvel duymuştuk, hatta Akbank çağrı merkezi son karar aşamasına gelmişti. Sayın Osman Yıldırım ve ekibinin en kısa zamanda Turkcell genel müdür yardımcısı hemşerimizi, Akbank genel müdürü hemşerimizi, ve Ziraat Bankası genel müdürü hemşerimizi ziyaret ederek Sivasımıza vasıflı işler ve vasıflı yatırımlar kazandırmalarını temenni ediyorum.
alix_özdemir
09.03.2009, 23:25
AK Parti Sivas Belediye Başkan adayı ve mevcut Başkan Sami Aydın, 29 Mart yerel seçimlerinde belediye başkanlığı görevine yeniden talip olduklarını ve bu dönem hayata geçirecekleri projelerle 2 bin 100 yılında ki Sivas’ın temellerini atacaklarını söyledi. Belediye Başkanı Sami Aydın, 2009–2014 yılları arasında uygulayacağı yeni projelerin tanıtımını Büyük Otelde gerçekleştirdiği Proje Tanıtım toplantısında yaptı. Toplantı, yaklaşık 5 yıllık süreçte belediye tarafından hayata geçirilen projelerin sinevizyon sunumu ile başladı.
Sinevizyon gösterisinin ardından kürsüye gelen Başkan Aydın, 2004 yılında belediye başkanlığı görevine geldiklerinde belediyeyi çok kötü bir şekilde devraldıklarını belirterek,”2004 yılında çok ciddi bir borç yükü altında göreve başladık.
Özbelsan borçlarından dolayı ihalelere giremiyordu. Makam aracım bile hacizliydi. Göreve geldiğimizde ilk ay belediye çalışanlarının maaşını eşimizden dostumuzdan borç alarak ödedik. Bugün 2004’de ki durumda değiliz. 40 trilyon borç devraldık bu borç şimdi 18 trilyona düştü. 42 trilyon olarak devraldığımız belediye bütçesini 132 trilyona çıkardık. Belediyeyi kendi kaynakları ile yatırım yapacak hale getirdik. O zamanla şimdiyi kıyasladığınız zaman yönetimin ne kadar önemli olduğunu görmemek mümkün değil”dedi.
Başlattıkları çok büyük projeler olduğunu kaydeden Başkan Aydın, “Bunlar kısa zamanda bitecek projeler değil. Bu kapsamda Sivas’a değil Türkiye’ye örnek olan AK-SU projesinin bu dönem 3. etabını yapmaya başlayacağız. 2 etabını tamamladığımız Paşabahçe’de bu dönem 3. etap çalışmasını başlatıp Paşabahçe yolunu duble yol haline getireceğiz” dedi.
2009’dan sonra Sivas adı altında yeni projelerini de anlatan Başkan Aydın, “Sizlerinde desteğiyle, tüm gayretimiz atalarımızdan aldığımız bu paha biçilmez mirası, çocuklarımıza daha iyi şartlarda teslim etmek ve onların daha yaşanır bir şehre sahip olmalarını sağlamak. Bugün için hem bugünün hem de 2009 sonrasının Sivas’ı için çok çalışıyoruz ve çalışmaya üretmeye devam edeceğiz. Bu kapsamda önümüzde ki dönem yine çok büyük projeleri hayata geçirmek istiyoruz’ dedi.
2009’DAN SONRA
SİVAS PROJELERİ
Modern bir Sivas için İmar planlarını yenileyecekleri kaydeden Başkan Aydın, “1984 yılında askıya çıkan imar planı, zaman içinde yapılan tadilatlarla asıl kimliğini kaybetmiş. Bu nedenle önümüzde ki 100 yıla hitap edecek imar planlarını yaparak Sivas’ın imar sorununu çözeceğiz. Ulaşımda dev adımlar atacağız.
Mevlana Kavşağı-Menderes Caddesi bağlantı tünelini yaparak şehrimizin doğu-batı irtibatını sağlayacağız. Güney Bulvarı yapımı ile Karayolları Kavşağını yeni Karşıyaka Köprüsü’ne bağlayacağız. Böylece bu bölgeye en kısa zamanda ulaşımı sağlamış olacağız.
Kuzey Çevre Yolu Projesi ile şehrin bu bölgesinde yeni yerleşim alanları üreterek, bu bölgede bulunan yaklaşık 15 mahallenin hızla gelişimini sağlayacağız. Katlı otoparklar yaparak araç park sorununu çözmede dev adımlar atacağız.
Toplu Taşımada ikinci dev adımı atarak Metrobüs ile toplu taşım arterleri oluşturacağız. Bu arter üzerinde ring yapacak metrobüsleri hizmete sokacağız. Toplu Konut projesiyle Sivas’a yeni sıcak yuvalar kazandıracağız. Geliri olmayan insanlarımızı, başını sokacak bir yuvaya kavuşturacağız. Ayrıca bazı bölgelerimizde üst gelir grubuna hitap edecek bölgeler oluşturup buralarda yüksek kalitede binalar yapılmasına imkan sağlayacağız.
Daha modern bir Sivas için Kentsel Dönüşüm projelerini hayata geçireceğiz. Bu kapsamda ilk olarak Eski sanayi Bölgesi, Buğday Pazarı, açık sebze hali gibi bölgelerde kentsel dönüşüm uygulayacağız.
Kızılırmak’a hak ettiği değeri vereceğiz. Kızılırmak Çevre Düzenleme Projesi ile Kızılırmak’ı Sivas’ın boğazı yapacağız. Yeşil alan miktarını üst seviyelere çekmek için Kent ve Bölge Parkları yapmaya devam edeceğiz. Bu dönem 10 bölgeye 10 büyük park yapacağız. Kale ve çevresini Kentsel Düzenleme Projesi ile hem Sivas’a hemse ülke turizmine açacağız.Sivas’ı tarihi ile buluşturmak için Kent Müzesi Projesini hayata geçireceğiz. Kültür ve Turizm Festivali projesiyle şehrimizin sahip olduğu kültür ve tarih zenginliğini dünyanın hizmetine sunacağız.
Hanımlar Kültür Merkezi sayısını artırarak en az 5 ayrı bölgeye daha bu merkezlerden açmak istiyoruz.Yine her bölgeye birer tane Gençlik Kültür Merkezi oluşturacağız.
Spor ve Sosyal Kompleks Projesiyle şehrimizde spor aktiviteleri yapılabilecek bir alanı Sivas’a kazandıracağız. Yaşlılarımız için Şefkat Konağı projesini hayata geçireceğiz.
Mevcut belediye hizmet binası ihtiyaca cevap vermekte yetersiz kaldığı için yeni belediye hizmet binasını yeni bir bölgeye yaparak kent merkezini yoğunluktan kurtaracağız.
Bu dönem yeni şehirler arası otobüs terminalini yapacağız. İhtiyaca cevap vermekte yetersiz kalan mevcut sebze halini başka bir bölgeye taşıyarak yeni ve modern bir sebze halini Sivaslıların hizmetine sunacağız.
Ayrıca bizim büyük önem verdiğimiz alt yapı çalışmalarına devam edip asbest boruların değişimini de sürdüreceğiz’ diye konuştu.
Kaynak: Hürdoğan
alix_özdemir
18.03.2009, 11:48
Çok güzel bir haber. Umarım gerekli izinler alınır ve yeni fakülteler kurulur. Bu fakülteler hem bölgenin ihtiyacını karşılar hem de bir hayli insanın Sivas'a gelmesine vesile olur. İnşallah bir sorun çıkmaz.
Ziraat Fakültesi Sivas'a kurulacak..Evet güzel ..Sivas para kazanacak..
Peki ya binlerce Ziraat Mühendisi boşta iken yeni bir fakülte açmak hangi mantıkla açıklanır?
DÜNYA DEVİ IMFA GRUP SİVAS TA YATIRIM YAPMAYI PLANLIYOR
Hindistan’ın en büyük ferrokrom firması IMFA, Sivas’ta yatırım incelemesinde bulundu. Yer altı rezervleri açısından oldukça zengin kaynaklara sahip olan ilimizde Yazıcı Gurup işbirliğiyle ortak yatırım yapmaya hazırlanan firma yetkilileri Odamızı ziyaret etti.
Yönetim Kurulu Başkanımız Osman Yıldırım ile görüşen IMFA Grup Genel Müdürü Arvind Mishra, Sivas ekonomisi ve yatırım olanakları hakkında bilgiler aldı. Sanayi ve madenler konusunda danışmanları ile fizibilite çalışmaları yürüten ekibe Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Proje Baş Direktörü Mehmet Gökay Üstün ve Proje Direktörü Lidiya Kırımova Köse ile Yazıcı Şirketler Gurubu sahibi Servet Yazıcı da eşlik etti.
Ferrokrom tesisleri ile dünya devleri arasında yer alan ünlü marka olan IMFA Grup, Hindistan’da kendi madenlerini ve elektriğini üreterek önemli bir pazara sahip bulunuyor. Yazıcı Şirketler Grubu’nun ise Sivas’ta geçtiğimiz yıl Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler tarafından krom tesisinin açılışı yapılmıştı. Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın Kasım ayında Hindistan’a yaptığı ziyarette sağlanan ikili görüşmeler ve YazıcÄıGrub’un temasları sonrasında firma Sivas’a geldi.
Maden sektöründe yatırım yapma noktasında ön görüşmeler ve fizibilite çalışmaları yürüten firma yetkilileri sağlanacak mutabakat neticesinde kararını netleştirecek. Yabancı sermayenin ilimize kazandırılması halinde Sivas önemli bir yatırıma kavuşmuş olacak.
YATIRIMCIYA SIFIR BÜROKRASİ
Yönetim Kurulu Başkanımız Osman Yıldırım, Sivas’ın yaşamak ve yatırım yapmak için cazip bir kent olduğunu söyledi. Yatırımcı kuruluşlara sıfır bürokrasi ile bir saat içerisinde şirketlerini kurarak ücretsiz arsa tahsis ettiklerini belirten Başkan Yıldırım, “Sivas’ımız son zamanlarda büyük gelişmeler kaydediyor. İlimizde en üst seviyede sağlanan birliktelik ve ortak hareket etme kültürü ile yatırımcılarımız sahipsiz kalmıyor. Kendilerine sıfır bürokrasi uygulanıyor ve bir saatin içerisinde hem şirketi kuruluyor hem de arazisi ücretsiz tahsis ediliyor. Bürokrasideki tüm işlerini Oda olarak biz takip ediyoruz. Teşvik belgesini biz çıkartıyoruz. Yatırım süresinde karşılaşabileceği bütün sorunları biz çözüyoruz. Bürokrasi ile yatırımcıyı karşı karşıya bırakmıyoruz.”dedi.
IMFA Grup Sivas’ta yatırım yapmasından büyük mutluluk duyacaklarını belirten Başkan Yıldırım, “2. Organize Sanayi Bölgemizde her türlü alt yapı problemleri çözülmüş demiryolu hattı içerisinde olan nitelikli bir üretim merkezi oluşacak. Büyük sanayi yatırımları burada yer alacak. Teşviklerin de avantajı ile 2. OSB önemli yatırımlara ev sahipliği yapacak. IMFA Grup’da yatırım kararı aldığında kendilerine buradan ücretsiz araziyi tahsis ederek fabrika inşaatının temelini atmaktan mutluluk duyacağız” diye konuştu.
Kaynak : Sivas TSO
İkinci OSB de fabrika temeli atılacak konuma gelmesi gerçekten güzel bir gelişme. Anlaşılan Sivas ta 2. OSB de yatırımlara başlanacak ve gerekli arsa tahsislerine başlanacak. Hayırlı uğurlu olsun.
Yaklaşık dört-beş aydır bu konuda bir gelişme olup olmadığına dair bir haber duymayı bekliyordum, çok şükür ki önemli bir adım atıldığına dair bir haber okuduk. Bilmeyenlerin öğrenmesi, unutanların hatırlaması için tekrar edelim, Sayın Valimizin de yaklaşık dört-beş ay evvel açıkladığı üzre bu yatırım çok ciddi bir yatırım olacak ve en az 1000 kişinin çalıştığı dev bir tesis kurulacak. Yanlış hatırlamıyorsam sayın Valimiz yapılacak yatırımın büyüklüğünün en az 300 milyon Euro civarında olacağını söylemişti -hatta daha yüksek rakamlar telaffuz edilmişti- ve nihayetinde bu müthiş yatırım için somut gelişmelerin olduğunu görmek sevindirici. Ayrıca yatırımın önemini bizzat Başbakanlık Yatırım Ajansı Baş Direktörü'nün de görüşmeler için Sivas'a gelmiş olmasından anlayabilirsiniz.
Haydi bakalım hayırlısı, inşallah yatırımın kesinleştiği ve temelinin atıldığı haberlerini de kısa zamanda paylaşırız.
Karar No 7- Ülkemiz nüfusunun önemli bir kısmının kırsal kesimde yaşamakta
olduğu, çoğunluğunun geçimini hayvancılıkla sağladığı, ülkemiz hayvancılığının dünya
hayvancılığı ile kıyaslandığında bilimsel ve teknolojik yönden çok geride olduğu, hayvancılık
sektörünün dünya standartlarına ulaşamamasının ana nedenlerinden birisinin de veterinerlik
hizmetlerinin yeterli bir düzeyde olmaması, çiftçilerimizin bilinçlendirilmesi ve verimliliğin
arttırılması için yeterli sayıda veteriner hekim yetiştirilmesi amaçlanarak ve ülkemizin de kısa zamanda gelişmiş ülkeler düzeyine ulaşabilmesi için yükseköğretim görmüş, iyi eğitilmiş
elemanlara ihtiyaç gözönüne alınarak Üniversitemize bağlı “Veteriner Fakültesi”
kurulmasının uygun olduğuna, teklifin Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na sunulmasına,
Karar No 6- Sivas ili ekonomisinde tarımın en temel geçim kaynaklarından biri oluşu
nedeniyle tarımın gelişmesine katkı sağlamak, yörede karşılaşılan her türlü tarımsal soruna
daha kolay ve daha bilimsel çözümler üretebilmek, modern ve çağdaş eğitim standartlarında
geleceğin nitelikli elemanlarının yetiştirilmesi amaçlanarak ve ülkemizin de kısa zamanda
gelişmiş ülkeler düzeyine ulaşabilmesi için yükseköğretim görmüş, iyi eğitilmiş elemanlara
ihtiyaç gözönüne alınarak Üniversitemize bağlı “Ziraat Fakültesi” kurulmasının uygun
olduğuna, teklifin Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na sunulmasına, Oybirliği ile karar verildi.
inşallah bu iki fakülte veya bir tanesi Sivas ımıza kazandırılır. Cumhuriyet üniversitesi bu iki fakültenin Sivas a kurulması için YÖK e gerekli yazışmaları ve teklifini sunmuştur. YÖK genel kurulundan geçerse bu fakülteler Sivas a kurulmuş olacaktır.
Daha evvel forumlarda bahsetmiştik, üniversitemizin yetkin, Sivas'a her alanda yaraşır bir konuma gelmesi için Ziraat ve Veterinerlik fakülteleri kadar Hukuk ve Eczacılık Fakültelerine de ihtiyacı vardır. Bu konuda da yeni rektörümüzden beklentimiz var. Ayrıca teknopark için çivi çakılarak icraate geçilmesini bekliyoruz.
alix_özdemir
20.03.2009, 13:05
Bizi heyecanlandıracak yatırımlar işte bu devasa fabrika yatırımlarıdır arkadaşlar. Yıllarca söylenen "Sivas'ın maden kenti olduğunu" ancak böyle yatırımlarla anlayabilir, dövize çevirebilir, reklamını yapabiliriz. Yatırımlar, yatırımları çekecektir. Daha önce hemşehrmizin kurduğu krm fabrikası vardı. Şimdi bu yatırım... İnşallah devamı gelecektir, binlerce kişi iş bulacaktır ve çarpanlarıyla binlerce kişinin karnı doyacaktır. Ayrıca böyle yatırımlar söz konusu olduğunda Sivas'taki tüm yetkili mercilerin birlik olması gerekmektedir. Çünkü burada siyaset yapmaya gerek yoktur. Çünkü kazanan Sivas dolayısıyla kendileri olacaktır. Umarım bu yatırım yakında gerçekleşir. DÜNYA DEVİ IMFA GRUP SİVAS TA YATIRIM YAPMAYI PLANLIYOR
Hindistan’ın en büyük ferrokrom firması IMFA, Sivas’ta yatırım incelemesinde bulundu. Yer altı rezervleri açısından oldukça zengin kaynaklara sahip olan ilimizde Yazıcı Gurup işbirliğiyle ortak yatırım yapmaya hazırlanan firma yetkilileri Odamızı ziyaret etti.
Yönetim Kurulu Başkanımız Osman Yıldırım ile görüşen IMFA Grup Genel Müdürü Arvind Mishra, Sivas ekonomisi ve yatırım olanakları hakkında bilgiler aldı. Sanayi ve madenler konusunda danışmanları ile fizibilite çalışmaları yürüten ekibe Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Proje Baş Direktörü Mehmet Gökay Üstün ve Proje Direktörü Lidiya Kırımova Köse ile Yazıcı Şirketler Gurubu sahibi Servet Yazıcı da eşlik etti.
Ferrokrom tesisleri ile dünya devleri arasında yer alan ünlü marka olan IMFA Grup, Hindistan’da kendi madenlerini ve elektriğini üreterek önemli bir pazara sahip bulunuyor. Yazıcı Şirketler Grubu’nun ise Sivas’ta geçtiğimiz yıl Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler tarafından krom tesisinin açılışı yapılmıştı. Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın Kasım ayında Hindistan’a yaptığı ziyarette sağlanan ikili görüşmeler ve YazıcÄıGrub’un temasları sonrasında firma Sivas’a geldi.
Maden sektöründe yatırım yapma noktasında ön görüşmeler ve fizibilite çalışmaları yürüten firma yetkilileri sağlanacak mutabakat neticesinde kararını netleştirecek. Yabancı sermayenin ilimize kazandırılması halinde Sivas önemli bir yatırıma kavuşmuş olacak.
YATIRIMCIYA SIFIR BÜROKRASİ
Yönetim Kurulu Başkanımız Osman Yıldırım, Sivas’ın yaşamak ve yatırım yapmak için cazip bir kent olduğunu söyledi. Yatırımcı kuruluşlara sıfır bürokrasi ile bir saat içerisinde şirketlerini kurarak ücretsiz arsa tahsis ettiklerini belirten Başkan Yıldırım, “Sivas’ımız son zamanlarda büyük gelişmeler kaydediyor. İlimizde en üst seviyede sağlanan birliktelik ve ortak hareket etme kültürü ile yatırımcılarımız sahipsiz kalmıyor. Kendilerine sıfır bürokrasi uygulanıyor ve bir saatin içerisinde hem şirketi kuruluyor hem de arazisi ücretsiz tahsis ediliyor. Bürokrasideki tüm işlerini Oda olarak biz takip ediyoruz. Teşvik belgesini biz çıkartıyoruz. Yatırım süresinde karşılaşabileceği bütün sorunları biz çözüyoruz. Bürokrasi ile yatırımcıyı karşı karşıya bırakmıyoruz.”dedi.
IMFA Grup Sivas’ta yatırım yapmasından büyük mutluluk duyacaklarını belirten Başkan Yıldırım, “2. Organize Sanayi Bölgemizde her türlü alt yapı problemleri çözülmüş demiryolu hattı içerisinde olan nitelikli bir üretim merkezi oluşacak. Büyük sanayi yatırımları burada yer alacak. Teşviklerin de avantajı ile 2. OSB önemli yatırımlara ev sahipliği yapacak. IMFA Grup’da yatırım kararı aldığında kendilerine buradan ücretsiz araziyi tahsis ederek fabrika inşaatının temelini atmaktan mutluluk duyacağız” diye konuştu.
Kaynak : Sivas TSO
İkinci OSB de fabrika temeli atılacak konuma gelmesi gerçekten güzel bir gelişme. Anlaşılan Sivas ta 2. OSB de yatırımlara başlanacak ve gerekli arsa tahsislerine başlanacak. Hayırlı uğurlu olsun.
eyuphulagu
21.03.2009, 22:48
Arkadaşlar TOKİ nin yapacağı konutlarla ilgili müşavirlik,danışmanlık hizmetleriyle ilgili rakamlar verilmiş.Kafam karıştı.bu ilanlar neyi tam anlatıyor anlayamadım.Toki Sivas'a kaç tane konut yapacak;nereye yapacak;konutlar dar gelirlilere mi yoksa her isteyene mi satılacak?Bir de yeni yapılacak konutlar Fatih mah.ne yapılacağını bizzat başkan açıkladı.İlandaki iŞHAN ve diğer mah.adı da niye var? Bu soruların gerçek cevabını bilen arkadaşlardan;bilhassa leblebici ve berat demir'den ya da konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlardan cevap bekliyoruz.
alix_özdemir
23.03.2009, 13:04
Yine güzel haberler. Yüksek Lisan ve doktoraya katılacaklar ve yeni açıklacak haricinde, sayısı belirtilen kişi sayısı tam 557. Sadece bu yeni gündemde olan sayı. Neredeyse bir fabrika gibi. Yeni açılacak bölümlere ve yüksek lisans programlarını da hesap edersek sayı bir hayli artar. Umarım teklifler karşılıksız kalmaz.
alix_özdemir
24.03.2009, 11:42
Toplam sayı 792 oluyor. Eğer yeni açılacak bölümlere ortalama 40 öğrenci alınır diye hesap edersek de sayı 1272 oluyor. Umarım daha da fazla olur. Hayırlısı olsun. Mesaj için Teşekkürler.
etzel1967
24.03.2009, 20:12
veterinerlik fakültesinin hafikte ne işi var??? hafik'in çapı ne kapasitesi ne??? devletin parası bol ne de olsa...yapılacaksa sivas merkeze yapılır...abuk subuk işlerin peşinde koşuyor sayın milletvekillerimiz...adam akıllı sivasa hizmeti düşünen vekilimiz yok malesef...sayın şener ayrıldıktan sonra meydan bunlara kaldı...sayın vekil iletişim fkültesini de kalın beldesine açsın bari...
Sivas Selçuklu Kooperatifi muhteşem bir törenle temellerini attı.
İnşaat alanında yapılan temel atma törenine Sivas Valisi Veysel Dalmaz’ın yanı sıra çok sayıda davetli ve üyeler katıldı.
Sivas Valisi Veysel Dalmaz’da törende yaptığı konuşmada, kooperatifçiliğin bir dayanıyma mekanizması olduğunun altını çizerek, “ Damlaya damlaya göl olacak. Ancak bu damlalar ne kadar büyük olursa o kadar çabuk göl olur. Bu yüzden kooperatif yönetimi ve üyeler bunu göz ardı etmesin” dedi. Vali Veysel Dalmaz, Necmettin Apaydın’a yaptığı çalışmalar ve yatırımlar dolayısı ile tebrik ederek, “ Allah utandırmasın” temennisinde bulundu.
Alperen İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Apaydın’da törende yaptığı konuşmada, 75 trilyonluk bir yatırımdan söz ettiklerini belirterek, “ Yaptıklarımız ortada. Kayseri’de büyük inşaat projelerine imza attık. Bundan sonrada atmaya devam edeceğiz. Sivas’ta da kurulan Selçuklu Konut Yapı Kooperatifi orta ve dar gelirli insanları ev sahibi yapmak için yola çıktı. İnşallahda bunda başarılı olacak. Bende Alperen İnşaat olarak Sivas’a yatırım yapmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Burada yapacağım yatırım miktarı yaklaşık 75 trilyon lirayı bulacak. Bunun Sivas’a katkısının büyük olacağını düşünüyorum. Şimdiye kadar verdiğimiz sözlerde durduk. Bundan sonrada duracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.
Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Bünyamin Çoban’da, Selçuklu kooperatifi ve Necmettin Apaydın’a teşekkür ederek, Sivas’ta kurulan ve temeli atılan kooperatifin hayırlısı ile tamamlanmasını diledi.
Törende konuşan Sivas Selçuklu Kooperatifi Başkanı Bekir Çöl, Kayseri’den gelerek Sivas’a yatırım yapan Alperen İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Apaydın’a teşekkür ederek, “ Biz Selçuklu kooperatifi olarak ilimizde mevcut olan konut açığını kapatmak için çalışacağız” dedi.
Törende bazı siyasi parti temsilcileri de konuşma yaparak kooperatife başarılar diledi.
Kooperatif 2. Başkanı Ertuğrul Kuşderci ve Muhasip Üye Cengizhan Erol ile Alperen İnşaat yöneticilerinden Salih Apaydın’ın da hazır bulunduğu törenlerde kurban kesilerek dua edildi. Temele ilk betonuda Vali Veysel Dalmaz, Necmettin Apaydın ve bazı yöneticiler birlikte koydu. Tören sonunda davetlilere çeşitli ikramlarda bulunuldu.
Temel atma töreni sonrasında Alperen İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Apaydın üyelerin büyük ilgisi ile karşılaşırken, sorulan soruları yanıtladı.
alix_özdemir
09.04.2009, 14:04
HASTANE KURMAK İÇİN DESTEK BEKLİYORUZ”
Vergi rekortmenleri sıralamasında birinci sırada yer almanın kendilerini daha çok motive etiğini dile getiren Dr. Çoban, Sivas'ta özel bir hastane kurarak istihdamada katkı sağlamayı planladıklarını dile getirdi. Bunun için başta belediye olmak üzere yerel yönetimlerden destek beklediklerini dile getiren Çoban şu ifadeleri kullandı:
"Elde etmiş olduğumuz bu başarı elbette ki bizi motive etti. İşimizi geliştirmeyi düşünüyoruz. Şuandaki poliklinik hizmetlerimizi hastaneye dönüştürmeyi düşünüyoruz. Bu konuda da belediyeden destek bekliyoruz. Şu anda 10-12 kişi çalışıyor yanımızda hastaneye dönüştürdüğümüzde bu yüzlü rakamlara çıkacak. Temizlikçisinden, doktorundan tutunda güvenlikçisine kadar personel istihdam edeceğiz. Bu da Sivas'ın ekonomisine katkıdır. Hastalarımızı Kayseri'ye ya da başka illere muayeneye gitmeyecekler biz bunun peşindeyiz."
Kaynak : Sivasın sesi gazetesi
Bence ne isteniyorsa yapılmalı, gerekn destek verilmeli. Son yıllarda görüldü ki Sağlık Turizmi diye bir kaynak var. Ve bizler artık cebimizdeki son kuruşa kadar Kayseri'nin hastanelerine verdik. Artık paramız il sınırları içinde kalsın. Bunun içinde girişimcilere gereken destek verilmeli.
tayfun5883
10.04.2009, 09:14
SİVASA BİR ZAMANLAR HİLTON OTELİ YAPILACAKTI NE OLDU BİR HABER VARMI YOKSA HER ZAMAN Kİ GİBİ FİYASKOYLAMI SONUÇLANDI
alix_özdemir
11.04.2009, 21:54
SİVAS ARKEOLOJİ MÜZESİ İKMAL TEŞHİR TANZİM VE ÇEVRE DÜZENLEMESİ 26.02.2009 tarihinde DEMİRLİBAHÇE EKMEK GIDA İNŞAAT SANAYİ VE TİC.LTD.ŞTİ yle sözleşmesi imzalanarak işe başlanmıştır.
İşe başlama tarihi : Sözleşmenin yapıldığının tebliğ tarihinden itibaren 10 (on) gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlanacaktır.
İşin süresi : Yer tesliminden itibaren 60 (Altmış ) takvim günüdür.
Bugün itibariyle 34 gündür işe başlanmıştır. 26 gün sonra iş teslim edilecektir. Yani 1 ay sonra Arkeoloji müzemiz tamamen açılıyor. Hayırlı ve uğurlu olsun.
İnşallah bu son ihale olur ve artık müzemiz açılır. Misafirlerin gezeceği çok önemli bir durak olacak zira.
aozdemir
11.04.2009, 22:27
şehrimize bişeyler yapılıyor şükür
alix_özdemir
14.04.2009, 14:13
Berat kardeşimizin bazı söylediklerine katılıyorum. Yıldız Dağı projesiyle ilgili Sayın Dalmaz'ın açıklamalarını toplasak 200 sayfalık kitap olur. Ancak Yıldız Dağı'nda bırak çiviyi, oraya ait proje bile yok. Bu dönemde bir durgunluk yaşadığımız bir gerçek.
altuntas58
15.04.2009, 09:01
Kredi Yurtlar Kurumu Sivas’a 5 yıldızlı otel ayarında yurt yapacak olması çok güzel okuyan kardeşlerimizin ihtiyaclarını bir nebze olsun giderecek şimdiden hayırlı olsun
alix_özdemir
15.04.2009, 12:13
Artık bazı konularda ilk önce Sivas'tan başlanılması güzel. Yıllarca hep birilerini takip ettik, bari bu konuda biri bizi takip etsin.
Yarın yeni havalimanının temel atma töreni var.bakan Binali Yıldırım atacak
Bu başlığın 20 gün pasif kalması hiç hayra alamet değil..
sen yoksun ya o yüzdendir...
bu arada şu sivasa girerken orda terkedilmiş binalar var keşke onlar kaldırılsa çok güzel olur hiç güzel durmuyor..hayır sonra sivasımı harabe şehir sanacaklar yoldan geçenler..
selimoglu
08.05.2009, 22:38
slm yigiter sen bizim köyden kimin nesisin
eyuphulagu
13.05.2009, 22:36
Gerçekçi olmak gerekirse şu anda Sivas ölü sezonunu yaşıyor.Bırakın yatırımı Sivas'ta yaprak kımıldamıyor.Eğer Sivassporda olmasa ne yaparız bilmiyorum.Sadece geçenlerde üniversitede yarı olimpik yüzme havuzunun açılışı vardı.Bugün belediyenin sitesine girdim ama yeni birşey göremedim.Umarım önümüzdeki günlerde ortalık hareketlenir.Sadece belediyenin park ve bahçeler müd.tarafından verilen park ve bahçelerin özel sektör tarafından temizlik,sulama,bakım işinin ihale ilanını gördüm.Umarım eski belediyeyi aramayız.Doğan Bey'den hareket bekliyoruz.Allah aşkına bizim milletvekilleri şu sıralar ne iş yapıyorlar?Hani Sivas'a Toki 3.etaba başlayacaktı,nerde bölge hastanesi,nerde adalet sarayı,nerde fuar alanının eksiklerinin giderilmesi,nerde yeni projeler,nerde istihdam artırıcı projeler,nerde bizim umutlarımız,nerde hilton oteli,nerde gelişen sivas nerde nerde....Milletin ve Sivas'ın vekilleri uykudan uyanmazsa Sivas bu yıl avucunu yalar....Umarım herşey Sivas'ın,Sivassporun istediği gibi olur...Haydi Hayırlısı...
Aslında şu sitede bu önemli konuya sadece belirli bir kaç kişinin yazıyor,ilgileniyor olması bile durumun vehametini gösteriyor maalesef!
leblebi82
14.05.2009, 18:21
Valla yeni haber sıkıntısı var açıkcası. Gözle görülür bir durgunluk farkediliyor. Ne yapalım mecburen mevcut konularla devam edelim. İşte size yeni Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı.
etzel1967
14.05.2009, 18:56
bir durgunluktur gidiyor bu bölümde..eğer sivasta bir hareket olsaydı, bunu yakınen izleyen dostlarımız haberdar ederlerdi...ben şu an sadece sivassporumuzun şampiyonluğu için dua ediyorum...çünkü bu bir çok kapının açılması demek güzel sivasımıza...Yüce Allah sivasımın, sivaslımın ve sivassporumun yar ve yardımcısı olsun...
alix_özdemir
14.05.2009, 20:02
Umarım bu durgunluk bir son bulur. Yazın gelmesinden ümidini kesmeyenler de bir bir ümitsiz kalmaz inşallah. Ne gelen iş adamı var, ne Vali ne Belediye ne de Sanayi odası bize müjde veriyor. En kısa zamanda yeni müjde ve projelerle sevinmek dileğiyle...
Belki hatırlarsınız, Sami bey seçimi kaybettiğinde bu sitede bir foruma ''Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüne ne kadar üzüldüysem, Sami Bey'in seçimi kaybetmesine de o kadar üzüldüm'' demiştim. Bu sözü söylerken asla Sayın Doğan Ürgüp'e karşı içimde bir garez veya husumet yoktu. Sami Bey'in görevden ayrılmak zorunda kalmasının Sivas için büyük kayıp olacağını vurgulamak istemiştim sadece. Şimdi geriye dönüp 'ben demiştim' moduna girmekten hiç hoşlanmıyorum açıkçası ancak bir şeyi vurgulamakta fayda var ki Sivas, Sami Bey'in gidişiyle yeni proje yapmaktan, eser vermekten, şehri güzelleştirmekten, imrenen değil imrenilen Sivas'ı oluşturmaktan zevk alan bir şahsiyeti kaybetti. Gönül isterdi ki Sami Bey'de gördüğümüz bu proje aşkı ve şevkini Doğan Bey'de de görelim. O da çıksın basının karşısına projelerini açıklasın, bu yıl şunları, önümüzdeki yıllarda da şunları şunları yapacağım desin. Ancak ne yazık ki bugüne kadar hiç böyle bir şey olmadı. Bundan sonra da olmazi olmayacak demiyorum ancak bir durum tespiti yapacak olursak, geçen bir buçuk ayda yeni yönetimden bırakın yeni projeler, yeni hedefler, yol haritası açıklamasını, daha doğru düzgün basın karşısına çıkılıp üç beş kelam laf edildiğini de duymadık. Bu arada sürekli Sami Aydın hakkında akılları sıra yolsuzluk iddiaları ortaya atanlar, Sami Bey'in fotoğrafını ters koyup akılları sıra dalga geçen embesiller, moronlar, sığır sürüsü hadi bakalım şak şak yaptıklarınız dümenin başında görelim projeleri, icraatleri...
Önümüzdeki dönemde Sivas'ın inşaat ve iş sezonunun da kısa sürdüğü gerçeği göz önüne alınarak sevgili yeni belediye yönetiminden yeni bir aşkla, şevkle, coşkuyla dört elle işe sarılmalarını, en az Sami Bey kadar güzel eserleri Sivasımıza kazandırmalarını rica ediyorum, Doğan Bey'den ümitliyim demiştim, inşallah yanılmam, kendisinden somut icraatler görmek istiyoruz. Ben özellikle Sami Bey'in önümüzdeki dönem için hazırladığı projeleri devam ettirmesini ve uygulamasını kendisinden rica ediyorum. İnşallah başarılı olur, hem kendisi hem de Sivasımız kazanır.
Belediye ile ilgili bu kadar. İlimizde icraatlere öncülük edecek diğer bir kurum Valilik. Ancak daha önce de ifade ettiğimiz gibi Sayın Valimiz şahsiyet olarak pırıl pırıl, tertemiz bir insan lakin işbitirici değil, projeci değil. Sayın Hasan Canpolat zamanıyla bu zamanı kıyasladığımızda arada büyük farklar görüyoruz. O zaman Sayın Hasan Canpolat'ın ''projeci vali'' kimliğinin etkisiyle tarihi eserlerimiz onarılıyor, yeni sanayi yatırımları yapılıyor, ilimizin sosyal ve kültürel hayatı ve ekonomik altyapısı için bir çok adı atılıyordu. Gel gör ki ''müfettiş-denetçi vali'' kimliğinden çıkamayan Sayın Veysel Dalmaz döneminde ilimiz atılım yapma özelliğini kaybetti. Bütün bunların üzerine Sayın Abdüllatif Şener'in hükumetten ayrılması -ki bence Sivas'ın en acı ve en büyük kaybıdır- Sivas'a asıl ağır darbeyi vurdu. Maalesef biraz da Sivaslının zihniyetinden kaynaklanan çalışana, kendisine hizmet edene sahip çıkmama, çıkamama durumundan dolayı en büyük destekçimiz Abdüllatif Şener'i kaybettik. Tabii bu arada hükumet meydanında sevgili Sivaslıların Abdullah Gül ve Tayyip Erdoğan'ı elleri patlarcasına alkışlarken, Abdüllatif Şener'i sönük bir kaç tezahüratla geçmelerini de unutturmamak gerekiyor. Hey gidi hey... Abdullah Gül yeni kabineye Kayserili bakanları soktu, bizim Mustafa Açıkalın da Abdullah Gül'ün has adamı Ali Babacan'ın vetosunu yedi, maliye bakanı olamadı. Uyan Sivaslı uyan... Sana hizmet edeni, hizmet edecek olanı iyi tanı, lafı açık seçik söylüyorum: Aptal olma.... Bu kadar net. Ben Sivas'a hizmet edene bakarım, çalışana bakarım, böyle de olması gerekir. Benim için şimdiki vekillerden bin tane olacağına bir tane Abdüllatif Şener, bir tane Mecnun Odyakmaz, bir tane Bülent Uygun, bir tane Sami Aydın olsun yeter...
Buradan kısaca şimdiki makam sahiplerine mesajımızı göndermiş olalım... Sayın Vali, Sayın Belediye Başkanı, Sayın STSO başkanı, sevgili Sivaslılar çalışın.....
BOUN
Öyle güzel yazmışsın ki kardeşim..
Sivas için siyasi kör olmayı kabul etmeyenler,ya da olmayı beceremeyenler varoldukça hep bu konu pasif kalacaktır.Benim partim ve adayım kazansın;bu Sivas'ın kazanmasından daha önemli mantığı hep olacak..
Daha önce de yazdım..
Doğan ürgüp Sivas'ın yemeklerini tanıtan bir broşürle seçim kampanyası yaptı.İçinde bir proje dahi yoktu.Şu an bile Doğan Bey'in hangi projeyle "bismillah" diyeceğini bilmiyorum..
Sivas'ta hizmet çıtası Sami Aydın döneminde yükseldi.Alıştık sürekli bir yerlerde bir çalışma olmasına..Sürekli belediye işçileri görmeye alıştık..Ama tabiri caizse yaprak kımıldamaz olmuş..Doğan Ürgüp en az Sami Aydın kadar çalışmak zorunda..Zira o şu an omuzlarında en ağır yükü taşıyan belediye başkanı!
Güzel Sivasımız için başlığı güncelleyelim.Belki müjdeleri olanlar vardır..
leblebi82
07.06.2009, 09:09
Güzel Sivasımız için başlığı güncelleyelim.Belki müjdeleri olanlar vardır..
Valla şu anda müjde bulmakta zorlanıyoruz :) Ama duyumlarıma göre belki 5 yıldızlı Otel Müjdesi ve bir barut fabrikası yatırımı haberi yaz aylarında çıkabilir gibi görünüyor.
altuntas58
07.06.2009, 09:22
Valla şu anda müjde bulmakta zorlanıyoruz :) Ama duyumlarıma göre belki 5 yıldızlı Otel Müjdesi ve bir barut fabrikası yatırımı haberi yaz aylarında çıkabilir gibi görünüyor.
İnşallah bu dediklerin gercekleşir bizim mecliste sözü gecen vekilimiz yok eğer bunlar gercekleşirse sivasımız için büyük şans olur aynı zamanda insanlarımıza ekmek kapısı olacak bir an evvel başlayıp hizmete girmesi dileklerimle
leblebi..
İnşallah bu müjdeleri tez zamanda duyarız..
Koskoca şehirde yaprak kımıldamıyor yahu..:(
Çinli bir grup yatırımcı, maden sektöründe yatırım imkanlarını incelemek üzere Sivas'a geldi.
Sinochem Şirketi temsilcileri Song Lijun, Du Huibin ve Jia Xuemin, Gürteks Madencilik firması yetkilileriyle birlikte Vali Veysel Dalmaz'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Çinli yatırımcılar, Sinochem Şirketi'nin Çin hükümetine bağlı olarak maden sektöründe faaliyetlerini sürdürdüğünü söyledi.
Sivas'ta özellikle krom madeni ile ilgilendiklerini ifade eden şirket temsilcileri, "Türkiye krom madeni yönünden oldukça zengin bir ülke. Türkiye'deki iş ortağımız Gürteks Madencilik ile birlikte Sivas'ta yatırım imkanlarını incelemek üzere buraya geldik. Biz bu ziyaretle birlikte Sivas'ta güzel ilişkilerin temelinin atılacağına inanıyoruz" şeklinde konuştular.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Veysel Dalmaz ise, Sivas'ın madenler yönünden oldukça zengin bir il olduğunu söyledi. Sivas'ta değişik alanlarda önemli maden rezervlerinin olduğuna dikkat çeken Dalmaz, "Ancak ne yazık ki bu potansiyelimizi yeterince değerlendiremiyoruz. Geçen yıl özellikle yatırımcılar krom madenine büyük ilgi gösterdiler. Bizim amacımız özellikle bu sektörlerde dünyanın önde gelen ülkelerinden olan Çinli ve Hindistanlı yatırımcıları Sivas'a getirebilmektir" diye konuştu.
Madenlerin çıkartıldıkları bölgede işlenmesi gerektiğini belirten Dalmaz, "Madenlerimizin yerinde işlenmesi çok önemli. Maden cevherleri çıkartıldıktan sonra aynı alanda işlenmeli ve tüketiciye ulaştırılmalıdır. Sivas, özellikle son dönemde değişik sektörlerdeki yatırımcıların dikkatini çeken bir il haline geldi. Sivas'a yatırım yapmak isteyen müteşebbislere her konuda destek ve yardımcı olacağız” şeklinde konuştu.
6Haziran 2009
Çinli bir grup yatırımcı, maden sektöründe yatırım imkanlarını incelemek üzere Sivas'a geldi.
Sinochem Şirketi temsilcileri Song Lijun, Du Huibin ve Jia Xuemin, Gürteks Madencilik firması yetkilileriyle birlikte Vali Veysel Dalmaz'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Çinli yatırımcılar, Sinochem Şirketi'nin Çin hükümetine bağlı olarak maden sektöründe faaliyetlerini sürdürdüğünü söyledi.
Sivas'ta özellikle krom madeni ile ilgilendiklerini ifade eden şirket temsilcileri, "Türkiye krom madeni yönünden oldukça zengin bir ülke. Türkiye'deki iş ortağımız Gürteks Madencilik ile birlikte Sivas'ta yatırım imkanlarını incelemek üzere buraya geldik. Biz bu ziyaretle birlikte Sivas'ta güzel ilişkilerin temelinin atılacağına inanıyoruz" şeklinde konuştular.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Veysel Dalmaz ise, Sivas'ın madenler yönünden oldukça zengin bir il olduğunu söyledi. Sivas'ta değişik alanlarda önemli maden rezervlerinin olduğuna dikkat çeken Dalmaz, "Ancak ne yazık ki bu potansiyelimizi yeterince değerlendiremiyoruz. Geçen yıl özellikle yatırımcılar krom madenine büyük ilgi gösterdiler. Bizim amacımız özellikle bu sektörlerde dünyanın önde gelen ülkelerinden olan Çinli ve Hindistanlı yatırımcıları Sivas'a getirebilmektir" diye konuştu.
Madenlerin çıkartıldıkları bölgede işlenmesi gerektiğini belirten Dalmaz, "Madenlerimizin yerinde işlenmesi çok önemli. Maden cevherleri çıkartıldıktan sonra aynı alanda işlenmeli ve tüketiciye ulaştırılmalıdır. Sivas, özellikle son dönemde değişik sektörlerdeki yatırımcıların dikkatini çeken bir il haline geldi. Sivas'a yatırım yapmak isteyen müteşebbislere her konuda destek ve yardımcı olacağız” şeklinde konuştu.
‘Top’lu imaj,‘top’lu kalkınma
İDRİS GÜRSOY
Tarih : 01-06-2009
Düne kadar geçmişteki siyasi olaylarla gündeme gelen Sivas, kötü imajını futbolla siliyor. Sivasspor’un başarılarının ardından şehre yatırımlar da arttı.
Kolay değil karları eritmek, kolay değil hep zirvelerde dolaşmak, kolay değil Anadolu’dan çıkıp İstanbul’un üç büyüklerine kafa tutmak. Trabzon’dan sonra bir Anadolu takımı daha bunu yapıyor. Hem de Ege’den, Karadeniz’den, Akdeniz’den değil; daha az gelişmiş bir bölgeden, İç Anadolu’dan bir takım iki yıldır zirveye oynuyor, son haftaya kadar şampiyonluk kovalıyor, ‘şampiyonlukta ben de varım’ diyor.
Sivasspor denince akla hemen Teknik Direktör Bülent Uygun geliyor. Gazete ve televizyonlar onunla yapılan röportajlara geniş yer ayırıyor. Uygun, elbette başarıda büyük pay sahibi ancak “Sivas’ın başarısı”nda onun dışında faktörler de bulunuyor. Sivas’ın başarısının sırları neler? Şehre katkısı ne? Avrupa, Sivas’ın imajını nasıl değiştirecek?
Ligin sondan bir önceki haftasında Gençlerbirliği’ni misafir eden Sivas’ı izlemek üzere Ankara’dan yola çıkıyoruz. Şehre girince kırmızı-beyaz dev bayraklar bizi karşılıyor. Her kimle konuşsanız Sivasspor’u şampiyon diye tanımlıyor. Sivasspor’un başarısını tesadüfler açıklamada yetersiz kalıyor. Yöneticisinden futbolculara, 1. Lig’den bu yana birlikte çalışan bir ekip gerçeği var ortada. Ayrıca 2002’den sonra Sivas’a yapılan yatırımlar, şehrin yüzünü değiştirdiği gibi kulübe de ivme kazandırmış. 16 bin kişilik mütevazı stadyumdaki iki afiş ise bu başarıya derin anlamlar yüklüyor: “Uzun ince bir yolda, omuz omuza destan yazıyoruz”, “Anadolu’nun yıllar süren suskunluğunun çığlığıdır Sivasspor”…
Uzun ince bir yol… Sivaslı Âşık Veysel’in dizelerinden yola çıkarak yazılan bu afiş boşuna değil. Kuruluşu 1967’ye dayanan Sivasspor, düne kadar alt liglerde inişli çıkışlı bir grafik çizerken takıma önce oyuncu, sonra teknik direktör olarak gelen Bülent Uygun ile çıkışa geçiyor. Süper Lig’e çıktıktan sonra orta sıralarda mücadele eden Sivasspor, iki sezondur şampiyonluğu kovalıyor. Zirveye gidişte kulübün aynı kişiler tarafından profesyonelce yönetilmesi, teknik direktörle uyum, oyuncu seçimlerindeki isabet ve amatör ruhla verilen mücadele büyük rol oynuyor. Sivasspor, takım oyunuyla rakiplerini dize getiriyor. Bülent Uygun ve Mecnun Odyakmaz, 1. Lig’den bu yana birlikte çalışıyor. Sivaslıların kulüple bağı sevgiye dayanıyor. Takım üzerinde yönetimin dışında kimsenin yetki ve etkisi yok. Bu da kırmızı-beyazlılar üzerinde bir baskı oluşmasını önlüyor. Sivas, Türkiye’de borcu olmayan tek kulüp. Parası kadar transfer yapıyor.
KULÜP ŞEHİRLE YÜKSELDİ
Kulüple şehrin aynı anda ivme yakalaması dikkat çekiyor. Sivas’ta 2002’den bu yana âdeta seferberlik var. Yatırımlar teşvik ediliyor, Sivas silkinip uyanıyor. Organize sanayide faaliyet gösteren 35 iş yeri sayısı, 80’i aşıyor. Keçilerin otladığı kapalı havaalanı açılıyor. Şimdi haftada 14 uçak inip kalkıyor ve hepsi dolu. Altyapı çalışmaları şehrin çehresini değiştiriyor. Sivas Milletvekili Selami Uzun, “Sivasspor’un başarısı, şehrin kalkınma hamlesinin sonucudur.” diyor. Şehir yöneticileri, Sivasspor’a inanıyor ve büyük destek veriyor. İsmet İnönü Konağı’nda Aksiyon’a konuşan Sivas Valisi Veysel Dalmaz, Sivasspor’un başarısının arkasındaki en büyük etkenlerden birinin şehirdeki birlik ve beraberlik ruhu olduğunu söylüyor. Dalmaz’a göre sahadaki oyuncudan teknik direktöre, kulüp başkanından şehir yöneticilerine kadar herkesin başarıda payı var. Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Çimen de takım için belediyenin seferber olduğunu söylüyor.
SİVAS’TA IRKÇILIK YOK
Yerli ve özellikle de yabancı futbolcular gördükleri ilgiden memnun. Bu da performansı olumlu etkiliyor. Yabancılar birer kahraman gibi görünüyor. Musevi asıllı Balili dâhil hiçbir futbolcu din ve ırkından dolayı ayrımcılık veya baskıya uğramıyor. Milletvekili Uzun, “Yabancı futbolcular çok seviliyor. Balili yeri gelince Türkçe konuşuyor. Sivas’ta ırkçılık, ayrımcılık hiç olmaz. Onlar bizim yüzümüzü ağartan insanlar.” diye konuşuyor.
Sivas-G.Birliği maçında seyircinin kalitesi dikkat çekiyor. 90 dakika boyunca tribünlerden hiç küfür duyulmuyor. Sivaslı oyuncular oyunu çirkinleştirmeden, iyi niyetle mücadele veriyor. Kötü tezahürata seyirci kendi içinde müdahale ediyor. Selami Uzun, “Sahamızda olay olmuyor. Fanatik var ama herkes birbirini terbiye ediyor.” diyor.
Sivasspor, iki yıldır şampiyonluğa oynuyor; geçen sene İntertoto’ya gitti, bu sene Avrupa’da oynayacak. Sivasspor’un bu başarısı şehre nasıl bir katkıda bulundu? Şehrin önde gelen yöneticileri bu soruya cevap verecek kelimeler bulmakta zorlanıyor. Şehrin tanınması ve ekonomiye getirdiği canlılık bir yana Sivas’ın imajının düzelmesine yaptığı katkı herkesin üzerinde ittifak ettiği bir husus. Madımak provokasyonu, 1980 öncesi Sivas olayları, Ergenekon iddianamesinde geçen bir Ermeni’ye suikast düzenleneceği haberleri Sivas’ın imajını olumsuz etkiliyor. Selami Uzun, Sivas’a dışardan bakışı anlatırken başından geçen şu örnekleri veriyor: “Kızılay’a kan verme kampanyasına katıldım. Sivaslı olduğumu öğrenen bir hemşire dedi ki ‘İzmirliyim, Sivas’ta dört yıl çalıştım. Sivas’a giderken ağlayarak gittim, dönerken de ağlayarak döndüm.’ Yine bir bayan öğretmen, tayini Sivas’a çıkınca üzülüyor. Orada görev yaptığını öğrenen arkadaşları, ‘Sen Sivas’ta nasıl yaşıyorsun? Seni kesmiyorlar mı?’ diyor.”
Uzun, Sivasspor’un başarısının bütün bu kötü imajı sildiğini belirtiyor: “Bizim bunu parayla, reklamla veya başka bir şeyle sağlamamız mümkün değildi. Takımın centilmen olması, herkesin şehre sempati duymasını sağladı. Bütün Türkiye ‘Biz bu sene Sivas’ı tutuyoruz’ diyor.”
Milletvekili Uzun ve takımın yöneticileri, Sivas’taki birlik ve beraberliği bozma çalışmalarına da dikkat çekiyor. Bundan sonra provokatörlerin işinin zor olduğunu anlatıyor: “Sivasspor, Sivas’ta birliği sağladı, Sivaslılar Sivaslı olduğunu hatırladı. Sivas’tan çıkmış, Sivas’a gelmeyen insanlar vardı, şimdi herkes Sivaslı oldu.”
Futboldaki başarı şehirde barış rüzgârları estiriyor. Alevi ve Sünnilerin ortak bir hedefleri daha oluyor. Halk kulüp etrafında kilitleniyor. Sivasspor şehre iş adamlarının ilgisini artırıyor. Sportif başarının devamı için altyapıya önem veriliyor. Sivas Valiliği ile TOKİ arasında stat projesiyle ilgili görüşmeler sürüyor. Sivas milletvekillerinden şampiyon güreşçi Hamza Yerlikaya ise “Arsa alınıp TOKİ’ye teslim edildikten sonra inşaat başlayacak. Kayseri’deki stadın daha güzeli olacak. Mimarları geldi, oradaki hataları burada tekrarlamayacağız, dediler. Amatör branşlara yöneleceğiz. Başarıların arkası gelecek.” diyor. Başarının mimarlarından 6 yıl önce Sivas’a oyuncu olarak gelen ve son üç yıldır teknik direktörlük yapan Bülent Uygun da tesisleşmeye önem veriyor.
Sivas Selçuk Park âdeta bir açık hava müzesi. Çifte Minareli Medrese, Şifahiye ve Buruciye medreseleri, 4 Eylül Kongre’sinin yapıldığı Sivas Atatürk ve Etnografya Müzesi ile Kale Camii tarihte yolculuk yaptırıyor. Kaplıcalar, dünyada benzeri olmayan sedef hastalığının tedavisinde kullanılan Balıklı Göl, Japonların bile ilgi odağı olmuş. Üniversite, belediye ve valilik Sivas’ın yüzünü güldürecek büyük projeler için kolları sıvamış. Ankara-Sivas karayolu ile hızlı tren projesi hızla yol alıyor. Dünyaca ünlü oteller zinciri Hilton, Sivas’ta beş yıldızlı bir otel yapacak. Sivasspor böylesine verimli, gelecek vadeden bir zemin üzerinde yükseliyor. Milletvekili Uzun’a göre bu başarı diğer Anadolu şehirlerini de kamçılayacak.
Sivasspor’un başarısı topyekûn bir şehrin başarısı. Eğer yükseliş sürerse Sivas beşinci büyük olacak. Bir tarih daha yazılacak. Anadolu’dan başka takımlar da kırmızı-beyazlıları takip edecek.
AKSİYON
------------------------------------------------------------------------------------------------
Milli Mücadele'nin ilk karar yeri Sivas'tan
ASKERİ Tıbbiye öğrencisi Orhan Boran'ın babası Hikmet Bey, "Paşam, lakin siz de mandayı kabul ediyorsanız veya mandadan yanaysanız, sizi de mensubu bulunduğum tıbbiye öğrencileri adına vatan kurtarıcı olarak değil, vatan batırıcı olarak ilan ediyorum" diyor.
Ve Mustafa Kemal Paşa'nın yanıtı şöyledir:
"Elbette manda (İngiltere veya ABD) kabul edilmeyecektir; gençliğimle iftihar ediyorum, ya istiklal ya ölüm!"
Bu tartışma Atatürk'ün daveti üzerine Sivas Kongresi'nde olmaktadır. 38 yaşındadır henüz.
İstanbul ve Anadolu işgal altındadır.
Samsun'a 19 Mayıs 1919 günü gelmiştir Atatürk. Oradan Amasya'ya geçmiş ve 22 Haziran'da ünlü 'Amasya Tamimi' yayınlanmıştır.
27 Haziran'da da ilk kez Sivas'a geçmiştir. Burada bir gün kaldıktan sonra hemen Erzurum'a hareket etmiş; ertesi gün 'Erzurum Kongresi' toplanmıştır.
Atatürk, 29 Ağustos'ta yeniden Sivas'a yola çıkar ve 2 Eylül 1919'da Sivas'a gelir.
4 Eylül'de Sivas Kongresi'ni toplar. Kongre 7 gün sürer. 'Milli Mücadele'nin başkenti'nde tam 108 gün kalır. Yabancı heyetler, Atatürk'le görüşmek için Sivas'a akın ederler.
Bir milletin kurtuluşunu Atatürk, Nutuk'ta ayrıntılı şekilde anlatıyor.
(Mazhar Müfit Kansu'nun anılarında bu konuda ayrıntılı bilgiler yer alıyor.)
Milli Mücadele'nin başladığı ulusal Sivas Kongresi'nde çok önemli kararlar alınır.
Erzurum Kongresi'nde alınan kararlar Sivas'ta aynen kabul edilmiştir.
Mustafa Kemal'in liderliği kesinleşiyor.
Bir anlamda Milli Misak sınırlarımız burada çizilmiştir.
Ve manda reddedilmiştir; bir daha gündeme gelmemek üzere...
Sivas Kongresi'nin toplandığı bina 1892 yılında Sivas Valisi Memduh Paşa'nın yaptırdığı Sivas Sultanisi'nde gerçekleşiyor.
Bugüne gelirsek...
Mandayı o zaman reddedenlerin bugün kemikleri sızlamakta mıdır acaba?
SİVASLILARIN HEYECANI
Bütün bunları Sivaspor'un bayrakları ile donatılmış, 'Selçuklu Kent Meydanı'nı gezerken düşündük.
Bir tarafta 1884 yılında "Gidemediğin yer senin değildir" diyen Sivas Valisi Halil Rıfat Paşa'nın yaptırdığı Hükümet Konağı... Onu takip eden 1900 yılında yapılmış Jandarma binası... Sağında 1892'de Memduh Paşa'nın inşa ettirdiği Sivas Sultanisi... Kongre binasının karşısında ise 1580'de yapılan Kale camisi var... Önünde cami hamamının kalıntısı ve 1271 tarihli Selçuklu dönemine ait Buruciye Medresesi...
Ve bu alandaki iki önemli eser; 1217 tarihli Selçuklu Sultanı İzzetten Keykavus'un yapılmasını emrettiği Anadolu'nun en büyük Darüş'şifahanesi, onun da karşısında 1271'de Mehmet Şemsettin Cüveyni'nin yaptırdığı Çifte Minareli Medrese (Darül'hadis) ve en ünlüsü de bir başka mekanda Gök Medrese...
EŞİ OLMAYAN BİR MEYDAN
Bu yerleri Sivas'ın kültür adamı, Dr. Burhan Bilget'le geziyoruz. Sivas Koruma Kurulu üyesi, ÇEKÜL'ün Sivas temsilcisi olan Bilget "İşte hocam da burada" diyor. Hocası dediği ÇEKÜL Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen'le karşılaşıyoruz. Tarihi bilimle buluşturan 'Tarihi Kentler Birliği'nin önderi Sözen'e, ÇEKÜL'ün bu restorasyon ve ortaya yeni çıkarılan projeleri için
Sivas'a kaç kez geldiğini artık kendisi de unutmuş... Selçuklu Meydanı'nı göstererek "İşte şu gördüğünüz tarih ve kültür içeren ve Anadolu'da ikinci bir eşi olmayan tek bir meydandır. ÇEKÜL olarak Ortaçağ'dan (13 ile 16. yüzyıl, yani Selçuklu, Osmanlı ve geç Osmanlı eserlerinin yoğunluklu olarak) bugüne taşınmıştır."
Selçuklulardan beri yoğun dinsel ve deneysel bilimlerin okutulduğu bir ortam olmuş Sivas... Osmanlı yapılarını getirmiş... Cumhuriyet'in ilk doğuşu da burada gerçekleşmiş.
Gece gündüz algılanacak bir düzenleme yapılıyor bu meydana.
Sivas 'müzeler kenti' olarak yeni bir işleve sahip oluyor: Cumhuriyet'in simge müzesi Kongre binası, Arkeoloji Müzesi, Etnografya Müzesi, Halı Müzesi, Bilim Müzesi, Sanat Merkezi ve İnönü Müzesi...
Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla restorasyon ve yenileme çalışmaları için trilyonlar harcanıyor.
Ama bazı sıkıntılar da var; vakıflarla olan kaynak sorununu Sivas Valisi Veysel Dalmaz çözeceklerini söylüyor.
Yalçın Bayer Hurriyet
Şu Hilton ve Stad müjdesini ne zaman duyacağız acaba?
Selami uzun'un da öyle çıkıp kahraman gibi konuşması rahatsız etti beni..Ropörtaj yapacak kimse kalmadı mı da onla yapmışlar.?
tayfun5883
26.06.2009, 07:04
SİVASTA YİNE AGAÇ KATLİAMI
Sivas’ın akciğerlerine yeni bir hançer daha mı saplanacak? Sivas-Ankara karayolu
üzerindeki Yeşil Kuşak Ormanı’nda gerçekleştirilen ağaç katliamı unutulmadan yine aynı bölgede bulunan TCDD 150. Yıl Hatıra Ormanı’nda iş makinelerinin hafriyat alırken görülmesi kafaları karıştırdı.
ERSAN ARSLAN
Sivas-Ankara Karayolu üzerindeki Yeşil Kuşak Hatıra Ormanı’nda gerçekleştirilen ağaç katliamının ardından yine aynı bölge üzerinde bulunan TCDD 150. Yıl Hatıra Ormanı’nda iş makinelerinin görülmesi akıllara ‘Yeni bir katliama mı şahit olacağız” sorusunu getirdi.
Bir süre önce Yeşil Kuşak Hatıra Ormanı içerisinden hafriyat alınmış ve bölgede bulunan onlarca ağaç iş makineleriyle katledilmişti. Gazetemiz tarafından gündeme getirilen ve ısrarla üzerine gidilen konuya olan tepkisizlik kafaları karıştırırken, şimdi bir başka ormanlık alan içinde iş makineleri dolaşmaya başladı.
İş makinelerinin hafriyat aldığı bölgede bulunan bazı ağaçların etrafı boşaltılırken çok sayıda ağacın kurumak üzere olduğu gözlendi. Bölge üzerinde bulunan ‘TCDD Ormanı’ levhası ve bazı ağaçlar ise kırılmış ve devrilmiş durumda. Ağaç yoksunu Sivas’ta bir taraftan ağaçlandırma çalışmaları sürdürülürken, bir taraftan yetişmesi uzun yıllar alan genç ağaçların katledilmesi ve buna göz yumulması düşündürüyor.
İlgili makamların bu gelişmeler hakkında sessiz kalması ve herhangi bir müdahalede bulunmaması da ayrı bir soru işareti olarak ön plana çıkıyor.
Her yıl milyonlarca liranın ağaçlandırma çalışmaları kapsamında harcandığı Türkiye’de ve Sivas’ta milli servet niteliğindeki yeşil dokuya verilen zararın sorumluların en kısa sürede cezalandırılması bekleniyor.
TCDD Hatıra Ormanı’ndan alınan hafriyatın ne amaçla ve kimler tarafından kullanıldığı da ayrı bir merak konusu. Bölgede yapılan çalışmaların izin dâhilinde yapılıp yapılmadığı, izin dâhilinde yapılıyor ise ne amaçla ormanlık alan içerisinden hafriyat alınmasına izin verildiği merak ediliyor.
KEL TEPELER DURURKEN!
Kentin birçok bölgesinden hafriyat alınması mümkünken ‘orman’ olarak adlandırılan ve ağaçlık bölgelerden hafriyat alınması ve buna göz yumulması kafaları karıştıran başka bir ayrıntı.
Etrafı kel tepelerle dolu olan Sivas’ta bir taraftan ağaçlandırma çalışmaları ve kampanyaları yapılıyor, bir taraftan ise ağaçlar katlediliyor.
Tüm bu yaşananlar Sivas’ta ağaca ve yeşil dokuya verilen değeri gözler önüne seriyor.
Sivas'ımız için konuyu güncelleyeyim.Müjdesi olanlar vardır belki..
güzel bi haber ve güzel çalışmalar var inşallah sözde kalmaz önemli olan icraat inşallah icraat olurda bunlar biran önce faliyete geçer
alix_özdemir
14.08.2009, 13:48
Uzun zaman sonra bir stad kelimesi duyduk sonunda. Devlet bakanı Rize'nin stad açılış konuşmasında: "Şimdi sırada Sivas ve Afyon var." gibi bir cümle sarf etti. Ama bu sıra hangi tarihe tekabül eder, gerçekleşir mi bilemem. Ancak gürüldüğü gibi ne belediyeden ne de hükümetten bir müjde geldiği için, en son mesaj bir ay önce yazılmış. Umarım geleceğimiz hayırlı olur. Saygılarımla...
40 gündür bu konunun pasif kalması ne kadar da üzücü!
Bir tane yaprak kımıldasın şu şehirde yahu!
eyuphulagu
02.10.2009, 23:48
En son Mayıs ayında bu konuda bir mesaj yazmıştım;aradan 4-5 ay geçti hala ortada ne fol var ne de yumurta..AK partili vekiller herhafta halkla buluşup sorunlar dinliyorlar güya...Hiç yoktan iyidir diyoruz ama yine de biz laf değil vekillerden icraat bekliyoruz...Nerde stat projesi .nerede fuar alanı, nerede spor salonu, nerde adliye sarayı,nerede toki projeleri, nerede 5 yıldızlı otel, nerede yeni fabrikalar,nerede yeni projeler...nerede bölge hastanesi... nerede...Hani garanti bankası, akbank sivas'a çağrı merkezi kuruyor du;ne oldu acaba? Hükümet'in 2023 yatırım şehirleri arasında Sivas'ın da adı geçmiyor...Vekiller çok çalışmalı çok...Önümüzdeki 2010 için beklenen yatırımlar için yeni yeni projeler üretilmeli...2 yıl sonra muhtemelen erken seçimde olabilir...Şu anda Abdullatif Bey'in partisinin Sivas il başkanı da hükümeti sürekli eleştirmeye başladı..AK Parti eğer kamuoyuna açıklanan projelerin temellerini 2010 içinde atmazsa önümüzdeki seçimlerde Sivas'ta işi zor...Sivas halkı artık laf değil icraat bekliyor...Sivas için düşünülen ve söz verilen projelerin en kısa sürede temellerinin atılmasını bekliyoruz...
En son Mayıs ayında bu konuda bir mesaj yazmıştım;aradan 4-5 ay geçti hala ortada ne fol var ne de yumurta..AK partili vekiller herhafta halkla buluşup sorunlar dinliyorlar güya...Hiç yoktan iyidir diyoruz ama yine de biz laf değil vekillerden icraat bekliyoruz...Nerde stat projesi .nerede fuar alanı, nerede spor salonu, nerde adliye sarayı,nerede toki projeleri, nerede 5 yıldızlı otel, nerede yeni fabrikalar,nerede yeni projeler...nerede bölge hastanesi... nerede...Hani garanti bankası, akbank sivas'a çağrı merkezi kuruyor du;ne oldu acaba? Hükümet'in 2023 yatırım şehirleri arasında Sivas'ın da adı geçmiyor...Vekiller çok çalışmalı çok...Önümüzdeki 2010 için beklenen yatırımlar için yeni yeni projeler üretilmeli...2 yıl sonra muhtemelen erken seçimde olabilir...Şu anda Abdullatif Bey'in partisinin Sivas il başkanı da hükümeti sürekli eleştirmeye başladı..AK Parti eğer kamuoyuna açıklanan projelerin temellerini 2010 içinde atmazsa önümüzdeki seçimlerde Sivas'ta işi zor...Sivas halkı artık laf değil icraat bekliyor...Sivas için düşünülen ve söz verilen projelerin en kısa sürede temellerinin atılmasını bekliyoruz...
Ak Parti'nin işi hiç de zor değil bence Sivas'ta.Hatta aynı vekilleri adaylığa koysunlar tekrar seçilirler.Bizim parti sevdamız,Sivas sevdamızın üstündedir maalesef..Vekillerin halkla buluşması haberine ilk yorumumu tekrarlayayım..Bunların adı şovdan başka bir şey değil.Aaaah Sivas'ım ahh!
Mevcut vekillerle elimize bir torba çimento bile geçmez!
2009 yılı için Sivasımıza yapılması muhtemel olan ve yapılması gereken yatırımlar:
- Hızlı tren ihalesi yapıldı, bitti, artık iş yüklenici firmaların omuzunda. Büyük bir kötü sürpriz veya engel olmazsa Sivasın kaderini değiştirecek olan bu yatırımın çalışmalarını baharla birlikte görmeye başlayacağız.
- Havaalanı terminal binası -iç hatlar ve dış hatlar- ihalesi yapıldı bitti. Yine aynı şekilde burasının da inşaat çalışmalarını baharla birlikte göreceğiz.
- Havaalanı ve Bölge Trafik arasında kalan mevcut yolun duble yol yapılacağını bizzat Başbakan söylemişti. Bu vaadinde gerçekleşeceğini umuyoruz. Sivas'ın dünyaya açılan kapısı olan havaalanının Sivas'ın en lüks binasına ve yolunun da otoban gibi olmasına şehrimizin imajının müsbet algılanması için ihtiyacımız var.
- Sivaslı beş işadamı Sıcak Çermiğe Sivas'ın ilk beş yıldızlı otelini yapmak için kazmayı vuracaklar, tabii krizden etkilenip yatırım şevklerini kaybetmedilerse...
- Hepimizin bildiği gibi Garanti Bankası çağrı merkezi Sivas'ta Mart ayı içersinde faaliyete geçecek ve ilk etapta 75 kişiyle işe başlanıp daha sonra beşyüz kişiye kadar eleman alımı yapılacak.
- İki yıldır söylenip bir türlü çivi çakılamayan Cumhuriyet Üniversitesi'ne Yurt-kur yurdunun (bin kişilik) bu yıl bir an evvel yapılmasını umuyorum.
- Belediyenin güzel bir projesi olan ancak dört yılda emekleye emekleye ancak bu kadar yapılabilen Ak-Su'nun bu yıl tamamının bitirilmesi gerektiğini düşünüyorum.
- Sayın Sami Aydın'ın ileri görüşlülüğünün ifadesi olan mevcut otogarın satılarak yeni ve daha modern bir otogar yapılması, mevcut otogar yerine de büyük alışveriş merkezi ve beş yıldızlı otel yapılması fikrinin bu yıl hayata geçirilmesi gerekir.
- Hükumet desteği alınarak, Sayın Başbakan'a da iletilmiş olan Kuzey Çevre yolu için ilk kazma bu yıl vurulmalıdır. Zira bu proje ve bu güzergah üzerinde mükemmel bir imarla kurulacak olan yeni şehir Sivas'ın bir anda çağ atlamasına vesile olacaktır.
- Bir türlü anlayamadığım şekilde merkezi hükumet yetkililerinin okey vermesine rağmen yerel idaredeki acziyetin neticesi olarak arazisi dahi belirlenememiş olan bölge hastanesi için somut adımları da bu yıl görmek istiyoruz. Erzurum bölge hastanesinin bitmiş ve hizmet vermekte olduğunu ilgililere duyuralım.
- Resmen bütün Sivas halkının -afbuyurun- eşek yerine konulduğu, dalga geçildiği bir adliye sarayı yapım işi var ki sorumluların -pardon sorumsuzların- Allah belasını versin. Hayatta böyle becerisizlik görmedim. İkinci şeker fabrikası faciası yaşamamak için bu yıl bu binanın yapılmasını istiyoruz.
- Diğer bir facia, Polis Meslek Yüksek Okulu... Sayın Başbakan'a güvenerek burasının bu yıl faaliyete geçirileceğini düşünüyorum.
- Civarımızdaki illerde her yıl değişik alanlarda onlarca fuar düzenlenirken Sivas'ın sosyal, ekonomik ve kültürel alanına katkıda bulunacak bir fuar dahi düzenleyememesi, fuar alanı ve kongre merkezi binasının beş yıldır bitirilememiş olması -klasik Türkiye resmi- utancından bu yıl kurtuluruz inşallah. STSO Başkanı Osman Yıldırım bu konuda Rıfat Hisarcıklıoğlu'ndan destek isteyeceklerini söyledi. Olumlu sonuç vermesini temenni ediyorum.
- Bir türlü Sivas turizmine kazandırılamayan ve Ortaanadolu'nun en büyük arkeoloji müzesi olacak olan tarihi binamızın açılışı bu yıl gerçekleşir herhalde...
- Yine gereğinden fazla uzayan Gökmedrese restorasyonu bu yıl bitirilmeli ve Gökmedrese Vakıf eserleri müzesi olarak Sivas'a kazandırılmalı.
- Ayrıca bu yıl Taşhan ve Behrampaşa hanı restorasyonu başlayacak şeklinde haberler okuduk. İnşallah bu yıl içerisinde bu haberler hayat bulur. Ayrıca Sivasımızda Eğri Köprü ve Kesik Köprüler her iki yakaları park veya yeşil alan şeklinde düzenlenerek, kemerlerine gece ışıklandırmaları konularak Sivas turizmine kazandırılmalı. Ayrıca belediyemizden bir an evvel Çorapçı Hanı'nı da restore etmesini bekliyoruz.
- Kent Meydanı ve Selçuklu Park projesinin bir kısmı bitirildi. Bu yıl için kalan kısımların bitirilir. Ancak benim önerim şu şekilde: Medreselerin ve Kale Camii'nin çevresinin açıldığı gibi Adliye Sarayı, Nüfus müdürlüğü binası, askeri lojmanlar, orduevi, belediye binası yıkılarak Kongre müzemizin, Valilik binasının, tarihi Jandarma binasının çevresi açılmalı. Kent meydanı ve Selçuklu Park Saraybosna parkıyla bütünleştirilmeli. Tarihi Aliağa Camii de yine aynı şekilde bu kompleksin bir parçası olmalı. Bu proje hayata geçerse, önümüzdeki yıllarda İstanbul'da Sultanahmet-Ayasofya-Topkapı bölgesiyle rekabet edebilecek tarihi zenginlik ve güzelliği bir merkezde toplamış Türkiye'nin ender bir-iki şehrinden birisi haline geliriz. Benden söylemesi. Tabii bu projeye ek olarak Aynalı Çarşı olarak adlandırılan bina tamamen taştan oluşan bu komplekse uygun bir şekilde elden geçirilmeli, gerekirse bu binaya İstiklal caddesinde bulunan tarihi taş binalarda olduğu gibi tarihi yapıya uygun bir dekorasyon yapılabilir.
- Bu arada yine Başbakan'a güvenerek Sivasımıza bu yıl en az 35.000 kapasiteli yeni bir stad için temel atılacağını ve inşaatın hızlı bir şekilde yükseleceğini umuyorum. Türkiye'nin Manchester'ı olunacaksa böyle olunacak. Kafası basmayanlar stad mevzuunda konuşmasın, yorum yapmasın... Bu yıl bu kadar sözden sonra illa ki yeni stada başlanmasını istiyoruz.
- Yeni stadla birlikte kapalı salon sporlarının yapılacağı ve beş bin kişi kapasitede olacak olan salonun inşaatı sözünü de unutmadık. Takipteyiz.
- Ulaştırma Bakanı'nın kurulacak dediği ikinci travers fabrikasının bu yıl temellerinin atılıp atılmayacağını takip ediyoruz, göreceğiz...
- Et-balık kurumu başkanı hemşerimizin her fırsatta yalvar yakar Sivas'a yeniden kombina kurma isteğine Sivaslı idarecilerimizin ne gibi icraatla karşılık vereceklerini de bahar aylarında göreceğiz. Ne demişti hemşerimiz Bekir Ulubaş hatırlayalım: Sivas'ta özelleştirilmiş olan kombinayı geri bize verin orayı Türkiye'nin en büyük kombinası yapayım, 7 trilyon lira yatırım yapıp Ağustos'ta hizmete açalım. Hem Sivasımızın köylüsü, çifçisi kazansın hem de civar şehirlerin...
- Yeni rektörle birlikte yeni şarkıların söylenmesini umut ettiğimiz üniversitemizde eczacılık, veterinerlik, hukuk fakülteleri için 2009 yılında icraat görmeyi ümit ediyoruz.
- İki yıl evvel bakanlar kurulu kararı ile kurulan ancak çivi çakılmayan Cumhuriyet Teknokenti için gerekli yatırımların yapılmaya bu yılla birlikte başlanmasını ümit ediyoruz. Rektör aynı renk, Cumhurbaşkanı aynı renk, Başbakan aynı renk, Belediye Başkanı aynı renk... Bu renk uyumundan icraat çıksın ortaya ya hu! :)
- STSO Başkanı Osman Yıldırım'ın her fırsatta dile getirdiği Vakıf Üniversitesi'nin inşallah bu yıl kurulduğunu görürüz. (TOBB desteği ile)
- Yazacak daha çok şey var ama şimdilik bu kadar yeter, olmasını temenni ettiğim son madde: Bu konunun başlığı ''Sivas 2009 Rotasını Belirleyelim'' olsun. Zira aylar çabuk geçiyor gülüm. :)
Bu maddeleri yazdığımızda 2009 Ocak ayındaymışız, şu an içerisinde bulunduğumuz tarih 3 Ekim, yani üzerinden koskoca dokuz buçuk ay geçmiş. Ne yazık ki bahsedilen maddeler hususunda bazılarında kaplumbağa hızında ilerlemeler kaydetmişiz, bir çoğunda henüz bir arpa boyu yol alamamışız. Burada elbette suçlu veya sorumlu aranacaksa bu Sivas'ın mevcut vekilleridir diyeceğim ancak hepimiz Sivas'ın vekil-mekil hiçbirşeye sahip olmadığını biliyoruz. Kendine vekil olan bu şahıslar Sivas'ın vekili asla olamazlar. Zaten bu kişilerden herhangi bir beklentimiz de yok.
Kısacası vekilimiz yok, bakanımız yok (hey gidi hey, adamın birisi Sivas'ın bakanı benim deyince bir salon dolusu geri zekalı sığır sürüsü nasıl da coşkuyla avuçlarını patlatmışlardı) sahibimiz, liderimizi yok kısacası.
Bu maddeleri yazdığımızda 2009 Ocak ayındaymışız, şu an içerisinde bulunduğumuz tarih 3 Ekim, yani üzerinden koskoca dokuz buçuk ay geçmiş. Ne yazık ki bahsedilen maddeler hususunda bazılarında kaplumbağa hızında ilerlemeler kaydetmişiz, bir çoğunda henüz bir arpa boyu yol alamamışız. Burada elbette suçlu veya sorumlu aranacaksa bu Sivas'ın mevcut vekilleridir diyeceğim ancak hepimiz Sivas'ın vekil-mekil hiçbirşeye sahip olmadığını biliyoruz. Kendine vekil olan bu şahıslar Sivas'ın vekili asla olamazlar. Zaten bu kişilerden herhangi bir beklentimiz de yok.
Kısacası vekilimiz yok, bakanımız yok (hey gidi hey, adamın birisi Sivas'ın bakanı benim deyince bir salon dolusu geri zekalı sığır sürüsü nasıl da coşkuyla avuçlarını patlatmışlardı) sahibimiz, liderimizi yok kısacası.
Şakşakçılar deniyor onlara.
Kendine vekil olanlardan,kendileri için kar çıkarmaya çalışan şakşakçılar..
Mustafa Açıkalın'ı ithal edip,vekil diye başımıza getiren parti...Neyse!
nasıl yaşarsanız öyle yönetilirsiniz.vekiller bizim veklimiz biz seçtik kızmaya hakkımız yok..
sivas bu vekillerden razıysa yaptıklarına yapmadıklarına da razıdır..
bir de şu var .. bu sene kriz senesiydi.. yatırımların durgun olmasının nedeni bu olabilir. bahane değil elbette...şunu da kabul etmek gerekir sivas birçok konuda kanuoyu oluşturamıyor..
bug_osgur
15.10.2009, 03:22
arkadaşlar bu şehirde 40 bine yakın öğrencii var ve diğer üniversite olan illerde alışveriş merkezlerii ünlü fast food salonları pizza salonları müzikholler eğlence mekanlarıı ve daha bir çokk şey var ama bu şehirde öğrencii için bu dediklerimin hangisii varr ?? bu konuda bi gelişme olacakmı 2009 da yanii merkezde mesela veya üniversitede bi alış veriş merkezii açılacakmıı mesela park city zarardan başka bişii değil ordakii esnafların ağzından duyduğumuzz çünküüü merkezde değil ve öğrencii için kümbete gitmek zulüm ve bi çok öğrenci oranın olduğunu bile bilmio ........... bu konularda bii bilgis olan arkadaşım yazarsa sevinirm
zannedersem miafirsiniz sivasta .. umarım memnun ayrılırsınız şehrimizden ..
devlet tiyatrosu var.sinema var.birinci lig maçlarını izleyeceniz bir stadımız var..
istasyon da pizza ve hamburger yiyebileceğiniz bir çok mekan var..mavi defakto sarar lsv. bir çok mağaza var. ama illaki alışveriş merkezi istiyorsanız bilgim yok..
size şunu temin ederim ki bir üniversite öğrencisinin en rahat edebileceği şehirler arasında sivas..
bug_osgur
16.10.2009, 23:51
teşekür ederim bilgilerinizi paylaştığınız için ben bi çokk şehir gezdim bi çokk üniversiteye gittim ama inanın kii kendimizi kandırmayalımm fast food salonu ve pizza salonu derken istasyon cafeden falan bahsetmiorum o tarzda 4 den fazla yer yok satenn ve buda 40 bine yakın öğrenciye yetemez ben neden bi burger king mc donalds tarzında vee dışarda bi sanatçı geldiğii zaman alkollü veya allkolsüzz bi müzikhol yok diorum kışınn o soğukunda dışarda konser vermicek demiii ......... yatırım yapılmaya neden çekinilio bu kentte
bazı iş adamlarımız büyük şehire yatırım yapmayı tercih ettikleri için olabilirmi acaba yoksa sivas gibi güzel bir kente neden yatırım için çekinilsin elimde olsa istan buldan alır sivasa koyarım vallahi bakarsan bağ bakmazsan dağ olur diye boşa dememişler
eline üç beş kuruş geçren iş adamlarının gözü dünyayı görmüyor ne buldular büyük şehirde anlamıyorum sırf gösteriş olsun diye büyük şehire gidiyor yatırımlar
keşke rahmetli sabancıyla koç sağ olsaydı belki biraz daha gelişirdi sivas onlar görmüş geçirmiş adamlardı şimdiki gibi desinlere iş görenlerden değillerdi.
bug_osgur
17.10.2009, 16:33
buraya yapılacak yatırmda ölü bir yatırım değil ama çünküü öğrenci potansiyeli olan bi yer sonuçtaa bencee yatırım yapılmama sebebini belediyeye ve buraya yatırım yapajak şirketlere arazii sağlamamaya çalışan insanlara bağlayalımm vede böle bu şehir gelişemez kayserii nasıl bu duruma geldii tabikidee zenginleri birlikte olarak beraber olarak ama sivaslı zenginler hep kendim hep kendim dedikleri için beraber olmadıkları için böle oluyor
haklısınız bizim iş adamlarımız nedense görmemiş gibi davranıyolar
ve büyük şehir sevdalısı oluyolar neden kendi ilin dururken başka yere yatırım yapıyosunki
biz tutkun değiliz birbirimize kayseri çok tutkun keşke bizde onlar gibi olsak ama n nerdeee.
teşekür ederim bilgilerinizi paylaştığınız için ben bi çokk şehir gezdim bi çokk üniversiteye gittim ama inanın kii kendimizi kandırmayalımm fast food salonu ve pizza salonu derken istasyon cafeden falan bahsetmiorum o tarzda 4 den fazla yer yok satenn ve buda 40 bine yakın öğrenciye yetemez ben neden bi burger king mc donalds tarzında vee dışarda bi sanatçı geldiğii zaman alkollü veya allkolsüzz bi müzikhol yok diorum kışınn o soğukunda dışarda konser vermicek demiii ......... yatırım yapılmaya neden çekinilio bu kentte
yatırımla ilgili söylediklerinizde haklısınız. ama bu anadolu illerinin genelinin sorunudur.. Eskişehir, antep, Kayseri, Malatya ve Konya dışında kabuğunu kıran pek şehir yok gibi.. Sivas a özgü bir durum değil. ama yine de Sivasın gelişmemesine hiç bir makul sebep gösterilemez..
diğer taraftan bir üniversite öğrencisinin harçlığı bellidir.. kitaplar yol ev zaten masraflı.. bir de lüks bir mekanda yeyip eğlenme öğrenci için gerçekten lükstür.. bahsettiğiniz mekanları isteyen öğrenci muhtemelen zengin bir ailenin çocuğudur ki bu öğrenciler de okumak için Sivas ı tercih etmez..
eyuphulagu
17.10.2009, 22:21
Eskiden rahat rahat yürüdüğümüz Sivas caddelerinde artık yürümek bile zorlaştı..Hele İstasyon cad.ne Atatürk cad. ne çıkn bir yürüyün adım başı insan kalabalığı...Bu kalabalık nereden kaynaklanıyor acaba...Tatil bitti Sivas'a tatile gelenler Sivas'tan ayrıldı ama caddelerdeki insan seli hala devam ediyor..Tatilciler gitti ama okullar açıldı;üniversiteliler tatili bitirip Sivas'a geri döndüler...Sivas'ın caddelerinde çok sayıda üniv. öğrencisi görmek mümkün...Bu konuyu neden açtım biliyor musunuz?Bazıları Sivas'ın son durumunu görmeden konuşup duruyorlar;Sivas'ta o kadar çok özel yurt,pansiyoncafe açıdı ki sayısını kimse bilemiyor...Bugün Ulucami nin ilerisindeki Mahkeme Çarşısının önündeki caddeden geçerken balonlarla süslenmiş bir yer gördüm;yakına geldiğimde burada bir kafe açılışı yapılacağını öğrendim...Bu günlerde Sivas'ı gezerken değişik yerlerde çok fazla pansiyon,yurt,cafe,açıldığını gördüm Sivas'ta bu tür yer olmadığını iddia edenlere duyrulur!Sivas'a fazla sanayi,tarım yatırımı yapılmıyor ama öğrencinin artmasıyla eğitim yatırımları da bütün hızla devam ediyor...
mete saglam
03.11.2009, 18:53
Guzel Sivas'ımın Guzel İnsanlarısınız hepinize duyarlılıgınızdan dolayı tşk ederim :)
Yukarıda bir arkadaşımızın bahsetmiş olduğu kafe, fast food restoranları, ve özellikle bir alışveriş merkezinin olmayışı Sivasımız için büyük eksikliktir. Ancak buradan somut bir gelişmeyi sizlerle paylaşmak istiyorum: Bu alandaki önemli bir eksiklik önümüzdeki yıl bir dereceye kadar giderilmiş olacaktır. Şu an Aksu'nun hemen kenarında bulunan, eski garajların bulunduğu araziye Sivas'ın gerçek anlamda ilk alışveriş merkezinin temeli bahar aylarında atılacaktır. Hem alışveriş merkezi, hem süper lüks konutlarıyla bu alana yapılacak olan yatırım şehrimizdeki önemli bir eksikliği giderirken, yukarıda bahsi geçen restoran, kafe ve eğlence merkezi gibi alanların da Sivasımıza kazandırılmasına vesile olacaktır.
Ancak genel olarak Sivasımızın 2009 yılını değerlendirdiğimzde son derece karamsar ve üzüntü verici bir tabloyla karşı karşıyayız. Ne yazık ki Sami Aydın'dan görevi büyük söylemlerle devralan belediyenin ilk sezon icraatlerinin sıfıra yakın olduğunu üzülerek görüyoruz. Maalesef belediyemiz 2009 yılında rutinin dışına çıkacak hiç bir icraatte bulunmamış, Sivas'ımıza artı değer olarak hiç bir proje ve yatırım kazandırmamıştır. İyi niyetinden ve temiz kişiliğinden hiç şüphe duymadığım Sayın Belediye Başkanı Doğan Ürgüp Bey'e buradan Sivas'ın kayıp bir yılını sormak istiyorum. Sami Aydın'ı eleştirerek buraya gelenlerin, bugün itibariyle proje ve artı hizmet noktasında henüz onun hayal dünyasına dahi yaklaşamamış olmaları ne kadar hüzün verici! Şehrimiz için ne kadar acı! öyle değil mi?
Belediye cephesinde bu durum yaşanırken iktidar partisi milletvekilleri cephesinde kopkoyu bir karanlığın hüküm sürdüğünü zaten yıllardır gözlemliyoruz. Bu sebeple bu adamlar hakkında daha fazla söz söyleyip çenemizi yormayalım. Allah hepsinin layığını versin.
Umarım 2010 yılı Sivas için yoğun sanayi, sağlık, eğitim, spor, tarım ve kültür yatırımlarının olduğu bir yıl olur. Herşeyden önce umarım Sivaslı kendi memleketine sahip çıkar, önce kendi memleketinde yaşamayı düşünür, önce kendi memleketini güzelleştirmek için savaş verir, önce yatırımını kendi memleketine yapar.
altuntas58
08.11.2009, 12:06
İlerleyen yıllarda sivasımızın daha güzel projeler imza atacağından hic şüphem yoktur
Sami Aydın döneminde bahsi geçen bir Kızılırmak projesi vardı. Eğer önümüzdeki yıllarda bu proje sahiplenilirse ve güçlü bir destek ile hayat bulursa Sivas'ımız Paris gibi Londra gibi ortasından ırmak geçen muhteşem bir şehir havasına bürünebilir. Organize Sanayi Bölgesi'nden başlayıp Çimento Fabrikasının bulunduğu alana kadar yaklaşık 20-25 kilometrelik Kızılırmak boyunca, ırmağın her iki tarafından minimum 250'şer metre, hatta olabildiğince 500'er metre yapılaşmaya kapatılarak yeşil alan haline getirilmeli, tarihi Eğri ve Kesik köprüler gece aydınlatmaları yapılarak bu komplekse dahil edilmeli, bu alanda bir kaç bölgede Adana Seyhan nehri üzerinde olduğu gibi setler kurularak su şişirilmeli, böylece şehrin ortasından deniz gibi bir ırmak geçerken, her iki yakası göz alabildiğine uzanan yeşil bahçelerle Sivas'ı bir cennete çevirmeli. Bu hayal değil, bir benzerinin gerçekleştirildiğini gözlerimle gördüm. Bir kaç ay önce Adana'da Seyhan nehri üzerinde yukarıda bizim bahsettiğimiz projenin hayat bulduğuna şahit oldum. Şunu da belirtmeliyim ki debi ve su miktarı olarak Seyhan nehri bizim Kızılırmak'ın yanında dere gibi kalıyor. Su akıyor, Sivaslı bakıyor. Yanı başımızdaki hazinenin farkında değiliz. Biraz kaynak ayrılsa ve yıllara bölünerek ciddi bir proje hazırlansa Kızılırmak Sivas'ın cenneti olabilir. Hem de ne cennet! Üzerinde çeşitli su sporlarının yapıldığı, kayıkların yüzdüğü bir deniz hayal değil, sadece yanı başımızdan akıp gidiyor.
Geçtiğimiz dönemlerde Sami Bey'in bu konuda hazırlıkları vardı. Yeni belediyemizden bu konuya eğilmesini bekliyoruz. Bu konuda hemen bir kaç yılda iş bitecek diye bir şart yok. Zaten Kızılırmak etrafında DSİ 7-8 yıldır sahil düzenleme çalışması yapıyor. Belediyede önümüzdeki 8-10 yıla yayılacak ve her yıl üzerine bir şeyler eklenecek bir proje geliştirmeli ve bir yerden artık başlamalı.
Bugün internette gezinirken Hürriyet'te gördüğüm ve bir kaç ay önce Adana ziyaretimde şahit olduğum Seyhan nehri projesini görünce değnmek istedim. Daha fazlası, çok daha iyisi bizde var, sadece emek verip bir yerden başlamamız gerekiyor. Aşağıdaki linkte Adana'da yapılan projenin fotoğraflarını görebilirsiniz:
boun kadeşim çok güzel yazmışsın. sağolasın.
peki bu alışveriş merkezi yapımı kimin projesi
belidiyenin mi yoksa özel sektörün mü
Bu yatırım özel sektör yatırımıdır. Önümüzdeki aylarda proje sahiplerinin ve inşaatı yapacak olan firmanın projelerini tanıtacaklarını düşünüyorum. Şu an bildiğim kadarıyla resmi prosedürler tamamlanmak üzere.
bu güzel işte..
devlet eliyle başlanılan (!) projelerin malesef sonuca ulaşmadığını gördük..
Boun
Bu kadar kötü bir günde tek güzel haberi verdin.Bolca teşekkür ederim kardeşim.
eyuphulagu
11.11.2009, 23:03
Yeni yapılacak alışveriş merkezi özel sektör tarafından yapılacak...Projenin ortaklarından biri TSO başkanı O.YILDIRIM...O.Yıldırım'ın bu konudaki açıklamasını aylar önce tv.58 de katıldığı bir programda açıklamıştı..2010 içinde bu projenin temelini atabiliriz demişti..Aslında krizden önce bu projeyi Koreli bir şirketle yapmak için anlaşmışlar;ama kriz çıkınca Koreliler projeye katılmayı askıya aldılar demişti...Sivas'a hayırlı uğurlu olsun...
Aşağıdaki haber bir kaç gün önce açılan Malatya Park AVM ile ilgilidir. Komşu ilimizde açılan bu büyük AVM, Malatyalı 32 işadamının bir araya gelerek kurdukları Malatya Girişim Grubu'nun ürünüdür. Birlik ve beraberlik olunduğunda, güç birliğine gidildiğinde her zorluğun aşılacağını gösteren güzel bir örnek olduğunu görmemiz için, ayrıca Sivasımıza ve Sivaslı işadamlarımıza örnek olması için bu haberi paylaşmak istedim:
32 işadamı 200 milyon dolar yatırdı Malatya Park, 1800 iş kapısı açtı
Malatyalı 32 işadamının bir araya gelerek kurduğu, Malatya Girişim Grubu’nun (MGG), alışveriş merkezi, otel, hastane ve 200 lüks konut yapımını içeren yatırımlarından ‘Malatya Park Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nin alışveriş merkezi bölümü açıldı.
Başbakan Tayyip Erdoğan, “Günümüzde ülkemizin kalkınması için işadamlarına büyük sorumluluklar düşüyor. Malatya Girişim Grubu da Malatya’ya 200 milyon doların üzerinde bir yatırım yaparak 1800 kişiye iş imkanı yarattı” dedi.
Doğu’ya ‘mixed-used’ madeli
Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin ilk tek çatı altında yapılan çok fonksiyonlu (mixed-used) projesi olma özelliğini taşıyan Malatyapark’ın açılışına katılan Başbakan Tayyip Erdoğan, Malatyalı 32 işadamından oluşan Malatya Girişim Grubu’nun Türkiye için örnek oluşum olduğunu söyledi. Alışveriş merkezi kısmı faaliyete geçen projenin 5 yıldızlı otel, tam donanımlı özel hastane ve 200 dairelik lüks konut kısmı daha sonra yapılacak. Alışveriş merkezinde 158 mağazanın hizmet vereceğine işaret eden yetkililer, toplam brüt inşaat alanın 113 bin 442 metre kare kiralanabilir alanın ise 50 bin 940 metre kare olduğunu kaydetti. Malatya’nın merkezinde konumlandırılan MalatyaPark Alışveriş ve Yaşam Merkezi’ne, ana arter üzerinde bulunması nedeniyle erişim kolaylığı bulunduğuna dikkat çekildi. Yılda yaklaşık 13 milyon ziyaretçiye hizmet vermeyi hedefleyen merkez, mağaza karması, eğlence kompleksleri ve çağdaş mimarisi ile çevre iller için de cazibe merkezi olmayı hedefliyor.
Yüzde 90 doluluk
Yönetim ve kiralama hizmeti, gayrimenkul hizmetleri ve finansal yönetim firması Jones Lang LaSalle Türkiye tarafından gerçekleştirilen MalatyaPark, yüzde 90 doluluk oranına ulaşarak sektöründe önemli bir başarıya da imza atmış oldu. Malatya Girişim Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, şunları söyledi: “32 ortaklı yapımız artık 158 ortak ve 1800 çalışma arkadaşımızla birlikte büyüdü. Dünya perakende sektörü nasıl küçüleceğini düşünürken bize ve Malatya’ya inanan 158 perakendeciye teşekkür ederim. MGG olarak şehrimize yatırım yapmaya hız kesmeden devam edeceğiz.”
Turkcell’in 4 yıl önce Erzurum’da 18 kişi ile açtığı çağrı merkezi, 4 yılda 850 kişiye ekmek kapısı oldu. Türkiye’nin dört bir yanına hizmet veren Erzurum Çağrı Merkezi, 5 çağrı merkezi arasında 3 dönemdir şampiyonluğu bırakmıyor. Erzurum Çağrı Merkezi, ayda 1.3 milyon civarında çağrı alıyor, 4.2 milyon civarında da dakika üretimi var. Ciddi anlamda etkin ve verimli operasyonlar yürüten Erzurum çağrı merkezi, Dünya standardında üretim yapıyor. Turkcell, Erzurum şevkiyle Diyarbakır’a da yatırım yaptı. Her iki ilde de çalışanların yöresel şive sorunu, eğitimlerle giderildi.
2005 yılının Aralık ayında 18 kişiyle operasyona başlayan Erzurum çağrı merkezinde, şu anda 850 çalışanımız var. Türkiye’nin her tarafına buradan hizmet veriyoruz. İstanbul’daki bir kişi telefon açıp sıkıntısını, derdini anlattığında, Erzurum’daki arkadaşımız derdine derman oluyor.’’ 850 kişilik çalışanın yüzde 30’u, yönetim kademesindekinin dışındakilerin hepsi Erzurumlu.”
2009 yılı malesef hem Sivas için hem de Sivaslı için pek parlak bir yıl olmadı..
Bu gidişatla 2010 da da pek bir şey değişmeyecek gibi..
Artık ümietlerimiz 2011 e kalsın.İnşallah Akp bu listeyle Sivaslının karşısına çıkmaz
Çağrı merkezleri Anadolu'ya açılıyor
Turkcell, 1999 yılında kurulan Global Bilgi ile Türkiye'de 8 lokasyonda yer alıyor. Şirket bünyesinde yaklaşık 7 bin kişi çalışıyor. Türkiye'de çağrı merkezi sektörüne bakıldığında, yüzde 45'i Global Bilgi şemsiyesi altında. Global, Turkcell'in önemli bir müşteri hizmet merkezi olmakla birlikte, farklı sektörlere de perakende, internet, medya hizmeti veriyor. Anadolu'da en büyük istihdam oluşturan çağrı merkezi 1.000 kişi ile Turkcell ve Finansbank'a ait. Turkcell'in Diyarbakır'daki çağrı merkezinde 600 kişi çalışıyor. Erzincan'da Avea Çağrı Merkezi'nde 300, Sivas'taki Garanti Bankası Çağrı Merkezi'nde de 300 kişi istihdam ediliyor. Türkiye'nin önde gelen şirketlerine hizmet veren çağrı merkezi şirketi CMC de, 3,5 milyon dolar yatırımla Malatya'da 1.200 kişiye istihdam sağlayacak çağrı merkezi kurdu. Çalışanların yüzde 65'inin kadın olduğu merkezde Digiturk'ün 484, Finansbank'ın 37 müşteri temsilcisi hizmet veriyor. Akbank da, Sivas'ta çağrı merkezi kurma planları olduğunu açıkladı.
Kaynak: [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
Yukarıdaki haberde görüldüğü üzre Garanti Bankası'nın ilimizde açmış olduğu çağrı merkezinde şu an için istihdam sayısı 300'ü bulmuştur. Geçen yıl ilk açıldığı vakit 75 kişiyle başlayan çağrı merkezinin bugün 300 kişiye ulaşması çok sevindirici bir gelişmedir. Ayrıca buradan anlaşılacağı üzre diğer banka veya başka kuruluşların çağrı merkezlerinden bazılarının da Sivas'a çekilebilmesi ilimizdeki işsizliğe bir nebze olsun ilaç olacak gibi gözükmektedir. Dolayısıyla başta sayın valimiz, belediye başkanımız, STSO başkanımız ve rektörümüzün, çağrı merkezini anadoluya taşımayı düşünen kuruluşların kapılarını aşındırmaları gerekmektedir.
Ayrıca yine haberden anlaşılacağı üzre geçen yıl gündeme gelen Akbank'ın Sivas'a çağrı merkezi kurma düşüncesinin hala var olduğunu görüyoruz. O halde vali, belediye başkanı, STSO başkanı, vekiller ve rektörümüzün Akbank'la biran evvel irtibata geçmeleri ve Garanti Bankası örneğinde olduğu gibi bu güzel yatırımı ilimize kazandırmaları gerekmektedir.
Herşey Sivas'ın daha güzelleşmesi, kalkınması, refah seviyesinin artması, büyümesi için....
Sivasımızda güzel şeyler olmuyor da değil, işte en somut örneği: Lefaxx Tekstil
Sivaslılar olarak kendileriye gurur duyuyoruz. İnşallah diğer işadamlarımıza ve girişimcilerimize de örnek olurlar. Buyurun haberi okuyun:
Sivas’ta tekstil üzerine üretim yapan Lefaxx Jeans Fabrikası, bütün dünyayı olumsuz etkileyen ekonomik krize meydan okuyor.
Fabrika yönetimi, kriz döneminde işçi çıkartmak yerine yeni işçi alarak üretimi yüzde 30 arttırdı. Kalifiye elaman bulamamaktan yakınan fabrika genel müdürü Mürsel Önder, Türkiye’de işsizliğin olduğuna inanmıyor. İddialı konuşan Genel Müdür Önder, “Bana Türkiye’de işsizliğin olduğunu ispat eden kişinin heykelini dikeceğim.” diyor.
Amerika’da konut kredilerinin geri ödenmemesi üzerine patlak veren ve ardından bütün dünya ülkelerini etkisi altına alan ekonomik kriz yüzünden büyük istihdam kaybı yaşanmıştı. Türkiye’de de işsizlik oranı yüzde 16′lara kadar tırmanmıştı. Gelinen noktada, işsizlik oranlarında gerileme başlarken, başta Uluslararası Para Fonu ve Dünya Bankası gibi küresel ekonomi aktörleri krizden çıkış emarelerinin göründüğünü belirtiyor. İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) kamuoyuna duyurduğu Hanehalkı İşgücü Anketi’nin Mayıs-Haziran-Temmuz dönemini kapsayan Haziran 2009 sonuçlarına göre işsiz sayısı geçen yılın haziran dönemine kıyasla arttı. Ancak mayıs ayına göre ise düşüş gösterdi. Mayıs 2009′da yüzde 13,6 olan işsizlik oranı Haziran 2009′da yüzde 13 olarak gerçekleşti.
Herşeye rağmen krizden etkilenmeyen, aksine büyüyen şirketler de yok değil. Bunlardan birisi Sivas Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Lefaxx Jeans Fabrikası. 2005 yılında aile şirketi olarak kurulan ve ihracata yönelik kot pantolon üreten fabrika, kriz öncesi 400 olan işçi sayısını, bu dönemde 150 kişi arttırarak 550′ye çıkardı. Fabrika, artan personel sayısıyla birlikte üretim kapasitesini de yüzde 30 arttırdı. Yurt içine satış yapmayan fabrikada imal edilen ürünler, Almanya, İngiltere, Belçika, İspanya, Fransa ve Hollanda başta olmak üzere 16 ülkeye pazarlanıyor. 40 kişilik istihdamla faaliyetine başlayan şirketin hedefi, sene sonunda 20 milyon liralık ciroya ulaşmak ve kısa sürede çalışan sayısını 2 bine çıkarmak.
Kurulduğu günden beri sipariş yetiştirme telaşı yaşadıklarını ifade eden şirketin yöneticileri, müşterilerine mahcup olmamak için yeni sipariş almadıklarını söylüyor. Periyodik olarak açıklanan işsizlik oranlarının gerçeği yansıtmadığını savunan Genel Müdür Mürsel Önder, Türkiye’de ‘işsizlik olmadığını’ iddia ediyor. Ülkede ‘masa başı iş’ arayanların oluşturduğu istihdam sorununun olduğunu ileri süren Önder, “Türkiye’de işsizlik yok, kalifiye personel bulma problemi var. İşsizliğin olduğunu bana ispat edenin heykelini dikeceğim.” şeklinde iddialı konuşuyor.
Fabrika olarak 2 bin çalışan hedefine kalifiye personel bulamadıkları için ulaşamadıklarını anlatan Önder, “Bu ülkede meslek liselerinde ve halk eğitim merkezlerinde bilene de bilmeyene de diploma veriliyor. Bu kurumlar bizim istediğimiz evsaflarda eleman yetiştirsin onlara fabrikamızda iş garantisi veriyoruz.” dedi. Türkiye’de ekonomik kriz nedeniyle batan şirketlerin iyi yönetilemediğini vurgulayan Lefexx Jeans Genel Müdürü Önder, bu şirketlerin büyük çoğunluğunun hesapsız kredi kullandığı için ekonomi piyasasından silindiğini de sözlerine ekledi.
(CİHAN)
8 Aralık 2009 SALIResmî GazeteSayı : 27426
BAKANLAR KURULU KARARI
Karar Sayısı : 2009/15623
Polis Akademisine bağlı olarak Kırşehir Polis Meslek Yüksek Okulu ve Sivas Polis Meslek Yüksek Okulunun açılması; Maliye Bakanlığının görüşüne dayanan İçişleri Bakanlığının 22/10/2009 tarihli ve 170802 sayılı yazısı üzerine, 25/4/2001 tarihli ve 4652 sayılı Kanunun 10 uncu maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 11/11/2009 tarihinde kararlaştırılmıştır.
Abdullah GÜL
CUMHURBAŞKANI
Hayırlısı olsun diyelim.....
eyuphulagu
09.12.2009, 21:45
Yukarıda bir arkadaşımızın bahsetmiş olduğu kafe, fast food restoranları, ve özellikle bir alışveriş merkezinin olmayışı Sivasımız için büyük eksikliktir. Ancak buradan somut bir gelişmeyi sizlerle paylaşmak istiyorum: Bu alandaki önemli bir eksiklik önümüzdeki yıl bir dereceye kadar giderilmiş olacaktır. Şu an Aksu'nun hemen kenarında bulunan, eski garajların bulunduğu araziye Sivas'ın gerçek anlamda ilk alışveriş merkezinin temeli bahar aylarında atılacaktır. Hem alışveriş merkezi, hem süper lüks konutlarıyla bu alana yapılacak olan yatırım şehrimizdeki önemli bir eksikliği giderirken, yukarıda bahsi geçen restoran, kafe ve eğlence merkezi gibi alanların da Sivasımıza kazandırılmasına vesile olacaktır.
Ancak genel olarak Sivasımızın 2009 yılını değerlendirdiğimzde son derece karamsar ve üzüntü verici bir tabloyla karşı karşıyayız. Ne yazık ki Sami Aydın'dan görevi büyük söylemlerle devralan belediyenin ilk sezon icraatlerinin sıfıra yakın olduğunu üzülerek görüyoruz. Maalesef belediyemiz 2009 yılında rutinin dışına çıkacak hiç bir icraatte bulunmamış, Sivas'ımıza artı değer olarak hiç bir proje ve yatırım kazandırmamıştır. İyi niyetinden ve temiz kişiliğinden hiç şüphe duymadığım Sayın Belediye Başkanı Doğan Ürgüp Bey'e buradan Sivas'ın kayıp bir yılını sormak istiyorum. Sami Aydın'ı eleştirerek buraya gelenlerin, bugün itibariyle proje ve artı hizmet noktasında henüz onun hayal dünyasına dahi yaklaşamamış olmaları ne kadar hüzün verici! Şehrimiz için ne kadar acı! öyle değil mi?
Belediye cephesinde bu durum yaşanırken iktidar partisi milletvekilleri cephesinde kopkoyu bir karanlığın hüküm sürdüğünü zaten yıllardır gözlemliyoruz. Bu sebeple bu adamlar hakkında daha fazla söz söyleyip çenemizi yormayalım. Allah hepsinin layığını versin.
Umarım 2010 yılı Sivas için yoğun sanayi, sağlık, eğitim, spor, tarım ve kültür yatırımlarının olduğu bir yıl olur. Herşeyden önce umarım Sivaslı kendi memleketine sahip çıkar, önce kendi memleketinde yaşamayı düşünür, önce kendi memleketini güzelleştirmek için savaş verir, önce yatırımını kendi memleketine yapar.
Bahsettiğiniz arsayla ilgili bir haber de ben vereceğim..Geçenlerde eski Terminal Binasının önünden geçerken dikkatimi bi tabela çekti..Tabelanın üzerinde 'Burası Kaptan İnşaata Aittir' yazısı vardı..Anlaşılan Eski Terminal Binasını Kaptan İnşaat satın almış diye düşündüm..Bu günde bu konu ile ilgili bir haber daha duydum..Eski Terminal Binası Kaptan İnşaata 30trilyon karşılığında satılmış haberi Sivas'ta kulaktan kulağa dolaşıyor..Eğer haber doğruysa;büyük ihtimal de doğru olduğunu düşünüyorum,bu rakam burası için rekor bir fiyat..Bu habere çok sevindim..Çünkü burası 30 Trilyon ederse acaba Sivas'ın diğer daha değerli arsaları da acaba ne kadar eder?BU HABERE ÇOK SEVİNME SEBEBLERİMDEN BİRİSİ 4 EYLÜL STADININ ARSASININDA DEĞERİNİN ARTIK DAHA FAZLA YÜKSELECEĞİNİ DE DÜŞÜNÜYORUM..Çünkü bu arsanın fiyatının yükselmesi bizim TOKİ ile olan fiyat pazarlığı gücümüzü de daha fazla artıracağını düşünüyorum...
Eyuphulagu
Orayı dediğiniz kişilerin aldığı doğru.30 trilyon mu bilmiyorum ama BOUN'un dediği gibi alışveriş merkezi ve konutların dikilceği de doğru.Stadın arazisi için birkaç işten anlayana sorum.350 milyon TL'den az olmayacağı görüşündeler hepsi de.En az 350.
vBulletin v3.8.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.